Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

válasz SunMount3r #51668 üzenetére

Remélem segítek neked, nektek, én az alábbit csináltam, HTPC-ről NAS-ra váltottam, konfig maradt csak a rendszer módosult:

Réci HTPC-m, most NAS-om : OMV4-et futtatok rajta
    - Asrock J4105-itx+2x4GBram + WD Purple 6TB +16GB-os M.2 SSD+FSP ATX 350APN + Corsair 250D

TV-m : Samsung QLED Q6F 2017-es változat (4k+HDR), msot fejből a pontos nevét nem tudom

Lejátszó: Beelink GT1 Ultimate @ Coreelec : Ez egy S912-es Gigabites lejátszó, SD-re telepített Corelecccel, ami majdnem ugyanaz mint a Libreelec

Hangrendszer:
    Pioneer avx-932 (4k,HDR,HDCP 2.2,Dolby Atmos) + Harman Kardon 5.1 (HKTS 9 asszem)

Összekötés pofon egyszerű, mert mindent HDMI-vel tudok összekötni, TV + erősítővel az ARC is megy. Ezenfelül a médialejátszón a HDMI CEC be van kapcsolva és a ,,csúszszuper - párgombos " TV távirányítója is tökéletes.

4K+HDR-es jóné hány filmet néztem eddig pöccre mentek, igaz néha néha nálam kisebb hibák előjöttek (Flickering - GUI probléma, hogy ugrált a kép), de ezenfelül tökéletes.
    Hangban Passthough tökéletesen ment, Dolby Atmossal is próbáltam (igaz csak 5.1-re lekeverve) de tökéletesen ment.

Bocs hogy ilyet írok de én is Asrock N3150-es lappal kezdtem, Ubuntuval, fullHD-val...gépet fejlesztettem egy csomó pénzt beleöltem (gemini lake lapcsere, ramok...) de a HDR még nem volt sőt még nincs is jelen.
    Ezenfelül VGA-val tudtam volna 4K-t kicsiholni + HDRt de akkor ott állok hogy újakk +50k amit ráköltök a gépre.

Így 20k-ból megállta, képminőségre szerintem nincs panasz. Másik cimborámnak van egy Zapiti lejátszója mely talán Android-os asszem azzal is próbáltuk színkülönbséget nem láttam csak öve 3x többe került :D

Úgyhogy sajnos a HTPC-s korszak helyett NAS + S912-es médialejátszó fele vettem az irányt.

Még ennyit ki akarok próbálni igaz ezt az erősítőm tudja, hogy 1080p-t fel tudja skálázni 4k-ra a filmeket /Sorozatokat. Ezt a menüpontot még sosem próbáltam, de ha lesz kis időm kipróbálom.

Új hozzászólás Aktív témák