- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
scanman #6300 üzenetére
Szia!
Ha már a játékok miatt úgy is kelleni fog VGA kari akkor szvzs ne erőltesd az IGP-s alaplapokat.
Jó VGA választás egy silent HD4670-os de néz körül a Tom's Hardware-en hogy milyen nV karival veszi fel a harcot mert a CUDA támogatás miatt talán jobban járnál egy hasonló kategóriájú nV-vel is de te döntesz.
-
band1103
őstag
Lehet félreértettél. Az általad kinézett páros igen jó választás ha a tunert csak tvnézésre vagyis vételre vagyis dekódolásra használnád. Viszont te említetted hogy rö9gzíteni is szeretnéd a gépre 1-1 műsort és ahhoz már a CPU nem elég mert a tuner REC. közben csak szoftveresen tudja rögzíteni az műsort ahoz viszont erősebb CPU kellene. Szvsz ha nem egymagos 1,6Ghz-os atom hanem 2 magos atom lenne benne azzal nem lenne gond. Ha van ilyen CPU-s "egybegép" akkor olyat válasz.
-
band1103
őstag
Arra gondoltam hogy azoknál az alaplapoknál (függetlenül a gyártótól) ahol van sideport, többször jön elő olyan videóvezérlési anomália amit csak úgy lehet kiküszöbölni ha az ember kikapcsolja bios-ból a sideportot. És ekkor már értelmetlenné vált az ilyen lap beszerzése mivel általában jóval drágábbak mint a hasonló tudású nem sideportos társuk. Továbbá egy jól működő sideportra egy igazi HTPC-ben nincs is szükség mert a HTPC funkcióihoz bőven elég a shared memória is.
Volt már olyan HD lejátszási probléma ahol a shader memória 256-ról 512-re való megnövelése segített. Ezért nem szerencsés ha az alaplap csak max 256-ot enged.
Egyébként ismerem a HD3200-t és ha van mellette egy erős de energiatakarékos (max 45w) proci akkor minden HD tartalom lejátszhatóvá válik nem csak a DXVA ready filmek.&rew: Változó. Általában azt mondom hogy a házat vegyék meg vagy legalább is találják meg ők mert az a legszubjektívabb dolog egy HTPC-ben (Mint egy új autóvásárlásnál a szín.) és ha van egy ház ami tetszik azt kibélelem nekik.
-
band1103
őstag
Az ASUS M4A78-HTPC-ben max 256MB-ot adhatsz igp mem-nek. Az szvsz kevés egy HTPC-nek ha nem akarsz HD lejátszási gondokat.
Az ASUS M4A785TD-M EVO-ban viszont van sideport is ami ugyancsak gondokat okozhat. Nem 1-2 olyan emberke van aki megbánta már hogy sideportos alaplapot vett a HTPC-jébe, ezért én sem ajánlom mert vagy jó lesz vagy nem. Zsákbamacska.
Én már egy ideje ION-os rendszereket rakok össze HTPC-nek mindenki legnagyobb megelégedésére, de ha valaki "hagyományos" alaplapu HTPC-t akar annak ezek a tanácsaim.
1. Óvakodj az ASUS-tól mert csak a drága kategóriában tud stabilt és megbízhatót gyártani.
Olcsó kategóriában zsákbamacska.
2. Óvakodj a sideportos megoldásokkal mert csak szerencse kérdése hogy jó lesz-e.
3. Döntsd el hogy mit szeretnél kezdeni a HTPC-vel mert attól függ hogy CPU-s, GPU-s vagy
vegyesen dolgozó rendszer lesz-e. -
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #6195 üzenetére
Nincs HDMI de at írják hogy tud 1080i-t akkor most HD vagy nem?
-
band1103
őstag
Ez egy érdekes HTPC kérdés és attól függ hogy milyen igényeid vannak. Az a helyzet hogy a HTPC egyik fő funkciója a HD filmek lejátszása. Itt a legérdekesebb az eredeti blu-ray (BR) filmek lejátszása ami mehet HDD-ről vagy lemezről, bár a lemez itthon egyenlőre nem olyan népszerű mint a tartalmának torrentes letöltése HDD-re és onnan lejátszása. Bár sokan idegenkednek attól hogy 1 film a HDD-n elfoglaljon akár 40 GB-ot.
Ha te ki szeretnéd használni az eredeti BR film minden extráját akkor a hang lesz a legkényesebb kérdés, merthogy ha jól tévedek akkor nincs még olyan alaplapi hangkeltő ami ki tudna nyomni TrueHD vagy DTSHD audiót az erőlködő felé de azt hiszem még nem sok erősítő van ami képes kezelni ami meg igen az méregdrága. Vagyis egy igen profi Hangkártyára lesz szükséged ami biztos hogy ugyancsak drága.
Minden más audio igényt simán kielégít egy jó alaplapi, nem kell venni hozzá pluszba.DVI vagy HDMI?
Azok szoktak ragaszkodni a HDMI-hez akik a hanganyagot és a videót 1 kábelen szeretnék kivezetni, nem kettőn. Viszont ha csak videót szeretnél kivinni és egy másik kábelen az audiót az alaplapról akkor nincs szükséged a DVI mellet HDMI-re, mert semmi különbség nincs.
Remélem segítettem -
band1103
őstag
Amit akarsz az nem HTPC.A PC games nem htpc funkció. Ez csak egy hobbi szórakoztató PC ezért ennek a hw-s felépítése nem e fórum témája. Ellenben ha ezt mezei PC-t szeretnéd egy HTPC házba tenni meg távirányítani akkor jó helyen jársz.
Ja bocs ez a #6016-osra ment volna.
-
band1103
őstag
"Szerintem nagyon ki van hegyezve a VGA-s lejatszasra."
Nem is lenne másra használva."Ha szoftveresen nem sikerul beloni, akkor gond lesz"
Úgy mondod mintha csak szerencse kérdése lenne, de ez valójában félelmen alapuló káros előítélet. A "Ha"-val kezdődő mondatok mindig azok. Csak a PH! tudását felhasználva könnyedén veheti ezt a feladatot (szoftveres belövés) főleg ha esetünkben már 20 éve a porondon van.
Az ION-os rendszer sw-s belövése HD filmekre rutinmunka."minel kisebb fogyasztas sem lenyeges"
Persze nem közvetlenül mert ahogy mondtad plazma mellett mellékes, de Közvetetten igen fontos lehet. Kisebb fogyi=halkabb rendszer -
band1103
őstag
Az a jó hogy nem vagy kezdő a számtech.-ben ezért felmerülnek benned az esetleges buktatók
. Elég nagy rajongótábora van a WDTV-nek és van külön topikjuk. Szvsz minden olyan kérdésre találsz ott választ ami mint buktató jut eszedbe. Ha windowsos vagy linux-os gépet szeretnél hogy egyszerűben lehessen kikerülni a fejlődés miatti esetleges akadályokat akkor még mindig ION-os rendszer építését javaslom.
-
band1103
őstag
Csak filmre? Semmi net vagy más? Akkor WDTV a te választásod!
Valódi PC élményt akarsz ami halk és fullHD ready? Akkor nVidia ION-os rendszerben gondolkodj-> Cuda-s CoreAVC-vel bármilyen film akadás mentesen menni fog Az ASUS ezen kategóriás lapjait nem ajánlom de te tudod hisz van 20éves tapasztalatod.
-
band1103
őstag
Nem vagyok okos csak egy 780G tulaj
. Ha a ASUS M4A78-HTPC-hez adnak távirányítót akkor jobban jársz vele mert ez a lap:
-Kevesebbet eszik (fejlettebb energiagazdálkodás és gyártástechnológia)
-minden csati van rajta ami csak kelhet egy HTPC tulajnak
-nem kell bele VGA kari
-HD filmek lejátszásához elég egy olcsó cpu is hozzá (a legkisebb is ami még belemegy) amennyiben az mkv film DXVA ready (a filmek 78%-a már az és az arány napról napra javul) de hamarosan lesz stream támogatás a teljes GPU-ra amivel már a nem DXVA ready filmeket is le tudja jól játszani.
-Éppen ezek miatt a jövőbe mutat -
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5913 üzenetére
A LEADTEK PxDTV2300 nem TV tuner? Abba az egybegépbe bele lehetne tenni? Vagy már benne van?
-
band1103
őstag
válasz
Redbullking #5909 üzenetére
Egyetértek szabi__memoval!
Ami az erejét illeti persze lehetne venni i7-et is mert az (is) erősebb az ionnál na de arra amire te szeretnéd használni bőven elég erővel fog rendelkezni az általad kinézet konfig. -
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5897 üzenetére
Van HD4530? Én még lemaradtam a 4350-nél és a 4550-nél.
Egyébként szvsz az ION mert amellett hogy a PurvideoHD kicsivel jobban DXVA ready(ref_frames érzékenysége 1 értékkel jobb), még ráadásul Cuda támogatással is bír így a legújabb CoreAVC támogatásával a nem DXVA ready filmek lejátszása sem gond.
Nem beszélve arról hogy nincs az a kártyás rendszer ami annyit vagy kevesebbet fogyasztana mint egy ION-os. -
band1103
őstag
válasz
susuahod #5812 üzenetére
2. kérdés: Sajna van egy rossz hírem. a 780G-val szerelt lapok nem adnak kis hangot a HDMI-n keresztül így a tied sem. De a jó hír az hogy a S/PDIF kimeneten 2/4/5.1/7.1-channel -ben ad ki jó minőségű hangot.
qgetata: Ez attól függ hogy mire akarod használni. HTPC-re inkább válaszd a Asrock Nettop ion 330-t egyértelműen.
-
band1103
őstag
A filmek lejátszására válaszd a "Media player Classic Home Cinema" lejátszót és a
Nézet->beállítások->kimenetnél válaszd az EVR egyedi beáll. (EVR custom) -ot.
Továbbá nem árt ha 9.4-nél újabb az IGP driver illetve ha a legújabb directX van fent.
Persze minden feltelepített codec-et codeccsomagot takaríts le -
band1103
őstag
-
band1103
őstag
válasz
dabadab #5754 üzenetére
Nem! Te teljesen el vagy tévedve és tényleg átaludtad az elmúlt hónapokat mert az ion nem jó chipset hanem kiváló. Ne feledjük nem csak fekete meg fehér van. Átmenetek ember átmenetek
Ezt a terméket (nem árban hanem használhatóságban) a WDTV és az ion közé tenném. Bár le kell mondanunk egy kis HT érzésről de legalább kapunk egy teljes értékű PC-t. Olyan kis méretben és fogyasztásban ami a saját tudáskategóriájában egyedülálló és ezt kell megfizetni. Az hogy te nem akarod megfizetni nem egyenlő azzal hogy megér-e annyit vagy nem. NEKED nem de valaki másnak viszont igen.DBob: Ha nem láttál tesztet (én sem még) akkor nem bíráskodhatsz az felet hogy mit tud lejátszani és mit nem. Akkorra tartogasd ezeket a megjegyzéseket, mert egyelőre az van amit a gyártó ígér. Viszont ha tényleg kevés lesz 1-2 1080p-s tartalomhoz akkor azt én is elfogadom de se én de különösen TE SEM tudsz semmit erről a fit-PC2 lelki világáról. Ha meg tudsz valami VALÓBAN KONKRÉTUMOT erről a fit-PC2-ről akkor oszd meg, addig is nincs helye olyan kinyilatkoztatásoknak ami ide nem alkalmazható tudásra épül.
Pl.: "...1.6ghz akármilyen gyorsítással kevés..." -
band1103
őstag
válasz
gonzalen #5749 üzenetére
Ugyan annyiért tehát úgy 220-270 dolcsiért de még nem esztétikus házzal, csak egy olcsóbbal. Bár lehet hogy EGYÉB célokra jobb az összeszerelt mert gyorsabb a CPU, de a fogyasztása viszont már terheletlenül is több mint 10x nagyobb mint az újdonságé nem beszélve arról hogy teljes terhelésnél ennél nagyobb a difkó. 24/7-es Seedelésnél igen nagy már a havi költség különbség nem beszélve a helyigényről.
-
band1103
őstag
válasz
Icewind #5741 üzenetére
"Hybrid CrossFire"-be csak a HD2400 és HD34xx-eket lehet csak bekötni más karikat nem. Ez holtbiztos.
Videó-teljesítmény szinten ugyan azt nyújtja a 780G is mert ugyan az a UVD egység dobog mindkét GPU-ban. Csak és kizárólag játékokban gyorsabb a HD4550-es de ez most irreleváns.
Nem kell megijedned. Volt nálam egy 4550-es és próbaként 150 db HD filmmel teszteltem mind a 780G-t mind a 4550-est. Vegyesen volt 720p és 1080p egy egészen gyenge cpu-val. Amit a 4550-es le tudott játszani meg bele-vissza tekerni azt a 780G is kiválóan kezelte.
Továbbá nem kell félned a lejátszással kapcsolatban mert a választott cpu erre a feladatra igen erős. Sok esetben max 15%-os terheltséggel fog dolgozni. -
band1103
őstag
válasz
Icewind #5738 üzenetére
Szia!
Szívesen.
5050e: Legyél bizalommal a gyártó honlapján lévő a cpu support list-ben.
Ha ő mondja akkor úgy van.
Hang és VGA:
Amit írtam a sokcsatornás LPCM-ről az nem azt jelenti hogy nem tudja kinyomni a 780G az olyan hangot hanem azt hogy ki tudja csak lebutítva (ahogy olvastam) Ha jelenleg nincs olyan erősítőd és olyan hangsugárzó rendszered amivel élvezhetnéd a különféle HD hangzásokat akkor lehet hogy pár évig nem is lesz. Addig viszont már lehet hogy a HTPC-det amit most építesz le fogod cserélni tehát lehet hogy neked jelenleg elég lesz az a hangzás amit a 780G tud. De szerencsére azért szépen szólÉppen ezért Valszeg számodra elég lesz a SPDIF kimenet is mert ezeken a minőségi szinten ugyan olyan lenne az alaplapi mint egy jobb hangkari, legalább is digitálison.
Ebből és abból kifolyólag hogy az alaplapon is van 1.3 -as HDMI kimenet, teljesen okafogyottá vált egy VGA kari beszerelése. kivéve ha több mint 2 kijelzőt szeretnél használni egyszerre. Számodra a + kari többlet fogyasztás meg...többlet-minden. Főleg ha nem fogsz játszani (nem HTPC funkció).
HDMI 1.2-1.3 : Azt hiszem hogy a VGA-al ellentétben ez az alaplapi HDMI(1.3) nem visz ki audio jelet. Arra viszont ott lesz a SPDIF. Remélem nem lesz baj hogy +1 vezeték fog lógni
.
-
band1103
őstag
válasz
Icewind #5734 üzenetére
Szia!
Ha fontos a jó hang akkor valszeg sokcsatornás LPCM támogatás is kellene. Az a rossz hír hogy sajna a 780G-vel szerelt alaplapok sokfajta hangot képesek kiadni magukból csak éppen az ilyet nem. Bár nem mindenki használ ilyen hangot de neked szükséged lehet rá. Viszont úgy tudom hogy az ATI HD 4550-es vga-nak van olyan verziója is amin HDMI csati is van 2 DVI mellett és jó hír hogy képes a fent említett hang kivezetésére is HDMI-n keresztül. Ha tévedek majd helyesbítenek. Viszont nagyobb VGA-t beletenni pénzpazarlás.
Viszont az a helyzet hogy egy 780G lap annyival jobb technológiára épül hogy mégis érdemesebb inkább ilyet választani mert sokkal kevesebbet eszik, kevésbé melegszik tehát kevésbé fűti a házat belülről.
Bocs hogy helyesbítelek de nem HHD hanem HDD. -
band1103
őstag
Ne végy kártyát mert a proci nem gyenge. Izomból le kéne játszania bármilyen filmet.
Amit javaslok:
- Törölj minden codec-et a gépről !!!
- használd a Media Player Classic Home Cinema lejátszót mert saját beépített szűrői vannak amik minden codec-et helyettesítenek. Csak annyit kell tenned hogy a playerben minden belső szűrőt bekapcsolsz és rendben fognak menni a filmek. -
band1103
őstag
válasz
cucclee #5632 üzenetére
Utolsó kérdéssel kezdem. Ha a VGA karit akarod inkább használni akkor nem használhatod az integráltat (továbbiakban igp). Minden alaplapnál más lehet. Van ahol ha karit dugsz bele akkor automatikusan azon küldi ki a jelet nem az igp-n. Van ahol külön le kell tiltani az igp-t. Van viszont oylan eset mikor az igp és a vga együtt tud dolgozni egyszerre sőt néha ez gyorsulással jár de a te esettedben ez a SurroundView™-nak nevezett dolgott nem tudod használni sem pedig a Hybrid CrossFireX™-t mert üti egymást a vga és az igp, tehát vagy csak az egyiket használhatod majd vagy csak a másikat de ne félj a 9600-os jobb mint a 780G nek az igp-je!
2. A CPU kérdése. Nem kell x3-as cpu ahhoz hogy probléma mentesen az összes hd videó és hangformátummal megbirkózzon. Főleg azért mondom mert sokat spórolhatsz úgy ha veszel inkább egy X2 5050e (2600Mhz) -es CPU-t és hidd el 100%-osan mindent vinni fog a legkisebb problémák nélkül
. Ezzel akár 6000Ft.-ot is spórolhatsz.
3.Alaplap. Elmegy kategória. Kérdés: Kell neked ekkora (atx)? Kisebb nem lenne elég (mATX)? mivel nem használnád az igp-t ezért értelmetlen olyan alaplapra költened amin van sideport (külön memória az igp-nek). Ha neked az ASROCK a szimpatikusabb akkor vegyél egy A780GM-LE-t és megint spóroltál úgy hogy nem vettél fölösleges dolgokat.
-
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5570 üzenetére
mr_ricsi jól mondja. Nem a chipekre értettem. Segítő jó tanácsom hogy ha valamit nem értesz akkor kérdezd meg kulturáltan mert fenn áll az esély arra hogy saját magadat blamálod.
gothic20 Hú ez nem átlagos. Haveromnak TDL sugárzói vannak és nagyon odavág. Jó tudom hogy az kicsit magasabb kategória, de azért a B&W csak nem egyenlő egy kommersz Geniusal
Tehát fontos lenne a filmek hangminősége is. Csak azért kérdeztem mert bár a 780G-vel szerelt lapok a HDMI kimeneten ki tudnak küldeni hangot is de a minőségére sokan panaszkodtak, viszont azt hiszem az optikai kimenettel nincs gáz.
-
band1103
őstag
válasz
gothic20 #5557 üzenetére
Tök jól néz ki a ház gart! Kicsit zsebbenyúlós de megéri.
Alaplapokról:
Az ASUS-t nem ajánlom mert az olcsó kategóriában zsákbamacska. Ezt JW -t sem mert bár jók a JW lapok de ez a lap nem képes a 125W-os CPU-kat sem kezelni. Talán nem használsz majd benne 140W-os CPU-t de elgondolkodtató hogy milyen alkatrészeket használhattak hozzá hogy nem megy benne a 125W-os CPU sem, míg a többi versenyző bírja az akár 140W-os CPU-kat is.
Tehát az ASROCK és a GIGABYTE maradt amik között sok eltérés van főleg ami a pénzt illeti.GIGABYTE ellen:
- Nincs 128MB side port de nem is kell hiszen nem HTPC funkció a 3D játék
lehetőség. Sőt néha csak bezavar a működésbe megléte.
- mATX méret: zsúfoltság és kevesebb slott miatt kevesebb bővítési lehetőség:ASROCK ellen:
- Olcsóbb kategóriájú alkatrészek
- Nincs e-sataSzvsz válaszd a GIGABYTE-ot mert az Ultra Durable 3-nak köszönhetően minőségi alkatrészekből van, és van rajta e-sata .
-
band1103
őstag
válasz
duffbeer #5514 üzenetére
Nekem (sajnos) még nincs ilyennel tapasztalatom de én úgy gondolom hogy az USB-vel kötöd össze a WDTV-vel, és a lan-al meg a pc-vel de ez még nem jelenti azt hogy a WDTV tud majd turkálni a pc-n. Ez csak azt jelenti szvsz hogy 2 lépésben lehet majd mozizni: Először PC-ről fel kell tenni a MyBook-ra lan-on hogy utána a WDTV tudja olvasni a MyBook-ról.
De mivel nem próbáltam ezért ez erősen szvsz.
A 2. kérdésre meg szvsz megtalálod a választ a termék manuáljában amit szvsz le lehet tölteni a gyártótól. -
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5502 üzenetére
Az árára kíváncsi vagyok .
-
band1103
őstag
Bár visszavehetnél abból a fagyos répaorrú arcodból mielőtt leütsz egy billentyűt. Akinek igaza van az megengedheti magának a normális hangnemet is. Ha neked ez a normális hangnem az gáz
Igazatok van, kicsit elkényelmesedtem mostanság hisz minden eddigi kérdésre itt a PH!-n mindig megtaláltam a választ.
-
band1103
őstag
válasz
sittes79 #5465 üzenetére
Esetleg határesetként egy 4800+ is szóba jöhet. 3-5k val olcsóbb mint a 5050e de az már nem 45 hanem 65W-os. További alternatíva PC fronton az ha a használtan veszed meg ezeket. Mivel nincs benne mozgó alkatrész ami tönkre menne ezért kisebb a kockázata annak hogy feladja a harcot. (nem nulla csak kisebb)
-
band1103
őstag
válasz
sittes79 #5462 üzenetére
De egy GA-MA69VM-S2 -t már megkapsz 13k-ért is ha elég az egyetlen d-sub kimenet és nem kell sem DVI sem HDMI.
Davcy: De azért vigye a játékokat is? Mennyire új játékokra gondolsz? Half Life2 vagy Far Cry 2? Ha HL2 szintű játékokra gondolsz közepes grafikával akkor kaphatsz passzív VGA-t és passzívan vagy nagyon halkan működtethető CPU-t. Viszont ha azt akarod hogy az új játékok is elfussanak rajta akkor azt már nem nevezzük HTPC-nek ezért nem ide tartozik,és le kell hogy mondj a passzív hűtés elképzeléséről ha nem akarsz 500K-ért gépet venni.
-
band1103
őstag
válasz
sittes79 #5462 üzenetére
Már megvan a lap vagy csak tervezed megvenni? Mert ha már megvan akkor nincs mit tenni. Ha még csak tervezed akkor miért pont ez az alaplap?
A 780G -vel szerelt lapok sajnos csak akkor játsszák csak le a filmet rendesen ha úgy kódolták hogy beleférjen az éppen aktuális legfrissebb DXVA kereteibe. Manapság ez a filmeknek csak 85%-át jelenti.
Ha olcsót akarsz AMD vonalon és csak és kizárólag arra amire írtad akkor úgy is kell egy 5050e proci amivel biztosra mehetsz hogy valóban mindent lejátszik majd jól. Ekkor viszont már arra a feladatra elég lesz egy jóval olcsóbb 690G vagy 740G lap is (14-16 ezres körül vannak). Bár proci terén nem fejleszthető annyira mint egy 780G de arra a feladatra nem kell gyorsabb egy 5050e-nél. -
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5459 üzenetére
Régebbi Marantz Hi-fi-k jutnak róla az eszembe. Nekem bejönnek.
-
band1103
őstag
válasz
kiss_gee #5456 üzenetére
Az információ téves. A 8200-es hátrányban van hw-es HD lejátszásban (DXVA) egy 9400-es lenne versenytársa a 780G-nek, továbbá a legújabb DX-nek és drivereknek köszönhetően már nem számít a Level szintje egyik fenti IGP-nél sem, lehet akár 4.1 vagy 5.1.
De ez csak akkor szempont ha annyira fontos a DXVA mert sajna nem minden filmnél tud működni. Ha a film DPB size mértéke a felbontáshoz képest magasabb a kelleténél akkor már nincs DXVA. Ez a filmek 18%-ra igaz.
Ezért javasolnak olyan HTPC konfigot ahol már a CPU is lazán elbír bármilyen filmmel. Ilyenek pl.: AMD: 5050e Intel: E5200. És akkor már mindegy milyen IGP van a lapon. -
band1103
őstag
válasz
von_schwarz #5446 üzenetére
Apáám
Ez nagyon brutál
! És csak 14K
Csak az a baj hogy nem találok gyártói oldalt vagy több képet pl.:a belsejéről. -
band1103
őstag
-
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5388 üzenetére
Persze. Hisz emlékszem még mikor 1 CD tartalmát lekonvertálni mp3-ba kb 7 órába telt. Annak idején külön kártyát árultak hw-s real-time mp3 tömörítéshez. A jövőben persze hogy nem kell majd külön kari a Full HD-hez, de addig is valahogy meg kell oldani hogy régi rendszert (pl: egy 939-es rendszert) hogyan lehetne olcsón hádésítani.
-
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5350 üzenetére
Ez milyen frankó kis gépecskék
. Bár szvsz a legkisebbért elkérni 245$ -t nem kéne
. A Load 8 W fogyasztással kibelezném és pont jól jönne homeserver-nek. Csak drága.200$-t adnék érte
.
Bár itt van az AMD párja Geode-val 220$ ért
De ez már off mert ezek nem is HTPC-k. -
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5335 üzenetére
Az alaplap még az lenne de már van belőle fejlettebb verzió is amit ajánlottam, viszont nem említettem hogy a ram az 2x1GB 800Mhz-es is lehet így, amivel még jobban lehet jóárasítani.
DE az inteles megoldás azért nem lenne jó mert prősti jól jönne egy erős VGA, pedig a ga-73pvm-s2h-ban elég gyenge a VGA. Bár kevesebbet fogyaszt és erősebb CPU-ban.
-
band1103
őstag
A gyors válasz lehet jó is de akár hiányos vagy túlzott is.
Egy HTPC-be ami fontos hogy olcsóbb legyen nem illik a phenom. Túl nagy túl sokat eszik túl-túl-túl.
Tehát az én ajánlatom:
alaplap mert az IGP elviszi a HD-k többségét, és minden van rajta ami neked kell. Továbbá visz ki a HDMI-n hangot is, és elég erős a GPU-ja.
CPU Ha kell egy kis tartalék erő és azokhoz a HD-khez amiket nem vitt el az alaplap
2GB ram
duffbeer által ajánlott imon mini távirányító
Viszont 85-ből belső hw + HTPC ház nehezen megoldható (led-es meg szinte lehetetlen). A HTPC házakat aranyárban mérik -
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5326 üzenetére
Az a baj hogy manapság a marketingesek majd meg szakadnak csak hogy valamit eladjanak. Tehát tiszta parasztvakítás hogy a HTPC építőknek ajánlja. Ajánlhat bármit HTPC-nek de csak mert microATX lap és hardveres videogyorsítást kínál még nem lesz feltétlenül jó választás HTPC-nek.
-
band1103
őstag
válasz
duffbeer #5321 üzenetére
Az "ATi hybrid graphics" teljesen mást tud. kicsit kevered.
róland: Mert én mit mondtam? Mondtam én hogy nem tudja? Azt mondtam hogy "desktop pc fronton" nincs ilyen. A notik nem tartoznak a desktop kategóriába, és nem notikról beszélgetünk jelenleg. Továbbá ez nem egy olyan dolog hogy letiltom vagy engedélyezem. A desktopok nincs rá semmilyen lehetőség és kész. Mondjuk tudhatnák de ha lehadják a lapról az alkatrészeket akkor nincs mit tenni. Viszont egyet értek abban hogy hülye döntés volt.
-
band1103
őstag
Átmeneti HTPC-fan lévén megköveznélek de válság van. Kő' a kő is
Jelenleg nincs olyan technika ati-ba ami a desktop pc fronton (amiből az átlag htpc is van) megvalósítaná ezt az álmot amire már mások is vágynak, de téged ez nem hat meg hisz nV lapod van. nVidia fronton már nem vagyok biztos hogy nem létezik ilyen "kikapcsolaVGAhanem kell" technika. -
band1103
őstag
válasz
band1103 #5277 üzenetére
Szerkesztve!
Úgy látom a manuál nekem kicsit kusza. a Features-ben azt írja hogy Stereo or multi-channel digital surround audio output de lentebb meg azt hogy
"Dolby Digital*"..."*2-channel only. 2+channel signal is sent via digital pass through to a receiver. Manufactured under license from
Dolby Laboratories. “Dolby” and the double-D symbol are trademarks of Dolby Laboratories."
Ez egy jó házimozihoz tényleg kevés. -
band1103
őstag
válasz
duffbeer #5273 üzenetére
Tetszik! Mondjuk akkor lenne nagyon ütős ha az usb-be kezelne valami usb wi-fi adaptert mert akkor azzal össze lehetne kötni a home (seed)serverrel (bárhol is van az) és rögtön akár 4TB film közül lehetne válogatni. Csak ennyi hiányzik a boldogsághoz és rögtön eladnám a HTPC konfigot hisz a home serverről is lehet netezni meg office-t használni.
dabadab: Átolvastam mindent amit a gyártó hagyott és nem tiszta hogy csak sztereóban jön ki a hang belőle vagy jön több csatornásan is a HDMI ill optikai csatin?
-
band1103
őstag
válasz
NagyVillany #5266 üzenetére
Akkor az a jó öreg tulalatin gép jó lesz home-server-nek, mert hát ugye valahol tárolni is kell a sok HD és egyéb filmet, és lehetőleg nem lemezen mert az sok helyet foglalna, legalább is nálam. Ezért van egy nagyon kis fogyasztású gép 4db 500GB-os winyóval ami nagyon kicsi teljesítményű de legalább éppen ezért mehet róla a seed éjjel-nappal, és van külön htpc. Így kis helyen is elfér a htpc mert nem kell bele sok és nagy vinyó. És persze van külön Game-work PC mert hát a játéknak és az AutoCad-nek kell a power de csak akkor megy ha kell (akár csak a htpc)..
-
band1103
őstag
válasz
NagyVillany #5264 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá hogy a htpc-nek nem az egyetlen funkciója a hd filmek lejátszása. Ott van az internet is amivel az ember sokkal több ídőt el képes tölteni mint egy filmnézéssel. És ekkor már jobban megéri összelegózni egy htpc-t. De ez csak az egyik ok.
-
band1103
őstag
Hogy minek? Parasztvakításnak. Főleg mert nem 2 db 16 szoros van rajta. A másik csak egy 4 szeres pci-e csati. Az amd fronton viszont nincs jelenleg olyan technika ami tudná ezt a diszkrét vga kikapcsotlást valami hasonló van de csak a mobil részlegen.
"...ne kelljen átalakítóval kivezetni a TV-hez a képet a 4850-ről..." mármint DVI-I -> HDMI átalakítóval? Miért lenne baj az átalakító használata? Kell hogy a HDMI-n a hang is kimenjen?
-
band1103
őstag
1. Az biosban van lehetőség az úgynevezett "Surround View" funkcióval hogy egyszerre üzemeljen a HD4850 és az IGP is. Ez még nem Crossfire tehát nem összekapcsolja a rendszer a 2 GPU-t hanem csak egymás mellet működnek gond nélkül. Erre akkor lehet szükség ha több mint 2 kijelzőt szeretnél használni.
Alapvető dolgokban hiányos a tudásod pl.:egy HD4850-es jobb hd filmek lejátszására mint a HD3200-es igp (XP alatt).
-
band1103
őstag
válasz
CsatiZsol #5214 üzenetére
Ha már mindenképpen kell majd bele VGA akkor se ajánlom hogy alább add egy nV8400-esnél vagy egy HD4350-nél. Egészen olcsók és a legjobbak jelenleg full HD mozira. Pazarlás lenne régebbi kariba ölni a pénzt.
Egyébként sokan nyafognak hogy azért mennyen 1-2 ilyen-olyan játék rajta. Ekkor szoktam én
.
Szerencsére te érted a dörgést.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest