- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megkérdezem itt is, hátha...
Van bármi infótok a 45W TDP A8-7600 Kaveriről, azon kívül, hogy a Q1-ből Q2 lett? Konkrét vagy várható megjelenés?
-
törölt tag
válasz
radi8tor #26599 üzenetére
Pedig nálam is nagyon bevált, ha eltekintek a hangminőségben történt jelentős javulástól, gyorsaságban és kényelemben is minőségi ugrás a 7-hez képest.
Egyébként a Kabini IGP néhány generációt ugrott a Brazoshoz képest, képminőség terén semmi feltűnő javulás? Azt gondolnám ott is lehet előrelépés.
-
törölt tag
Pontosan, ezeket lesd meg:
AUDIOPHILE OPTIMIZER
CAD, computer audio design
Fidelizer
Black Viper(#26590) bajnokpityu
Színek érdekes kérdés, nálam ezért madVR és LUT profil felel (de nem vagyok elégedetlen a normál kalibrálás és XBMC-vel sem), ennél jobbat kívánni sem tudnék, de időm engedi utánajárok az OSX hekknek, azonban nulláról kell kezdenem ... -- tudniillik kuka vagyok hozzá. Egyáltalán Kaveri mellett AMD alapon lehetséges? Intelben nem gondolkodom, az A8-7600 mindent hoz amire vártam és szükségem van.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26576 üzenetére
Tudod nálam szinte kizárólag mozigép plusz koncert BD, ezért belezett 8.1 van és lesz a jövőben is, de a ház már direkt fel van készítve Micro ATX-re a Kaveri A8-hoz, ugyanis ott nem szeretnék ITX-re alapozni. Csak tudnám miért késik ennyit ez az APU
...
(#26575) dabadab
De én nem állok a folyamatosan kardozók táborába, kábelviták terén sem - többnyire 1 mondat erejéig sem -, ahogy a magam igazát sem erőltetem senkire, ez utóbbit fontosnak tartom. Mindössze finoman célozni szoktam rá, hogy felesleges vitát elkerülendő próbálja ki az illető saját rendszerben, vagy hallgatózzon ahol, akinél lehetőség adatik rá.
-
törölt tag
válasz
dabadab #26573 üzenetére
Mivel érveljek? - már legalább kétszer leírtam a személyes tapasztalataim, hardverek és szoftverek terén is. Ennél mélyebbre nem látom szükségét lemenni, elfogadom, hogy számodra nincs különbség. Magam szeretek mindent kipróbálni, nem csak hinni, tapasztalni is néhány csodát...
-
törölt tag
válasz
FishAir #26569 üzenetére
Nem vagyok az a lenyelős fajta,
azonban alig többért lehetne jobbat venni... Bár ha jobban belegondolok, dabadab kollégát ezért a kijelentésért mégiscsak lenyelném
: Mondjuk ott legalabb van tenyleges kulonbseg, ellentetben a HDMI passthrough-s hang kozott.
Hogy on is legyek, végül összeállt a "kicsigép"
Házikó (egyelőre ígéret) PHT ST-6-Black.
Lap: Asrock AM1H-ITX
APU: AMD Athlon 5350, 25W (GPU Radeon HD 8400)
Memória: KINGSTON 4GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX
SSD: Kingston SSDNow V300 120GB
HDD: WD30EZRX + hálózat.
Táp: Az alaplap képességeinek köszönhetően (DC bemenet) mindössze egy külső adapterre van szükség: LiteOn 19V 4.74A (90W) gyári töltő, mely tuningon fog átesni, vagy egy másik módosított változat, ami a szaki dolga.A jövő kérdése, hogy marad, vagy a várt A8-7600 Kaveri kerül a Kabini helyére.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26565 üzenetére
Sajna észreveszem
bár azt aláírom, hogy erősen megjelenítő függvénye, ahogy egyéni érzékenységé is.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #26411 üzenetére
Előfordulhat, hogy a tévé a ludas, rossz esetben ennyit tud. Minden további próbálgatást elkerülendő, ennek kizárását legegyszerűbben egy BD lejátszóval beiktatásával próbálnám meg. Ha így OK, jöhet a további próbálgatás, ha nem OK, sajna a tévé 3D képessége gyengére sikerült.
-
-
törölt tag
válasz
Poplacsek #26295 üzenetére
A Kaveriben rengeteg erő van, valószínűleg önmagában is elég a legerősebb rendererhez, maga az APU, HTPC szempontból számos távlati lehetőséggel. Itt némi olvasnivaló a multimédiás képességeiről. Ezzel szemben a Kabinire egész biztosan passzív rendszer építhető, a HD8400 szvsz elég lesz BD3D-re és némi 4k-ra,
azaz nagyjából mindenre, amit mozis szempontból elvárunk.
Tömören ennyi a "gond", a melyiket válasszam tipikus esete...
Azon is gondolkodtam, hogy a mozigép Kaveri lesz, második gépnek kis filmes/sztereós rendszernek pedig az említett Asrock valami nagyon jó táppal. Vagy előbb megcsinálni a Kabinit, és pozitív tapasztalatok birtokában esetleg elfelejteni a Kaverit.
-
törölt tag
válasz
canniball #26291 üzenetére
Vagy én kevertelek meg, vagy saját magam is. Ugye úgy indultak a nagyobb Kabinik, hogy A6-5200 stb, mikor még integrált megoldásokról beszéltünk. Ebből lett Fs1 ill AM1 lap és Athlon-Sempron proci, tehát az általam írt A6-5350 elnevezés hibás, valószínűleg Athlon-5350 helyes. Így. Szóval én lennék pontatlan.
Az általad adott linken is szerepel.
-
törölt tag
válasz
Patice #26277 üzenetére
Azt rendeltem volna, amelyik előbb gyün
Verseng a Kaveri A8-7600 a Kabinivel. Munkáimtól függ egyébként, mivel április elsején megint kezdődik az őrület, onnantól nehezebbé válik... Egyébként a mozigép Kaveri lenne Trinityt váltva, de most úgy gondolom jó lenne előbb a "kicsit" összerakni.
-
törölt tag
Pont azon gondolkodom, keresgélek, honnan tudnék beszerezni nagyon jó minőségű (akár készített) 19V xW adaptert a leendő laphoz.
XBMC béta és annak újradolgozott AudioEngine-jéről
Különböző oprendszerek esetén beszéltünk XBMC hangminőségről, különböző kijáratokon, ha erre gondolsz. Term. JRiverrel szemben alulmarad.
-
törölt tag
válasz
Ekkosh #26251 üzenetére
Igen, én is hangminőségre gondoltam, melyhez kiváló választás lehet ez az összeállítás. Mivel alaplapi SPDIF tüske nincs rajta, így HDMI kimenetet feltételezve, mert az optikai kijárat valószínűleg szokásosan gyászos. Annyit tudni, hogy a két 4 magos Athlon 45-60 dollár közötti áron rendelhető, az alaplapról viszont semmi infó, de nem kell sokkal többre számítani.
Már leírták előttem a 24p dolgokat, de ha téged kizárólag a 24p judder zavar, az a film velejárója
vagy interpolálj. Teljesen más remegés-akadozás a 24Hz-es filmek 60Hz-en történő lejátszása.
Esetleg számodra is érdekes lehet az AMD legújabb Kaveri APU-jának egyike, az A8-7600. Ez többek között valós képkockákat tud számolni a meglévők közé, ezzel az első hardveres megoldás mely érdemben tud 60Hz-en lejátszani. Megjegyzem erre én is kíváncsi vagyok, egészen biztosan jobb lesz, mint bármelyik LCD, plazma illetve projektor interpolációs megoldása.
-
törölt tag
válasz
Ekkosh #26241 üzenetére
Napokban beszéltünk erről a "csodáról", egész biztosan ez jár majd a legkevesebb zajjal, tudniillik egy külső tápról elszaladgál, köszönhetően a 19V csatinak. Ebbe egyébként Kabini Athlon procik szerelhetők, áprilisban elvben jönniük kell. Én is szeretnék egy masinát erre építkezve, plusz Athlon A6-5350. Ha sürgős, akkor valamelyik Brazos lap kiszolgál, pl E350.
-
törölt tag
FHD mellett nem is az image, hanem megfelelő megjelenítőt feltételezve a chroma upscaling lényeges. Ha komolyabban érdekel, és esetleg kalibrált tévét használsz, olvass utána ennek és a 3DLUT kezelésnek. Hülye vagyok ennek értelmes és rövid elmagyarázásához,
használni szeretem.
Egyébként az érdekes kérdés, hogy mit látunk ebből saját megjelenítőn, milyen tévé vagy proji szükségeltetik, hogy valós, jól látható differencia keletkezzék Spline vs Jinc, vagy XBMC ellenében, feltételezve FHD tartalmat. Csináltam már összehasonlítást gyengébb és erősebb gépen, ahogy projin és tévén is, készültek screenshotok is, majd berakok ha sikerül előkaparnom. Nyilvánvalóan vetítőn beszélhetünk drámai különbségekről.
-
törölt tag
Magához a renderer futtatásához elég, csak a scaling algoritmusok nem lehetnek túl magas minőségi beállításon. Tehát pl chroma upscaling, image u. Lanczos vagy Spline menni fog, a Jinc pedig nem, ahogy az anti-ringig sem kapcsolható be.
(#26215) Barthezz2
Full HD, beleértve BD50-et HD hanggal is simán megy vele, egyedül a hardver limitáció miatt Blu-ray 3D támogatás nincs. Táp 1-2 HDD ill BD meghajtóval elég lesz.
-
-
törölt tag
Ne legyen igazam, de a kiadók küzdenek tűzzel-vassal a formátum ellen, tőlünk nyugatra nagy sikerrel. Feltételezem a 2 fizetős visszafizet némi licencdíjat, ami az xbmc esetén jelenleg ugye lehetetlen.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
radi8tor #26148 üzenetére
Igen, lépes átvinni hangot, ellenben nem tudom DP>HDMI kapcsolat esetén miként alakul a helyzet.
(#26151) sb
A jelenleg ismert lapok közül ez a legszimpatikusabb, kív leszek gyakorlatban miként alakul a BD3D kérdés. A 4k 60p-hez HDMI 2.0 kéne
Vikthor
Hány db megjelenítő van a VGA-ra kötve? Ha egynél több, próbáld meg önállóan, csak a filmnézésre használttal. Ha több van, nem elég kikapcsolni a másikat, húzd le fizikailag a kimenetről.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #26146 üzenetére
Mikor az első hírek érkeztek, akkor még BGA tokozású Kabiniról, mindenhol szerepelt a 3D támogatás, úgy rémlik 4k is. Kérdés mennyire vonatkozik ugyanez az Athlonná alakulással.
Szvsz minimum a BD3D támogatás meglesz, de azzal, hogy én mit hiszek, nem sokra megyünk
Hivatalos infót nem olvastam az Athlon ill Sempron kapcsán. Nem vagyok nagy németes, de tán itt szó esik róla.
A Giga lapjánál van utalás 1.4-re.
-
törölt tag
Most már a senki nem ment meg minket a Kabini eljövetelétől
Itt vannak az AM1 lapok és a 4 ill 2 magos procik. Az Asrock honlapján már elérhetők az infók.
AzAM1H-ITX egész jól szerelt, az A6-5350-nel nagyon jó 3D-s HTPC lehetőség.
Multi Graphics Output Options : 1 x D-Sub, 1 x DVI-D, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort 1.2, 4 x USB 3.0 (2 Front, 2 Rear), 6 x USB 2.0 (4 Front, 2 Rear), 4 x SATA3
-
törölt tag
Mától Beta1 státuszban a XBMC 13.0 Gotham, elég nagyívű változásokkal.
Mielőtt őrületbe kergetitek magatokat, hogy hova tűnt 1-2 beállítás,
a menü alján lett egy beállítás szint opció, ahol lehetőség van alapvető, standard, haladó, profi szint között váltogatni.
-
-
törölt tag
válasz
dabadab #26061 üzenetére
Ez OK, de arra gondoltam, hogy be se kapcsoljon! Mint egy rack vagy dokkoló, amit akkor használsz, mikor szükséged van rá. Gondolom nem lehet kivitelezni belső normál HDD kapcsolat esetén. Egyébként nincs bajom a külső HDD-kel, ahol ez megoldható, de most ötletelés megy...
-
törölt tag
Ha emlékeim nem csalnak, régebben említettél egy megoldást (vagy gondolkodtál rajta), amivel a HTPC-ben található HDD-ket ki-be kapcsolhatóvá lehet tenni. Gondolok itt arra, hogy van 6db HDD a gyomrában, de nem szeretném állandó jelleggel járatni, maximum az egyiket. Tehát HTPC indítás előtt egy eszközzel bekapcsolhatóvá tenni tetszőleges HDD-t, ne adj isten bekapcsolás után is, aktív rendszeren. Van erre megoldás?
-
törölt tag
válasz
Mirman #25966 üzenetére
Minden valószínűség szerint teljes képernyőn, filmek közben 24Hz-re vált, ezért CCC-n belül mozira jellemző frekvenciák alatt is húzd nullára az overscan csúszkát, tehát 23, 24 és 50hz alatt is. Keresőt használva nemrégiben részletesen leírtam... Az asztali 60Hz-es beállítást gondolom elvégezted, az XBMC menüje is ezt használja, azért látod ott jónak.
Szerk: LINK itt találod részletesen, állítsd be az overscant a többi frekvencia alatt is, majd vissza 60Hz-re. Ezután asztal 60Hz, filmek teljes képernyő alatt pedig a forrásnak megfelelő frekin, levágás nélkül.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #25791 üzenetére
Nekem is, semmi hangja nincs.
-
törölt tag
válasz
canniball #25640 üzenetére
Igen, vagy kevésbé kell akadoznia. Sajnos LCD tévék amúgy sem a mozgásmegjelenítésükről híresek a maguk 300 sorával, ugye a te tévéd még nem tud interpolálni. Szóval a stáblista mindenképp remegni/akadozni fog picit. Film közben is ugyanez az akadás látható a kamara lassú oldalazó mozgásánál (svenkelés), na ez most nagyon lecsökken az eddigi 60Hz-es képest. Sokkal folyamatosabbnak, mozisabbnak kell lennie, amit látnod is kéne.
Igaza van MasterMark kollégának, nézz meg egy ilyen jelenetet egymás után, lehetőleg nagytotál lassú mozgást. Ezután 60Hz-en kb remegő kocsonyának fog tűnni a lejátszás. Az említett film harmadik-negyedik percénél, mikor kisétál a hajójához is látható egy szép totál svenkelés.
-
törölt tag
válasz
canniball #25636 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy nálad csak a tévén kellett megfelelő képernyőformátumot választani.
Igen, úgy értettem, hogy "kapcsoló", de valóban félreérthető. Pl LG tévéken van egy Valósághű Mozi opció, ezen belül be-vagy ki állással tudod aktiválni vagy deaktiválni a 24p-t. Nálad akkor 24p jel estén automatikusan 60Hz-ről 24-re vált a tévé.
Harmadikra nem tudom a választ. Viszont most, hogy OK a dolog, látod a 24p vs 60Hz-es lejátszás közötti óriási különbséget? Főleg a mozgásmegjelenítésnek kellett javulnia. Természetesen 24p judder jelen lesz és svenkelésnél tapasztalsz némi vibrálást vagy recegést, ahogy nevezzük, de mégsem a 60Hz-es folyamatos minimális akadozással kell szenvedni.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #25629 üzenetére
Mármint az overscan áll vissza? Olyannal még nem találkoztam....
-
törölt tag
válasz
FishAir #25625 üzenetére
Nem szarakodás, leírva lehet, hogy bonyolultan hangzik, de a távirányítón megkeresni a megfelelő képméretet kb 10 mp, ahogy a Catalyst beállítása teljes egészében sem több, mint 5 perc, amit 1x kell elvégezni.
Egyébként azért nem, mert számomra az Openelec alatt kinyerhető képminőség nem kielégítő.
-
törölt tag
Gyerekek, ne bénázzatok
Nem kell XBMC-t elindítani, regisztrit buherálni, legalábbis Windows alatt. Tehát probléma esetén:
Asztal/jobb egér/képernyőfelbontás, vagy Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Képernyő\Képernyőfelbontás
Itt felugrik egy ablak, ezen belül katt Speciális/Monitor és a legördülő menüből kell kiválasztani azt a néhány felbontást, amit teljes képernyős üzemmódban is szeretnénk használni, tehát pl 23 (23,976 miatt ), 24,50 és 60Hz, majd Catalyst driverben egyenként 0-ra húzni az Overscant. Ezután vissza 60Hz-re, és XBMC, MPC-HC frekiváltásnál már nem lesz körbe csík.
Tévé:
Ha a HTPC-t nem használjuk játékra, nyugodtan lehet az említett bement DVD vagy Blu-ray, ha ott aktív a Képernyőhöz Igazítás opció. Tudniillik a 16:9 módok minden esetben kissé belenagyítanak a képbe - amit nagyon nem szeretünk -, ezért kell a tévé 1:1 beállítását használni, mely Samsung esetén a Kép. ig. funkciónak felel meg. Ha ez kész, nem lesz sem túlnyúlás, sem nagyítás, tökéletes 1:1 pixelt kapunk működő 24p mellett. Ha nincs 24p mód a tévében, akkor valószínűleg automatice átvált ha 24Hz-es jelet érzékel.
Megjegyzem én BD mellett is 1:1 megjelenítést használok, nem pedig 16:9 módot. Végül hozzátenném, hogy Linux esetén gőzöm sincs, hogy lehet asztalon frekit váltani overscan beállítás miatt
de feltételezem nálad inkább a tévé képernyőjének méret túlnyúlása volt gond, pontosan a 16:9 mód miatt.
-
törölt tag
válasz
canniball #25602 üzenetére
Nem feltétlenül kell PC-re átnevezni, sőt, régebbi tévék PC bemenetén csak 60Hz-en üzemeltek. Egyébként valószínűleg automatikusan vált ha 24p-s jelet érzékel. A túlpásztázás, overscan-t pedig driverben kell állítanod. Samsung tévé esetén, ahogy írod "teljes képernyőhöz" a menüben 16:9 helyett képernyőhöz igazít opciót keress, ez felel az 1:1 megjelenítésért. Mostanában biztos így hívják, nem tudom mennyire régi a tévéd.
-
törölt tag
válasz
canniball #25597 üzenetére
Némelyik Catalyst driver esetében én is tapasztaltam, hogy frekvenciánként, azaz 23, 24, 50 és 60Hz esetén is külön-külön be kellett állítani az overscant, különben teljes képernyős frekiváltáskor kilógott. Ha pedig 24p-s filmet köztes képkockák beillesztése nélkül 60Hz-en játszol, ez folyamatos apró akadást okoz, nem időközit. Ha 24p-hez szokna a szemed, akkor már nem bírnád nézni. Tehát ha frekvenciánként beállítod a túlpásztázást, egész nyugodtan használhatod az XBMC frekiváltó opcióját, ahogy a tévében is bekapcsolhatod a 24p funkciót.
-
törölt tag
Ahogy nálam van beállítva, azaz mikor hogy használom XBMC-n belül,
nem mindig az MPC-HC-t. A lejátszóban (pl MPC-HC) beállítottam, hogy a filmek teljes képernyővel induljanak, a frekiváltás is ekkor történik meg. Ha elindítasz egy filmet XBMC-n belül, akkor az MPC-HC már teljes ablakban játssza a filmet és átvált 24p-re. Aktív az MPC billentyűzetkiosztása és minden egyéb, tehát mintha önállóan indítottad volna el. Ha megállítom a filmet, és ezzel együtt bezárom az MPC-t, abban az esetben egyből felugrik, és teljes képernyőre vált az XBMC.
Egy ideig így használtam, de picit lassabb, mint az XBMC beépített saját lejátszója, ami ugye a folyamat miatt érthető is. Viszont kalibrált ICC/LUT profilt használva az MPC+madVR-Jinc-AR egész durva képminőséget tud produkálni, nehéz arról visszalépni. Főleg a kép szélein, színátmeneteknél látványos lehet a különbség, projival nagyon elkalapálja a mai médialejátszókat. Mint ahogy tegnap írtam, normál igényekhez, főleg Full HD mellé szvsz XBMC natív lejátszója is bőségesen elegendő.
XBMC Felkonvertálás:
Gondolom a video kimenetnél kéne beállítást keresgélni, vagy beállítani adott felbontást, de szvsz értelmetlen, a tévé sem fogja jobban megcsinálni.
A madVR kiegészítve lejátszóval mindent kielégítő minőségben képes felskálázni, főleg megfelelő hardveres erővel támogatva.
-
törölt tag
válasz
dabadab #25553 üzenetére
Pedig néhány hónapja előjött a téma, engem izgatott és kipróbáltam, de más nem csatlakozott.
Tehát HD hang XBMC bitstream az erősítőnek vs XBMC dekódol és multichannel az erősítőnek. Csak ismételni tudom az akkoriakat, teljesen más a két hangzás, de továbbra sem tudnék dönteni melyik jobb vagy rosszabb, filmje válogatta. Egész elképesztő változás a hangok irányában van, a térben merőben eltérő pozícióból indul és vagy végződik egy-egy hang. El tudom képzelni azt is, hogy ahány erősítő, annyian mást hallanánk. Nálam akkora különbség volt, hogy botfüllel is bárki kihallaná. Amiért nem szórakoztam többet vele, az XBMC dekódolásra érzékeny volt az erősítőm és sokat recsegtek szerencsétlen hangsugárzók beletekerésnél, jelenet ugrásnál. Azóta volt és van néhány komponens cseréje, majd ha lesz időm belehallgatok megint.
Más:
Említettem nemrégiben, hogy ismerősnek összeraktam egy Brazos konfigot. Anno nekem nem jött össze Full HD mellett MPC-HC-madVR-t futtatni, most sikerült.
Maximum amit elbír Chroma Upscaling estén Spline/3taps anti-ringing nélkül, Image Upscaling szintén. Csináltunk néhány képet ezen beállítás vs XBMC 13, óriási különbség nincs, legalábbis Full HD mellett, XBMC-nek ebben a formában nincs különösebb szégyellnivalója. 720p felkonvertálás érdekesebb volt, arról majd talán később. Természetesen adott állítás Brazosra és egy ST60-ra vonatkozik, egyébként itt egy szemléltető kép. Nem ugyanaz a képkocka, de most nem is ez a lényeg, hanem a különbség szemléltetése átlagfelhasználó számára. Az AMD driverben minden képjavító kilőve, élesség 6/100, madVR esetén minden alapon. Én a Jinc/tap3+aktív AR-t szeretem, de ez oda felesleges és erőben kevés hozzá a Brazos. Kipróbáltuk, hogy egy újabb generációs Intel NUC (HD5000) mit tud kezdeni vele, ennek is ismét beletört a bicskája, szimplán kevés a GPU. Korábban i7-tel sem sikerült futtatni
Kérés volt, hogy XBMC-be integráljam MPC-HC-t mint külső lejátszó. Anno többen szenvedtek frekiváltás és egyebekkel. Nos, működik, nem csak nálam
Problémát okozott, hogy nem MPC-HC beállításaiban kell fullscreen frekiváltást állítani, hanem madVR-en belül! A Brazos minden más esetben akadozott, ha madVR állít fullscreen frekit, akkor nem. Tehát madVR/saját megjelenítő/display modes, és ezen belül kell beállítani, hogy 1080p23, 1080p24, 1080p50 stb stb. Ha valakinek segít, lejátszó integrálása így megy: link még anno cekkktől kaptam, de azóta is OK
-
törölt tag
válasz
vjozsef #25357 üzenetére
Bonyolult kérdés, erőteljesen függ az igényeidtől és a rendszeredtől. Ha megérdemli, hogy jobban kiszolgálják, akkor érdemes, esetleg külső USB-s megoldáson is gondolkodhatsz. Úgy emlékszem a topikból is néhányan próbálkoztak, talán megosztják a tapasztalataikat, én HTPC esetén eddig VGA és vagy proci plusz alaplapi HDMI kijárttal moziztam.
-
törölt tag
Elvileg nincs! 2 esetben lehet érdekes. Egyik ha nem szereted a 24p juddert és javítanál az oldalazó mozgásoknál fellépő minimális recegésen, másik az LCD tévék alap 300 soros mozgóképfelbontása. Minden azon múlik mennyire lesz finom az eljárás, mennyire skálázható, hogy ne legyen túl agresszív, amivel szappanopera hatást okoz.
Látni kell, hogy véleményt alkothassunk, előfordulhat, h nevetséges lesz, és az ellenkezője is. Én a natív 24p-t szeretem, projin főleg, ettől függetlenül kív. vagyok rá.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25097 üzenetére
Ha kész vagy kipróbálod. HDMI kijárat lesz alapértelmezett, de engedélyezed a Realtek zajkeltőt is közvetlen tévére kötés esetén. Nem próbáltam még, szerintem ha nem érzékeli az erősítőt, akkor a másodlagos kimenet lesz aktív, és küldi optikain tévére a hangot. Akkor vesd el az ötletet, ha mégsem bírod hibák nélkül összehozni. Ha nem megy, letiltod BIOS-ban és marad a HDMI.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25092 üzenetére
Csak arról tudok nyilatkozni, hogy HTPC felhasználásra felveszi vele a versenyt, vagy jobb is, hogy játék és egyéb alkalmazásokban miként teljesít az Intellel szemben, nem az én világom.
Írod, hogy fontos a fogyasztás, HDMI passthrough esetén ez plusz 15-35W többletet is jelenthet. Talán DVI+optikai kimenet? Ebben az esetben a HDMI hangkijárat mellett az alaplapi Realtek is aktív lenne, itt szoktak kezdődni a bajok ...
Korábban ajánlottam hozzá FM2+ GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H lapot, szvsz minden igényt kielégít.
-
törölt tag
Az eredeti kérdés onnan indult, hogy Pgabor79 Intel fan, megemlített két H87 lapot, melyhez szeretne i3 4130T-t HTPC és játék feladatokra. Lesz-e 23,976Hz és kiválthat-e vele egy Dune Duo-t. Erre szvsz igen a válasz, az más kérdés, hogy többen vagyunk akik AMD-re építkezünk. Én is úgy vagyok vele, hogy asztali Intel, HTPC AMD, és ahogy állnak a dolgok, még jó darabig nem fog változni.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25039 üzenetére
Csak a 4770-et (HD 4600) volt alkalmam sk tesztelni HTPC felhasználásra és kifogástalan volt a képe vetítővel is, de ez i7, nem i3. Szerencsés esetben mozira nem lehet különbség a kettő között, tehát nem ördögtől való ötlet i3-4130T-re építkezni, szvsz jó választásnak tűnik ha valóban nincs agyonkorlátozva.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #25035 üzenetére
No, akkor én mit vennék
Szerintem az eddig ismert infók alapján bevállalhatod az I3 4130T-t egy H87 lappal.
AMD esetén Richland és Kabini mellett döntenék, amit még tovább boncolnék felhasználás szerint.
3D, video renderer és egyéb processzorigényes felhasználás mellé 4 magos családból válogatnék, mint pl: A8-6500(65W), AMD A8-6500T(45W), AMD A10-6700T(45W)
Csak HTPC-nek minden bizonnyal egy 2 magos A6-6400K is elegendő lenne, valószínűleg BD3D is megy vele, ha az előző Trinity generációt gazdagító A6-5400-zal is ment. Mindegyik említett APU-hoz FM2+ alaplap szükségeltetik, pl a 3 év garis GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H vagy ehhez hasonló lapok kielégítenek minden igényt.
Tovább lehetne bonyolítani, ha megvárod a hamarosan (jan 14?) boltokba kerülő Kaveri APU-kat, melyek az előzetes infók szerint 20-30% teljesítménynövekedést hoznak CPU és GPU terén is, az előző Trinity és Richland generációhoz képest. Plusz az új generációnak köszönhetően olcsón hozzájuthatnál FM2 Trinity proci-lap pároshoz is.
Harmadik opció is lehetséges, ha HTPC felhasználáson kívül nem nagyon használnád más, erőforrásigényes alkalmazásokra. Ebben az esetben a 15-25W TDP Kabini Platform lehet megoldás. Ehhez egy FS1b tokozású alaplapra lesz szükség, melybe 4 ill 2 magos Athlon és Sempron procik építhetők. Csavar, hogy ezekre márciusig várni kell, ahogy az integrált processzoros (A6-5200 és tsi) Kabini SoC APU-kra is.
-
törölt tag
Csak azért bátorkodtam trollkodni kicsit, mert AMD esetén HTPC felhasználóként nem ütközünk kellemetlen meglepetésekbe, legalábbis nekem még nem sikerült. Nincs kibogozhatatlan korlátozás, nincs driveres gubanc, tudom, hogy mit kapok és milyen minőségben. Na jó, ha két megjelenítője van az embernek, akkor azzal lehet szívni
-
törölt tag
Itt tömören leírja, bővebben a pdf-ben. Nagyon egyszerűen: kevesebb process, kevesebb szál, ezáltal alacsonyabb jitter, ami pontosabb és természetesebb hangzást hoz. Legdrámaibb változás Server alatt GUI-t kinyírva Core módban vagy minimal server üzemmódban érhető el. Mozizni nekem ez kissé kényelmetlen (meg lehet oldani de kevéssé családbarát), zenélni tökéletes, tehát marad a Server 2012 kissé herélve, vagy 8.1 nagyon herélve. Önmagában 8.1-re is megéri váltani, ha valaki még W7-et használ, egyértelmű az előnye.
-
törölt tag
Szívesen segítenék, de nincs személyes tapasztalatom, csak olvasottakra pedig nem mernék hagyatkozni. Segíthet fentebb (#25004) sb válasza. 1080p, BD ISO-val egyszerűen nem lehet gondja egy Haswell Pentiumnak, ahogy 24p-vel sem. Egyedül a képminőség lehet kérdéses viszonyítva nagyobb testvéreihez.
(#25004) sb
Arról beszélgettünk, hogy micsoda hangminőség javulást hozott a Server 2012 R2 Windows 7-hez képest, de még a 8.1-is, amit tovább lehet herélni, közelítvén a Servert. Mivel WASAPI AMD HDMI kijáratot használok, ami kikerüli a Wint, nem nagyon akartam hinni a sok pozitív tapasztalatnak. Csodálkoztam mennyi HE audio, hifi cucc épül rá mostanában. Aztán kipróbáltam mozira, sztereóra és volt nagy döbbenet, ami még most is tart... Ha jól emlékszem nálad a sztereó ill sokpontegy nem szempont, képminőségben pedig nincs akkora differencia, de lehet próbálkozni.
-
törölt tag
Meglássuk, meglássuk ...
Másik géppel kapcsolatban egyetértek, azonban számomra kétséges a Pentium milyen kép és hangminőségre képes, ha Dune Duo-t akar kiváltani. Mondom ezt látatlanban, azzal nincs tapasztalatom. AMD vagy Haswell esetén tűzbe tenném a kezem, főleg hang terén.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #24994 üzenetére
Az Origen AE S10V tényleg pofás. Nálam a jelenlegi konfig HDD-kel Node 304-be költözött, szeretnék mellé minimalista passzív, vagy 1-2 db hangtalan 12-es ventivel támogatott gépet is. Ezért várok régóta ennek megfelelő hardverre, amiben azért lakozik némi erő 3D-hez, rendererhez, a HD84xx minőségben is megfelelhet.
-
törölt tag
válasz
Pgabor79 #24989 üzenetére
Ebben az árkategóriában másik oldalról AMD Richland A10-6700 vagy A8-6500, lap felszereltségben pl GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H. De ezek lehetnek feleslegesen erősek is, ha nincs extrém felhasználás, de ha játékot is említesz ott megszűnik a tudományom.
Ház-VGA nehéz kérdés, remélem többiek tudnak ötletelni ez ügyben. Saját magamnak nem találtam mindenben megfelelő házat a mai napig, ez a legnehezebb
Ha végre a kezeim között tudhatok egy Kabini/Athlon-t, megfelelő alaplap esetén ezen gondolkodom akár passzívan is: Streacom FC10
-
törölt tag
Ez a baj az i3 Haswell kérdésben ((#24986) Pgabor79 figyelmét is felhívnám rá)), össze-vissza herélik őket, ezért némi kutató munka szükséges, hogy hiányzik-e létfontosságú dolog adott processzornál.
A Kabini (Kabini Athlon), legalábbis az 5200 egészen biztosan hivatalos 3D támogatással jött (4k is úgy emlékszem), kérdés inkább, hogy a madVR mennyire nyírja ki magasabb processzekkel kínozva. Ebből kifolyólag az Athlon 5350 is 3D-s lesz.
(#24986) Pgabor79
Kapsz általa 23,976Hz-et, kérdés az említett i3 herélés mértéke. Azonban az is előfordulhat, hogy HTPC felhasználóként nem érint. Szvsz mindkét alaplap tökéletes mellé.
Egyébként itt egy tegnapi Haswell NUC bemutató HD5000-rel: LINK HTPC szemszögből is nézve.
-
törölt tag
No, egy utolsó szó a Kabini kapcsán.
Biztos nem fogom megvenni a BGA tokozású, alaplapi APU, ITX 5200 típus valamelyikét. Márciusban jönnek az FS1b tokozású ITX lapok, melyekbe egy Athlon 5350-et tervezek: 4cores/2GHz, DDR3-1600, Radeon HD 8450G GPU, 25W TDP. Ehhez keresek 4 SATA vezérlős FS1b lapot, melynek legnagyobb előnye, hogy a PGA tokozásnak köszönhetően később Beema APU-val fejleszthető, ugye utóbbitól további erőt és még alacsonyabb fogyasztást várunk. Továbbá a hűtés, esetleg passzív hűtés is könnyebben megoldható lesz ennek a platformnak a segítségével.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #24588 üzenetére
Lehet, hogy az "eredeti" Kabini sosem érkezik meg, viszont ebben a formában elvben márciusra várható. Valószínűleg így drágább lesz, de nagyobb szabadság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Trollok komolyan
- Mobilinternet
- Milyen videókártyát?
- BMW topik
- Star Citizen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest