- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
fpeter84 #40286 üzenetére
Predictive tuning a beállítás neve. 16-os Kodi és legfrissebb HTPS kliens kell hozzá. Végülis a kliens oldalon történik a gyorsítás. Csatornaváltásnál a kliens elkezdi behangolni a lehetséges következő csatornákat is, amit a user vélhetően kiválaszt. Ha a user nem ugrik tovább, néhány másodperc múlva az előre hangolások leállnak, és a tunerek felszabadulnak.
A kliens oldalon történik a konfiguráció is.Itt egy videó. A készítő szerint a szerver egy raspbery pi, a feature itt még bugos volt, illetve a kódolt csatornáknál a kártyaszerver okoz fél másodperc késleltetést. Látni, hogy ha távolabbi csatornára ugrik, akkor lassabb a váltás, de léptetésnél időnként bitang gyors.
-
Celtis
veterán
válasz
fpeter84 #40264 üzenetére
Érdekes. Én semmilyen jelentős különbséget nem tapasztaltam a csatornaváltás sebességében Pi és HTPC és Windows PC között, illetve akkor sem, ha a TVheadend szerver a HTPC-n fut vagy külön eszközön. A fentiekből csak a Tvheadend szerver windows PC-n kombinációt nem próbáltam, és nem is fogom nálam előfordulni. Az igaz, hogy mérni nem mértem.
Érdemes az újabb Tvheadend verziókkal próbálkozni, mert abban viszont voltak csatornaváltás sebesség javítások. Már van egy zero switch time képesség is, de ehhez sok tuner kell.
-
róland
veterán
válasz
fpeter84 #40238 üzenetére
Rápillantottam erre a Multiseat funkcióra. (HTPC vonalon a videójel megjelenítőre való eljuttatása a kritikus pont. Amúgy életképes alternatíva egy munkahelyen, ahol egymáshoz közeli dolgozók irodai alkalmazásokat használnak, és kevés a hely külön gépeknek. Otthon esetleg olyan felhasználásként, hogy a nappali falának túlsó oldalán van egy dolgozószoba, amibe elég egy monitor+billentyűzet+egér triót beszerezni és lehet dolgozni, míg a nappaliban ott a tv-re kötött HTPC.)
Amúgy elég sokan használjuk az N3150-et. De inkább a HTPC+NAS+letöltés (pl. torrent)+tv szerver (pl. tvheadend/mediportal tv server) vonal életképes. S a többi tv-hez akár 1-1 db RPi is elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest