- Mobil flották
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore HC68 kb ugyanazt csinálja mint a LL H19R. Mintha fókuszálnál, csak elektronikusan. A 2 led fényével játszik. Az egyik erősödik a másik gyengül. De Te is tudod állítani. Csak a LL erősebb. De Fenix is gyárt hasonlókat. Így, többes számban.
A Nitecore a hatótáv egyik oldalán, a LL meg a másikon. A Fenix meg középen.
-
FBLLMAG
senior tag
Kb az utóbbi 2 évben, minden nap, minden éjjel, kint járkálok a természetben. 50, 70 m -re is el kell látnom. Leírnám a tapasztalataimat.
Fejlámpa - ha tiszta a levegő, nincs köd, nincs pára, nincs hideg (mert a kifújt levegő is zavaró), ezzekkel is ellátni, mivel 4000, 8000 cd -ás fejlámpáim is vannak. Közelre, viszont az egyik, ha nem a legjobb választás.
18650 / 21700 -as (4× AA) lámpáim - Az 50, 70 m -t még ködös időben is átlövik. Erőből. A kifújt levegőn keresztül pedig nem világítok át, így ez nem zavar. Közelre, a láb elé világítva van probléma (és persze a beltérben is ez a gond). A középső fénykör (hotspot) jóval fényesebb mint a szórt fény (spill). Huzamosabban pláne zavaró ez. Vannak persze flood lámpáim is, de ezek a ködben nem használhatók 30 m feletti távon.
2 × AA (1× AA) -ás lámpáim - Az 50 m ezeknek sem gond. Pláne amik 5000+ cd fényerőt tudnak. Miért 50 m? Ezen a távon a kutyák, macskák is csak 1 cm hosszúnak tünnek. A nyitvamaradt ablakok ellenőrzéséhez közelebb is kéne mennem. És erre a távra az AA -s lámpáim fénye is elég. Az időjárás szempontjából meg ugyanúgy látok ezekkel is mint a Li-Ion -os lámpáimmal. Közelre meg még jobbak. Nincs akkora különbség a spot és a spill között, mégis átlövik az 50 m -es ködfalat is. Ezek ésszel, nem erőből.
3 × AAA (4 × AAA) -ás lámpáim - kb ugyanaz mint az AA -sak, csak ezek elmentek a nagyobb hatótáv felé. Bár a XL200, LL TT, P7 Core lámpáim, beltérben, rövidebb távon is egészen jól használhatók.
2 × AAA -ás lámpáim - inkább az apróbb szerelésekhez használom ezeket. Mint a toll az írásnál, ezeket is könnyedén lehet irányítani.
1 × AAA -s lámpa - szerintem túl picik. Viszont elférnek akár a zsebkés oldalsó tokjában is. Én a Maglite Solitaire -t használom, az egyszerű felépítése végett.
Kulcstartó lámpáim - az oldalamra akasztva hordom. Így azonnal elérhetők. Kulcsot keresni, kulcslyukba betalálni, vagy az utolsó lépcsőfokok megvilágítására használom a pincében.
-
FBLLMAG
senior tag
Tudom, hogy szemetelek, de a Nitecore NU05, NU25 -ös lámpáim is jól bírják akkuval. A NU33 -as akku kapacitása meg még nagyobb. Így tovább is bírja. Ez már érdekes mód, fémházas. Tir lencsével, így már a lábamtól megvilágítja a járdát, utat előttem. Egyébként ennek a tir lencséje is textúrált, oldalt csipkézett, nekem, szemre tetszetős.Ez ebben az esetben nagyon használható is. A szilikoncsíkot kicsit hiányolom a fejpántról. A NU25 fejpántja kényelmesebb, puhább számomra. A NU33 kapcsolója viszont nagyon kényelmes lett. Mindenhol azt olvastam, hogy nincs azonnali mód benne. Pedig a piros, a magas CRI és a távolsági led is azonnal kapcsolható. A távolsági led ráadásul mindig az alacsony fokozaton indul. A magas cri -s is. Hol itt a probléma? A NITECORE felirat egyébként tükröződik. Nem olyan könnyű mint a NU25 -ös, de az AA -s fejlámpáimmal pariban van.
Az UT27 fényével is meg voltam elégedve, de azért ez a fejlámpa más világ.
-
FBLLMAG
senior tag
Csak az a probléma, hogy a lencse, tükör, led nem egyforma. Még azonos gyártónál sem. Mutatok 2 példát.
- A Fenix PD35 TAC tesója a LD22 (2015). 10 cd/lm a PD35 TAC és a LD22 -es 14 cd/lm, pedig a LD22 -es a vékonyabb
- Armytek Prime C2 USB 5 c/lm, az Armytek Prime A2 PRO 7 cd/lm, pedig ugyanakkora, ugyanolyan alakú a 2 lámpa feje.Sajnos a gyártók nem szeretnének ugyanolyant csinálni a 2 tápforrásra épülő lámpánál. És még vannak egyéb különbségek. Erre szerettem volna rámutatni, de nem tudtam jól megmagyarázni.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #73157 üzenetére
Szerintem, VELED is találkoznom kéne, hogy megérts.
Nem a HOTSPOT a lényeg pl az esti sétánál, hanem inkább a SPILL. Itt sem értettük meg egymást. Ezért inkább hagyjuk az egészet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #73150 üzenetére
Nem játszom a mértékegységekkel. Az igazat írom le. Nem roppan szűk fénycsóváról van szó. És a cd -át nem a hotspot -ban mérem, mivel a szórt fényről van szó. Egyforma távolságról, egyforma magasságról mértem, ugyanabban a szögben, így jött ki, hogy míg pl a Nitecore MH10S 6 lux fényességet biztosít, az 50 lm fokozatán, addig a Fenix LD22 (2015) 10 lux -ot. Ugyanabban a pontban. A Fenix persze szűkebben világít, ezt nem is cáfoltam 1 szóval sem.
Régebben, a régi Samsung telefonommal is mértem így. Más értékeket adott mint a lux mérőm, de az arány számít (és kb 1 m körül volt az oszloptól a mobil, az oszlopon meg 1 m magasságban voltak felfüggesztve a lámpák.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #73147 üzenetére
Mivel kissé lefelé fordítom a lámpákat, ezért a 2x AA -s lámpáim, nagyjából, 0,5 m távolságban a lábamtól már megvilágítják a talajt. A járda is csupán kb 1,5 m széles. Ezt is egész szélességében világítják meg. A füvet meg nem szükséges megvilágítani. Talán a Maglite MINI 2AA PRO+ fénycsóvája (szórt fény) a legszűkebb, de ez is elégséges.
-
FBLLMAG
senior tag
Vettem. Mértem már pár LX mérővel. Az a turpisság, hogy a 18650 / 21700 -as lámpák szélesebb szórt fénnyel kb 0,5 cd/lm fényt biztosítanak. Leegyszerűsítve, 50 lm fényáram 2 m -ről 6 lux fényintenzitást mutat.
A 2x AA -s lámpák szűkebben, 1 cd/lm arányt mutat. 2 m -ről a 30 lm számítva 8 lux, mérve 10 lux volt.És ezt látod a fényképeken is. 6 lux vs 10 lux.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
2x AA -st hasonlítottam a 18650 -eshez, ami ebben az esetben a Convoy S2+ volt. És lényegtelen, hogy új vagy régi S2+. Az 50 lm fokozat számít. Az új led lehet, hogy hozzátesz 1, 2 órát. Ennyi. De legyen. A Nitecore MH10S -sel is összefotóztam a 2x AA -s lámpákat. 50 lm fokozat a MH10S és megint bal oldalsó lesz, ahogyan a Convoy volt.
Fenix LD22 (30 lm ezt kedvelem az esti sétánál) vs Nitecore MH10S (50 lm)
EagTac D25A2 (2 fokozat magas) vs Nitecore MH10S (50 lm)
EagTac D25A2 (2 fokozat alacsony, ez a sétáló fokozat) vs Nitecore MH10S (50 lm)Ezen a fokozaton kb ugyanaz az üzemidelyük. Csak ugye a MH10S 21700 -ast használ, míg az EagTac 2 db Eneloop akkut.
-
FBLLMAG
senior tag
"Én még ezt a 30lm 10lm-es dolgot mindig úgy élem meg hogy mehetnék az autopályán az autommal 100-al is haza Veszprémből Debrecenig mert ugyan oda jutok, kevésbé terhelem az autót, kevesebbet fogyaszt, biztonságosabb."
Megpróbálom fényképpel bemutatni. 30 lm a Fenix LD22 (2015) szemben a mindenki álltal ismert Convoy S2+ 50 lm -jével. A kapcsoló kapcsoló része 5 cm x 5 cm (kb ekkora dolgokat, vagy apróbbakat kéne észrevennem), és 2 m -ről világítottam meg mint az ösvényt pl a parkban. Mert a fák között a járda nincs kivilágítva (A multkor az utcánk is sötétbe borult, és a pocsolyába, manapság jégre, nem szeretnék óvatlanul belelépni, rálépni. Tudnak csúszni.)
A Convoy S2+ 1200 percet bír 18650 -es akkuval, a Fenix LD22 -es 1200+ percet 2 db AA Eneloop akkuval. És a járdát szemre, a Fenix világítja be fényesebben.Vagy legyen valami ismert, Maglite MINI 2AA PRO+ alacsony fokozata (szintén az 1200 perc megvan) vs a Convoy S2+.
A Maglite is egész széltében bevilágítja a járdát. És elég fényesen.
És a következő kedvencem, ami szintén 1200+ percet hoz, ezen a fokozaton, az EagTac D25A2
Ennél szerintem TE is látod a különbséget.
Persze, fel lehet kapcsolni 40% fokozatra a Convoy -t is és akkor 3 napon keresztül, fél óra oda, fél vissza, és lemerült a 18650 -es "csúcs" akku. Ezek meg az "elavult" akkujaikkal 2, 3 héten keresztül üzemelnek. És nem vakoskodok sem a Fenix LD22 -essel, sem az EagTac D25A2 -sel sem. Ezért nem számít számomra az akku típusa. Viszont látni én is szeretnék. Lusta is vagyok, nem szeretem hetente 2x cserélni az akkukat mikor havi 1x is elég.
U. I.
Fényesebbek az 50 lm -os Nitecore MH10S lámpámtól is.Remélem így már érthető voltam.
-
FBLLMAG
senior tag
Fogtam a kezemben, láttam, kipróbáltam pár IMALENT lámpát. Mint MS08, DT70, és a még nagyobbakat pl MS18, vagy a BLF GT (szerintem többeknek a polcán pihen). Ventilátoros aktív hűtés és hasonló nyalánkságok. Az a bajom a 4x 18650, 4x 21700 akkus csodákkal, hogy nehezek. A Convoy lámpád is több mint fél kg, több mint 600 g.
Van Acebeam T27 -esem (a T28 -as alatt 1 -gyel). Garantáltan 1+ km hatótávval. A SBT90.2 leddel szerelt Convoy is elég spottos. A T27 -es is. A SBT90 -nessel, azon a 5000+ lm fokozaton kb 3 percet bírja. Ugye. A T27 -esem a magas fokozatán is kb 190000 cd fényerőt tud. Merülésig. És nem húzza le a kezem. A Convoy lámpád következő fokozata 40% azaz kb 120000 cd. Ezr tudja folyamatosan. Igaz, a 4 db akku végett, valószínűleg hosszabban. A T27 -esem nem nehéz, távot is tud, de mégsem volt az igazi.
Nekem, a gyakorlati felhasználásban a tir lencsés Acebeam L17 vált be. 4 cm -es fejátmérő, 1" -os test. 1 db 18650 -es akku. Csak a nagyobb távokra szedem elő. Ez nem világít olyan messzire, viszont a tir lencse végett szélesebb fénykörrel rendelkezik. Kb mintha 40 cd/lm -es lámpa lenne, miközben a 160000 cd -t is hozza. 100 - 200 m -re neg maradok az Armytek Predator PRO lámpámnál. Kisebb távra ott a Viking PRO. (Ezek 2 turbóval rendelkeznek, és az alacsonyabb elég rendesen bírja. És azonnal ott van az a turbó fokozat. Ha meg nem kell, akár a 30 lm fokozatukon, ami nem szedi ki a szemem, elbandukolok.) Számomra ezek váltak be. A természet lágy ölén.
Utcai harcosnak ezek is túl nagyok. Számomra. Persze, biztos akad aki a MS18 -asával szeret csellengélni.
-
FBLLMAG
senior tag
Így, az ünnepek közeledtével, nem szeretnék senkit sem megbántani. Valahol értem az okokat is. Nemrég, vagy tán még mindig, a Wuben E05 lámpát tartják sokan az etalonnak AA / 14500 -as téren. Nekem ezek vannak meg.
Talán leírhatom a saját véleményemet ezzel kapcsolatban.
Akár Lumintop, akár Wuben vagy más 14500 / AA -s lámpáról van szó, a 14500 -as akkuval 800, 900 lm fényáramot kinyomnak magukból, AA NiMh akkuval meg a 200 lm sem megy nekik. Ha 4000 cd menne 14500 -as akkuval, AA akkuval már csak 1000 cd fényerő (a Wuben esetében 150 lm, és 1/6 -oda, vagyis kb 700 cd). Jó, jó érten, hogy 14500 -assal kell használni ezeket. Azért a Fenix, Olight, Armytek, EagTac, stb ezt megoldotta. A Zebralight meg már csak Eneloop -ot ajánl és hasonló a fénye mint a 14500 -as akkut használó lámpáké.
Másik dolog a kezelés. A Wuben kapcsolgatva vált fokozatot és 2x kattintva kapcsolja a turbó fokozatot. Így nem lehet elég gyorsan kapcsolgatni a fokozatok között. Nekem, sajnos, lassúnak tűnik. Amúgy tetszik is meg minden. A Lumintop TOOL AA esetében a 14500 -as akkuval túl magas a legalacsonyabb fokozat, AA akkuval meg gyenge a lámpa. Cserélgetni az akkut? Az EagTac D3A esetében is más, de a 2 lm nem sokkal erősebb az 1 lm -től. Az Olight, Fenix esetében meg ugyanaz.
Stb, stb. Árban meg nem látom azt az őrült különbséget. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #73075 üzenetére
És folytatom. Kempingbe, kültérre kempindiffúzort használok. Ez is fefüggeszthető, megtartja a lámpát.
Belsejében tükrös optikával
Ugyanakkor több lámpafejre való diffúzoraim is vannak. Megtartják stabilan a lámpát. És hasznosítják az ultraibolya fényt is.
Vannak más diffúzoraim is, de ezek lehetnek érdekesek a nagyérdeműnek. -
FBLLMAG
senior tag
Én részemről, 1x kell megvenni, és jó pár évig elvagyok ezekkel. De fő a biztonság.
Részemről bicajra előre Nitecore BR35 (persze más is lehetne):
Felülről
Alulról
Elölről
Akár bicajra hátra, akár a homlokomra tartaléknak, akár a tarkómra vagy a karomra, esetleg a táskámra jelzőfényként. Nitecore NU05 KIT
És perssze az autóba is odaillőt választottam.
Ami akár gyorstöltést is tud biztosítani az úton a töltőim számára. Stabilan.Ha pedig defektet kapok, a testében mágnes van, így az autó olalára pattinthatom, feje pedig lebillenthető. De akár a csomagtartóból (-ba) is segíthet pakolni. Szükség esetén jelzőfény, mely figyeli a közeledő járművet (felgyorsul a piros fény villogása), vagy akár ablak törésére is jó lehet. Fémházas.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #73061 üzenetére
Én hátulra, este, vagy a Nitecore NU05 KIT lámpácskáját (ez tényleg aprócska), vagy a EA21 / MT20A rúdlámpákat használom (esetleg piros filterrel valamelyik másikat, de tényleg felesleges a túl sok fény) rendes bicajos szerelékkel (ezekből meg van pár itthon). Sötétben ezeket is jól látni. Akár több 100 m -ről is (de a 100 m tuti, mert megnéztem). (Sokan még mindig azt az 5 ledes, 2x AAA -s piros hátsó fényt használják, jobb esetben, sokszor szinte lemerülve.) Előre, már évek óta a Nitecore BR35 bicajlámpámat használom. (Majd valamikor cserélek benne akkukat, mert szétszedhető.) Nappali fénynek, előre, a Led Lenser P5R Core (van bicaj villogása is) lámpámat használom, szerelékkel, vagy maradok a BR35 -nél. Hátulról meg ha nem vesznek észre, nappal, akkor vakok. Ködben szoktam csak piros filterrel feltenni lámpát, 200 - 300 lm fényárammal használva. Talán így hamarabb észrevesznek. Előre, ködben, a sárga filtert használom a lámpán, szerelékkel.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #73026 üzenetére
Az 1" -os lámpák ma is 600 lm körül bírnak felforrósodás nélkül. A Fenix PD35 V3.0 ezt figyelembe is veszi. A magas fokozata pont 600 lm. Stabilan. Merülésig. A Nitecore MH10S / MH12S 1050 lm magas fokozattal rendelkezik. Ami 20 perc után lecsökken fokozatosan 600 lm fényáramra. Nem ugrik, finoman veszi vissza mind a 2 modell. A Nitecore és a Fenix is 10000+ cd fényerővel rendelkezik magas fokozaton. Csak a Nitecore idővel visszavesz. A 20 perc meg elég szokott lenni. Csak az üzemidő nem passzol a web oldalon feltüntetett adattal. Lemérhetem, de most le merem írni, hogy a 4000 mAh -ás akkuval a 2,5 óra helyett, jó ha 1,5 óra jön össze, ha a kb 1000 lm fog menni végig.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
papucsiga #73022 üzenetére
Ahogy WestBam is írta, 4000 lm -ről, vagy 20000 cd -ról 10 mp alatt 10% - 15% -ra visszalépni, mikor a szemet szinte elvakítsa, majd hirtelen szinte pislákol, na ez csak villantás. Semmire sem jó.
Amikor 50 - 250 lm fokozaton a környezetemet lesem, majd távolabb szeretnék látni, az 1800 lm boost fokozatnak értelme van (nem kell elővenni másik lámpát). Közelre meg újra visszalép, elengedem a kapcsolót.
Az 50% - 55% bármekkora fényáramból amúgy sem jelentős. Ha ezt elhúzottan műveli, az ember észre sem veszi. Viszont az 50% fényáram, 50% áramfelhasználást, 2x több üzemidőt jelent. Főleg a 3x AAA -s lámpáknál használják, így elérve a 2x AA -s lámpák üzemidejét. A 2x AA -s lámpáknál vagy stabilan alapból alacsonyabb fényáramot, pl 17 lm fényáramot használnak, így elérve az 50 órás üzemidőt (ami már a 21700 -as lámpák 50 lm fokozatának szintje). Vagy amit az EagTac D25 A2 csinál, 50 perc alatt 55% -ra vesz vissza, kb ugyanúgy az üzemidő meghosszabításához vezet. Amit kell még tudni a 18650 / 21700 -as lámpák szórt fénye 0,5 cd/lm, míg a 2x AA -s lámpáké 1 cd/lm körül van. Az EagTac D25 A2 is OP refis, szűkebb szórt fénnyel. Ezért lehet, hogy a 2x AA -s lámpák alacsonyabb fényáramon is hasonló fényes szórt fényt biztosítanak mint a Li-Ion -os társaik magasabb (akár 2x magasabb fényáramon). Ezért a PD35 V3.0 50 lm fokozatának szórt fényétől kellemesebb a LD22 V2.0 30 lm fokozatának szórt fénye, de még kellemesebb a LD22 (2015) szórt fénye.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #73017 üzenetére
Az EagTac oldalán a 31 LED / 22 ANSI lm fokozatra írnak 16 órát. Ez az alap, alacsonyabb szint, ami megnövelhető. A lámpám esetében, a 70 lm fokozaton, ami 50 perc alatt csökken 38 lm fényáramra, több mint 1200 percet, vagyis több mint 20 órát teljesített. És persze csökkenthetem a 70 lm fényáramot az adott fokozaton, ha ezt szeretném (vagy megemelhetem a web oldalukon szereplő értéket). Ilyenkor (a holdfény bekapcsolásával) a csökkentett fényáramon indít (persze hosszabb üzemidővel). Nem b@sznak át így senkit, csak meglepődhet a tulaj, hogy még mindig üzemel, vagy erősebb a fénye. Esetemben erősebb mint az említett Fenix PD35 V3.0 50 lm fokozata.
VEZETTE
CREE XP-L HI V3 LED
Max kimenet
450 LED lumen / 315 ANSI lumen
Központi lux @ 1 méter
–
Nyaláb távolság
–
Kimeneti szintek
450/291/31/1 LED lumen /315/206/22/0,5 ANSI lumen
Futásidő
1,4/2,5/16/200+ óraMint írtam, a magas fokozaton viszont stabilan tartja a fényerőt
Annyi, hogy nem 2 óra 30 perc, hanem 2 óra 40 percnél kezdett csökkenni a fényerő a magas fokozaton, és ez a fokozat stabilan nyomja a majd 4000 cd fényerőt, a 2x AA -s, 18 mm átmérőjű lámpából. Nekem XPL HI ledes modell van, de SST-20 és modernebb ledekkel is kapható, még hosszabb üzemidővel.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
papucsiga #73011 üzenetére
A Maglite, Led Lenser (legtöbb modell) is visszalép, sőt az EagTac lámpáim is (bizonyos fokozaton). A Maglite XL200 10 perc után, lassan, 50% -ra. Az EagTac D25 A2 lámpám, a 70 lm fokozatán, 50 perc alatt 55% -ra (a 210 lm fokozata stabil). Bármikor, mikor újra van indítva az adott fokozat, újra kezdi. Hosszan használva az adott fokozatot, viszont hosszabbodik az üzemidő. Szerintem, ez nem olyan rossz dolog, ha értelmesen csinálja a lámpa (az 50% különbség nem nagyon látványos, pláne ha lassan változik).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #72952 üzenetére
1000 bocs. 2 helyzet volt leírva. Olyan gyorsfolyású patakban én kapaszkodtam, a batyu meg úszott utánunk a kövek között, ide - oda csapódva.
A másik esetben meg kristálytiszta, kb 4 - 5 mély lassan folyó patakocska volt, ahol le lehetett látni egészen a fehér kavicsokig. Itt hosszabb ideig volt, de megúszta. Szó szerint.
-
FBLLMAG
senior tag
Veszel 2, 3 db -ot. Renden. Ha sikeresen megúsztatod a patakban, folyóban, 4 - 5 m mélyen, akár több órán keresztül, kövek között (nekik ütődve), mert nem vetted észre, hogy a túrabatyud a vízben kötött ki. Szerencsére ki van kötve. Te meg inkább kapaszkodsz. Mennyi marad életben a másnapi túrára? Bízol bennük? Vagy a mobiloddal fogsz világítani?
Nálam mind a 2 Armytek túlélte. Igaz, ezek 30 m vízmélységet és 30 m -es esést is el kéne, hogy viseljenek. És gondolom az Acebeam is elviseli az 5 m vízmélységet.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bedvóter #72940 üzenetére
Nekem az Armytek Viking PRO és az Armytek Predator PRO páros jött be túrázáshoz. Tudom, hogy az Acebeam azonnali holdfénnyel, turbóval rendelkezik. De az Arnytek lámpáimnál a fejük behúzásával a turbó fokozaton üzemelnek (2 is van ebből a fokozatból).
Az Acebeam a 2 db Armytek fényét, hatótávját tudja, ugyanakkor kicsit szélesebb fejjel rendelkezik. Picit szélesebb fejjel. Az Armytek esetében meg 2 lámpa egymás mellett. Nekem a 2 db lámpa biztonságot jelent. Pontosabban 3 db lámpa. Mert az Acebeam L17 -est viszem, hogy még távolabb lássak.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
#75655680 #72929 üzenetére
A Vlah topic társnak teljesen igaza van. Annyival kiegészíteném, hogy mivel az Olight Baton szélesebb fénykört biztosít, jobban szórja a fényt, inkább az apróbb tárgyak közeli (pl autó körül) megkeresésére vagy beltérbe lett kitalálva. Szerintem. Túrára én a 10 - 18 cd/lm arányos lámpák közül válogatnák. A Fenix PD36R TAC is megfelelő lehet. Olight vonalon meg inkább a M2R PRO. De az Olight lámpák terén is megegyező a véleményünk.
Ezekkel az Anduril / Narsil csodákkal is hasonló a véleményünk. Anduril 1 és 2 is van itthon a Narsil -t inkább be sem szereztem (csak kipróbáltam). Még bonyolultabb. Igaz, mindent is be lehet rajtuk állítani, de ahogy előttem írták, vannak hátrányaik is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #72865 üzenetére
Egyébként, amit vásároltam, az megvan. Vigyázok rá.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #72865 üzenetére
Szét kellett vágnom. A led részéről préselve, gondolom paszta a fémek között. A másik oldalról ragasztva, beöntve. Csak a szétvágás segített. Egyébként szinte ingyen jutottam hozzá. Anno.
-
FBLLMAG
senior tag
Régebben szétszedtem, és most szét is vágtam 1 agyonkínzott Armytek Prime A2 PRO -t.
Kiszedtem a tir lencsét
A kapcsolóról a gumiharangot
A led oldaláról
Az akkuk oldaláról
És a belseje szétvágás után, hogy látszon a gyantába öntés. Egyébként az áramkör külön is be van öntve korong alakban. De azt már csak darabokban sikerült megnéznem. A kapcsoló áramkör ovális alakja is látszik. Minden ragasztva, préselve van. A Barracuda így már az 50 m -esést, 50 m vízmélységet is túlélheti.
-
FBLLMAG
senior tag
Bár ez nem zseblámpa, azért ezzel is lehet világítani.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Ryder1 #72787 üzenetére
A led reflektorokkal jobban lehet dolgozni, bár nem hosszú életűek, ezért kölcsönözd. Mi vettünk, a felújítást nem élte túl. A végén lámpásokat kellett használnunk +fejlámpa a precízebb munkához. A led reflektorok elég erősek, látsz mindent. A lámpások gyengébb fényt adnak, bár így is látni velük, látod nagyjából mi hol van. De pl mikor kötözgettem a mennyezeti pontvilágítást, a precízebb munkához kb kéztávolságba már a fejlámpa fénye segített.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem számít, hogy mennyi lámpád van, vagy hogy mennyi volt az áruk, az a lényeg, hogy TE tudd ezeket használni. Használhatók legyenek számodra.
Nekem több lámpám, késem van ahogy órám is. Helyzettől függően használom mindegyiket.
Kérdezted, mi a véleményem a FT03 lámpáról, így leírtam az én saját véleményemet. De nem rossz szándékkal. Magát a lámpát nem írtam le, csupán a használati szokásaimhoz mértem.
Remélem szent a béke. Nincs harag.
-
FBLLMAG
senior tag
Ha apróbb lámpákról beszélünk, nekem ilyenek vannak: Armytek Prime A1 / C1 PRO, EagTac D25C, D3A, Led Lenser P5R, P5R Core, Olight S1A, Fenix E12 V2.0, LD12 (2017), Zebralight SC5W, SC53W, SC5 OP, Wuben E05, Lumintop FWAA, Acebeam Rider RX. 3x AAA akkuval: Maglite XL50, XL200, Led Lenser T², TT. 18650 akkuval: Emisar D4V2, Armytek Prime C2 PRO (USB), Nitecore MH23, MH10S, Fenix PD35 V3.0, BLF A6, Convoy S2+, a teljesség igénye nélkül. Láthatod, olcsóbb és drágább, AAA, AA, 14500, 16340, 18350, 18650, 21700 akkus lámpákat is használok. Sőt a TIP, TUP, stb kulcstartó lámpáim beépített akkusak (sajnálom).
2x AA -s lámpákat csak páran használunk, ahogy 2x AAA -st is. Elismerem. Nekem 14 db van. 3x, 4x AA -s, 4x AAA -s pedig szerintem csak nekem van.
Rengeteg lámpával találkoztam az elemlámpa találkozókon is. Nem sűrűn akartatok eljönni ezekre a találkozókra (keleten, nyugaton, északon, délen, és BP mellett is volt, sőt esti túrával ősszekötött is akadt). Pedig ezeken a találkozókon lehetett csak tapasztalatot szerezni.
-
FBLLMAG
senior tag
1000 bocs. Nem azt írtam, hogy jobb. Csak leírtem ÉN hogyan használom. És bárki hozzáfér, megveheti.
Convoy -ra lefordítva. S2+ olyan napi hurcolós, a M1 már a természetbe is megfelel, és a C8 távolabbra.
Neked is megvan az adott környezetre, körülményre való lámpád. Nekem is. Mások vagyunk. Más lámpára van szűkségünk.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezen az oldalon is 47 € mutat nekem.
Kb ugyanolyan taktikai lámpa mint az Astrolux C8.
Ugyanúgy több fokozat, hátsó kapcsolóval. Nekem az Acebeam a kényelmesebb fogású. Távolabb, fényesebben világít, ugyanakkor szélesebben. Mint írtam, nálam túrázásnál, nagyobb táv bevilágításánál kerül kézbe. Miért? A Viking PRO csodálatos egyenletes fényt biztosít, akár 20+ kcd fényerővel, szép üzemidővel. 100, 150 m -ig jól használható. A Predator PRO már 50+ kcd -át biztosít, vagyis a 200, 300 m távon is jól teljesít, de rövidebb távon is használható szükség esetén. Az Acebeam L17 meg még távolabbra világít (pl tisztáson). Viszont ez is tud 15, 50, 150 lm -t is, ami az esti sétához is megfelel. Az enyém fehér fényű és nincs hozzá lengő kapcsolóm se. Viszont az elektronikus kapcsolója kényelmes, picit süllyesztett is, így gyertyaként is megáll, de magától nem kapcsol be. Mind a 3 lámpát tokban hordom (közepesen kemény), így az egyiket elteszem, a másikat előveszem (kb újnyi rész szabad a fejnél). -
FBLLMAG
senior tag
Egyébként, érdekes lámpák mint a Clouddefensive edc -je is érdekel. Szinte mindent kibír. Távot is tud. Vagy a LUX-RC argon gázzal töltött üdvöskéje is bejön. Olyan bakancslistás dolog. Névre, címre szólóan gyártják. Tényleg egyedi darabb. Tablett, PC vagy valalami hasonlóval aminek van kijelzője, még tovább állíthatod szükség szerint.
A Zebralight, Led Lenser testre szabása is bejön. Látom mit állítok be. Az Anduril, Narsil ezt nem tudja.
Pár éve az autó körül kellett valamit megkeresnem, már nem tudom melyik spottosabb lámpát vágtam a csomagtartóba, mert nem bírtam megtalálni talán a biciklilámpa szerelék csavarját. A mobil fénye is gyenge erre a célra. Pl az Olight Baton 1,5 m távolságból, legalább 60 cm átmérőjű fénykörben, legalább 600 lux fényességgel világít folyamatosan. Irodában, konyhában világítják meg a munkaasztalt ilyen fénnyel. (Ha ezt spottosabb lámpával akarom megoldani, a szórt fényre szeretnék 600 luxot 1,5 m -ről, kb 2400 lm kell, az meg már nagyon vakító spotot eredményez.)
-
FBLLMAG
senior tag
Mennyiért vetted a FT03 -sat? Az Acebeam L17 50 € volt tokkal, akkuval együtt. A FT03 -ast most 65 € -ért láttam.
A Viking PRO lámpám egyébként szintén XHP50 -es leddel gyártott, nagyon egyenletes fényű, 0,15 lm holdfényt is tud, csak 4 cm fejátmérővel rendelkezik, nekem mégsem ez van beállítva napi hordásra. Sőt, csak erdőjárásra használom a Predator PRO és a L17 mellett. A Barracuda PRO fejátmérője is csak 6 cm, de távolabb hord, viszont spottosabb. Ezt már erdőjárásra sem hordom. Pedig van távolabbra hordó is.
A Nitecore kezelése, fénye is bejön, nem is hosszú, de ennek a fejátmérője is túl vastag számomra. Az Olight S1A (special edition) már, már, de még mindig nem. Közelre pedig szinte tökéletes. És így tovább.
Sajnos csak 1 mindenre, olyan számomra nem létezik. Még nem találtam olyat. Talán a lep és led lámpák keveréke lehetne, apróbb kivitelben.
-
FBLLMAG
senior tag
Volt Astrolux FT03 is. Sőt össze is lett vetve pár lámpámmal. Az Acebeam L17 hatótávjával kb megegyező. Csak az Acebeam L17 4 cm -es fejjel rendelkezik.
A tavaszi Komáromi találkozón a lep lámpák nyűgöztek le.
Viszont ezek nem valók napi felhasználásra. Az FT03 sem. A szórt fényéhez képest fényes a középső fényköre (hot spot), a feje is túl vastag számomra (7 cm). Nem tudon, XHP50 vagy SST-40 van meg NEKED, de lényegében mindegy. És gondolom észrevetted, hogy 10 perc játszás után 25% körüli fényerőre visszaesik a fénye.
Kicsit nehéz nekem. És gondolom NÁLAD is a Narsil fut rajta. A 12 programcsomag közül melyiket állítottad be (tudod hogyan kell?)?
-
FBLLMAG
senior tag
Na ilyet azért sose mondtam, mondok. Nem ócskálom le az olcsó, olcsóbb lámpákat sem. Volt a kezemben 100000 lm -os és több Mcd -ás lámpa is. Autódiszk átmérőjű fejjel.
Mint írtam, én is szeretek látni. 1 bizonyos távnál mindegy hogy 10, 20, 30, vagy 50 lux fényességgel világítasz meg valamit. Ugyanez igaz ha 100, 200, 300, vagy 500 lux világítja meg. Nagy nehezen ezt már hazai környezetben megértették (most meg majdnem a ló túloldalára kerültek).
De hogy mind a kettőnknek igaza legyen.
Pl TE 5 cd/lm -os lámpát használsz. 10 lux fényességgel akarsz valamit megvilágítani 30 m távolságból, akkor ehhez 9000 lm kell.
Én a XL50 -esem 200 lm fokozatával 12000 cd fényerővel világítok, vagyis a 30 m -re lévő tárgyat 13 lux fényességgel világítja meg.
Ami még érdekesebb lesz, az Armytek Prime A2 PRO max fokozaton, hasonló fénnyel világítja meg az adott tárgyat. Mivel már írtam, hogy az 5 lux és a 10 lux között, szemre minimális a különbség. Az 5 cd/lm és a 7 cd/lm között megintcsak minimális a kűlönbség.A tapasztalatokat több mint 10 lámpás találkozóról, több 1000 lámpa kipróbálása után szedtem össze. Valamint nekem is van 60 - 70 lámpám.
-
FBLLMAG
senior tag
A 90 -es években volt 1 balesetem. A TV fényereje is 50% -ra van állítva nappal is. A túl sok fénytől megfájdul a szemem. Szóval igen, érzékeny a szemem a túl sok fényre. Viszont azért nem látok úgy mint a macskák. Ezért van szükségem a lámpákra.
Egyébként a Zebralight lámpám 0,1 lm fokozata már túl gyenge számomra. Viszont a 0,3 lm fokozata már pont jó, ahogy az Armytek 0,15 lm fokozata is. Beltérben.
Kint z udvaron már a 2 lm a minimum. Az Olight S1A 5 lm fokozata is gyenge kinti körülmények között.
60 m távolságból a 12000 cd fényerő 3 lux feletti fényességet jelent. Vagyis a színek már megkülönböztethetők. A 3 - 6 lux közötti különbség meg alig észrevehető.
-
FBLLMAG
senior tag
Mivel szóba került pár napja a Maglite, hát előszedtem ezeket. Párat. (A ML300 3D a melóban pihen.) XL50, XL200 és a Mini 2AA PRO+ került elő. Ezek már a frissített modellek, de így sincsenek fényárammal túlhajtva. A XL50 200 lm, a XL200 230 lm és a MINI 2AA PRO+ 345 lm. A kb 1 éve feltöltött AAA / AA Eneloop NiMh akkukat pakoltam beléjük. Még sincs velük probléma. Reggel a MINI 2AA PRO+ alacsony fokozatát, gyertyaként használva (szó szerint, a kupakba állítva a lámpa) tettem a dolgomat. Házon belül a XL200 tompított fényével közlekedtem. Házon kívül, az udvaron, még mindig a XL200 roppant kellemes fénye segített. Már régebben említettem, hogy kb a Fenix LD22 (2015) lámpámmal van 1 szinten. Csak ez fokozatmentesen állítható. Csuklóból. Az udvar végén aztán a XL50 és a MINI 2AA PRO+ is előkerült, és a magas fokozatukkal körbelestem (mégis mit ugatnak a kutyák). Az a 60, 70 m nem okozott problémát ezeknek, hiszen a MINI 2AA PRO+ már 180 m -re, a XL50 pedig 220 m -re tervezett termék.
Az van, hogy vannak 1000+ lm -os, li-ion -os lámpáim is, de ilyenkor jövök rá, hogy nincs is szükségem a XXXX lm -ra (legtöbbször) és az a fránya kezelés mit jelent. Milyen jó érzés a giroszkópos vezérlés (a MINI 2AA PRO+ is ezt használja, lefelé fordítva az alacsony fokozat indít). Gyors és precíz. A XL sorozat elektromos kapcsolója mennyire kellemes. Az XL50 esetében nem kapcsolom véletlen be a strobe funkciót, ugyanakkor a 25% -os fokozat gyorsan elérhető.
-
FBLLMAG
senior tag
Végre a felújított házban alszom. Még van pár dolog ami hiányzik, (pl a WC, holnap jön az asztalos méricskélni, mivel a bútorra megy fel a csésze, de a víz már ott van), ezért még mindig el kell hagyni az épületet éjjelente. Világítás már van (a mozgásérzékelőt pár helyről kivetették, áthelyezteték máshova velem). Több fokozatú led lámpa a plafonon (ágy mellől is kapcsolható), süllyesztett led szallag az ablak felett, de reggelente azért még mindig a lámpával a plafonra világítva szedem be a gyógyszereimet. Hiába, még mindig túl fényes nekem a led világítás. Még a 10% -os fokozat is. Fehérek a falak, a 100 lm alatti fokozat is megteszi nekem. Az Armytek Prime 2 lm fokozatánál már megtalálom a teáscsészét, mobilt, távirányítót az asztalon.
-
FBLLMAG
senior tag
Szia!
Kicsit más világ a 2 lámpa. Az Olight Baton 3 Pro szélesebb fénykörrel rövidebb távot világít be. Mágnes is van benne, az időzített kikapcsolás, holdfény mellett. A holdfény és a turbó azonnal elérhető. Viszont speciális akku megy bele.
A Fenix előnyeit magad is látod. Annyit hozzá, hogy 30 lm fokozaton képes üzemelni külső tápról.
-
FBLLMAG
senior tag
Engem meg a Li-Ion akkuk nem zavartak eddig sem. Csupán a gyártók viselkedése. Hogyan, mi szerint gyártják, programozzák a lámpáikat. Mutatok pár általam észrevett példát. Hátha megértesz.
A 18650, 21700 -as lámpák többsége 0,5 cd/lm szórt fénnyel rendelkezik. Az AA -s lámpáim 1 cd/lm szórt fénnyel bírnak. Nagy általánosságban.
Régebben a Fenix LD22 (2015) vs Fenix PD35 TAC ezt demonstrálta is. A PD35 TAC pont 2x magasabb fényáramot használt a fokozatain. Így az üzemidők a 2 lámpánál azonosak voltak. A spot esetében a LD22 14 cd/lm míg a PD35 TAC 10 cd/lm váltószámmal rendelkezett. Lényegében a turbó fokozat a PD35 TAC esetében világított kicsit fényesebben. A strobe mind a 2 lámpánál megtalálható volt, a SOS viszont csak a LD22 esetében. Még 1 kis csavar a történetben, a LD12 (2017) már melegebb fényű ledet kapott. A LD22, LD12 tudja csak használni a kemping diffúzort.
Maradva az emlegetett lámpáknál, jöjjön az Armytek Prime A2 vs C2 PRO lámpáim összevetése. Tok, klipsz, csuklópánt járt hozzájuk. Az A2 esetében a mágnes kivehető, a C2 meg belső töltéssel rendelkezik. Az A2 AA, 2x AA, 14500, 18350, 18650 akkukt (-kat) ill AA / 2x AA elemet is képes befogadni. Az A2 7 cd/lm, míg a C2 5 cd/lm -nal rendelkezik. A C2 esetében 3 fokozat (0.15, 2, 6 lm) választhatok, míg az A2 esetében 2 fokozat közül (0.15, 2 lm) választhatok (ez a gyorsabb). A C2 turbó fokozata akár 1800 lm -ra is képes, viszont több mint a felével visszavesz. Ezzel szemben az A2 stabilan tartja merülésig a magasabbik turbó fokozatát (700 lm) is. A C2 PRO lámpámnál időzítő, pillanatnyi fény, lámpa helyzetjelző is aktiválható. Mivel a 10 lm az A2 esetében egészen jól használható (akár tartalékfénynek is megfelel 80 órán keresztül), addig a C2 esetében a 34 lm az alap kültéri fény, 50 órán keresztül. A C2 150 lm -jének és az A2 95 lm -jének üzemideje kb ugyanaz (és a fényereje - cd is). A 34 lm az A2 -től nagyon kellemes sétáló fény. Másfélszer fényesebb mint a C2 34 lm fokozata. A C2 450 lm -ja az A2 280 lm -jának és a 900 lm az A2 max fokozatának felel meg.
Remélem így érthető voltam.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem és nem. Az van, hogy a 2 db AA Eneloop akku 6 Wh -ás (2x 3 Wh) míg a 1 db 18650 -es 10 Wh -ás. Az Armytek Prime A2 PRO 1400 percen keresztül, stabilan, 65 lux szórt fénnyel világítja meg a falat 1 m távolságból. A Convoy S2+ 1200 percen keresztül, csökkenő, 32 lux fényes szórt fénnyel indulva, világítja meg, szintén 1 m távolságból ugyanazt a falat. Azért nem mindegy, hogy séta közben, a járda 16 lux vagy 8 lux fényességgel van megvilágítva előttem. Engem soha sem a csillió lm fényáram érdekelt. Az érdekel, hogy mit látok. Mennyire zavaró a középső fénykör, mennyire fényes a szórt fény. A túl sok se jó, de a túl kevés sem.
És pontosan erre akartam rávilágítani. 2x fényesebben (lux) világítja meg a falat, kicsit hosszabb időn (perc) keresztül, fele kapacitásból (Wh). Pedig mind a 2 lámpa XPL ledet használ aminek ugye azonos a hatásfoka, vagy legalábbis hasonló. Papíron a Convoy 50 lm, az Armytek 34 lm.
A Fenix LD22 esetében a 2 db Eneloop 6 Wh. 52 lux a szórt fény és 420 lux a spot 1 m távolságból, közel 1400 percen keresztül. A Fenix esetében 30 lm -t ír a gyártó a dobozra erre a fokozatra.
Én meg azt látom, hogy a Fenix és az Armytek fényesebben világítja meg előttem a járdát. És a Fenix PD35 V3.0, vagy a Nitecore MH10S lámpáim 50 lm fényáramától is fényesebbek. Persze, mint írtam, 150 lm -ra vagy 300 lm -ra is felkapcsolható a PD35 V3.0 ill. a MH10S, és akkor ezek lesznek a fényesebbek, de így gyorsabban le is merülnek.
Remélem így már érthető voltam.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #72695 üzenetére
+1
-
FBLLMAG
senior tag
Kb ez így igaz, ahogy leírtad. A Li-Ion akku magában tényleg jobb választás. Csak akad pár gondom mikor a lámpákat választom ki. Nekem számít a spot / spill arány. Hogy mennyire fényesebb a középső fénykör a szórt fényhez képest. A Viking pl jó lenne ebből a szempontból, viszont 4 cm -es a feje.
Kérlek mutass olyan lámpát, ami stabilan tud 5000 cd -át, zsebben is elfér, és nem zavaró, értsd 10 alatt van a spot / spill lux aránya. És az sem baj, ha ritkábban kell töltögetnem.
-
FBLLMAG
senior tag
Én Li-Ion akkus lámpákat és AA -s lámpákat is használok. És igen, elég gyakran a régebbi lámpáim kerülnek folyton folyvást a kezembe. Meg van az okom rá. Mivel elég gyakran használom ház körül, házon belül, sétálok velük, kiránduláskor velem vannak. Nem mindig 50 - 100 m -re világítok előre. Sőt. Inkább rövidebb távra használom a lámpáimat. Pl parkon keresztül haladva ne lépjek a kutyagumiba. Én is szeretek jól látni. Közelre a szélesebb szórt fény számít. Ma hajnalban lemértem. A Fenix LD22 (2015) szórt fénye 1 m távolságból 52 lux, az Armytek Prime A2 PRO 65 lux és a Convoy legalacsonyabb (50 lm fokozata) 32 lux volt. De A Fenix PD35 V3.0, Nitecore MH10S sem lett volna jobb. Persze, 150 - 300 lm fokozaton is lehet használni. (Régebben csodálkoztam is, hogy 150 lm -re van többeteknek szüksége az esti sétához. Később rájöttem az okára.) Nekem a középső fénykör ami zavaró, így vagy úgy. Ezeknél.
SST-20 leddel ezt műveli a Convoy S2+, SST-40(1), SST-40(2) esetében meg ezt.
-
FBLLMAG
senior tag
Rendben. Akkor azt magyarázd meg kérlek, hogy hogy lehet ez? Az Armytek Prime A2 PRO és a Fenix LD22 (2015) lámpáim 2 db AA Eneloop akkuval 1 m távolságból ugyanolyan fényesen világították meg a falat mint a Convoy S2+ XPL ledes lámpám Samsung Q30 (3000 mAh) feltöltött akkuval. A Convoy ugyebár 18650 Li-Ion akkut használ. Az Armytek, Fenix stabilan hozta az 1400, 1300+ percet, a Convoy fokozatos csökkenéssel alig lépte túl az 1200 percet. (A Fenix E20V2.0 1800 percet tud ezen a fokozaton.)
És hogy lásd az egyes futamidő görbéket.
Armytek Prime A2 PRO XPL leddel
Fenix LD22 XP-G2 leddel
Convoy S2+ XPL leddel
A convoy S2+ igaz 8 € -ba került, az Armytek Prime A2 PRO meg 42 € volt. De az Armytekhez tok, klipsz, kivehető mágnes alapból jár. 2 fajta holdfényt, 3 fajta villogást, azon a fokozaton indul és menet közben is oda kapcsolom ahova akarom. A felületkezelése is évekre van. Állandó energiaszint visszajelzés ennél is. Jobban bírja a kiképzést mint a Convoy. Ha testet cserélek 1 db AA -val is elmegy, de akár 18650 -es akkut is képes használni. A 10 lm tartalék fénnyel (ami szintén használható) legalább 75 órán keresztül elvagyok. Stabilan tartja a legmagasabb fokozatát is (700 lm) és mégsem kell eldobnom, nem égeti a kezem.
A Fenix LD22 (2015) szintén tokkal, vonóval érkezett. 2 módcsoport (ami nekem nagyon bejön). Rejtett strobe és SOS. 5 lm eco fokozata van ennek, ami kb 100 órát bír. Ez is stabilan tudja tartani a legmagasabb fokozatát is. Diffúzorok és egyébb szerelékeim vannak hozzá.A 18650 -es akku kb 300 ciklust bír, míg a "szemétre való" AA NiMh akku 2000 (na jó legyen 1000) ciklust. Miközben 1 ciklus 2x tovább tart a magasabb fokozatok végett.
A következő fokozatokat oda sem tettem inkább. Mindig azt írtátok nekem eddig, hogy tartalék akku. Ez +akkukat jelent. Ezek a tények. Senkit sem akartam, akarok megbántani.Én ezért is használok a mai napig 2x AA -s lámpákat is.
-
FBLLMAG
senior tag
A lényeg, hogy magas teljesítményen a led hatásfoka romlik, alacsony teljesítményen meg a meghajtó teljesítmény igénye végett romlik a lámpa hatásfoka az olcsóbb lámpáknál. Nincs olyan, hogy a menet, rugó melegíteni fogja a kezed. Viszont, ha átkötöd a rugót, nagyobb teljesítmény, nagyobb fényáram, fényerő érhető el. Próbáld csak ki.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
szroli0726 #72654 üzenetére
Én kicsit másképpen közelítem meg. Mivel más - más fajta lámpákról van szó.
A MH10S lassabban léptet, távolabb világít. A Baton 3 Pro tir lencsés szélesebb fénykörrel világít. A Batton időzítővel is rendelkezik, az azonnali holdfény és turbó mellett. A MH10S csak azonnali holdfénnyel. A MH10S taktikai tokkal rendelkezik, az Olight -nak nincs ővre csatolható tokja. Akku jár hozzájuk. Az Olight speciális akkut használ.
Ennyi elég lesz?
-
FBLLMAG
senior tag
Látom értesz hozzá.
Akkor kezdjük a Convoy S2+ lámpám pillanatnyi állapotával.
Rugók - 0,07 ohm > 3 A esetén 2x 0,2 V > 0,63 W
Menetek - 0,06 ohm > 3 A esetén 2x 0,18 V > 0,54 W (tudom, tisztítanom kéne már)
Kapcsoló - 0,03 ohm > 3 A esetén 0,09 V > 0,27 W
7135 > 0,2 V feszültségesés > 0,6 WAz akku 12,6 W -ot ad le. A ledre kb 10,56 W jut. Kb 950 lm távozik a lámpából.
0,15 A esetében az akku 0,63 W
Rugók - 0,001575 W
Menetek - 0,00135 W
Kapcsoló - 0,000675 W
Ezek elhanyagolhatók7135 - 0,2 V feszültségesés
És a lámpa kb 50 lm fényárammal üzemel.XPL leddel rendelkezik a lámpám. 1Lumen mérése SST20 leddel sem volt hű de meggyőző. 70 lm körűli fényárammal kb 10 órát teljesített a lámpa nála. 3000 mAh -ás akkuval.
-
FBLLMAG
senior tag
Én meg azt próbáltatom megértetni, hogy a rugó (-k) + menetek + meghajtó + led + akku belső ellenállása, mindegyikből tevődik össze a lámpa össz hatásfoka. Az elektronikával azt hozzák ki, ami fontos a gyártónak.
Pár lámpagyártó tipikus hatásfoka:
Nitecore > 120 - 140 lm / W
Olight > 140 - 160 lm / W
Fenix > 160 - 180 lm / W
Armytek > 140 lm / WA Maglite meg USA termék, 10 év garival. És a "Maglite" is kerül valamibe. Másik oldalról, csempe sarkára esett és nem törött az üveg. 10 év használat sem tette tönkre. Nincs túlhajtva, mégis használható a fénye. A Maglite az Maglite.
De a Malkoff, Elzetta, Streamlight, SureFire, Zebralight, EagTac, FourSevens is hasonló cipőben jár. Pedig, ezen a topicon nem nagyon lehet olvasni róluk. Hiába, kelet felé nyitottunk (de nem Japán a célpont).
-
FBLLMAG
senior tag
És mielőtt megkérdeznéd.
Rájöttem, hogy a Convoy S2+ miért merül gyordan. Öcskös a garázsban tartja a hidegben. 3 7 V akkufeszültségnél már nem kapcsol be.
És hasonló meghajtót hassznál a legtöbb olcsóbb lámpa. Lehet mindegyiket melengetni. Számomra nem biztonságosak. Mert én meg az autóban szoktam felejteni ami nincs rajtam.
Nagyon életszerű sodorni a tenyérben a 0°C körüli akkut.
-
FBLLMAG
senior tag
Hu, megint sok a kérdés.
Az lehet, hogy a XP-L 200 lm/W hatásfokot tud, de a lámpában rugó (-k) is van (ami lehet nem belírium ötvözet), és a meghajtó sincs a helyzet magaslatán az olcsóbb lámpáknál. Magasabb fokozaton elfűti, alacsonyabb fokozaton meg a belső ellenállása eszi meg a teljesítmény 1 részét. És a Convoy, BLF, Sofirn foncsora, szemre, mattnak tűnik pl a Nitecore foncsorához képest.
Hogy jön ki? > A -t, lm -t, V -ot tudsz mérni, + 1 kis számolás és kijött a lm/W hatásfok. Ha nem megy, lesd meg Zozz táblázatát. Ő mérte, számolta szintén.
A Maglite XL200 -ast vette meg. Hogy mit tud? Hát giroszkópos vezérlésű. Gyorsan, fokozatmentesen állítod be a fényáramát, a villogás sebességét, csuklóból, az egész lámpa elforgatásával. De csuklóból tudom kapcsolgatni is (ha jelezni szeretnél). Este az éjjeli szekrényre letéve, elég ha hozzáérek a szekrénykéhez és feléled a lámpa. A 2011, 2012 körül vásárolt XL200 -as 4900 cd fényerőt tud. Stabilan. Akárhányszor indítva, merülésig. Az idővel játszik, 12 perc után a felére (50%) visszavesz, így meghosszabítva az üzemidőt. Én 3 db AAA NiMh Eneloop akkuval használom. (A friss 6660 cd.) A XL200 -as holdfényre is képes. 218 órán keresztül. Lezárásához, feloldásához az egés lámpát kell elfordítani, fentről lefele, miközben tartod a kapcsolóját. Egyetlen lámpa sem forog a táskában, pláne nem hosszanti irányban. Ja és a 10 év garit újra indítottam neki.
-
FBLLMAG
senior tag
Max fokozaton a Convoy S2+ 60 lm/W hatásfokkal dolgozott ha jól emlékszem. Alacsony fokozaton a Convoy is kb 80 lm/W hatásfokot tud. 60 lm/W szemben a 140 lm/W hatásfokkal. TE tudod, de szerintem a 140 lm/W a jobb érték.
Másik dolog, hogy a 10 éves Maglite lámpáimat 30 - 40 € -ért el tudtam adni. Te a 10 éves Convoy lámpáidért mit kapnál?
De csak használd az olcsóbb (nem olcsó) lámpáidat. Amik használata végeredményben drágább.
-
FBLLMAG
senior tag
A Convoy hatásfoka 100 lm/W alatt van magas és alacsony fokozaton is. És az Emisar D2V2 is 80 lm/W 30 lm körüli fokozaton. Az Armytek meg 140 lm/W hatásfokkal dolgozik (igaz a Zebralight SC5W lámpám 180 lm/W hatásfokot tud, alacsony fokozaton meg a 200 lm/W hatásfokot is eléri).
És 700 lm társul az 5000 cd fényerőhöz. Stabilan. A Convoy S2+ XM-L2 -se nem volt stabil és forrósodott.
-
FBLLMAG
senior tag
"Tehát ha veszek egy sima 18650-es csőlámpát a kínaiak árának tízszereséért"
Kb 3x -os áron vásároltam az Armytek lámpákat a Convoy -hoz képest. A Prime A1 PRO olcsóbb volt mint a Wuben E05. Miközben tokot, klipszet, akkut is kaptam hozzájuk. A S2+ és Prime C2 PRO összevetésénél a Prime belső töltéssel rendelkezik. Funkció, fokozatok, fénye terén felülmúlja a konkurenciát. Stabil kimenet, tartalék fénnyel. A hatásfoka is jobb. Nem égeti szét a kezemet a túrbó fokozatán. Az eloxálása kevésbé kopik. Mágnes talppal is rendelkezik. 6 - 7 évvel ezelőtt a 2x AA -s Prime A2 PRO stabilan tudta az 5000 cd fényerőt, merülésig (akkoriban a Convoy S2+ XM-L2 volt preferálva).
Már így, nekem, megérte az Armytek árát.
Nálam nem sűrűn romlanak el az Armytek lámpái, pedig van amelyikbe 1500+ üzemórát is tettem. Pottyantak is már, sőt a Prime A2 PRO lámpámat dobáltam is a fák között (FB -on megtalálhatod), és nyúztam, kínoztam is 1 db -ot (500+ ejtés, a sütőben is megsütöttem), fagyasztva is voltak, meg is voltak úsztatva, és mégsem sikerült teljesen tönkretennem.
Egyenlőre a meghibásodással sem volt gondom. Meg kellett várnom az újat. Ami azóta is üzemel.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #72543 üzenetére
Másik probléma, hogy a lámpát cserélik, nem javítják (egyes gyártók, a Maglite is, Németországban szervizel). Az elektronika gyantába van öntve. Visszaküldés (pl Kína), ellenőrzés (Kanada), cseretermék (kb Kínából). És nem a leggyorsabb express szállítással. Akár pár hónapos átfutás is lehet. Sok idő az úton, ezért lehet nehézkes a komunikáció is (ha nincs infó, mit közöljenek).
Ha jól emlékszem, nálatok MO -gon talán a Fenix -el is gond volt pár éve. Ma meg már ott van a Kronium. Velük nekem régebben sem volt gondom. Ez meg a közvetítés, ki árulja. Én is van hogy a hazai közvetítőt inkább kihagyom Armytek, Maglite, EagTac, stb ügyben. De van, hogy elég a szomszédba, pl Csehekhez mennem (azok meg kérdik miért, hisz van nálunk is viszonteladó). Viszont tisztességesek, pláne több vásárlás után már a minnél könnyebb utat keresik (számomra is). Azért akad itt is rendes, segítőkész.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
csibe1 #72543 üzenetére
Az van, hogy lehet, hogy 10 kapcsolástól tönkremehet valamelyik db, vagy eséstől (ez bármely márkával megtörténhet), és mivel fel vagyunk háborodva, ezért nyilvánosságra hozzuk. Ennél a lámpánál meg benne van az is, hogy a tulajdonos teszi tönkre. Ha meg nincs gond, akkor meg csöndben maradunk. A Wizard -ból van ezen a topicon több mint 50 db. Nekem magamnak van ezen kívül 10 db Armytek lámpám. ELF is akad pár ezen a topicon. Meg a többi, amiről még nem tudunk. Kb 1 kezemen megszámolom, hány termék ment tönkre, amiről szóltunk. Ezek viszont többségében cserélve lettek. Külföldön, sokszor 35% - 40% -os árkedvezménnyel jutnak az Armytek termékeihez. Jóval az Olight, Nitecore és igen a Fenix lámpáinak árai alatt. Miközben tokkal, vonóval árulják. Kezelésük, fényük is jó az Armytek termékeinek. Jóval több forog belőle mint gondolnánk. És ezekből jeleznek meghibásodást. Ez a nagy számok törvénye. 100 db -ól 2, 3 meghibásodás sem vészes, szerintem.
A felépítéséből kifolyólag (ha a gyárban nem hibáztak), minimális a meghibásodás esélye vízbemerítéstől és eséstől (de megtörténhet). Más gyártók lámpájával is megtörténhet, előfordul. Felénk az Olight a romlandó (fegyveren használva - G erők).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
UberMutant #72522 üzenetére
Felénk az Olight főleg a vadászoknál romlik. Ott az 5 év gari. Nekem elég jól bírják. Nincsenek túlhajtva.
A Convoy meg ugye "olcsó", javítható. A TIED is 1 példa, nagy a szórása, de azért azonnal nem írnám le.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Gargouille #72514 üzenetére
Nem állt szándékomban túldimenzionálni az Armytek termékeit. Csupán a tapasztalataimat osztottam meg (szétkaptam a Prime A2 PRO fejét, fagyasztottam az autóban a lámpákat, dobáltam, ejtettem, stb). Szerintem, nem egyforma a gyártási minőség. Főleg az alacsonyabb kategóriánál. Nem szabadna ilyen szórásnak lennie.
Ahogy TE is írtad, fénye, eloxálása, kezelése, stb nekem is tetszik. A Viking, Predator, meg kipróbálva, a hideget is jobban bírja. Zolinál a fagyasztott Convoy másnapra meghalt. Már pár éve is Zolinál mértük, 1°C, 2°C -nál is már 40% -kal gyengébb fényerőt, fényáramot mértünk a Convoy és más olcsóbb lámpáknál.
Mindenki anno a hájpolta a Convoy termékeit, a Sofirn, Wuben, Lumintop sem maradt el, ezért vettem én is (most a család használja a Convoy -t). Nekem is van Wuben, Convoy, Sofirn, Lumintop, Emisar, stb lámpám is. Próbáltam használni huzamosabban ezeket is. A Lumintop FWAA kapcsolója nekem olyan izé (löttyedt érzésű), a Sofirn csúszós, a Convoy festése kopik, elgurul, gyorsan merül, nincs rendes holdfénye, a Wuben, Emisar is problémás nekem. A Narsil-M, Anduril 1/2 sem igazán jött be a sok kapcsoló nyomogatással (az Olight, Nitecore, Led Lenser, Zebralight, Armytek megoldása jobban tetszik).
Nem vagyunk egyformák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest