-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
-
FBLLMAG
senior tag
válasz peestike #38843 üzenetére
Én is használok elég sok AA -s lámpát. Nekem ami az 1AA -sak közül bevált hosszabb keresgélés után, a Zebralight SC5 sorozata. Igaz, csupán NiMh akkumulátort használnak, a Li-Ion nem használható, viszont így is a SC5W MKII 550 lm -t tud 3 percig, 400 lm -t meg merülésig. A Klarus Mi7 700 lm -t 30 mp -ig bírja. Kb ugyanaz a hatótáv.
Klarus Mi7 - 700 lm, 90 lm, 5 lm
Zebralight CS5w MKII - 550 lm (3 perc); 407 lm; 274 lm; 166 lm; 92 lm; 46 lm; 21 lm; 8,6 lm; 3,2 lm; 1,1 lm; 0,36 lm; 0,09 lm
Bármely 3 szint beállítható azonnali elérésre, +3 alszint is állítható hozzá. 3 programozható csoport létezik. 2,4 uA a készenléti áramfelvétele szemben a Mi7 170 uA áramfelvételével. Nem kell a billentyűzetet lezárni, ami gyorsabban merítené az akkumulátort, mert ezt a gondot süllyesztett kapcsolóval oldották meg. És igen jó a hatásfoka, és a festéke sem kopik (kb 1 éves használat farmerzsebben, meg sem látszik rajta).
Hát igen, ez mind pénzbe kerül. Így már nem is olyan vészes az ára.
-
Janaboy
veterán
Amugy a zanflarehez miert nincs custom firmware mint mondjuk a sokféle convoyhoz?
Janaboy
-
peestike
őstag
válasz FBLLMAG #38853 üzenetére
Ez nagyon jó, részletes leírás lett.
Viszont most a vásárlási keret meg lett húzva 25 usd-nél... Ebbe bele kell férnie a lámpának most. Egyelőre nézelődésnél, fórumokon leírások olvasásánál tartok még. Ezért is tetszett, amit írtál.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
-szabi-
őstag
válasz Gargouille #38856 üzenetére
Linkelt lámpa távolságra h03 lámpámmal nagyjából azonos tudású lehet.
Most nagyobb távolságra világító kellene.
Egy órával ezelőtti lelkesedésem már szerencsére alább hagyott.
Kivárom HC33 vagy HR20 kedvező árát.(#38857) WestBam
Néztem azt is.
Végül a nagy-tesója szimpatikusabb volt.[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz peestike #38855 üzenetére
Én most a SC5w MKII beszerzésén agyalok. Zozzal nem régen azt veséztük ki, hogy ebben a méretben kb mi a MAX fényáram, ami még értelmes és a test is bír. Nálunk is 400 lm jött ki. Már a 600, 700 lm is túlmelegíti és vissza kell hogy vegyenek a lámpák.
Tudom, hogy drágább darabok, de a Li-Ion akkumulátor használatát a Nitecore EA11 és MT10A lámpáknál látom értelmét, ha kis méretből sokat szeretnél.
EA11 - 900 lm, 9000 cd, 190 m
MT10A - 920 lm, 7300 cd, 170 mNekem a nagyobb 2AA -s EA21, és MT20A van meg. Így, nyugodt szívvel merem ajánlani kisebb testvéreiket is. Ráadásul a picik mindenevők. Kb 2-3 percet bírják a TURBO fokozaton ami nem is rossz.
Tölthetőnek, meg itt a kicsit hosszabb MH1A.
-
balazs1956
senior tag
Olyan lámpát tudtok ajánlani, aminek van moon fokozata, mint az f1-nek, és hátul világítós kapcsolója?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz FBLLMAG #38860 üzenetére
Érdekes lehet még az Olight S1A is. Ebből is a S2A van meg nekem. Az optika, UI ugyanaz. Jó széles SPOT -tal világít. Kb ugyanaz a fényáram (600 vs 550 lm), csak a S1A kisebb, tehát ezt is merem ajánlani.
És ha számít a kinézet, a Lumintop Duke, ill. a Prince MINI jöhet szóba.
Igaz kicsit drágábbak ezek, de nem fogsz csalódni egyik lámpában sem amit ajánlottam.
Inkább 1 hónappal többet spórolni és egy rendeset venni, mint 10 ócskát (nem olcsót írtam).
-
Magga
aktív tag
válasz peestike #38855 üzenetére
Én már régóta szemezek ezzel: Lumintop Tool AA
A kistestvére nagyon sokaknak van itt is és mindenki elégedett vele (többek között én is). Árban mindenesetre belefér a keretedbe! -
BBéci
legenda
válasz FBLLMAG #38862 üzenetére
"Inkább 1 hónappal többet spórolni és egy rendeset venni, mint 10 ócskát"
Lehet az akár egy év is, vagy még több, ahogy én tettem. Aztán még más előnye is lehet a türelemnek. Kinéztem a Fenix PD35 TAC-ot 70-75 dollárért (itthon 29900 Ft, ami enyhén lehúzás szagú), időközben megjelentek az XHP35 HI LED-es lámpák és olyat vettem. Annyiért, amennyiért itthon a PD35-öt adják, csak éppen dupla fényerővel, akkumulátorral, USB töltéssel és háromszoros világítási távolsággal.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
peestike
őstag
Köszönöm szépen a tippeket mindenkinek!
lassan-lassan már képbe kerülök az AA lámpákkal.más: nem igazán találtam sok mindent a BlitzWolf BW-ET1 XP-L V6 lámpáról. már azt sem értem, hogy miért nem astrolux (ha jól tudom a banggood lámpa márkája), bár valószínűleg csak marketing.
van több BW cuccom, egyikre sem mondanám, hogy gagyi... (egyik kedvenc a 2 dollárra elárazott BW-S7 töltő, amit nagy meglepetésre elküldtek... )
valaki netán olvasott jót/rosszat erről a lámpáról?42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
G@ben
addikt
Elkezdtek érdekelni az XHP35 leddel szerelt lámpák, nézegettem is teszteket, de a kérdésem az, hogy van-e olyan lámpasorozat, ami sorban XHP35-tel, XHP50-nel, XHP70-nel van szerelve? Mint pl az Imalent DN35 és DN70, csak van belőle 50-es is. Érdekelne egy összehasonlítás ugyanabban a lámpában.
Illetve valaki le tudná írni, hogy miből állnak ezek a ledek? Szó volt róla, hogy 4db ledből állnak, pl XP-G2-ből, de nem vagyok benne biztos.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
MittuDomain_
őstag
Convoy S3 XM-L2 U2 1A Titanium Grey 12,99USD.
Flash sale, pontozható!HaikeLite SC01 Silver 27,99USD
XHP35 HI, 2000lm, 1db 26650 kell hozzá
Kupon:
HSRGBSi tacuisses, philosophus mansisses.
-
verybigboy
senior tag
válasz MittuDomain_ #38870 üzenetére
Haikelite MT01-re és SC02-re nincs véletlen kupon ... az érdekelne!
LED:
Haikelite szerel lámpát MTG2 és XHP50V2 LED-el is (5000K). MTG2 színhőmérsékletét több helyen is dícsérték, ilyen tekintetben az újabb XHP50V2 hogy szerepelhet? Fényerőben XHP50V2 többet tud (2500lm vs. 2000lm) azt tudom, de nem láttam még élőben XHP50V2-t. -
Halkakas
tag
LiitoKala Lii-100 most 1,99 USD a "BlackFriday51" kuponnal a GB-n.
-
tomcsi23
veterán
zanflare F1 USB Rechargeable Flashlight - 6000-6500K
$ 9.99
Kupon: BlackFriday53...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
MittuDomain_
őstag
Eagle Eye X6 Cree XPL - HI V21A 12,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY49LUMINTOP Prince Brass 24,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY46IMALENT DM21T 4000-4500k 18,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY47Lii-402 4,99USD
Kupon:
BLACKFRIDAY50Elgyengültem, a töltőt én is megveszem...
[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Tony21
tag
válasz MittuDomain_ #38877 üzenetére
Lii-500-ra várok, de ez is igen jó vétel ... köszi! (Arról úgyis mindig a lecsúszás van a pár darab miatt ...)
-
Bfmd
újonc
-
ferzoli
Ármester
Bocs Bfmd, új akart lenni...
Sziasztok!
Találkozott már valaki az alábbi jelenséggel?
Gearbestről nemrég érkezett Convoy S2+ lámpa (940Lm 7135 x 6), 18650 akksi feltölt, berak, bekapcsol, villog/világít, kikapcs-bekapcs-kikapcs majd ezt követően többet nem tudom bekapcsolni.
Több akksival próbáltam, semmi. Lehet 3 bekapcsolástól beszart a led, esetleg az elektronika?Próbáltam utána hosszan nyomni, sokszor gyorsan nyomkodni, semmi, hallott a lámpa. Járt már így valaki?
[ Szerkesztve ]
-
ferzoli
Ármester
válasz Szirtimorc #38882 üzenetére
és ZolkoW
Köszi, megpróbáltam, de semmi változás. A kapcsolója tuti jó, rácsavartam egy régebbi S2+ra, azt bekapcsolja, de annak az alja nem műkődik az újon.
Megreklamáltam gearbest-nél, meglátjuk.Amúgy olyan mintha az elektronika hülyült volna meg, mert az első pár bekapcsolásnál mindig stróboszkópozott, azt próbáltam elnyomni...
Nincs ezeknél vmi reset mód?
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz ferzoli #38883 üzenetére
Tehát ha a jól működő régi lámpád fejét (csak a fejét, a testet és a kapcsolós zárókupakot nem) átrakod az új lámpádra akkor nem működik? Mert ha így van akkor a hiba az új lámpa testével van, valami nem érintkezik.
Amit próbálj ki (bár biztos túl vagy rajta), hogy az új (rossz) lámpa fejét ha átrakod a régi jól működő lámpára, úgy megy e? Mert ha nem, akkor meg tényleg a fejben van a gond.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
chatran
őstag
Akinek van Lii 202-ese, nektek is csak a jobb oldali rekeszben mutatja, hogy mennyi van még a berakott li-ion akkuban?
-
MittuDomain_
őstag
Gagyilámpa ajánlat következik:
Beépített akksis, USB-s kislámpa appból 4,09USD, pontozható.
Ultra Bright Rechargeable LED TorchMaximum kisebb gyereknek "eldobós" lámpának ajánlom, de max egy ezresért "rendben van".
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
vince
őstag
válasz MittuDomain_ #38892 üzenetére
Az enyémek inkább vigyáznak az S2-re
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
vince
őstag
válasz chatran #38894 üzenetére
Szerintem az töltőre csatlakoztatva értendő, power bankként 3,7-4,2V.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Milyen lámpát vegyek a szekrény mögé esett vagy ágy alá gurult gumilabda megkeresésére?
Tölthető legyen. Linkelnétek!
A mostani 20 éves VARTA elemlámpába izzó van és 2db góliát ellem. -
WestBam
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest