- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
Ha mar HtPC eszembe jutottak az NComputing tenyleg pici gepei
Ezekben nincsen semmifele hattertar, az egesz cucc ugy mukodik, mintha egy tavoli felhasznalo lepett volna be a gepedre es annak az eroforrasait hasznalja minden teren, tukepp ez az egesz olyan, mintha egyszeruen taviranyitanad a gepedet, es arra radughatsz egy 1080p-s megjelenitot es bill+eger, meg amit akarsz USB-n
Mivel van rajta HDMI out, igy a hangokkal sins gondja, de akinek analog hangja van, az ezen is megoldhato, van rajta az isIgy valakinek ez egy jo opcio lehet pl filmek nezesere, mert mondjuk odateszed a TV melle es vigan nezel rajta filmeket a szamgepedrol, az hogy a jatekok hogyan mennek rajta azt nem probaltam annak idejen
Ez most csak azert jutott eszembe, mert megjelent egy ujabb verzson belole ami egy N400-es Soccal bir, szvsz az egyebkent mar barmire eleg lehet full HD-ben, az nem tudom, hogy nagyobb felbontast tamogat-e, biztos utana lehet nezni
Akinek win van, annak be kell szerezzen hozza egy un. Citrix license, hogy mukodjon, a Linuxra ez termeszetesen ingynesen letoltheto
Nem egy csuf eszkozrol van szo, egesz pofasan nez ki, es persze teljesen zajmentes, semmi mozgo alkatracet nem tartalmaz
Az ara meg itthon is csekelyke 15-16k kozott mocorog -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57629 üzenetére
majd felelenkul lassan...eddig mindenkinek majdnem erogepek kellettek, de lassan rajovunk hogy a celgepek is remek valasztasok lehetnek
am akartam egy ilyen piktogrammos kepet csinalni az otthoni halozatrol es rendszerrol, de tobb turelem kell hozza mintsem godoltam...
esetleg nem tud valaki olyan app ami kepes erre? -
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #57627 üzenetére
jo reg ota van mini PC topic
-
Necronom
senior tag
válasz
Nyugis #57611 üzenetére
ha összekötöm a VGA kártyát az erősítővel, (egy HDMI kábellel ugye..), akkor utána az erősítő HDMI kimenetéből miért kell egy kábel a monitorba ahhoz, hogy az ERŐSITÖN megjelenjen / kimenjen a hang?
Nem kell! Csak ahhoz, hogy szoljon az erolkodo, ahhoz eleg bedugni egy HDMI in portba es szolni fog, de van, hogy neked kezzel kel atallitani az oprendszeredbe, zeneszerkesztobe stb stb azt, hogy a hang hol menjen ki a gepbol, amit hallani akarszAz erosito HDMI kimenete azt a celt szolgalja igazan, hogy a sokcsatornas hangokat, mozifilmek meg effelek dekodolja neked es azert csinalja ezt az erosito, mert sok penzt fizettel erte, hiszen erre valo egy AVR.
Ne a TV dekodolja a benne levo $2-os cuccal, ezert dugjuk ugy, hogy musorforras --> erosito--> tv -
Necronom
senior tag
válasz
Alien! #57605 üzenetére
- Illetve ha próbálnék egy linuxot melyik distro ajánlott erre a célra?
Nalam, mivel ez eroforrasom is kicsike (1100Mhz cerka) a "Lubuntu" futkal, itt egy kicsit kell terminalozni a megosztasoknal...
Ha ettol tobbed van - ahogy latom vagy 10x -, akkor tukepp barmi, h nem akarsz bibelodni a terminallal akkor DeepIn - tudom tudom, de piszok stabil es a mappamegosztas ugyanaz mint a win es be tudsz lepni jelszo nelkul is, de a halozati hozzafereshez mar kell jelszo
Vagy akar maga az Ubuntu is alkalmas egeres mappamegoszasra, de ugy emlekszem meg a Linux Mint is ilyen - regen jatszottam mar Linuxokkal, mert egyszer felteszed azt csokolom, elvan
Ugye van egy felhasznalod, aki telepiteskor van jelen, neki nem adsz jelszot (kesobb elveszed tole az admin jogokat)
Aztan annyi felhasznalot adsz hozza amennyit akarsz, de mielott elveszed az admin jogot a telepites utan, persze egyik legyen admin
Igy belepeskor el lehet kerulni a jelszo beirast
Ezt talan a windowsnal is meg lehet csinalni, ebbe nem vagyok beztos, de igy azert a serverke maga ne nagyon keruljon ki a netre ....nem egeszseges
De en ugy emlexem egyebkent, hogy a win-nek nem is kell beleptetni felhasznalot ahhoz, hogy ki tudjon szolgalni halozatot...Nalam egyebkent cca 17W-ot fogyaszt a cucc - mini ITX lapocska + fent emlitet procko + SSD az oprendszernek es az appoknak + 8TB HDD
es errol az aprosagrol nez 2db X96 Air filmet es o maga is jatszik le (max fhd) -
Necronom
senior tag
válasz
DJGABI #57601 üzenetére
az alap Linux SMB share meg kulimunka beállítani
kulimunka?jobb egergomb, megosztas, ki a felhasznalo, csak olvasas vagy minden
mindezt egerrel, semmi terminal vagy parancssor.....ma mar mas a Linux ...
Termeszetesen ezt megteheted magyar nyelven is, szivesen segitek is akar...
A rocket chipses boxok igazabol sosem voltak tokeletesek, de elerheto aron vannak S905x3 vagy mar a 4-es is, amiben 4GB memo es 64GB tarhely van joval tobb mint eleg arra, amire kell, ugyanugy, olyan sebesseggel bongeszek rajta, mint az I7-es nagygepemen
Vagy akar a Linuxon - de ezeket tobbszer leirtam egy egy masik topikban, pl a mini pc forumban - ugy erzem meg mindenki fel a Linuxtol, pedig a mai feluletek szebbek mint a win, kb 20-ad annyit esznek a gepbol mint a win, ezert nem igenyel nagy eroforrast sem
De persze mindenki abbol dolgozik ami van es amit ismer...
Ha szeretned bovebben megismerni, irj nyugodtan -
Necronom
senior tag
válasz
viperabácsi #57599 üzenetére
ha mar ideirtad a kozosbe az epito jellegu postodat, akkor engedd meg, hogy en is ideirjam: NE OLVASD EL, ha nem tudod/nem erdekel/fokepp akkor, ha az ur veszelyes hely
ezzel ezt lezartam, koszonom! -
Necronom
senior tag
válasz
DJGABI #57593 üzenetére
Hello,
Nem tudom mi gondjaid lettek a tv boxokkal, lassunak mondod...ez hat mondjuk nehol feheti a valosagot, de ha arra hasznalod amire valo akkor nem lehet bibi, inkabb mas
Nalunk van 2 gyerkoc, kimondottan filmre ehesen (most ez sorozat vagy film edesmind1 es persze a YT meg minden hasonlo akar boxrol is mukodo plaformokon leteznek)
Szamgep nekik nem kell, ha nagyon muszaj akkor a laptop, de manapsag inkabb a mobil jobb mindenre en azt vettem eszre
Gyari NAS nkem is volt, tobbfele is..en inkabb azokat dobtam ki, nagyok sokba kerulnek, kepesseguk azon kivul hogy tarolsz rajta dolgokat, igazan minimalisInkabb epitettem egy hazi servert egy kis mini ITX alaplapbol
Mivel nem windows az oprendzser, hanem Linux, igy semmi szukseg hatalmas eroforrasokra
Viszont eleg sokat kell szolgaltasson, ki kell szolgalnia 2db tv boxot, a mobilokat is, mert eppen valamelyik gyerek jobban erzi magat az 5,7"-on mint a tv-n es arrol nez filmet, kozben meg a tv boxon epp jatszik... hat igenGondoltam ha mar van egy ilyen kis gepem, akkor a sajat szobankba hagy ne kelljen meg egy tv box, legyen a kis sever a filmnezo es kiszolgalo is egyben
A gyerekeket egyelore nem erdekli a sok pont 1 szoval naluk egytalan nincsen hangrendszer, viszont a mi szobankban van, ugyhogy olyan alaplapot valasztottam, amin a HDMI kepes erre
Osszerakva a cuccosakat erdekes eredmenyek jottek ki
A serverre iras sebessege 50-60MB/s, olvasas 70-80MB/s
Termeszetesen a server maga torrentezik de max 15-20 torrent, ezt menedzselni kell
Vigan tudunk akar ugyazt a filmet nezni magarol a kis serverrol, es akar a 2 masik tv boxrol is...NULLA bibi, noncs mikro lag sem....Ja es nincs lecserelve az Android sem CE-re
A Youtube Next van a boxokon (se reklam semmi zavaro cucc ), a Linuxon a Brave browser van hasznalva mindnre (semmi reklam SEHOL), ide nem kell kulon YT app
A torrent letoltesi sebessege max 12MB/s ezt ugye szorozzuk 8-cal = 96Mb/s, igy meg marad egy kis savszelesseg akarmire is bosegesen (Digi 1000)Nem tudom kinek mire lenne szuksege, ami ettol tobbet tudna. Persze bizos van ilyen, hiszen egy moziszoba teljesen mas alapokon nyugszik
Ez egy atlag csalad szamara - szerintem - bosegesen kielegito, mindenki hozzafer a sajat tartalmahoz es a kedvenc filmjeihez -
Necronom
senior tag
válasz
oszkarfincs #57586 üzenetére
Ez bizony erdekes...Nos en kiprobaltam 3 musorforrast is, hogy hatha valahol elakad, ahogy nalad is, nekem egy Denon 1500X van, talan a legolcsobb, vagy belepo kategorias AVR, ez ugyan 7.1 de itt semmit sem szamit
1., Sima alaplapi HDMI kimenet, bele a Denonba, onnan kifele HDMI ARC-rol a TV-be - van minden, HDR is es akar 7.1 is....ugye filmfuggo, de epp ilyen akadt kezre (termeszetesen angol nyelven, mert a magyar szinkron studiok max 5.1-et tudnak)
2., Gigabyte RX570 a forras, a tobbi ugyanaz mint fentebb - ez erdekes modon annyit valtoztatott a dolgon, hogy a CEC tamogatas megszunt a TV-n, viszont van HDR es 7.1 rendesen
3., X96 Air TV Box - ugyanugy a box HDMI kimeneten (visszajott a CEC) es minden okes...Nem lehet, hogy az erolkododdel van valami bibi?
-
Necronom
senior tag
válasz
oszkarfincs #57582 üzenetére
de nekem csak akkor működik, ha direkt a tv-be megy.
de neked nem ugy van osszedugva, hogy musorforras->AVR->TV?(az optikai es a koax itt felejtos)
-
Necronom
senior tag
válasz
oszkarfincs #57579 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest