- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Stonerice #4263 üzenetére
Ha most került hozzád és melegszik valószínűleg egyszer sem volt még újrapasztázva. Kitakarítod, újrapasztázod és jó lesz. Az egy szuper masina még mindig... Kap elég naftát a kártyád? Mert ez a kifagyás dolog gyanús...
(#4264) odani2000:
Érdekes. BIOSig sem jut el? Mert akkor tényleg azzal lesz valami...(#4265) ebegab92:
Igazából akkor már lehet érdemes lenne továbblépni a végleges vga-ra. Tápodat nem írtad milyet használsz... Az RX-el stabil volt a gen2? -
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #4253 üzenetére
Beállítottam windowsban elsődleges monitornak a külső kijelzőt. Elindítva a Valley benchrákot ami el is kezdett futni 1440x900p ven 40 fpsel. Pár pillanat után elment a kép és futott tovább a belső kijelzőn. Amikor elérte a 40 fps-t akkor jött a kékhalál. Ptd (off) , CTD 6s
Ezután általába nehéz újra életre kelteni a windowst.
Szerintem a gpu órajeleket lejjebb kell vennem mert gpu-z render testben nem fagy ki amikor 1100 mhzn pörög az 1250 helyett -
-
-
-
-
válasz
Stonerice #4217 üzenetére
Figyelj, nem egy moduláris, tuning táp kell, hanem egy ótvar használt 400W-os codegen is megteszi. Sőt, egpu esetén szerintem érdemesebb az egyszerűbb alkatrészeket választani.
A megoldástól nagyon messze nem lehetsz, mert elindult a rendszered. Ha hardver hibád van, azzal sajnos nincs mit tenni, és bár nekem is volt EC hibás laptopom, azért jól látszik hogy arányaiban ez sokkal ritkább mint a táp probléma. Ezt ne úgy értsd hogy szar a táp amivel próbálod, hanem úgy hogy "nem szeretik egymást" a többi vasaddal. Nem asztali PC-ről beszélünk, nem egzakt támogatott szabványokról stb.
Magadnak kell a gesztenyét kikaparni, viszont nem lehetetlen feladat. Szerintem a Setup 1.x helyett inkább vegyél egy használt egyszerűt és max eladod ugyanennyiért. Ha nem, később még jól jöhet egyszer. -
kzsolt00
tag
válasz
Stonerice #4218 üzenetére
Sajnálom amúgy, mert látom ,hogy egy jópár körön túl vagy még, de ahogy sokszor olvasom másokat mindig valami apró változás oldja meg a gondot (amihez igen csak herce hurca szükségeltetik), és sajnos ha tényleg nincs a közelben csak 1-1 teszt erejéig másik alkatrész, akkor a legolcsóbb miatt is újra a Te zsebedbe kell nyúlni. És ott van még ellen érvként, hogy "ó, megint költsek X ezer forintot, hogy TALÁN jó legyen".
De erre egyikünk sem fog tudni mást mondani, hogy ez egy ilyen szakma.
Én tanácsként ami a költségeket csökkenti annyit tudok javasolni, hogy innen: dpdvaterafutár rendelj le az előző otthonodra egy futárt, kérd meg őket hogy a tápot adják fel, ezer egynehányszáz forintért fel adják a csomagot, másnap meg átveszed. Ennél olcsóbban akkor nem jutsz táphoz. Már az is megér egy próbát, hogy ha nem forrasztott, vagy viszonylag könnyen kiszedheted az EC portodat, akkor szedd szét, fújkáld ki ahogy tudod, minden csatlakozási pontot az alaplapra finoman alkohollal és mondjuk fülpiszkálóval törölj ki, és újraszerel.
Ha ez sem, akko marad egy új EC port rendelése.
(ja ezek előtt benne van már az új tápoddal való próba is.) Ha ezek után sem, akkor marad a balta. Vagy idegből hírdesd meg hardveraprón
-
-
kzsolt00
tag
válasz
Stonerice #4211 üzenetére
Amikor Doing az "expresscard a fos"-t mondta, akkor szerintem nem az ec-hdmi kábelra gondolt, hanem a laposodban lévő alaplapra forrasztott EC portra. ( maga a dolog, amibe az ExpressCardodat bedugod. )
Bár próbálkozhatsz a kábellel is, hátha. Amúgy pl itt: vehetsz vagy reklamálj oda, ahonnan vetted. Én nagyon régen aliról vettem, és volt, hogy kaptam egy új kábelt.
-
-
Doink
aktív tag
válasz
Stonerice #4182 üzenetére
Mármint én kijavítottam a hibákat, anélkül nem tudtam volna lefordítani. Ha olyan hiba lenne benne akkor vga nélkül is kékhalálozna a windows. A te hibádra pedig valami más lesz a megoldás. Még egy olyat próbálj meg hogy előbb indítod el a gpu-t és utána a gépet. Vagy az atx csatlakozón rövidrezárod a zöld és bármelyik fekete vezetéket vagy az adaptereden van rá kapcsoló.
-
-
Doink
aktív tag
válasz
Stonerice #4177 üzenetére
Mi a baj azzal a lefordítottal amit küldtem? Felül írtad hogy betöltötted és működik => van nagy memória szóval nem igazán tiszta hogy miért akarod magad lefodítani. Amúgy a 610-nek és a gtx660-nak is 128MB egybefüggő pcie hely kell szóval vagy mindkettővel kapsz error12-t vagy egyikkel sem a windows lelkiállapotától függően.
-
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #4176 üzenetére
Azért hogy másoknak is meg legyen, illetve magam részére is: Hibajavítás
Ha olyannal találkoztok a DSDT editorban IASL Compile gombra kattintva . hogy
ResourceTag larger than Field (Size mismatch, Tag: 16 bits, Field: 8 bits)
továbbiakban... például,CreateByteField (BUF0, \_SB.PCI0.LPCB.UAR1._CRS._Y18._MIN, IOL0) // _MIN: Minimum Base Address
Az előbbit erre fogjuk javítani. Mert ugyebár a jó programozó tudja, hogy :
CreateByteField - 8 bits
CreateWordField - 16 bits
CreateDWordField - 32 bits
CreateQWordField - 64 bits
Kifejezések bitnek felelnek meg. //mellesleg most magamon gúnyolódtamTehát az eredmény amire javítunk!
CreateWordField (BUF0, \_SB.PCI0.LPCB.UAR1._CRS._Y18._MIN, IOL0) // _MIN: Minimum Base Address
Félkövérrel jelzett rész változott. Azért végére érve remélem működni is fog! -
Stonerice
őstag
válasz
Stonerice #4175 üzenetére
Közben találtam néhány dsdt compile hibajavítást amit elfogad. Bár még nem teszteltem a gépen!
Tehát nálam mit --> mire cseréltem. (német fórumon találtam)CreateDWordField (BUF0, \_SB.PCI0._Y0F._LEN, MSLN) --> CreateDWordField (BUF0, 0x1f8, MSLN)
CreateQWordField (BUF0, \_SB.PCI0._Y0F._LEN, M2LN) --> CreateQWordField (BUF0, 0x1f8, M2LN)
CreateQWordField (BUF0, \_SB.PCI0._Y0F._MIN, M2MN) --> CreateQWordField (BUF0, 0x1e0, M2MN)
CreateQWordField (BUF0, \_SB.PCI0._Y0F._MAX, M2MX) --> CreateQWordField (BUF0, 0x1e8, M2MX)
------------------------------------------------------------
Name (_HID, "pnp0c14") --> Name (_HID, "PNP0C14") -
∂яσнυη
senior tag
válasz
Stonerice #4170 üzenetére
Csak akkor tudsz drivert telepíteni, ha csatlakoztatva van megfelelő nvidia hardver...Nem értem mi a kérdés?
A gyártó honlapjáról a legfrissebb vagy az nvidiás. De én szeretem először DDU-val törölni és a gyártóspec drivert feltenni... Persze ez asztali gpunál(jelen eset) más, de notinál ez sokat számít. Mindig tisztán telepítek.
Nem kell foglalkozni vele.
-
haxxika
senior tag
válasz
Stonerice #4167 üzenetére
Ha nem ad le elég naftát a kártyának, akkor elbukhat a dolog. Egy minőségi táp szükséges azért, és hát a mercury nem igazán minőségi. Volt egy Coolermasterem korábban, tökéletesen ment vele a kártya (R9 380), de aztán az áramingadozás kiütötte. Most egy 300-as HP gépből kikerült tápom van, és érzem, hogy nem bír annyi mindent kiadni magából a kártya mint korábban. Valószínű a komplett rendszertől is megválok hamarosan és visszaváltok asztalira.
-
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Stonerice #4151 üzenetére
Igazából te tudod. Én nem sokáig Win7-et használtam, mert stabil volt és jó volt pl.: a Catia V5 támogatottsága, ami 10-en akkor nem ment nekem. Azóta pedig átálltam 10-re és nem bántam meg. Nagyon jól használja ki az erőforrásokat. Persze a megfelelő driverek megléte elhanyagolhatatlan és nem szabad hagyni, hogy a win lefrissítse azokat. Én zabos vagyok a latency-re, csak azért írom...
Ezzel a leírással próbálkozol?
Mert ebben biztosan minden benne van és 7/8/10re jó. -
MzperX07
tag
válasz
Stonerice #4140 üzenetére
Szia!
Ezt töltsd le, majd csomagold ki valahová és a belső dsdt mappát tedd a C:/ gyökérbe (vagy bárhová, csak akkor majd írd át az elérési útvonalat).
Csináltam hozzá anno magamnak egy angol nyelvű lépésről lépésre használati utasítást.
Mindig ezzel szoktam csinálni a nagy memóriát (esetleges windows újratelepítéseknél pl).
Nekem is nagyon zavaros volt eleinte, főleg mire levadásztam netről a megfelelő fájlokat, de ez biztosan működik. -
∂яσнυη
senior tag
válasz
Stonerice #4133 üzenetére
Szia!
Nézd! ITT egy kis segítség. Van ilyen konfig a topicban, úgyhogy ne aggódj! Működni fog előbb utóbb...
A Linkelt hozzászólásokban ott van, hogy mi volt a nehézség... A szükséges szoftverek linkjeit az összefoglalóban találod. Sok szerencsét!
Bármi kérdés felmerül, írj bátran itt a topicban.
-
-
-
válasz
Stonerice #3966 üzenetére
Először is, vagy a belső monitoron, vagy pedig a VGA kártyának megfelelő kimeneten tudod a rendszert használni. Tehát ha van a vga kártyán analóg csatlakozó, akkor igen, tudod azon használni.
A két gpu nem fog normálisan egymás mellett menni, nem is nagyon értem miért lenne ez jó?
mPcie vs Express card: ha van EC, szerintem felesleges szenvedni, az az egyszerűbben csatlakozható.
AMD is megy, sokkal kevésbé népszerű, főleg mert nVidiával lehet belső LCD-t hajtani, AMD-vel nem. Utóbbira jóval kevesebb segítség is van ha elakadsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged