- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
-
-
canniball
nagyúr
Az Antec is remek ház, de ha nem fér be akkor ez mindegy is...
Ha kijelzőt akarsz akkor a GD04 helyett keress más házat! Ott van pl. a GD05, kb. ugyanaz mint a 04 csak kicsit más az eleje, mint pl. teljesen szabad az 5,25" rész.
És igen, ezek oldalt szellőznek, felül csak egy kicsi rácsos rész van.
SPCR teszt
De nyilván van még jó pár másik ami megfelelhet. -
canniball
nagyúr
Ez alapján lőttem be korábban, de azért köszi! Közben addig próbálkoztam míg rájöttem a turpisságra: ha a [S05] helyett az [Évad05] nevet adom a mappának akkor jó. Nem igazán tudtam hová tenni a dolgot hiszen az nfo-ban a magyar link volt így tovább tesztelgettem és kiderült hogy tök felesleges odatenni azt az nfo-t mert a jelek szerint abszolúte nem is foglalkozik vele.
-
canniball
nagyúr
Valaki legyen szíves ezt megfejteni nekem, mert agyf@szt kapok.
A sorozatokra a The TVDB add-on van ráugrasztva, alapértelmezett nyelv a magyar, a könyvtárstruktúra a következő: [sorozatok]-> [Bones]-> [S05], utóbbiban a Bones.S05E01.avi, Bones.S05E02.avi etc. nevű fájlok mellett a tvshow.nfo fájl melyben ez a link szerepel. Ez a kocsog mégis az angol címeket és tartalmakat szedi nekem. Miért? -
canniball
nagyúr
válasz
canniball #16710 üzenetére
Gugliztam egyet, a DAMN NFO Viewer Portable jónak tűnik.
-
canniball
nagyúr
válasz
slashing #16708 üzenetére
"az a baj hogy számít a méret is."
Akkor feladtam. Az általad javasolt megoldással az a baj hogy ez nem mindig lesz pontos; először én is így csináltam de pl. a Rio c. rajzfilmet sehogy sem volt hajlandó megtalálni, automatikusan és manuálisan sem, aztán javasolta itt valaki ezt a portos-nfo-s történetet azóta ezt használom: gyors és tuti. Az más kérdés hogy úgy tűnik itt pont nem használható..."...csak ha szarul jelenik meg akkor át kell váltani a karakterkódolást."
Pont azért kérdeztem mert ezt szeretném elkerülni. -
canniball
nagyúr
válasz
slashing #16704 üzenetére
Értem. És az nem gond ha a mérete változik? Mert akkor még azt meg lehet próbálni hogy a letöltött nfo első sorába beszúrja a port linket.
Erről jut eszembe: ismertek olyan nfo olvasót ami minden fájlt normálisan (kriksz-krakszok nélkül) meg tud jeleníteni? Nem baj ha telepítés nélkül működő progi.
-
canniball
nagyúr
válasz
slashing #16700 üzenetére
"de egy torrent-ben lévő nfo az esetek 99%-ban azonos a videó fájl nevével..."
Ezért írtam hogy azt nevezze át és a portos legyen az azonos nevű."...de akkor meg minek letölteni ha utána még készíteni is kell egy másikat meg át is kell nevezni."
Korábban írta hogy amit szed azt vissza is osztja, gondolom ilyenkor nem árt ha ott az eredeti még ha más néven is."ha meg átnevezi akkor a torrent kliens szerintem hibát fog jelezni arra a torrent-e!"
Ezt nem tudom, nem értek a torrenthez. -
canniball
nagyúr
"az SG06 az jobb is lenne...bár ennél korlátozott az alaplap mikéntje,gondolom."
Nem tudom milyen korlátozásra gondolsz, mITX és mDTX lapot eszik."A SPM210B 300W elegendő lenne,kérdés mennyire lenne zsúfolt és az alaplapi deszka esetén mi is tehető be?"
Milyen az az alaplapi deszka?Itt megtalálod mi szerelhető bele.
"...Iponon is írva,hogy külön venti nem tehető be,.,csakis a CPU és a táp ventije keringeti benne a levegőt."
Nem kell mindent elhinni... Igaz gyárilag nincs oda tervezve, de oldalra belefér egy 120-as venti is.
SPCR teszt az ikertesóról."A tiednél Silverstone SST-GD04B USB 3.0 Grandia Desktop - black-34000 Ft..."
Mondtam hogy nézz körül az aprón, mindjárt itt az első találat... -
canniball
nagyúr
Fogalmam sincs milyen minőségű a Sipre-ben lévő táp, annyit tudok róla amit itt lehet olvasni. Ha fontos a táp akkor a Silverstone SG05 vagy SG06 házakat tudom ajánlani, azok beférnek ebbe a magasságba és FSP táp van bennük. Bár egy "kicsit" drágábbak.
Avagy mivel azt írod lehet szélesebb keresgélj a klasszikus HTPC házak között (nekem pl. ilyen van, ez csak 15cm magas). Ezekben bőven van hely a szellőzésnek és általában táp nélkül árulják így olyat raksz bele amilyen tetszik. Az áruk mondjuk újonnan elég húzós is lehet, de aprón lehet lőni olcsóbban.
-
canniball
nagyúr
válasz
rigo88 #16536 üzenetére
"...DE miért van eltakarva a kijelző is az ajtóval az említett háznál?"
Ezt a designerektől kéne megkérdezni; viszont a kijelzőnél átlátszó az ajtó, ha csukva van akkor is kilátszik az iMon."a kijelzőt kizárólag az éjszaka is látható digitális óra miatt tartanám előnyösnek."
Na az meg nem biztos hogy működni fog, nálam legalábbis nem ment. Btw jobban jársz ha veszel egy digitális órát a falra."egyáltalán minek füles, mikrofon, meg usb csatlakozó egy htpc-re.. ha kell is miért nem elég egy usb valahogy jól elrejtve az oldalán.."
Jó kérdés... -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
rigo88 #16519 üzenetére
Szóval alacsony legyen, beférjen a kártya de riser nélkül, legyen beépített távirányító és még olcsó is legyen... Vannak ám igények!
Még szerencse hogy nem itthon keresed, mert akkor azt mondanám mission impossible... Így viszont én is azt javaslom vedd meg a Techsolo-t. Nem tudom táp nélkül mennyi, de szvsz tápostul ~80 ójróért igen jó vétel.
Amúgy mi a baj a riserrel? Az ajtó pedig szerintem olyan plusz aminek minden házon ott kéne lennie (de sajna még a nevesebb gyártók is lespórolják), hiszen eltakarja a randa csatikat amikre amúgy is ritkán van szükség de ajtó híján mindig lehet "csodálni" őket...
-
canniball
nagyúr
válasz
rigo88 #16515 üzenetére
Nem tudom mennyit szánsz rá, de az olcsóbbak közül ott van még a GMC AVC S7 és ha nem ragaszkodsz a beépített infrához akkor a Silverstone ML03.
Előbbiből nemrég vett Gabesz26, ha személyes tapasztalatra lenne szükséged. -
canniball
nagyúr
válasz
rigo88 #16382 üzenetére
No ezt nem tudtam...
A Harmony betanításához: így már értem mit akartál mondani; mindenesetre korábban mutattam TCr kollégának azt az olcsó távrángatót amit én is használok, az benne van az adatbázisban. Illetve van egy olyan gyanúm hogy ezek egy kaptafára készülnek/működnek.
-
canniball
nagyúr
Nyilván vevő nélkül nem működik, hiszen úgy nincs ami fogná a jeleket... De az aprón már kapsz 2k-ért is, én is ilyennel használom.
-
canniball
nagyúr
válasz
Neovenator #15491 üzenetére
Na de az mekkora böszme nagy ház már!
-
canniball
nagyúr
válasz
Neovenator #15465 üzenetére
"A Sugo 7..."
Nem a legdrágábbakat kell nézni; az SG05 és SG06 ~35k, illetve ha már HTPC a GD04 ~30k.A képek így már jók.
------------
Egy gyöngyszem az árgépről: noname HÁZ SILVERSTONE SST-GD07B USB3.0 Grandia Fekete
-
canniball
nagyúr
válasz
Neovenator #15437 üzenetére
"...egyik se a SilverStone féle 50-60.000 Ft-os árkategória..."
Akarod mondani 30-35k Ft-os kategória...A képek nálam sem jönnek be, 404.
-
canniball
nagyúr
Amiről tapasztalat alapján be tudok számolni:
- Openelec alatt működött a saját távjával.
- Win7+XBMC alatt működik Harmony 600-zal.
Kombinálva a kettőt nem próbáltam, de nyilván úgy is működnie kell.
Viszont itt a HA-n is lehet ilyet venni és akkor (talán) nem kell heteket várni rá, nézz utána! -
canniball
nagyúr
válasz
Ed Parker #15270 üzenetére
Az XBMC Commander-re gondolsz?
-
canniball
nagyúr
válasz
hdcsaba87 #15250 üzenetére
Amennyiben a HTPC-re felteszi az ember az XBMC-t akkor Androidra letölthető a G.Playből egy XBMC remote nevű app ami pont azt tudja amit szeretnél; gondolom almára is van ilyen, nézz körül az "iÁruházban".
Mod. Látom lassú vagyok.
Ed Parker!
Ha jól értem a második felvetés csupán annyi volt hogy be tudja ipadről kapcsolni a gépet, ahhoz pedig ahogy cekkk is írja felesleges a logmein. -
canniball
nagyúr
Esetleg még a feladatütemezőt megpróbálhatod. Néha nálam is ezt csinálja, de nem mindig és nem tudtam rájönni miért. Talán akkor amikor más progi még utána indul vagy nem tudom.
"A regeditben írjam be ezt vagy az indítópultba behelyezettnél írjam be ezt valahova?"
Szvsz utóbbi. -
canniball
nagyúr
válasz
slashing #15178 üzenetére
Infra, szóval elvileg jó is lehet. Ha mégsem akkor legfeljebb veszel 2-3k-ért egy "olcsó szutykot" és használod annak a vevőjét.
Pista0001!
Már megnéztem, tényleg nincs rajta. -
canniball
nagyúr
"Sleep lehetőség viszont van ezek szerint az OpenELEC-ben..."
Nem esküszöm meg rá, de szerintem nincs. Illetve fogalmam sincs elérhető-e a keyboard.xml, ezekre
dabadab tud majd egzakt választ adni.De úgy érzem kicsit túlnőttünk az eredeti kérdésen.
(#15173)
Az Asrocknak van egy hasonló alkalmazása, és igen: úgy tűnik az is csak almára jó...slashing!
Igen jó érted, lévén az csak egy távirányító, tehát egy vevő mindenképp kell mellé.
De az "olcsó szutyok" nem feltétlenül igényel programozást, az enyém pl. alapból kezel jó pár programot (az XBMC-t is) így csak a Harmony szoftverében kellet beállítani hogy van egy ilyen eszköz és működik a dolog. -
canniball
nagyúr
Benéztem a lapom (Asus E35M1-M Pro) Biosába, nem találtam ilyet.
Ami akad: Asmedia USB 3.0 Battery Charging Support ... Enables the Asmedia USB 3.0 battery charging function, bekapcsoltam de nem segített (próbaképp egy pendriveot akasztottam rá, de ahogy kikapcsoltam a gépet azon is kialudt a led). Illetve van még az Asusnak egy Ai charger nevű progija, próba-cseresznye alapon feltettem de ez sem nyert. -
canniball
nagyúr
"...OpenELEC-et még nem láttam, de ha ugyanazt tudja mint az XBMC..."
Ugyanazt tudja."És a táv kikapcsoló gombja helyett ezzel a menüponttal lépsz ki."
Nem akarok a menüben matatni."Egy appon belül indítani és távirányítani se rossz."
Az app jobb híján nem jön rosszul, de nekem van jobb."...odalépek kézzel bekapcsolni. Annyi mozgás kell."
Lustaság fél egészség...én pedig teljesen egészséges akarok lenni. -
canniball
nagyúr
Vágom, próbáltam már én is az XBMC remote alkalmazást, de a korábban említett folyamatban a film indításáig még el sem jutottunk, csak odáig hogy bekapcsoltuk a TV-t, a hifit és a HTPC-t.
Azért köszönöm a javaslatot, de ha még egy eszközhöz kell nyúlni akkor az már nem az a kényelem mint most.dabadab!
Olyanra én is emlékszem hogy van arra opció mi legyen az alapértelmezett kikapcsolási funkció, de az csak annyit csinál hogy amikor ránavigálok a főoldalon a kikapcs. menüpontra (vagy lehet amikor megnyomom a pwr. gombot, erre már nem emlékszem) akkor a felugró menüben azon áll a "kurzor" amit beállítunk neki.
Vagy tévednék/nem erre gondoltál? -
canniball
nagyúr
"De ez kb 1 nyomás..."
A legoptimálisabb helyzetben* is:
1. megnyomom a gombot
2. elhúzom a csúszkát
3. rábökök az ikonra
+1. természetesen távirányítóval indítani kell a TV-t és a hifit is.
Ez a mozdulatok számát tekintve négyszeres növekedés.* Nem veszem kézbe a telefont, már be van kapcsolva a wifi és kint az első képernyőn az app. ikonja.
-
canniball
nagyúr
Van, de erre nem vagyok hajlandó használni.
Azért vettem a Logitech Harmonyt hogy leegyszerűsítsem az életem; ezzel az egész kóceráj egy gombnyomásra indul, számold ki ez hányszorosára nőne egy alkalmazással.
Enszuke, Garold, sb!
Köszönöm, de félreértettétek a dolgot: jelenleg W7+XBMC-t használok egy egyszerű USB-s távval; úgy van beállítva a motyó hogy a távrángató power gombjának lenyomásakor (kikapcsolás helyett) elmegy aludni így az újabb lenyomáskor be is tud kapcsolni. Csakhogy ez úgy lehetséges hogy a windózban állítottam be az "mikor megnyomom a gombot" funkciót készenlétre. A kérdés pedig az volt hogy az említett folyamat megoldható-e OpenElec alatt? Persze tisztán szoftveres úton! Mert én nem találtam rá opciót.lipido!
Kinézetre nem rossz, de nem tűnik egy szellőzés-bajnoknak... -
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #15101 üzenetére
"...a taviranyitoval nem tudtad felebreszteni sleepbol..."
Nem készenlétből, hanem kikapcsolt állapotból. Mert ha a távirányító power gombját nyomtam akkor nem készenlétbe ment, hanem kikapcsolt. Erre is jöhet ötlet ha van.san2000!
Ha lesz 3D akkor inkább Trinity. Az ATX viszont a ház szempontjából necces, válasz inkább mATX-et*, és hozzá CPU-t*.
Passzív kis táp...az nem lesz olcsó... Hacsak nem házzal együtt veszed mint pl. ez, de itt meg kell nézni az alaplap méretét és a CPU is legyen egy 65W TDP-s példány.* Nem tudom mi a csöcs van de Firefoxban nem jó link, IExplorerben viszont működik.
-
canniball
nagyúr
válasz
san2000 #15099 üzenetére
Brazos: integrált - korlátozott képességű CPU, többnyire kicsi méret kicsi áron, leginkább multimédiás - netezős, lassan kifutó széria
Trinity: külön proci azaz full épített gép, nagyobb erő így több mindenre jó (pl. játékhoz is), új vonalDe mit akarsz lejátszani (pl. lesz-e 3D), van-e meghatározott keret és számít-e a méret?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 8 GB GeForce RTX 3050 - garanciával
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest