- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Stimpy001 #7476 üzenetére
Én feltennék a helyedben új ALSA-t. Itt találtam egy leírást a 1.0.23-asra.
Plusz az XBMC-ben is be kell állítani, hogy hova szóljon. (Rendszer->Rendszer->Hangkimenet->...)
Nálam ez a helyzet: -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Stimpy001 #7472 üzenetére
Én ezen a fórumon mentem végig mire a HDMI hang összejött.
Az biztos, hogy a 185-ös nvidia drivert kellett feltennem, mert a többi újabb nem engedi ki a HDMI-n a több csatornás hangot (AC+ és DTS ,meg sztereó PCM ok az újjal is).Viszont a Flash videó gyorsítás ezzel nem ok (zöld kockás kép). Remélem az új dolgok majd helyrehoznak mindent (csak hóvégéig kell várni, vagy svn-t teszel fel, de nekem mindegyikkel volt valami apró, de zavaró gondom).
hogy megtudd megfelelő ALSA van-e fenn:
cat /proc/asound/version
aplay -l
alsamixer
első sor az ALSA verziót irja ki, jó ha van min 1.0.22,
a második az eszközöket, a HDMI eszköznek látszania kéne,
harmadik elindít keverőt, ezzel adj hangot ahol kell. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Stimpy001 #7465 üzenetére
Mint már írtam egyszer, létezik egy direkt ion-ra átdolgozott live (sajna holland az oldal, de angolra átfordítva egész értelmes nyelv...az xbmc meg ugye tud magyarul is).
Viszont ez elsődlegesen XBMC, tehát nincs rajta grafikus felület (egyből az xbmc indul el).
Van benne torrent meg samba megosztási lehetőség.Én nem ezt használom, hanem egy full ubuntut tettem fel...de vagy 1 hónapig küzdöttem vele míg minden ok lett (egy szinten). Ezidő alatt "tanultam meg" egy kicsit a linuxot, de nagyonsok kitartás kell, netböngészés ezerrel és kis angol tudás...de megérte:
Jelenleg megy az xbmc távrányítóval (többnyire el is indítja a programot), samba megosztások (winhez), transmission torrent, meg jDownloader (netes letöltögetésekre, kb csak emiatt van az asztal), szoftveres raid 3x2db winyóval. Ami eddig sehol nem ment így: a videóhoz állítja a kijelző képfrissítését (23,976/24/25/30/50/60Hz...), a hang az eredeti mintavételnek megfelelően van kitolva. Ami nem ok: néha kiakad az xbmc indító script (és kézzel kell elindítani a progit), ha a pc úgy volt először bekapcsolva (vagy újraindítva), hogy az erősítő/kijelző ki volt kapcsolva: nincs hang, ha túl sokáig van pillanatállj egy filmben: nincs hang (erősítő ki-bekapcs segít), néha 1-1 másodpercre megakad a kép (mintha a hdd lekapcsolgatás miatt lenne ez), DDTrueHD/AAC/WMA 5.1-nél a a kimenő többcsatornás LPCM-nél keveri a csatornákat (7.1-nél ok!), csak DTS mag szólalmeg a DTS-HD-ből.
Ezek miatt lehet hogy hó végén lehet újrateszem (vagy frissítek) az egészet -
dabadab
titán
válasz
Stimpy001 #7465 üzenetére
Szerintem sokkal baratsagosabb dolog egy XBMC Live-ra plusz cuccokat pakolni, mint egy Ubuntut atkonfiguralni HTPC uzemmodra. Egyebkent letezik direkt Ionra belott XBMC Live is, itt van role egy thread.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Stimpy001 #7435 üzenetére
Szerintem az Asrock is megteszi, max asszem az nem hangtalan (!).
A DDR3 kicsit kedvezőbb az integrált GPU-nak...pláne ha dualban menne, de 1gigásat nem találtam DDR3-ból, és így azt a többlet árat nemigazán éri meg (2x2GB).
Igazából a 2db DDR2-800 1GB ~= 1db 2GB DDR3-1066-al. -
válasz
Stimpy001 #7435 üzenetére
Nem rossz.
Az Asrock-kal nincs baj manapság minőségben. A cuccok rajta jók, minden fontosabb kimenet megvan. Itt van néhány vélemény és itt egy teszt is.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Stimpy001 #7426 üzenetére
Ahogy olvasom itt az Asus AT3IONT-I Deluxe távírcsije:
"(reported as "PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plusf0r ASUS" ID 0471:206c) and it works out of the box as keyboard, but as expected the 8 special buttons at the bottom do not work"
de MCE kompatibilis billentyűleütéseket szimulál...nem ajánlom, nem fog menni OUT of Box.
Sőt...nekem volt egy ilyesmivel dolgom, 1 hónap után linux alatt feladtam (biztos szerény tudásom miatt)De Win7-re XBMC-vel szerintem minden ok lehet vele.
Hogy melyik távírcsi működik konfigurálás nélkül linux alatt xbmc-vel, arra én is kíváncsi lennék. Nekem ilyenem van nagyon régről: Qsonic Master Remote 6in1, rádiós, és viszonylag könnyen megoldottam hogy működjön (néha kell egy restart, mert kiakad az XBMC indító scriptem)A Zotac lapok:
ZOTAC IONITX-B-E IONITX-G-E
különbségek nagyja:
B-n egymagos atom proci van, 3db SATA
G-n kétmagos atom, 4db SATA, + 1db PCI Express x1 foglalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest