Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrobi.nyh
csendes tag
Szia
Az m-itx valahogy soha nem volt elég kicsi, párszor probáltam de oda jutottam, hogy nem az igazi és vissza tértem atx méretre. De ez az stx már ténlyeg kicsi és asztali teljesítménye van. Amikor megvolt az asrock deskmini h310 utánna azon agyaltam hogy lehetene azért néha játszani vele. Utánna jött, hogy ki kellene probálni valahogy ezt a m.2 egput és szépen lassan berendelgetem kinából ami kellett. Nézegettem videokat ebben a témaban és fórumokat olvasgattam mit ezt is
és oda jutotam hogy ez lessz a konig amit összerakok. Ha nem jönn össze max eladogatom egyesével a cuccokat, de meglepően jól müködik
-
-
saby97
tag
De, belső kijelzőn is menni fog, csak a windows féle megoldással.
Ki kell választani a nagy teljesítményű gpu-t a betallózott programhoz a gépházban.
Egyszer valamikor már leírtam, R7 260X-szel működik nálam.Makarov99
Próbálkozz a delay kapcsolókkal.
Csatlakoztasd az egput és indítsd el a tápját, csak utána a laptopot.
Ha a delay nincs beállítva, lehet, hogy nem indul el a laptop, ha ilyennel állsz szemben, akkor a delay segíteni fog. -
-
storm3
senior tag
Szia!
Nincs konkrét elképzelésem, gamer pc-t váltanék ki vele EGPU setuppal. Ami nekem fontos,hogy ha úgy van,tudjam vinni magát a gépet oda ahová szeretném,de ha játszanék,akkor se 3 óra google + szerelés legyen az előzménye. Miért járnék jobban a 420-al amúgy? Teljesen "noob" vagyok egpu+business laptop országban...

-
-
saby97
tag
Nem véletlen említettem meg a szerzői jogokat, de nem gondoltam, hogy ez gond lehet, hisz év elején még regisztráció nélkül is meg lehetett tekinteni ezt a képet. Emellett vannak ott olyan anomáliák, hogy a saját közzétételed akkor tudod szerkeszteni, ha már van 3 hozzászólás alatta, szóval ez a jogosultság hiány is lehet bug.
Persze törlöm, ha gond.
-
pc360
addikt
A gép már adott, és egy használtan 350+ ezres cumó erős i7-tel (most hirtelen meg nem mondom a típusát, de egy fasza üzleti Dell). Emellé szeretnénk némi grafikai teljesítményt varázsolni játékok kedvéért. Az összefoglalót átolvasom, tök elfelejtettem, hogy néhol van olyan. Kösz!
-
clanester
csendes tag
-
clanester
csendes tag
A laptop egy lenovo 3000 n200-as windows 7 es op rendszer 86x
Intel pentium dual cpu T2390 1.86GHz
3,00 GB memória
Express Card Mini PCI-E Version
Expresscard V8.0
EXP GDC Beast PCIe PCI ez a dockolo kínábol
A táp egy DE-530W
A videókártya pedig: Gigabyte GT730Utánna néztem egy szoftvernek:
DIY eGPU setup 1.35 》 15$ megvehető ha szügséges? Ötlet? -
bazsi83vp
senior tag
Erről fogalmam nincs, de ugye a nem 3D megjelenítéshez így is úgy is fel kell az Intelét tenni. Az AMD biosból nem tiltható és ha csak a gépet viszem el, sem árt néha a többlet kraft amit az a kártya ad. Így ezt is mindenképpen fel kell telepíteni. De viszont azt olvastam, hogy ma már a Crimson jól kezeli, hogy 2 vagy akár 3 különböző AMD kártyát kell kezelnie. Most egy geforce driver ezek mellé csak +1 hibaforrás.
-
saby97
tag
Értem. Azért köszi, a Dell is szimpatikus márka, csak az E6430 billentyűzete riasztott el és terelt a HP 8740p felé.

A következő generációt meg a HP csúnyította el a 840/850 G1 műanyag tetejével (bár gondolom a jobb jel szempont volt).
Egy XPS 13/15 vagy egy egy HP 1020 G4 thunderboltos dobozzal szép kis konfig lenne.

-
saby97
tag
#4954 végén a linkben részleteztem az egpu.io-n

Az mPCI-e megoldás nekem nem szeretett volna működni, bár nem is igazán értem hogy működhetett volna, hiszen van egy olyan megoldás, hogy windows bebootol és altatjuk. Alvás közben pedig csatlakoztatjuk az mPCI-e adaptert. Na ehhez kellene egy wake pin ami ki is van vezetve, de a pcb-n nincs összekötve. Így nem tudja felébreszteni a vga-t.
Rajzot is mellékeltem a linkelt oldalon az EC megoldáshoz. -
#LittleG
csendes tag
Szerintem ez lesz az az EC változat, amit kérdeztél:
https://egpu.io/forums/expresscard-mpcie-m-2-adapters/us7-50-generic-mpcie-egpu-adapter/#
Úgy látom, eléggé pepecselős munka, mert sajnos EC változat nem létezik, de itt DIY módra megoldották.
Viszont szerintem a végeredmény miatt abszolúte megéri

Én egyébként személy szerint még mindig az mPCI-E foglalatot részesítem előnyben, sajnos olvastam, hogy a Dell Latitude E6420 EC csatlakozója nem tudja stabilan a Gen2.0-t, bár vannak, akik szerint ez hotpluggal megoldható. Ilyet még nem csinááltam, hotplughoz nem értek, és ha mégis rossz lesz, akkor felesleges volt az egész hajcihő, és marad az mPCI-E... De ha valaki esetleg mégis érvelne nekem az EC mellett, azt szívesen meghallgatom, mindenre nyitott vagyok.

-
#LittleG
csendes tag
1. Értem, köszi. Érdekes, nagyon tetszik ez esetben. Ami nagyon furcsa nekem, hogy mi miatt tudják ilyen olcsón megcsinálni, ha jobb, mint a riválisok?
2. Persze, teljesítménybeli gondok is vannak, nekem egy i7-2640M van benne, ami egy AMD FX 4300-as procival vetekszik, volt vele szerencsém, tesóm gépében ez van, ehhez tudok viszonyítani. Amit az elbír, azt ez az i7 is bírni fogja. A belső kijelzőről azért mondtam le, mert így nagyobb sávszélessége lesz a kártyának (csak egyirányú kommunikáció) és így nagyobb teljesítmény érhető el. Erre lennék kíváncsi, hogy így mit tudok elérni vele. Úgy emlékszem, hogy belső kijelzőnél egy 70-80% érhető el, de mindenki mondta, hogy külsővel ez tovább növekszik. Kérdés az, hogy meddig...
-
xenonboy13
tag
Egyébként nem játékra lenne a dolog, csak hogy ki váltsam vele az IGP-t, néha néha becsúszna egy nagyon minimális játék
Videóvágásra használnám, és tisztában vagyok vele hogy van teljesítménybeli vesztesége az egpu rendszernek. Külső monitor meg egy LG25UM58 lenne. Csak milyen EGPU-t lenne érdemes beszerezni erre a dologra? PE4L az ugyebár drágább. Nekem meg express card-os verzió kellene.
Van fent aprón egy EXP GDC, csak az is olyan hogy a wifi kártya helyére kell bedugni. 
-
saby97
tag
Nyilván olyan a teljesítménye, hogy nem is használom az eGPU-t miatta, csak teszteléshez van.
"Belső LCD-t lehet használni egpu rendszer esetén?
- nVidia gyártmányú Optimus kódkészletes VGA kártyák esetén lehet, azonban teljesítmény csökkenés várható a külső monitorral szemben (természetesen a vga kártya kimenetéhez képest)."Ha erre gondolsz, akkor itt nem teljesen tiszta, mert azt gondoltam, hogy az Optimus notebook dgpu-knál adott csak.
Egyébként a kártyavásárlás még várat magára, de GTS 450, GTX 560Ti, GT 1030, GTX 950 vagy max GTX 1050-ben gondolkozom attól függően, hogy végül mennyit áldozok rá. Amennyit játszok és amikkel játszok, a GTX 1050 nekem nem érné meg, max hosszú távon, de hosszú távon meg elavulna úgyis.
Tápnak végül egy 12V/6A-es notebook tápot néztem ki, mellé pedig egy GT 1030-at a kis fogyasztása miatt.
Hordozhatóság miatt házba is tenném, amihez már át is alakítottam az alanyt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Belefér egy hosszában kb max 17cm hosszú vagy elforgatva kb max 24cm hosszú, 2 slotot foglaló kártya és a notebook táp is.
A GT/GTX 10x0-as kártyáknál mi a helyzet a belső megjelenítővel?
-
Madara-san
aktív tag
Oké, kipróbálom ezt a ThrottleStop-ot - bár ahogy láttam eddig a CPU nem nagyon okozott fennakadást...
Közben tesztelgettem játékokkal, most már kicsit több tapasztalatot tudok megosztani. MSI Afterburnert is felraktam így volt OSD kijelzésem, CPU-GPU hőmérsékletet, használatot és a buszkihasználtságot mértem.
- Overcooked: Talán ez a legidegesítőbb. Nevetséges, de a beépített Quadronál is rosszabbul megy. Állsz egy helyben akkor 60 FPS, ha mozogsz egyből esik le 30-ra vagy akár 27-re is. Steam fórumon olvastam, hogy asztali gép + GTX 960-al másnak is volt hasonló baja, de nem kapott rá értelmes választ, szóval nem biztos, hogy eGPU-probléma.
- Half-Life 1 (+ CS): Ez megy rendesen, viszont vsync on-nál 59-60 fps között váltakozik.
- CS GO: Mindent maxra tettem amit lehetett. Alapból megy szépen, néha viszont szeret belaggolni, érthetetlen okokból. Igen, találkoztam már a topikban, hogy más is küzdött vele (lag címszóra kerestem rá
)
- Tekken 7: Megy maxon, de 58-60 FPS között ingadozik. Néha megröccen emiatt.
- Everybody's gone to the Rapture: ez nagyon rosszul fut, nem volt türelmem kikísérletezni a megfelelő beállítást
- Sleeping Dogs: Definitive Edition - minden maxon kb. ~20 fps átlagot produkál, siralmas.Érdekes, hogy az Overcookednél CPU használat 16-20 % körül van, GPU 100-on és a busz pedig olyan 70 körül. Mellékelek még egy AIDA64-es GPU mérést.
Gondoltam, hogy kipróbálom még, hogy a PE4L-en lévő SW1-SW2 más állásba állításával változik-e valami, de ahhoz szét kéne szednem az egész eGPU dobozt, hogy hozzáférjek.
-
azbest
félisten
-
Madara-san
aktív tag
Akkor a pagefault nem izgat.

Wifi nálam alapból titlva van (legalábbis ha dokkolón van a gép, csak ethernetet használok), ahhoz pedig a Roboguru-féle drivert tettem fel.
Említetted, hogy a CPU órajelét visszavetted. Ezt BIOS-ban, vagy egyéb 3rd party program segítségével érted el?
Közben teszteltem egyet a GPU-Z programmal is. Idle állapotban így néz ki, látszik, hogy Gen1-re visszaveszi a sebességet is:

Nyomtam egy bus interface test-et, akkor fel is ugrott Gen2-re, viszont látszik, hogy a bus interface load így is csak 86%. Az nem baj?
-
Madara-san
aktív tag
Igen, felkerült a hang és a 3d vision driver is. Lepucoltam szépen mindent DDU-val, majd felraktam csak a display drivert (+physx-et). Sajnos így sem az igazi, több játékban is érzek "megröccenéseket" - kipróbáltam a "pre-rendered frames" 1-es értékét is, kb. semmi változás. RivaTuner-t nem használom, az MSI AB-t szintén nem néztem még, csak a saját Gigabyte szoftvert. Nyitottam egy LatencyMon-t, és az alábbi értékeket kaptam: (Firefox fut a háttérben)
Gondolom ez így nem normális. Vajon miben lehet a hiba?
-
Madara-san
aktív tag
Köszi!

Whitelist BIOS nekem is Mac OS miatt kell, másik lemezen van egy Sierra. Rendeltem hozzá egy AR9380 WLAN modult. Valamint itt olvastam, hogy 16 GB RAM + eGPU jelenléte esetén érdemes felrakni.
Belső kijelzőn mindig volt / van kép. Külsőn driver telepítése előtt sehogy, miután pedig a driver felkerült, csak Windows-ban van kép rajta. Ha ez így normális, akkor nem zavar.
Annyit érdemes még megjegyeznem, hogy én dokkolóval használom a gépet, lecsukva. Szóval a belső kijelző nem is kell, viszont így nem látom a boot folyamatot, bios-ba se tudok bemenni, csak akkor ad képet ha már bebootolt. Egyébként UEFI módban telepített Win10-et használok.
-
Madara-san
aktív tag
-
Madara-san
aktív tag
∂яσнυη, azbest:
Köszi, jó az ötlet. Rendelek akkor egy 55W-os hűtőt, a dedikált GPU pedig úgyis tiltva lesz. Közben sikeresen beszereztem a PE4L-t és a DA-2 tápot is. Már csak a videokártya kell.
Ha megvan, mindenképp beszámolok a tapasztalataimról.@Gasmonkey:
Én az UEFI-t javasolnám. Secure Boot ki van kapcsolva? Pendrive-ot ezzel a módszerrel próbáltad?
-
Madara-san
aktív tag
Értem! Tehát ha maradnék a GTX 960-nál, akkor a PE4L + DA-2 kombináció is elég lenne?
i7 2860QM CPU van benne, TPFanControlt használok, jelenleg is szükség van rá, ha a Quadro 2000m-el játszom - gyakran felszökik a hőmérséklet és hagyni kell, hogy pörgesse rendesen a ventit.
Egyébként ha itt tartunk, mennyire lenne érdemes beletenni a legerősebb, 2960XM procit? Kell hozzá a hűtést is cserélni?
-
Madara-san
aktív tag
De, sokkal jobb lenne, csak aprón sajnos nem találtam. EU-ban hol / honnan érdemes? eBay-t néztem, de nem láttam EU hirdetést.
Sejtettem, hogy EU-n kívül vámolnák, ezer év lenne mire egyáltalán megkapnám a cuccot. Sajnos nem egy autóalkatrészt kellett külföldről rendelnem, elégszer húzott már le a NAV a vámmal...
-
Morty1987
csendes tag
Sziasztok,
szerintem a driver modding amit ∂яσнυη kolléga linkelt az működhet...
Menet közben nekem is megérkezett az ócó kici kínai adapterem Ebay bácsi végre megküldte... csak most megy a harc az asszonnyal hogy melyik a fontosabb.... szárítógép vagy nekem egy videókártya

Úgyhogy addig max az adapterről tudok képeket postolni, de valaki fentebb már megtette...
A videó alapján elméletileg működhet az a dolog hogy fogom kiveszem a wifit összerakom az egész hóbelebancot majd driver fel és megy a VGA? vagy van valami másik progi amivel szórakozni kéne? Ennek nem jártam utána de a választ előre is köszönöm.
-
Rosszul tettem fela kérdést, mert tudom hogy kompatibilis, hisz mindkét noti támogatja az ECt.
A kérdést pontosítva, nem tudom hogy vajon a hpn macerásabb e beállítani es egpu rendszert ,mint thinkpaden? A t530on kb pár mozdulat volt az egész, nem kaptam semmilyen hibakódot, biost se kellett mókolnom. Hpnál vagy akia thinkpadnél előfordulhat ilyen? -
Headoff
tag
Köszönöm a választ! :-)
Csak szerettem volna tudni, hogy a régi 3. Gen i5 mire megy a 1060-al, de úgy látszik, hogy a dGPU miatt nem a 3D Mark lesz az s program ami ezt megmutatja. Én sajnos túl sok egyéb ilyen jellegű programot nem ismerek, ezért kertem segítséget. Tud valaki ajánlani valamit amivel valahogy számszerűsíteni tudnám a gép teljesítményét? Előre is köszönöm! -
Olcsó ebayest rendeltem próbának, ha működik és beválik, akkor vennék hozzá VGA-t. Asus G56-om van i7-4710HQ-val.
Elsőre úgy terveztem, hogy kipróbálom, hogy az asztaliban lévő GTX1070-et rákötöm a riserre, tápot ugyanúgy az asztaliról kap, és egyelőre azt tesztelem, hogy a noti megeszi-e. Ez így kivitelezhető, hogy simán rádugom egy bekapcsolt ATX tápra, vagy kell mókolni még valamit? Erről nem igazán találtam leírást.
Erre a célra nincs még tápom egyébként, de ha működik, akkor egy 1050Ti lenne a max, amiben gondolkozom, tehát oda még egy noti táp is elég lehet. Nem tudom, mire irányult a kérdés pontosan.
Külső kijelzőn lesz használva 99%-ban valószínűleg. -
kolanda
tag
Érdekesnek tartom, hogy pont te ajánlgattad valamelyik adaptert az apróról, akkor tisztázzuk már hogy mikortól számít hirdetésnek egy hozzászólás itt a fórumban, hol van a határ. Jól értem, hogy akkor csak a link volt a baj?
Megjegyezném, hogy a warez is tiltva van, és pont a te google driveodról volt nagyon sokáig megosztva az egpu setup
Szerk: A "nem kell bejelentkezni a topikba" dolgot meg gondolt át egy kicsit, nagyon el vagy tévedve.
-
Daffchy
őstag
A laptopot multimédiára használnám, plusz sokat járunk vidékre és emiatt cserélném az asztali gépet.
És mivel most egyéb más kiadások vannak/lesznek, úgy döntöttem, hogy a fent említett összeg keretet szabom a notira amihez idővel kapcsolnék egy egpu-t.Most azon is gondolkodtam, pontosabban láttam, hogy USB Type-C-n is működik a dolog.
Ez bármelyik Type-C-n megy?
Amit kinéztem tabletet az Thinderbolt 3-as.Új tableteken már van és nekem az is szuper lenne, ha egy normálisabb U szériás i5-ös vagy N3450-es procihoz tudnék kapcsolni valamit.
Ilyesmire gondolok.

-
Én inkább a T570 és T470s-re szavazok, azokon van TB3 és rendelhető hozzá ujjlenyomat olvasótól Color Scannerig minden ökörség.
A P50 és P70 nem éppen hordozhatóra van tervezve és ahhoz már minek az eGPU ?
Vagy Legion Y920 és ott már a GTX 1070 elég szokott lenni a 17"-os LCD-vel...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
twine
veterán
NAgyon köszönöm neked is a választ...

És bár elméletben nem okoz gondot egy win telepítés,(évekkel ezelőtt nagyon sokat, nagyon sokszor csináltam a tuning mellet
) itt lehet, hogy el is akad a projekt, ha nekem újra kell telepítenem a ren'cert!
Nem akarok sírdogálni, de gyerek, munka, munka_02, munka_03 mellet annyira nincs kedvem és időm már ilyesmivel foglalkozni, amikor van egy belakott, melós szoftverekkel felvértezett és beállított tökéletesen egészséges környezetem, hogy azt szavakba nem tudom önteni....Akkor inkább veszek egy "lelakott xboxot", és majd egyszer egy zúzós gépet az említett szoftverekhez....
Épp ezért is járom körbe a témát, és kérdezek...mert ha ilyenbe futnék, akkor nálam az az alkatrészek értékesítésével járna, és nem az "addig molyolással" míg be nem indul....

De ez meg a másik rémálom lenne, hogy belerakok cca 60 rugót,próba, error, aztán meg értékesítés
Viszont ha meg pöcc-röff beindul...több legyet is ütnék egy csapásra....(render gyorsítás,+ némi kis játék lehetőség)
-
malossidas
csendes tag
Ezt a laptopot olaszországban találtam. azt hittem nem működik, volt hozzá itthon töltőm, raktam rá egy új windowst és ment is a masina. Ezért is tartanám meg
.[Ezekkel a procikkal adták ki ezt.]
exp gdc vs USB 3.0 PCI-E Express 1xto16x Extender Riser Card Adapter | ezek között mik a különbségek ?
-
ebegab92
senior tag
A legjobban azon lepődnék meg, ha a végleges kártyával meg menne minden probléma nélkül a belső kijelző
Ez a GT 520 valami iszonyat vérszegény amúgy. Az Intel HD4000 megette reggelire. Ugyanolyan beállítások mellett GTA 5 max. képkockaszáma 15 volt a HD4000 átlag 20-ához képest.Amit megfigyeltem, hogy néha nyűglődik az egész felállás, 2. képernyő nem kap jelet, 1-2 reboot után javul. Aztán a korábban említett indítom a GPU-Z-t és BSoD-zik történet is befigyel alkalmanként. Vagy Eszközkezelő látja, de az NV Vezérlőpult szerint meg nincs kártya. Ilyen jelenségek nektek is vannak?
-
odani2000
csendes tag
Igen, sajnos addig sem jut el. Hálózati töltő csatlakoztatása után pár másodperc múlva automatikusan bekapcsol, minden úgy történik, mint amikor bebootolna, de újraindul. A képernyő addig a pár másodpercig, amíg megy a laptop, nem ad képet, be sem kapcsol a kijelző. Videokártya hiba nem valószínű, ugyanis legutóbb úgy kapcsoltam ki, hogy adott képet, valamint az is nemrég volt újrapasztázva.
-
odani2000
csendes tag
A hűtéssel nem volt baj, rendszeresen újrapasztáztam. Amikor sikerült megcsinálnom a nagy memóriát, kikapcsoltam, utána boot közben csatlakoztattam az eGPU-t, a Win 10 betöltött, megnéztem felismerte-e az eGPU-t a Windows. Felismerte, de 45-ös hibakódot írt. Aztán alvó állapot, bekapcsolás, azonnal bejött a Radeon R7 240-nek a képe külső monitoron. Ezután pár másodperccel később beakadt a kép, nem reagált semmire sem a laptop. Még a bekapcsológomb hosszú nyomására sem reagált. Lehúztam hálózati töltésről, kiszedtem az akksit, ezután egyből leállt. Bekapcsolásra azóta annyit csinál, hogy 4 mp-ig megy, aztán újraindul. Kép nélkül. Kiszedtem a CMOS-t, a procit, RAM-okat, ODD-t, HDD-t, meg próbálkoztam még sok mindennel. Sajnos nem hozott semmi eredményt, ugyan az van, mint előtte. Ha bedugom a tápot a laptopba, egyből bekapcsol, majd 4mp-enként újraindul. Én csak
elrontott BIOS tüneteket szedek ki ebből, más minden működik. -
Stonerice
őstag
Hmm. Most látom hig nagyin meleg a cpu. Most került csak hozzám a t420 ha lesz még időm meg lesem mi van a hűtéssel. 3dmark 11 kifagy nekem a 3 tesztnél. Sőt, már a sysinfo vagy mi ami aközvetlen a launch után van .. már azt követően az illesztő összeomlott majd hejreállt. De ettől független win 7 en megy tovább. Legalábbis az első 2 tesztig. Jóformán üres a laptop. Most lakom be.
-
odani2000
csendes tag
Mekkora szerencsém volt, hogy nem állítottam vissza, hanem:
F8 - Speciális helyreállítási beállítások - Helyreállítás a parancssor megnyitásával: És beírtam ezt: bcdedit -set TESTSIGNING ON
És... A Win 10 boot 10 percig tartott, elképesztően lassú volt, de kékhalál nélkül betöltött!

Miután nagy nehezen stabil lett a Windows kb 5 perc után, meg tudtam nyitni az eszközkezelőt, és megjelent a "nagy memória"!
A további fejleményeket is majd leírom, hátha valakinek majd jól jönnek.
-
odani2000
csendes tag
Nos, mindent a Kápi és fps8 által leírtakat követtem.
Először megfogadtam fps8 tanácsát, hogy egy mappában dolgozzunk, így nem kell majd olyan sokat gépelni.
Most a legújabb Compilerrel próbáltam, Windows 10 Home 64 bittel, 2GB RAMmal. 2GB-ot direkt kiszedtem előtte.
A bcdedit -set TESTSIGNING ON parancsot is aktiváltam minden megkezdése előtt (miután kikapcsoltam a gépet, kiszedtem 2GB ramot, majd bekapcsoltam, megnyitottam a cmd-t adminként, és ekkor aktiváltam, sikeres-t írt a windows.)Tehát, fps8 tanácsait megfogadva csináltam a DSDT-t.
Minden szépen ment, semmi hibába nem ütköztem, kivéve az utolsó lépésnél, amikor be kell töltetni a táblát az új aml fájl-lal.
Gondoltam, biztos fps8 módszere miatt, a sok egyszerűsítés miatt elvesztettem a fonalat a megszokott kápi-étól, így újrakezdtem kápi leírása szerint, és az asl.exe fájlomat a C programfájlok (x86) mappában egy új mappába helyeztem el, mindent ugyan oda tettem, mint kápi leírásában, csak nem a régi v4.0-ás compilerrel dolgoztam.
Ezzel is minden tökéletesen ment az elején, aztán a végén ugyan azt kaptam, mint első próbálkozásra.
A kapott hiba: "A rendszer nem találja a megadott elérési utat" - Pedig az elérési út biztos, hogy jó.
Itt egy screen: [link]Mi lehet a problémája? :/
-
odani2000
csendes tag
Köszi a választ.
Egyébként mielőtt nekifognék, úgy döntöttem kipróbálom az új ASL compilerrel, nem a v4.0-val, hanem a WDK-s csomaggal. Ehhez van egy jó kis leírás: [link]Például egy Lenovo Ideapad 310-15IKB-re gondolok. Ebben lehet Core i5 7200U vagy i7 7500U, 8GB RAM, HD 620.
Az alján pedig könnyen hozzá lehet férni az NGFF csatlakozóhoz. Mivel van BEAST v7.0-ám (adapter), amihez elvileg jó a v.8.0ás, v8.4-es NGFF to HDMI kábel, csak vennék hozzá egyet és mehetne is a móka. -
odani2000
csendes tag
Igen, a konfigom még mindig ugyan az.
Újra kipróbáltam Windows 10 64 bit-tel, és több órányi keresgélés után találtam a dedikált videokártyámhoz drivert. Felrakta gond nélkül, igaz, kicsit bugos a metro felület, de működik.
Az alvó mód már elérhető Win 10-nél is.
Meg fogom nézni még egyszer 2GB RAM-mal is, így Win 10-et használva, hátha segít.
A DSDT-t eGPU működése, csatlakoztatott állapota közen csináljam, vagy ez lényegtelen ez esetben?
A TESTSIGNING-et ha jól tudom, Win 10-nél be kellene kapcsolni. Nos, ezt is a DSDT elkezdése előtt kell? És ha végztem a DSDT-vel, ki kellene kapcsolni? (Ha jól tudom, így kell kikapcsolni: bcdedit -set TESTSIGNING OFF)OFF topic:
Egyébként az inteles U végződésű (energiatakarékos) processzorok miért nem célszerűek eGPU rendszerhez?
Például: Intel Core i7 7500U, 8GB RAM, HD620 prociba integrált videokártya. Ez így működne NGFF csatlakozóval? Vannak még olyan laptopok, amiknek hagytak kinyitható fedelet ehhez a csatlakozóhoz.
Természetesen csak a HD620-as változatra értem, azaz dgpu nélkülire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
és oda jutotam hogy ez lessz a konig amit összerakok. Ha nem jönn össze max eladogatom egyesével a cuccokat, de meglepően jól müködik
Szerintem kicsit rosszul értelmezed a hatásfok fogalmát, az csak annyit jelent, hogy ha teszem az 100%-os terhelés mellett tudna 85%-os hatásfokot, akkor 400/0.85 ~ 471 wattot venne fel a hálózatról.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)