Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Vertigo18 #22287 üzenetére
Engem majd az érdekelne, hogy a legfelső fokozatban mennyire melegszik. Nyáron már az S2+-t se volt mindig kényelmes kézben tartani.
Szerk.: Ilyenkor nagyon kellemes használbi, de a baj az, hogy sötét nem csak télen van.
Ha esetleg kéznél lenne az S2-d, jöhetnek közös képek is.
-
krisztianAMG
senior tag
Holnaptól elvileg újra akciós lesz a BLF A6 26,95-ért. De pl. a 3400-as Panasonic akkuk is jó áron lesznek.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
cbrfireblade #22060 üzenetére
A hidegfehéret én sem szeretem. Az én szememnek az U2-1A fekszik a legjobban. A 4C már sárgás.
-
krisztianAMG
senior tag
A hétvégén voltam kint kicsit a moddolt X2-vel.
Nem a legjobb helyet választottam a fotóhoz, de nagyjából látszódik a lényeg. A fényével abszolút elégedett vagyob (leszámítva, hogy a T6-4C sárgásabb az "ideálisnál"). A kép telefonos Vibe X2-vel készült, alap beállításokkal. Az egyetlen gond, hogy a frissen töltött Samsungokkal is ~15 perc után az egyik driver visszavált. Nem tudom, hogy a SolarStorm pakk elektonikája hibás, vagy valahol máshol lehet a gond... Már arra is gondoltam, hogy túl vékonyak a gyári vezetékek és túl nagy feszültség esik rajtuk.
-
krisztianAMG
senior tag
Ilyen hsz.-ek tudomáson szerint az emúlt egy hónapban születtek (jellemzően "pedig eBayről 3 hét alatt megjött"-tel egy mondatban). Ezek még bőven ideérhetnek. Persze nem tudhatjuk, hogy hányan kaptak vérszemet az "eltűnő" csomagok láttán, és nyilvánították eltűntnek a sajátjukat is.
De mondom, sumákolás van a GB-nél, nem véletlenül húzzák-halasztják a problémamegoldást, késve adják fel a csomagokat, de nem látok abban logikát, hogy ne adnák fel. Ők nem egy Aliexpresses eladó, akinek nincs vesztenivalója, ha nem adja fel. Komolyan nem értem, honnan indul ez a gondolatmenet, hogy "fel sem adta, dobták azonnal a borítékot a kukába". -
krisztianAMG
senior tag
Azt hiszem már elég sokan ismerjük a történetet.
Igazából nem tudom, mit szeretnél ezzel még mondani. A GB-es topicban is le lett már írva, hogy nyár óta nincs minden rendben a GB-nél. Valakinek gond nélkül itt van a csomagja három hét alatt, valakinek hosszú hónapokat kell várnia. Van sumákolás, de rajtad kívül más nem jelezte, hogy a kínai raktárból nem kapott volna meg valamit. Az európai más tészta, ott komoly gondok voltak.Ha jól emlékszem a két lámpáért visszakaptad a pénzt ( gondolom nagyobb köpködés lenne, ha nem kaptad volna meg), a mardék 40 cent sorsára már nem emlékszem. Teljesen felesleges ide is áthozni ezt a témát, a másik topic színvonala is béka segge alá jutott, nem is követem már napi szinten. Van választék kínai webárúházból bőven, ez csak egy a sok közül. Valakinek bejön, valakinek nem. Akinek fontos, hogy 25 nap után visszakérhesse a pénzét, rendelhet pár dollárral drágábban a Banggodról vagy a Fasttechről.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
5-ös kezelő #21949 üzenetére
8db 7135-ös IC-t rejt a driver, melynek drabja max. 350mA leadására képes (8 x 350mA = 2,8A). Az "AK47" számomra is rejtély
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Norby86 #21904 üzenetére
A tisztánlátás végett: PayPalen 180 napod van reklamálni, ha valami nincs rendben. Ha lefotózták, akkor fel is adták, de sokszor csak TN-re hasonlító ref számot írnak oda. Nem tudom mekkora értékhatár felett adnak automatikusan számot, 20$-ig biztosan nem. Ha kifizetted érte a +2$-t, akkor követhető lesz.
A Gearbest topikot ne vedd referenciának, kb. 5 ember chattopikja lett az elmúlt egy hónapban... A csomageltűnések nem kínára vonakoznak, hanem az EU raktárra. (Ez sem a GB sara, a DPD kevert el nagyon sok csomagot.) Viszont az is igaz, hogy valami nincs rendben náluk. Nekem egy július 20-i rendelést szeptember 9-én indítottak útnak a boríték szerint. Amíg a helyzet nem tisztázódik, csak olyanoknak ajánlom a rendelést, akik nem ijednek meg, ha három hét múlva nem ér ide a csomag. Igazából a topicban még senki sem jelezte, hogy a kínai raktárból érkező rendelés elveszett volna, úgyhogy ebből a szempontból nincs senkinek sem félnivalója. Mindent postára adnak.Levelet írhatsz nekik, udvariasan válaszolni is fognak, de mindjárt refundal fenyegetőzni nem érdemes. Először is 60 munkanapnyi várakozást fognak kérni, addigra pedig 98%, hogy megérkezik a csomag. Tudatosítani kell, hogy nem véletlenül ennyire olcsóak, viszont a nyárig egyátalán nem volt panasz rájuk... Reméljük hamar rendbejönnek a dolgaik, és újra elégedetten vásárolhatunk tőlük.
Ha valaki mégis innen szeretne rendelni, erősen ajánlott azt a két dollárt rákölteni a TN-re.
-
krisztianAMG
senior tag
Elkészült a szörny.
Az alapot az eBayen tonnaszám kapható Solarstorm X2 kló adta. Az eredeti flállásból nem maradt semmi más, csak a ház. Az eredeti pillek helyett réz gyűrűk kerültek be, melyekben T6-4C LED-ek csücsülnek. A régi SMO reflektorokat is újra kellett cserélni, mert nem fértek el gyűrűk miatt (az újak OP-k lettek). Driverből külün-külön kapott mindkét LED egy darabot. Mind a kér driver külön kapcsolót kapott, amit kicsit megbántam... Elfeljtetem, hogy a driverekre 8V megy majd, nem pedig 3, így csak 1,5A megy a kapcsolókon. Ekkora áramot el kellene egy kapcsolónak is bírnia. Később lehet, hogy átcsinálom.
Mivel 20W-nyi hővel már csínnyán kell bánni, a test felső lapjáról lecsiszoltam a festést, felpolíroztam, és ment is rá a chipset hűtő. Így kb. 10 perc használat után sem melegedett forróra.Van egy bibi is vele, amivel egyelőre nem tudom, hogy mit kezdek. Labortápról tökéletesen megy, 3A körüli áramfelvétellel 8V-on. De a Solarstormos akkupakkról hajtva (2600mAh Samsung akksikkal töltve) pár pillanat után az egyik LED visszavált villogó üzemmódra. Az akkuk 2S2P-be vannak kötve, tehát csak 1,5A-t kell minden akunak leadnia. Ez miatt nem szabadna oly nagyon leesnie a feszültségnek... Na majd rámérek a pakk elektronikájára is.
Erdőben majd csak a jövő héten lesz alkalmam kipróbálni, de szép nagy szögben szór.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
jozsi252 #21807 üzenetére
Szerintem sípol az a legfelső fokozatban is, csak azt már nem halljuk a túl magas frekvencia miatt.
A kapcsolóüzemű tápok folyamatosan ki-be kapcsolgatják a tápellátást nagyon magas frekvencián. A leadott áram mennyiségét a ki és bekapcsolt állapot aránya ("kitöltési tényező") adja meg. Tehát a névleges áram, amit mérünk egy amolyan átlagérték féle. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
cbrfireblade #21766 üzenetére
Szvsz 98,7%, hogy nem.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
fasyrt #21745 üzenetére
Ezt át kellene gondolni még egyszer...
Pedig pontosan azért vakít mert azon a 25 mm^2-en iszonyat nagy a fénysűrűség. Teljesen mindegy, hogy egy lámpa mennyire szór, csak akkor vakít, ha rálátsz a fényforrásra. Nem véletlenül van a tompított fényszóró égője is búra mögé rejtve...
Persze ha nagyobb szögben terít, nagyobb szögből is van rálátás a LED-re. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
HUNgaroczel #21349 üzenetére
A szárazelemek kapacitása párszáz mAh körül van szemben a Li-ion 2-3 ezer mAh-jával. Ráadásul a a Li-ion cellák névleges cellafeszültsége 3,7V szemben a szárazelemek 1,5 Voltjával.
Az Ni-Cd akkuk kapacitása már megközelíti a lítiumosakét, de a kapocsfeszültségük háromszor kisebb, mint lítiumos társaiknak. Tehát azonos kapacitás mellett, három Ni-Cd akku kell egy Li-ion kiváltásához.
-
krisztianAMG
senior tag
De a driver 3V körülre alakítja vissza, szóval a 10000-rel számolhat nyugodtan. Kéne egy áramfelvételt mérni, abból már lehetne következtetni.
Zola007: 500 merítés\feltöltésre vannak specifikálva a benne lévő akkuk ha jól emlékszem.
hpsafl: Ezeket a cellákkat 4,35V-ra kell tölteni, nem? De én is ezt a megoldást ajánlom.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
erik365 #21057 üzenetére
Vagy bontott akkuval, esetleg már le voltak merülve az akkuk.
Egyébként akik bontott akkukkal használják a lámpáikat, mérjetek rá mennyi áramot vesz fel belőlük. Én két fajta bontottat is próbáltam, frissen töltve is legfeljebb 2,3A-t tudott kiszívni belőlük a C8, 3,8V-ra merülve pedig már csak 1,3-at mértem az enyémeken. A Samsungokkal megvolt a 2,7A még merülten is.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
mintapinty #21024 üzenetére
Eddigi tapasztalatom szerint nagyon korrektek minden téren.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
kerekfej #20983 üzenetére
"Tudsz egyáltalán jobbat ennyiért?"
Csak azért mert olcsó, még nem fogom ajánlgatni. Van rajta töltőcsatlakozó, de töltő már nem jár hozzá ( meg lennék lepve, ha nem egy ellenállással lenne megoldva az áramgenerátoros mód a gyári tápban...), és szemíly szerint nem is bíznám a erre lámpára a töltést. Nagyon valószínűnek tartom, hogy a LED is hamis. Az összes többi kínai is világít valahogy, és ha ez az első ilyen lámpád, akkor hű meg há. Ha elégedett vagy vele, használd egészséggel, senki sem fogja tőled irigyelni, de itt ajánlgatni kicsit túlzásnak érzem.
Ne vedd ezt a személyed ellen irányuló támadásnak, csak a termékkel szemben vannak fentartásaim.Egyébként várjuk a mérés eredményét.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
krisztianAMG #20970 üzenetére
OMG, csak most látom, hogy rossz topicba írtam a kérdést.
Bocs mindenkitől, a válasz jöhet privátba.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
hpsafl #20968 üzenetére
Rá tudnál kérdezni, hogy ebből a nadrágból lesz-e fekete? Mert nekem mikorra válaszolnak... Ha nem, intézd el, hogy legyen.
Banggoodon van fekete is, de itt be tudnám váltani a pontjaimat is.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ottobacsi #20830 üzenetére
Pontokat szerintem mindenképp kapsz. Nagyon-nagyon velószínű, hogy ideérne az nélkül is (nekem eddig egy 77 centes apró áramkörön kívül minden megérkezett idejében). Egyébként úgy emlékszem, hogy 40 dollár felett minden csomaghoz adnak trackinget, bár ebben biztos nem vagyok.
Hogy holland, vagy sima, az passz. Igazából erre nem is nagyon szoktam odafigyelni.
Nekem nem tűnt fel, hogy számottevő lenne a különbség.
Az eleje az mindig ilyen, aztán majd belejösz.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ottobacsi #20828 üzenetére
Nagyjából két hónapja rendeltem két C8-at és hozzá két MX1-et. Ha jól emlékszem még külön is fizettem, mert az Xtarokra beváltottam a pontjaimat, a C8-ra pedig kupont használtam. Egy csomagban adták fel, de nem vámolták meg. Aztán kicsit később rendeltem több dolgot is (még egy C8-at, töltőt, naapszemüvegeket. Szintén külön fizettem mindent, de szóltam, hogy lécci egy csomagban adjátok fel (a fizetésnél jegyzetben). Persze mindent külön postáztak.
Ha egyben rendeled is 99,9%, hogy nem vámolják meg, de ezt garantálni nem tudom, így ez rád van bízva.De nemrég írtam, hogy nekem közel 400 külföldi rendelésből egyet sem vámoltak meg, ami sima postával jött. Ha csak a szerencsén múlna, kizárt, hogy ennyi csomagnál "szerencsém legyen".
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ottobacsi #20807 üzenetére
Akku: Samsung 18650 2600mAh 13$-ból mindjárt 4 darab.
Ha két lámpát rendeltél szerintem jól jön a 4. Megbízható, jó, a topicból már sokunknak vannak ilyenek. Ráadásul a Banggoodostól sokkal kedvezőbb áron.
Töltő: Nitecore I2 -
krisztianAMG
senior tag
válasz
Tamás9x #20799 üzenetére
Kb. ugyan az érvényes erre is, mint az X2-re (amiről már sokat írtam itt a topicban). Ha ez az első ilyen lámpád, akkor tetszeni fog, mert erősen világít. De semmi sincs benne normálisan megcsinálva. Tuning alapnak jó, de a vázon kívül mindent ki kellene benne cserélni: a LED-eket, a drivert, idővel az akkut is, plusz normális hűtést csinálni neki. Egy S2+ tényleg sokkal jobb választás. Veszel hozzá két Samsung akkut, egy Xtar MC1-et és elégedett leszel. Az S2 egy valóban mindenes lámpa, biciklire való tartó is van hozzá fillérekért.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
cbrfireblade #20758 üzenetére
14500, ha nem tévedek. De vigyázz, általában nem helyettesíthetőek egymással (1,2V vs. 3,7V).
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
cbrfireblade #20756 üzenetére
Semennyire, a memória effektus az Ni-Cd akkuk nyűgje. Arra kell figyelni, hogy ne merítsd túl őket.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
V-I-D-A #20743 üzenetére
Normális... Ha éppen kifogyott a raktárkészlet, akkor wgészen addig így marad, amíg nem jön meg az új szállítmány. Pár hete rendeltem két C8-at, kaptam is mailt, hogy feladták, majd két héttel később kaptam egy másik mailt, hogy a rendelés többi része is postára került. A Xiaomi ventilátorom is több, mint egy hétig volt Processing státuszban.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
CheGhost #20735 üzenetére
Na osztén' hányszor rendeltél már kínai magánszemélytől?
Nem értem, hogy mire szerettél volna rávilágítani a bemásolt szövegrészlettel, de az a két szám szvsz levés ahhoz, hogy kerek képet kapjon bárki is a határokról. Hivatalosan egyébként azt a terméket is be kellene jelenteni, ami átcsúszik az ellenőrzésen. Hivatalosan. De nem erről szólt az eredeti hozzászólásom.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
CheGhost #20733 üzenetére
Oké, ezeket a számokat mindannyian ismerjük, de a gyakorlat más... Pontos számokat nem írtam, mert Szlovákiában élek, de a helyzet kb. ugyan az.
5-ös kezelő: A hozzászólásom a vámhatár közeli árúkra vonatkozott, nem 50k körüliekre.
Nyilván a vámosok sem hülyék. Kár, hogy egyik rendelős topicban sem jelentkezik egy ott dolgozó, hogy felvilágosítson minket.
Zsolt74: Nem csak ők, az összes futárszolgálat, tudomásom szerint. A posta nem is fogja. Ha sima postai küldeményként jön, akkor is a vámosok fonak hívni, vagy küldenek levelet.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Magnat #20729 üzenetére
Féltek a VÁM-tól, mint a tűztől, de van olyan itt a topicban, aki fizetett már nem futáros csomagért?
Napi többezer csomag megy át a vámon, egyszerűen nincs kapacitásuk ennyit bekérni/raktározni az ügyintézés ideje alatt, stb... Amiről nem egyértelmű, hogy 22€ feletti, azzal teljesen felesleges foglakozniuk, mert csak a papírmunka lenne vele. Ráadásul van valami opció, miszerint 10€ alatti ÁFA-t be sem kérnek.
Nagyjából 350-400 külföldi rendelésnél tartok, és egyetlen egyszer fizettem ÁFA-t, egy 86€-s ruháért, ami DHL-el jött. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
mintapinty #20715 üzenetére
S2+ 1,4A-os verzió, és még nagyobb fényerőt is tud, mint a tiéd. Szvsz a minősége is jobb.
-
krisztianAMG
senior tag
POWER CONSUMPTION 10 W
Összesen 2,8A.Szevsz ezekkel az sokledesekkel jóval magasabb árkategóriáig nem kell foglalkozni. Inkább egy normális egy LED-eset, ha ennyi rá a keret.
hpsafl: Viszont van belőle négy. A múltkor azt mondtátok (lehet, hogy épp te voltál), hogy a mérések alapján a fényerő nagyjából összeadódik. Ha erre alapozunk, akkor egy LED-re 800lm jut, szóval nincsenek agyonhajtva sem. Viszont a fogyasztásra 10W-ot ír, és nem hinném, hogy lesoztották akkukra. Vagy a leírás is egy sablon, és nem írták át az adatokat...
-
krisztianAMG
senior tag
Személy szerint nekem a SolarStorm egészen szimatikus, csak nem tudom, hogy ennyi pénzből meg lehet-e normális minőségben csinálni. Két X2-esem van, azok borzalmas a minőségükek, de lehet hogy hamisak (vagy csak a gyár dobott piacra millió+1 variánst, nem sikerült kideríteni, lévén szintén kínai gyártóról van szó). A driveren és a hűtésen múlik minden.
A másikban még ennyire sem bíznék. De a többiek még pontosítanak.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
5-ös kezelő #20608 üzenetére
Annyira nem vészes, nálunk találtam 8€-t. Mondjuk a RL-321-es jobban tetszik, de az már ~15€ lenne postával.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
5-ös kezelő #20605 üzenetére
Tetszetős ez a Smart, de lakott területen nem túlzás? Mármint nem zavarjó a mögöttem közlekedők számára a fénye?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
hpsafl #20601 üzenetére
2,5V még nem a világvége, annyira nem féltem a celláimat, de bringázás közben ez az utolsó, amire figyelni akarok.
De az, hogy viszonylag mélyre engedi, nem lenne gond, de balanszer sincs benne. Így több benne a kompromusszum, mint a pozitív tulajdonság. De mod alapnak nem rossz.
Tegnap beszéltetek az OP reflektoros C8-ról. Láttatok valahol külön megvásárolhatót is hozzá?
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ólomlábú #20598 üzenetére
Az akku tartóval óvatosan, az enyémben a túlmerítés elleni védelem 1-2 hónap után felmondta a szolgálatot és ki is nyírt 4 bontott notebook aksit.
Anyagminőségre rendben van, de vagy csak védett akkukkal érdemes ezt is használni, vagy nézni a gyári védelem hlyett valami mást. Én ezt néztem ki helyette, de még nem rendeltem meg.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ólomlábú #20583 üzenetére
Ha emberek közt vagy, úgy sem használhtsz ekkora fényerőt, mert kiégeted a retinájukat. Ha pedig nincs a körnéyken senki, akkor meg kit zavar?
Nekem a fejlámpával vannak hasonló gondjaim,, azzal érzem idétlenül magam. De azért ki tudtam volna vele békülni, ha én nyerem a Gearbestől a Nitecore-t.
Pont ugyan erre gondoltam én is, hogy az ideális egy SolarStorm X3 féle lámpatest lenne, középen egy SMO reflektorral és két kicsit oldalra néző PO-val.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
ólomlábú #20581 üzenetére
Szerintem egy S2 (vagy kettő) a bicóra plusz a fejlámp lesz a nyerő kombináció. Pont ugyan ezen törtem a fejem én is, mert szeretek este is erdei utakon járni, de ez tűnik a legjobb megoldásnak. Úgy is az a fontos, ahova nézel, felesleges állandóan oldalra világítani.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
hpsafl #20566 üzenetére
Azt tudom, hogy a fényerő csökkenése jelenti az élettartamot, de erre valahogy hivatkoznom kell (organikus LED-ekről írom a munkámat).
Közben rátaláltam erre a dokumentumra, amiben a 2. oldalon LM-80-08-ra hivatkoznak. Bár nem tudom, hogy ez mennyire szabványos.
-
krisztianAMG
senior tag
Tudnátok linkelni aktuális szabványt a LED-ek élettertamának meghatározására? Valami hivatalos, nemzetközi dokumentum kellene, amire lehet hivatkozni (szakdolgozathoz). Lehet, hogy rosszul kerestem, de én nem találtam semmit.
-
krisztianAMG
senior tag
Mivel én még nem láttam/nem fogtam a kezemben a Convoy-októl komolyabb lámpát, a tapasztaltabbakat kérdezném, hogy egy C8/S2-höz hasonló lámpa, 1000lm körüli fénnyel más márkáknál miért kerül többszörös árba, mivel tud többet nyújtani? A Convoy-nak nincs más lehetősége, ha fel akar törni ennyire lent kell tartani az árakat? Vagy a többiek több tervezőmunkát tesznek bele? Ha igen, miben tud többet adni egy Fenix, Olight, Nitecore, Xtar?
-
krisztianAMG
senior tag
S2/C8-hoz ki milyen biciklis tartót használ, amit jól tart is?
Esetleg S2+-hoz való tokot tudnátok ajánlani?
-
krisztianAMG
senior tag
Nem rég az egyik hozzászólásban szóba került, hogy valaki feleslegesen cserélte ki a kínai drivert a lámpában, nem sikerült feljebb nyomni az áramot, tehát a LED-ek voltak gyári hibásak. Hát neki is estem az átalakítás alatt álló Solarstorm X2 gyári LED-jeinek, ugyanis gyárilag 1,7A mászott át a két emitteren összesen.
Sikerült áttuszkolni, de viszonylag magas feszültség árán csak. Személy szerint ezeket is hibásnak titulálnám. De a közel 20W már megtette hatását, a borda ~10 perc alatt 70 fokra melegedett.
Viszont kellemes meglepetést okozott a kínai hővezető szilikonos ragasztó. Bár igaz, hogy teljesen frissen ragasztottam vele, de egész jól elvezette a hőt, és meg is tartotta a LED-eket.
-
krisztianAMG
senior tag
Elméleti kérdés: ha egy XM-L2 LED fényárama 960lm, akkor két egymás mellett elhelyezett árama 1920lm? Ha jól sejtem ez nem lesz ilyen egyszerű, és nem lineárisan fog nőni a fényáram a LED-ek számával...
A fényerővel mi a helyzet? Csak méréssel lehet megállapítani a végső adatot? (A sok LED-es lámpákra gondolok.) -
krisztianAMG
senior tag
válasz
repvez #20411 üzenetére
Ezt csak saccolni/kitapasztalni fogod tudni. Maga az akkumulátor tartalmaz egy védőelektronikát + balanszert (ha lebontod a fekete zsugorfóliát meg fogod látni). Mivel 2S2P módban vannak bekötve, a töltő 8,4V-ra tölti az akkupakkot, de a driver 3V-ot ad ki magából. Az enyém a két LED-nek összesen 1,7A-t adott le a legerősebb fokozatban (ez lehet a driver maximuma is, de lehet, hogy selejtek a LED-ek és egyszerűen nem fér át rajtuk több áram - személy szerint ezt tartom valószínűbbnek, nyáron majd lehet megpróbálon más LED-ekkel). Két órától szerintem új korában sem bírt többet, de ha három órát is veszünk, akkor oda jutunk, hogy részemről a 4000mAh is nagyon optimista volt, és nem igazán több az 2000-nél 8,4V-on.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
hpsafl #20391 üzenetére
Van, de azokat általában eBay-en a nagyon olcsó cuccokhoz adják (vagy ha nem is ngyon olcsó, ingyen adják hozzá a TN-t). Ahol fizetsz érte, vagy 20$-nál értékesebb, ott nálam eddig kivétel nélkül eredeti és követhető volt a szám. A hamisnál csak annyi a különbség, hogy statisztikai adatok szerint halad. Például, átlagba 4 nap alatt hagyja el az országot a csomag, akkor a rendszer négy nap után úgy azonosítja a csomagot, mitha elhagyta volna az országot, függetlenül a valódi helyzetétől. A hamisak eléggé könnyen kiszúrhatóak, viszonylag rendszertelen a számozás, és ránézésre is fura a hagyományosakhoz képest. (Ha emlékeim nem csalnak az YN-re kezdődőek tipikusan hamisak.)
-
krisztianAMG
senior tag
Az S2+ -nak is olyan matt fekete a felülete, mint a New Edition C8-nak?
-
krisztianAMG
senior tag
Tudnátok ajánlani megbízható 2S akku védő áramkört? A PCB alakja nem számít, csak mélykisülés ellen védjen rendesen.
Mondjuk erről vélemény? Vagy az olcsóbbak is megbízhatóan teszik a dolgukat?
-
krisztianAMG
senior tag
Minél melegebb, annál kevesebb áramot enged át az emitteren, mígnem valahol 150°C körül kialszik. Ekkora hőmérséklet elvileg nem árt, de biztosan nem is haszál a LED-nek. Amit kézzel egy-két másodpercre meg tudsz fogni (nagyjából 70°C), azt a lámpa kibírja.
Nem tudom, hogy tervezik ezeket a lámpákat, de a mérnök uraknak számolni kell azzal, hogy a kezed pontatlan hőmérő, ráadásul a lámpa lehet álványon is, amit nem ellenőrizhetsz percenként. Így vagy bírnia kell hőt, vagy legyen felkészítve teljesítmény korlátozásra túlmelegedés esetére.
-
krisztianAMG
senior tag
Nemide.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #19491 üzenetére
+1 M_o_g_y_i ajánlására. Én is ezt választanám, ha nem az X2-vel játszadoznék. Az eBay-es X2, X3 párosnak nagyon gyenge a gyári hűtése, nagyon alul is vannak hajtva. Annyiért, amennyiért kíníból beszerezhető, egyszerűen nem lehet normálisan megcsinálni. Általában az egyik LED fényereje gyengébb és eleve hibás ("alul hajtva jó lesz oda..."), az akkumulátor pakkot el is felejtheted, kb. a harmada a leírásban szereplő értéknek, stb., stb...
-
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
krisztianAMG #19430 üzenetére
Nem hiszem el, hogy az én kérdéseimre nem tudtok választ adni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest