- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Nálam 106/64 volt pénteken, amikor nyafogtam, pulzusra mán nem emlékszem...
de ahhoz is lusta voltam, hogy kávét igyak vagy ilyesmi...
energiaitalt én is szoktam, de ritkán, mondjuk van amikor heti 3-szor, de van olyan hét, amikor egyáltalán nem... mondjuk a 250 ml-es red bullból 2 kell, hogy igazán érezzem a hatást, de éjszaka olyankor gondolkodni is tudok utána, az elmém is tisztul tőle... viszont ha kimegy a szervezetemből, akkor reggel hullaság van és 3.-at már nem szoktam lenyomni, van akinek megfájdul tőle a feje vagy nem tom, sok embert instabillá tesz, ha 1 nap alatt 2-nél többet iszik, persze van aki egy nap megiszik 1 litert is, de úgy gondolom abból, amit eddig olvastam, hogy rendszeres fogyasztás hosszú távon bajt okoz... ezért sem élek vele túl gyakran... mondjuk most megkívántam, szóval ma lenyomok egyet, múlt héten úgysem ittam és most is nyomott vagyok, pedig iszogatom a teámat...mondjuk én régen is ilyen voltam... a rendszeres cangázás, meg amióta csinálom a 100fekvőtámasz(.hu)-t, hát a több mozgástól nem leszek jobban... pontosabban jó edzeni meg mozogni, de a nap többi részében uolyan nyomi vagyok...
ja egyébként sok tea nem hülyít be kicsit titeket? én múltkor 1 liter után már folyton vigyorogtam este CS közben, pedig minden nap ugyanazon a szerveren játszok, de már azon vigyorogtam, ha megláttam egy embert...
-
proof88
addikt
én is szenvedek ettől... mondjuk van olyan napon, amikor melegebb van és csak szenvedek, olyankor alacsonyabb is kicsit a vérnyomásom, néha megmérjük... most viszont hűvösebb van, mégis nyomott vagyok... hiába van egy csomó tennivaló, nehezen jutok 1-ről a 2-re...
szerk.: most már én is teázok... egyébként megpróbálom rászoktatni magam a több ivásra, múlt hét óta jegyzetelem h mennyit iszok naponta... a cél az, hol 2.5l felett legyen minden nap.
-
proof88
addikt
majd az lesz h kiszedem és asztali gépre rákötöm és ott megnézem, mit produkál...
de egy sims nagyon kifog egy asztali gépen is, mert ha a crysis meg egyebek elmennek folyamatos képpel, ez akkor sem megy, mert akkor is beakad, ha körbeforogsz a házad körül meg ilyenek... de már a sims2 is ilyen fos volt... radeon4870, 4 giga ram, c2q, stb... ez a játék masszívan használja a winyót, csak sajnos akkor is, amikor nem kéne... mondjuk van 50 fps-ed, megfordulsz a kamerával és 20 alá megymásnak is ilyen... és amikor hajat vagy nem tom miket akarsz választani, akkor is játék közben tölti be winyóról ezeket... naez laptopon annyit jelent, h kattintasz és várnod kell akár 5 mp-et is, amíg betölti... csak asztali gépen nem látszik meg annyira, mert vagy 2 raptor volt raid0-ban, vagy 1 velociraptor önmagában...
de az lesz mindenképp, hogy a hdtune eredményeit megnézem asztali gépre kötve is... ugye csak egy olyan átalakító kell, ha ide-s a winyó? ha sata-s a noti winyó, akkor semmi nem kell, semmi átalakító, ugye?
-
proof88
addikt
na már alszok, üdv, jó éjt!
-
proof88
addikt
igazából blacket néztem, most aszittem a blue is 7200-as...
hát de olyan szerencsétlen lassú az a gép... öt évig indul el, 3 évig nyílik meg a sajátgép is pl... lomha nagyon... ha ismered a simset, akkor tudod, hogy játék közben is töltöget a winyóról és a kiegészítőkkel együtt már lomha lesz az egész... amúgy semmi spyware vagy ilyesmi, le van ellenőrizve meg én telepítettem, egyszerűen lassú, de kb ennyit is várok egy 5400-as winyótól... néztem hdtune tesztet és siralmas volt... jó tudom h nem a megszokott desktop winyóval van dolgom, de ez van... mondjuk lehet hülyeség amit mondok, de... a régebbi AMD/ATi chipsetről nincs ilyen, hogy lassabbak a winyó sebességek velük? mintha láttam volna egy tesztet és ott lett volna különbség bizonyos amd-s noti chipsettel merevlemez benchmarkban, de komolyabb eltérés...
egyébként múltkor néztem egy tesztet, ott érdekes volt h a 7200-asok nem is melegedtek annyival jobban, mint az 5400-esek... mármint ezek mind noti winyók voltak...ssd nem megoldás, abból még nincs elég nagy méretű olcsón, ja és torrentezne a drága (
), szokott is... szóval ezért is kell a szabad hely... pff!
szegénynek egy acer travelmate 5520g-je van HD2400XT-vel és 2magos Athlon-nal vagy Turion, tudomisén, 1 giga rammal, anno én választottam, hogy tudjon játszani a sims2-vel... nos az én tesztprgijaim a Doom3, NFS: Most Wanted és a Flatout2 voltak... ezek nagyon szépen mennek is rajta... viszont a sims2 pár perc után lefagy.
próbáltam más driverekkel is, nem volt eredménye, úgyh nem kicsit éreztem szarul magam miatta... de most mit tehetek? Az a 3 játék jól ment, a sims2 meg pont fagy... nem volt túlmelegedés vagy ilyesmi se... mondjuk meg is van a véleményem a készítőkről, mert egy über-desktop gépen sem megy olyan szépen, ha fel van rá rakva az összes kieg... sokat tölt, még játék közben is... jó persze ez nem egy fps vagy szimulátor, de akkor is... start. játékok sem töltenek így...
most a Sims3-ban reménykedtem és igen, ez megy neki fagyás nélkül, úgyh azért örülök... de én már eleve mondtam, h jobban járna desktop géppel, de mindenáron laptopot akart... ehh már minden tini csaj ezt akar pff... közben sehova nem hordja!!! nyugodtan lehetne desktop gép is... jó persze kényelmes ágyból netezni, de áhh... azon mosolygok, amikor a fürdőszobába is magával viszi ehh... anno akart hordozható dvd lejátszót, de egyetlen amit kinéztem és úgy gondoltam h tényleg jó, az nem volt kapható mo-n és már karácsonyra be se lehetett volna hozni, később meg megint nem volt pff... aztán kitalálták h laptop, végül is hordozható dvd lejátszó és persze laptop is...
na jó, nem dühöngök... de azért elvártam volna, hogy a sims2, a kedvenc játéka ne faggyon... amúgy eredeti a gém... na mindegy... sims3 megy és kész. -
proof88
addikt
jah én vagyok az, tudom...
45-nél már eléggé húztam hassal lefelé magam, de annyi volt a maximum sík úton... mondjuk nem volt elég hosszú az út és paráztam, nehogy legyen az úton vmi váratlan bukkanó vagy ilyesmi.
szerk.: jajj látom 320-as Scorpio Blue-d van... akkor már megkérdezném, gondolom alapból más winyó volt, amit leváltottál? Mennyivel jobb ez? Ugyanis bnőm húgának a laposában szeretnék majd winyót cserélni, jelenleg 5400-as, 80 gigás asszem Hitachi van benne, és 320-asra gondoltam, WD Scorpio-ra vagy vmi hasonló méretű Hitachi / Seagate-re... nos az biztos, hogy érezhetően gyorsabb lesz a rendszer, egyrészt a 7200 rpm miatt, másrészt a nagyobb adatsűrűség miatt... viszont nem tudom, te találtál anno hang teszteket valahol? Mert érdekelne a hangok különbsége is, a zajszint... azért én hallom a jelenlegi winyóját, egy 7200-asnak meg gondolom nagyobb a hangja még akkor is, ha noti winyó... vagy nem mérlegeltél és csak úgy megvetted a scorpio-t, az "úgyis jó" alapon?
meg majd ramot is kell rakni bele, mert csak 1 gigája van, aztán így a sims 3-ra sokat kell várni, ha játék közben alt+tabol... -
proof88
addikt
hmmm értem... mondjuk én annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz... ha lenne bicikli szimulátor pc-re, lehet értenék hozzá... de amúgy nem
F1-es szimulátor van, nagyon imádom azt a sok paramétert, amit állítani lehet, de biciklihez nem értek... pedig gondolkodok, hogyan lehetne csökkenteni a légellenállást, persze ha már-már feküdnek hassal, az segítene, de elsősorban az érdekelne, hogyan lehet a bicikli légellenállását csökkenteni... mondjuk gondolom sehogy...
-
proof88
addikt
mondjuk 1 bordóval jobban félnék... de ha másikkal használod, akkor már nem... az is 1 érv a 2 különböző lakat mellett h általában 2 külön szerszám kell hozzájuk, viszont ált. csak 1 van a tolvajnál...
közelebb van a tengelyhez, ezért kisebb a sebessége ezt hogy érted??
1ébként értelek én és sztem nekem is tetszene a tárcsa fék, de már maradok ennél, fékre már nem akarok költeni, meg bicóra sem már igazán, csak ha valami elhasználódott...
szerk.: talán Nagykörúton egyszer vki elflexelte a saját lakatát, mert beletört a kulcs vagy vmi ilyesmi... a közeli Pannon üzletből jött az áram hosszabbítóval, aztán az utcán flexelt, senki nem szólt rá... de ez így megy, forgalmas helyen sincs nagyobb biztonságban a bringa, Deák téren is volt teszt, csomó ember és senki nem szólt rá a csávóra, aki a saját bringáját lopta el, erővágóval vágta el a spirált, max. 2 ember nézte, de nem szóltak... így megy ez... ha én ilyet látnék, ráüvöltenék h "takarodj onnét" v ilyesmi, aztán elfutna vagy valami lenne, legrosszabb esetben kiderülne h tényleg övé és beletört a kulcs v ilyesmi...
ja és ha vhol otthagyjátok a bringát és vki rálakatol, akkor az valószínűbb h lopás akarl enni, mintsem véletlen rálakatolás... bevett szokás h rálakatolnak, így ha visszajösz, akkor nem tudsz mit kezdeni, egy idő után elmész a dolgodra és ezután, több idővel gazdálkodva szedik szét a záradat... gondolom komolyabb záraknál érvényes ez, volt már ilyen, több is!
-
proof88
addikt
nem zavar, elején zavart, de megszoktam... de a lábam nem zavarja, csak meg kellett szokni... aztán a csomagtartó még nehezebb hátul, azóta stabilabb az első fékes megállás
de azt a csomagtartót cserélni fogom, 25 kg-t elbír, de úgysem viszek soha annyit rajta, szóval egy könnyebre fogom cserélni, nagyon hátráltat sajnos...
máshova nem tudom rakni az u-t, mert a tartó konzolokat sehova nem tudom felszerelni máshova...felni robbanás fékezéstől? én max elhajlásról hallottam, de az a felni olyan is volt...
szerk.: én még nem hallottam/olvastam olyat h bordo-t szétszedtek... csak annyit h megpróbálták elvágni, nem sikerült, csak a nyoma volt rajta... flexelni nem tom lehet-e... az viszont biztos, hogy pár perc alatt a bordo-t nem szedik szét... kis boltba beugrasz, arra biztos jó... erővágó nem szedi szét, talán a méteres... de többet nem tudok róla sajnos...
meg azzal is érvelt a szervizes, hogy a tárcsafék bentebbről próbál fékezni, ezért nehezebb dolga van, a v-fék meg a lehető legkülsőbb ívről, neki könnyű... az bitzos, hogy egy minőségi v-fék esőben is jó, mondom én shimano deore-ra váltottam, és sokkal jobb lett, elégedett vagyok, ennél azért vannak jobbak is... az viszont igaz h a tárcsa az igénytelenebb... mondjuk ezek között is van különbség, már alapjában ott is h van hidraulikus meg "sima"...
hátsó féket ritkán használok ja, de elmondom neked, hogy mikor van városban haszna... télen a jeges úton... főleg a bringaúton, amit nem takarítanak
olyankor általában áttérünk a hátsó fékre, mert ha az a kerék megcsúszik, azt lehet kontrollálni, de ha az első kerék megcsúszik ilyen helyen, az borítékolt esés... meg hát a rendőr bácsi megbüntethet, ha elkap 1 fékkel... igazából ritka az ilyen, de tavaly volt 1-2 hétig, amikor rászálltak a bicósokra, talán a 7. kerben... megállítottak, vázszámot felírták, és büntettek, ha nem volt valamelyik lámpád, ill. csengőd... nem csengő is ezér van h szabályos legyen... jó mondjuk bele lehet kötni mennyire szabályos az a sok fényvisszaverő... viszont ez szokás nálunk, a túlélésünket növeljük... meg a csengő jó akkor is, ha 2 másik biciklis vagy útban és nem tudod előzni őket, mert egymás mellett tekernek vagy a bringaúton mászkálnak emberek... persze ha nincs járda, hol menjenek? olyankor az úttesten előzöm meg őket, ha lehet, viszont ha járda is van és ennek ellenére mennek a bringaúton ill bringagyalogút bringás oldalán, akkor csengetek, tanulják meg h melyik az ő oldaluk...
-
proof88
addikt
jó éjt!
PANTON!!! ott vettem, megkerestem, akit érdekel, a fényvisszaverős matricákat...
-
proof88
addikt
nem értek a tárcsa fékekhez...
még sosem próbáltam... amikor megelégeltem, hogy esőben nem elég jó a fékhatás, gondoltam kipróbálom, de a szerelő lebeszélt róla, mert drága ahhoz képest, amire használnám, és inkább sáros környezetbe való... helyette egy shimano deore fékekbe fektettem és sokkal jobb már esőben is, jobban meg tudok állni az autók mögött, ha szakad...
egyébként sok szervizben nem értenek tárcsafék szervizeléshez, ennyit tudok... mintha criticalmassen olvastam volna egy topicban, valaki ajánlott anno egy jó szervizest, aki ért hozzá... szoktad olvasgatni?Mawyx: na most az kétfajta cucc, a fehérek azok fényvisszaverős textil, vagy valami ilyesmi, ilyenek vannak a fényvisszaverő mellényeken (kukásmellény)... ezeket a Röltexben vettem, Röltex van Westendben vagy Duna Plazaban, de ha rákeresel, biztos találsz máshol is... egyébként ezek nincsenek ráragasztva sehova, akkorákat vágtam, hogy körbeérjék a vázat/kormányt/akármit plusz még 1-2 centi és szigszalaggal, ill. pillragasztóval van összeragasztva a végük, de magához a biciklihez nincs ragasztva, szóval nagyjából forgathatóak a vázon is, de azért nem mozognak el... időjárást viselik is...
A többi szín, sárga-piros azok viszont matricák, szintén fényvisszaverősek, ezt hmmm... a bolt nevére nem emlékszem... a Rákóczi térhez közel, a Déri Miksa utcában van egy bolt, sarkon van, vagy a Víg utcai vagy a Tolnai vagy a Fecske utcai kereszteződésnél, ahol ilyenek vannak, ott vettem méretre vágva, aztán magam itthon tovább vágtam... -
proof88
addikt
Nah, értelek, arra tényleg felesleges
bbazsy: mindkettőt a biciklin hordom, az u-tartó elég jó, fel kell csavarozni és masszív, több, mint 1 éve megvan és nincs baja, a lakat meg a zárral lakatolva van rajta, tehát nem fog leesni véletlenül se!
a láncot a homlokcső és a felső cső keresztezésénél, máshol zavar... arra azért figyelek, hogy a fékbowden-t ne feszítse feleslegesen... -
proof88
addikt
más az azért, ha havonta beleraksz a gépbe 1000-1500 km-t, egyből kijön, hogy mi meddig állja a strapát...
én nem magyarázom magamnak, vehettem volna olcsóbbat is... ha strapálja a gépet az ember, akkor az el fog romlani egy idő után... azért az is szép, amikor haverom gyerekkorunkban 25-ért kapott mountain bike-ot... versenyezni akartunk, startnál ránehezedett a pedálra és letörött, és ez kb 5. használatnál volt...
ugyanez van az ugrabugra bicóknál is, ha masszívan ugrabugráznál egy olcsóval, akkor az törne, van rá példa...tanyán azért nem raknak bele annyit, vagy ha igen, akkor lassan, ott a felnőttek lassan tekernek és óvatosan, a gyerekek őrülnek csak, de ha naponta is bicikliznek, akkor sem nagy távokat.
én is vettem volna olcsóbbért is, de tudom hogy masszívan akarok rászokni, akkor költeni kell, különben drágább lesz a sok csere meg az idegeskedés...
-
proof88
addikt
ja értem
ehh hát sajnos a bicikli is drága dolog, ha tartósat akar az ember... enyém 60 volt, mikor vettem, dehát duplafalú felni meg tisztességes váz, ilyenek alap dolgok, egyébként törni fognak...
csak azt viszik, ami hülyén van lekötve... láttam én u-lakattal vékony drótkerítéshez is lakatolva bringát.
ennyit ér a gerinclakat
meg kresz-táblás oszlopban nem szabad bízni...
a tuti a gázcsőhöz lakatolás, azt nem fogják szétszedni, bár vigyázni kell, vannak csövek melyekben ártalmatlan internet-kábelek menneka lényeg az, hogy NE gerinc- vagy sodrony legyen... u-lakatra szavazok, egy 5-6 ezres már jónak számít... csak nehezebb vele lakatolni, viszont a lánc meg nehezebb...
láncból és lakatból is ABUS vagy Kryptonite márkák javallottak.
esetleg még jó ötlet lehet lánc és u-lakat helyett az ABUS Bordo...
mondjuk én egy u-lakatot hordok és egy láncot, u-lakattal a hátsó kereket a vázzal valami tereptárgyhoz, lánccal pedig első kereket a vázhoz, ill. ha van, akkor azokat is tereptárgyhoz... egy lakat esetén a hátsó kereket kell a vázzal tereptárgyhoz, mert azt még vihetik, ha a teljes bicót nem tudják... a hátsó 3-szögön belül kell lakatolni...
egy jó minőségű, 5-6 ezres u-lakat nem fél perc, és ilyennel nem fognak leállni vacakolni, ha 5 méterrel arrébb bárhol találsz sodronnyal lekötött bringát... egyszer egyébként rámszólt déli épületnél a portás, hogy a tárolóba rakjuk, mert lopják, de mondtam neki h tudok róla, de egyrészt nincs időm mindig oda menni a tárolóba, mert akkor kések, másrészt a x-plus-szal meg a chainsafe-fel lezárt biciklit viszik el, ha ott van mellette 30 másik, amit könnyebb elvinni... abban meg bízok, hogy a portás megvédi az egyetem kapuját, ha azt akarnák szétszedni. -
proof88
addikt
-
proof88
addikt
szép bicajok, viszont mind3-ra érvényes, hogy szerintem az alacsony sebesség a durva terep gumi miatt van, ami aszfalton nem valami kifizetődő...
-
proof88
addikt
De miért állítod a talajhoz?
Nekem klipszből csak a műanyag része van fenn, a fűző vagy micsoda nincs, nekem elég ez is, csak figyelnem kell, hogy amikor elindulok, akkor jól rakjam be a másik lábam is, elég rossz érzés, amikor a pirosnál elindulsz és nem tudod berakni a lábad -
proof88
addikt
nem akarok floodolni, de nem tudom már szerkeszteni az előzőeket:
összefoglalva, ha szomorkodtok a sebességetek miatt, akkor egyről a kettőre a következőek lehet megtenni:
- guminyomás növelése, rá van írva a gumira, hogy mennyit lehet belerakni, azt biztosan tudja,
- ha túl barázdás a gumi, akkor lecserélni valami tempósabb gumira, pl Continental Contact vagy Sport Contact... én Contactot használok, 2-3 ezer km-t kibírnak, szerencsésebbek többet is, persze használattól is függ, ezért is jobb úttesten menni, ott nincsenek váratlan üvegszilánkok, szemét, stb... ja és persze nagy nyomással megvéditek a gumit a kígyómarásos defekttől, amikor maga a felni szakítja szét a gumit...
- ülés legyen olyan magasan, hogy a lábatok kinyújtva legyen teljesen, ha a pedálon, alsó állásban van, ill. pedált terhelni a talpatok elejével kell, nem a közepével, ez is gyakori hiba!
- kormány az ülésnél valamivel alacsonyabban...
- nemzőszerv sérülései ellen érdemes olyan ülést szerezni, ahol középen van kis mélyedés, üreg, nálam bizony okozott ez problémát standard üléssel. Hölgyeknek a kicsit szélesebb ülés javallott. -
proof88
addikt
jah semmit sem érnek... a hátsók jók, mert látnak, de az elsőkkel nem sokat lehet látni sajnos...
a használható lámpák biciklire sajnos 10 felett kezdődnek... én mondjuk beáldoztam 45-öt rá, igaz nekem ez hobbim, amire költök, olcsóbban csak úgy tudnék kijönni, ha magam építenék lámpát, vagy megkérnék egy hozzáértőt, hogy csináljon...
viszont ez jó erős, és szerencsére sárgás a fénye az elődjével szemben... meg nagyjából jó a szöge is...
ugyebár ezeknél az is számít, hogy mekkora szögben szórják a fényt, meg a szín is számít, mert egy erős, de kék lámpával éjszaka nem olyan jó, mint sárgás színűvel, az kontrasztosabb képet ad (Neked).
Cateye HL530 asszem egy jó lámpa, de asszem pár hónap után lötyögni fog a rögzítője, akár el is törik... tavaly 12 körül volt asszem, viszont 20 körül már kaphatóak voltak az új generációs lámpáik, amik elég jók...
nézni kell konkurenciát is, Sigma pro lámpákat is csinál, meg általában vannak a gyártók web oldalain összehasonlító képek, hogy melyik lámpa hogy világít távolra, meg lehet nézni.
Talán csak erről a két gyártóról tudok, akik durvább lámpákat is csinálnak, a többi gyártótól még nem láttam erősebbeket.
Ja és persze sosem az számít, hogy hány db led van a lámpában... azért mondom a ledest a halogén izzóssal szemben, mert az viszont zabálja az elemet/akksit.
mondjuk én vettem egy fejlámpát is, mert az mégiscsak fenn van... jobban lát minden közlekedő, fényvisszaverő mellénnyel kombinálva már éjszaka sem mondhatja senki, hogy láthatatlan vagyok. 10 körül volt, ennek is 3 fokozata van, legerősebbel azért még látok is előre valamennyire, meg arra világít, amerre nézel... de alapvetően arra van, hogy mások lássanak engem. fel van hekkelve a sisakra, mondjuk nagyon hidegben elsötétül, asszem az elemek miatt lehet talán?egyébként tavaly egyszer megesett velem, hogy kb 25-ös sebességnél nem láttam egy fa ágát és beletrafáltam a fejemmel, szerencsére csak a sisak koppant, de az hátrébb is tolódott a fejemen... pedig előre néztem basszus, elhagyatott hely, este, ugrattam le a járdáról (ilyet tilos csinálni, csak akkor lehet, ha megbizonyosodtál róla, hogy NINCS autó a közelben) egy fa mellett és bumm... baj nem történt. mondjuk akkor még se fejlámpa, se erős lámpa nem volt, csak egy olcsóbb...
-
proof88
addikt
Bukó kell és pont. A fejed elég nehéz kontrollálni, mikor esel. A járdán vagy bringaúton is keveredhetsz egy járókelővel vagy egy hosszú pórázos (vagy póráz nélküli) kutyával kalandba, vagy el is bénázhatsz valamit, legszebb esetben durrdefekt. Ha a fejed sebes lesz, ott folyik a vér rendesen, mert sok ér van arrafelé. Még ha nem is veszélyes, ijesztő és rossz, a bukó meg megvéd. A koponya törés meg társai, még rosszabbak.
Ha helyesen van beállítva a bukó, akkor ihatsz is közben, kicsatolás nélkül. Nem kell a legdrágábbat megvenni, az olcsóbbak is jól védenek, általában az árak az áramvonalasság, a szellőzés és valami extra (pl rovarháló) függvényében nőnek. A fejed ennyit megér.
A másik, hogy inkább bringaúton menj, a járda veszélyes, főleg házak közelében, ahol kapualjból is eléd léphet valaki, vagy boltból. Ha nem jó a járda szerinted, mert sok a gyalogos vagy mert nem tudsz elég gyorsan menni a veszélyeztetésük nélkül, akkor menj az úttesten. Az autók nem ütnek el, ha betartod a KRESZ-t, ellenben látnak és számolnak veled. Persze szokás azt mondani, hogy a bicikliseket nem lehet látni, hát persze csak figyelni kéne. Mondjuk sok esetben látják, csak az autósok egy része nem akarja elismerni őket, mint az úttesten szabályosan közlekedő jármű. Velük szembe kevésbé tartják be a szabályokat. Mondjuk pár hónap autók közötti tekeréssel már tudod, hogy ki fog figyelni rád és ki nem. Engem is majdnem elcsapott egyszer egy fiatal nőci, de tudtam, hogy nem figyel, pedig nekem volt elsőbbségem, ezért óvatosan haladtam felé, aztán befékezett rám... mondjuk rajta látszott, hogy ő tényleg nem is látott, pedig szembe jöttem vele, ő meg csak balra-jobbra figyelt... Ha baleset van, akkor meg rendőrt kell hívni és mentőt, mert egyrészt az esetek többségében akkor derül ki a sérülés nagysága, mikor hazaérsz és rájösz, hogy a francba, most mehetsz a balesetire, másrészt meg anyagi kár... és sokszor nem akarják elismerni az igazad, ha szabályos voltál... ehhez kell a rendőr, aki kijön és elmagyarázza az autósnak, hogy a macisajt elsőbbségadás kötelezőt jelent, ennyi.
Ha nem akarjátok, hogy centizve előzzenek, főleg buszok, akkor a KRESZ-t megszegve, nem a külső sáv jobb szélén, hanem a közepén kell menni. -
proof88
addikt
válasz
vargapter #4182 üzenetére
én úgy tudom, hogy a Bolyai Kollégium nem rossz, az szakkollégium, tanulmányi eredmény is kell a bennmaradáshoz, a környezete nyugodt, jó, bár problémát okoz, hogy néha eltűnik 1-2 dolog a konyhából, ill. a fürdőszobából pl a zuhanyfülke függönye, stb... az infósok/matekosok asszem az 5. emeleten vannak. sztem az a baj, hogy más kolesz diákjai is az épületben laknak, aztán ki tudja, hogy ki milyen ott....
-
proof88
addikt
válasz
snow.man #4157 üzenetére
Inkább amiatt, hogy nem jöttek a jó eredmények... középsuliban nem szoktam ehhez, hogy javító zh, javító vizsga és több tárgyból is ez volt a gondom. Ráadásul elsőre több tárgyat vettem fel a kelleténél és mindet meg akartam csinálni. Ráadásul többször is előfordult, hogy minél többet tanultam, annál rosszabb jegyet kaptam. Meg ahhoz sem szoktam hozzá, hogy olyat kell megtanulnom, amit hiába olvasok, nem értem... aztán persze összeállt a kép. De addig kilátástalan volt az egész.
Nyugi, ma már nem vagyok ennyire lelkiismeretes. -
proof88
addikt
Amúgy rájöttem én is, hogy a tea hiányzik nekem! Ugyanis én középsuliban is azt vittem már magammal és egyetem első félévében is az volt, viszont valamit összeszedhettem vagy lelkileg volt gáz, de sokszor hasmenésem volt meg égett a gyomrom... pontosabban először hasmenésem volt, de csak akkor, ha korán keltem, ez ment egy ideig, aztán elmúlt és helyette égett a gyomrom, mint állat. Sokszor a 4-6-os villamoson is úgy álltam, hogy nagyon érzékeny voltam a bukkanókra, mert a gyomrom megérezte azt is, meg hányingerem volt... évfolyam zh-n is volt belőle gond: rámjött a hányinger és qrvára paráztam h remélem nem fogok hányni, de nem akartam kimenni, mert meg akartam csinálni a zh-t. Aztán ott volt a szendvicsem, csipegettem belőle, az volt a legrosszabb, mert amikor a számba vettem egy darabot, még jobban rámjött, de aztán 1-2 falat lenyelésével jobb lett a helyzet... Meg péntekenként barátnőmnél voltam és délután együtt szunyókáltunk, aztán erről is leszoktam, mert előtte éhes voltam és ettem, viszont evés utáni lefekvés délután nálam heves gyomor égést eredményezett. Egyszer így lettem nagyon rosszul nála, égett a gyomrom és remegtem is... de szerencsére 1 óra alatt elmúlt... Na én ekkor álltam le a teával, mert valamennyit rontot a helyzeten, és ugye az savas, mármint csersav tartalma van, okozhat gyomorégést, persze a rosszulléteim nem amiatt voltak, csak én akkor álltam le vele. Azóta van az kb, hogy iszonyatosan álmoska vagyok... nagyon elszoktam a teától, ezer éve nem ittam... asszem visszaszokom rá megint.
Egyébként már nincs gondom hasammal se, gyomrommal se. De akkoriban voltam orvosnál vele, teszteket végeztek (emlékszem egyszer egy ilyen reggeli teszt alatt, amikor fél óránként kellett fehér löttyöt inni, akkor tanultam architektúrák vizsgára), de odáig jutottunk, hogy valszeg lelki dolog, mert hogy nem megy az egyetem úgy, ahogy kéne. De aztán téli szünet alatt nem kellett korán kelnem, és jobban is voltam, csak vizsgákra jártam. De akkor már kigyógyultam belőle. 2. félév kész álom volt ezek után.
-
proof88
addikt
sík terep is segít, ha sokat tekersz, ill. otthoni guggolások, meg nem árt, ha a szíved is hozzászokik... néhány hét alatt rendszeres edzéssel bele lehet jönni, csak tarts pihenő napokat is és tekerés közben legyen nálad esetleg szőlőcukor vagy ilyesmi, mert váratlanul rád jöhet olyan, hogy lemegy a vércukrod, mert nem ettél rendesen vagy ilyesmi... és az nagyon ciki, ha az utcán jön rád, leszállsz, elkezded lelakatolni a cangát, leülsz 10 percre, aztán szerencsédre a sarkon van egy bolt, ahol vehetsz utánpótlást magadnak... igazából nekem fél év alatt egyszer volt ilyenem, meg is lepődtem rajta, váratlanul jött, de megeshet...
szőlőcukor gyorsan felszívódik, ha gond van, de alapvetően jól kell étkezni és persze sokat inni. -
proof88
addikt
Én nem szidom az oktatást, én elismerem, hogy lusta disznó vagyok és ezért bukok meg.
Érzésem szerint, ha meglenne bennem az a szorgalom, mint mondjuk 3-4 évvel ezelőtt, akkor minden tárgyam meglenne elsőre és 3-asnál rosszabb jegyem nem is lenne (egyetemi 3-as, úgy értem).
-
-
proof88
addikt
újra és újra itt kezded el boncolgatni - leszámítva a mai napot, mikor boncolgattam én ezt ?! A topic ELTE IK, de azt írtad, hogy kakukktojás vagy, ezért kérdeztem, hogy most miért... Nincs flash órám, azt meg nem gondoltam, hogy olyan privát dolog megkérdezni, hogy elte vagy bme vagy mifene... Én nem értem, hogy miért kéne ezt privátban intézni... mármint én nem szégyellem, hogy az Eltére járok. Bme-sek között sem. Ezer éve itt van ez a topic, beszélgetünk, néhány szokásod is tudjuk, de most egy hova járszra nem lehet válaszolni, áhhh. Nem értem, mit kell ezen ennyire kiakadni.
Nem mondtam, hogy nem férsz el, de nem értettem a "kakukktojás" jelzőt.
Jeez!
Akkor azt mondjad inkább, hogy mi van a laptoppal, elvitted már? -
proof88
addikt
Értem én, de sehol nem írta konkrétan, hogy hova jár, gondolhattam, hogy ide is-oda is, ill. átment egyik helyről másikra... de mindegy, nem szeretném kitárgyalni, mert mégjobban megsértődik.
Amúgy tiszta hülye vagyok, hogy ilyenen gondolkodok, hogy hááát ide infósok járnak, közben meg TTK is, gondolkodhatnék, hát biztos van ott ilyen tárgy... persze hogy van, ehh.
-
proof88
addikt
Vicces Ada beadandót írni, egyből belefutok abba, hogy szeretnék többsoros kommentet. Gugliztam, találtam egy Pythonos levelezést, részlet:
Hi I have two questions. (...)? I find that annoying. Also, why aren't there
multiline comments? Would adding them cause a problem of some sort?Thanks,
ElliotRészlet válaszból:
Personally, I think anyone who has two variables whose names differ
only in case should be shot. No, let me extend that - anyone who has
two variables whose names would be pronounced the same should be
shot. I've had to debug such code, and it ain't fun.Variables whose name differs from the class they are instance of only
in case is the only allowable exception. And should be used with care.On the same note, anyone who spells a variable name with different
cases because the languge is case-insensitive should be shot. I want
to be able to use various source analysis tools without having to
worry about dealing with two different ascii strings being names for a
single variable.
Mondjuk igaza van. -
proof88
addikt
válasz
nickwearby #3650 üzenetére
ez jó
Viszont nem fogok ennyit visszaolvasni.
Kerestem felhasználó szerint, de egyrészt nekem erre nincs időm, másrészt meg majd úgyis kiderül valahogy.
-
proof88
addikt
Én láttam macska hányást és büdös volt.
Mawyx nem pletykás?! De ha Te tudod, hogy én IK-ra járok, akkor én miért nem tudhatom, hogy Te hova jársz ?!Mondjuk azt tudom, hogy nem szeretsz magadról beszélni, de szerintem ebben a topicban mindenki tudja rajtam kívül, hogy hova jársz, csak én nem!
-
proof88
addikt
De akkor hova jársz, és miért vannak infós tárgyaid ?! Vagy nem is voltak, rosszul emlékszem? Meg akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba: kinek dolgozol? Nem megyek sittre! Ne is álmodj róla! Tudom, hogy utánam kutakodsz! Azt hiszed, nem tudtam már az elejétől?! Megérzem a zsaru szagot...
szerk.: lóóól
-
proof88
addikt
hétvégén forma1, így jobb?
-
proof88
addikt
Szeretnék itthon Ada házit csinálni, letöltöttem az ADAGIDE-t, amit suliban is használok és mondja, hogy kell neki GNAT. Viszont GNAT-ot nem tudok letölteni, csak forrásokat meg ilyenek, pedig több ftp-szerveren is jártam, ahol elvileg kellett volna lennie redistributable gnat-nak... Valaki tud helpet?
-
proof88
addikt
Mondjuk én is a helyedben elvinném gariztatni, ha van rajta legális xp, mondják meg, hogy mi a lóf*sz van vele... amúgy mentsd le a fontos dokumentumaidat, aztán mehet szerintem... jó meg leszedheted a flash-t, ha nyugodtabb akarsz lenni... bár elvileg ilyenekért nem szoktak szólni.
-
proof88
addikt
És gondolom chipset drivert raktál fel... innen töltögettél? Milyen USB cuccaid vannak? Max nézni tudnám, sokat nem hiszem, hogy tudnék segíteni.
Bnőm húgának is elő szoktak néha jönni rejtélyes hibák a laptopján, próbáltam ilyen drivert, olyan drivert, egyikkel jobb, másikkal rosszabb. Ott is usb-s gondok voltak, mobiltelefon ill webkamera... de bizonyos driverrel csak ritkán van kék halál. Én is csak abban bízok, hogy még nem találtad meg a megfelelő drivert (egyébként ezért nem szeretem a laptopokat, valahogy úgy érzem, a fejlesztők gányul írják rájuk a drivereket, asztali gépekeknél azért mindig van megoldás [nem mondom, hogy itt nincs]).
-
proof88
addikt
Külön limit vonatkozik ATM-és pénz kivételre és külön a vásárlásra. Ha van OTP Direkted, akkor magad megváltoztathatod a limited... ha nincs, akkor be kell menni az OTP-re, megváltoztatod, sajnos az asszem akár 3 nap is, de egyben ki is vetethetsz pénzt az ügyintézővel, úgyhogy megoldható a dolog.
-
proof88
addikt
Amúgy mindenhol csak olyan körülményesen lehet domaint regelni, hogy kinyomtatom, és rajtam kívül még 2 tanúval aláíratom a lapot és visszaküldöm ?!
-
proof88
addikt
válasz
sghc_toma #3503 üzenetére
Igazad van.
Egyébként én azt is szoktam csinálni, h ha letöltök valami ilyesmit és ránézésre önkicsomagoló, akkor winrarral szedem ki a tartalmát, mert általában ezek kicsomagolás után elindítanak egy bennük lévő kis exét, ami csúnya dolgokat csinál.
Egyébként én nagyon nem vagyok meggyőződve arról, hogy a gépem teljesen tiszta. Hiába nem tapasztalok rendellenes működést, gyors is, látszólag hálózati forgalom sincs, ha tényleg nem kéne lennie, néha átnézetem Csökkentett módban frissített Spybot S&D-vel és Ad-Aware-rel, meg fut a Comodo Personal tűzfal. De nem lennék meglepődve, ha lenne így is valami cucc a gépen. Én nem értek ezekhez a biztonsági dolgokhoz. -
proof88
addikt
Ném hallotál-e még arról, h direkt ilyen esetekre van oldal, ahonnan lehet tölteni dll fájlokat?
pl
gugliba beírod a dll nevét és kapsz oldalakat.Másik: crack.exe és társaikat nem indítod el, kivéve ha van mellette egy .nfo fájl, amiben egy neves cracker írja oda, hogy indítsd el. Különben tuti, h az ilyen exék valami rossz dolgot raknak a gépedre. Mondjuk nagyon ritka, ha valamihez crack.exe kell. Általában crackelve lehet megszerezni az exéket. Persze ezeket a tapasztalatokat csak onnan tudom, hogy néhány eredeti játéknál meguntam, hogy cd-t kér ezért töltöttem hozzá cuccot h ne kelljen cd!
-
proof88
addikt
Ne haragudj, de ez nem az.
Ez FPS játék (First Person Shooter - Első Személyő Lövöldözős). A Time2Run meg amolyan "platformjáték", olyan tipikus oldalról nézed meg ugrálni kell. Vannak TPS-ek (Third Person Shooter - olyan mint az FPS, csak hátulról látod a karaktered). Stratégiai játékok azok, ahol kiépítheted a bázisod/városod, termelsz, tenyésztesz, hadsereget csinálsz, stb. Kb felülnézetes és folyton kattintgatsz és/vagy billentyűket is használsz.
Pl Starcraft 1-2, Warcraft 1-2-3, Age of Empires 1-2, stb... ezek nem ingyenesek.
Ehh.
-
proof88
addikt
lool
A kis játékhoz tudok nem hivatalosan sem tudok technikai segítségnyújtást adni, a proofps-hez meg tudok, ha kérdés van, de néha bizonyos gépeken kilép betöltés közben. Tulajdonképpen van benne néhány hiba, amikről tudok, csak már nem lettek kijavítva. Ezekre utólag jöttem rá és kb a szentlélek tartja egyben a játékot. -
proof88
addikt
PR00FPS
Vagy ott a Time2Run is.
Amúgy most így hirtelen nem tudok ... végül is, a demók mind ingyenesek.Őőő, a CS 1.6 nem gépigényes, majdnem ingyenes...
Van egy rakat casual játék yahoo games-es meg msn games-en, persze azok is fizetősek, 30 vagy 15 naposak.
Nehéz a felfogásom, mi?INGYENES KELL!!!!
BMW M3 Challenge ingyenes, de kicsit izmosabb gép kell hozzá... definiáld a gépigény fogalmát, mit jelent h nem gépigényes.
Meg a GTA és GTA2 már ingyenesen letölthetőek... -
proof88
addikt
pff nem tudja mi lehet a hiba pff...
Ezt azért általában 1-2 perc alatt ki lehet deríteni. Meg mi az h nem mondta el normálisan, hova rakd a stopot ?!
Ott van a timeline, rajta pedig layerek. Az első képkockára böksz timeline-on jobbklikkel, actions meünpont vagy vmi ilyesmi és oda rakod be, h stop. Ezzel éred el azt, hogy az 1. képkockán marad a mozid. A gombodon az a play jó úgy, ahogy van. A némító ikont meg úgy érdemes megcsinálni akkor, hogy változóban eltárolod h van-e hang (true/false). Aztán amikor hangos helyekre érsz, ez alapján játszod le... mondjuk azt nem tudom, hogy actionscriptben megírva töltöd be a hangokat és azzal is játszod le, vagy csak beimportáltad őket és a képkockára alkalmaztad a hangokat?Egyszerre csak egy motion tween-ed lehet. Ha többet akarsz, tehát mondjuk 2 movie clipre akarsz 2 különböző motion tween-t alkalmazni, akkor 2 layer kell: egyikre az egyik movie clipet, másikra a másikat rakd. És ezután rakd rájuk külön - külön a motion tweent.
Érdemes tehát több rétegekkel dolgozni. Azt is megteheted, hogy jobban átlátható legyen, hogy a képkockák kódjait egy üres layeren tárolod. Bár a flash amúgy is külön megjelöli a scriptes képkockákat, átláthatóbb megoldás, ha külön layeren vannak a kódok.
Azt a beúszós dolgot úgy egyszerű megcsinálni, hogy az állatodat berakod egy movie clipbe és ezt úsztatod be. A movie clipen belül meg animálod a lábmozgását. Aztán miközben beúszik, mozogni fognak a lábai is. Kívülről, egy képkockáról meg megállíthatod a lábmozgást úgy, hogy ráhivatkozol arra a movie clipre és .stop(). Lényegében az alap movie-d is egy movie clip, amikor kiadod a stop() és tsai függvényhívásokat, az ugyanaz, mintha egy saját movie clipnek hívogatnád a stop() és tsai metódusait.
-
proof88
addikt
Az első dia action-jéhez még be kell írni, h Stop();.
A hangnémító ikont nem értem: azt akarod, hogy a movie közben bármikor megnyomhasd a gombot és csak akkor némuljon el, vagy csak az elején lehessen megnyomni és akkor onnantól kezdve az egész movie-ra érvényes legyen h ne legyen hang? -
proof88
addikt
Helpelek, ha itt kérdezel, ha tudok. Ha kijelölsz egy képkockát, akkor be tudsz rakni neki hangot, fejből nem tom melyik ablakban már. Aztán később beraksz másik hangot, előtte kiadhatsz olyat h StopAllSounds(). Ez így hülyén néz ki, ha konkrét a cucc, jobban meg tudom mondani.
swf.hu-n vannak sok segédletek. -
proof88
addikt
omg, miket tudtok ... ez már engem is érdekel, ez a teherlifttel a mélybe dolog... de ha van lépcső is...
szóval az ilyen befejezetlen dolog ott lenn? Sosem lesz mán ott semmi?
bbazsy: nem pénzesre gondoltam azért, dee valami progira.
-
proof88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3381 üzenetére
-4. szinten mi van? Nem lőnek le?
Amúgy úgy tudom, h a déliben van -5. szint is, csak nem használják, mert befolyik a Duna, és folyton kiszivattyúzzák a vizet. Eredetileg fizikusoknak készültek az alsó szintek asszem...
Meg Lágymányos azért ez a neve, mert mocsár volt. De valamit csak elszámolhattak, mert nem sikerült tökéletesen ezek szerint az átalakítás, ha befolyik lenn a víz. Meg érdekes a Déliben megfigyelni, h "szétszakadt" az épület egy helyen, kicsit elrepedezett a fal... bár sztem ezt eleve beleszámolták, úgyh nincs mitől aggódnunk.bbazsy: én komolyan gondoltam, h elvégzek valami gépíró tanfolyamot, mert lehet gyorsabban tudnék írni, sőt biztos és pontosabban is, ha tényleg mind a 10 ujjam kihasználnám. Nem vagyok rá büszke, most 3. próbára 301 pontot értem el, 7422. vagyok... sztem ha gépíró tanfolyamon kvalifikálnám magam, 10-20%-kal gyorsabban írhatnék és fele annyi hibás szót.
-
proof88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3376 üzenetére
Ííí, hogy miket nem tudtok!
Én mondjuk ilyte nem csinálnék h megállítom a liftet, valaki észreveszi és kirúgnak az egyetemről.Melyik lift az?
-
proof88
addikt
Most akkor HÖK-nél kell olyan belépőkártyát igényelni? És ez ugye nem az, amit pl a gyakvezérek kaphatnak, amivel más géptermekbe (PCn) is bemehetnek? Szóval ezt olyan mezei hallgató is megkaphatja, mint én? Mert azt tudom, hogy NyLabhoz kaphatok belépőkártyát, deee azt nem h a Délit is nyitja... és a biztonsági őrök olyankor jól megnéznek?
Mijaza csodaterem??? Mesélj!
-
proof88
addikt
válasz
Tele von Zsinór #3369 üzenetére
Hogy lehet bennmaradni hajnal 2-kor is? Külön engedély kell? Sztetek nőt vihetek?
peterszky: igen, az!
Emlékezetből írtam.
-
proof88
addikt
Egyébként mikor először voltam Ada gyakon Török Márknál, akit nagyon ajánlottatok, kicsit ledöbbentem, mert túlságosan szigorú és komoly embert ismertem meg benne.
Néha-néha éreztem a jófejséget.
Most megint volt órám vele, néha nem tudom eldönteni, hogy mikor beszél halálosan komolyan vagy poénosan, mindenesetre tök jó h szereti megjegyezni az emberek neveit és már egyre inkább érzem a humoros oldalát is.A másik: Osztott rendszerek ... (ORSI) gyak, Zsóknál vagyok. Elsó órán vettük a bevprogos Lf(S, ...) dolgokat megint és feladatokat oldottunk meg. Meglepődtem, de mikor táblánál kellett feladatot csinálni, legalább egyből felírtam a megoldást. Mai órán meg asse tudtam, hol vagyok... stabilitás, meg háromszög... wtf... keresem a logikát, asszem ez elég izzasztó tárgy lesz.
Elvesztettem a fonalat. Bezzeg előadáson VPM-et vettük Tejfellel, az legalább érthető volt.
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #3357 üzenetére
Én lejegyzeteltem mindent EA-n, aztán gyakokon még jobban megértettem, persze otthon is gyűrtem a papírt, de sztem ennyiből meg lehet tanulni. Meg netről kiegészítő infókat néztem.
Végül is, az egész anal1 arról szól, hogy valami tart valahova ... -
-
-
proof88
addikt
válasz
raczger #3325 üzenetére
Nekem még előfeltétel volt tavaly, azért nem csináltam meg.
ETR pedig tényleg ledob, de az a rangsorolásos és versenyjelentkezés között van. Lehet, hogy akkor még nem volt felvéve?
Bár lehet h azért nem láttál előfeltételt, mert valamit elcsesztek megint és pont ezért nem is szólt az ETR, mert elkutyulták benne az előfeltételt. -
proof88
addikt
De amióta az Adobe-nál van a flash, azóta vannak idegesítő hülyeségek.
Én Flash 5-nél kezdtem el foglalkozni flash-sel, utána volt még az MX, meg a 2004, vagy valami ilyesmi és csak utána lett Adobe. Az Adobe hozta a mindenféle effektet, amiket realtime is lehet állítani, megjegyzem használják is weblapokon, na igen, mert weblapra pont realtime vektorgrafikus blur kell... persze a flasht nem csak weblapra használják, tudom... és tényleg jó dolog, hogy belekerült sok photoshopos dolog. De hidd el, tényleg van szívás a lejátszók közti különbséggel, amiket régen én nem tapasztaltam. Meg az a fura, hogy hiába van meg a kód a html-ben, hogy ellenőrizze a verziót, build eltéréseket nem figyel, pedig pont ilyenkor szoktak rejtélyes dolgok lenni. Pl láttam olyat, h Win98-on (oké, nem támogatott dolog, de vannak cégek, ahol még használják) a firefox úgy fagyott le mindig, hogy az ember megnyitott egy flash-es honlapot. És vissza kellett raknom egy másik verziót.
Aztán cégnél volt olyan eset, hogy több movie clipet hoztam létre futásidőben (nem tom mennyire ismered a flash-t), lényeg az h instance neveket lehet adni nekik és azzal lehet rájuk hivatkozni, és volt olyan h hiába hivatkoztam rá az egyikre, arra nem hatott semmi... és végül debuggerből kiderült, hogy azért, mert egyszerűen nem vette fel az instance nevet. Helyette ilyen auto neve volt, valami Instance34... úgyhogy mikor kész lett a progi, még beledrótoztam a kódba, hogy Instance34..... vannak rejtélyes bugok...
De én előbb csak poén szinten írtam azt, h CS2-be hozták végre azt h úgy mozgathatsz egyszerre több réteget h végre shift+kattintással jelölgetheted ki a rétegeket... nem értem, miért nem alapból úgy csinálták meg.Egyébként én nem szapulok senkit, csak annyit mondtam, hogy szerintem flash lesz órán. Nem is értem hogyan jutottunk el idáig.
-
proof88
addikt
Engem már csak hitegetni tud.
A Macromedia annak idején rohadt jó volt, viszont amióta Adobe-vel összeolvadt, vagy az felvásárolta, a Flash sem a legjobb. Anno mikor animátorként dolgoztam cégnél, rengeteg bug kijött, és a mai napig vannak szívások, ha nem pontosan az a verziójú lejátszód van böngészőhöz, mint amihez készítve lett az animáció.
Lett előnye is az összeolvadásnak: PS CS2 óta végre egyszerre több réteget ki lehet jelölni (eddig idióta kapcsokat kellett jelölgetni, nem tudom h évek alatt ez miért nem sikerült önállóan Adobééknek). -
proof88
addikt
Nahh, jó hogy benézek etr-re... váratlanul átrakták Török Márkos Ada gyakot péntekről hétfő este 6-ra... pff!
-
proof88
addikt
Én is próbáltam keresni, nem találtam róla semmit, de én is flash-re tippelnék, másban nem nagyon animálnak weblapokon, hacsak nem shockwave-ben, ami meg a nagybátyja, de nincs olyan szerencsém, hogy azt tanuljam (elég durva dolgokat össze lehet benne hozni [hardveres 3D-gyorsítás a böngészőben]).
-
proof88
addikt
válasz
skoda12 #3294 üzenetére
Nekem is van ütközésem, szerencsére "csak" két EA és 1 órás diffivel lógnak egymásba.
Hétfőn 8-4-ig vagyok. Kedden 8-tól kb este 8-ig, 2x2 lyukas órával. Szerdán 8-tól 17:30-ig. Csütörtöktől pihi, 10-12-ig Web animáció csak, pénteken meg 10-14-ig vagyok, nekem is van egy gyak. -
proof88
addikt
Nah kb összeállt az órarendem. Már várom nagyon.
Viszont hétfőn volt egy lyukasom, poénból rákerestem azokra a kurzusokra, ahol van szabad hely és akkor van és 1 tárgyon kívül semmi jót nem találtam magamnak, na mi az?
Logika EA.
Felvettem... ez is és bevmat ea is (amit most diszkrét matek néven vettem fel és elhatároztam h hétről hétre átveszem az anyagot és első vizsgaalkalomra el fogok menni, de kiderült h most nem vizsgakurzus van, hanem rendes EA, amit nem a Járai tart, hanem Fülöp Ágnes, kíváncsi leszek, milyen, mert Járaié unalmaska volt) 3. tárgyfelvételem... ez a 2 tárgy nagy ősi ellenségeim, na nem mintha előző félévben bármelyikre is elmentem volna vizsgázni, vagy bejártam volna, nagy hülye voltam... úgyhogy most vagy soha, lelkiekben felkészültem arra h jó nehéz dolgom lesz, de ez könnyen abszolválható a rendszeres tanulással.
Nah ennyi.
Kívánjatok sok sikert plíz!ui.: őszi féléveim eddig rosszak... tavaszi félévem nagyságrendekkel jobb volt, nem csak a szerzett kreditek, hanem a jegyek tekintetében is. Kezdem magam jobban érezni megint, hogy nemsokára eljő a tavasz.
-
proof88
addikt
Egyik Ada gyakra sem jutottam be, mindegyik tele van, 20/20. Legalább olyan lenne, aminek az időpontja nem jó.
Oprendszerek gyakok is mind tele.Adatbázisok elm. alapjai gyak. Brányi László lett, ez maradt.
-
proof88
addikt
válasz
peterszky #3255 üzenetére
THX!
Inf rendszereket leadtam, többi marad...
Még valami: osztott rendszerek implementációja és specifikációját most akkor felvegyem-e vagy nem?Mert előfeltételek megvannak, csak bbazsy aszonta h később kell, és megnéztem későbbre is ajánlják nálunk is a hálóban, dehát miért ne ...
szerk.: ja és a funkcionális programozást szerintetek? Az is kb utolsó félévre van ajánlva. Előfeltételei megvannak.
-
proof88
addikt
válasz
peterszky #3253 üzenetére
Az adatbázisok elméleti alapjai - se logika, se algoritmusok/adatszerkezetek vizsgám nincs. Utóbbit pedig tudom, csak hülyén viselkedtem az elmúlt félévben... logikát meg... az is kb lustaság.
Információs rendszerek EA - na ehhez meg a fenti adatbázisos tárgy kéne ...
Programozási nyelvek 2. (Ada) - progköröm sincs, helyette előző félévben lett volna Számítógépes alapismeretek, de az nagyon ütközött sok mindennel, úgyh elhalasztottam, most jöttem rá h nincs keresztfélévben ...
Operációs rendszerek 1. - szintén a progkör kéne. -
proof88
addikt
válasz
peterszky #3251 üzenetére
No mindegy, majd lesz valahogy, az életet meg kell tapasztalni.
Mutánsok alatt pedig azt értettem, hogy anno a Szalay azt mondta, hogy télen is fűteni kell az épületet rendesen a téli szünet alatt is, mert fenn vannak a biológusoknak mindenféle döge, ami elpusztulna egyébként. -
proof88
addikt
válasz
peterszky #3249 üzenetére
Értem.
De az nem fordulhat elő, hogy nem adnak jegyet, még ha vizsgáztam is, mert észreveszik, h nincs meg az előfeltétele?
Más: tudja valaki, milyen mutánsokat tenyésztenek a bioszosok a Déli tetején? Mi van, ha egyszer elszabadulnak egy szép tavaszi délutánon, és szétszaggatnak minden útjukba kerülő hallgatót? Vagy csak túl sok idióta fps-t nyomok? Pedig a helyszín, tehát ott Lágymányos elég jó hely lenne egy fps játékhoz... meg azt bírom, amikor tavasszal olyan borongós idő van ott... huhh...
-
proof88
addikt
Gondolom ez olyan, mint amikor először lementem gyúrni ... persze csak haverral mentem, együtt kezdtük.
Csak aztán hülye voltam és 3 hónap után abbahagytam. Viszont most már még inkább nem vállalnám fel a girnyó testemet, egyáltalán akkor hogy mertem?
más: mit gondoltok, úgy általában mennyire gáz, ha úgy veszek fel tárgyat, hogy nincs meg az előfeltétele? Sokan csinálják azt, hogy előbb csinálnak meg így tárgyat, csak később az előfeltételét, és persze nekem is azért jutott eszembe, mert hát nincs meg minden tárgy sajnos, de most elég lehetetlen a helyzet, ezért vennék fel így tárgyat ... Tudom első órákon mindig mondják h aki nem csinálta meg az előfeltételt, az menjen ki meg adja le a tárgyat, dehhh ... szóval, tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Robogó, kismotor
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- OTP Bank topic
- BestBuy topik
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest