Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kokokka
addikt
Rám írt egy vevőm olaszból, hogy még nem kapta meg az árut. Én viszont látom, hogy de, megkapta : 15-én 12:05-kor. Ezt meg is írtam neki, mellékelve egy képernyőfotót az olasz posta nyomkövetéséről, ahol mindez pontosan látszik. Csak, hogy felkészüljek: mi a teendő akkor, ha ragaszkodik hozzá, hogy márpedig ő nem kapta meg?
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
Kaptam értesítést, hogy frissitsem a személyes adataimat, töltsek fel igazolvány fotót, és a bankszámlámat is frissitsem.
Feltöltöm a szig fotómat, elfogadja, beirom az iban számot, elfogadja, feltöltöm a kivonat első odalát..elfogadja...de újra és újra jön az értesítés hogy frissitsem....mi a t_k_met csináljak??köszi
-
válasz
francois8
üzenetére
Honnan tudod hogy nem kézzel tölti ki a címíratot, a feladási nyomtatványt? Néha nehéz elolvasni mert nem nyomtatják. Látom a továbbított csomagjaimon. Egyébként meg előfordult hogy a Hermes feladási programjának mezőibe nem fért be a magyar cím vagy a neved és nem az kerül pontosan a csomagra ami az eBay-en meg van adva.
Én eleve annyira lerövidítettem hogy az itteni kézbesítő még tudja értelmezni, a külföldieknek meg mindegy, csak legfeljebb könnyebb legyen neki leírni, azért az ékezetes betűk gondot okoznak még külföldön. -
francois8
csendes tag
Köszi! Nagyon extrém esetben szoktak Hermes-szel küldeni a németek nekem csomagot. Itt én ajánlottam az eladónak, hogy az is jó, mert € 9.99 árral fel tudja adni a csomagot. Ennek nagyon megörült, mert szokta is használni a Hermes-t. Szóval a DPD vagy a GLS Magyarországot hívjam fel?
Egyébként nem tudom mi a történik... Ez már az 5. eset kb, hogy a csomag fogja magát és visszatér Németországba, úgy, hogy be sem kerül Magyarország területére.... Mi a probléma????? Nincs jól megadva a címem ebay-en? Az képteleneség, hisz a többi 7-10 napon megérkezik. Esetleg nem fért bele a € 9,99 költségbe a csomag ára, de feladni fel tudják adni? Attól tartok megint szegény eladóval cseszek ki, hisz, ha hozzá visszakerül megint postázza plusz pénzért....
Köszi ismét:
Bár pontos címet nem ír, csak irányítószámot és várost.... -
válasz
francois8
üzenetére
Ha Magyarországra várod akkor kapni fog az itteni kézbesítő cégtől új számot akik legutóbb hozták neked a Hermes csomagot DPD vagy GLS kézbesítené, de 9-én volt valami cím probléma szóval fel kellene a céget hívni hátha ők a Hermes azonosító alapján megtalálnák a náluk nyilvántartott számra is.
Itt a Hermes nyomkövetés ha megadod az irányítószámot (Empfängeradresse anzeigen gomb) akkor esetleg mutat még valamit azon kívül hogy 17.-e a várható kézbesítési idő. -
Megjelent a A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 4002/2022. tájékoztatás a 2023. évben alkalmazandó vám- és adómentes értékhatárokról.
Az egyik lényeges változás hogy a 150 €-os értékhatár 2023-ban 64000 Ft lesz az eddigi 54000 Ft helyett.
Figyelembevétele az Összefoglaló, 17. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél leírva. -
válasz
runner 125
üzenetére
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Mi a teendő olyankor, ha kosárba raktam 1 eladótól 8db terméket, az aukcióknál termékenként 14€-s szállítási költség látszik, így a rendszer automatikusan 8 x 14€ szállítást számol nekem, de az eladóval üzenetben megbeszéltem, h a 8db-ot 30€-ért elküldi?
Köszi! -
echterion
nagyúr
Én továbbra sem értem ezt az ebay-t sajnos. Nem lehet ezeknek írni valamilyen felületen? Átállítottam a tracking infónál a szállítót other-re, mert nem frissítette a tracking-et a magyar postára, de még most sem frissült, így továbbra is hold-on van ugye a kifizetés. Írtam a vevőnek is, természetesen nem válaszolt semmit, nem is indított értékelést. Illetve most -45€-t ír az egyenlegem és olvasgatva a szabályzatot azt jól látom, hogy nekem ezt először ki kellene fizetnem kiutalás előtt? De ugye azt is olvastam, hogy amíg nincs konfirmálva a szállítás, addig hold-on is marad, de ez nem frissül. Jó lenne beszélni velük, de csak egy useless chatrobotjuk van, aki csak a help article-öket dobálja be a csetablakba. Szóval jó lenne valami humanoiddal beszélnem, de erre módot nemigen találtam (telefonon nem szívesen intézném ezt, azért az számlában erős lenne az eladási összeghez képest).
-
Mivel a PayPal-on megváltoztatták a devizaváltás módszerét és a bankkártya beállításokat a legtöbb esetben előfordulhat hogy elmulasztjuk fizetéskor a PayPal váltást átállítani a kártyakibocsájtói váltásra.
A kártyáknál újításként bevezették hogy mi adjuk meg hogy milyen deviza legyen az alapértelmezett, függetlenül attól hogy a kártya esetleg forintos bankszámlához tartozik.
Ez havonta korlátozott mennyiségben úgy 6-10 alkalommal (pontosan nem tapasztaltam ki mert nem igazán volt rá szükségem) lehet változtatni, de ha elfogy a lehetőség akkor az adott havi időszak végéig az utolsón marad.
Egy másik dolog hogy több bankkártya adható hozzá.Ha van Wise vagy Revolut regisztrációd mindkét helyen lehet több digitális, virtuális kártyaszámot igényelni és ezek hozzáadhatóak a PP fiókhoz.
Hozzáadva 3 ilyen kártyaszámot akkor a következő módon célszerű megoldani.
1. kártya HUF alap értelmezett, a kártyáknak lehet Nickname (becenevet) adni ez legyen Wise digital HUF
2. kártya USD alapértelmezett Nickname: Wise digital USD
3. kártya EUR alapértelmezett Nickname: Wise digital EUR
lehetne egy 4. mondjuk GBP de a fentiektől eltérő deviza esetén van a fapados módszer hogy fizetéskor átállítjuk a devizaváltást.
Így magát a kártya beállításokat nem kell állítgatni, hanem fizetéskor azt a kártyát kell kiválasztani (egy kártyának alapértelmezettnek kell lenni, az a kártya legyen amivel többet fizetsz) de fizetésre csak jelölni kell a szükségest.
Ilyenkor a PayPal nem vált semmit, hanem csak továbbítja az adott devizás fizetési összeget a kártyakibocsájtó felé, ott meg vagy van az adott egyenlegen pénz vagy rögtön váltja, én szeretem konzervatívabb módszert, mindig van az adott egyenlegen megfelelő mennyiségű deviza a fizetéshez.Pl: a PP kártya lista
-
válasz
AstraCDX
üzenetére
Még mindig élő a PayPal 180 napos vásárlói védelem, míg az eBay-en ez csak 30 nap. Sajnos november 27-től megszüntetik a az évi 12 alkalma, alkalmanként 9300 Ft összegű visszaküldési költség megtérítést, így csak a hosszabb védelmi idő miatt érdemes. Ha úgy gondolod hogy a PayPal-on keresztül használod akkor egy apró trükköt megírok hogy ne kelljen variálni a PayPal és a kártyakibocsájtói deviza váltással, mert ezt a Wise segítségével nagyon egyszerűen megoldhatjuk.
-
AstraCDX
senior tag
Köszönöm V/ !
Volt már Wise fiókom, de csak három évvel ezelőtt használtam, és semmiféle kártya nem volt hozzá létrehozva .
De mivel nem értek hozzá, szinte mindent a nulláról kellett megtanulnom elég nehezen, de sikerült megvalósítani amit akartam .
Tettem rá Forintot, de alig tudtam áttenni/átváltani az USD számlára, mert nem tudtam, hogyan kell .
Aztán meglett, hogy a Forint számláról kiindulva az átváltás nyomógombot kell erre használni .
Áttettem/váltottam, és virtuális kártyával ki is fizettem amit akartam .
Érdemes-e ebbe belevonni a PayPal-t, mint köztes csatornát, vagy csak fölöslegesen bonyolítaná a helyzetet ?Köszi !
Üdv.
Astra
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Tortent valami változás az elmult 1-2 évben az ebay-el? Mert kb 5 evente 1x kellene onnan valami es , amikor utoljara rendelnem kellett, tele volt a hardverapro ebay-rol rendelesben segito hirdetesekkel! Most is kellene 1 kis aprosag, de sajnos még winner_hun se foglalkozik ezzel, mert nem aktiv mar a hirdetése kb 2-3 eve , ahogy látom. Azert, hogy 5 evente rendeljek onnan vmit, nincs kedvem regizni, paypalt csinálni es sajnos az angol se megy ugy, ahogy kellene ehhez! Szoval a kerdesem az lenne, hogy miért tuntek el a hirdetesek?
Koszonom! -
naga
senior tag
Úgy lett, ahogy mondtad a posta ráverte az áfát, hiába küldtem be mindent nekik (pl. IOSS számlaszáma a megfizetett áfával).
Ha egyszer megkapom végre a csomagot, akkor kérhetem vissza ebaytől az áfát. Annak mennyi lehet az átfutása várhatóan?
Nincs olyan opció az ebayen, hogy nem IOSS-el kéred a bonyolítást? Mert ennek, így nem sok értelme van szerintem, ha a posta kiveti újra, hiába van már kifizetve.
-
válasz
AstraCDX
üzenetére
Regisztrálj a Wise-ra és megoldva a probléma.
Igényelsz bankkártyát és azután lehet több digitális kártyaszámod, amelyeket akár a PayPal fiókodhoz is hozzá tudsz adni.
Minden információ rendelkezésedre áll magyarul az oldalukon és itt a lényeg összefoglalva.
A bankod sem igazán középárfolyammal számol, a vásárlásokra inkább a deviza eladási árfolyamot használja a legtöbb bank. -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Hogyan lehet az ebay-en, Dollárban, vagy Euroban megadott árat a lehető legkisebb átváltási veszteséggel kifizetni ?
Hiába nézegeti az ember a középárfolyamot, a tetü magyar bankok brutál/pofátlan drágán adják/váltját a valutát .
Forint számlához csatlakozó Mastercard kártyám van, PayPal is tud menni, de az is a forint számláról/kártyáról .
Valaki ajánlotta a TranferWise, vagy újabban már csak Wise "bankot", állítólag nagyon jól vált .
Van valakinek tapasztalata a Wise-el kapcsolatban ?
Vagy egyéb ötlet a kedvezőbb Forint/valuta átváltásra ?Üdv.
Astra
-
válasz
echterion
üzenetére
Other jobb lett volna, az szokott frissülni, a Magyar Posta az nem normálisan osztja meg az adatokat, lehet hogy azért nem látod. Akkor itt is azt látod? Mert ha igen akkor csak megy a szinkron.
Az értékelés 3. pontja az átvétel, a megérkezés. -
echterion
nagyúr
Megérkezett a csomagom a vevőhöz a tracking szerint kedden. Az ebay-nek ugye megadtam a tracking numbert, de ott még nem látszik, hogy kézbesítve lett a csomag. Hogy tudom azt ott jelezni nekik vagy beállítani, hogy kézbesítésre került a csomag? Európa+ csomagként adtam fel a postán. Természetesen a vevő nem jelzett semmit, az utolsó levelében azt írta, nem tud angolul (előtte persze még tudott, írt is).
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem azonnal, mindig van az eBaynek valamennyi rátartása, 2 nap a könyvelése és annak megfelelően utalják ki amit megadott napi vagy heti.
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Csak az értékelésnél van ilyen bejegyzés, de amíg nem kapod kézhez nem kellene.
A harmadik sor az értékelésnél
Did this item arrive on time? (Kam der Artikel pünktlich an?) és Yes vagy No gomb (Ja vagy Nein) -
Remekelek28
őstag
Üdv! Egy eladótól vásároltam és ez volt az első eladása Vennék tőle másik terméket is,csak kéri hogy igazoljam h megkaptam a terméket,mert addig nem fizetik ki neki Ezt egy sima értékeléssel tudom igazolni? Vagy kell valamit még tennem?
-
Amit írtam azt az eladónak kell csinálni, te utólag nem tudsz vám-árúnyilatkozatot csinálni.
Töltsd le a Posta megfelelő űrlapját és kitöltés után töltsd fel mindent a megfelelő oldal linken. Ezeket kérték: rendelés visszaigazolás, számla, vámkezelési megbízás.
Ezen az oldalon találod ami kell és itt is kell feltölteni, de ezt a linket Vámkezelendő küldeményhez tartozó dokumentumpótlás küldték ők is.
Hogy egyértelmű legyen jelen esetben az nem számít hogy ez IOSS fizetés lett volna és az eBay felé fizettél áfát.
Erről nincs tudomása a Postának, ezért kérik be azokat amiket írtak.
Megfogják állapítani az áfát, készül vámolási okmány, te kifizeted azt amit összesen kérni fognak, kéred a számlát, nyugtát róla. Miután kézhez kapod a csomagot azután ahogy leírtam az Összefoglalóban az eBay-től kéred vissza a nekik befizetett áfát. -
Az eBay elkészíti a számlát, de nem ők küldik el a terméket és ezért van ez.
A szállítási okmányt az eladó csinálja. Pl. a Royal Mail az szállítás elektronikus megrendelésénél eleve adja az eBay IOSS opciót és azután adja a vám-árúnyilatkozat oldalt is, de ezeket ki kell tölteni és ez kerül a küldeményre és az elektronikus postai adatok közé is.
Míg például az AliExpress az kontrollálja a szállítási folyamatot is és ott ilyen ritkán fordul elő, az eBay-en ezt lehetetlen lenne megoldani, hiszen bármely országból lehet eladó és a vevő is. -
C64
őstag
Nem értek félre semmit, az ebay inkorrekt és igazságtalan. Jelentem? És? Semmi nyoma nem marad. Baromság. Bay csak a vevőknek kedvez, az eladók meg le vannak szarva csak fizessenek. Nem a kisújkamból szívom ki hanem a sok éves tapasztalatom ez! A vevő hiteget, hogy fizet és aztán mégse. Hagyjuk már...
-
naga
senior tag
Köszi. Ez elég szomorú, azt hittem az IOSS elektronikusan megy, nem a feladón múlik, hogy feltűnteti-e. Vámpapír nélkül, hogy indítják el akkor az angolok?
Arra a részre tudnál kérlek még mondani valamit, hogy a számlán miért ez van és ez mit jelent a gyakorlatban? eBay acting as deemed reseller as per Art.14a of VAT Directive 2006/112/EC has accounted for any VAT due in accordance with the local VAT legislation.
IOSS number: IM2760000742
Köszönöm!
-
Nézd ha az eladó a postai küldemény adatokhoz nem írta be hogy IOSS vásárlás volt akkor a Posta honnan tudná, főleg ha még vám-árúnyilatkozatot sem kaptak az eladótól, az Egyesült Királyságból érkezőknél ez sajnos gyakori probléma, így kénytelen vagy a Posta által kért áfát befizetni.
A 128 GBP meg azt jelenti hogy teljes vámolás a 4000 Ft-os díjával, de akkor az eBay sem kért volna áfát, mert meghaladta az érték a 150 €-ot, szóval ez nem kerek így. Ellenőrizd már le, de akkor mindenképp az eBay-ét kérd vissza, ha meg vannak a Postai igazolások és a csomag is nálad. -
naga
senior tag
-
Beírod a hirdetésnél a felhasználói nevet és termék helyének települését, ha az eladó lejjebb nem adott meg ilyen információkat a hirdetésben.
Nyilvánvalóan ez az információ meg van a Postának, hiszen náluk a csomag, ha pontos adat kellene akkor megnéznék.
Fizettél a végösszeggel áfát az eBay-en? Ha nem akkor a Postának kell befizetned.
Ha fizettél akkor is lerendezel mindent a Posta felé az általuk kért áfát is kifizeted és ha kézhez kapod a csomagot akkor az eBay-en fizetett áfát visszakéred az eBay-től.
Az Összefoglalóban van segítség vámolásos témához és az eBay-től az áfa visszakéréshez is, de csak akkor ha tényleg van áfa a végösszegben.
A 150 €-ba termék ára számol be, a szállítási költség majd az áfa alapot emeli.
Az lényeg ha a termék ára 113,9 £ alatti, akkor még a csökkentett vám-árúnyilatkozatos vámolás, az olcsóbb történik. -
naga
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni ebayről vásárolt termék vámkezelésével kapcsolatban.
Rendeltem az angol ebayen egy szerintem magánszemély eladótól egy használt okosórát. Értékben a fizetéskor sajnos 150EUR (158EUR) feletti lett a szállítással és a hozzácsapot 27%-os magyar áfával.
Kaptam a postától a héten egy értesítést, amiben dokumentum pótlást kérnek. A Pótolandó dokumentum(ok): rendelés visszaigazolás, számla, vámkezelési megbízás.
A vámkezelési megbízással kapcsolatban lenne kérdésem, mert ki kellene tölteni a feladó adatait (Név, Ország, Irányítószám, Település, Közelebbi cím).
Megnéztem az Ebayt és Paypalt, de ott mindenhol az ebay szerepel, szóval nem tudom megadni, az angol feladó nevét, címét stb.
A Paypalon a tranzakciónál az eladó adatainál ez van összesen: eBay Commerce UK Ltd.
Az ebayen a tax invoice-on a Fromnál viszont ez van: eBay GmbH Albert-Einstein-Ring 2-6 14532 Kleinmachnow Germany
Ennek az alján még az áll: eBay acting as deemed reseller as per Art.14a of VAT Directive 2006/112/EC has accounted for any VAT due in accordance with the local VAT legislation.
IOSS number: IM2760000742
Ez azt jelenti, hogy az ebaytől vettem átvitelesen?
Mit írjak be, hogy jó legyen a postának és levámkezeljék?
Köszi előre is!
-
Valamit rosszul értelmezel, 4 napon belül fizetni kell a vevőnek, ha nem teszi meg elállhatsz az eladástól büntetlenül és jelented egyben azt hogy nem fizette ki a vevő amit neki felszámolnak és így korlátozhatják az eladók a vásárlásait náluk.
Negatívot már vagy 8 éve nem ad az eladó az eBay-en, de a problémás vevő jelezhető is. -
C64
őstag
válasz
kokokka
üzenetére
Hát de nem direkt volt. Csomagolás közben tört el véletlenül.
És igazságtalan, mert a vevő elállhat, szivathat bűntetlenül hetekig, ha pl nem fizet csak leüti a cuccot. Még negatívat se tudok adni neki ilyen esetben. Én meg meg vagyok b@szva ha sajnálatos módon vissza kell lépnem! Pedig az évek során már nagyon sok fee-t otthagytam nekik. Többezer euro után nem keveset vágtak zsebre... -
kokokka
addikt
Egyrészt érthető amit írsz,másrészt meg te hirdeted a dolgot, te adtad el aztán te visszakozol. Az eBay mindent biztosított neked ahhoz, hogy eladhasd az árudat, te mégis úgy döntöttél, hogy bár használtad a szolgáltatásait, mégsem adod el a terméket.
Ettől függetlenül szerintem is elég sokat von le magának minden tekintetben. -
C64
őstag
Hát nekem eddig mindig kb 15%-ra jött ki a levonás a vételrából. Ezt még el tudtam fogadni, de az nagyon nem elfogadható, hogy most a semmire akar megadóztatni ez a sz@r!
És itt is csak az eladó szív, a vevő sosincs megb@szva semmiért. Ha ő áll el akkor nincs fee, ha én akkor van! Kapják már be! -
C64
őstag
Ha 25% rátolok, már kajak nem venné meg senki. De ok, használom az oldalt, fizetek ezért cserébe. 15% durván sok, sztem 5-8% még beleférne. Nézzük azt, hogy eladok egy 500K vagy 1M értékű cuccot, akkor azért elég sok megy a bay zsebébe kb a semmire. De az, hogy végül meghiúsult az adásvétel és mégis fizessek feet, na az már a pofátlanság teteje!!

Megjegyzem amúgy, hogy nem vagyok bay business dealer, csak egy mezei user, aki néha feltesz valamit. Kb egy évben 3x max. De ezentúl inkább keresek más megoldást az értékesítésre, ez a kajak kapzsiság már nem fekszik jól a nyomromnak!!
Anno még a paypal is levont egy rakás feet, plussz az írtó szar átváltási árfolyam, merthogy ugye csak magyar huf számlára hajlandó kitalni. Undorító lehúzás az egész!
-
echterion
nagyúr
Én ezért hagytam ott a vatera piacteret is, ott is elszálltak az árak. Én most adtam el először ebay-en, el os feledkeztem róla, hogy feltettem, oly rég nem jelentkezett a cuccért senki. Erre kifogtam egy elég problémás francia csajt, remélem, a csomag átvétele után gyorsan lezárul az üzlet, mert sztem benézte a hirdetés szövegét keményen.
-
Valójában 24% is lehet a jutalék néhány esetben, a 15 % az normál, ráadásul még ha a vevő fizetne áfát az is a jutalékalapot növelő tényező.
Akkor ez a refund szigorítás és szívás és még írhatom nyugodt szívvel hogy a jogosulatlan vevői reklamációnál is inkább bennünket szívatnak.
Így bizony legalább 25 % költséghányadot kell beépítened az eladási árba. Nekünk magyaroknak nem igazán nagy üzlet már az eBay eladás, masszív 10%al nőtt ahhoz képest mint amikor még a PayPal kezelte a pénzeket. -
C64
őstag
válasz
echterion
üzenetére
Persze, én magyarba vagyok ő meg németbe. Mind1, tojok rá, majd megkérem az eladót, hogy vonja vissza a vételt. 10 éve regeltem, ez nem volt leírva, de ha le lenne akkor sem fair...
Már az sem fair sztem, hogy 15% feet levon minden eladás után beleértve a csomagküldés díjára értendő feet is. Sztem ez pofátlanul sok! -
echterion
nagyúr
Tartok tőle, hogy ez benne van a szabályzatukban és regisztrációkor elfogadtad. Amúgy olyan szempontból érthető, hogy akár találkozhattatok személyesen is és a jutalék megspórolása céljából abban maradtatok, hogy törlitek az aukciót, amivel ugye kárt okoznátok az ebay-nek.
-
-
demars
addikt
Sziasztok.
Mióta bevezették ezt a vámolásos dolgot most rendeltem először terméket ebay ről.
Ahogy szokott lenni, jöttek a mailek (több, kisebb értékűt rendeltem). Ma viszont jött egy mail a magyar posta zrt.-től, hogy "További vámkezelés szükséges, a csomagja kézbesítésre vár, erősítse meg a szállítási költség megfizetését legfeljebb (1,99)."Sajnos a posta oldala most nem működik. Nem tudok utána nézni.
Ha kell külön díjat fizetni, azt ebben a formában jelzik, vagy ez egy "lehúzó" mail?Köszönöm!
Szerk. Ha ráklikkelek a "küldd el a csomagomat". piros szövegre egy pillanatra felugrik egy karamafm oldal, aztán nem tölt be!
-
C64
őstag
Haha, ló*sz a seggébe azt fogok én a semmire fizetni nekik
-
-
Nem értem hogy mit nem értesz, az üzleti feltételek megváltoztak, ha te mondod le a vásárlást az eBay akkor is jogot formál a díjazásra vagy egy részére.
Ha vevő mondja le akkor neked nem kell jutalékot fizetni. Amikor megérkezett a pénz a jutalékot egy másik pénzügyi tételre könyvelték rögtön és egy másik helyre azt ami téged megillet.
Te vissza akarod adni a pénzt akkor a rendszerük a jutalék nélküli neked elkönyvelt összeget látja csak és az mindig kevesebb a vevőtől beérkező pénznél, azt kell neked kiegészítened hogy visszamenjen a pénz a vevőnek. -
C64
őstag
Bocs, de nem értem amit mondasz. Eladtam egy terméket, kifizették és most látom, hogy el van törve nem küldhetem el. Próbáltam refundolni, de -40.5 EUR-ral kevesebbet akar küldeni, holott a vevő mindet kifizette. Ebből arra következtetek, hogy a fee-t úgy is meg akarja tartani a bay, hogy nem történik meg az eladás!
-
C64
őstag
Haliho
Refund esetén az ebay megtartja magának a fee-t? Akkor is ha nem lett elküldve a termék?
-
gaborsan
csendes tag
Egy revolutom van, rég nem használom Pay palomat, mert ahhoz az otp-s kártyámat, egyszer csak nem tudtam használni kiutaláshoz. OTP-s kártya van elvileg hozzá rendelve, azt nagy herce hurca után bankszámla kivonat feltöltése után elfogadták. Nincs közüzemi számla a nevemen. Küldtem én már nekik egy képen az összes papaíromat, természetesen mindkét oldallal, de semmi. Mindegy akkor hagyom, úgy se lenne olyan sok minden eladó cuccom.
Köszönöm a segítséget azért.
-
kokokka
addikt
Igen, ez egy Litván számla. Természetesen lehet erre is kérni pl. egy fizetést, ha a munkáltató is beleegyezik. Érdemes mindenképen több pénznemben számlát nyitni, mert azokra mindig a legolcsóbban váltja az adott devizát oda-vissza. Ráadásul egy bizonyos összegig ingyen, nem úgy mint a Wise.
-
válasz
echterion
üzenetére
Oké akkor ez nekem semmiképp nem jó még mindig. Ha román lejben akarnak utalni az nem jó ha nemzetközi utalás kell hozzá, mert ott ezért a számlatulajdonosnak többet kell fizetni és az rontja az üzleti lehetőségeimet.
Ha mások így gyűjtő számlásként megkapják a pénzt, akkor te is meg fogod kapni. -
echterion
nagyúr
Egy számla van minden valutához, ami bejön rű, olyanra könyvelik le. Nincs külön EUR, HUF vagy bármilyen számla, van egy litván számla és ott történik minden. Nyilván komoly jövedelmek ideutalására nem jó szerintem, de ebay és egyéb nemzetközi boltok tranzakcióihoz meg külföldön történő tartózkodás idejére megfelelő megoldás.
-
válasz
kokokka
üzenetére
Pont ez nem világos hogy ez mind lehetséges. Van egy HKD bankszámlaszámod és egy Hong Kong-i banknál van vezetve?
A Wise-nál korlátozott a devizák lehetősége, de az EUR számla az belga bank, az AUD $ az ausztrál bank, az USD az USA bank, a font az angol bank, SGD az szingapúri bank ahol vezetve van a nevemen az egyedi bankszámla.
Az hogy a Revolut ugyanígy meg tudja oldani az összes devizára az számomra hihetetlennek tűnik.
A Revolut számla szó használata nekem nem szinonimája a bankszámla szónak. -
válasz
echterion
üzenetére
Volt olyan rovat a bankszámla hozzáadásnál hogy az eBay mit írjon be közleményként? Én nem emlékszem ilyenre.
A gyűjtőszámla alatt azt értem hogy mindenkinek ugyanarra bankszámlaszámra megy a pénz, de a közlemény rovatban kell valami név, azonosító.
Mint pl. a PayPal esetén mindenki egy Unicredit forintos számlára küldi a pénzt aki fel akarja tölteni az egyenlegét, de meg kell adni a Transfer ID-et vagy magyarul az Átutalás azonosítóját, hogy a saját egyenlegére legyen le könyvelve.
A Wise-nál az összes nyitható bankszámla a saját nevére szól, így ha nincs írva a közleménybe semmi szöveg a pénz akkor is hozzám lekönyvelve érkezik meg.
Nekem az volt az utolsó információm hogy a Revolut EUR bankszámlaszáma egy gyűjtőszámla, de ha változott már és egyedi számla akkor az is tökéletesen jó. -
echterion
nagyúr
Köszi. És tényleg, már van beállított bankszámlám az account-hoz (Revolut-om adtam hozzá valamikor), nem is emlékeztem rá.
Meg is jelent az egyenlegemnél az összeg, amiből látom, le is lett húzva az ebay díja, napi kiutalás van ott, ami azt jelenti akkor, hogy csütörtök magasságában várható, mert 30-án kelt el a termékem.
Még egyszer köszönöm a gyors segítséged.
-
válasz
echterion
üzenetére
Már tavaly megváltozott a rendszer, az eBay kezeli a fizetéseket. Vevőként használhatod a PayPal-t fizetésre, de eladóként egy bankszámlát kell hozzáadni és arról szedi le az eBay a díjaikat és arra utalva kapod meg a pénzt.
A kiutalás heti vagy napi, ahogy te választod és ha nincs új eladói pénzvisszatartás a vevő elégedettség visszajelzésig akkor 2 munkanapon belül kiutalja az eBay a jutalékkal csökkentett pénzt.
A magyar eladók az EU-s eBayhez tartoznak és itt EUR az elszámolás, ami azt jelenti hogy egy EUR-os bankszámlát kellene hozzáadni, mert forintos bankszámla esetén az érkező EUR-t a bakod devizavételi árfolyamon (alacsonyabb mint az eladás) konvertálja és némelyik bank még felszámol + költséget is a devizás pénz fogadásáért.
Én a Wise EUR számlát javaslom az eBay-en megadni ha nincs EUR-os számlád.
A Wise-ról egy összefoglaló, van néhány nem egészen pontos megfogalmazás, pl a forintos bankszámla bár belga banki benne van a magyar azonnali utalási rendben mert az MNB felügyeli, azonnal jönnek-mennek a pénzek és a munkáltató is utalhatja ide a jövedelmet. -
echterion
nagyúr
Sziasztok,
Először adok el ebay-en, jött email, hogy elkelt a dolog. Ugye paypal-lal fizetett a vevő elvileg, de a paypal account-omon nem látszik semmi. Mikor fog ott majd megjelenni a pénz? Az ebay account-on látszik a sold, szóval nem valami spam email-t kaptam be, csak nem tudom biztosra ezeket, még sosem sikerült ott eladnom semmit.
Előre is köszi a megértést és a segítséget.
-
Gontart
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudok a következő panaszommal az ebayhez fordulni és ha igen akkor hol tudom megtenni? Vagy egyszerűen buktam az alábbiak alapján a posta költséget?
A szituáció a következő, Németországból rendeltem egy elektronikai cikket cirka 30 euroért, ami nem felelt meg a hírdetésben szereplő paramétereknek. Írtam az eladónak, hogy visszaküldeném a fentiek miatt, majd kezdeményezte a visszavételt. 9.800 Ft értékű postai díjat kifizetve visszaküldtem, csatolva a számlát és a térvivevényt is. Ezután visszautalták nekem a temék díját, de a szállítási költséget nem.
Az eladót megkérdeztem a szállítási díj visszatérítéséről, melyre ezt írta, idézem: "Unfortunately, in international returns, we don't offer a refund of the shipping cost."Ezután az ebayhez probáltam fordulni, hogy hozzon benne döntést a leírásban szereplő:
-Find the item in your Purchase History.
-Select See request details (if your item didn't arrive) or See return details (if you're trying to return an item).
-Select Ask eBay to step in.leírás szerint. De a Select Ask eBay lépés nálam nem szerepel sehol.
Segítségeteket köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest