Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én soha nem szerettem modolni a játékokat, így nekem azzal se lesz bajom. Skyrimot is csak natúran játszottam.

Elég az új skin, utána jöhet a nosztalgia.Mondjuk attól félek, hogy néhány játékelem (harc, animációk), kicsit meg fognak rémiszteni

-
válasz
whitezo88
üzenetére
Az feature és nem bug

WATERDACA
Szerintem ha szeretted az Obliviont de már elborzaszt ahogy kinéz akkor ebben nem fogsz csalódni.
Viszont a komolyabb modokra várni kell, a gamebyro engine alatta van és kezeli az ESP-ket viszont nincs semmi tool és csak durván lehet moddolni elég kevés dolgot. Nem egyszerűsítették meg a dolgot, bethesda meg kussol róla.
Szerencsére alapból egész kellemes, nyilván nem egy hardcore játék jelen formában. -
Én ma kezdek neki a Remasterednek, nagyon kíváncsi vagyok már rá

-
whitezo88
nagyúr
pont most néztem meg brutál. A közelmúlt nagy rpg fantasy "dobása", a 200-250 millió dollárból készült Veilguard 90 ezret sem érte el sosem, ezt meg szinte csak nosztaligázó fanok nyomják, arra mérget veszek (én is egy vagyok
)
1 nap alatt a 86. egyszerre legtöbbet játszott játék Steamen. Ha innen a multikat kivesszük akkor meg brutálisan előre ugrik.Redditen azért vannak bőven reportolt bugok, de mind Oblis, vicces, pl ragdoll és hasonlók. Meg itt is lehet sátánfattyú kinézetű arcot kreálni

-
Oblivion Remastered doesn't officially support mods
Ez most itt gondolom azt jelenti hogy nem lesznek fizetős modok hála a jó égnek. Creation klub egy rakás kaka volt. Modok persze vannak és moddolás és biztos lesz tool is hozzá hiszen Bethesda szereti a pénzt nem is kicsit és a játékosbázis nem kevés része moddol. Gondoljunk arra hogy gyárilag a Skyrim is egy bughalmaz volt és igazából modok miatt él mai napig. Ebben meg igen sok lehetőség van, ahogy néztem az eredeti oblivion fileok vannak a játék mappáiban. Pár modder próbálkozott az eredeti modokkal és igen kevés dolog működik, kell hozzá mindenképpen a remasteres tool. -
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Mondjuk még ha hallottam is volna róla arra nem számítottam én sem hogy ennyire jó lesz. Legtöbb remaster és remake trágya. Mondjuk oblivionnál nagyrészt a grafika meg pár játékmeneti megoldás volt csak gond, alapjába véve simán megállná a helyét ma is és ahogy látjuk meg is állja. Bár minden azon múlik hogy mennyire moddolható és hogy mi készül hozzá de igazán tényleg az lenne a jó ha egybeolvasznanák skyrimmel.
3060-ason is kell mennie, bár gondolom RT nélkül talán med-high között valahogy, bár unreal motor így nem annyira jól skálázódik mint mondjuk a KDC2 ősrégi crytek engine-vel ami egy kenyérpiritón sem ronda. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát ez engem most lesokkolt. Még csak nem is hallottam, hogy készül. Mondjuk nem is foglalkozok már gaming iparral jó ideje. Egyáltalán elfutna ez a gépemen fullHD-ban? Ryzen 3800X, Geforce 3060(12 Gb), 32 Giga RAM, Samu SSD.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, én is szinte "vártam", hogy fagyni fog, CTD-zik, nem indul el, textúrahibákat dob, leesek a térképről, de semmi.

24 órás peakben jól teljesít Steamen, főleg, hogy még csak 17 órája jelent meg.

-
Remasteredről rövid véleményem:
Elsőre látszik hogy ez nem Bethesda játék, működik minden (semmi gamebreaking bug eddig!, de kissebb bug sem volt). Grafika szép, nem vagyok oda az unreal engine-ért mert fosul skálázódik de ez rohadt jól néz ki persze kell vele foglalkozni moddolni de kezdetnek ez bőven jó. FullHD Fix 60 FPS-el fut RT maxon. A videókari alig pörög, táp és proci passzívban viszi. Szóval ezt most eltalálták. Karakterek is messze jobbak mint az eredeti (jó mondjuk nem volt nehéz) Bár én szerettem az Oblivion mesés grafikáját is de így is teljesen jó.
Skillendszer szerintem jobb mint az eredetié volt. Moddokat raktam fel párat de még bőven fog hozzá kelleni.
Szóval most ugyan ezt kérném Skyrim és Morowindre összeolvasztva mindent Daggerfall mapmértben.
-
Uhh, beszabehu részemről.
Nagyon sok játékom van, de érzésem szerint ilyen jól még nem költöttem el 65 EUR-t.
Asszem ki kellene vennem pár nap szabit. 

Mondjuk 4k-ban minden Ultran, FG nélkül még az 5080 is izzad alatta, de szinte mindenhol megvan a 60 FPS.
-
gejala
őstag
Zseniális húzás, hogy a Deluxe-ban exkluzív lópáncél van.
Egyébként meg a UI gyönyörű lett, miközben megtartották az eredeti jellegét is. Felüdülés ez a modern egyen minimalista UI-k tengerében. -
Kylesa
aktív tag
Steamen is ott van, 54.99 euró az alap verzió.
-
Zsolty20
senior tag
-
Kylesa
aktív tag
Vajon csak hivatalos bejelentés jön, vagy meg is jelenik ma a játék?
-
Prosector
addikt
All will be revealed cimu livestream lesz 17tol, a Beth csatijan:
-
Kylesa
aktív tag

-
Boldog Karácsonyt!

-
Cintula
csendes tag
Sziasztok!
Abban tud segíteni vki, hogy a Morrohun-os egybecsomagolt magyarítást lehetséges (ha igen, akkor hogyan) egy gépen egyszerre több Oblivion játékhoz telepíteni? Van egy viszonylag működő verzióm (erre telepítve van), de szeretnék egy mókolós/moddolós példányt is amit úgyis többször újra kell pakolni. Azonban, ha elindítom a magyarítás telepítőjét, akkor mindenáron eltávolítani akar, nincs lehetőség máshová telepítésre.
-
Hmm.... most befejezem a Fallout 4-et, aztán végigtolom megint az Oblit, már érzem.

-
Most vettem észre, hogy PS Premium előfizetéssel ingyen játszható az Obli PS5-ön.
Juhú, pár hónapra megint el leszek a játékkal.
Persze nem egy szétmodolt PC-s grafika, de a hangulatot jól hozza. 
-
VikMorroHun
őstag
... aztán nem bírtam magammal, és megcsináltam a dwemer léghajót úgy, ahogy 12 évvel ezelőtt kellett volna. Ha valakit érdekel, itt elérhető.
-
VikMorroHun
őstag
31 óra játék után megvan az 5. szint!
Valaki meg nem bírt magával, és megint készített egy dwemer léghajót. Én meg nem bírtam magammal, és megint kipróbáltam.
-
-
Dendytv
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A lényeg hogy évezd a játékot engem 60-óra útan annyira ki tiltelt, hogy uninstalálltam

-
VikMorroHun
őstag
Nekem már az is komoly probléma, ha jön egyszerre 2-3 zombi vagy elsatnyult kobold. Viszont átnéztem az UESP hasznos varázslatok cikkét, és rájöttem, hogy remek lenne egy 1 mp-ig ható bénító varázslattal bombázni őket (+1 mp amíg felkelnek, aztán mehet a következő). Úgyhogy vettem egy ilyen varázslatot. Használni nem tudom, de sebaj, majd a Misztikus Egyetemen készítek belőle olyat, ami jó lesz. Kár, hogy nem jelenik meg a listában.
Jó, akkor fejlesszük az idézést. Arra viszonylag hamar rájöttem, hogy ha csak úgy elmondok egy területre ható fény varázslatot a sötét éjszakában, az nem fejleszt. Kell neki valami célpont, úgyhogy a fél éjszakát az egyik őr felvilágosításával töltöttem.
(Miután az egyik varázsló megunta, és hajnali kettő felé elment aludni.)Aztán arra gondoltam, hátha az a baj, hogy kevés a varázserő, úgyhogy elmentem a térkép szélére, át a megmászhatatlan hegyeken (lóval sem járható sok helyen, igazán kedvesek voltak a pályaszerkesztők), hogy a Mágus kövénél megszerezzem a +50 varázserőt adó képességet. Így már el tudnám mondani a bénítást. Naponta egyszer. A varázslat készítő listában persze így sem jelenik meg, úgyhogy még kb. 20 szintet kell fejleszteni az illúziót...
-
Dendytv
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
De ha lejeb veszem a nehézséget nem oldja meg ezt a gondom " Plusz nem tudom azt csinálni mint minden más RPG-nél hogyha látom, hogy ide kevés vagyok akkor 3-4 szinttel később megyek oda vissza, és gyűröm le őket, mert kb egy rangon vagyunk megint." Ez az ami nem tetszik leginkább, hogy kb felesleges a szinteződés és gearelődés.
Tavasszal végig vittem a Dragon Age Origins-t (nagyon tetszett) Valami 90úrát raktam bele és a kieg az awakens nincs számolva. Ott sokat mellék küldiztem, hogy mire mentem főszállal foglalkozni minden enemyt az íjammal egyhitelte
na az érdekes volt ott éreztem, hogy nem hiába játszottam annyit és erősödtem annyit. Itt is már mindjárt 40órám van benne, és még csak most járok ott, hogy a szektát kell felkeressem, a királyok amulettje miatt. Egy teljes elf szettben egész komoly varázslatokkal már gyengítek tűzre + hőfuvallat ami 70pont sebzés ez egész jó kombó de 2 nyavaljás goblin elintéz 
-
VikMorroHun
őstag
-
Dendytv
senior tag
Ez a játék "elem", hogy velem együtt szinteződik és gearelődik a környezet ez nagyon érdekes
Annyira nem tetszik, nincs meg az az érzésem, hogy egyre masszívabb vagyok. Plusz nem tudom azt csinálni mint minden más RPG-nél hogyha látom, hogy ide kevés vagyok akkor 3-4 szinttel később megyek oda vissza, és gyűröm le őket, mert kb egy rangon vagyunk megint. Remélem ez a Skyrim-ben nem így lesz. -
Dendytv
senior tag
Körülbelül hány óra a fő kampány ?
-
Dendytv
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Könnyü páncél a Mithril páncél is, és nagyon sok a védő értéke, a törp páncélt le is cseréltem, egy mithril felső páncélra, a többi pedig lánc cucok. A vicces az, hogy 2vel kevesebb a védelmi értékem így, és rengetek szabad súly hely felszabadult. Hol tudok továbbu mithril cuccokat szerezni?
-
VikMorroHun
őstag
-
Dendytv
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Annyira nem vészes a dolog nálam, 1v1-ben bárkit megölök (kivéve azt a piszkos hegyi oroszlánt/tigris ((nem tudom mi pontosan
)) ), 2v1-ben is hátrálással villámokkal, meg a megidézet csontvázammal. Persze heal az kell egész komoly mennyiség. 3v1 na az apszolute nem mükdöik, csinálhatok bármit. A fő skilleket húzom én is mindig.
Egy olyan kérdés, hogy csata mágusra szoktak-e nehéz páncélt rakni ? Mert lett egy egész vagány törp szettem. -
VikMorroHun
őstag
válasz
Dendytv
üzenetére
A gond az, hogy - finoman szólva - elbaltázták a játék nehézségét. Én 2. szinten próbálkoztam a kvatchi ostrommal; jött ugye a 3 városőr segíteni, de hiába, mert lenyomtak minket, mint a bélyeget. Többször is.
A legegyszerűbb megoldás, ha lejjebb veszed a nehézségi csúszkát, amíg el nem jutsz odáig, hogy játszható legyen. Aztán ott van a szintezési probléma, amit Cucuska2 említett. Ha az elsődleges képzettségeid (bármilyen kombinációban) 10 pontot feljődnek, szintet lépsz (veled együtt pedig az ellenségek is). Viszont ha nem figyelsz arra, hogy optimális legyen a pontok elosztása (5-nél kevesebb jut valamire), akkor le fogsz maradni a szörnyekhez képest. Ezt némileg lehet ellensúlyozni a megfelelően összeállított varázslatokkal (pl. nem használsz tüzet a tűznek ellenálló lényekre, inkább villámot, de azt is csak akkor, ha előtte megpuhítottad őket (pl. érzékenység villámra 10-20%, 30 mp-ig). Hosszabb időn át tartó hatások jobbak, mint az azonnal max. pontot sebző/gyógyító hatások (bár a költségük ugyanannyi, ahogy nézegettem). Lehet idézni segítő szörnyeket/animálni a holtakat (bár a nekromanciát állítólag betiltották, mégis árulnak ilyen varázslatokat a Mágusok Céhében
). Célszerű Martint megtartani állandó követőnek (jó sokáig nem viszed vissza a Weynon apátságba), mert egész erős tud lenni, amellett, hogy halhatatlan.Érdekesség: több taktikát is kidolgoztam, hogyan lehetne megoldani Kvatch ostromának problémáját. Az egyik az lett volna, hogy beszerzem a Lost Paladins of the Divines modból a paplovag páncélzatot, és azt hordva - remélhetőleg - nem fognak lenyomni az első csatában. Igen ám, de azt a modot 20. szintű karakterhez szabták. Az első szembejövő farkasember 405 ÉP-vel rendelkezik. Lopakodva meglőttem, 3* sebzés után lement 400(!) ÉP-re. Aztán hiába karcolgattam a kardommal, mert többet gyógyult, mint amennyit sebezni tudtam bele.
(Hm, most így belegondolva, lehet, hogy ezüst fegyverrel kéne oda menni.) -
Cucuska2
addikt
válasz
Dendytv
üzenetére
Amit húzni szeretnél, az legyen Minor skill, amit nem, azt tedd be Majornak. Sajnos az Obli ilyen, ha berakod fő skillnek, és ha csak azokat húzod, a többit nem, akkor lehagynak a szörnyek/ellenfelek. Én egyszerűen csak kicsit lejjebb szoktam a nehézség csúszkát húzni, hogy élvezhető legyen.
-
Dendytv
senior tag
11-es szintü csata mágus vagyok. De nagyon gyengének érzem magam, minden Oblivion kapu keményen megszívat, mintha gyenge lenne a karakterem.
Páncél: Könnyű páncélom van lánc cuccok minden.
Fegyver: Egy 7-sebző egykezes acél kard.
Spellek amiket használok: Villámlás főként a cebzésre, pajzsot rakok magamra, és heal.
Mi lehet a gond mi a jó build, vagy mit kellene máshogy csinálnom ? -
VikMorroHun
őstag
Hát, alaposan megküzdöttünk, a Vortex meg én. Meg a magyarítás, meg a Nem Hivatalos Foltok, meg a több száz, folyton összeakadó textúra... A legdurvább az volt, amikor már úgy tűnt, hogy minden ütközést feloldottam, minden a helyén van, el tudnám indítani a játékot is, de akkor meg a LOOT kezdett szívózni, hogy körkörös hivatkozás miatt nem lehet rendezni a beépülőket. Merthogy az Oblivion_Character_Overhaul.esp előtt be kellene tölteni az Oblivion_Character_Overhaul.espt. MI VAN??? (Ez csak egy magyarítás volt, aminek simán felül kellene írnia az eredeti beépülőt. Ha bekapcsolom, hibás (a LOOT szerint). Ha viszont kikapcsolom, akkor nincs hangja az NJK-knak.) Végül sikerült megoldani azzal, hogy átneveztem (valószínűleg ez okozta a végtelen töltőképernyős hibát is), bár a mai napig nem értem, hogy ténylegesen mi lehetett a baja.
Mindegy, haladok tovább. Itt van egy éjszakai kép is:
Kicsit más szögből is jól néz ki.
Most már csak annyi a gond, hogy eljutottam Kvatchba, megjelent az első Oblivion kapu, de a körvonalai átlátszanak a tereptárgyakon.Tudom, hogy valamikor régen már előjött ez a hiba...Ok, ha kikapcsolom az ENB-t, megjavul. -
VikMorroHun
őstag
Addig telepítgettem újra a magyarítást (menet közben valahogy elvesztek a magyarításhoz járó textúrák), hogy a játék besokallt, és már nem indul el... Az mondjuk nem világos, ez hogyan történhetett. (A beszédhangok eltűnését némi kísérletezéssel kiderítettem, melyik beépülő okozza.)
-
válasz
Dendytv
üzenetére
Akkor szereztél volna egy elég ütős spellt, a Wizard's Fury-t, amit kb. 50%-kal kevesebb MP-vel tudsz használni, mintha te raktad volna össze oltárnál.
20. szinten pl.
Fire Damage 6 pt for 10sec on Target
Frost Damage 20pts on Target
Shock Damage 20pts on TargetMivel a spell a szintedhez igazodik, ezért, ha viszonylag magas szinten csinálod meg a küldit, és nincs maxolva az MP-t, akkor nem fogod tudni használni. Ellenben alacsonyabb szinteken nagyon jól használható, ütős spell. (Magas szinten OP, csak rengeteg MP kell hozzá).
-
Dendytv
senior tag
Még egy olyan kérdés, csinálom a Mágusok Céhe alap küldit, mikor gyűjtöm össze felé az ajánlásokat. És Chorrolból kapja ugye az ember a "Hegy Ujjai" című küldit. Én ott a könyvet oda adtam Teekeeusnak, mert azt láttam jónak. Ez után vissza mentem Earona hoz(Azt hiszem így hívják) és elmondtam neki, hogy a könyvet Teekeeusnak-nak vittem, és ő megkér, hogy lopjam el neki, ezt nem csináltam meg. Mi van akkor ha meg csináltam volna ?
-
Dendytv
senior tag
Köszi az infót.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
-
VikMorroHun
őstag
Azóta megtaláltam ezt az alig 12 éves Tweak Guide-ot, felraktam az ott javasolt Landscape Lod Replacement modokat, átírtam az uGridsToLoad értékét 9-re (BethINI már a 7-esnél is sikított, hogy nem tetszik neki), és sikerült átállítani Shader Model 3.0-ra a játékot. Így már egész jó lett.
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Csecse!
Nálam a legutóbbi Win10 frissítés óta adott időközönként CTD-zik, majd a héten, ha lesz időm, egyesével végigmegyek a modokon, mi okozhatja. -
VikMorroHun
őstag
Úgy döntöttem, Cyrodiil ENB lesz Oblivion Reloaded nélkül, NAO időjárással. Nem tökéletes, de jónak tűnik. FPS marad 60 körül.

-
VikMorroHun
őstag
No, tegnap szétszedtem, aztán összeraktam a gépemet, majd nekiálltam a Bevilex mod listának. Mondjuk a modok fele egy orosz oldalról származik, úgyhogy azok kimaradtak (meg egyébként se sok értelme van egy 5+ GB méretű textúra csomaggal kezdeni, aztán hosszas munkával felülírni szinte az egészet). Volt pár nehéz dolog (az xOBSE pl. nem hajlandó működni, ha az Oblivion másik partíción van, mint a Steam), de egyelőre úgy tűnik, minden rendben. Volt néhány körkörös hivatkozás, és eleinte csak néztem, hogy mit is kéne csinálni, amikor 4-5 modból össze-vissza mutattak a nyilak körbe-körbe...

Végül kipróbáltam az Oblivion Reloaded modot, de valahogy nem győzött meg. 60-ról egyből leesett az FPS 40 környékére, ráadásul el is kezdett akadozni a játék (mivel ki kell kapcsolni az Oblivion Stutter Removert). Aztán (vagy előtte?) kipróbáltam az OBGE+Liquid Water modot - ezzel csak annyi a baj, hogy induláskor csúnya fekete az egész folyó a Birodalmi Város körül, de néhány mp múlva már jó lesz. Illetve összeakad a Clearer Underwater moddal (bár a Vortex nem tud róla). Úgyhogy most ezek nélkül vagyok. Hm, ENB-t még nem is raktam föl,
gyorsan pótolom... (elolvastam az egyik ENB-vel kapcsolatos problémákat, és már nem is vagyok biztos benne, hogy kell ez nekem
) -
VikMorroHun
őstag
válasz
Dendytv
üzenetére
Tower of Hadarath modba raktunk olyan cuccot, amivel lehet ide-oda töltögetni a lélekköveket, ha jól emlékszem.
-
Dendytv
senior tag
Köszi
És esetleg enchanton kívül ki lehet üríteni őket valahogy? Tehát azonkívül, hogy fegyvert töltök fel vele? -
válasz
Dendytv
üzenetére
Ha ini-ben emelsz a látótávolságon, az nem segít?
uGridsToLoad=9 a max, de lehet az sok lenne a hardvernek, próbáld ki több beállítással.Helyek, ahol empty Grand Soul Gem található:
Chorrol Mages Guild (× 2)
Arcane University, Arch-Mage's Lobby
Arcane University, Mage's Quarters
Crayfish Cave, Steep †
Drakelowe, Basement
Nornal Ageasel †
Squandered Mine, Wind Holes †
Mystic EmporiumNPC-k, akiknél van:
Angalmo §
Felen Relas §
Ardaline §
Selena Orania §
Eilonwy §
Alves Uvenim §
Calindil § -
Dendytv
senior tag
Ugyan ez a baj igen, és ugyan így oldom meg én is. De látod ilyenkor jelentősen le korlátolja a látó teret plusz be tesz egy ködöt a mappra. Az lenne a jó, ha ugyan olyan nagy látó terem lenne mint az átállítás előtt.
Kövi kérdés
A "Vámpír izmus gyógyítása" küldinél, hogy a nyavalyába szedjek össze 5db Hatalmas lélekkövet. Már a Chorroli Mágusok céhét is kiraboltam de azok töltve vannak, ehez a küldihez pedig üres kövek kellenek, mit lehet csinálni ? Plusz belga fejemmel mivel a tolvajok céhében vagyok így Ognarnak el i adtam ezeket a köveket vissza venni pedig nagyon nagy pénz. -
Dendytv
senior tag
Egy kicsit kihalt a fórum
-
Dendytv
senior tag
Majdnem 30órát raktam eddig a játékba, most játszom vele először komolyabban. Nincs erős géppem, egy laptopról játszom és van vele egy olyan grafika bugom, hogyha a launcherben be állítom a játékot highra akkor már tetszik is a grafika de az utak és a nem füves texturák ilyen lilásak, szóval nem kő meg föld "színüek" hanem lilásak. Mi lehet a baj ?
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Utoljára megjelenéskor játszottam e remekművel rengeteget, most újra elővettem, és a Steam-es GOTY-val akadt egy kis problémám.
Feltelepítettem, majd a magyarítást is, a telepítőben és a MorroHUN oldalán követtem a lépéseket(a Steam-es verziónál kell egy kicsit trükközni). Sikerült is teljesen magyarrá alakítanom a játékot(azt hittem), viszont Uriel meggyilkolása után picivel(még nem lépek ki a csatornából) már szinte csak angolul dobálja fel az új questeket. Illetve a csatornából való kilépéskor még lehet ugye szerkeszteni utólagosan a karaktert, ha változtatom akkor kidob a játékból. Tud valaki nekem segíteni, hogy ezek a hibák mitől lehetnek? -
válasz
Cucuska2
üzenetére
Én sok éve HO-ban nyomom, megszoktam már, nem zavar, hogy akár munka, akár szórakozás, kikapcsolódás, zenélés, játék, filmnézés, akkor a gépnél vagyok. Egy 49-es 4k és egy 34-es 5k monitoron dolgozom, illetve a 49-esen megy a gáma, a 34-esen meg a zenélés, amikor úgy van. A gép előtt ülés kevésbé zavar, mint a picike kijelzők, ha el kell menni egy megbeszélésre és a 13-as notit / tabletet kell néznem, yoyozik a szemem.

De hogy ON is legyek, 42. szint, még az Armorerre és a Destrucionre kell rágyúrni trainerekkel, a többi fő képesség már 100-as. És most végre beküzdöttem magam az Arcane Universityre is.

-
Cucuska2
addikt
Á, nekem a HO teljesen hazavágta a kedvemet gaminghez - csak a koncentrálós, nagyon elmélyülős, vagy a kompetitív játékok erejéug maradok a nagy monitor előtt, esténként főleg csak a kanapén szeretnék ülni/feküdni, így jobb híján már laptopon játszok egyszerűbb címeket, kontrollerrel.
Remélem ez az SD-vel is menni fog. Meg én relatíve sokat utazok, így, hogy home officeból, vagy inkább remote dolgozok.
-
válasz
Cucuska2
üzenetére
Arra én is nagyon kíváncsi leszek, milyen lehet. Azt még nem nagyon tudom, hol tudnám használni, mert 100% HO-ban dolgozom, ha utazunk vhova, akkor én vezetek, szal marad talán a kanapén való játék, amíg asszony filmet néz, és mondjuk nincs kedvem leülni a PC elé, vagy ilyesmi.

-
Még mindig durván be tud szippantani a játék hangulata és a látvány, hiába 16 éves a játék.
Folytatom a ~90 órás karakterem, még a főküldi, a tolvaj céh, a varázsló céh hátra van, plusz jónéhány városi küldi, és aztán KoTN és SI.
CP-vel kicsit megcsömörlöttem 600 óra után, Witchert is pihentetem kicsit 1.600 óránál, szal most Oblit nyomom, mellette elkezdtem a RDR2-t is, csak, hogy ne unatkozzak, mielőtt nyakamra zúdulnak a határidők az egyetemen. 
-
-
h.adam.92
őstag
Azt jól gondolom, hogy normális körülmények között lvl49 a max, amit el lehet érni?
-
h.adam.92
őstag
Hali!
Geimund bug-ra van valami megoldás? Google-n nem lelem sajnos. Véletlenül rányomtam, hogy kövessen szerencsétlen, de ugye nem lehet off-olni... |gy elég macerás a thief küldiket nyomni. -
MasterMind
tag
"...most elképesztő drágán mennek a VGA-k..."
Ne is mond. Az új monitorom 165hz-es és hát a másfél éve vett 1070Ti-m, finoman szólva sem tudja kiszolgálni. A Skyrim, csak az eddig felrakott modokkal is kizárt 2K-n, szóval újítanom kell. 6800XT a kiszemelt, de hát na. $$$
Az Oblinál tudvalevő, hogy komolyabban támaszkodik a CPU-ra, nekem is nagyon megdobta mikor azt frissítettem anno. Most a következő 1 hónapban jönnek a záróvizsgáim (programozó suli), de visszateszem az Oblit utána, kiváncsi leszek mennyit dob rajta majd a felbontás. -
válasz
MasterMind
üzenetére
Igen, kicsit monológ jelleget öltött a topik egy ideje.
De az Oblit még mindig játszom, szerintem ez már nem fog változni.
Egy szál 2080S van a gépben, most elképesztő drágán mennek a VGA-k, így az egyiket eladtam, abból vettem lapot+CPU-t.
Meglepően jól fut 4k-ban, meg a 49-es IPS monitoron elég besz*rás, ahogy ki tud nézni ez a 15 éves játék. 
Az SLI egyébként eleve nem skálázódott túl jól Obli alatt a régi motor miatt, és érdekes, azt vettem észre, hogy a proci többet számít, mármint több FPS-em lett ugyanolyan beállításokkal az i9-10900K+2080S kombón, mint előtte volt az i7-4790K+2080S SLI-vel, szal lehet ott már CPU limit volt, de nem vagyok egy nagy benchmarker.Skyrimot is tolom természetesen, bár lassan már el fogom csomagolni, mert jön a tavasz, és én azt télen szoktam játszani minden évben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MasterMind
tag
Huh, jól egyedül maradtál a topikban egy ideje, fél éve nem jártam erre, sok minden történt/történik velem. Kitartóan posztolsz, ne hagyd abba, mindig tök jó flashbackek jönnek, ha meglátom a képeidet.

Gratula a konfighoz, jó sokáig húzta Nálad a Win7.
Egy ideig én is a 10 ódzkodók táborába tartoztam, de megszerettem végül, már amennyire egy Windowst meglehet szeretni. Én pár hónapja upgradeltem 2K-ra, sajnos az Obli már talonban van jó ideje, nem próbáltam ki rajta. Te már 4K-n vagy, nem semmi, tényleg durva lehet! 2080S bírja azért? SLI-ban van ugye?Lassan egy szűk éve már, hogy elkezdtem piszkálgatni a Skyrim-et, nagyjából az alap - bugok, UI, gameplay - kész, pár graf cucc is van már fenn, de ez teljesen külön kategória, és akkor az immersion, mechanics, sound satöbbiről még nem is beszéltem. Ez eddig 125 mod, az Obliban maximum volt ennyi nálam. Elképesztőek a lehetőségek, illetve azok kombinációi, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik kimaxolni. Legnagyobb baj persze az időhiány. Szerencsére Todd bácsiék nem sietnek, szóval még nem izgulok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
No, váltottam konfigot és OS-t is (Win7 -> Win10), elsők között persze az Oblit húztam át Steamen keresztül, nagyjából okés is lett, bár kicsit mintha többet CTD-zne...
Mondjuk azért besz*rás, milyen jól néz ki fullos grafon 4k-ban a játék.
Érdekes, hogy a VGA maradt (egyedül), de a combosabb proci, a gyorsabb RAM-ok nagyon sokat dobtak FPS-ben 4k felbontáson.
-
-
-
-
válasz
MasterMind
üzenetére
-
MasterMind
tag
Amennyire én tudom, erre nem igazán van mód. Ezek a distance értékek nem tolhatók a végtelenségig, plusz uGridsToLoad-ot is hozzá kell állítani, de nálad ez 9-es, szóval szerintem kimaxoltad. Próbálkozhatsz még feljebb, de ha nem látsz változást, akkor ott a limit, ráadásul egy idő után bugos is lehet.
Amit tehetsz még talán, hogy a csupasz textúrákat cseréled egy kevésbé kockásra és füvet sűrűbbre állítod. Ha jól emlékszem ezt az iMinGrassSize csinálja a gyári iniben, a kevesebb sűrűbbet jelent. Én Oblivion Reloaded-del állítgattam, ott külön ini volt a fűre, már nem emlékszem az Obli sajátja mennyire működik.
Az évek során ez volt a legjobb amit összehoztam fűfronton, de ez nem a gameplay settings volt.
-
Van valami ötletetek, hogy tudnék a távolba füvet csiholni? Oda, ahol most csupasz dombok vannak.
Iniben a grass beállítások:
[Grass]
iMinGrassSize=80
fGrassEndDistance=16000.0000 (alapból 3.000)
fGrassStartFadeDistance=15000.0000 (alapból 2.000)
bGrassPointLighting=1
bDrawShaderGrass=1
iGrassDensityEvalSize=2
iMaxGrassTypesPerTexure=2
fWaveOffsetRange=1.7500
fGrassWindMagnitudeMax=125.0000
fGrassWindMagnitudeMin=5.0000
fTexturePctThreshold=0.3000A Full Grass és a Grass Overhaul mod van fent, amik füvesek, de ezek a megjelenítési távolságon nem változtatnak.
-
VikMorroHun
őstag
Ha nem lenne 3 másik játék, amivel játszanom kellene, nekem is kedvem lenne elővenni. Azok a képek az utóbbi pár hozzászólásban...
-
válasz
MasterMind
üzenetére
Lassan az lesz, valóban.

Semmi extra nincs fent, tudod, hogy nem vagyok egy nagy modder.

Ezek a modok, meg ini-ből van minden nyélre húzva. Anvil környékén azért még így is beesik néha az FPS 40 alá egy-egy helyen, de ott nem biztos, hogy teljesítménybeli probléma van, mert se a proci, se a GPU, se a VRAM nincs leterhelve. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Gumi és felni topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Futás, futópályák
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Annyira nem tetszik, nincs meg az az érzésem, hogy egyre masszívabb vagyok. Plusz nem tudom azt csinálni mint minden más RPG-nél hogyha látom, hogy ide kevés vagyok akkor 3-4 szinttel később megyek oda vissza, és gyűröm le őket, mert kb egy rangon vagyunk megint. Remélem ez a Skyrim-ben nem így lesz.
)) ), 2v1-ben is hátrálással villámokkal, meg a megidézet csontvázammal. Persze heal az kell egész komoly mennyiség. 3v1 na az apszolute nem mükdöik, csinálhatok bármit. A fő skilleket húzom én is mindig.
(Bocsi átlag játékos vagyok, nem nagyon értem ezeket a kifejezéseket)
A "Vámpír izmus gyógyítása" küldinél, hogy a nyavalyába szedjek össze 5db Hatalmas lélekkövet. Már a Chorroli Mágusok céhét is kiraboltam de azok töltve vannak, ehez a küldihez pedig üres kövek kellenek, mit lehet csinálni ? Plusz belga fejemmel mivel a tolvajok céhében vagyok így Ognarnak el i adtam ezeket a köveket vissza venni pedig nagyon nagy pénz.