-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz
Munkas #47958 üzenetére
Én az SC-t és az ED-t is indulás előtt húztam be és mindkettőt nagyon szeretem (bár az ED-t kb. egy éve letettem). Az SC még mindig egy "izé", aminek nagyon lassan halad a fejlesztése, mert kb. mindent is akarnak bele. Ha elfogadod, hogy ez még messze nem egy játék, hanem alpha állapotban leledző projekt, akkor kimondottan szórakoztató és baromi látványos tud lenni. Bugokból van bőven és néha a szerverek is dadognak, de egyre inkább úgy érzem, hogy közelít egymáshoz a két játék. Az ED határozottan lefele, az SC pedig felfele ível. Mióta kijött az Ody, már az sem igaz, hogy az SC-hez sokkal erősebb vas kéne. Ami fontos, hogy az SC-t csak ssd-ről szabad futtatni és sok RAM-ot kér. 16-al már bele lehet vágni, de akkor kell mellé fixálni még 16, de inkább 32GB virtuális memóriát. Ha megvan a 32 GB RAM, akkor nem lesz vele gond.
-
duvi
nagyúr
válasz
Munkas #47957 üzenetére
Azért a pirosak és zöldek megfelelő driver támogatottsága se mindegy. Mindkét oldalt próbáltam, több felső-közép kategóriás kártyával. Végül meguntam az AMD driverek rendszeres problémáit. Időről időre, mindig vissza kellett tenni egy régebbi drivert, hogy megfelelően működjön az ED. Ellenben az NV driverekkel szinte semmi gondom se volt. Ráadásul sokkal gyakrabban frissítik a drivereket. Mindez saját tapasztalat és nem általános ítélkezés a pirosakról! Csupán az ED szempontjából inkább az NV kártyákat ajánlom.
-
gabranek
senior tag
válasz
Munkas #47950 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs róla
Csak úgy ránézésre mintha egy fokkal simábban futott volna az ilyen konfigon. Lehet ilyenkor a proci is erősebb volt. De az is lehet, hogy semmi különbség nem volt a kettő között, csak meggyőztem magamat, hogy mégis van. (Abban az időben eléggé dühítő volt számomra, hogy nem sokkal előtte cseréltem le az itthoni setupot és minden játék gyönyörűen futott rajta, csak éppen az Ody, amivel a leginkább szerettem volna játszani, az még mediumon is csak 20-25 fps-t produkált.)
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #47950 üzenetére
Egyszer futólag próbáltam 3060 Ti-vel, az egyik gyerekem gépén, de úgy tűnt, hogy legfeljebb a nyers számítási teljesítmény beli többletet tette hozzá.
Az űrben a GTX 1070 is sok, a földön meg RTX 3060 Ti sem elég. Ráadásul nem is nagyon szoktam a földön harcolni, így nem váltottam. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #47928 üzenetére
Igen, azt az utasítást adom neki hogy engem védjen. Tény hogy folyamatosan elpukkantják, de annyira nem gyorsan, mert még CZ esetén sem fordult elő velem soha, hogy kifogytam volna belőlük, sőt a 6D-s 8-8-ból legalább 4-4 meg is marad, de akkor tényleg nagyon sokáig voltam bent. Csak néha van olyan, amikor olyan gyorsan lőnek ki kettőt egymás után, hogy meg kell várni amíg a következő lapra szerelt példányt összeállítja a hangár. Egyértelműen nem az a szerepe, hogy kárt okozzon, mert nem is nagyon tud, hanem annyi hogy folyamatosan elvonja rólam a tűzerő egy részét.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #47919 üzenetére
Még a Goid-korszak legelején raktam össze a T-10-et, és azóta sem volt szükségem másik AX hajóra.
Nagyon jól működik küklopsz ellen szólóban, Scoutokat pedig szinte a végtelenségig lehet vele darálni.
Korábban 4 gauss, jobb 2 - bal 2 külön gombon, de most a nagy helyekre 4 enhanced AX MC tornyos változat, +2 gauss a jobb és bal oldali M. Amikor ráfordulok a célra, mind a 4 torony lő, de akárhogy ficereg körülöttem a scout, valami mindig sebzi. Van hogy úgy esik el, hogy nem is láttam. Az igaz, hogy a felsőkből mindig előbb fogy ki a lőszer, de nem sokkal vannak lemaradva az alsók sem. Ez köszönhető a természetesen kimaxolt hajtóműnek is (7A+G5 dirty+Drag), amivel meglepően jól fordul ez az óriásteknős, 80-90%-ban rájuk tudok fordulni.
Igaz, hogy a gaussok nem egy pontra lőnek, de mivel a gépágyúk is besegítenek a szíveknél, a pajzs és hull amortizálásnál pedig mindkettő betalál a hatalmas célponton, így a küki nagyon gyorsan meghal. Szólóban általában 50-50% pajzs és hull marad mire végzek eggyel, úgy hogy semmit sem csinálok a rajjal (a vadászom kergetőzik vele), és a villámot is szemtől szembe kiállom. Nincs heatsink, nem szintetizálok, semmi trükközés/menekülés. Legnagyobb Barbipajzs+6 heavy duty booster minden G5, nincs SCB, az összes szabad helyen meta hajótest-erősítés. Sajnos a pontos számokat nem tudom, mert már eljöttem tőle. Ja és nyilván a hajótest is H.D. military.
Most a CG-nél láttam, hogy sokan nagyon interceptor felé eltolt összeállításokkal voltak, ezért ilyenkor először mindig letakarítottam a környéken a scoutokat, aztán a 2 gaussal a főnökbe is nagyokat tudtam csípni, szóval jól elvoltam vele
Nézegettem ezeket a "cold orbiter"-eket, de ahhoz FAoff és HOTAS kell, egérrel még csak gondolni sem merek rá. -
Mortel
senior tag
válasz
Munkas #47901 üzenetére
Köszi mindenkinek, de ez van:
Belépek az options>controls>ship controls>misc. menübe, és ott átírom a galmap, ill sysmap billentyűkiosztást, majd "apply". Visszalépek egyet, (nem lépek ki a játékból), majd újra vissza az options>controls>ship controls>misc. menübe és a régi billentyűzet vigyorog rám...
Ez miért lehet?
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #47897 üzenetére
Most már én is (200+M, 50%). Remélem meglesz a 25 a maradék 3 nap alatt. Bár néha ellaposodik a CZ, azért még ezzel együtt is jobban adja a zsét mint küklopszokat szólózni. A hidra a végén kifejezett zsákutca, mert ha nincs ott 10 CMDR akik egyszerre nekiesnek, akkor meg sem lehet karcolni. Egyszer megpróbáltam egy medúzát amikor 3-4-en voltunk csak ott, és amikor lerongyolódott a hajóm, időben elkezdtem kifelé haladni. Már nem is volt a radaron senki, én gyanútlanul takarítottam a caustic mocskot, erre hirtelen szinte a semmiből rámrontott a már félig kitépkedett szirmú medúza és 2 mp alatt szétkapott. A rohadék utánam jött. Másik esetben meg az én vadászom tartotta fel a medúza swarmját 10 km-re az interceptortól, amit közben mások kinyírtak. Abból nem kaptam zsetont. De többször volt olyan kárpótlásul, hogy amikor megérkeztem a CZ-ba, már csak pár sorozatot kellett belelőni a romos virágba, és fél perc múlva jött is az utalás
Volt olyan is, amit nem igazán értettem: még több szíve is teljesen ép volt, mégis felrobbantottuk, pedig nem úgy tűnt hogy valami iszonyú össztűzerőnk lett volna. Elég mókás ez az AX CZ.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #47889 üzenetére
Tényleg jobbak ezek a tornyok, szinte folyamatosan sebzik, és a fejlesztett AX MC-okból 6 db pillanatok alatt leszed egy szívet.
Azt nem tudod - vagy bárki - miért van az hogy amikor robbant az interceptor, és csak állok a tiszta térben kilométerekre a roncstól és a gázfelhőjétől, akkor is megkapom a caustic mocskot?? A csata után elvonulok, kiengedem a takarító limpetet, az leszedi, de fél perc múlva megint rajtam van a semmiből...
A másik nyűgöm hogy a Threat 5 és 6 jelforrásoknál minden 3. egy nyamvadt Thargoid Sensor, mi azon olyan veszélyes hogy ilyen besorolást kap??!? -
Egon
nagyúr
válasz
Munkas #47814 üzenetére
Én PC-n, 386-oson többet játszottam vele, mint C64-en. A dokkolás problémáját úgy oldottam meg, hogy miután szembeálltam a dokkal, kinyomtam a turbó gombot, így olyan fél fps-re esett vissza a játék sebessége, majd amikor már majdnem vízszintesbe fordult a bejárat, padlógázzal beszáguldottam...
Btw megvan ez a játék, asszem az Epicnél húztam be anno, de még valahogy nem vitt rá a lélek, hogy kipróbáljam. Az előzmények (hasonló programok) közül a Freelancer tetszett a legjobban, azt nagyon élveztem végigtolni, de ettől valahogy félek kicsit. -
Peppo
őstag
válasz
Munkas #47805 üzenetére
Mindenképpen nagyobb szívás volt, mint a birodalmi rang. Olyan tuti helyek, mint Ngalinn nem voltak, és tudomásom szerint azóta sincsenek föderációs területen.
Hát, azért nekem a Corvette a kedvenc pve hajóm. Bogarakon kívül mindent azzal irtok, és nagyon szeretem.
FC szintén megosztó. Valakinek semmi pluszt nem ad, nekem viszont nagyon tetszik, hogy bármelyik hajómat tudom bárhol használni különösebb nehézségek nélkül. Home office idején bejártam vele a galaxist, csak 20 percenként kellett ránézni az újabb ugrás beállítására. (Mondjuk ez a része továbbra is nevetséges, hogy csak egy ugrást lehet terveztetni vele.)
Szóval én imádom, nagyon vártam és szerencsére be is jött a számításom vele kapcsolatban. A fenntartása meg már nem tétel, annyira könnyű pénzt szerezni a játékban. (Mondjuk én még mindig a tojásláz idején keresett pénzből élek, és még kb. 10 évre futja belőle a fenntartási költségre is.)
Igen, sajnos ma már túl gyors a haladás. Legalábbis ami a pénzt illeti. Tapasztalt játékosoknak egy új accon összeszedni az első milliárdot maximum néhány nap. Tele a net "from sidewinder to billion" és hasonló videókkal, amelyek alapján a kezdőknek sem tart sokkal tovább. Ez persze baromi addiktív tud lenni, amíg az ember eléri a célt, de utána a játékosok jó része ki is ég.
Ok, az ED mindig is olyan játék volt, amelyben neked kellett megtalálnod, mit akarsz csinálni, de pont ehhez kellene az, hogy sokkal több tartalom legyen a játékban, akkor sokkal lassabban égne ki a játékos is.A jó öreg 64-en én is nyomtam. A végén már az oldalsó (amúgy kb. használhatatlan) lőállásokon is katonai lézer volt. Ott mondjuk csak a kereskedelem hozott jól, de ha találtál egy jó útvonalat, aránylag gyorsan lehetett fejleszteni a hajót.
Aztán jött a jó öreg Space Rogue, ami egy laza Elite koppintás volt, de imádtam azt is, főleg a betegebbnél betegebb karaktereket benne.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #47707 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan mennyi volt. A baj ezzel is az mint sok minden mással, hogy eléggé unalmas tud lenni. Csak úgy lehet elviselni, ha mellette megy valami film.
Most viszont eléggé kiszámítható lett, van egy lista, ami a bubin belüli stratumos lelőhelyeken visz végig 40-50 fényéves ugrásokkal. Legalább 20M egy állomás, és ezzel elég sokat - ha nem az összeset - meg lehet szerezni gyorsan a 10milliárdból, ami E-V-höz kell (már ha 2 milliárd egy szint). 500 ugrás, ha egyre 10 percet számolunk, az is 3-4 napnyi idő. Így nem tűnik soknak, de nyilván ebből egy nap alatt csak egy törtrészét lehet teljesíteni, meg a 10 perc/rendszer sem átlag, hanem rekord. -
5150head
senior tag
válasz
Munkas #47687 üzenetére
Összeraktam [ezt] a buildet, és nagyon agilis ez a gép így
Amúgy a sima M-es állomásokon is nyomják a limpeteket ha nem távolodsz el nagyon, viszont mivel egyszerre több virág is szokott lenni, a swarmmal továbbra se lehet mit kezdeni csak a Flak "segít rajtuk". Láttam streamben, hogy ezzel a buildel 1v1-ben csak "dodge"olta a swarmot a srác nem is foglalkozott veleÍgy harcra nagyon tetszik, lehet hogy csinálok majd egy kalózvadász verziót is belőle.
Azon gondolkodtam még, hogy lehet h az AFK Type10-ből meg csinálok egy axTurret + missle buildet aztán megnézem mit aprít auto turettel, 1-2 fighterrel AXCZ-ben. Az a build full shield meg hull tank szóval ...Főleg így, hogy Lyz meg Zac dolgoznak az AX fegyók mérnöklésén... lehet majd menni oda is szórni a matit.
-
gabranek
senior tag
válasz
Munkas #47639 üzenetére
Köszi Munkas, remek leírás. Én általában kész buildot veszek alapul és azt próbálom magamhoz igazítani. Nincs türelmem sajátot összerakni.
A caustic damageot csak túlmelegedéssel lehet leszedni? Mert közben egy beam lézeres hajómat alakítottam át scout vadásszá (lézereket leszedtem, helyette mentek a 3E turret cannonok), de szinte semmit nem melegszik. Van esetleg olyan modul ami direkt arra való, hogy megsüssem a saját hajómat? -
miqlas
őstag
válasz
Munkas #47524 üzenetére
... már több, mint egy éve nem játszok az Elite-tel, és fõleg az ilyen dolgok, mint a nyersanyag farmolása (grindelés) miatt engedtem el a játékot - volt más is, de fõleg ez.
Egy high-tech sci-fi játékban - szerintem - fura és zavaró, hogy nem lehet a pénzedért megvenni az ilyen alapvetõ elemeket, meg hajókomponenseket, hanem bányászni, meg gyûjtögetni kell õket! -
duvi
nagyúr
válasz
Munkas #47514 üzenetére
Nekem megvan az összes accomra az Ody és elég sokat toltam a felszíni küldiket, illetve területfoglalós PFS harcokat. Ha már úgyis megveszi valaki az Odyt, akkor érdemes kipróbálni ezeket is! Ami érzékenyen érinthet pár játékost az a jelentősen megnőtt hardverigény. Indulás óta sokat javult a helyzet, de még így is sokkal erősebb hardver kell az Odyhoz, mint a Horihoz. Ezt mindenki vegye számításba, aki beruház az Odyra és nem túl acélos a gépe!
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #47241 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ezután meg csinálok egy ütközős cuttert, material formulásra. Az a koncepcióm, hogy ha nekimész valakinek az nem számít támadásnak, így pár nekifutással kockázat nélkül össze lehet törni nagy és erős hajókat, amiken több és magasabb szintű material van, és talán meg sem büntetnek érte.
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #47240 üzenetére
Rutinosabb játékosoknak nem kell igazán a pénz, mert a sok játékidő miatt úgyis van elég. Akkor lehet értelme, ha carriert akar venni valaki, így egy hét alatt összejön egy jól felszereltre a pénz.
De szórakozásnak mindenképp jó. Én szoktam cél orientált hajókat építeni. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #47235 üzenetére
Az én kérdésem pedig az hogy a vadász hogyan indul ki magától miután kilövik? +hogyan "ülsz rá" egy aszteroidára? És ha ráülsz, a vadász ki tud-e menni?
#47224 Raymond: a FD csak hűen követi a NASA módszerét, akik szintén clone stamp módszerrel csinálják nekünk a Föld-"fényképeket"
-
buke
tag
válasz
Munkas #47012 üzenetére
Munkas: Én a 1060-assal egyszerre játszom, streamelek és közben ezt veszi fel az obs azért,hogy kitudjam rakni a YT. csatornámra. Tavaly augusztusi adások, pontosan amire kíváncsi vagy, az ODY-ban a hagyományos Horizons tartalmak mászkálás nélkül. Nincs semmi gond a 1060-assal, élvezhető. Továbbra is a profilomban szereplő konfigom van. A beállításaim még mindig a nyáriak supersampling X0.85 és az a Amd Fidely akármi van upscaling-ra bekapcsolva.
Most kezdtem november elején a settlementes részt csak az ugrálásoknál megy lejjebb az fps számláló 50 alá, pontosan 43 -ra. Engem ez nem zavar. A problémás fps-ek csak koncentrált helyeken vannak küldik közben ez nem mérvadó szvsz. Remélem bíztató voltam. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #47012 üzenetére
"Hajrá
Kovács néniMunkas!"
Tételesen:Mit rontottak el? : A Cobra nem erre volt kitalálva. Egyébként a kezdetekhez képest tényleg óriásit léptek előre, nálam az egyik konfigon több mint megduplázódott az állomásbelső fps a kezdeti 17-ről, így már simán játszható. Mondjuk azóta nem voltam vele nagy botanikai telepen, ahol a sok átlátszó tároló szinte képregénnyé változtatta a látványt.
Azért a 40 fps már elfogadható, pláne egy 1070-esen gondolom nem minimumra tekert grafikáról van szó.
Vagy csak a bázisok belseje ilyen rossz? A bolygófelszínek maradtak olyanok, mint hajdan az SRV-vel? : Igen, kifejezetten a belső terekkel megterhelt környezet necces, a többi hasít.
...valami menüből csinálom az interakciókat? : Nem lehet.
Lehet úgy játszani, hogy a szaladgálós résszel nem foglalkozok? : Persze, mindig megvolt az a lehetőség hogy valamit kihagyunk, de annak vannak vonzatai. Itt a teljes ruha és fegyverfejlesztés a gyalog begyűjthető cuccokra épül.
...önmagában is jobb az Odyssey, mint a Horizons? : Szerintem én nem venném észre hogy H vagy O-ban vagyok, ha csak a korábbi tartalmakat nézzük. Pl be voltak ígérve extrém durván kinéző tájak, de azok még nincsenek meg.
-
Snoke
tag
válasz
Munkas #46906 üzenetére
Cutterrel random kitermeled az aszteroidákat, tök mindegy mi van benne? Mennyit lehet így keresni?
Én keresgélem a megfelelő aszteroidát, felrobbantom, begyűjtöm. Így egy 2-3 óra alatt tudom teleszedni a Pytont. Aztán még el kell vinni valami jó helyre eladni, akár több helyre is. Ha egy ilyen körrel 60-100millót keresek, akkor az már király.
-
duvi
nagyúr
válasz
Munkas #46897 üzenetére
Sajnos a jelenlegi vga piaci árak elmebeteg szinten vannak
Talán ha találsz vevőt a 1060-ra, akkor kevesebb ráfizetéssel is megúszod a fejlesztést. 150K környékén már találsz 1070-et , de a 2060-at nem úszod meg 200K alatt. Egyébként nemcsak az Odyhoz fog kelleni erősebb vga. Sajnos a mai játékok többségéhez már karcsú lenne az a 3GB vga RAM.
-
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #46888 üzenetére
" A játékmenet sem fogott meg: menj ide, vidd oda, lődd le stb."
Tehat az Odyssey ugyanaz mint az eddigi ED jatekmenet csak most "labakon"A hardver igeny pedig magas, ez ilyenre sikerult nekik. Nem kovetem egy ideje, de az elejen meg a culling se volt ezert ment a beka segge ala az FPS az allomasokon meg RTX3080 kartyakkal is.
-
Felhőtakaró
tag
válasz
Munkas #46614 üzenetére
A főnököm (Mahon a csóka) épp a minap küldött üzit hogy nincs elég CC meg csökken a birodalom...(hajóban kijelzőn baloldalt fent)
Mondom magamban - Te csávókám old meg valahogy én a galaxis túloldalán görcsölök. Ha meg feszülök, sem tudok az elkövetkező 1-2 körben (1-2 hét) beavatkozni.
-
Snoke
tag
válasz
Munkas #46608 üzenetére
Nekem semmi gondom nincs sem a játékok headseten vagy monitoron indításával. Tök egyértelmű, mit-hogy. Semmi kavarodás nincs. 850 órám elitben fullban VR-ban van és végig hotas joystickel játszottam. 1-2 nap mindig volt mikor cseréltem joy-t, hogy újra beállítsam a gomb kiosztást, de nagyon hamar berögzült vakon, mit kell nyomnom. Soha nem kell kinéznem a headset mögül. Egy gombot nem használok a normál billentyűzeten, csakis a hotas gombjait és azokat érzésre tudom hol vannak. Élvezet így játszani, sokkal nagyobb, mint egy lapos monitoron beleképzelnem magam egy űrhajó belsejébe. VR-ban ott vagy, benne ülsz, összehasonlíthatatlan élmény. Érdemes időt szánni rá, hogy megszokd, megszeresd. Nekem steames verzió van, minden indítás előtt megkérdezi mit szeretnék. Csodálnám, ha más launcherek nem így tennének.
-
Snoke
tag
válasz
Munkas #46603 üzenetére
850 órát játszottam elitet VR-ban, és nincs az a pénz, hogy monitoron még egyszer elindítsam. Eleve lehet vr módban és simán indítani. Ha normálban indítod, nem foglalkozik a headsettel. És nem lépeget sehova, nem csukogat semmit. VR közben nyilván nem lehet az oculus alkalmazást bezárni, mert az kapcsolja össze a pc-t és a headsetet.
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas #46598 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az űrben mennyi szabad neutron kolbászol, tekintve, hogy igen hamar elbomlik. Aztán abból még egy nem is elég, hogy tríciumot csináljon a hidrogénből, rögtön kettő kellene. Nem tudom mennyi lehet a természetben a trícium aránya a hidrogénhez képest, de abban biztos vagyok, hogy nagyon alacsony. Szerintem ezernyi tonna hidrogénből lehetne talán grammos nagyságrendben kinyerni. De lehet, hogy még ezzel is keveset mondtam, tekintve, hogy még a deutérium aránya is nagyon alacsony, pedig az legalább stabil.
Szóval nekem a mesterséges előállítás tűnik valószínűbbnek, ha valaha is nagyobb mennyiségben fogják használni.A He3 az más, az tényleg előfordul. Azt mondják, a Holdon is van annyi, hogy akár meg is érné begyűjteni. Mondjuk nyilván iszonyatos költségekkel járna, és jelenleg még nem is nagyon van mire használni.
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas #46584 üzenetére
Bányászni tényleg nagyon jó.
Harcra is sokszor használtam. Főleg ott volt nagyon hasznos, ahol egyébként nem volt nagy állomás. Simán újratölthettem a hajót, még ha a Corvette is volt az a nélkül, hogy ugrálnék. Lehet, hogy egyes helyeken tényleg nehjéz a parkolás, de harcot igazából akárhol lehet találni.
Pontosan a home office-os felderítésre szuper. Én keresztülugráltam vele a galaxist munka közben.
Persze kicsit drága mulatság, de szerencsére a Nagy Tojásláz idején sikerült feltölteni a bankszámlám.
Lehet vele kereskedni is. Igazából azzal az a probléma, ami általában a kereskedelemmel, egyszerűen nincs benne túl nagy pénz. Bár, ha viszel alkoholt a Rackham's Peak-re, azzal egész szépen lehet keresni. Csak aztán győzd kipakolni egy közepes leszállóhelyre azt a 20k tonnát.
Pedig nagyon is jó flotta tárolására. Nekem mindenem fel van rá pakolva, és nagyon kényelmes, hogy bárhova el tudom vinni az egészet. A Bubin belül kb. egy ugrás bármi.
Igazából az FC akkor lenne tökéletes, ha lehetne neki adni útvonaltervet hosszabb távra, amit aztán végigugrál, ill. képes lenne magát feltölteni a raktérből.
Ma nekem is patchelt egy szép nagyot. Korábban nem volt róla értesítés, hogy szeretne, szóval új patch lehet.
-
Peppo
őstag
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #46588 üzenetére
Rosszul gondoltam. Ezért inkább rendesen leírtam a folyamatokat az Exelben 😊
Szóval még jól is járhatunk: A H-3 bétával bomlik He-3-ra, amit szintén jól lehet égetni az FC fúziós reaktoraiban. Ugyan a T+He-3 reakcióból kicsit kevesebb energia jön ki, mint T+D fúzióból, viszont a reakcióban mindegyik keletkező részecskék mindegyikének van töltése így könnyebben kordában tarthatók, ezért nem terheli annyira hajtóművet. Ezért lehet, hogy H-3-al 5000 ly-et is megugrik majd a hajó és 2 perc alatt visszahűl a következő ugráshoz?
Probléma viszont, hogy az 5 kt trícium aktivitása, 1,79E+24 Bq. Ami a sugárvédelmi szempontból ugyan nem vészes, mert elég lágy bétája van, de a bomlásból származó hőteljesítmény 5,3 GW. Majdnem annyi, mint amennyivel Paks fűti a Dunát. Elég meleg lehet az FC felszíne, hogy ekkora hőteljesítményt ki tudjon sugározni az űrbe. De megoldható, csak ezt már lusta vagyok végig számolni. -
buke
tag
válasz
Munkas #46584 üzenetére
Munkas: a hagyományos felfedezéshez nehezen illeszthető, de pl. most az ODY -ban a bolygó felszín közeli repülések miatt jó ha van a közelben egy "bázis". Én pl. csak most kezdtem a felfedezést a bolygók minőség javulása miatt. A gyorsaság itt nem fontos.Viszont ha nagyon eltávolodsz az FC-dtől, akkor már nemtudod magadhoz rendelni, mert a tritiumot távolról nem lehet betölteni. (vagy én nemtalálom a kapcsolót
) 2000Ly kb.
További hátránya pl. hogy egy komolyabb útra pl.a galaxis túloldalára történő utazás kb. 1 milliárd credit ; aki nem szokott hozzá gyors pénzkeresethez ez mindenképpen idő igényes lesz.
Én viszont örülök,hogy égethetem a milliárdjaim ezen okból is.
Ha elhúzódik a felfedezés nem gond,mert a másodlagos fiókomon van ez, a többivel párhuzamosan tudok játszani és "grindelni" a bubiban. Sőt érdemes a felfedezéshez egy külön FC-t vinni, mert kint a tritium ára kb. 3x-os.
Végezetül annyit még, hogy ha nem lett volna lehetőségem FC-t venni, soha el nem kezdtem volna grindelni a meglévő egyéb tartalmakért. Soha nem akartam a harcot és kalózkodás kipróbálni, mert az elején veszteséges nagyon,de a sok credit lehetőséget adott a laza betanuláshoz és azóta ez a két játék rész a kedvenceim közé tartozik. Szóval itt a játékban mindenkinek más a története és nehéz ezen utólag változtatni.Én pont az állandó rohangálást untam már mindenhova. Most már elég szabadon játszom -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #46584 üzenetére
FC: ott a titok nyitja, hogy ezeket a dögöket eredetileg csak játékos csoportok közös irányítása/fenntartása alá akarták behozni. Így nem történhetett volna meg, hogy elárasztanak bizonyos helyeket.
Igen, a felfedezésnél a haladást akkor is biztosítja, amikor nincs idő folyamatosan ott ülni a gép előtt, elég negyed óránként leművelni az ugrást. Annyi hiba ebben is van, hogy ha egyszer így elindul az ember, akkor közben már nem lehet átváltogatni hagyományos haladásra.
Egyszer érdemes megnézni kívülről is az ugrást ha még nem láttad, de bedokkolva nincs külső nézet.
Ami a legkonkrétabb plusz, az a nagy ugrás, vagyis el lehet vele jutni olyan rendszerekbe, ahová semmilyen más normál hajóval nem lehet.
Az Ody a gyaloglásra koncentrál, ehhez jöttek a plusz tartalmak. Apropó: tegnap megjött a 8-as számú frissítés, ami behozott 4 mérnököt a kézifegyver/páncél kategóriában a Kolóniára.
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #45549 üzenetére
A kabel kell mert a WiFi nem full duplex, az idealis az ha az adott WiFi halozaton csak egy kliens van - a Quest. Az asztal/bill/joy-t nem latod mert ez nem AR, de mar van billentyuzet kovetes ahol latod a fizikait a virtualis terben de egyelore csak egy Logitech billentyuzetet tamogat. A jatekban pedig ezt egyebkent se latnad. En az orrresen nezek ki va nagyon latni kell valamit, de ugy vannak elottem a bill/eger/joy hogy nemigen kell nezegetnem.
A topic arra van hogy kerdezzenek az emberek, nem erdekes milyen szintu a kerdes. A lenyeg hogy a Quest egy standalone VR szerkezet, a PC-re kotes csak plusz funkcio az AirLink pedig meg csak egy hete van kint az Experimental-ban
A kontrollerek egyertelmu hogy nem egyformak, ott a matrica is rajtuk hogy L es R na meg amikor aktivaod oket es megjelennek a HMD-ben akkor is eloszor (a Home elott) ott van a nagy L es R buborek folottuk
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #45547 üzenetére
Nem igazan ertettem minden mit csinaltal. LAN kabellel nem lehet osszekotni, USB kabellel lehet. Aztan a PC-n az Oculus Home-ban megnezed a Devices alatt hogy megtalalta es zold a Quest vagy valami problemaja van. Ha zold akkor menni fog. Ahhoz hogy kulso jatekok menjenek (az ED ilyen lesz) ahhoz kell meg a Home - Settings - General alatt aktivalni az Unknown Sources-t is. Az ED-ben a Graphics -> Display -> 3D alatt nalam Oculus Rift (Headphones)-t kell beallitani. Igy menni fog Link-el es gondolom AirLink-el is.
Szerintem nyugodtan kerdezz a VR Topic-ban, AirLink tapasztalatt ott most van eleg az utobbi het alatt.
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #45526 üzenetére
Igy az Oculsu AirLink kiadas utan mar szerintem ne foglalkozz a kabellel ha van 5Ghz WiFi otthon, sokkal jobb lesz ugy. A kabeles megoldas egyebkent is lutri mert nem mindegy milyen az USB controller az alaplapon amire rakotod es hogy az hogy van bekotve. Nalam az RTX2080-as VirtualLink-en megy (sima USB-C 15W) a draga hivatalos kabellel. Az asztali gepen csak siras lett a vege az USB-C to USB-C es USB-A to USB-A kabeleknek is mert mar nincs normalis szabad portom a Rift CV1 es a 3 szenzor mellett. A laposon (Gigabyte Aero 15X v8) viszont siman megy mindketto. Persze tartalekba jo ha van keznel valami 2-3m USB-A to USB-C vagy USB-C to USB-C kabel attol fuggoen milyen csatik vannak a gepen (a Quest-en C a bemenet).
Szerk: marmint ezekrol a kabelekrol van szo [link] es [link] mert a kapcsolat sima USB adatatvitel.
Az elonye az Oculus kabeles Link avgy Wifi-s AirLink-nek az hogy az ED igy direkt az Oculus SDK-n keresztul megy es a terheles valamivel kisebb.
Ha a VD-re vagy az ALVR-ra vagy hagyatkozva akkor a SteamVR/OpenVR valtozat fut es az valamivel teljesitmenyigenyesebb ami egy GF1060-nal mar nem mindegy.
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #45524 üzenetére
Koszi
En egyebkent megalltam Quest 1-nel leginkabb a Facebook fiok kapcsolasa miatt, megvarom mit lepnek az eredeti Oculus fiokok lejartaig 2022 vegen, de azt hiszem a jelenlegi helyzet alapjan addigra en is lepek a Quest 3-ra fuggetlenul a kovetelmenyektol mert nem hinnem hogy valaki mas akkorat robbantana hogy ilyan hamar behoznak a Facebook elonyet.
A VR topic-ban az aktualisan aktiv tagok minimum 90% mar Quest 2 es ott azert kapsz praktikus tanacsot melyik silikon facemask vagy 3rd party faceplate amit erdemes venni hozza az izzadas miatt vagy hogy melyik fejpant kiegeszitot erdemes hol 3D nyomtatni hozza hogy kenyelmesebb legyen.
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #45519 üzenetére
Hogy mennyire latsz ki egy hajobol az a hajotol fugg. Ugy kepzeld el hogy ott vagy. Ahogy most ulsz egy szeken es korbenezel ez van VR--ban csak persze nem a szobadban vagy hanem egy urhajoban.
Az a Quest 2 pont jo, de eleg borsos az ara 426EUR-al, hivatalosan 350EUR es az amazon.it (365EUR) vagy amazon.fr (370EUR) oldalrol szoktak Mo-ra rendelni de sajnos az adozas valtozasok miatt most az Amazon nem szallit Mo-ra. Ha az 50-55EUR felar nem hat meg akkor vedd a linkeltet.
PC-re ezt ra lehet kotni a draga (90EUR) hivatalos vagy sima olcso USB3.0 kabellel (USB-C van a HMD-n), ajanlottak vannak a VR topic-ban, egy 3m nem art hogy ne legyen kenyelmetlen az elvezetes utan. Ezen kivul van WiFi streaming is, akkor nem kell kabel. Minimum egy WiFi5 (802.11ac) kapcsolat ajanlott hozza (PC -> kabel -> Router/AP -> WiFi -> Quest). Ehhez a hetvegen jott ki az experimental hivatalos tamogatas, azon kivul van egy 20EUR app (Virtual Desktop) amivel eddig mukodott.es a Quest Store-ban kell megvenni. Ingyenes megoldas is van az ALVR kepeben [link] de ez persze nem olyan kenyelmes mint a VD vagy a hivatalos.
Ha meglesz es valami kerdes van akkor itt a legegyszerubb a VR topic-ban [link]
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #45509 üzenetére
Az iranyitas embertol es konfiguraciotol fugg. Van aki mindent rarak a Joy-ra, en a Galaxy Mape-et meg mindig billentyuzetrol iranyitom (ott van elottem). Ahogy anno nezegettem mindent amit hasznalok ra lehetne rakni a T.Flight-ra is a shift funkcioval, de nem merultem bele soha. En nem latom hogy milyen kulombseg lenne VR vagy 2D kozott ilyen szempontbol, szerintem ugyanaz. A panelek nalam ugy vannak ahogy a jatek default beallitotta, tehat ha jobbra vagy balra nezek akkor jonnek fel, a hozzarendelt joy gombokkal ugralok a tab-ok kozott es a joy karon levo kis joy-al pedig az ablakokon belul.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #45477 üzenetére
Az egyik ilyen lehetőség, hogy felveszel 3 pilótát, de akkor neked direkt az Experteket kell választanod, és felfejleszted őket Elit szintre. Na ők úgy fogják leszívni a jövedelmedet mint a piócák
Más, ugye jól sejtem, hogy a PUBLIC_TEST_SERVER_OD mappában a jövendő teljes játék van már most is nagyjából? Csak mert 60 gigát kértek, de ez még "csak" 45. Tehát az alfa nem használja a normál játék állományait, ebben a 45-ben az a 20 is benne van mégegyszer, ami most az elite-dangerous-64 mappában van.
-
Raymond
titán
válasz
Munkas #45459 üzenetére
Az ilyenekbol csak akkor vennek hasznaltat ha jelentosen olcsobb es egy aktualis termekbol mint a Quest 2 csak ujat vennek. A 64GB vs 256GB tema akkor erdekes ha a nativ standalone jatekokat nezed, tehat nem csak PC-rol stream-elsz. Az uj nagyobb cimek mar mind 5-10GB kozott vannak igy egy 64GB amibol 52GB a felhasznalhato mar szukos lehet hamar es torolgetni kell stb. Ez hozzaallas kerdese, van akit nem zavar.
A Facebook es a VR ugy jon ossze hogy megvettek az Oculus-t 2014-ben es tavaly jutottak el oda hogy most mar kell Facebook fiok a keszulekek hasznalatahoz. Meg akkor is ha sajatot csinalsz mert vettel egy regebbi hasznalt termeket. A regi Oculus-os fiokok is csak az ev vegeig mukodnek, 2022-re kell valtani Facebook fiokra. Nem lelkesedek erte. Fake nevvel csinalhatsz de ez a ToS ellen van es ha peldaul egy bot bannol akkor csak foto dokumentacio (valami szemelyi stb.) lehet visszahozni igy fake nevvel es nem mukodik. Ha soha nem veszel az Oculus Store-ban semmi jatekok akkor ez mindegy lehet, de ha igen akkor buktal midnent mert a fiokhoz vannak kotve.
#45462 orientcx
Annyira nem igenyes, en jatszottam anno a 380X-el is a CV1-en, persze a 1070-el utanna mar mas volt a dolog. Egy 1070/1660S/2060 kategoriaju kartya eleg hozza.
-
duvi
nagyúr
válasz
Munkas #45460 üzenetére
"Pedig jó lett volna a pár napot szűkebb korlátok között játszani, és érezni a fejlődéshez szükséges erőfeszítéseket."
Indíthatnának egy ED vanilla szervert mint a Blizzard tette a WoW esetébenAz első évben tényleg ez volt, amit most hiányolsz. Akkor még baromi nagy szám volt egy full A-s Python is! Nem napok, hanem hetek, hónapok alatt jött össze rá a pénz
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #45459 üzenetére
Végül is az Elitet jó lenne újra játszani nehezebb fokozaton VR-el (vagy a nélkül is). Kár, hogy nincs belőle hardcore server. Lehetne több nehézségi fokozat is. Mondjuk a pénz és nyersanyag igényeket megzsírozhatnák x-el, a jutalmakat és saját hajó tulajdonságait (HP, fegyverek DPS, FSD tömeg, PP energia stb.) meg osztanák más számokkal.
A nagyobb hajók felé akár exponenciálisan kitolni ezeket, hogy ne legyen bármi elérhető két hónap játék után, és legyen értelme a pénznek is. Ne avval kezdjük, hogy hajóvásárlás után felrakjuk az A-s cuccokat, és körbejárunk a mérnököknél, hogy mindet maxra húzzuk.
Ez már nekem sem volt meg. A decemberi kezdésénél pikpakk túlléptem a kis hajókon és az olcsóbb modulokon. Pedig jó lett volna a pár napot szűkebb korlátok között játszani, és érezni a fejlődéshez szükséges erőfeszítéseket. -
Raymond
titán
válasz
Munkas #45457 üzenetére
Attol fugg mennyit szansz ra. Per pillanat az ar/ertek bajnok a Quest 2 (350EUR), de ahhoz kell Facebook fiok. Ha nem zavar ez akkor azt, ha igen akkor valami hasznaltat kell nezni. Minden Oculus-hoz kell ma mar Facebook fiok igy ha ez problema volt akkor eleve kiesnek. Ha nem problema akkor meg lehet nezni az eredeti Rift CV1-et, a Rift S-t inkabb nem. Ezek mind hasznaltan es az arukat ahhoz lott be hogy a technikailag jobb Quest 2 ujonnan 350EUR. Aztan van meg Facebook nelkul valamilyen WMR cucc (HP, Lenovo, Dell, Acer) ha talalsz nagyon olcson vagy az ujabb generacios HP Reverb (G1 es G2) de ezek mar sokkal dragabbak (500-700EUR). Az eredeti Vive felejtos ma mar foleg ED-re a Vive Index pedit 1000EUR+ sajnos. Samsung Odyssey es Odyssey+ soha nem votl hivatalosan forgalmazva Europaban igy ha talalasz is akkor gondok eseten a javitas problemas lehet.
-
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas #45163 üzenetére
Shipyard ill. Outfitting nem kell, az a tulajnak jár az alap FC-hez is. És igazából ez a kettő az, ami a legdrágább, és a legtöbb helyet is foglalja, szóval a többit akár mindet megveheted, nem ez lesz az, ami csődbe visz. De részletesebben: a refuel, repair, armoury alap, hogy legyen, universal cartographics és redemption office hasznos tud lenni (igaz, ezek sem túl olcsók, de legalább nem foglalnak túl sok helyet), és akkor már csak a secure warehouse maradt. Na azt viszont tényleg csak akkor kell felrakni, ha lopott árut akarsz elpasszolni rendszeresen.
Egyébként később ezeket is bármikor eladhatod, ahogy a hajón lévő modulokat. Csak el kell menni egy olyan rendszerbe, ahol lehet szerelgetni ill. venni carriert, és ott bármikor leszereltetheted, ha úgy látod, nincs rá szükséged.
Nekem nem is annyira a modulok ára, mint inkább a helyfoglalásuk fáj. Ha valaki más is átjönne hozzád több hajóval, akkor shipyard és outfitting kell, ami együtt közel 5000 tonna.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Munkas #45163 üzenetére
Attól függ, mire akarod használni. Mondjuk az egyetlen, ami opcionális de mégis szinte kötelező, az advanced maintenance, hogy tudj tankolni, javítani, újratölteni (fegyvert, SRV-t, vadászt). Bubin belül, és a közelében minden más felesleges, csak a helyet foglalja, és növeli a költséget. Ha elmész vele nagyon messzire, akkor egy térképészet alap. Különben az hogy te csak soloban nyomod, erre nincs hatással, mert mindenki látja a hordozókat.
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas #45145 üzenetére
Tríciumra is igaz az, hogy nem stabil. 12 év a felezési ideje, szóval elég valószínűtlen, hogy nagyobb mennyiségben lenne jelen a gyűrűkben. Arról nem is beszélve, mennyire lenne egészséges a hajóra nézve, ha 500 tonna tiszta trícium sugározna békésen a raktérben.
Ahogy föderációs barátunk is mondta, hosszasan lehetne sorolni azokat a hülyeségeket, amelyeket a játszhatóság miatt tettek a játékba. Pl. maximum pár száz m/s sebesség az űrben, meg ilyenek. Ezek sajnos kellettek. Ahogy az Elite 2-re jellemző newtoni fizika alapján történő mozgást is egy az egyben kidobták, mert multiplayerben kb. játszhatatlan lett volna. A fegyverek lőtávja is vicc, meg az, hogy lövedékek veszítenek az erejükből (lendületükből) a légüres térben.
Mondjuk számomra a modulrendszer az, ami még agyfasz. Egy 1 tonnás limpet controller (ami gyakorlatilag egy távirányító), egy limpetet tud irányítani, de ahhoz, hogy négyet tudjon egyszerre, egy 128 tonnás helyet elfoglaló modul kell.Az lenne a hátránya, hogy drága. Csak hát a mai kereseti lehetőségek mellett annyira nem drága. Tavaly nyáron meg kb. a vicc kategória volt, mikor 20-30 óra játékkal megkerestem a fenntartási költséget 15 évre. Ok, az ma már nincs, a Tojást kinyírták, de ma is lehet könnyen nagy pénzeket keresni.
-
MrDrake
tag
válasz
Munkas #45150 üzenetére
Anno volt róla szó, hogy a Powerplay open only lesz, erre elkezdtek a népek lázadozni, hogy hát akkor többet nem költök a játékra, rohadjon meg az FDev, hogy tönkreteszi a játékot meg az egész életemet, stb. Képzelem milyen sírás menne, ha belengetnének egy ilyen FC elpusztítós update-et.
Amúgy a múltkor jutott az eszembe, hogy a legjobb megoldás talán az lenne, ha bevezetnének egy új módot, mondjuk Hardcore néven, saját BGS-sel és persze egy alapos rebalance-al, hogy többek közt ne lehessen óránként 100 milliókat keresni. Csak ezzel meg az a gond, hogy tovább aprózná az amúgy sem túl népes közösséget.
-
orientcx
őstag
válasz
Munkas #45145 üzenetére
" de már összekapartam 6 Mrd kreditet és a hétvégén veszek egy FC-t akkor már jobban fogom tudni…"
Gratulálok, egy saját mobil bázis az remek móka.[HUN]NIMROD - "azt fenntartom, hogy az eredeti vállalható koncepcióhoz képest az ami most van, arra nagyon is helytálló az IDKFA hasonlat."
Sajnos Brabenék minden téren durván könnyítettek(pl pénz, mérnökölés, FC, stb). Azoknak, akik a kezdetektől itt voltunk, szép fokozatosan jöttek a megtanulni való nóvumok, volt idő megízlelni, és kiélvezni az újdonságokat, az újaknak meg minden egyszerre szakad a nyakába. Ma én is nagyon elveszettnek érezném magam. Ez lehet az egyik ok, a másik talán az újak gyorsabb felzárkóztatása. No meg persze az állandó professzionális reddites zokogó kórus. De lehet hogy más(is) van a háttérben.
"Azt nem tudtam, azt akarod mondani hogy ez a módosítás még az energiapajzsokat is elrozsdásítja?!??"
Maga az effekt nyilván nem, de a lövedék az lövedék, még ha kicsi is. Ha lenne a kezem ügyében egy műszerészkalapács, azzal is ütném!
(na ez egy igazi Fed tahós megjegyzés volt, ezt már én is szégyenlem egy kicsit-
)
MrDrake - Ezt bizony valóban csúnyán elméretezték(tán megrettentek a fentebb említett reddites kórustól). Ide én jóval magasabb vételi, és fenntartási költséget szabtam volna. Az egy vicc, hogy egy kb 2 órás játéknap alatt összelövöldözzem az éves fenntartását. Az eredmény meg látható, az ember néha már nem talál parkolót.
(reklamáltuk az életszerűtlenséget, hát nesze nekünk, most megkaptuk az arcunkba a valóságot)
-
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas #45121 üzenetére
10 milla per hét az alapár, ha minden felszerelés rajta van, akkor kb. a duplája. (De nem feltétlenül kell rá minden felszerelés.) A mai pénzkereseti lehetőségek mellett ez nem nagy kihívás.
Trícium csak akkor kell, ha ugrani akarsz vele, álló helyzetben nem fogyaszt egy dekát sem. A bubin belül lehet kapni (40000-50000/t körüli áron), azon kívül viszont többnyire bányászni kell, vagy más FC-k árulnak olykor. Komolyabb mennyiség akkor kell, ha nagyobb útra mész vele. Bubin belüli ugrándozásra 1-2 ezer tonna is sokáig elég. -
Peppo
őstag
válasz
Munkas #45118 üzenetére
Ezt senki nem mondhatja meg helyetted. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy szükséged van-e egy olyan mobil bázisra, ahol az összes hajódat (na jó, csak negyvenet) tárolhatsz, és oda megy, ahova csak szeretnéd. Ha igen, vegyél egyet, ha nem, akkor meg ne!
Annyiban kiegészíteném, amit írtál, hogy hely azért még most is van. Olyan rendszer nagyon kevés van, amely tényleg betelt, és még ha így is van, azért a közelben találni helyet, szóval a parkolás legfeljebb apróbb kellemetlenségekkel jár, de semmi komoly.
Felfedezésre is lehet használni, persze kicsit másképp, mint egy vezethető hajót. Én elmentem vele a Beagle Pointig meg vissza, és élveztem. De ami számomra a legnagyobb előnye, az pont az, hogy az összes hajómat tudom vinni magammal, ahova csak akarom. Ha pl. lövöldöznék, és az adott rendszerben nincs nagy állomás, akkor is mehetek nagy hajóval, mert leszállok a carrierre, amit leparkoltam a res site mellett. Bányászat közben nem kell elugrándoznom eladni a cuccot, a hanem a carrieren tárolom, és a végén egyben adom el az egészet egy másik, kifejezetten a szállításra épített hajóval. Lehetne még sorolni, nekem nagy segítség a FC, egy pillanatra sem bántam meg, hogy megvettem. De lehet, hogy másnak ezek nem szempontok, és neki nincs rá szüksége.Az. Akkoriban csináltam én is, mikor még nem volt FC. Szerencsére aránylag hamar kaptam is egy megfelelő küldetést, nem sokat tököltem vele. De amúgy Marco talán a legidegesítőbb mérnök az összes közül. Nehéz hozzá eljutni (bugokkal is meg kell küzdeni), és igazából ő maga nem sokat tud. A legfőbb haszna, hogy meg tudja mondani Palin ill. Chloe elérhetőségét.
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #45081 üzenetére
Thargoidokat azért lehetett jól pusztítani, mert a a hipertérben hordában voltak (kb. mint most egy 6-8 signal-nál) és a C=64, az 1 kHz-es órajelével, nem bírt a sok mozgó poligonnal, ezért úgy belassult, hogy kényelmesen lehetett célozni az egyedül szinte követhetetlenül gyorsan cikázó hajókra.
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #45080 üzenetére
Nem is, kazettán volt, és vagy 5 perc volt amíg betöltött.
Az egyik kezdéskor még a lézereket is eladtam a hajóról, hogy azok árából is árut tudjak venni, csak úgy meg nem volt célkereszt, ezért szigszalagból vágtam kis csíkokat és azokat ragasztottam a TV-re, hogy tudjak dokkolni. -
Raymond
titán
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas #45061 üzenetére
A lézerek miatt lenne csak problémás. Magasabb szintű ellenfeleket a full lézer buildek már nem nagyon sebzik. Ill. a pajzsot persze hamar lekapják róluk, de a hullt szétverni sokáig tart. Egy dangerous-elite wing ellen szerintem már kellene legalább 3 hajó, hogy ne legyen súlyos a pajzsvesztés. De szóló ellenfeleket simán szétkapna 2 ilyen T10. A pajzs szerintem 10 másodpercig nem tartana.
Jó öreg Orion (gondolom, az első rész) meg UFO. És persze Civ. Mennyit toltam ezeket is.
-
duvi
nagyúr
válasz
Munkas #45064 üzenetére
Az FDL az igazi PvP meta hajó
Szerk:
SpaceJamnek nem jött be az ED. Nincs ezzel gond. Nem tetszhet mindenkinek. Úgy érzem, hogy amit lehetett megtettünk, hogy segítsünk neki a játék megismerésében. Szerintem ha nincs meg az alap szimpátia, akkorakárfejre is állhatunkírhatunk mi bármit, őt akkor sem fogja meg. Egyvalamire azért figyeljünk! Ahogy tiszteletreméltó kartársunk - orientcx - is írta, maradjunk kultúráltak és tartsuk tiszteletben a másik véleményét! -
Peppo
őstag
válasz
Munkas #45054 üzenetére
Az meg a másik, hogy utility slot sincs annyi rajta, így vagy PD vagy SB lesz rajta kevesebb. Még így sem hiszem, hogy nagy veszélyben lenne egy low vagy normál res site-ban, de mindenképp sebezhetőbb a nagyokhoz képest. És valójában a kisebb hajók egyetlen előnye a nagyobbakkal szemben a mozgékonyság, de egy AFK build esetében éppen ez az a szempont, ami semmit sem számít.
Arra kíváncsi lennék, mit rendezne 3-4 ilyen dög együtt. Szólóban tuti nem bírná még a high rest sem sokáig, de wingben, ha a többiek is támadják maguktól a célpontot (nem tudom, így tesznek-e), akkor akár a haz res is kezelhető lehet.
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas #45046 üzenetére
Pénzt farmolni jó. Másra nem nagyon. Esetleg még új karakterrel az első 3-4 rangot el lehet vele érni. De az kb. semmi, a neheze utána jön.
Közepes hajóval szerintem nem is az a baj, hogy nem bírná a pajzsa, inkább az, hogy kevés lenne a tűzerő. Fontos, hogy hamar szétkapja az ellenfelet, mert üldözni nem fogja, ha az megpróbál meglógni. Arra meg a legjobb recept még mindig az, hogy minél több fegyver legyen a hajónkon. Szerintem a T10 erre tökéletes, de persze valószínűleg a másik 3 nagy is működne.
Azt írták itt páran korábban, hogy maga az ötlet egyáltalán nem új, évekkel korábban előkerült már. (Pedig egy rövid ideig úgy örültem, hogy kitaláltam valami újat.
) Nem is nagyon érdekli a Frontiert sem, végül is a pénz ebben a játékban már kb. semmit nem ér. Meg aztán hova nerfelnék tovább a turreteket, már így is gyengék, mint a frissen ázott libaf.s.
Én is inkább csak poénból próbáltam ki. Pénz nem kell, az összes mati tároló (thargoidok kivételével) maximumon, és a rang sem növekszik már tovább. Egyszer-kétszer még kint hagyom, hogy lássam, mire képes, de kb. ennyi. Megépíteni, mérnökölni szórakoztató volt, ez mostanában nekem hiányzott a játékból. Ezért már megérte.
-
Munkas
aktív tag
válasz
Munkas #45045 üzenetére
Úgy néz ki, hogy pénz farmolásra jó a módszer. Ha az ember rászán egy fél órát a küldetések felvételére (én közben írtam a fenti két bejegyzést), akkor a következő két órában 101 millió kredit jött össze, és még van bent 300 milliónyi küldi. Ez kb. a fele a bányászat hozamának, viszont az idő 80%-ban nem kell foglalkozni vele. Így biztos terjedni fog a módszer. Ha esténként a playerek kiteszik a T-10-et a haz res-be, akkor félmilliárd azért összejön reggelre. Bár aki össze tud rakni egy ilyen hajót, annak nem feltétlenül számít a pénz, és annak sincs több értelme, hogy rank növeléshez is ezrével kell ölni a scoutokat (vagy a kalózokat dupla mennyiségben), ugyanolyan szisztéma szerint
-
Submarine
senior tag
válasz
Munkas #45040 üzenetére
Üdv!
Nem rossz, nem rossz ez az AFK kalózvadászat de ha belegondolok rangot ez csak kis szinten lehet jó húzni. Mondjuk a fogadott pilóta eleve rontja az arányt, valamint pl. dangerous szinten feleslegesen lövi pl. a novice-ket. Kreditet már inkább lehet vele keresni.
Friss koncepciónak tűnik, kíváncsi leszek mikor csap rá a nerf kalapács. Volt már ilyen máshol is, kb 10 perc inaktivitás után kitett a menübe. Itt is meg lehet valahogy oldani.gabranek:
Bindelést én AHK-val oldom meg (létezik más is), de nem tudom kezeli-e a hotast, a joyomat igen.
SRV-t én is billentyűzettel, a tornyot egérrel irányítom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest