- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Aktív témák
-
Zebu
addikt
aha megnéztem a kulcsot....
ez frnakón gép cserénél is talán jó lehet...... bár nem vagyok benne biztos.
Pl ha total commanderrel a full user profilt lekopizom és utána felül vágom az új profilt (pl gépecserénél) akkor sem lesz jó.
Az ntuser fileokat nem tudja másolni így. azokban mi van? Nem hinném hogy az office cuccokhoz sok köze lenne. -
Zebu
addikt
De nem mert pont azok a beállítások maradnak ki. a Registryben új bejegyzés lesz egy másik SID-del. már láttam olyan registryt, hogy egy usernévhez több sid tartozott. Abból érdekes kibogarászni, hogy melyik is a jó. Nem is beszélve ha egy névhez tobb profil tartozik 001,002,stb
-
moonman
titán
nálam is ott vannak az exclude directoryk, ennek ellenére még a history-t és a temp internet files-t is átmásolja. szóval 1:1 másolatot kapok az eredeti profilról. namost ez vagy vudumedzsik vagy domain-ben máshogy műk. :)
-
X-COM
nagyúr
valahol biztos lemaradtam, de miért kell a SID-t cserélned ?
meg registry-t importálnod/exportálnod? hiányos az ntuser.dat? -
c41r0^
őstag
Lehet, hogy ezt fogom megjátszani, de van benne egy kritikus pont:
1.Beléptetem a gépet az új tartományba.
2.Létrejön az új ''szűz'' user.
3.HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonExcludeProfileDirs
innen a Tempet benthagyom, többit kitörlöm, Windows profilmásolásssal másolom a profilt.
4.KEY_LOCAL_SETTINGSSoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfile Listből kinézem a régi és az új userSID-jét.
5.Kiexportálom az egész REGISTRY-t, notepaddal cserélem az új user SID-jét a régiével (na itt a kritikus pont, mert 2 user ugyanazzal az azonosítóval fog rendelkezni)
6. Beimportálom a rendszerleíró adatbázist. Újraindítom, és imádkozom :D
Persze mindezt egy tesztgéppel, ha lesz időm :)
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonExcludeProfileDirs
van egy gp beállítás a user settings-adm templates-system-user profiles alatt, exclude directories in roaming profile címszó alatt, de ez lehet, hogy télleg csak roamingra vonatkozik
ja, most nézem, hogy ezzel a policyvel, nem lehet a default kizárt könyvtárakat ''bevenni'', csak újakat kizárni
mindegy regkulcs megvan, abból már könnyen lehet adm-t gyártani :))
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
hát most próbáltam ki, szépen áthúzta az ntuser.dat-ot
egészen biztos, hogy annál a felhasználónál akivel a copy to -t csinálod profilmásolásánál, be van kapcsolva show hidden files?
mert ez alapértelmezésben minden új felhasználónál ki van kapcsolva (vagy legalábbis ahogy a default user profil mondja) -
c41r0^
őstag
Már hogy kapná ugyanazt?
Ez a funkció csak fájlokat másol, olyan, mintha a documents& settingsben a profil könyvtára alatt található összes mappát és fájlt átmásolnám a profilba. Sőt, mégegyszer mondom, kipróbáltam, win2000 alatt nem is másol át minden könyvtárat - Local Settingset pl. egy az egyben kihagyja, és a registry bejegyzéseket is.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
bocs, hogy beleszólok, de amit X-COM javasolt egyáltalán nem felületes. a teljes profilt másolja, nem kell semmit állítgatni, nem tudom miről beszélsz. elég sokat használom hálózati környezetben is. ha belépsz tartományba és létezik ott is a user, akkor persze létrehoz egy user.domain foldert és oda teljesen új profilt hoz létre. de ha rámásolod az eredetit, akkor ugyanazt kapja, nem kell semmit hackelni utána.
-
X-COM
nagyúr
hm, egyébként mikor copy to -zod a profilt, explorerben be van állítva a rejtett mappák/fájlok megjelenítése?
-
rdi
veterán
Ilyenkor nem alkalmazható a beállítások átvitele?
+ van még vmi adminos progi is, ami sokgépes rendszerben átviszi az összes gépre a beállításokat.
Bár ez mindegyik többgépes progi. -
c41r0^
őstag
Biztos van valami tool a SID kiírására (de rá lehet jönni regeditből is), de ez is turkálás, megkeresni a regeditben, minden a régi userre vonatkozó bejegyzést kiexportálni...az egészet nem merném kiexportálni, mert ha elrontja és én notepaddel kicserélem a szükséges dolgokat, majd beimprtálom az egész reg fájlt, akkor el is szállhat a rendszer. Ez u. annyi idő, mint a már bevált, de időigényes taktikám...
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Persze, épp ez a poén, hogy tartományváltásnál mindenképp keletkezik egy új azonosító, és ezért készül új profil is.
Engem az érdekelne, hogy ha már létrejött az új profil, a régit hogy lehet egy az egyben átmenteni, nem pedig a regeditben és a docs@settingsben turkálni (egyébként így is csináltam már sokszor, de ez mint már írtam, hosszadalmas).
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Pont ezaz, hogy pl ha outlookot használsz, állítgat6sz be újra mindent....ugyanez igaz az office alkalmazásokra is.
Elég felületes dolog. Max átlöki a start menüdet, application data 1 részét, outlook express fileokat, de abban sem vagyok biztos, hogy működne újra, mert szerintem új identifiert fog gyártani.
Régen csináltam már, nem használható jól... -
c41r0^
őstag
Tud-e valaki olyan segédprogramot (vagy lehet van ilyen Win beépített alkalmazás, csak elkerülte a figyelmemet), amely egy már létrejött profilt teljes egészében, vagyis a registry bejegyzésekkel együtt tud másolni?
Vagyis mondjuk már létezik egy tartományban egy user, a lokális gépen a Docs&settingsben van egy rakat cucca, aminek egy része ráadásul ugye registryhez kötöt. De szeretnénk megváltoztatni a tartományt, majd ugyanevvel a userrel belépünk, akkor egy szűz profilt hoz létre a Win.
Eddig manuálisan átmásolgattam a fájlokat (főleg ugye e-mailek fontosak+üzenetszabályok, amiket ki lehet nyerni a registryből, ezeket vissza is tudom állítani), ami meg nem működik, azt újra kell telepíteni. Csakhogy ez időigényes. Le kéne ezt egyszerűsíteni.
Valakinek 5let?
Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest