Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kisqqcs

csendes tag

Hello mindenki :)!
    Nos, úgy néz ki, hogy HTPC építésre adom a fejem, de gondoltam előtte még kérnék tanácsot alkatrészekkel kapcsolatban :). Először is nem csak HTPC funkciót látna el, ahnem oamolyan letöltő szerver is lenne, ugyanis a mostani P3-as elég hangos, illetve a benne levő sok kicsi vinyót akarom felváltani egy nagyra. Ezekről kérnék véleményt, ha tudtok segíteni:
    Ház: Silverstone LC-02 v LC-04
    Mivel elég szűk helyre menne, ezért sajnos csak ennek a két háznak a méretei jók (pedig az Antec is tetszett), annyira nem fontos az LCD kijelző, de talán az LC-04-es jobb lenne a 80 mm-es venti miatt.
    Alaplap: Gigabyte MA78GM-S2H
    Integrált VGA, illetve sok jó dolgot olvastam róla :)).
    Proc: Nos, itt eléggé meg vagyok lőve, ugyanis több jelölt is lenne. A cél az lenne, hogy 10 év múlva is vigye a dolgokat, szóval nem szívesen vennék egy gyengébb képességű provit, de a fogyasztás is számít. Nem tudom, hogy várjak e a 9100e-re, mivel hiába négymagos és nagyon keveset fogyaszt, de B2 steppinges és azokról sok jót nem hallottam. Esetleg várjak meg 3 magos Phenomot, bár azoknak elég magas a fogyasztása, vagy inkább egy 65 W-os X2-est vegyek most, aminek egészen jó ára van. Erre várnak igazán jó tanácsokat.
    Hűtés: Scythe Mini Ninja
    RAM: 4 GB/800 DDR2 GEIL KIT Value v. 2 GB/800 DDR2 GEIL KIT ULTRA
    Bár tudom, hogy elég a 2 GB most még, de talán csak egy 10-essel drágább a 4 GB-os kit.
    HDD: Samsung 500/SATA2/16M (HD501LJ T166)
    Optikai: nos a NEC-eket mondják elég halknak, de nem láttam konkrétan semmilyen übersilent drive-ot.
    Távirányítás valószínüleg billentyűzettel menne, mert a szerver funkciók miatt úgyis kell.
    Esetleg még Edimax wi-fi vevő kerülne bele, az is csak azért Edimax, hogy kompatibilis legyen a többi eszközzel :).
    No, várnám a véleményeket!

Új hozzászólás Aktív témák