Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Új fülhallgatót is hoz a Motorola Európába
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
róland
üzenetére
A videójel pont nem tűnik problémásnak, mert mezei HDMI kábellel is eljut az 1080p 10-15 méterre, a filléres kínai 2 kábeles passzív UTP átalakítók (2e pénz) 30m-t ígérnek, a picit drágább 1 kábeles aktívak (8e pénz) pedig akár 60m-t...
Ami problémás lehet inkább, az az USB/távirányítás... Mondjuk ha a padláson van nagyjából középen, akkor egy 2-3 méteres hosszabbítót lehúzok az előszobába, és arra mehet a vendég pendrive/mobilvinyó. A távirányításra már készítettem arduino leonardo-ból saját távirányító vevőt, ami USB billentyűzet és egérként viselkedik és egy mezei TSOP4838 vevő kell hozzá - utóbbit szerintem könnyen meg lehet hosszabbítani, max pár tranyóval felhúzom a jelszintjét magasabbra ha közvetlenül nem bírja a hosszú kábelt. Legrosszabb esetben pedig egy differenciális oda-vissza illesztést teszek rá, akkor sokszáz méter is problémamentes. Esetleg CEC illesztésre is láttam már arduino projektet, lehet azzal is bepróbálkoznék akkor... A kérdés csak az marad, hogyha valamelyik végpontnál billentyűzetet/egeret dugnék rá - de megfelelően külső antennázott kékfoggal, vagy talán középen elhelyezett USB vevővel az is megoldható...
Egyébként nálam NAS, torrent, web, tvheadend szerver háttérfunkciókat látna el, és erre jönne hogy 2-3 végponton Kodi-t is adna - próbáltam már RPi-vel, droidos/OpenELEC-es stick-el kodi-t nézni de valahogy számomra az egyik sem volt meggyőző - pl a csatornaváltás sokkal direktebb ha PC-n fut a Kodi - még akkor is ha külön PC a tvheadend szerver és külön van a Kodi-t futtató, de ha ráadásul közös gépen vannak akkor mégjobb az eredmény. Ugyanez kisteljesítményű ARM-os vassal vontatott, idegesítő a másikhoz képest - most is így megy, de pont ezt szeretném leváltani...
Neked vagy valaki másnak van plussz vidkártya az N3050/N3150/N3700-as gépében? Ki tudnátok próbálni hogy képes e egyszerre működni az integrált a külsővel? Ahogy néztem az Asrock és ASUS lapok BIOS-át a manualokban, van olyan opció hogy Primary Display [Auto|IGD|PCIe] - tehát elvileg illene mennie, de egy gyakorlati tesztnek örülnék a vásárlás előtt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen monitort vegyek?
- Formula-1
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Automata kávégépek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő