- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39819 üzenetére
http://wiki.openelec.tv/index.php/HOW-TO:Installing_OpenELEC/Writing_The_Disk_Image#Windows
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39810 üzenetére
OE help szekcióban fent van, csak az image kell meg egy image writer.
-
LLKobe
veterán
válasz
Celtis #39789 üzenetére
Hű bakker, valahogy elsiklottam afelett a hsz. felett, sorry.
Lenne még 1-2 kérdésem ezzel kapcsolatban, ha esetleg tudnál segíteni benne
Tehát ha jól értem a két partíció amit létrehoz: 1. a rendszernek, (ha jól olvastam 250MB?) 2. a meghajtó teljes fennmaradó tárhelye?
Tehát a második partíción tudom tárolni az adatokat, és frissítés vagy telepítés alkalmával csak a "rendszer" partíciót kell buherálni?Bocsi ha kicsit láma vagyok hozzá, linuxhoz még nem sok szerencsém volt, és windowsos szemszögből látom a dolgokat
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39786 üzenetére
Ha van 2db pendrive-od, az egyikre megcsinálod a telepítőt, a másikra telepíted, én is így csináltam, ezért nem állnék neki particionálgatni meg dual bootolni...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
OpenElec felhasználással kapcsolatban lenne egy kérdésem: adott egy 1TB-os vinyó, amire az említett rendszert akarom telepíteni. Felhasználási területei: media center, és torrentezés, seed 0-24-ben.
A kérdésem a következő: ha nem particionálom a vinyót, rátolom a rendszert és megy a torrent minden oké. Ám ha valamilyen okból újra kell rakni a rendszert valami miatt, akkor a telepítő be fogja darálni az egész vinyó tartalmát, torrentekkel mindennel?
Vagy megoldható hogy csak az OpenElec-nek csinálok egy pár gigás partíciót és oda telepítem, az adatok meg a másik partíción lesznek?
Remélem érthető volt a kérdésem
-
LLKobe
veterán
Egy kérdés: éppen 2,5"-es vinyót vadászok a házhoz (amit már meg is vettem
) ami a HTPC-ben lesz, erről fog menni OpenElec alatt a torrent is.
Szerintetek mindenképp 0-24 -re NAS-ra gyártott vinyót (WD Red) kell vegyek ha nonstop megy majd a seedelés is róla?
Vagy más típus is jó, az se fog rövid távon megfeküdni?Eddig sose néztem hogy mire van ajánlva a vinyó, és nem is nagyon döglött meg egyik se, mondjuk azok 3,5"-esek voltak.
-
LLKobe
veterán
válasz
canniball #39727 üzenetére
Egy ilyenből lett kiszedve a paneltáp, ha megnézed a képeket látható hogy a paneltáp végén lévő aljzat megy ki a ház s*ggére, és oda lehet dugni az adaptert. De van rajta két tűs csati, a mostani házamban is arra van dugva, majd egy kis forrasztással meghosszabbítom a kábelt és kész.
Ha még érdekel majd lövök képeket.
-
LLKobe
veterán
válasz
canniball #39723 üzenetére
Az úgy nem fog menni. Nekem is kb. a képen látható megoldás van (már ami a meghajtó rögzítését illeti), SSD-vel kivitelezhető mert annak mindegy, de a HDD-nek kell a fix rögzítés.
Áh, ezek a notivinyók könnyűek, ha két csavarral meg tudom fogatni az egyik oldalon az már elég, még gumialátétet is teszek alá. Valahogy megoldom
Igen, a ház seggén lévő két lyuk a táp kivezetéséhez van. Nekem a pico simán elért oda, szerintem a paneltáp kábelével sem kéne probléma legyen, hiszen a ház méreteiből adódóan nem kell messzire vezetni. Persze kérdés mekkora pontosan a kábele.
Nekem olyan paneltápom van amin nincs kábel, a paneltáp végén van a csatlakozó amibe dugni kell az adaptert. Viszont két tűs csati van rajta, majd max azzal vezetem hátra.
-
LLKobe
veterán
válasz
canniball #39718 üzenetére
Én arra gondoltam hogy nem teszem rá ezt a gyári HDD tartót, hanem valahogy máshogy rögzítem a vinyót, mert ez az egész lap fölötti részt eltakarná...
Valahogy így:
A kérdés hogy a hátulján lévő 2 luk van a táp kivezetésének? Az még jó kérdés hogy a paneltápot hogy vezetem oda ki, tekintve hogy azt a ház elejébe tudom betenni, a kivezetés viszont a hátulján van...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van valakinek Chieftec IX-03B-OP háza? Venni akarok egyet, és érdekelnének a vélemények. Ami leginkább: egy db. 2,5"-es HDD lenne benne, még egy 8cm-es venti bepasszírozható hogy legyen légmozgás?
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39670 üzenetére
Ha nem kell vmiért windows, akkor OPENELEC.
Bár azt le kell csekkolni hogy a wifi-det támogatja-e. -
LLKobe
veterán
Na sikerült behergelni egy OPENELEC-et pendrive-ról futtatva teszt gyanánt. A transmission elég fapados, az rtorrent viszont nagyon frankó, mindent tud amit kell.
Mennyire nyírja ki a pendrive-ot ha arról futtatom az openelec-et? Úgy érzékeltem a futási sebességgel nincs gond.
-
LLKobe
veterán
válasz
krisztian7 #39619 üzenetére
Pi2?
-
LLKobe
veterán
válasz
Celtis #39574 üzenetére
Köszi!
Nem lehet partícióra telepíteni. Nem is látom értelmét. Egy gép vagy dedikált HTPC vagy nem kell rá Openelec.
Ez így nem teljesen igaz... Nekem 1 darab 1,5TB-os vinyó van a gépben, két partícióval: egy a rendszernek, egy a torrentnek, onnan seedel. Openelec alól is akarok seedelni 0-24-ben, akkor valszeg pendrive-ról lesz futtatva, vagy ha úgy nem megy, akkor marad a win...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
2 gyors kérdésem lenne:
Openelec látványosan gyorsabb SSD-ről mint vinyóról?
Illetve az újabb Openelec buildeket lehet már partícióra telepíteni? Régen nem kezelt partíciókat, gyalulta az egész meghajtót. Változott ez?
-
LLKobe
veterán
Megnéztem a windows-es transmission klienst (gondolom a linuxos is kb. pont ugyanazt tudja) és egy dolog van benne ami nekem nagyon hiányzik: az utorrent-ben az ütemezőt nagyon jól, óránkénti beosztásban lehet belőni:
A transmissionben viszont egy nagyon egyszerű lehetőség van:
Nem lehet valahogy ezt felokosítani? OPENELEC alatt is csak ennyit tud?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Használ valaki transmission-t openelec alatt? Azon agyalok hogy átállok openelec-re, és dobom a windowst, viszont erről a gépről megy a torrent is. Az érdekelne hogy megy-e a transmission rendesen, megbízhatóan, sok torrenttel (~100db).
-
LLKobe
veterán
Csak 2 sorban ha felvilágosítana valaki: mi az a madVR, és miért jó?
-
LLKobe
veterán
válasz
Sziszifeca #39280 üzenetére
Én AMD APU-s cuccot keresnék, azokban sokkal jobb a GPU.
-
LLKobe
veterán
válasz
alázógyík #39267 üzenetére
Használj TMDB scrapert, stabilan működik, magyar borítót és tartalmat szed le, semmi értelme a port.hu-st használni.
(#39269) Tuomas:
1. Persze hogy lehet, én is így használom.
2. Akármilyen picit lehet építeni, csak pénztárca kérdése.
3. HDMI-vel érdemes összekötni.
4. Azokat fel tudod használni, csak akkor olyan lap kell amibe noti RAM megy.
5. Ha olcsón meg akarod úszni akkor érdemes nézelődni az aprón, nézd meg az adatlapomon az én HTPC konfigom, én is költséghatékonyan építettem, és tökéletesen kiszolgál. -
LLKobe
veterán
válasz
Boolash #39251 üzenetére
Vinnie kellene gond nélkül. Nem tudom milyen szoftveres környezeted van, windows, linux, milyen lejátszóval...
szerintem gyalulj le minden codec-et lejátszót és egyebet, és tegyél fel egy MPC-HC-t, az mindent visz alapból.
Itt le van írva hogy tudod benne csekkolni hogy megy-e a DXVA.
-
LLKobe
veterán
válasz
chesterboy #39243 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz
rbalint88 #39163 üzenetére
Nekem Sharkoon Rapid Case USB 3.0. Ajánlott darab.
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #39141 üzenetére
Nem, azt semmiképp. valamikor sok évvel ezelőtt olvastam, hogy a Power DVD akkori verziójában kitaláltak valami eljárást, ami úgy húzza 16:9-re a 4:3-as képet, hogy alig torzít valamit, a kép közepe marad ugyanaz, és valahogy a széleinél húzza ki jobban. Ha valami ilyesmi lett volna, egy próbát tettem volna vele.
Tudom tudom, ne szapuljatok
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #39138 üzenetére
Igen, én is erre jutottam végül...
(#39139) canniball: Hmm, nekem sem rémlett ez az opció, de akkor mégis van
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz
krisztian7 #39049 üzenetére
Próbáld ki az OpenElec-et, nekem csak jó tapasztalataim vannak vele.
-
LLKobe
veterán
válasz
krisztian7 #39038 üzenetére
A win10-zel vannak még érdekességek. Esetleg próbáld meg kézileg feltenni a legújabb drivereket, a windowsban pedig tiltsd le hogy magától frissítse őket.
Én maradok win7-en
-
LLKobe
veterán
válasz
_Smooth #39036 üzenetére
Én is FULLHD filmezésre használom a HTPC-m, és a ~3 éves Asrock E350 M1 bőven visz mindent, úgy, hogy a cpu órajele le van húzva 1600-ról 800 Mhz-re.
Tehát kb. bármelyik ma kapható ITX-es egybe-lap elég lesz. Gondolkodni / válogatni ott kell elkezdeni ha 4K-ra kell. Persze a kimeneteket nem árt nézegetni, usb3, optikai kimenet kell-e, stb.
A többi már csak preferencia kérdése, kicsi/nagy szép csúnya házikó. Tápból nem árt külső/panel hogy hangtalan legyen.
-
LLKobe
veterán
Lecsekkoltam: elég ha a mappa van szépen szabályok szerint elnevezve, és a kodi hibátlanul megtalálja, tök mindegy mi a fájl neve benne
-
LLKobe
veterán
válasz
ttower #39008 üzenetére
Igen, ott van hasonló, de az más. Ilyen opciót én még nem láttam sehol
(#39009) canniball : Szerintem nincs ilyen opció...
Nekem jelenleg így van minden filmem:
Skyfall (2012) \ Skyfall.mkv
Ha jól értem, ez ugyanaz ahogy neked van. Nekem mindent 100%-osan beazonosított. TMDB-t használok, azt választottam mikor a filmek mappáját hozzáadtam a kodi-hoz.
-
LLKobe
veterán
Én azért az aprót is átnézném a helyedben, vannak ott jó áron értelmes alternatívák.
Olcsóbb mint amit linkeltél, és 4 mag, APU, SSD. Persze lehet hogy nem olyan pici és szép mint az egybecuccok, de pont az ami HTPC-re kell. -
LLKobe
veterán
válasz
ttower #38950 üzenetére
Azt nem tudjátok véletlenül hogy a KODI a mappa, vagy a videofájl neve alapján scrapeli be a filmet? Mert az egyiket meg kéne hagynom az eredeti formájában, hogy tudjam melyik rls van meg. Ha mindkettőt átnevezem ez az infó elveszik, és ha kijön újabb rls nem tuom mihez hasonlítsam...
-
LLKobe
veterán
Én nemrég vettem egy Asrock E350 M1-et, ami már nem mai darab, és csont nélkül elég mindenre, úgy hogy a proci órajele le van húzva 1600Mhz-ről max. 800Mhz-re, hogy még kevesebbet fogyasszon.
Ezek az egybe cuccok sem rosszak, kicsik csinosak, de olcsóbban össze tudsz rakni egyet alkatrészekből.
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #38973 üzenetére
Meg lehet hogy kell a domain is:
Tigris-PC\Tigris
Password(#38975) Tigerteam: És ha csinálsz egy speciális megosztást, everyone full control?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Tudtok esetleg olyan rename utility-t, ami tudja azt, hogy TMDB szerint átnevezve átmásol egy filmet mappástul egy előre meghatározott helyre? Pl jobbkattot nyomok egy mappán, ott van a környezeti menüben hogy rename, és ezt automatikusan megcsinálja?
-
LLKobe
veterán
válasz
ttower #38950 üzenetére
Köszi! És mivel nevezed át? Gondolom nem kézzel. Én most végigmentem az összes filmemen az Ember Media Manager -el, és tök jó munkát végzett.
Ezzel a mappákat nem is kell átnevezni, mindegyik film mappájába tesz egy nfo-t, meg borítóképet és fanart-ot, így a kodi azokat használja. Ez abból a szempontból jó (hogy megmaradhat a mappa/fájl eredeti neve) hogy legalább tudom melyik rls van meg.Viszont borítókból angolt szed le, és ahogy néztem tegnap, a kodi egyből magyart talál.
-
LLKobe
veterán
Ti ha beraktok a filmek közé egy újat milyen műveleteket csináltok végig a mappával/fájllal hogy a kodi rendesen felismerje?
Én már nem értem pontosan mire is van szükség... Betoltam a film mappámat a kodi-ba úgy ahogy voltak, a felét nem ismerte fel, vagy rosszul. Most betettem egyet minden módosítás nélkül, és hiba nélkül megismerte, leszedte a borítót, stb.
-
LLKobe
veterán
válasz
róland #38941 üzenetére
Ezt:
http://212.40.98.161/intlivedrm/mtva/mtv4live_international.smil/playlist.m3u8
Másold be egy txt fájlba, majd a kiterjesztést írd át .strm -re.
Ezt a fájlt másold be valahova amit a kodi lát, majd fájlkezelőből nyisd meg benne, és megy is.
Én kiraktam a főképernyőre, saját ikonnal, elnevezve M4 Sport HD-ra, csak rányomok és megy is az adás. -
LLKobe
veterán
Valahogy az M4 Sport élő adását bele lehet hackelni a kodi-ba?
Szerk.: ITT van valami, ezzel mit kell csinálni?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Arról van esetleg egy leírás valahol, hogy milyen automatizációs megoldások vannak a filmek/sorozatok mappáinak átnevezésére szép szabványosra, hogy a kodi mindent felismerjen?
Nem akarok kézzel végigmenni a 100+ mappán -
LLKobe
veterán
Nemáááá. Most győztem meg magam, hogy elég lesz nekem a win7 kodi alá.
Most agyalhatok megint, win10-et annyira nem szeretném mert elég béta még sok helyen, a windows update is csak nyűg vele... Meg a 7-est én úgy telepítettem hogy kigyomláltam a telepítőt, mindenféle felesleges drivert és szolgáltatást kiszedtem, amire a htpc-n nem lesz szükség... Na ezt 10-en nem biztos hogy tudom produkálni. -
LLKobe
veterán
Üdv!
Van bármi jelentősége hogy kodi alá milyen windows van telepítve (7, 8.1, 10) ?
-
-
LLKobe
veterán
(#38821) betyarr: Ezt tudtommal a legolcsóbb kínai cucc is tudja, és a bekapcsolást is, amennyiben a lap BIOS-a támogatja.
(#38822) MasterMark: Ja, egybecuccom van, de az én igényimet teljes mértékben kielégíti. Szépen tisztán szól, van mély, van magas, nekem tökéletes.
Akkor valszeg azt fogom csinálni, hogy bekötöm a center hangszórót is, és a beszédhanggal se lesz gond. A két hátsó surround-ot meg kikapcsolom, ha lekeveri az erősítő hurrá, ha nem akkor nem, max azokat a hangokat bukom.Tehát akkor ezért nem műxik a hangerőállítás a kodi-ban
Nem baj, elég ha a házimozi távján állítom.
(#38823) _Smooth : Köszi
Akkor már értem, ezért világított a házimozi kijelzőjén a dolby logo, mert a film amit néztem DTS hanggal volt, akkor azt karajul átviszi. Ahogy nézem a filmjeim 99%-a DTS, a többi meg sorozat (HDTV) azokon meg sima sztereo hang van sztem.
(#38825) Celtis: Nem csak kettő van, jelenleg 3 van bekötve (2 front + sub), de akkor bekötöm a centert is, és kész. A hátsó surroundokat továbbra sem igénylem, azok csak zavarnának.
Nekem kodiban nincs is lehetőség csatornák állítására, nekem így néz ki:
-
LLKobe
veterán
válasz
LLKobe #38817 üzenetére
Ezt találtam:
If you're using a surround receiver your best bet is to setup XBMC for 5.1 and tell your receiver you don't have rears. It'll then mix those into the fronts if needed. Most DD/DTS receivers have settings for turning speakers on and off so it mixes accordingly.
Viszont ha jól olvasom, az SPDIF nem is tud 5.1 hangot átvinni, csak a HDMI?
-
LLKobe
veterán
válasz
Celtis #38816 üzenetére
És utóbbi esetben a kikapcsolt hangszórók hangját áttolja azokra ami be van kapcsolva? Vagy azok a hangok bukva lesznek?
MOD.: ahogy nézem nekem a 3.1-es sorround lenne a megfelelő. Ezt valahogy be lehet lőni kodiban?
(#38815) stigma : Én is gondolkodtam Win10-en a KODI alá, de most ezért venni még egy licenszt....
Miben lenne több egy 8.1 vagy 10 mint a win7? -
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #38809 üzenetére
Köszönöm, este megnézem hogy lehet-e ilet a beállításaiban
-
LLKobe
veterán
válasz
Celtis #38805 üzenetére
Üdv!
Lenne még egy kérdésem, láma vagyok még mindig a témában: tegnap megjött a távirányító, így feldobtam a HTPC-re a KODI-t, elkezdtem használni, eddig más megoldás volt.
Tök jól szuperál, egy dolgot nem tudok csak: a hang beállítását. Ahogy írtam korábban, a HTPC direktbe rá van dugva a házimozirendszerre (Panasonic SC-PT465E) SPDIF-en keresztül.
(Tegnap filmnézés közbe elkezdett világítani rajta egy kis lámpa amit még sose láttam, mikor odahajoltam láttam hogy egy kis dolby logo azMik vannak
)
Naszóval a lényeg, hogy a házirozirendszer 5.1-es, viszont a két hátsó sorround speaker, és a center channel speaker nincs bekötve.
Tehát csak a mélynyomó, és a left+right speaker van bekötve. Mondjátok hogy barbár vagyok, de így használom sima sztereóra kevert hanggal, nekem tökéletesen megfelel(t eddig).Viszont most hogy jó kábelezéssel jó szoftverrel megy a setup, és az ábra tanulsága szerint faxa dolby-ban át is megy a hang a házimoziba, szeretném megtalálni a megfelelő hangbeállítást.
Tegnap pl. néztük a "V mint vérbosszú" című filmet, amin szupcsi DTS kutyafüle hang van, és zavaróan halk volt a beszéd, a zene meg háttérzajok mindig hangosabbak voltak. Gondolom ez amiatt van hogy a center hangfal nincs bekötve, és azon jönne a beszéd?
Egyszóval: milyen beállítást ajánlanátok hangra? A két hátsó sorround hangszórót továbbra sem szeretném bekötni, a centert simán be tudom.
Van pl. valami beállítás amivel a hátsó sorround hangokat sem veszteném el, és a front hangszórón jönnének?
Remélem érthető voltam, nagyon köszönök minden segítséget
-
LLKobe
veterán
válasz
MasterMark #38800 üzenetére
Nekem ilyen gondom nincs, teljesen frankón műxik. Ami egyelőre nem kerek: win alatt működnek a hangerő fel-le gombok, kodi alatt nem, illetve kodi alatt a ki-be kapcsoló gomb sem szuperál. Erre még keresek megoldást, ma már nincs kedvem tökölni vele.
-
LLKobe
veterán
válasz
PeterPH #38777 üzenetére
Ezt hogy kell érteni? Ott van a cucc leírásában:
Control your TV, Amplifier and/or Blu-ray Player from Kodi!
Valszeg én vagyok láma a témához, de hogy lehet erről egyszerre a TV-t, és az erősítőt is vezérelni
Elmondom nálam mi az ábra, Ti jobban vágjátok a témát:
Van egy HTPC-m, ami HDMI-vel van rádugva a tv-re, illetve SPDIF-en van a hang áttolva a házimozirendszerbe.
A TV egy másik HDMI kimeneten van rádugva a házimozirendszerre. Ez így okés is.
A TV-n be van kapcsolva a CEC (ARC), ami féligmeddig működik csak: ha bekapcsolom a TV-t, be akarja kapcsolni a házimozirendszert is, de nem sikerül neki valami ilyesmi üzenettel: "Váltás erősítőre" -> "Sikertelen! A TV hangsugárzói be vannak kapcsolva."
Ilyenkor manuálisan a TV menüjében el kell battyogni a forrásoknál a házimozira, ez bekapcsolja, és műxik szépen, a TV távirányítóján lévő hangerőgomb vezérli a házimozi hangerejét.
Ami viszont szépen megy, az a kikapcsolás: ha kikapcsolom a TV-t, automatice kikapcsolja a házimozirendszert.Ez így, bár a bekapcsolás nem tökéletes (nem jöttem rá mit kéne tennem hogy az is menjen), mégis jó, mert megúszom a házimozirendszer távirányítójának használatát.
Tehát ezután a kérdésem: egy ilyen adapterrel hogy tudnám egyszerre irányítani a KODI/ TV/ házimozirendszer triót CSAK a TV távirányítójával?
Remélem érthetően leírtam, ha nem szóljatok, illetve ha valamit f*szul csinálok
-
LLKobe
veterán
EZ vajon megérne egy próbát? Móka lenne ha a KODI indítására bekapcsolna a TV, meg esetleg a házimozi rendszer is...
-
LLKobe
veterán
Vicces dologra lettem ma figyelmes a HTPCm-nél: a vinyó ami benne van, egy 1,5 terrás Samsung, amiről megy a seed, már kezdett behalni, valami 8 vagy 10 gyenge szektor volt rajta, kondíció 95%, már néztem is hogy mit kell vegyek helyette.
Erre ma ránézek sentinel-lel, és mit látok:
Meggyógyult
A hajam leteszem
-
LLKobe
veterán
Köszönöm! Kár hogy 50 dodó, annyit nem ér nekem, így marad az ebay-es 2k-s távirányító.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Az megoldható valahogy hogy a HTPC-t (Kodit) a TV távirányítójával vezéreljem?
-
LLKobe
veterán
válasz
Doky1988 #38516 üzenetére
Nekem ilyen van, az adatlapomon láthatod. Asrock E350M1, 2GB RAM, és egy 1,5TB-os vinyó. Ezen vannak a torrentek, 0-24-be megy a letöltés-seed. Erre van dugva külső házban egy 3TB-os WD Green, ez a "Médiatár". Ez azért jó megoldás, mert ez csak akkor megy ha nézünk róla valamit, egyébként tétlenség esetén lekapcsolja a ház. Így nem megy folyamatosan, tovább fog élni, és ennyivel kevesebb az áramfogyasztás is.
Mindez van egy ITX házvan, egy 60W-os paneltáppal, és egy db 8 centis néma ventivel.
Szoftveresen egy kiherélt windows 7 prof. van rajta, azért kellett prof, mert ebben van MSTSC. Úgy van megoldva, hogy 2 user egyszerre van folyamatosan bejelentkezve, egyik a HTPC, másik a TORRENT, utóbbi alól megy a seed és MSTSC-vel érem el bárhonnan, előbbi pedig local user-ként van folyamatosan bejelentkezve, elindított media playerrel, így ha a párom videózni akar csak bekapcsolja a TV-t, és mehet is.
Ha valami érdekelne részletesebben csak szólj.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A HDMI ARC funkciót mindegyik HDMI kábel tudja, vagy valami spécit kell venni hozzá?
-
LLKobe
veterán
válasz
Vikthor #38356 üzenetére
Köszi!
Szóval elég specifikus lenne a kérdés: van egy HTPC-m, amin jelenleg MPC-HC megy, és egy tablettel van távirányítva webui-on keresztül.
Ettől a tabletes megoldástól viszont szegény párom kezd ideggörcsöt kapni, néha már én is.
Ezért arra gondoltam feldobok egy KODI-t, meg veszek ebay-en egy távirányítót.Ez eddig tiszta. Itt jön a kérdés: nekem a filmjeim egy külső 3,5"-es házban vannak, ami csak akkor éled fel ha valamit nézek róla, egyébként 30 perc után lealszik. Kérdés, hogyha KODI-ban hozzáadom a tartalmát, vajon az hagyni fogja lealudni amikor nem megy a lejátszás?
Úgy csinálnám hogy a KOBI nonstop fut.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
KODI-s kérdéseket itt lehet feldobni? Nem találtam neki saját totyikot
-
LLKobe
veterán
Uraim!
Teljesen elvesztem a kérdésben. A következő HTPC konfigot terveztem be:
Alaplap: Asrock QC5000-ITX 24000.-
RAM: 2GB DDR3 1600Mhz 6500.-
Távirány: Ebay 3000.-
SSD: 12000.-
HÁZ: Streacom F7CS EVO 30600.-
TÁP: pico 20000.-OPENELEC-re lesz csak, semmi 3D, csak 1080p-s rippek.
Igazából nem tudok dönteni, már csak a távirányítóban vagyok biztos
Légyszi mondjatok rá valamit! Lap ventije nem hangos? Nem lenne jobb DC-s lap? Kikészít az egész...
-
LLKobe
veterán
válasz
radi8tor #34072 üzenetére
Köszi!
Te mit tanácsolsz?
- Asrock QC5000-ITX 24k
- 80W pico psu + adapter 17kVAGY
- ASRock Q1900TM-ITX 29k
- Általad ajánlott adapter 8kAhogy nézem túl sokat nem spórolok a második lehetőséggel sem... A linkelt helyen kapható pico tápok jók? Vagy tudsz jobb beszerzési helyet?
Köszönöm a segítséged!!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy ASRock Q1900TM-ITX alaplap mennyire felel meg OPENELEC-es HTPC alá?
Olyat keresek ami integrált tápos. Illetve ha van valakinek ilyen, meg tudná mondani hol kapok adaptert hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest