- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9633 üzenetére
Van miniITX-es lap is, csak még aludni kell egy párat, hogy megérkezzenek a boltokba (mondjuk amúgy is, mert processzort még nem láttam nálunk, csak alaplapot
)
-
dabadab
titán
válasz
canniball #9631 üzenetére
"Nem is olyan magas az a borda mint gondoltam ha ebben a kis házban még fölé fért a venti."
Mondjuk ahhoz, hogy elferjek, mindent kipakoltam a hazbol, a HDD tarto keretet, az elolapi csatlakozok vezetekeit, mindent
"Nem lett volna szebb megoldás a gumicsavar?"
Nem, mert nincsen ventillatornak kialakitott hely, igy aztan nem volt hova tenni a gumicsavart. A ragasztoszalag meg a haz belso oldalan van, ott nem latszik, es eleg vastag, igy a rezgest is csillapitja.
-
dabadab
titán
válasz
csl1982 #9616 üzenetére
"Mekkora táp kell ehhez a rendszerhez?"
Amilyen kicsit csak talalsz
Az E350 rammal meg mindennel egyutt 30W alatti csucsfogyasztast produkal, a HDD-k meg par wattot fogyasztanak, szoval nincs olyan kis tap, ami ne birna el ezt a rendszert, pl ez kb jo is
A ket 3,5"-es HDD viszont ormotlanul nagy, ahhoz nem fogsz igazan kicsi hazat talani.A hazakhoz adott sima tapok mind ventisek, a paneltap + kulso kocka ilyen szempontbol sokkal jobb megoldas.
-
dabadab
titán
válasz
canniball #9612 üzenetére
USB-s MCE vevok (altat*, ebreszt, XBMC alapbol kezeli (Mediaportalt meg csak kepen lattam, arrol nem tudok nyilatkozni)).
Szerintem 3,5"-es hely helyett sokkal intuitivabb, ha a TV IR vevoje melle tapasztod (legalabbis nekem eloszor a HTPC-n volt, aztan amikor mindig a TV-t buvoltam a HTPC taviranyitojaval, akkor rajottem, hogy oda kene rakni azt is)
*: altatni igazabol persze nem a taviranyito altat, hanem az XBMC
-
dabadab
titán
válasz
Ciripke #9601 üzenetére
A Harmony csak egy távirányító, vevő nem jár hozzá, azt az MCE-s készletből kell használnod (és azt az XMBC alapból támogatja), a Harmonynak meg beállítani az MCE kódjait (és onnantól kezdve mindegy, hogy a Harmonyt használod vagy az eredeti MCE távot).
"valahol azt olvastam, hogy a HDMI a vezérlőjeleket is átviszi"
Ez a HDMI-CEC és ez egy nagyon szomorú história: az iparági bénázásnak az lett a vége, hogy a gyártóknak lett saját, nem túl sokat tudó, egymással kevéssé kompatibilis implementációja, PC-s támogatás meg gyakorlatilag nem létezik.
-
dabadab
titán
"Az integrál VGA mennyire megfelelő a mai követelményeknek"
Kb semennyire, ezen még nem volt igazán használható gyorsítás. Itt ez a remek táblázat, VP3 vagy VP4 kártyát keressél (a 8400GS az jó - gyakorlatilag ugyanaz, mint az Ion, ami elég népszerű HTPC-s körökben és visz mindent).
-
dabadab
titán
válasz
Csicsóka #9552 üzenetére
Ha már tvheadend: a mythtv-backenddel van az a nyűg, hogy ugyan meg lehet mondani neki, hogy mennyit vegyen fel egy-egy műsor előtt meg után pluszban (ellensúlyozandó a magyar adók legendás pontosságát), de ha pl. dupla epizódoknál ezek egybe lógnak, akkor conflictot dob és csak az egyiket veszi fel - a tvheadend hogy kezeli ezt a problémát?
-
dabadab
titán
Ha taviranyitani akarsz, akkor semmikeppen se valami tunerkartya sajat taviranyitojat hasznald, hanem vegyel egy MCE taviranyitot USB-s vevovel, pl. egy ilyet - ez meg raadasul adni is tud infrajelet, szoval pl. a TV-det is vezerelheted vele.
-
dabadab
titán
Mondjuk ha ugyis Brazosban gondolkodsz, akkor esetleg megnézhetsz egy miniITX alaplap + vmi EPC ház kombót is - azokban alapból ott a paneltáp, csak egy külső AC/DC kell hozzájuk pluszban.
-
dabadab
titán
"Ami a kérdésem lenne, hogy táp mekkora kell neki, amit kinéztem házat abba 200W-os táp van"
Sima 120W-os paneltáppal használnám inkább, még az is legalább kétszer annyit tud, mint ami kell ennek a cuccnak, de az legalább nagyjából normális hatékonysággal működik meg nem fűti feleslegesen a házat.
-
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9530 üzenetére
Na jo, de egy HTPC-t mozizason kivul nem nagyon erdemes masra hasznalni. Azt teny, hogy a WDTV olcsobb, de kevesebbet is tud.
(#9526) san2000: erdeklodj korbe a Brazos topikban, de nekem ugy remlik, hogy tobben is arrol szamoltak be, hogy a brazosos lapokon gond nelkul ment a linuxos XBMC.
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
Ezt tök felesleges így túlbonyolítani, Brazos + viaLAN EPC3 + Scythe Slip Stream 120mm Slim.
Nálam is van ilyen, mondjuk az Ionnal, ami talán egy hajszállal többet eszik, mint a Brazos, teljesen rendben elketyeg rajta az XBMC, a 400 rpm tájára lehúzott Scythe meg kb tényleg hallhatatlan.
-
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9393 üzenetére
"Ez nem elképzelés, ez a valóság. HTPC-ről írok most is, és messze van az Avi-k minősége a Sigma alapú Media Playerekhez képest."
Akkor valami gagyi lejátszóprogramot használsz, vagy rossz beállításokat. Az összes ismert postproc eljárásnak van PC-s implementációja, számítási kapacitásban simán lenyomják a Sigma DSP-it, innen kezdve túl nagy probléma nem lehet.
"Böngészni is távirányítóval szoktál?"
Az ilyesmi egyrészt erősen a HTPC koncepció megerőszakolása, másrészt meg ha valaki a böngészéshez használ is billentyűzetet meg egeret, miért tenné ezt olyankor is, amikor házimozis célokra használja?
-
dabadab
titán
válasz
Tomix24 #9385 üzenetére
"nem zavar hogy egér/billentyűvel nézel filmeket kényelmes távirányító helyett, akkor HTPC."
Az, aki a HTPC-jét nem távirányítóval, hanem billentyűzettel kezeli, meg is érdemli. Az enyémeken egér soha nem volt, billentyűzet is csak addig, amíg beállítottam a BIOS-t.
"A képminőség a filmeket tekintve nem rossz, de nincs meg az AVI feljavítás"
Ezt honnan szedted? Dehogy nincs. Elég érdekes elképzeléseid vannak a HTPC-kről...
-
dabadab
titán
"ha a többségnek most az ION a fétis az még nem jelenti azt, hogy valaki nem szeretne normál ATX deszkára konfigot építeni"
Ez hogy jön ide? Aki épiteni akar, az épít, nem egy készre dobozolt Cinemaster HD-t vesz.
"Minőségről meg csak annyit, hogy kétlem, hogy 1 JBL Synthesis hangrendszert meg 1 SIM2 projektort ki tudsz szolgálni 1 sima ION-nal, meg XBMC-vel. Azért oda már minőségi vas kell."
Konkrétan milyen minőség? Ne viccelj már, full digitális cuccokról beszélünk, tök ugyanazt tudja csak produkálni más is.
Egyébként meg az XBMC messze jobb és sokkal többet tudó megoldás, mint a Windows Media Center."de hát a szolgáltatást meg kell fizetni."
Milyen szolgáltatást?
-
dabadab
titán
Hm, ez viszonylag friss fejlemény
Az avsforum alapján az történt, hogy kiadtak egy revision 03-at (2009 szeptembere táján én meg még nyáron nézegettem) és azon már működik a WoU.
(#9012) Jag: wake on USB, ha elmegy suspendbe a gép, akkor USB-n (HTPC-knél tipikusan USB-s távirányítóval) keresztül fel lehet ébreszteni. HTPC-knél szerint alapvető feature.
-
dabadab
titán
"Nem akarok ismét Ion-t venni, ha elkelt kicsit előrébb kellene lépni."
Ez ugyan nagyban függ az "előre" definíciójától, de szerintem nincs nagyon hova előrelépni, Ionnál csak többet fogyasztó (és emiatt hangosabb) cuccok vannak.
A Zotac 9300 ITX esetén meg a nem működő WoU közismert hiba, azzal nem lehet mit csinálni.
-
-
-
dabadab
titán
Nalam nem kockasodik (szinten Ion, XBMC Live-val, vagyis linuxos). Ha pause vagy gyorstekeres utan kockasodik, az egyaltalan nem normalis, seeknel (amikor ugrik egyet a videoban) is csak akkor, ha valami nem stimmel a file-lal, mert rendes esetben keyframe-re kellene ugrania.
-
dabadab
titán
Ja, hogy kilóg. Akkor egyrészt állítsd be a TV-n a "just scan" v. éppen hogy hívjákot a képaránynál (szóval ne sima 16:9-re rakd) és ha az önmagában nem oldja meg a dolgot (bár valószínűleg igen, az NV kártyáknál épeszű default van), akkor a kártya beállításainál húzd le az overscant nullára.
-
dabadab
titán
"HDMI sajnos ilyen, mivel nem a TV natív felbontását használja, ezért pixeles."
Hát már hogy a csudába ne a natív felbontást használná? Főleg, hogy full HD TV-ről van szó, nem pedig 1360x768-as paneles darabról (de ott is csak a sokéves modelleknél volt gond az, hogy HDMI-n nem fogadták a saját natív felbontásukat).
elmouse: Overscan
-
dabadab
titán
"Hogy minél egyszerűbben, hdd-ről, hálón elérhető módon legyen meg minden adat. (az iso itt bukik meg, az nem játszik)"
Lehet, hogy felreertek valamit, de az .iso-t is hdd-rol, halon, egyszeru modon el lehet erni, en ilyen formaban tartom a DVD-gyujtemenyemet, az XBMC gond nelkul kezeli oket.
-
dabadab
titán
En egy kicsit ertetlenul allok az ODD iranti ilyen foku ragaszkodassal. Most komolyna, csak a nyug van vele: eleve baromira behatarolja, hogy hova es mibe lehet tenni a gepet, aztan az ODD-k elolapjat altalaban el kell rejteni, mert csunya, aztan ha megvan mindez, akkor meg filmnezes kozben zajong. Nem egyszerubb az asztali gepen lementeni a lemezt egy iso-ba?
-
dabadab
titán
"De ha jól sejtem ez nem fog gondot okozni, ha nem használok HDPC-s tartalmat."
Alapvetően nincs olyan, hogy HDCP-s tartalom, a HDCP-t a lejátszóprogram (ill.annak utasítására a videokártya) teszi rá az adatfolyamra. Olyan programot kell használni, ami nem akar ilyen marhaságokkal szórakozni.
-
dabadab
titán
válasz
6thsense #7706 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert:
1. Otthoni körülmények körülmények között az 5.1 korrekt elhelyezése is majdnem lehetetlen, nem hogy a 7.1-é.
2. Az LPCM meg a DTS / DD között csak leheletnyi minőségbeli különbség van, amit lehet, hogy észre se veszel.
Szóval ha valami miatt abszolút felesleges aggódni, az a 7.1 HD hang.
Osibaa:analóg kimeneten mehet ki a nyolc csatorna.
-
dabadab
titán
válasz
6thsense #7673 üzenetére
"Semmilyen platform-on ,semmilyen chipsettel?"
Abszolut sehol. Ez nem szamitogepes dolog, hanem az SPDIF sajatossaga, nincs olyan eszkoz, egyaltalan, ami 7.1-es hangot adna ki SPDIF-en es egyaltalan nincs olyan eszkoz, ami 7.1-es hangot tudna fogadni SPDIF-en.
Az az ATI chipsetes resz a HDMI-re vonatkozott. -
dabadab
titán
válasz
csupahatos #7583 üzenetére
Nem, a HDMI-n kimegy minden hang az elérhető legjobb minőségben, nem érdemes külön hangkártyával vacakolni.
-
dabadab
titán
válasz
Bitlisz #7469 üzenetére
"jDownloader (netes letöltögetésekre, kb csak emiatt van az asztal)"
Emiatt kar tartani, sokkal egyszerubb, ha inditasz egy VNC szervert a HTPC-n (Linuxon teljesen mashogy mukodik, mint Windowson, itt nem egy meglevo feluletet figyel, hanem letrehoz egy komplett X szervert mindenestol) es azt birizgalod VNC-vel (a kliens viszont ugyanolyan minden platformon, az nem gond) es ott futtatod a jDownloadert.
szerk: DVB-T tunereket passzolom (nalunk meg nem indult be az adas)
-
dabadab
titán
válasz
Bitlisz #7466 üzenetére
Szerintem a jelentos ujdonsagok koze befer meg az egyesitett PVR interface meg a Live-ba rakott tvheadend.
Tenyleg, probalta mar valaki a tvheadendet, foleg olyan, aki ismeri a mythv backendet, vagy nem uszom meg, hogy sajat magam probaljam ki?
A HD hangos reszt meg elraktam kesobbre
, koszi a linket!
-
dabadab
titán
válasz
Stimpy001 #7465 üzenetére
Szerintem sokkal baratsagosabb dolog egy XBMC Live-ra plusz cuccokat pakolni, mint egy Ubuntut atkonfiguralni HTPC uzemmodra. Egyebkent letezik direkt Ionra belott XBMC Live is, itt van role egy thread.
-
dabadab
titán
válasz
Bitlisz #7419 üzenetére
"Naigen lehet hogy van hang, csak ha pl a nyolccsatornás LPCM-et kap az erőlködő meg hajlandó semmijen egyéb trükkre (korrekciók/effektek...stb)."
?PARSING ERROR
Egyébként LPCM-mel tök ugyanazt tudják csinálni az erősítők, mint DTS-HD-val, sőt, az utóbbi a macerásabb, mivel azt először ki kell tömöríteni, vagyis a nulladik lépés gyakorlatilag az, hogy az erősítő LPCM-et gyárt a DTS-HD-ből.
Egyébként a slim előtti PS3-ak (amiket ugye a kor legnagyobb tudású BR lejátszóiként tartottak nyilván) csak és kizárólag LPCM-et voltak hajlandóak kiadni magukból, a DTS-HD-t meg a TrueHD-t is kitömörítették és LPCM-ként küldték ki.
Kurrens ffmpeg-ben van TrueHD dekódolás, DTS-HD-t passzolom, abból lehet, hogy csak a core-t tudja kiadni.
Mondjuk a dolog annyira nem mozgat, tekintve, hogy az egész HD hang elég kemény parasztvakításnak tűnik.
-
dabadab
titán
válasz
Bitlisz #7412 üzenetére
"Ez az nVidia karesz (kb egyik sem) nem tud HD Audio átengedést"
Valamiért makacsul tartja magát az a tévképzet, hogy HD audió az csak TrueHD v DTS-HD lehet: ezzel szemben az az igazság, hogy ezek semmivel sem tudnak többet, mint a sima, tömörítetlen, nyolccsatornás LPCM, amit elég régóta (kb a 8200 GS óta) tud minden NV kártya, ez is (meg az Ion is).
-
dabadab
titán
válasz
Enszuke #7408 üzenetére
"Ha kicsit visszaolvasol, atom tulajok irjak, hogy eleg full hd-hez, csak ne akarj kozben mast is csinalni."
Mondjuk egy HTPC-nél nem lehet túl gyakori, hogy az ember filmnézés közben mást is akarna csinálni, másrészt annyira nem vészes a helyzet: egymagos Atomon a 40 Mbites h.264 kemény ~60% CPU-t használ.
-
dabadab
titán
válasz
kojak007 #7405 üzenetére
A videódekódolást úgyis a GPU csinálja, az teljesen elég, ami az Ionban van, azt meg bőven kiszolgálja az egymagos Atom is. A h.264-et nem valószínű, hogy mostanában lecserélné bármi is, a formátumok már nem kavarognak úgy, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt, azt meg az Ion elviszi a max BR bitrate mellett is.
Abban meg teljesen igazad van, hogy egy HTPC megy egy ilyen kis videólejátszó kütyü nem egy súlycsoport: nekem is volt egy Popcornom, de még az Xboxon (kb 700 MHz-es P3 + 64 MB RAM + GeF3) futó XBMC mellett is nagyon-nagyon fapados volt.
Alex91: mire lenne gyenge az Atom? Használtál már ionos HTPC-t?
-
-
dabadab
titán
válasz
UsagiYojimbo #7332 üzenetére
Kenytelen leszek megnezni a dolgot, de az elozo verzio az minden vacakolas nelkul mukodott rendesen pendrive-on (aztan a 9.11-ben teljesen atszerveztek a Live-ot, azt meg csak egyszer probaltam ki, igazan nem hasznaltam, igy arrol nem igazan tudok nyilatkozni)
-
dabadab
titán
válasz
jodamester #7318 üzenetére
"aha, 50 e-ért szinte ajándék"
Külső táppal, távirányítóval, passzív hűtéssel ez korrekt ár érte.
-
dabadab
titán
"ami viszont bosszantó az a HTPC bekapcsolása."
Ami viszont vigasztalo tud lenni, az az, hogy az esetek jo reszeben ez teljesen felesleges is. Ugyanis az MCE vevok (legalabbis a Pinnacle meg a Microsoft) sleepbol fel tudjak ebreszteni a gepet, ami raadasul sokkal gyorsabb, mint egy igazi boot. A dolog teljesen jol mukodik, a ket HTPC-m kozul egyiket sem lehet bekapcsolni, de ez az elmult haromnegyed evben semmilyen problemat nem okozott: ha aramot kapnak, bekapcsolnak, bebootolnak, aztan az XBMC x perc tetlenseg utan elkuldi oket sleepbe.
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #7153 üzenetére
"Csak a Dolby TrueHD témához tudok szólni. Ez olyan magas minőségű hanganyag amihez nem csak a 1.3-as HDMI a követelmény hanem az is hogy a hw képes legyen PAP-ot is szolgáltatni."
Igazából a Dolby TrueHD egyáltalán nem különleges minőségű, pont ugyanazt tudja, mint az LPCM 7.1, csak kevesebb helyet foglal a lemezen. Éppen ezért tulajdonképpen az a legegyszerűbb megoldás, ha az ember a DTHD-t a gépen kitömöríti és eleve azt küldi ki, a PS3 is ezt csinálja, így az embernek nem kell annyit küzdenie a kiadók paranoiájával. (Az Ion tudja az LPCM 7.1-et, amúgy nem vagyok képben.)
-
dabadab
titán
Drága, nincs benne wear leveling (legalábbis azoknak a tapasztalata alapján, akik ipari környezetben használták), installnál macerás lehet, mert XBMC Live HDD-nek látja (és így HDD-s installt nyom rá, nem flashre optmalizáltat), sebességben nem hoz semmi extrát ráadásul pl. az ionos lapokon nincs is IDE csatlakozó.
-
dabadab
titán
"Ha már így előkerültél, szerinted melyik megoldás jobb: xbmc live"
Így van
"A live mennyire testre szabható?"
Teljesen, tulajdonképpen egy tök sima Ubuntu, csak már nem kell kicsontozni, nem kell a LIRC beállításával, swap kiiktatásával meg hasonló dolgokkal tökölődni, hanem megy elsőre aztán onnan lehet alakítani (az egyik Live most éppen wireless AP-ként is üzemel pl).
ATA-CF-től szerintem tartsd magad távol, az USB pendrive sokkal jobb megoldás. (Been there, done that.)
-
dabadab
titán
válasz
KubanitoS #7106 üzenetére
"Ennyi pénzért már más megoldást találnék."
Micsodát? Csak azért kérdezem, mert nem ennyi pénzért, hanem úgy általában nehezebbre esik ennél jobbat elképzelnem: XBMC-nél jobbat nem láttam SW fronton, ennél gyengébb gépen nem fut el, erősebb meg tulajdonképpen felesleges neki, csak plusz fogyasztás, ami meleggel meg zajjal jár.
"Ismertek valami jó boltot, ahol viszonylag nagy választék van gyárilag összerakott HTPC-kből?"
Nem, sőt, igazán gyárilag összerakott (úgy, hogy tényleg komplett rendszert adnak, nem csak HW-t, hanem megfelelő SW-t is) normális HTPC-ről sem tudok.
-
dabadab
titán
válasz
KubanitoS #7102 üzenetére
"Ti mit vennétek a helyemben?"
Én vennék v összeraknék vmi PC-t Atom + Ion alapon, aztán XBMC-t rá, de nekem mondjuk ez a mániám, a Tim által emlegetett médialejátszók is teljesen használhatók.
Ami probléma, az a konkrét BR lemezek lejátszása, a médialejátszókban kb egyikben sincs optikai meghatjó, ionos PC-ből lehet ugyan ilyet találni (pl a szépnevű ASROCK Nettop ION 330 Home Theater BluRay), de a HTPC szoftverek egyelőre elég alapkivitelben támogatják a BR lejátszást: a filmet magát viszik, a menüt viszont nem. -
dabadab
titán
válasz
jodamester #7097 üzenetére
Egy ionos gépet 70-80k táján össze lehet hozni, gyárit is meg sajátot is. A gyári cuccok csinos házikókban vannak, viszont mind aprócska, süvítő ventikkel készülnek, sajátba meg lehet tenni szépen leszabályzott 8 centiset.
-
dabadab
titán
"Xbox topikba beleolvasva több hsz.ben is szerepel, hogy hagyományos 55cm-es tv-t kötöttek össze HDMI => Scart kábellel"
Ilyen nincs. Az Xboxnak van analog SD kimenete, azt ra lehet kotni SCART-ra, HDMI-bol viszont PAL v NTSC jelet csak eleg komoly elektronikaval lehetne varazsolni, de ilyet meg senki sem gyart, mert semmi ertelme.
Esetleg tudnad linkelni, hogy hol olvastad? -
-
dabadab
titán
[ Közben rájöttem, hogy nem D, hanem IONITX C van nekem, a fene a kódolásukba
]
55k volt a bele (alaplap + RAM + pendrive + távirányító), házként meg egyiknek egy kibelezett rádió szolgál, a másik meg csak úgy pőrén van a szekrényben, amíg eszembe nem jut valami jó ötlet a bedobozolására.
Ja, meg mindegyiken van egy 8 centis ventillátor, azokat itthon találtan. ODD, HDD, WLAN nincs bennük.Ciripke: nekem egy PCI-os tunerem van, neked viszont vmi USB-s cucc kellene, azokban meg nem vagyok otthon.
-
dabadab
titán
válasz
Ciripke #7039 üzenetére
En Zotac IONITX-D alaplapra epitettem majdnem pont olyan gepeket, mint amit szeretnel (ez HD TV-t hajt meg, a tuner viszont a szerverben lakik, nem a HTPC-kben): adtak hozza passziv tapot, bazi nagy passziv borda van rajta, remekul viszi az XBMC-t. Mondjuk en raktam melle egy minimumra leszabalyzott 8 centis ventillatort, 3 V korul hajtva egy jobb darab abbol gyakorlatilag hangtalan am megfelelo hutest biztosit.
Az egyetlen baja, hogy momentan nem lehet kapni sehol sem. -
dabadab
titán
"Az atom teljesítményéről nem vagyok meggyőzve"
Az Atom kb. simán lever bármit, amit egy asztali médialejátszóban találsz a CPU szerepében, ugyanis ilyen alkalmazásoknál kb mindent a GPU (vagy a neki megfelelő DSP) csinál. Nálam itthon van két ionos HTPC is, a logouton megtalálod az írásomat róluk, teljesen jól működnek, a Popcorn sehol sincs hozzájuk képest.
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
"Milyen HDD-t ajánlasz, ami csendes ?"
Én olyat, ami messze van
Ha a messzire elrakott fileserver vagy NAS nem megoldható, akkor meg 2,5"-es HDD.
"Gondolom a pendrive-on van az oprendszer. Egy idő utána nem fog behalni a sok írástól-olvasástól ?"
Nem. Az olvasás eleve nem zavarja, írásból meg nincs annyi, amennyi problémát okozna.
-
dabadab
titán
válasz
blueMerle #6902 üzenetére
Hat, az eleg szukos keret, nem nagyon latom, hogyan mukodhetne a dolog. A legolcsobb ionos lap a Zotac E, de az is 88 EUR, ami akkor sem fer bele a keretbe, ha a memoriat lecsereled vmi olcsobb darabra (-6 EUR). Ionnal olcsobb megoldast meg nem tudok, mert persze, itt vannak a 8200-as mITX lap 57 EUR-ert, de abba meg CPU is kell, ugy meg mar nem stimmel az ara.
szerk: bootolni honnan fog? Halozatrol vagy van vmi elfekvo cucc?
szerk2: nalam teljesen jol elmegy az XBMC egymagos Atommal, tenyleg mindent a GPU csinal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest