Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dzsini78

újonc

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi kérdésben. Régi gépem évek óta szinte kizárólag filmnézésre használom, és 720p állományokkal nem is volt soha gond, de gondoltam ráfejlesztek az őskövületre hátha komolyabb darabokkal is megbirkózik. Mivel nem igazán láttam értelmét komolyabb összeg beleinvesztálásába ezért mostanság mindössze az alap 1GB ramot bővítettem 2-re ill. bekerült egy Gigabyte Geforce GT 610-es az Asus K8N4-E Deluxe alaplapba az AMD Athlon 64 3000+ mellé. Nos ha túl vagytok a hangos röhögésen :) akkor elárulom, hogy ez a konfig akármilyen hihetetlenül is hangzik de viszi reccenés nélkül az 1080p-t így ezzel a kártyával és természetesen hardware-es gyorsítással. Igaz ami igaz ilyen dolgokról nem is olyan rég tudok lévén, hogy a 720p-t a proci is vitte eddig szóval nem igazán kellett mélyen beleásnom magam a témába. Aztán mostanság olyan kifejezésekkel találkoztam mint dxva meg egyebek.

Nos mivel Win7-ről nem is álmodhatok ezen a konfigon -sok próbálkozás után-, így maradt az xp. De mivel nagyon tetszik az xbmc ezért most azzal küzdök. Azt már sikerült elérnem, hogy mpc hc legyen a külső lejátszó hiszen ez eszi legkevésbé a gépet mert xbmc-hez nincs ugye dxva xp alatt. Sőt még pdvd 14 is elfutkározik rajta, gondoltam merjünk nagyot álmodni és akkor próbálkozzunk meg a 3d-vel is. Bár 3d megjelenítőnek egyelőre híján vagyok, de úgy néz ki talán még az is menne, ha netán nem akkor arra ott a laptop.

És akkor a dilemma: Gondoltam ha már beleástam magam a témába körülnézek egy ennél kicsit modernebb konfig irányába ami még megfizethető és az alábbi vasakkal sikerült szimpatizálnom: ASUS F2A85-V PRO Alaplap és AMD A6 X2 6400K 3.9GHz FM2 Processzor valamint Kingston HyperX Savage 4GB 1866MHz DDR3 HX318C9SR/4 ram. Természetesen ekkor már nem kéne a GT 610-es.

Nos, szakértői szemmel nézve hozna-e bármiféle javulást egy ilyen csere, ill. a jövőre nézve járna-e bármiféle előnnyel pl. kompatibilitási szempontból? Vagy ne erőltessem? Esetleg egyéb javaslat akár hw akár sw terén? Mindezeket többek közt azért is kérdezem mert -bár még odébb van- de a fa alá talán kerül egy mondjuk komolyabb 3d képes tv. Szóval akár képfrissítés akár más szemszögből nézve járna-e előnnyel egy váltás? Minden típusú tanácsot szívesen veszek.

Köszi a türelmet és sorry ha netán sügér a kérdés. :)

Új hozzászólás Aktív témák