- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
Lehet, hogy ezt fogom megjátszani, de van benne egy kritikus pont:
1.Beléptetem a gépet az új tartományba.
2.Létrejön az új ''szűz'' user.
3.HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonExcludeProfileDirs
innen a Tempet benthagyom, többit kitörlöm, Windows profilmásolásssal másolom a profilt.
4.KEY_LOCAL_SETTINGSSoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfile Listből kinézem a régi és az új userSID-jét.
5.Kiexportálom az egész REGISTRY-t, notepaddal cserélem az új user SID-jét a régiével (na itt a kritikus pont, mert 2 user ugyanazzal az azonosítóval fog rendelkezni)
6. Beimportálom a rendszerleíró adatbázist. Újraindítom, és imádkozom :D
Persze mindezt egy tesztgéppel, ha lesz időm :)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Már hogy kapná ugyanazt?
Ez a funkció csak fájlokat másol, olyan, mintha a documents& settingsben a profil könyvtára alatt található összes mappát és fájlt átmásolnám a profilba. Sőt, mégegyszer mondom, kipróbáltam, win2000 alatt nem is másol át minden könyvtárat - Local Settingset pl. egy az egyben kihagyja, és a registry bejegyzéseket is.
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Biztos van valami tool a SID kiírására (de rá lehet jönni regeditből is), de ez is turkálás, megkeresni a regeditben, minden a régi userre vonatkozó bejegyzést kiexportálni...az egészet nem merném kiexportálni, mert ha elrontja és én notepaddel kicserélem a szükséges dolgokat, majd beimprtálom az egész reg fájlt, akkor el is szállhat a rendszer. Ez u. annyi idő, mint a már bevált, de időigényes taktikám...
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Persze, épp ez a poén, hogy tartományváltásnál mindenképp keletkezik egy új azonosító, és ezért készül új profil is.
Engem az érdekelne, hogy ha már létrejött az új profil, a régit hogy lehet egy az egyben átmenteni, nem pedig a regeditben és a docs@settingsben turkálni (egyébként így is csináltam már sokszor, de ez mint már írtam, hosszadalmas).
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Tud-e valaki olyan segédprogramot (vagy lehet van ilyen Win beépített alkalmazás, csak elkerülte a figyelmemet), amely egy már létrejött profilt teljes egészében, vagyis a registry bejegyzésekkel együtt tud másolni?
Vagyis mondjuk már létezik egy tartományban egy user, a lokális gépen a Docs&settingsben van egy rakat cucca, aminek egy része ráadásul ugye registryhez kötöt. De szeretnénk megváltoztatni a tartományt, majd ugyanevvel a userrel belépünk, akkor egy szűz profilt hoz létre a Win.
Eddig manuálisan átmásolgattam a fájlokat (főleg ugye e-mailek fontosak+üzenetszabályok, amiket ki lehet nyerni a registryből, ezeket vissza is tudom állítani), ami meg nem működik, azt újra kell telepíteni. Csakhogy ez időigényes. Le kéne ezt egyszerűsíteni.
Valakinek 5let?
Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- MIUI / HyperOS topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest