- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
-
-
cekkk
veterán
válasz
BullZeye #23295 üzenetére
Ha trollkodni akarnék akkor nem itt kezdeném.
Mindenhol használtam a HA szót, ami csak várható az elkövetkezendő hónapban, ahol nem azt használom ma is a céges NAS szerverről.
NEM!
(#23286) BullZeye
Páromnak korlátlan mobilinternete van, és sokkal egyszerűbb NAS szerveren tárolni 500 giga zenét, mert máshol nem fér el, nem kell havonta lecserélni a telefonján lévő zenéket, elég streamelni NAS szerverről.
Itt sem!
Én pedig szeretem melóhelyről elérni FTPn a NAS szervert, mert olyan dolgokat tárolok rajta, ami bárhol bármikor szükségem lehet rá.
Itt sem.Nem tudom mivel vagy mikor bántottam meg a kis lelkivilágodat
Semmivel, csak akkor inkább írd azt, hogy így használnád és erre használnád HA lenne, és ne jelen időben írj, mintha már lenne és te lennél a megmondó ember. Holott tisztába vagy vele, hogy nem.
Részemről lezárom, ha én megbántottalak valamivel bocsánat, de akkor is furcsa nekem, hogy valaki olyan mondja ezeket a dolgokat akinek nincs is nasja és a többségét a szolgáltatásoknak otthonról nem használta.Legyen igazad, NAS témával a továbbiakban a NAS topikban beszéljünk és ne a HTPC topikot offoljuk szét.
Béke!
-
cekkk
veterán
válasz
BullZeye #23291 üzenetére
Ez egy átlagos nap, 4 olyan user életében, akik használják amire lehet a NAS szerver-t 2013-ban.
Hm, akkor én és a másik kolléga sem átlagos
Akkor mégse mindenki az, elég régen használok szervert otthon és elégé belelátok a képességeibe és a korlátaiba is.
Csak neked sem úgy kellene előadnod az egészet, mintha így használnád, amikor nem használod, nálam ez csapta ki a biztosítékot.És a példában egy kis falut nem említettem, sztem.
Akkor szerinted csak városban élnek az emberek és ott csak digi van?Elszomorítalak, sajnos nem csak digi van, és nem csak nagy városok vannak. Nekem is volt digi, vissza is sírom, de a magyar netezők többsége és szerintem 70-80% nem digi előfizető, az a kisebbség, szóval ez megint így nem lehet átlagos.
Mivel te átlagról beszélszA fórumról pedig ne vonj le messzemenő következést, mert a fórumozók nem átlagos felhasználók. Az átlag felhasználó nem fog ide járni és írogatni, és ilyen mélyen belemenni a témába.
Maradjunk annyiba, hogy vannak felhasználói szokások, és ki hogy használja a gépét. De ne általánosíts.
-
cekkk
veterán
Van amibe igen van amibe nem. Egy korlátot elfelejtetek, hogy a szűk keresztmetszet az otthoni net.
Mert a vidékiek és a kis településeken lakóknak spl a strem esélytelen adslel, sőt még upcvel is azt mondom, hogy necces. Digivel Debrecenben csináltam még, de hogy én országok között a lejátszóval streameljek, és várjak a pufferre ha véletlen eltűnnek a csomagok nincs az az isten. -
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #23209 üzenetére
Meg olyan hardver sem árt ami tudja ezt
-
cekkk
veterán
válasz
z123456789 #23192 üzenetére
Arról nem tehetek ha béna vagy
Sajnálom nem hagyhattam ki
Nálam tökéletesen vitt eddig mindent amit kipróbáltam.
egyáltalán, hogyan akartad elindítani?ISOból, fáljt, vagy a BD struktúrák olvastattad be vele?
Mi nem tetszik az xbmcbe?
Egy kicsit áttanulmányozod és a többinél egy sokkal jobb és használhatóbb rendszert kapsz. De ez már a te dolgod
-
cekkk
veterán
válasz
z123456789 #23187 üzenetére
Az nfoban van írva egy mpls fájl ha azt indítod el akkor az egész filmet fogja lejátszani, de én is ajánlom az xbmc-t vagy a TMT 5-t.
-
-
cekkk
veterán
válasz
BullZeye #23153 üzenetére
Probléma ott kezdődik, hogy egy passzív ház 200 fontnál kezdődik, persze ennek csak akkor lenne értelem, ha ebben lenne egy ssd és csókolom. De ha ebbe még lesz 2-3-4 hdd akkor minek passzív amikor a minecraft vagy mi folyton menne és kerregne a vinyó.
Én intel procit nem vennék, nem rég pont itt volt róla szó hogy a támogatásuk elég gyatra, valamint az indexen volt most egy cikk, hogy az intel minden adatot kiad, hogy ez mennyire igaz és nem, majd kiderül. De ezek után végképpen nem foglalkoznék vele
A 3D BD lemezekhez viszont erősebb gép kell olyan procival ami ezt támogatja.
-
-
cekkk
veterán
Ha ez jó árba lesz, akkor jó kis htpc alap lesz
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
radi8tor #23086 üzenetére
Volt dual audio support az xbmcben, azt nem tudom, hogy a mostaniakban is megoldható-e még.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Ez alapján eltudsz indulni, csak tudni kell, hogy melyik gomb lenyomásakor milyen jelet küld ki a táv.
-
cekkk
veterán
Úgy néz ki a xbmc is tudja majd a 3D-t.
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #22973 üzenetére
Ez nem is fogja neked kiküldeni a 3D, amx az felezett mkvsat
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #22970 üzenetére
Te milyen géppel is próbálkozol pontosan?
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #22969 üzenetére
Akkor valamit nem jól működik nálad.
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #22966 üzenetére
PowerDVDvel
vagy totalmedia theatre
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #22964 üzenetére
Nem
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #22919 üzenetére
Szerintem ezek a kis ketyerék még nem tudják helyettesíteni egy fő lejátszót. Hálóba gyereknek 720-1080p mkvra tökéletesek. Persze azért ezek sem egy erőművek, de a legolcsóbb lejátszó is 34 ezer forint ez meg kevesebb mint a fele
Most nézem van ebből 4 magos 2giga rammal, na ott már csodálkoznék ha nem menne a BD lejátszás
-
cekkk
veterán
válasz
Mercutio_ #22909 üzenetére
Elméletileg lehet, van egy kis külső alkalmazás amivel működik ez és gyakorlatilag is
De ha ezt messziről eltudjátok olvasni és még használni is két sorba és nem az ideg veti majd szét a női szakaszt akkor örülök neki. Mert szerintem kb használhatatlan. [link]
De ti tudjátok
(Használtam azért mondom, hogy nem sok értelme van
)
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
bigdady #22851 üzenetére
A gép ip címe helyére 255.255.255.255 ezt írd be.
Így se éleszti kívülről?Csinálj már róla egy képmentést, hogy hogyan állítottad be a routert.
Az ip címet a géped, hogyan kapja? A legjobb lenne ha ő lenne a dhcp kiszolgáló és a hálókártya MAC címé ő osztaná ki az ip-t akkor amikor a gép felcsatlakozik. Szerintem vagy nem így van beállítva, vagy pedig a gépent te állítottad be kézzel fix ipre. Na most mivel kell a MAC a felélesztéshez ilyen esetekben a router nem tudja, hogy ez a MAC melyik IPhez tartozik.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #22845 üzenetére
Az tudom, hogy "mélyebb" csak én úgy gondoltam ezt ahhoz találták ki és nem a alvó módból való felkeltésért.
De most nézem abból is kelteni tudja valamit hibernációból is.
(#22846) bigdady
A portokat be állítottad, hogy a router melyik porton jövő csomagot melyik gép melyik portjára küldje? Azt hiszem a 9 vagy 11es ez a port, ha ezeket nem tetted meg akkor nem is fog eljutni a magic pack oda ahova kéne. -
cekkk
veterán
Hát nem én idiótázom a másikat le
De megint te sértegetsz, mert más ész érveket nem tudsz felhozni már. A második bekezdés rád is egyre jobban illik
Érdekes, volt egy beszélgetésem balagee-vel aki a projektor.hu oldalnál teszteli a projektorokat és elég komoly felszerelése van a kalibrációkhoz és érti a dolgát is és ő is azon a véleményen van, hogy nincs különbség.
Akkor ő is hülye és nem látott még jó rendszert? Írhatsz neki nyugodtanVagy ő is vak?
Persze amikor ezt megosztottam a lejátszós topikban akkor egyből elkezdték szidni, hogy egy szakmabeli, hogy mondhat ilyet és ő hülye. Persze aki több milliós dolgokkal játszik és több milliós vetítőket kalibrál az nem érti a szakmát. Sokkal jobb mint sok mondvacsinált újságíró és tesztelő, csak féltik a bödönüket.De még mindig nem született a világban egy hitelt érdemlő teszt ahol bizonyítják a különbségeket. Érdekes dolog ez is.
-
cekkk
veterán
Hát személyeskedésen mást nem tudsz?
Persze szar a rendszerem a tietek isten király császár?
Érdekes módon a a Wd lejátszóm és a Dunem képe között láttam különbséget de egy szar hdmi kábel között már nem tudja megjeleníteni mi?Sajnállak, hogy ennyi telik a nagyra becsült egódtól.Persze az indiótázást kimoderáltad -
cekkk
veterán
Sajnálom a korlátoltságod
A bizonyított dolgoknak nem hiszel,kísérletekkel alátámasztva , de a fórumokról összeszedett badarságoknak hiszel és hiszed, hogy látodEz a jó mentalitás
Te dolgod.
Hidd el, ha igény lenne rá, és jobb lenne a minőség tőle legyártatnák a stúdióknak és olyan helyek ahol ezt használják, nem véletlen, sőt nagyobb száv szélességgel dolgozik mint hdmi és oda jó a szar olcsó kábel?
Erre is válaszolhatsz, mert igaza van a kollégának
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #22692 üzenetére
Ne is mond 1 defekt attól,aztán az új defektvédő külsőbe egy tüske állt bele ma 3 nap alatt nem szerencsés
Jó volt a Margitszigeten belsőt cserélni
NTX
elárulnád, pl hogy displayport kábelből miért nem csinálnak drága kábeleket és stúdió minitoroknál miért fele meg a 20-50 dolláros kábel is oda?alapvetően bebizonyított dolgoknak nem hiszel de be nem bizonyított mesebeli mondákra meg letennéd a nagy esküt? Nem fura ez?
-
cekkk
veterán
Megnéztem:
Kérdés a usb hossza befolyásolja-e...
Válasz erre Dorian írt a tapasztalatairól.Most indítsunk el ott is egy napokig tartó lavinát ?
De te nem válaszoltál csak mellé írtál, és eltereltél egy másik fórumra.
Köszönöm!Ez a tipikus hifis hozzáállás sajnos.
Hol vannak független tesztelők?
Hifis fórumok ahol ha a hívők kapnak egy rendes magyarázatot alátámasztva lásd a korábbi hdmi cikket akkor is neki esnek az embernek? Ők azok akik tekintélynek számítanak? -
cekkk
veterán
Nézd meg az olyan autós műsorokat mint pl a Top Gear ahol a fizetés nem a autógyárakból jön ott le is szarozzák a kocsikat, ahol meg onnan jön a pénzt ott sokkal finomabban bánnak a szavakkal. Pont mint a hazai hifis szaksajtóban is. Lehet szaklapnak nevezni, de amíg nem SZAKEMBEREK írják a teszteket és kimerülnek ezek abban, hogy jobbnak látszik hallatszik stb addig ezek nem szakcikkek?
Olvastál már tudományos vagy orvosi szakcikket mondjuk új eljárásokról stbről? Ott is csak annyit írnak, hogy hát ezzel jobb lesz oszt cső? Vagy indokolnak leírják stb? Miért van az, hogy a hifiben csak mondják a szavakat és soha semmi tartalom nincs mögötte, mérhetetlen dolgokkal?Pont ma beszéltem egy ismerőssel aki vaktesztet akart több kereskedőnél itthon és nem mentek bele.
-
cekkk
veterán
Érdekes, szóval ami bizonyított, kísérletekkel alátámasztott az áltudomány amit meg látsz és nem tudsz megmagyarázni és mindenki félrebeszél nem tudnak annál az indoknál jobbat mondani, hogy de én hallom ők hallják akkor az tudományos magyarázat?
(#22676) NTX
Nekem 50 colos van és a legolcsóbbak voltak vettem kácsás kábeleket kettőt is, nehogy véletlen azért ne lássak bármit is mert az egyik nem az, kicserélve és htpcről hajtva semmi különbséget nem vettem észre, pedig 10szeres árkülönbség volt, valamint ugye az alsó szegmensbe még érvényes, hogy az árral arányosan elméletileg nő a teljesítmény később meg már ez nem így van állítólag. Szóval 10 szeres ár különbségnél semmit nem vettem észre.
Kíváncsi voltam, de tudom szar a tv és szarok a kábelek. sőt vak is vagyok -
cekkk
veterán
De ezen oldalak mind a hirdetésből élnek és általában azok hirdetnek itt akikek a termékeit tesztelik
Az audiolandosokat egy időben szidták a fórumokon, hogy közük nincs az egészhez, akkor most hol az igazság?(#22670) Mezga Aladár
Akkor miért vagy még itt és miért reagálsz?
Majd ha fizikai bizinyítékot tudsz felmutatni a korlátold agyad, hallásod és feldolgozó képességeden túl(enyém is az, és majd minden emberé az) akkor beszélhetünk tovább a kábel vitáról. -
cekkk
veterán
válasz
Mezga Aladár #22668 üzenetére
Elmondom mi a legnagyobb baj, hogy olyan emberek szavaira adtok akiknek érdeke/érdekeik fenntartani ezt a látszatot, mert ezért pénzt kapnak vagy érdekeltek ebben az üzletben.
Aztán majd olvass utána, hogy milyen is az ember rövidtávú memóriája és onnan, hogyan kerül át a középbe majd a hosszabba és rájössz, hogy az agy kiegészíti az információkat. Pl hallasz egy rendszert 2-3 mp múlva már nem úgy emlékszel rá mint ahogy halottad, ezek mind bizonyított tények.
Mondhatod, hogy te milyen okos ügyes gyerek vagy, és azt is, hogy szembe hugyozom veletek. De ezek a nagy cégek rájátszanak arra, hogy buták az emberek és egyre jobban azok.
De itt van a legjobb példa bebizonyították, hogy nincs különbség de te még mindig kötöd az embet a akróhoz, ez inkább a te korlátoltságod mint azoké akik fizikális magyarázatokat keresnek.
Én most is leírom, ha fizikálisan valaki bebizonyítja(és nem ilyen konyha nyelven), hogy igen is van különbség az átvitt 1-0 között kábeleknél, akkor ELNÉZÉST FOGOK KÉRNI ÉS MEGLEHET kövezni.Ha az ismert rendszerben, észrevehető változás történik akkor az idővel előjön.
Mi az, hogy előjön idővel?Majd idővel az 1-s jobban 1es lesz? Idővel előhoz te az agyadba, hogy legyen változás, mert ezzel megmagyarázod magadnak, hogy juppé az 50-100 ezres kábelnek meg jött a hangja, de előtte nem volt, de hirtelen lett.
Én meg látom isten minden reggel amikor az ágyba hozza a kávét? Te látod?
(#22666) NTX
Ő legalább megtudja magyarázni a dolgokat értelmesen és nem úgy, hogy a fele hülyeség.
Egy olyan adnimnak hinni aki ebből él, nem szabad. -
cekkk
veterán
http://nagysandor.eu/physlet/applets/illusion.html
Akkor ez is hülyeség lenne?
-
cekkk
veterán
válasz
Mezga Aladár #22643 üzenetére
Erre tudok mit mondok?
Egy időben divat volt A Stradivarius hegedűket felhozni példának, hogy azoknak a hangját se lehet mérni azt se tudják újra előállítani aztán történt egy teszt:
Kritika[szerkesztés]
A Proceedings of the National Academy of Sciences szakfolyóiratban megjelent cikk szerint Stradivari hegedűinek hangzása nem olyan összetéveszthetetlen és egyedi, mint ahogyan eddig gondolták. Egy, az Université Paris kutatói által rendezett vakteszt során tapasztalt hegedűművészek sem tudták megkülönböztetni az itáliai hegedűépítő mesterek által 300 éve alkotott hangszereket az új hegedűktől.
A kísérlet során 21 kiváló hegedűművészt kértek fel, hogy játsszanak hat nagyon magas színvonalú hegedűn – két Stradivarin, egy Guarnerin, valamint három újon. A két teszt során sem a zenészek, akiknek látását egy hegesztőszemüveg korlátozta, sem az értékelést végző megfigyelők nem tudták, hogy éppen melyik hangszer szólalt meg. Az első kísérletben minden zenész egymás után tíz párosítást kapott a hegedűkből – mindig egy újat és egy történelmit, bár a tesztelők ezt nem tudták. A második tesztben mind a hat hegedűt felsorakoztatták és a művészek egy órán keresztül összehasonlítgathatták őket. Végül azt kérdezték a zenészektől, hogy melyiket vinnék legszívesebben haza, valamint hogy a hegedűket hogyan rangsorolnák különböző kritériumok – pl. játszhatóság, hangszínek terjedelme, kisugárzás – alapján. Többségük az újabb hegedűket tartotta jobbnak, az egyik Stradivarius - ráadásul - a legrosszabb értékelést kapta. Persze ez mit sem von le abból a tényből, hogy a mai hegedűk formáját, fakiválasztását a mester alkotta meg. Mai túlértékeltségük is inkább e hagyomány tiszteletén alapul.[2][3][link]
Érdekes módon amikor nem tudták, hogy melyik is van náluk akkor az újabb hegedű lett végül a jobb. Nem furcsa ez? Nem lehet, hogy mivel mindenki oda és vissza van érte ez befolyásolja a hangját az agyadba, hogy egy 3 millió dolláros hegedű csak jól szólhat? Nem véletlen kerül annyiba? Persze ez nem von le az értékéből semmit, de jó lenne fenntartásokkal kezelni a dolgokat.Ha pedig ez neked elnagyzolt kérlek mutass nem elnagyzolt teszteket az ellenkezőjéről. mert te sasszemű barátom látod én nem látom. akkor kinek van igaza? Verekedjünk mint az oviba? Miért baj, ha valamire fizikai magyarázatot keres az ember?
-
cekkk
veterán
válasz
Mezga Aladár #22641 üzenetére
És miért probléma az, hogy tudom, hogy a hallás függ a pillanatnyi lelki állapotomtól a légköri nyomástól is mondjuk vagy is pillanatról pillanatra változik, és még a tudatalattitól is? Miért kéne az érzékeimnek hinni, amikor azok az embert rendszeresen becsapják?
-
cekkk
veterán
válasz
gorbep #22635 üzenetére
Nem ajánlotta fel senki, pár napja meg nem olvasom a a hitgyüliseket, és soha nem mondták nekem. De gondolom ezt is csak én képzeltembe.
Kocsis példa
Aztán a kocsin ha lecseréled a kereket tud gyorsabban menni mérhető mérhető a tapadása? De a fránya kábelekkel soha nem lehet semmit kezdeni.
Akkor aki nem érti a kocsis példát az nem férfi, aki nem vesz drága kábelt az szegény
na egyre jobb dolgokat produkáltok és egyre jobban lenézitek a másik oldalt.Miért baj az, ha valaki másfelől akarja megközelíteni a témát és nem úgy mint ti, miért baj, ha nem hiszek a fülemnek mert tisztában vagyok vele, hogy a hallás nem csak attól függ, hogy leülök oda? Miért baj, ha a materiális világban szeretnék erre választ kapni? Miért fáj ez nektek? Miért? Miért kell egyből a másiknak neki esni? Mivel vagytok jobbak nálunk, hogy ha valaki ellent mert mondani egyből le van szólva, hogy ő hülye és nem ért semmihez ?
-
cekkk
veterán
válasz
Mezga Aladár #22630 üzenetére
Csak egyszer islernétekbe hívők, hogy tévedhet és nem vennétek mindent készpénznek amit a marketingesnek és fizetett fórumozók ültetnek el befolyásolható emberekben.
De itt van bebizonyították és te még mindig azt mondod van, ez a tipikus agy mosott hozzáállás. Ezzel nem akarlak megbántani, de ez már tényleg olyan mint egy szektaElemben igen próbáltam én is a kb 500 forintos és 5000 forintos kácsás kábelt és semmi különbség nincs köztük. De tudom szar a lejátszó szar a tévé szar az erősítő stb stb, ez mind jó kifogás.
-
cekkk
veterán
válasz
Celtis #22616 üzenetére
Én értettem, de látod mások még sem képesek elfogadni és utána meg jönnek a koax kábellel, meg azzal, hogy biztos azért kételkedünk mert szegények vagyunk és nem telik rá.
Ennyi telik tőlük. Mindent tudnak tesztelni ma már, de érdekes módon ezt még véletlenül se...
Éljenek a legendákAladár ha látod lásd és élvezd
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #22609 üzenetére
Lényegen nem változtat szerintem, hogy a 30 és a 150nes között nincs különbség, de az olyan mint amikor egy hívőnek mondja az ember hogy nem létezik valami ha ő hisz benne akkor végtelenül meg van győződve róla.
Ezért is van az, hogy amikor fel jön ez a téma akkor egyesek képesek nagyon neki esni a másiknak.De te erre költöd a pénzed más meg másra és kész, csak néha elfogadhatnátok, hogy nem mindig nektek van igazatok
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #22597 üzenetére
Pedig ez volt mondva a fórumba
A mérést nem magára a kábelre, hanem a rendszerre értettem, mert ha megnézed, hol emel ki stb amiket nézni szoktak és a kábel cserével ez változik(mivel sok helyen olvasom, hogy a mély jobb közép nem emel ki, stb) akkor ez mind bizonyítható lenne, hogy igen is hatással van a hangra ezen kábel. Persze nem ettől tudod meg, hogy milyen a hangja ettől csak azt tudod meg, hogy valóban van hatása rá vagy nincs. Ha van az meg már szubjektív, hogy tetszik van nem.
-
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #22587 üzenetére
Az oka inkább az, hogy könnyebb neki esni annak aki nem ugyan azt hiszi és véletlen bele rondít a hitvilágába. Ez minden területen így volt.
Volt olyan amikor az volt mondva az utolsó méter számít az áramfelvételnél és azért kell a jó kábel, erre megkérdeztem, hogy akkor a eszközökben lévő kábelezést miért nem cserélik ki azt miért nem számít holott az az utolsó pár centi még jobban számítana eme logika szerint, de erre is csak annyi választ kaptam, hogy kötözködöm. Pedig eme logika mentén annak is fontosnak kellene lenni.
A hifikábel=táplábbelek.
Egyébként én azt nem hiszem el, hogy eltudunk jutni a világűrbe, új mesterséges szívet állítanak elő, hogy egy ilyen dolgot nem tudnak tudományosan bizonyítani, mert szerintem ha a gyártók tényleg tudnák ezt bizonyítani akkor lobogtatnák a mérési eredményeket.(#22588) gorbep
De már megint terelődik el a dolog
hdmi képéről kezdtünk el vitatkozni. És azon állításokkal nem tudok egyetérteni amikor azt mondják, hogy X forintos kábel kép kevésbé jó a 10X árához képest? Miért? Ha átmegy mindig a jel bitre pontosan akkor nem lehet színesebb jobb terű a kép. Bár nem is tudom, hogy a térleképezésnek ehhez mi köze. Én a gyártók oldalán nem láttam még ilyet, hogy Ez X%kal jobb képminőséget tudna hoz. Szerintem a TV mindegy mert ha változás van és olyan akkor azt úgy is észre veszed, ez, hogy csak X ezer feletti Tv képes megmutatni az előnyét jó duma. Kevés fórumosnak van olyan referenciának mondott készüléke, így tényleg rá lehet mondani.Szóval 10Gb-es Ethernetet mindenhová 200 Ft/m kábellel 5 Ft-os csatlakozókkal...... ja hogy ez nem jó üzlet? NA INNEN FÚJ A SZÉL!
Na majd ha megjelenik a utp csatlakozó a hifis eszközökön hidd el lesz 50 ezer forint/ méter árú utp kábel is -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #22585 üzenetére
Miért nem így van?
Ha véletlen rákérdezek valamire ami mondjuk már nem teljesen hétköznapi és okot keresek rá, akkor egyből mindenki nekem esik, hogy én csak kötözködöm, pedig cska az okát akarom megtudni, de ezen felül senki nem tud semmit mondani, csak, hogy ezt nem próbáltad azt nem próbáltad te hülye vagy stb.Érdekes ez a tápkábel dolog is, hogy a fórumba csak 2010 körül lett felkapva, holott előtte 10-20-30 éve nem hifiztek az emberek, és nem tudták kicserélni őket, vagy csak a gyártók találtak egy piaci rést? Bár nem tudom mióta gyártanak kifejezetten hifihez tápkábeleket.
-
cekkk
veterán
válasz
gorbep #22576 üzenetére
Én nem akarok belemenni, de pont ezen van a lényeg, hogy szubjektív és most főleg a digitális dolgokról beszélünk. Az, hogy valaki hisz benne, hogy van változás és lehetséges az látni és hallani is fog, ugyan úgy mint akik a placebo gyógyszertől gyógyulnak meg(most abba nem megyek bele, hogy mennyi gyógyszernek van igazi hatása
), de igan is sok esetben ezek a dolgok tűnnek hit kérdésének mint valós dolgoknak.
Aztán, ki hogy éli meg az már más kérdés, de néha tényleg olyan ördögűzés folyik amikor valaki nem ért egyet az átlaggal. Na meg persze azért meg kell magyarázni az ember lelkének azt is, hogy miért vesz 5-10-20-50-100 ezer forint/méter árú kábelt is
Ellenben ha tényleg ilyen jellegű változások lennének mondjuk a hdmi kábelek terén is, akkor azt biztos kilehetne mutatni mérni tesztelni.Én még mindig kételkedem azon, hogy ha átmegy egy adatfolyam egy kábelen és a másik végén ugyan az jön ki 3 féle kábel esetén is akkor ott más lesz a kép, ha meg nem megy át akkor jönnek a kis kockásodások, zavarok, de nem fakóbb színárnyalatok és zártabb terek.
(#22577) Peak
Ebbe igazad van, de vannak akik szerint nem lehet mérni a dolgokat.
Én még nem olvastam utána, és most nem is tudom, hogy működik, de ha pl veszünk egy rendszert és bemérjük majd mondjuk kicseréljük a digitális összekötő kábelt és újra megmerjük és ha van változás akkor van különbség közöttük ha meg nincs akkor nem az agyunk tesz hozzá és az hiteti el velünk, hogy van? -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
Rypejakten #22518 üzenetére
Mondjuk arra amit te írtál, hogy kétszer ennyiből jönne ki és az hozná ezt az eredményt.
Nincs azzal baj, hogy fejlődünk, csak mindig beharangoznak mindent, hogy milyen jó aztán mégse úgy teljesít
-
cekkk
veterán
válasz
Rypejakten #22516 üzenetére
Akkor ebbe az árkategóriába miért nem hallnak ki a VGA kártyák?
Nekem csak egy A4 van soha nem próbáltam vele játszani, szóval nincs tapasztalatom, de úgy gondolom játékra az előző megoldás jobb lehet már csak azért is mert akkor a VGAnak saját memóriája van és nem osztott.
De ha megy akkor megy és nem szólok -
cekkk
veterán
válasz
Rypejakten #22514 üzenetére
Ez már reálisabb a 3 soknak tűnik, de ha játszani akar és nem csak kínlódni és szívni vele a fogát akkor arra áldozni kell. Nem tudom mennyire alkalmasak ezek a APU-k erre, de én akkor is javasolnék egy olcsóbb kártyát.
-
cekkk
veterán
-
-
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #22500 üzenetére
Nem tudom, ki kell próbálni(pl a win 2012 szerver 4 giga I5-s laptopon virtualizálva halál lassú volt ), amit még érdemes lenne megnézni, hogy a virtuális gép tudj-e váltani a frekit, mert az szerintem akkor is a fő gép vezérli, és ha nem váltja akkor teljesen felesleges a virtuális gép, én így is annak érzem ehhez a feladathoz
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #22462 üzenetére
Szerintem igen, nem vált rendesen át a TMT és a másik.
Próbaképpen kérdeztem, gondoltam, hogy bukod a hangokat, de minden eshetőséget ki kell zárni
Mert ha olyankor a TMT jól vált akkor a kiterjesztett asztalnál nem tud.
De ha az xbmc megfelel neked használd jó kis progi. -
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #22460 üzenetére
XBMCvel is ez van?
És ha közvetlenül a TVre dugod a hdmi-t akkor is receg?
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #22458 üzenetére
De amikor elindítasz egy filmet így a TV-d 24HZ-t ír ki vagy 50 vagy 60-t? Ez a kérdés, mert ne nem 24Hz akkor azért receg a 24p anyag.
Én úgy tudom, hogy pont a BDhez kellene kevesebb erőforrás használat mert az kevésbé vagy egyáltalán nincs tömörítve, míg egy mkvhoz több kell. De ha hülyeséget írtam akkor valaki javítson ki
-
cekkk
veterán
válasz
cintula187 #22456 üzenetére
A TV ilyenkor átvált 24Hzre vagy megmarad 60HZben. Próbáltad úgy, hogy nem kiterjesztett asztal volt akkor is reccen?
-
cekkk
veterán
válasz
opeter70 #22385 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/milyen_tv_tunert/friss.html
Ott hamarabb kapsz választ! -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #22331 üzenetére
ÉS az alapján sem váltja át amiket írtunk neked?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged