Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
notebook akksikban nem szoktak 18350-ek lenni?
-
benfolds
őstag
hát nekem is gyanús volt, hogy nem ni-mh folyt ki, nálam sem fordult még elő. de olyan szépen belekötött az elem, hogy max kifúrni lehetne...
-
benfolds
őstag
az lehetséges, hogy egy fehér LADDA AA folyt ki és kötött bele ebbe a pici zseblámpába úgy, hogy csak fogóval tudtam letekerni a tailcapet? unokaöcsémnek vettem a lámpát, nem vagyok biztos benne, hogy akksi volt benne, de nagyon valószínű.
-
benfolds
őstag
a zanflare f1 mellett a h03-akat is kipörgeti a gb? úgy látom, már sima h03-at nem kapni. out of stock, de náluk az a discontinued előszobája szokott lenni. vagy mindenki húz át valamiért a bg-re? pl. egyre több ganzo kést sem kapni már gb-n, viszont ugyanazok megjelentek bg-n.
-
benfolds
őstag
Kicsit fura ez a skilhunt m2, hogy 230 V-ról megy.
-
benfolds
őstag
válasz
Zoli-bácsi #51812 üzenetére
Ugyanaz. Egy 1000-es postával, vicc. 🙂 Én anno drágán, 1500-ért vettem.
-
benfolds
őstag
válasz
Zoli-bácsi #51805 üzenetére
én a neutrálisat szeretem, de az én szememnek a neutral F1 egy kicsit "színes", tulajdonképpen zöld. most, hogy mondjátok, hogy hideg már nem lesz, már bánom, hogy ezt tartottam meg magamnak, a hidegek meg mentek ajándékba. (előbb ajándékoztam el a hideget, minthogy megjött volna a meleg).
-
benfolds
őstag
válasz
Műszakis #51776 üzenetére
amit (#51778) HardSanyeee mond.
én is az ő ajánlására vettem az említett hátsó villogóból, és végre úgy érzem, hogy ez minden szempontból megfelel. erős fénye van, oldalra is világít, és nem műanyag a rögzítése, tehát nem kell félni, hogy letörik (nálam ez állandó probléma volt korábban). annyi, hogy mivel a bekapcsoló gombja nem emelkedik ki, biciklin ülve tapogatni kell be-kiapcsoláskor, de idővel megszokható. emellett tartok táskámban egy tartalék bézik elemes villogót is, arra az esetre, ha lemerülne az akksis, de még nem volt rá szükségem.
ismerem egyébként a velotechet is, nagyon jó, csak a műanyag izé nálam letörne 2 héten belül, szerintem.
mielőtt megvennéd 5000-ért, mindenképpen érdemes tenned egy próbát a másikkal, nem fogod megbánni. (engem tegnap is leszólított egy idegen, hogy hol vettem) -
benfolds
őstag
válasz
HardSanyeee #51749 üzenetére
néztem róla több videót, úgy tűnik, mintha még kevesebb is lenne a fénye, mint egy s2+-nak, pedig a számok szerint többet tud. azt meg nem is vettem észre, hogy nem lehet cserélni benne az akksit...abban reménykedtem, hogy 15 dollárért tud annyit, mint egy fenix bc30.
-
benfolds
őstag
ez a xanes dl06 biciklilámpa milyen lehet? bg-n most csak 15 dollár.
-
benfolds
őstag
ez az 1200 lumenes lightway lámpa, ami mától kapható az aldiban 5000-ért, milyen lehet?
-
benfolds
őstag
előre (a fehér, természetesen)
hátra
én ezeket használom, sokkal erősebb fényük van, mint a szilikonosoknak. az első kicsit kékes, de nem látni akarsz vele, hanem látszani. az előre ajánlottból van fehér is, de a felfogató gumija aszimmetrikus, hogy a nyeregcsövön függőlegesen álljon, ezért előre szerintem nem az igazi. az enyémekben már van kb. 20-25 töltés, és egyelőre semmi gond nincs velük. -
benfolds
őstag
válasz
nemethbalazs #50624 üzenetére
ennyiért szerintem is verhetetlen. én is vettem már vagy ötöt a családba. egyedül az a szívás, hogy csak úgy simán nem tudod odaadni, kell mellé akksit is venned.
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #50029 üzenetére
nagyon a bögyödben van a dt35 (szerintem a vámolás miatt is)
ha önmagában nézed, nem ahhoz képest, hogy mit ígért a gyártó, és mellé teszed az árcéduláját (nem a hivatalos árát, hanem amennyiért vetted), akkor szerintem mondhatod, hogy egy nagyon korrekt vétel volt. jó, én könnyen beszélek, mert én még olcsóbban vettem, mivel nem vámolták meg, és én nem láttam még annyi jó lámpát, mint te. de így "tudatlanul" én tökre meg vagyok vele elégedve (kivéve a melegedést). -
benfolds
őstag
válasz
WestBam #50026 üzenetére
igen, nézem a utorch-ot, talán olcsóbb is, mondjuk én a xiaomi-t is nagyon jó áron vettem, asszem tavaly ilyentájt volt 6 dollár körül (igaz, én elemet nem kaptam hozzá). én magas fokozaton használom, de lehet, hogy jó ez így, ahogy van, és nem kell, hogy teljes felületen világítson.
-
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #50024 üzenetére
ki gondolná, hogy nálad lehet sötét bárhol is.
nekem is van a xiaomiból, nagyon megkönnyíti az életemet, mert annak idején buta módon lettek elhelyezve a kapcsolók a házban, nem tudok fentről villanyt kapcsolni az alsó szinten, és amikor jövök le az emeltről, akkor semmit nem látok a lenti részből, mert a lépcsőház fényét meg árnyékolja a lépcsőforduló fala.
nagyon gyorsan felkapcsol, viszont akkor nem kapcsol fel, amikor nem kell, a fénye nem olyan nagy, hogy esetleg valakit zavarjon, aki a lenti helyiségben tv-t néz, esetleg alszik. szóval nagyon jól be van lőve minden paramétere. talán jobb lenne, ha minden része világítana, nem csak a széle, de lehet akkor meg az lenne a bajom, hogy a szemembe világít. -
benfolds
őstag
válasz
Gargouille #49889 üzenetére
ja, egyébként az s2+ a bezel hiánya miatt gondolom jobban állja a vizet, mint az s2+. én párszor megáztam már az s3-mal, illetve ha koszos, csap alá tartom és megmosom. miután letöröltem, meg szoktam nézni, hogy nem folyt-e bele víz, de úgy tűnik, hogy ennyit simán kibír.
-
benfolds
őstag
gyerekek, ez már a vég. ma az s3-ammal álmondtam. méghozzá azt, hogy valakinek kölcsön adtam, akinek kigyulladt a kezében a lámpában lévő akksi, amitől szétolvadt a lámpatest.
-
benfolds
őstag
mennyire normális, hogy a lii-500 2650 mAh-t töltött a 2450-es LADDA akksiba?
ezeket használom a xiaomi mijia éjszakai fényben, de nem igazán merülnek együtt, úgy látom. kettőbe töltött kb. ennyit, a harmadikba meg 1400 mAh-t. egyszerre vettem az akksikat, és egyszerre lettek feltöltve, mielőtt a lámpába tettem volna őket. -
benfolds
őstag
válasz
HardSanyeee #49855 üzenetére
én pótakksi helyett elemes villogót tartok a hátizsákomban.
amúgy az első alkalmat kivéve mindig sikerült időben töltenem, kb. 4-5 óra használat környékén szoktam töltőre tenni. az enyém is megázott már többször is, nem lett baja. elöl ilyen villogót használok városban. a felfogatása miatt előre jobb, mint ami hátul van (abból is van fehér). nagyon erős fénye van, szintén bírja az esőt. eléggé kékes a fénye, de villogónál engem nem zavar.
a felfogató gumiját mondjuk sikerült eltépnem, de ha minden igaz, a nagyobbik solarstormos jó lesz hozzá. -
benfolds
őstag
válasz
HardSanyeee #49841 üzenetére
gondolom ez még azelőtt volt, hogy megvetted azt a hátsó villogót, amit tavaly ilyenkor nekem is ajánlottál, mert szerintem az tökéletes. annál nagyobb fényerő szerintem nem hogy felesleges, hanem még zavaró is lehet a mögötted jövő számára. a felfogatása is tök jó, egyedül azt nem szeretem benne, hogy biciklin ülve nehéz fokozatot váltani, mert a burkolat síkjában van a gomb (kinézet szempontjából mondjuk ez jó).
-
benfolds
őstag
válasz
FBLLMAG #49801 üzenetére
"derékig érő vízben gyakoroltak"
tényleg el fogok menni és megnézem.egyébkét szerintem én nem mondtam, hogy a fenix és nitecore említett lámpái _annyira_ drágák lennének, ha másképpen nem tudnám megoldani, akkor megvenném a nitecore-t, de én úgy látom, hogy nem sokban marad el tőle egy s2+ sem, ezért számomra tökéletes megoldás az is. ellenben a múltkor már megbeszéltük, hogy a fenix igenis szórja a fényt felfelé is, szóval nem kevésbé szembejövő-ellenes, mint az s2+. a nitecore jónak tűnt, de én városban vagy villogót, vagy ritkábban s3-at minimumon, lefele fordítva használok, szóval nem vakítom a szembejövőket olcsó lámpával sem. a középső és a max fokozatot csak terepen kapcsolom fel, ott meg veszem a fáradságot és lejjebb fordítom a lámpát, ha jön valaki szembe.
-
benfolds
őstag
válasz
FBLLMAG #49774 üzenetére
OFF OFF OFF
"A 180 km távot kb 3 óra alatt teljesítették, országúton."
azt ugye tudod, hogy ezt az jelenti, hogy átlag "kb." 60 km/h-val téptek?
csak mondom, hogy a tour de france-on sík terepen 40-45-ös átlagokat mennek 1-1 3 órás szakaszon a világ legjobb versenyzői.
nagyon úgy tűnik, hogy szlovákia nem csak tőlünk, de az egész világtól iszonyatosan elhúzott.
(tényleg nem "kötözködni" akartam, de ne tegyük már komolytalanná a topikot ilyen iszonyatos blődségekkel.)
OFF OFF OFF -
benfolds
őstag
mostanában sokszor volt 28-30 dollár körüli flash sale-ben, lesz még ennyi biztosan. de ha nem akarsz keverni, akkor vedd meg, 34-ért sem drága. ilyen gyakran előfordul azért, hogy megveszel valamit, és később olcsóbb lesz. pro tipp: ha megvetted, utána már ne nézegesd az árát.
amúgy tényleg ennyire semmi értelmes akció nem volt 11.11 alkalmából? ennél szinte bármelyik random nap több jó vétel jelenik meg a topikban.
-
benfolds
őstag
ezt ismertétek? a napfény pl. számomra meglepő módon 6500K, de mivel a megvilágítás nagyon erős, 10000 és 100000 lux közötti, ezért természetesnek, kellemesnek érzékeljük. -
benfolds
őstag
válasz
WestBam #49581 üzenetére
lehet, hogy túlagyalom, de szerintem ez sehogy sem jó bicajra.
gondolom simonnal össze lehetne rakatni egy régi firmware-es, xpl-es s2+-t. ha más nem lesz, lehet megpróbálom, bár elvagyok a xml2-essel is tulajdonképpen. mindig oda lyukadok ki, hogy az s2+/s3 volt minden idők legjobb zseblámpája.
-
benfolds
őstag
válasz
belsodavid #49566 üzenetére
most nézem, hogy az xpl-es s2+ csak biscotti firmware-rel van, ami nagyon nem lenne jó nekem bicajon, hiába van 12 módcsoport, egyik sem nyerő. kell bele egy 40-50% közötti, amin úgy 90%-ban közlekedek. oké, talán a 35% is elmegy, de a régi firmware 40-45%-a szimpatikusabb volt. 50% helyettesíthetné, de amelyikben van 50%, abban nincs 100%. amelyikben van 100%, abban 0,1% és/vagy 1% is van, amin ha módváltáskor át kell ugrani, az elég kellemetlen, mert azzal már nem látok eleget. mondjuk ha jól tudom, visszafelé is lehet lépegetni, de ki fogja azt kitapizni menet közben...talán a 10. módcsoport még elmegy, de az sem olyan jó, mint a régi 3-as 5%, ~40%, 100%, mert a kiosztása is rosszabb, és van egy tök felesleges 4. mód, ami csak arra jó, hogy többet lehet nyomogatni a gombot. az astrolux s1-nél a low mode hány % lehet?
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #49529 üzenetére
ugyanerre jöttem rá én is, már csak azt kéne belátnom, hogy nincs szükségem a tip turbó 360 lumenjére, és akkor meg tudnék békélni a DQG, wuben stb. (most direkt nem reklámozom magamat
) tekerős megoldásával. ha veszel, akkor szerintem titánt érdemes, egyik topiktárs szerint a réznek szaga van, az acél festése pedig kopik - zolkow szerint mondjuk nem, és nálam sem igazán.
de az is lehet, hogy a tube-bal is meg tudnék már barátkozni, elsőre 2 perc után ejtettem, aztán ment ajándékba. -
benfolds
őstag
válasz
Zola007 #49525 üzenetére
x2-m addig volt, amíg meg nem vettem az első s3-amat, aztán egymás mellé tettem a kettőt, és 1 másodpercig tartott eldönteni, hogy melyik marad a biciklin. az x2 messzebb világít, de kb 20 méterig kevesebb a szórt fénye, emellett gyűrűs is. először persze nagy wow volt. ezt a wosawe-t nem ismerem, de ha jó fenix koppintás, akkor érdekes lehet. én egy s1-et vagy egy xpl-es s2+-t akarok most kipróbálni bicajon. a műanyag pattintós konzolokat és a kábelezős megoldásokat én már korábban kizártam.
ha már bicajlámpa. hol lehet vajon olyasmi gumit kapni, amivel pótolni tudnám ennek a villogónak a rögzítőgumiját? sikerült ma eltépnem.
-
benfolds
őstag
ez a tok.
tényleg jöhetne már egy értelmes kulcstartólámpa, ami méretben, használhatóságban és fényáramban is megfelel. már csak egy cooyoo-m maradt, de nagyon morfondírozok, hogy megtartom a tip helyett vagy mellett, mert 1. ténylegesen vízálló 2. szebb, kisebb, jobban kezelhető, mint tip. kis mínusz az akksi kapacitása, nagy mínusz a tip turbónál jóval kevesebb fény. igazából egyiket sem tudom szívből szeretni. persze ha csak a tip-et ismerném, akkor lehet azt mondanám, hogy de jó, milyen pici (a cooyoohoz képest viszont óriási), minek a vízállóság, nem akarom fürdeni vinni (de, a strandon pl. viszem magammal a kulcsomat a vízbe, akkor tök jól jött a cooyoo vízállósága, illetve nehogy már ne lehessen esőben használni, ennyi erővel telefonnal is világíthatnék), ha meg csak a cooyoot ismerném, akkor azt mondanám, hogy mekkora fény szorult ebbe a pici lámpába (a tiphez képest viszont a fasorban sincs). egy szó mint száz, összeszedhetnék magukat a kínaik. -
benfolds
őstag
válasz
peestike #49434 üzenetére
ez az s2+ klón, xpl-es utorch is milyen jó kis filléres gyepálni való lámpa lehetne, erre benne hagyják kiirthatatlanul a stroboszkópot. móndjuk a módmemória ment rajta valamennyit, de kizárt, hogy ilyen vegyek a családban ajándékba, mert egyszer átváltanak véletlenül stroboszkópra, aztán sosem találnak ki belőle.
-
benfolds
őstag
válasz
ZolkoW #49435 üzenetére
ha esetleg valakinek ilyen quantum kulcstartólámpa kellene, akkor lásd az aláírásomat.
a nagyobb fényerő miatt egyelőre maradok a tip-nél, pedig a mérete és a kialakítása sokkal jobb a quantumnak. viszont amint lesz valami normális lock-olhatóságú, tip-pel megegyező fényerejű kulcstartólámpa, a tip-et lecserélem, mert gyűlölöm rajta ezt a műanyag covert.
-
benfolds
őstag
válasz
TeeJay #49336 üzenetére
te nagyon készülsz erre a black fridayra.
SAMSUNG ICR18650-26JM van a fólia alatt, ami 5,2A-t tud max leadni, szóval jó lesz, de az s2+-hoz amúgy sem kell extra akksi, mivel a max áramfelvétele 2,8A. ebből már ki tudod számolni, hogy max-on kb. egy órát fog bírni az akksid. kb bármelyik samsungot, lg-t, sanyo.t, panasonicot megveheted, ami árban megfelel neked. gearbesten néha nagyon jó áron vannak akksik, de viszonylag magas rájuk a postaköltség, viszont ha 4-8 darabot veszel, akkor megéri. ha ennyire számít az a pár dollár, miért nem vetted meg a utorchot, amit a múltkor ajánlottam? 2000 ft volt, sőt egyik nap 5 dollárért szórták. ennyiért s2+ nem nagyon lesz, bár x6-os (a picit gyengébb változat) volt már 7 dollárért. ha 10-20 darabot veszel, akkor talán van értelme várni arra a darabonként 2-3 dolláros hatalmas kedvezményre.
-
benfolds
őstag
válasz
Gargouille #49293 üzenetére
👍
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #49282 üzenetére
nem felejtettem el az m1-et, ráadásul most kivételesen akciós is gb-n (19$), de egy picit ütősebbre vágyom. méretre viszont nem akarnék sokkal nagyobbat, szóval nehéz ügy. már a dt35-öt sem szívesen cipelgetem túrázni, még jó, hogy annak idején nem vettem meg az L6-ot, mert "ütősnek' azt szántam. a mostani lámpáim közül talán az f1 az, ami leginkább megfelel a nem túl nagy / távot is tud / van elég szórt fénye kritériumoknak, tudnám miért nem azután nyúlok, hanem az s3 után (valszeg mert az s3 még kisebb és biciklire amúgy is felteszem)
-
benfolds
őstag
válasz
Gargouille #49278 üzenetére
hát azért az erős túlzás, hogy kültérre alkalmatlan, de ma este pl. örültem volna, ha egy kicsit messzebb visz, amikor eltévedtem az erdőben, és négyszer is vissza kellett fordulnom egy-egy szakaszon, mert nem láttam, hogy kb. 100 méter után véget ér a járható út. megjegyzem, nálam volt az s3 is, de azzal sem láttam sokkal távolabb. jó kis lámpa szerintem, de túrázás közben sokszor örülnék, ha távolabb látnék vele, emiatt is gondolkodom, hogy veszek helyette egy hc65-öt, bár az azért az sem egy thrower ugye. a másik megoldás, hogy legközelebb nem s3-at viszek a fejlámpa mellé, hanem c8-at.
hc65 mennyiért szokott legjobb áron lenni?
-
benfolds
őstag
válasz
-szabi- #49273 üzenetére
én a táblázatban szereplő 2,85A-t nem teljesen értem, mert a múltkor, amikor kérdeztem Zozzt, hogy fokozatonként mennyi áramot vesz fel, hogy tudjak számolni mikor, mennyire szívja az akksit, akkor ezt adta meg:
L1:3,58mA
L2:30,1mAM1:62,8mA
M2:130mAH1:306mA
H2:780mAT1:1,15A
T2:1.7A -
benfolds
őstag
annyira dicséritek a hc65-öt, hogy erősen fontolgatom, hogy lecserélem rá a h03-amat. igazából a h03-mal is nagyon meg vagyok elégedve, de az összehasonlító képek alapján a hc65 sokkal jobbnak tűnik (meg persze tudásban is). amúgy Westbam, tuti nem nyomtál itt valamit félre? oké, hogy a hc65 turbón sokkal több áramot vesz fel, mint a h03, tehát jobban ki van hajtva a led, emiatt nagyobb a fénye is, de ennyivel? a h03 fényéről készült kép kb olyan, mintha L2-ben lenne.
-
benfolds
őstag
válasz
TeeJay #49247 üzenetére
convoy c8 xpl-hi v21A
M4BG kuponnal 16,79 $. ha nem csak vagizni kell, hanem a ház körül használnád is, akkor inkább s2+, s3, vagy ha számít az az 1-2 dollár is, és nem zavar, hogy nem lehet a stroboszkópot és az sos-t átugrani, akkor az s2+ klón utorch, xpl-es leddel. -
benfolds
őstag
válasz
UberMutant #49082 üzenetére
azt hol írják, hogy ez már eldőlt? (egyébként bocs, véletlenül időzónát írtam időszámítás helyett)
-
benfolds
őstag
az óraátállításhoz kapcsolódóan: az milyen már, hogy egész kínában egy időzóna van?
amúgy nem értem, hogy miért témáztok a téli időzóna megtartásán, erről szó sem volt. a "nép" a téli időzóna eltörlését akarja, az eu-s döntéshozók csak ennek a lehetőségét fogják megvitatni. -
benfolds
őstag
fura, hogy senki nem mondta az f1-et, mint túrázós lámpát, pedig mindenkinek van 1-2. valamiért én sem nagyon használom, pedig nagyon jól eltalált szerintem a vetítési képe, és bajom sincs vele különösebben, a gombjait nem nagyon szeretem mondjuk, de az sem gáz végül is.
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #48872 üzenetére
köszi a részletes beszámolót. azt hittem, hogy te is flood-os fejlámpában és pici thowerben utazol (bár az mh23 kis thrower inkább, nem?). éjszakai túrán mindig van nálam egy h03, amellé szerintem nem menne a s1. igazából titokban abban bíztam, hogy megerősíted a bennem motoszkáló késztetést, hogy a c8-at le kellene váltanom egy gt minire.
.
-
benfolds
őstag
válasz
FBLLMAG #48789 üzenetére
a nitecore jobb ilyen szempontból, de a fenix tök ugyanaz, mintha zseblámpával világítanál. nehéz ebbe mást belelátni. tettek rá egy pici lamellát, de úgy tűnik, hogy ez nem sokat ér. a linkelt topikban más is felvetette ezt, amire az volt a válasz, hogy csak akkor nem vakítja a lámpa a szembejövőt, ha lefelé van irányítva a lámpa.
nem gondoltam volna, de a nitecore sokkal jobb, abba tényleg van értelme beruháznia annak, aki nem sajnálja a pénzt és nem akarja kézzel le-fel forgatni a lámpát. -
benfolds
őstag
válasz
FBLLMAG #48746 üzenetére
mondjuk így, hogy láttam a tesztképeket egy profinak tartott biciklilámpáról, feltámadtak bennem a kétségek, hogy ez kíméletesebb lenne a szembejövővel, mint egy kormányra szerelt zseblámpa. tekintve, hogy már közepes módban is megvilágítja a kb. 25 méterre lévő fát vagy 5 méter magasságig.
-
benfolds
őstag
válasz
nemethbalazs #48697 üzenetére
az jutott eszembe, hogy az astrolux s1 lehet jobb lenne, mint az xpl-es s2+, mert az előbbi op refis, utóbbi smooth, szóval több szórt fényed marad, de a táv sem lesz sokkal kisebb szerintem, mint az s2+-nál. de majd a többiek kijavítanak, ha nem így van.
amit a helyedben mindenképpen igyekeznék elkerülni, az a gyűrűs vetítési kép és a hotspot.
amúgy én is ugyanebben a cipőben járok, nem tudom mit vegyek biciklire s2+ mellé, ha picit nagyobb távot szeretnék (amúgy sztem nagyon jó bicajon az xml2-es s2+ is, csak ugye az ember mindig többet akar), de a tesztek és az ajánlások alapján az m1-re hajlok. -
benfolds
őstag
válasz
nemethbalazs #48671 üzenetére
az xpl-es sem lesz lesz barátságosabb a szembejövővel. ha nem akarsz drága biciklilámpát venni, amelyiknél ez a probléma meg van oldva, akkor vegyél olyan lámpatartót, amit egy mozdulattal lejjebb tudsz fordítani a kormányon. én így csinálom, ezzel a tartóval simán működik.
-
benfolds
őstag
válasz
WestBam #48579 üzenetére
nálam biciklin s3-nál sosem volt gond a melegedéssel, akkor sem, ha maxra kapcsoltam. ettől nem tartok.
csak beletettétek a bogarat a fülembe a nagyobb távval...ha találnék olyat, ami távra többet tud, nem hotspotos, és azért van szórt fénye is, akkor lehet váltanék. a képek alapján tényleg az m1 tűnik jónak (bár abban nem vagyok biztos, hogy a bowdenházak mellett elfér) -
benfolds
őstag
tudom, hogy pont mostanában volt a bicikliámpának használt zseblámpákról szó, de nekem van egy külön megközelítésem, ami számomra a legfontosabb. az s3-amat 99%-ban középső fokozatban használom biciklin, csak nagyobb sebességnél kapcsolok max-ra. a kérdésem az lenne, hogy ilyen szempontból az xpl-es s2+-szal, az m1-gyel vagy az astrolux s1-gyel járnék legjobban, ha szép homogén fényt és minél nagyobb távot akarok a sok szór fény mellett? azt látom, hogy az s1 csak 1,06A-t vesz fel a második módcsoport harmadik fokozatában szemben a másik két lámpa 1,15A-ével. persze lehet, hogy az s1 ennek ellenére fényesebb. az s1-nél az első (7 fokozatból álló) módcsoportot eredetileg kizártam, mert nem akarom sokat nyomogatni a kapcsolót, de végül is, ha felteszem 6. fokozatba, ami 1,67A, ami már gondolom nem melegedős menetszélben, akkor utána már nem nyomkodnám sokat, úgyhogy lehet azzal járok a legjobban...
na ezért lenne jó, ha el tudnék menni a találkozóra, és nem kellene találgatnom, hogy melyiknek milyen "középső" fokozata. -
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6 #48509 üzenetére
én azt várom, hogy cooyoo quantumból vagy a klónjai közül valamelyikből jöjjön ki egy erősebb. méretre, kialakításra sokkal jobb szerintem, mint a tip, fényeráramban viszont sajnos elmarad tőle. esetleg a tip-ből megjelenhetne egy értelmesebben lockolható változat, arra még vevő lennék.
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
válasz
MittuDomain_ #48254 üzenetére
Ez az x6-os vagy az x8-as driverrel szerelt s2+-szal identikus?
-
benfolds
őstag
az odf30-on gondolkodom, tök jó kézbe illő méret, gyönyörűen terít, de távban úgy látom, azért eléggé karcsú. érdemes egyébként követni ezt a fazont, mert minden lámpáját ugyanott próbálja ki, egy parkban, körbepásztázva mindenféle távolságra lévő tereptárgyakat, szóval jó összehasonlítási alapot ad.
-
benfolds
őstag
s3 - még mindig a kedvenc lámpám, biciklin, illetve ha fel kell kapni valamit, akkor mindig ezt tartom kéznél
c8 xpl - nem használom, bár jó kis lámpának tartom. ha lenne mondjuk egy hosszú udvarom, aminek el akarok látni a végére, akkor jól jönne, de mivel nincs, így az s3 mindig beelőzi ház körül
h03 - imádom, de csak fejlámpának használom átlag hetente egyszer
tip cri - a műanyag biszbasz a halálba kerget, amúgy nagyon jó fénye van
tip - lásd cri, egyébként én a több fényt preferálom a jobb színvisszaadással szemben (színtévesztő vagyok), szóval ezt használom cri helyett
f1 - szerintem nagyon jól eltalált fénye van, mégis mindig az s3-ért nyúlok inkább, szerintem a kisebb mérete miatt
dt35 - vagizósnak vettem, annak végül is jós2+-ból és f1-ből többet is vettem már a családba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest