- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #46585 üzenetére
A "global"-t cseréld le "fullscreenvideo"-ra és máris csak videó lejátszás közben lesznek érvényesek ezek a mappelések.
-
Celtis
veterán
válasz
funkmester #46554 üzenetére
Kodihoz van Youtube addon.
-
Celtis
veterán
válasz
Victoryus #46538 üzenetére
Libreelec a legegyszerűbb.
A transmissionhöz kelleni fog a thoradia repo telepítése -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #46416 üzenetére
Na, rá akartam kérdezni a szaktopikban, de elég volt egy oldalt visszaolvasni ahol valóban megerősítik ezt a limitációt. Viszont úgy látom van remény a megoldásra.
bitstream audio work now only over native connectors like HDMI 1.4, DVI (DP im not sure)
most apollo/kaby lake devices use conversion chip from DP 1.2 to HDMI 2.0 which make issue to get HD audio (we are waiting on fix ... )
... on you mainboard "Asrock J3455-ITX" working over DVI Wink tested -
Celtis
veterán
válasz
Sziszifeca #46381 üzenetére
Mint szabad memória vagy mint összes?
Valószínűnek tartom, hogy a GPU is a RAM-ból csíp le. Nálam is 2GB van AM1-es lapban. A Libreelec 1,4GB-ot lát és ebből 750MB szabad. -
Celtis
veterán
válasz
dave118 #46349 üzenetére
Másrészt vannak olyan filmek amit a Kodi képtelen lejátszani.
Ez a PC-d gondja lesz, nem a Kodié. Céleszközzel ilyentől nem kell tartanod.ezen gondolkoztam én is, de akkor legyen úgymond "még egy PC" ... azt nem csípném.
Mit értesz még egy PC alatt? Az S905-ös dobozkát vagy az RPi-t?
Pont az a lényeg, hogy ezek dedikáltan média lejátszást szolgáljanak és a PC jelleg fel se merüljön. -
Celtis
veterán
válasz
Monolith #46326 üzenetére
A kézenfekvő Libreelec alapú egyszerű HTPC esetén (RPi) az Hbogo, Filmbox, Netflix nem fog menni és a Spotify is csak nyakatekerten.
S905 androiddal szerintem tudja ezeket, de a kezelhetőség így bonyolultabb, és az egész stabilitása is kérdéses. S905-re lehet tenni Libreelec-et, de akkor ugyanott vagy.
S905-tel tehát több a lehetőséged, de a szívásra is. -
Celtis
veterán
válasz
Patice #46269 üzenetére
Úgy gondolom, hogy a Kodi upgrade esetén frissíti az adatbázist és ez közös MySQL adatbázis esetén sem akadály.
Egyébként is ilyen esetben értelemszerű cél, hogy a Kodi-k azonos verziója fusson minden eszközön. -
Celtis
veterán
válasz
Nerazim #46227 üzenetére
Dióhéjban.
- kiírod a telepítő img fájlt egy pendrive-ra (nem fájlként, hanem pl win32diskimage appal)
- berakod a gépbe azt a tárolót, amire telepíteni akarod az LE-t (másik pendrive, HDD SSD vagy egyéb)
- bebootolsz a telepítő pendrive-ról
- követed az egyszerű telepítőt. Gyakorlatilag csak a telepítés helyét kell megadnod.
újraindítod a gépet és indul a LE. -
Celtis
veterán
Csak hálózat kell neki és igen, minden TV mellé lejátszó, de mint szó volt róla ez pici pénzből is megoldható. Sőt, a NAS tudja etetni a TV beépített médialejátszóját is DLNA-n, de ott azért lehetnek problémák. Nekem a G30-as Panasonicnál hamar kiderült, hogy túl sok filmet nem tudott lejátszani, így lett HTPC-m.
A NAS előnye a kis fogyasztás is, ami egyébként nehezen megoldható ha normálisan használható asztali gépet akarnál meg állandó üzemet is egyben,
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Nem ismerem ezeket a vasakat, de ha folyamatos üzemben akarod használni, akkor szerintem zajosak és áramzabálók lesznek. Azon kívül, hogy rendelkezésre állnak nincs egyéb előnyük. Többe kerül ezekből építkezni, mint kidobni őket és venni valami célnak megfelelő eszközt, pl. az említett RPi-t.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r #45968 üzenetére
Szerintem nagyon jók az Asrock lapok. Nem tudom még most is ez-e a helyzet, de korábban pl. csak az Asrock lapokat lehetett USB-ről bekapcsolni, ami HTPC-nél eléggé alapkövetelmény lehet.
-
Celtis
veterán
válasz
Sziszifeca #45961 üzenetére
Mert amit a Libreelec repoban találsz, az a transmission kliens. Neked pedig a daemon kell.
Leírtam pm-ben is.
- keresel a neten és zipből telepíted
- upgrade-elsz OE-ről és megtartod az OE unofficial repo-t és onnan telepíted
- upgrad-elsz OE-ről úgy. hogy előtte telepítetted a transmissiont. -
Celtis
veterán
válasz
Sziszifeca #45924 üzenetére
Először is az Openelec-et felejtsd el. Libreelec van helyette.
Szerencséd van, mert az utóbbi hetekben ezt a nyavajás Kodi equalizert nyomoztam, így röviden tudok válaszolni. A helyzet az, hogy a Kodiban van egy ADSP funkció, amit épp most szedtek ki ideiglenesen, mert baromi instabil. És tényleg az.
Viszont ahogy néztem a kivétel előtti utolsó LE (7.90.008) ben valamit faragtak még rajta és nekem elsőre működőképesnek tűnik.Tedd fel az utolsó LE8 alfa release-t, a libreelec settingsben a frissítések közül válaszd ki a .008 verziót és downgrade-elj rá, telepítsd az audio DSP addonok közül a biqubic filtert, a beállítáosk/rendszer/audio fülön engedélyzed az audio dsp használatát és konfiguráld be az addont. Ott fognak megjelenni az equalizer csuszkák is.
Nem minden skinnel érhető el a beállítás. Nekem a confluence skinnel, profi beállítással megy.
-
Celtis
veterán
válasz
t.zolka #45922 üzenetére
Akkor még egy BIOS upgrade talán segít.De hosszabb távon úgyis az újabb Kodira kell majd váltanod.
Amúgy szerintem ez user error lesz. Lehet, hogy másként kell előcsalni ezt a lehetőséget. Pont az új skinnél írják, hogy van ilyen "recently added movies" widget.
Lehet, hogy inkább ezt kellett volna kérdezned és nem a 7.0.2.felrakást, hiszen neked nem a 7.0.2 kell, hanem az a funkció. Én mondjuk nem tudom a megoldást rá, mert nem használom ezt, de lehet, hogy más vágja egyből.
-
Celtis
veterán
válasz
gjanner #45717 üzenetére
Ne állítgasd a fényerőt. Mindent állíts vissza a Kodiban alapértékre! A Rendszer/videokimenet menüben a korlátozott színtér használta mellől vedd ki a pipát, ha be van kapcsolva. Ettől sötétebb lesz a kép.
Ha nincs ott pipa, akkor lehet, hogy eddig volt túl sötét.A beállításokban vannak teszt ábrák. Helyes beállítások esetén a fekete és fehér téglalapokban éppenhogy látszik a villogó kör. Pl fekete setén, amikor sötét a kör, akkor teljesen bele kell olvadnia a feketébe, és amikor világosabb azt is csak épp látni (besötétített szobában, nem full napfénynél) A fekete oldalt a TV fényerő, a fehér végét pedig a TV kontraszt szabályozójával kell beállítani és a feketével kell kezdeni.
-
-
Celtis
veterán
Az lehet, de pont nem nézek 3D-t.
Csak azért reagáltam a QC5000 4K-ra, mert pont most vettem egy 4K-s TV-t és inkább hátrány, hogy a Kodi át tudott váltani 4K-ra, mert a GUI is akad, és a sima fullHD tartalom lejátszása sem igazán működik. Ezen a lapon semmi értelme a 4K-nak. -
Celtis
veterán
válasz
Volkov #45541 üzenetére
Navigációs nyilak, OK, Back Program+/- Ez az alap. Gyakorlatilag ezzel is mindent meg lehet csinálni.
Ott vannak még a számgombok.
Ha olyan a távirányító, akkor az Option gomb nyitja a context menü-t, ha van Info gomb, az is működik.Guide az EPG oldal megnyitáshoz.
Ha vannak médiavezérlő gombok (lejátszás, pill. állj, stop, előre, hátra) az is működik.
A színes gombokra lehet egyedi funckiókat programozni.
A hangerő gombokkal lehet az erősítőt szabályozni.
Továbbá ki/bekapcsolás, habár ez Pi-nél nem játszik.Az LG ezekből nem tudom mit támogat, de nekem a Sony TV-m pl. mindent.
Hidd el baromi jó. Leírtam már százszor, de tényleg olyan, mintha a Kodi a TV-ben futna. -
Celtis
veterán
válasz
Volkov #45535 üzenetére
CEC irányba nagyon is érdemes elmenni. Szerintem neked egy Raspberry pi is elég lenne Libreelec-kel. Abban benne van a CEC, tud torrentezni, kezeli az USB-s vinyódat, csak a hálózati megosztás sebessége limitált.
A külső USB miatt elképzelhető, hogy egy aktív HUB kell a HDD tápellátáshoz. Valamint egy jó gyors SD kártya kell, hogy jól fusson a Kodi. (sandisk)
-
Celtis
veterán
válasz
mdav88 #45430 üzenetére
Nem hiszem, hogy hardver hiba. Nekem is van QC5000-es lapom és semmi gond vele.
Ha tényleg csak Kodi-t használsz, hidd el nagyon megéri kipróbálni az LE-t. Pár perc a telepítés és van egy Kodi célgéped. Akár két pendrive-val ki tudod próbálni, hozzá sem kell nyúlni a telepített windowsodhoz. -
Celtis
veterán
válasz
PrinceHerceg #45346 üzenetére
Pedig abban a topicban többször is volt szó arról hogyan jön ki az 5.1. Nekem is ment, de már nem tudom mi volt a helyes beállítás. Nagy trükk nem volt benne. Talán a tv audio kimenet beállításával kellett játszani. 3 üzemmód van, nem sok kombináció.
-
Celtis
veterán
válasz
PrinceHerceg #45344 üzenetére
Itt nézz körül.
Anno én is próbálkoztam, de soha nem lett tökéletes a Kodi a Sony TV-n. Az élő TV használhatatlan volt, úgyhogy nem is erőlködtem, de azt hiszem az android miatt a kadenciahelyes lejátszás sem hibátlan. Továbbá a 3D Kodiból nem megy. Egy ideig volt egy kerülőút, de a Sony a javítás helyett a kiskaput is bezárta.Amúgy érdemes lenne a hivatalos Kodi helyett az SPMC-vel próbálkoznod, ami egy kifejezetten androidos Kodi ág.
-
Celtis
veterán
válasz
LLKobe #45290 üzenetére
Amit használok az megy. Ezeket nem próbáltam.
Nem tart semmiből kipróbálnod. Csinálsz egy mentést OE-ben. Frissítéssel felteszed az LE alfát, kipróbálod. Ha nem tetszik visszarakod az OE-t és csinálsz egy visszaállítást a mentésről.
Szerintem érdemes meglépni, előbb utóbb úgyis rákényszerülsz. -
Celtis
veterán
válasz
Patice #45287 üzenetére
Az LE8-as alfa verziók(LE7.90.00x) már a v17-es Kodi-t tartalmazzák, amiben benne van az EGL. Érdemes tehát ezt felrakni, ha kell az EGL.
Tapasztalatom szerint egyébként meglehetősen stabil az alfa kiadás is. Én napi szinten azt használom, és semmivel sem problémásabb, mint a stabil verzió. -
Celtis
veterán
válasz
#39445248 #45155 üzenetére
A Kodinak van default skinje nem az Openelecnek/Libreelecnek, A v17 Krypton verziótól van új default skin a Kodiban (Estuary), de a korábbi default skin (Confluence) is az alap skinek között elérhető marad.
Az Openelec fejlesztése megszűnt, Libreelec néven folytatódik. A v17 Krypton majd 8-as LE-ben jelent meg, mely egyeláre csak alfa verzióban létezik LibreELEC (Krypton) v7.90.006 ALPHA.
Remélem világos. Főleg az, hogy az OE és LE nem két párhuzamos dolog, hanem az LE az új naprakész OE.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Tibiajax #44826 üzenetére
Vicces, de valahogy nincs teljes leírás a Libreelec oldalán. OE-s emlékek alapján ugyanúgy kell működnie, mint belső HDD-re. Elkészíted a telepítő CD-t vagy pendrive-ot. Ehhez vagy simán letöltöd az image-et és kiírod, vagy használod a Creatort
Ezután a telepítő CD/USB-ről bootold be a gépet és követed az instrukciókat. Már régen telepítettem PC-re, de szerintem meg fogja kérdezni, a telepítés helyét. Ez legyen a cél (2.) pendrive. Vagyis jellemzően két pendrive kell a telepítéshez. -
Celtis
veterán
válasz
zsolt501 #44776 üzenetére
Bármire telepíthető, SSD, HDD, pendrive. Nincs különbség a telepítés menetében sem.
Nagy kockázatot nem vállalsz a pendrive-val sem. Ha időnként csinálsz backup-ot, akkor pillanatok alatt vissza tudod állítani a rendszert.Egy ismerősömnél vagy 3 éve fut pendriveról egy rendszer gond nélkül. Egy másikban két év után ugyan bedöglött a pendrive, de az Kingston volt, tehát nem jelent semmit.
-
Celtis
veterán
Hány éves vagy, hogy ennyire félsz az új dolgoktól? Nehogy azt hidd, hogy a Linux valami kénköves füstölgő istennyila, amihez csak felkent papok érthetnek.
Példaként leírom neked, hogy hogyan kell telepíteni Libreelec rendszert (egy kicsontozott Linux ami Kodit futtat) Raspebbry Pi-re anélkül, hogy bármi fogalmad vagy találkozásod lenne a szörnyűséges Linuxszal.
- Leülsz a jól bevált windows-os géped elé, letöltesz és telepítesz egy ingyenes alkalmazást (win32diskimager) Nem kell tőle félni, hiszen a nevében is benne van, hogy "win" tehát nem fog harapni.
- Letöltesz egy becsomagolt képfájlt és kicsomagold. Ez már izgi, mert gz-be van tömörítve, de a Windows- vagy Total commander ismeri.
- Fogod a Win32diskimager programot és a kicsomagolt képfájt kiírod egy legalább 1-2GB-os SD kártyára.
- Bedugod az SD kártyát a PI-be, hozzákötöd a TV-hez és tápot adsz neki.Készen vagy. A TV-n megjelenik a kezdeti beállítás varázsló, ahol pár alapbeállítás után a megszokott Kodi felületet kapod.
Nagyon bonyolult ugye? Leírni hosszabb volt, mint megcsinálni.
Kb. hasonló bonyolultságú az ION-ra való telepítés, de SD kártya helyett két darab pendrive kell. A telepítés menet szintén next-next finish.
-
Celtis
veterán
válasz
róland #44657 üzenetére
Teljesen egyetértek. Nekem mindkét htpc-n ilyen USB CEC adapter van és nagyon beváltak. De jelen esetben egy költséghatékony megoldást keresett a kérdező.
Akkor már szinte olcsóbb kidobni a kukába az ION-t és venni egy raspberry Pi-t, mert az alapból CEC képes és még olcsóbb is mint az adapter. Ráadásul teljesen néma.
-
Celtis
veterán
válasz
zimi1991 #44629 üzenetére
És a fotelben ülve hogyan fogod látni mit csinálsz? Sokkal kényelmesebb az ilyet a telefonod képernyőjén kezelni.
Nem teljesen értelek. Ha jól látom már ez a ház magában felemészti a popcorn árát. Illetve miért egy ilyen drága komponens megvásárlás után kérdezed meg, hogy érdemes-e PC-t választani a popi helyett.Egyébként szerintem nagyon is érdemes HTPC-zni és minden bizonnyal egy ilyen ház nagyon ütősen fog kinézni. Más kérdés, hogy a kezdeti hasonló lelkesedés után én már úgy vagyok vele, hogy a HTPC legyen kicsi, lehetőleg ne legyen saját kezelőszerve és inkább ne is látsszon.
Szerintem a HTPC eszköz legyen és ne a cél.
-
Celtis
veterán
válasz
bajnokpityu #44415 üzenetére
"openelec nem amd-e való"
Miért is?Én évek óta AMD-vel használom, közte QC5000-rel is, és teljesen jól működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest