- Google Pixel topik
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Mobil flották
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szerényebb panelt kap a OnePlus 15
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazorHead
csendes tag
válasz
pszihopata85 #41067 üzenetére
Szia,
Az Asrock N3150-ITX lapot én a helyedben hanyagolnám. 2 egymás után döglött volt (DOA) amit vettem , végül MSI ECO N3150 lett, az működött elsőre. Persze a +2 SATA III port NLX-es PCI-x1-es kártyával lett megoldva, de nem volt más lehetőség
Üdv.
-
válasz
Hát nem pont HTPC kérdés, ezért OFF-ba rakom.
Mivel lesz elég helyed én inkább egy sima ATX tápban gondolkodnék, amiről levenném a fém burkolatot és a saját ventijét úgy helyezném el, hogy kapjon levegőt. Vagy akár SFX/TFX méretű is lehet. Az kisebb.
Akármelyik lap mellett is döntesz én vennék még ezekhez egy PCIe-es kártyát, amin van SATA csati és erre kötném az INtel SSD-t. A RAID0-át feletsd el rendszernek, akkor inkább a RAID1.
A Windows miatt alapból csak a Samba/CIFS megosztás fog menni, amit a legtöbb TV nem ismer, ezért kell majd egy progi, ami intézi a DLNA-s megosztást is.
Kodi + HDMI-n TV és a hang szerintem OK. Kérdés a távvezérlés. Pl. mobil eszközről működhet (infrás távok beleszólhatnak a desktop használatba, mivel kvázi billentyűzetként működnek).
Zenelejátszó program külön OK, mondjuk Foobar2000, ezen állíthatod a kimenetet + szintén vezérelhető mobil app.-al
A hálózat többi gépének tudnia kell a Sambát, hogy tudj menteni erre a gépre.
Nem lesz egyszerű összehangolni a dolgokat szoftveresen, úgyhogy kösd fel a gatyádat.
Ui.: A kész asztalról majd megnéznék pár képet.
-
PeterPH
senior tag
válasz
A 4 SATA korlát miatt én az egyik 1 TB HDD-t inkább külső mentőeszközként használnám valami USB3 dokkolóval.
A RAID0-t elfelejteném, erre a felhasználásra inkább hátrányai mint előnyei vannak. A többlet sebességet nem használnád ki, viszont diszk hiba esetén az összes adat ugrik.
Paneltápoknak általában gyengék +12V ágon, PicoPSU-val már előrébb vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Corsair HS35 ( v1, nagyobb fülpárna méret) Stereo Gaming fejhallgató
- Samsung Galaxy A56 Awesome Graphite 120 Hz Super AMOLED, AI-kamera 8/128 GB 2027. 08. 17-ig
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest