Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacentos
tag
Köszi a választ ez jó ötlet valóban. Itt úgy szokta a postás autó megáll az épület mögött és rácsörög arra akinek jött valami és lemennek hozzá. Jelenleg ez az infó a csomagról.
Szállítás: A küldemény továbbítása kézbesítésre
2023. 08. 23. 7:05Budapest - Pestszentlőrinc 1 posta|Budapest
Esetleg még 1 kérdés ha itt eltűnne a csomag akkor ki fogja ezt rendezni a posta ?
Ez a száma : LL560428339LU -
válasz
lacentos
üzenetére
Nem tudni, mert a vevő telefonszámának megkapását külön opcióként jelölve kapja meg az eladó. Ha kéri is nem biztos hogy ráírja hiszen a postai küldemények esetén nem szükséges megadni. Pont ezt elkerülendő én kiegészíttem a szállítási címnél a címsor folytatásában (utca, házszám után) az e-mail címmel (ezt egyáltalán nem kapják meg az eladók) és a telefonszámmal. Így a szállítási címkére mindenképpen rákerül és legalább a helyi posta, a kézbesítő látni fogja.
-
lacentos
tag
Kérnék egy kis segítséget rendeltem árut amit Kínából küldtek nem tudom a csomagon rajta van a telefon számom ? A posta kézbesíti a munkahelyemre de nem vagyok ott.
-
totyak
aktív tag
Mondjuk eddig nem volt gond fizetésnél, hogy HUF-ban volt. Fogta és valami saját árfolyamon átváltotta. Na, akkor megpróbálok váltani.
Szerk: Érdekes, gyorsan kipróbáltam az eBay-en, counter offert meg lazán tudtam küldeni. Eladó hülyének fog nézni, olyan kicsi ajánlatot küldtem próbaképpen

-
totyak
aktív tag
-
válasz
totyak
üzenetére
Elméletben nem változott semmi, lehet fizetni egyenlegről is, de ez ajánlatos dolog egyedi. Van pénz a font egyenlegen és az lenen az alapértelmezett? Mert ha nincs és nem az akkor nem érzékel pénzforrást és ezért kér kártya hozzárendelést.
Ha adsz ajánlatot és elfogadják akkor ki kell fizetni, nincs az hogy meggondoltad magad és ezért jött be ez, bár nem mostanában úgy 1,5 éve talán. -
totyak
aktív tag
Sziasztok!
UK oldalon szerettem volna ma egy termékre ajánlatot tenni. Régen ez úgy ment, hogy beírtam az összeget, küldés és ment az eladónak, akinek X ideje volt reagálni.
Most úgy néz ki, hogy eBay alapból kéri, hogy majd mivel szeretnék fizetni, ha az eladó elfogadja az offert. Rányomtam, hogy Paypal-lal. Erre kéri a rendszer, hogy akkor jelentkezzek be a PP fiókba. OK, megtettem. Következő lépés, hogy csatoljak bankkártyát a PP fiókhoz. Itt feladtam...Ez most micsoda? Már nem használhatom csak a PP fiókomat úgy, hogy csak utalok rá pénzt, ha kell? Akkor, ha megveszek valamit, vagy licitet nyerek, akkor sem tudom majd kifizetni?
-
válasz
Dj Sügi
üzenetére
Az eBay a GDPR miatt ezt nem osztja meg az eladókkal, szóval amiről nem tud azt nem tudja ráírni.
A telefonszámot is csak akkor kapjja meg ha az eladó azt külön bejelölte a fiókjában hogy adják meg neki.
Nekem is volt ilyen problémám addig,amíg a címsor folytatásba nem írtam be a telefonszámot és az e-mail címet, így amikor megkapja a küldési címet akkor látja és beírhatja mindenhová.
Sehol nem tudsz reklamálni a kezelési díj miatt ebben az esetben.Ha itthon beszedik újból az áfát (mert nem kapták meg ezt az IOSS információt) akkor kifizeted és azt amit az eBay-en fizettél visszakéred, csak az áfa jár vissza a kezelési költség a te veszteséged. Az eBay áfa visszakérés leírva az Összefoglalóban 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.
-
Dj Sügi
őstag
Üdv!
Kaptam ma egy csomagot, amire az ebayes eladó "elfelejtette" ráírni az e-mail címem, így a magyar posta nem tudott előértesítést kiküldeni online áfa befizetésről.
Ezt hol lehet megreklamálni, hogy visszakapjam a pénzem? Vagy vitát kell nyitnom az eladóval?
2. kérdésem az ebay hozzáadta az áfát a megrendelésemhez és szépen le is vonták a termék árával együtt, a posta szintén kiszámlázta rá a vámot pedig rajta van a csomagon a VAT Paid IOSS szám. Ezt hol kell megraklamálni?
Köszönöm a segítségeteket előre is -
rednifegnar
senior tag
ez mukodott regebben aztan utana nem, ezek xerint ujra mukodik (legrosszabb akkor volt amikor a szerkesztobe betette, de posztolas utan eltunt a hozzaszolasbol es lehetett vele utolag baxakodni modositasban).
a link beillesztes is olyan hogy van amikor copypaste mukodik, de van hogy csak a link gombbal. -
Némileg off, de nem annyira. Nemrég kaptam az információt MADcat MODERÁTOR kollégától, használjátok, de mértékkel a képek méretét illetően. Ha véletlenül nem működik akkor meg a régi módszert használjátok, bár nekem megy rendesen.
Mostantól van drag and drop illetve copy-paste képfeltöltés.
Azaz automatikusan feltölti, a default képfeltöltési opciókkal. Ez pl ott is hasznos, hogy csinálsz képernyőképet, aztán csak másolás és beillesztés, nem kell külön elmenteni fájlba, majd feltölteni. De magát a fájlt is be lehet dobni ide a szövegmezőbe. -
somnia
senior tag
Sziasztok!
Indiából szeretnék rendelni de a cég nem szállít ide.
Olyan európai oldal címet keresek, mind a mailboxde, akihez szállítanák a cuccot és ők továbbküldenék ide.
Köszönöm. -
f1RmW4r3
csendes tag
Üdv!
Japánból rendeltem, eBayen fizettem is áfát, de most a Posta is beszedné... Az összefoglalóban látom, hogy az eBaynél vagy a Postánál is reklamálhatok ezzel kapcsoltaban. A problémám az, hogy az áru értéke, és így a fizetendő áfa is más a két számlán, az itthonin a fizetett összeg kb. fele. Az eBay így is elfogadná a Posta igazolását?
[eBay] [Posta] -
Azért nézre rá mert EU-n belül sem lehet mindent postázni és ha nem vámolják le Belgium/Hollandia területén akkor ott tranzitországnak kell tekinteni és itt kell nálunk az EU-ba beléptetni. Import esetén nem számít hogy új vagy használt, áfa köteles mindkettő. Ha ténylegesen Belgiumban kapja meg a DHL ideszállításra akkor persze nem lesz + költség, de ha Ausztráliában kapja meg akkor ők vámoltatni fogják és áfát beszedni.
-
Bodor
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Értem, de miért nézne rá a hatóság a csomagra, ha az eu-n belül, Belgiumból kapom?
"azt irjak is hogy az egyeb adokat a vamkezelo hatosag fogja kironi"
Ezt hol olvastad?
-
Bodor
veterán
Sziasztok! Nem eBay, de külföldi rendelésben kérném segítségeteket. Az alábbi Ausztrál oldalról szeretnék egy nagyobb értékű használt terméket vásárolni.
Egyeztetés után azt írják, hogy
"The price includes shipping and customs clearance, so there's no extra fees for you to pay.
Customs clearance will be done in Belgium/Netherlands, and then it will be delivered to Hungary." A checkout-nál is jelzik, hogy shipping: eu service (custom clearance included). Ettől függetlenül nem vagyok biztos abban, hogy nem kell vám-ot, és főleg ÁFA-t fizetnem itthon. Viszont ha igen, vagy van erre esély, akkor már nekem nem érné meg megvenni, mert elég magas az ár eleve. Paypal-on keresztül fizetnék.Szóval mit tanácsoltok?
-
válasz
doni11
üzenetére
Az úgy működik hogy ha az eBay-nek fizetted az áfát a bruttó összeget kapod vissza az eBay-től, ha nem a teljes összeg akkor az áfa is részarányos.
Viszont ha te itthon fizettél áfát azt nem kérheted vissza senkitől ha magánszemélyként vásároltál, ha cégként azt pedig aki könyvel nektek az ismeri a módját.
Az adott szállító vámkezelési díja a te veszteséged. -
doni11
tag
Sziasztok!
EU-n kívülről vásároltam az ebay-en és fizetnem kellett vám/áfát.
A cucc, amit rendeltem nem lett jó és megegyeztem az eladóval, hogy visszaküldhetem. Ebben az esetben visszakérhetem a vámterhet, amit fizettem és ha igen, akkor hogyan és kittől?
Előre is köszönöm a segítséget
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozok, hogy UK -ből rendeljek hasznalt laptopot ebay.co uk -n. Mekkora az esély, hogy vám+áfát kell fizessek?
Koszi!
-
jojoando
senior tag
-
válasz
mert_csokis
üzenetére
A PayPal-al az eBay felmondta a szerződést pár éve, csak fizetni lehet a PayPal-al és annak a pénzét is az eBay kezeli, de nincs külön pénzkezelési díj, a nekik fizetett (általuk levont) jutalékban minden benne van.
Nem Wise a lényeg, hanem hogy EUR-os IBAN számos bankszámla, ami a neveden van legyen megadva az eBay-n, csak épp a Wise-on ez ingyenesnek tekinthető. -
mert_csokis
senior tag
Köszi a választ.
Most is csak azért tűnt fel ez, mert az angolok már nem tagjai az EU-nak. A csomagküldés is körülményesebb emiatt, amivel én nem akarok foglalkozni.
Akkor viszont marad a német oldal, nincs mese. Ott nem kell váltogatni, az alapértelmezett pénznem az euró. Vagy maradok a co.uk oldalon, de a termék leírásba beírom, hogy csak az EU-ba küldöm a cuccot.
Eddig PayPal-lal intéztem az eBay-t, de ez a Wise érdekes lehet a sarcok elkerülése végett. -
válasz
mert_csokis
üzenetére
Egy EU-s oldalon, de mindegyiknél kell egy alap(domestic) szállítás az adott eBay hely szerinti országra és azután lehet nemzetközi szállítást megadni, ez eddig is így volt, ez nem változott. Lásd Összefoglaló 8.a pont szállítási részek.
Ha el akarsz adni akkor meg kell adnod egy bankszámlaszámot ahova utalják a pénzt és ahonnan esetleg vonják az őket megillető pénzeket. Mivel a magyarországi eladók az EU-s eBay felé számolnak el ez EUR-ban történik, ami azt jelenti hogy abban kapod meg a vételárat bárhol is adod el más devizában és EUR-ban kérik pénzüket is, ennek megfelelően egy EUR bankszámlaszám a célszerű, mert forintos esetén + banki költségeid lesznek a devizaváltás miatt.
Praktikusan Wise saját EUR bankszámlaszám megadását javaslom, kipróbáltan megy minden normálisan. -
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék újra eladni eBay-en. Viszont most tudatosult bennem, hogy utoljára akkor indítottam eladást, mikor az angolok még az EU-hoz tartoztak.
Mindig a co.uk oldalt használtam. Most viszont nem tudom csak az EU-t beállítani a csomagküldési beállításoknál, mert helyi (domestic) opciót is kér.
Ugyanez igaz az ebay.com-ra is. Ott meg csak amerikai vonatkozás van ugye.
A német oldalt nem akarom használni, mert nekem baromi körülményes.
Ötlet? Melyik oldalon hozzam létre az aukciót, ha csak az EU-ba akarom postázni a terméket? -
válasz
attila199207
üzenetére
64000 Ft értékig (150 €) nincs vám. Felette attól függően hogy honnan van beszerezve lehet vám ami 0%-tól kezdve lehet pár 10 %, ott a Taric kereső meg kell nézni hogy mely országból beszerezve mennyi. ( De akkor írom USA 0%, Kína 0%, Japán 0%)
Ha nem valami specifikus CPU.
Az áfa az mindig van, kivéve ha EU-s és használt, de azt írod hogy nincs onnan.
Aztán a termékára és a szállítási költség és ha van konkrét vám érték az az alapja a 27% áfának.
Ezenfelül az itteni kézbesítő cég kérni fog kezelési költséget, Magyar Posta 4000 Ft, a futár cégek ennél többet 5500-10000 Ft -
attila199207
tag
Sziasztok! Topic összefoglalót elolvastam, de nem igazán értem. Szeretnék CPU-t vásárolni, 120-150e között mozog az ára. Fontos hogy kínából, japánból vagy USA-ból rendelem? Sajnos EU forrás nincs. Mennyi vámot + áfát kellene fizetnem?
Köszönöm.
-
válasz
Johnny02
üzenetére
A vevő fizet áfát nem az eladó, csak akkor van 27% ha magyar venné meg Magyarországra történő szállítással, ha német a vevő és Németország a szállítási cím akkor 19% áfát kell neki fizetnie, persze ezt is csak akkor ha új a termék, a használt termék eladása nem áfa kötelezett általában.
-
válasz
Johnny02
üzenetére
Ha eladó vagy akkor az eBay-en egy EUR-os bankszámlaszámot kell megadni, a legtisztább (mert a legtöbben azt használjuk) a Wise egyedi, saját nevedre szóló EUR bankszámlaszáma. Ezért meg a magyar regisztrálók EUR elszámolásúak, csak abban kapod meg pénzed bármely valutában is adtad el.
Ha forintos számlát adnál hozzá akkor a bankod váltja át devizát és a legtöbb külön díjat kér érte, az árfolyam sem igazán jó mert devizavételivel könyveli.
A Revolut tudtommal valami gyűjtőszámlát ad meg és az annyira nem jó. -
Johnny02
csendes tag
A Német Ebay fizet eurót revolutra? Vagy a Wise -re jobb kérni?
-
rednifegnar
senior tag
a 400-at nem az alapjan fizeted hogy mennyi lesz a vam+afa osszege hanem azert mert maga a vameljarasnak van koltsege.
de mondok jobbat, orulj hogy kaptal online ertesitot. ha az nincs akkor kapasbol dupla az osszeg. az kulon jo hogy kihozzak mikor otthon se vagy es dupla arert mehetsz a postara sorban allni. -
Tulku
veterán
Most már semmit nem értek...mindenkinek megírtam ismét hogy visszatérítést kérek, erre módosította a szállítási infónál hogy megkért valami szállítási számot a szállításhoz, tehát, hogy ő kiszállítja....természetesen nincs tracking number, tehát szín tiszta időhúzás az egész...
Hihetetlen ez az egész história, és természetesen az is, hogy nem tudok semmilyen visszatérítést igényelni, holott azt szajkózzák, hogy ők védenek engem. -
setup
aktív tag
"SpeedPAK Economy" Ezt keressétek Kínából és akkor itthon nem a Magyar Postához kerül és nincs lehúzás. Persze értem, hogy a nulla forintokról lehet(ne) nyilatkozni bárki felé minden csomagküldőnél, de nagyobb tétben merek fogadni rá, hogy a Foxpost sem szolgáltat nekem saját költségére, hanem simán csak elmulasztották megtenni az értelmetlen nyilatkozatot és emiatt velem sem fizettették ki.
-
Beírva minden az Összefoglalóba ide: 16. Vámügyintézésről néhány gondolat
De akkor röviden, hiába vámmentes 150 €-ig az nem változott hogy vám-árunyilatkozatot kell beadni a vám felé az ilyen küldeményekre. A Magyar Posta ezért a tevékenységért kér szolgáltatási díjat, ez lehet ha megkpják az online elérhetőséget 399 Ft vagy ha nincs elérhetőség akkor utávlétes kézbesítés és 799 Ft. Ez ha IOSS rendszerű a vásárlás az adott csomag értékétől függetelen fix díj. Már 2 év és 1 hónapja ez van. -
setup
aktív tag
Sziasztok, leírom hogy jártam, hátha másnak segít.
Rendeltem filléres vackokat Tajvanból. Ebay elvileg mindent is intéz. Volt, ami meg is jött, több is. Mindennek utána kaptam sms-t ma, de egyszerre két küldeményazonosítóval. Az egyiket megnyitom a posta online felületén, tartalmaz egy doksit, hogy 0-Ft Áfa és Vám került megállapításra, de került rá Postai szolgáltatási díj 399Ft, amit online kifizethetek. Megnyitom a másikat, ugyanez. Szóval levettek 800Ft-al fogalmam sincs miért.
Nem sz@rrágás, csak azért írom, mert két darab USB-s akku töltő áramkör az egyik, aminek 250Ft darabja, a másiknak meg ötszáz darabja, az is kettő.
Mindkét küldeménynek 1631Ft van beírva küldeményértéknek a posta weblapján, rejtély hogy jött ki, mert az egyik még a mindennel együtt sem lehet annyi.
Másik, egyébként ötezer feletti értékű csomagom meg valami gyors postás volt, szintén Tajvan, de sokkal hamarabb ideért és mint átirányított csomagot vehettem át itthon egy Foxpost automatából. Nekem totál követhetetlen mi mikor és miért annyi, amennyi, de pl. a gyorspostás cucc is frísiping volt, csak nem a sima economy, mint a többi. No, hát így jártam. -
Johnny02
csendes tag
Sziasztok! Régen voltam eladó ebayon. Most ujra regeltem más adatokkal (változtak az adataim közben). Meghirdettem egy terméket. Fél óra mulva törölték a hirdetésem és felfügesztették a fiókom. A felfügesztés az ebay irányelvek miatt történt. Próbáltam higgadtan megkérdezni hogy pontosan mi a baj, válaszul azt mondták hogy nem mondják el mert akkor megkerülhetem a rendszert!
Csináltam egy új regisztrációt az asszony adataival. Nem merek hirdetést feladni mert félek hogy ezt is felfüggesztik.
Esetleg tudnátok ötletet adni hogy mit ne csináljak? Vagy valami ötlet tapasztalat?
Tisztességesen szeretnék kereskedni ebayon. Főleg majd dropshippingel akarok majd foglalkozni. Tisztességes árú tisztességes árakkal. Ötleteket tanácsokat előre is köszönöm. Tisztelettel Zsolt! -
Tulku
veterán
Úgy néz ki találtam egy kiskaput...kérte az elmebaj hogy adjak visszajelzést a vásárlásaimról és benne volt ez is, kiválasztottam, majd hangyaf....i betűkkel volt egy link, ha valami baj van a vásárlással, írjak nekik, megírtam, válaszoltak, hogy elküldték az áruháznak, ha 6-ig nem kapok választ akkor lesz valamilyen lehetőség a visszaigénylésre...
No azért ez elég bonyolult ügy, az már látszik...
-
A Paypal semmit nem kér, a PayPal topik Összefoglaló tartalmazza a dispute leírást is. Persze mivel az eBay kezeli a te PayPal fizetésedet ott rendezik ezt a reklamációt is.
Azért nem tudsz továbblépni mert nincs elküldve viszont a vásárlás törlése meg az eladóhoz kötődik -
Nem jó helyen vagy. A vàsárlási listában van a sor jobb szélén. De itt a Cancel order látszik középen,biztos hogy a várható szállítási idő végső dátuma letelt mert 30 nap lenne július 17-től. Mivel PayPal fizetés volt ott is lehet reklamálni ha ott indítod most akkor kiírja ha az eBay- vám még rá lehetőséged reklamálni.
-
Tulku
veterán
No akkor augusztus 2. van és ugyan azt a feliratot kapom ha az ask to cancel order megnyomására...a vásárlási előzményekben is ugyan erre a feliratra ugrik.
Kérnék tanácsot, hová lehet ilyenkor fordulni, van-e egy olyan link, ahová elpanaszolhatom a dolgot....mert az eladó két hete semmilyen választ nem ad.
-
Tulku
veterán
Még nincs szállítva a státusz...és lejárt a szállítási határidő...
Augusztus 1 volt a határidő...ezért kérdeztem, mit tehetek...
Hol reklamálhatok...ez lenne a kérdés, mert mindig azt mondja, hogy lépjek kapcsolatba az eladóval, az pedig nem válaszol semmire....írtam már vagy 5 levelet... -
Azt írtam ha még nincs szállítva.
Mi a státusza? Noch nicht verschickt (Awaiting shipment) vagy valami más.
De jobb lenne ha nem használnád a magyar nyelvet vissza kéne állítani angolra, felül valami földgömb ikon.
Ha szállítva az állapot akkor viszont addig nem tudsz semmit sem reklamálni amíg nem telik el a várható kézbesítés első dátuma. Ha esetleg törölte volmna az eBay az eladó, a vásárlást arról kapnod kellértesítőt és akkor mehet a nem érkezett meg reklamáció a dátumtól függetlenül. -
Tulku
veterán
Sziasztok!
Eladó nem küldi az árut, semmire nem reagál, az elmebaj szerint a vásárlási előzményeknél ilyenkor fel kellene bukkannia valami visszatérítési ikonnak, de nem bukkan fel...mit tehetek?
Van vmi e-mail vagy egyéb amire írhatok nekik?
Közel 150 vásárlás és ilyen még nem történt velem...
Köszönöm a válaszokat! -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Igen az Aliexpress topikban. De két éve kér pénzt a Magyar Posta a vámmentes, de vámárunyilakozat beadásos és ezért munkát igénylő tevékenységért. Nincs itt semmi látnivaló fogyasztóvédelmi szempontból.
-
rednifegnar
senior tag
ezt olvastatok?
https://24.hu/belfold/2023/07/29/kina-gumipapucs-mosogep-600-forint-vammentesseg-posta-vamszolgaltatasi-dij/
jo nagy hulyeseg mert a dijat nem azert fizeti mert abbol vagy lesz vamafa vagy nem, hanem az eljarasert. ezzel aztan jo nagy bakot fog loni a fogyasztovedelemnel (ami amugy mar nincs is).
oruljon neki, h 400ftbol megussza, ha neki kene inteznie mint anno regen akkor lecumizna magat a gumipapucsaval egyutt...
emlexem mikor meg az orcyhoz kellett jarni es fel napokat szopni ott az ugyintezessel. akkor orultem volna ha ennyibol es ilyen egyszeruen megoldhato lett volna mint most.
nem mintha nagyon dicsernem a postat mert van baj veluk igy is, meg megy a lehuzas most is, de ugy remlik elmehet maganak es elintezheti az haccaz ft-os vackara a vameljarast sajat erobol is. ugy tom ez a lehetoseg most is megvan. -
Erre a keresési listára feladja a Magyarországra szállítókat, de nem lehet szűrni Németországra és azok is benne vannak akik nem adtak meg konkrét szállítási költséget ide, viszont nem zárkóztak el a szállítástól, csak fel kell venni velük a kapcsolatot a licitálás, vásárlás előtt konkretizálni a módját és árát.
De akkor nem értem az ismerős kapcsolatot, ha ide akarod küldetni az eladóval. -
-
-
csikasz76
csendes tag
Általában a német Ebay-en szoktam ritkán laptopokat vásárolni Németországba, mert ismerősöm haza szokta hozni.
Most ismerősöm hazajön 1 hónapra és én át szeretném állítani, az Ebay-t, hogy azokat a laptopokat mutassa, amit szállítanak Magyarországra is, de ha átállítom a szállítás helyét Magyarországra akkor a Magyarországon megvehető laptopokat mutatja ami pont az ellenkezője amit szeretnék:Mit rontok el?
-
Mela01
újonc
A fiam rendelt egy termeket, nem érkezett meg, ezért kérte a visszafizetést. Okozhst gondot a visszatérítésnél, hogy időközben megvaltozott a kártyaszáma? Az új kartya adatait rögzítette az ebayen
-
Spet
addikt
Ebay-el kapcsolatosa bár inkább a csomagküldést érinti így fél-OFF a kérdés.
Amerikából rendeltem/ek több terméket, amely UPS+Ebay International shipping-el keresztül megy. A UPS még nagyan jól teljesítette a dolgát (pár nap alatt eljuttatta a csomagokat a depóba). Viszont az Ebay nemzetközi rendszerével esetleg lenne fennakadás? Az egyik csomag már 10 napja ül náluk, és régebben ennél azért sokkal gyorsabbak voltak.
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
51-nek a 27% = 13,77 én a képen 9,69-et látok, ami 20%
-
K1LLMy53Lf
őstag
nem mondtam, h fix összegű az áfa.. én azt írtam, h fixen 27%ot számolt úgy, h uk cím volt beállítva (másképp nem is tudnék rá licitálni, mert csak uk címre küldi az eladó)
ugyanakkor igazad van, közben váltott egyet és nem vettem észre. mert elsőre magyar cím volt, ott 27et számolt, aztán átlőttem angolra, h tudjak licitálni, de továbbra is írta a +vat-ot, ugyanúgy 27%ot (~13font közüli összeget), ezért nem értettem...
de gondolom akkor csak nem frissített azonnal a megfigyelési oldalon, csak a licitálás után, én meg figyelmetlen voltam. bocsi a felesleges körökért, így akkor tiszta

-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
20%, de az UK cím volt az alapértelmezetten beállított szállítási cím? Mert nekem az angol címemre soha nem számolt 27%-ot.
És licites áraknál szerinted hogy lenen fix összeg áfa amíg nem üti le valaki? Az addig csak valami tájékoztató kiírás. De a 9,69 az 51-nek nem 27%-a. -
K1LLMy53Lf
őstag
ezt mind értem és logikus is, csak ugye, ahogy az eredeti, indító kérdésben írtam: UK címet használva is írta, h kicsekkolásnál +27%os áfát fog felszámolni a tételre. mert ugye UK ÁFA nem 27%, vagy?
ez volt furcsa, nem értettem UK címre miért számol még +27%os ÁFÁ-t, és emiatt féltem, h esetleg duplán fogják.
de, amennyiben ez meg is történik (UK címre küldés, mégis számolja a 27%ot és utána freight service-t használva ismét megfizetteti magyar vám az áfát is), akkor a lényeg, h legrosszabb esetben vissza lehet kérni ebay-től, amit nekik befizettem (ugye ez más eset, mint ami le van írva, h kifizetem ebay-nek az áfá-t, ide küldi eladó és itt vámkezelés+áfát ismét beszednek. van egy extra, köztes lépcső) -
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Szerinted az Egyesült Királyságban nincs áfa? Használt termék esetén persze ott sincs, de az új termékek áfás áron mennek. Az helyi áfa, ha ide jön az meg import áfa, a mi 27%-os horror áfánkkal.
Ha valamiért nem tudja meg az ittebni kézbesítő cég hogy be lett szedve az áfa., akkor ahogy az Összefoglalóban benne van az eBay-től kell az általuk beszedett áfát visszaigényelni.
Ha angol címre megy a vásárlásod akkor azt Egyesült Királysági áfát szedik be, ahhoz semmi köze a maygar NAV-nak. Viszont ha ezt ezután az Egyesült Királysági címről ide küldeted akkor már itt az import áfát kell fizetned. Két külön dologról van szó. -
K1LLMy53Lf
őstag
köszi, átolvastam. ugyanakkor még mindig nem értem miért is számol ÁFÁ-t, ha a szállítás egy UK címre történik?
nem zavar csak furcsa és újabb kérdéseket vet fel, mint pl.:- mi történik, ha pl. posta hozza és újra be akarja szedni az ÁFÁ-t? működik ebben az esetben is a 17.1es pont, ergo visszakérem az ebay-től, nem kötnek bele?
- előfordulhat, hogy az ebay beszedi az ÁFÁ-t és a leütési összegre és szállításra, de ugye UK címre megy elsőként, és ezt észleli a magyar vám és külön, a freight service-es összegre bekéri az ÁFÁ-t? vagy ilyen "aprósággal"/ennyire részletesen nem foglalkoznak (ezzel)?
-
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Az Összefoglalóban nézd meg a 16. pontot, leírva ami segíthet. Az Egyesült Királyságból nincs vám csak áfa, amit kb 134 font határig az eBay szedi be.
-
K1LLMy53Lf
őstag
Sziasztok,
elég új vagyok ebay-n, nem sok minden csináltam még ott, most nézegetem ezt-azt, párat figyelőlistára tettem, azonban most vettem észre, hogy bizonyos tételek esetén a figyelőlistán az (aktuális) ár alatt van +VAT... UK tételek, amiknél láttam ilyet, de van olyan UK tétel, aminél ez nincs. Pl az első és az utolsó tétel is a screenshoton UK-ból jönne, előbbinél nincs, utóbbinál fel van tűntetve ez a plusz ÁFA dolog...
ez mit jelent pontosan?
ha pl az utolsó tételt megnyerem, akkor fizetéskor a leütési összegen felül +27%os ÁFÁt is fizetek )meg szállítási költséget stb).
Ezzel le van tudva az itthoni ÁFA, vagy ez teljesen más és vámnál ezen felül ismét kell még egyszer majd 27%ot fizetnem?(azért furcsa, mert más ország tételeinél nincs ilyen ÁFA dolog és a szállítási cím jelen pillanatban egy UK freight forward service cím)
Előre is köszi

-
"_Maverick_"
csendes tag
válasz
"_Maverick_"
üzenetére
-
válasz
"_Maverick_"
üzenetére
Vámot biztosan nem, hanem az áfát. Neked meg kell adnod a vám-árunyilatkozatot, legalább 2 példányos számlát és azt is a szállítási megrendelőn jelezni hogy az eBay beszedte az áfát.
-
"_Maverick_"
csendes tag
Ebayen eladtam egy karórát. Amerikába kell postáznom. Fedexet választottam, a futár már megrendelve. Kaptam egy e-mailt a csomagnettől, hogy adjam meg az áru típusát, értékét a vám miatt. A vevő Viszont egyszer szerintem már kifizette az 50 dolcsis vámot... Ugyan tudnám ezt jelezni a Fedex felé? Vagy hadjam? A vevő majd visszaigényli?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular, 49 mm újszerű titán zöld-szürke BKNTATLAN terep pánt! Akku 99%!
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest