Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcvbxcvb
aktív tag
Persze bejelentkezve próbáltam. És a súgónál rákeresve kidobta nekem is ezt a linket, de rákattintva úgy is a profilomra dobott.
Magyar lakcím, personal fiók nem üzleti.
Mondjuk nekem szerencsére nem váltja át forintba a beérkezett pénzt, pedig forint a fő pénznem. Egyszer régebben egy euros utalásnál váltotta át valamiért forintra. -
Még fizethetünk PayPal-al, ezért egy változásra szeretném felhívni a figyelmet.
Akinek van PayPal fiókja az ellenőrizzen le egy beállítás mert változtattak a pénzfogadás devizaváltási témán szeptember 11-től.
Belépés után jobbra fent a Notifications-nál van egy üzenet
A Review your Settings-re kattintva lehet állítani a küldéssel érkező pénz nem átváltását.
Én javaslom a szóba jöhető deviza egyenlegek aktiválást.Ezen a linken előjön ha nem látsz üzenetet.
Röviden a harmadik gomb legyen jelölve, ami a jó beállítás:
Accept all payments without converting the currency, either adding to an existing balance or creating a new holding currency where needed. -
Köszönöm mindenkinek a válaszokat el tudok indulni intezkedni!

-
Spet
addikt
válasz
strike-force
üzenetére
Vagy, ha régi regisztrál felhasználó vagy több pozitív értékeléssel, akkor rákérdezel az eladónál, hogy nem-e tenne kivételt. (általában működik).
Abban az esetben, ha ebbe belemegy, küld részedre egy "végszámlát" ebay-en keresztül, ami tartalmazza a szállítási költséget.
-
somnia
senior tag
válasz
strike-force
üzenetére
mailboxde.com
-
Sziasztok,
Témaösszefoglalót elolvastam, de nem találtam segítéget. Német ebay-ről rendelnék több dolgot, de csak Németországon belülre szállítana, máshova nem. Tudom, mert kérdeztem. Szükségem lenne egy fiókra/cégre/szolgáltatóra, akinek a címére meg tudnám rendelni és ő egy bizonyos idő/mennyiség/súly után elküldené Mo-ra.
Létezik ilyen? -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Igen addig élő.
-
rednifegnar
senior tag
masik kerdes es tudom nem teljesen ide valo, paypallal fizettem egy francia hasznalt konyves boltnak kozvetlenul (nem ebay vasarlas hanem a sajat oldalukon).
nem jott meg. eleve 1 honapra igertek (mivel kitettek az uzlet berlemenybol oket es uj helyre kellett koltoznie). lejart az 1 honap meg meg 2 het es semmi. akkor irtam, azt valaszolta a tulaj, hogy bocsi-bocsi nem gondolta hogy ekkora melo a koltozes, de a jovo heten kuldik. persze nem jott semmi. ez volt augusztus masodik heteben. nem akarom lemondani a rendelest bar mar kezdek kicsit morci lenni, ezert gondoltam megnezem meddig tart a pp vedelem es ettol fuggoen vagy visszakerem, vagy ujra rairok hogy mi van.
elvileg lattam egy ilyet a fizetes aljan, ez azt jelentene hogy 2024 jan 09-ig van vedelmem?
utalom ezeket a magyaritasokat. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az eBay jelzi az eladóknak hogy miként kell ide küldeni, az összes szállító cégnél meglehet (kell) adni hogy mi van küldve és ha 150 € alatti az érték akkor az áfát az eBay szedi be, akkor meg azt kell megadnia a szállítókál hogy IOSS rendszerben az eBay szedte be az áfát és akkor csak, ha Magyar Posta kézbesíti a 399 Ft kezelési díjat kell fizetni.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
A könyv 5% áfás. Persze a szállítónak ismerni kell hogy a csomag azt tartalmaz, ha a mellékelt vám-árunyilatkozat ezt nem tartalmazza akkor 27%-ot számolnak
-
válasz
SirRasor
üzenetére
VAT included azt jelenti hogy bruttó, áfás ár van kiírva és 150 € értékig az Aliexpress szedi be az áfát ez a vámmentes határ is egyben.Nem csalják el, a letölthető számla tartalmazza azt a vásárlási azonosítót amivel az áfát a holland adóhatóság továbbitja a magyar NAV-nak és meg is kapják. Törvény kötelezi erre az Aliexpresst, az eBay-t ők felelnek érte, nem az eladókra van bízva.
Ha 150-nél több akkor nettó árat fizetsz és itthon szedik be az áfát és ha van a termékre akkor a vámot. 2021 július 1-től így megy a dolog.
Szintén ettől a dátumtól az EU-n belüli beszerzés új termékek esetén áfás ha az eBay-en veszed meg akkor is. Az Összefoglaló tartalmazza az új vámolási, áfa beszedés szabályait. -
rednifegnar
senior tag
multkor mar ertetlenkedtem itt a konyvek rarakodo koltsegeivel kapcsolatban mert szamomra sehogy se jott ki a matek.
lenne usa-bol egy hasznalt konyv $315+$31(posta) aron (hasznalt konyves kereskedotol). mennyibe lenne ez a vegen mire kezbe kapom? -
-
SirRasor
addikt
Ez csak azért zavar, mert nem törődtem bele. De mégis mit tudok tenni? Hát igazából sokat:
Vagy használt, újszerű dolgokat veszek
Vagy külföldről vásárolok vám/áfa nélkülEzt csinálom már évek óta és elég sokat tudok spórolni...ezért is vágott most mellbe, hogy létezik a 27%-os adó meg pölö az UPS-nél 6k kezelési költség.
(a klasszikusról nem is beszélve, hogy mégis miért kéne megadóztatni bármit, ha már egyszer megadóztatják a fizetésem
) -
válasz
"_Maverick_"
üzenetére
Annyi lehetséges, de inkább 5 napon belül számolj, ha nem rontanak el valamit.
-
"_Maverick_"
kezdő
Dábiából a UPS hány nap alatt szállít Magyarországra? Feladó szerint 2-3 munkanap.
-
válasz
SirRasor
üzenetére
Mármint mi asok? Többüknek volt hogy csak az ottaniak kifelé 2 hétig vámolták és itt is előfordul akár 10 nap. Sok angol eladó még mindig nem tudja hogy az EU-ba hogyan kell küldeni csomagot. A vám-árunyilatkozatot sokszor elfelejtik és ha az nincs be sem jöhetne az országba, mert vám ugyan nincs, de a könyvelési dolgok nincsenek elengedve.
De ki vámolja, ki a szállító mert esetleg tőled várnak valamit. -
SirRasor
addikt
Brittektől vámeljárás másnak is ilyen sok f*szakodással járt? Többet tuti nem rendelek ebayen EU-n kívülről

-
norrberth
addikt
Sikerült.

Úton a teljes összeg visszatértés.Írta az e bay
Hogy küldtek az eladónak üzenetet.
Vegye fel velem a kapcsolatot.
És intézze a vissza küldést.De semmi nem jött.
Nem Írt.
Így az alkatrész nálam maradt.
Nem kell visszaküldenem.És a teljes vételárat is megkapom.
Én nem tudom miért volt ez az eladó ekkora faszkalap.
Pedig írtam neki.
Visszaküldöm a saját költségemen.
Csak az alkatrész árat utalja vissza.De írta ez nem lehetséges.
Pedig felvolt tüntetve az oldalán.
Hogy 30 napig visszaküldhető a saját költségemen. -
warga2022
újonc
válasz
rednifegnar
üzenetére
Itthon gyártják de nem találtam csak3
x ennyiért -
válasz
warga2022
üzenetére
A következőnél kérlek használd a link formázást, mert ezt így kell itt használni.
Sziasztok!
Szeretném megrendelni ezt az ebike motort ebay.de-ről, nem nagy méretű kb 3 kiló.
Az eladó Angliából küldené.
Én úgy számoltam,hogy kb 35000Ft lenne a költsége amire ideér(vám,áfa,kezelési díj).
Jól számoltam?
Köszi!25346 Ft az áfa és 4000 Ft a Magyar Posta vámkezelési költség. Vám nincs az Egyesült Királyságból megvásároltakra.
-
warga2022
újonc
Sziasztok!
Szeretném megrendelni ezt az ebike motort ebay.de-ről,nem nagy méretű kb 3 kiló.
https://www.ebay.de/itm/266314900546?hash=item3e019ae442:g:EJQAAOSwrAFkmyL3&amdata=enc%3AAQAIAAAA4CmRZRi%2BXlkoXmNRr7akvsMHwL7ciEjPSQ5fml30BBom%2FKWejp06VHjyIFB3GnNuJ9tTzqtv8uH1DYeqoPrggLb%2FtXl0xDgXoHTj7HChGkOse0z0wCPKlAvrMABIrgRaKyPJRzgfjFDUkU9PH8KuthQEIZ0yM8A7c9AArdpIHNLTCXepH8JeQ9ErpORJ1PZUA55HzFgxOeJICQLHd5YOgotCEHx7b3%2B7eYsPzh%2FW6MHbDSoDTP3pumWfSeve9KgV57qQTOjVnEelPBW3FkyWT1LBF1%2FURpdDanErONqAlhkQ%7Ctkp%3ABk9SR-zt2fTRYgAz eladó Angliából küldené.
Én úgy számoltam,hogy kb 35000Ft lenne a költsége amire ideér(vám,áfa,kezelési díj).
Jól számoltam?Köszi!
-
válasz
animatrix11
üzenetére
Ha 27% áfát számolta fel az eBay, mert 150 € (kb 180,65 USD) alatti volt a termék nettó ára és majd az eladó a szállító cég felé közli hogy ez eBay IOSS vásárlás volt, akkor már itthon nem kell fizetned semmit. Ha a Maygar Posta kézbesíti akkor persze a 399 Ft / 799 Ft kezelési díjat fizetni kell.
-
animatrix11
őstag
Sziasztok
Rendeltem valami usából, a költségre rájött a HÉA, itt minden rendezve van vagy még a vámon valamit ráraknak? Mert láttam olyat is ahol volt HÉA és valami minimális vám költség is külön 200$ körüli összegről van szó
Köszi! -
aarma
újonc
Köszönöm!
-
-
aarma
újonc
Sziasztok,
Az ebayen szeretnék eladni EU országokba.
Egy ideje próbálom kitalálni hogy melyik ebay oldalra kellene regisztrálni illetve melyik oldalon érdemes listázni de nem találok egyértelmű választ.
Az ebay.com support azt írta hogy bármelyik ebay oldalra beléphetek az accommal és mindegy hol regisztrálok.
Máshol azt láttam hogy a szállítás megadásával, currency konverzióval voltak gondok ebay.com regisztráció esetén még az európai ebay oldalak használatánál is.
A .de, .it stb oldalakkal az alapvető gondom hogy nem angol, ezért érdekelne hogy az ebay.com használható-e rendesen. Ha nem akkor inkább előre derüljön ki. -
válasz
czanga
üzenetére
A bankkártya(szám) az mindig egy bankszámlához kötődik, a fizetés esetén a kártya van használva arra hogy a bankszámláról elutalják a pénzt, visszafelé is utalás történik a bankszámlára. Annyi szokott lenni hogy néha Revolut lassan könyveli le, de mindenképpen megkapod, akkor is ha egyszerhasználatos kártyaszámot használtál, a bankszámla az fix.
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Nem feltétlenül biztos, hogy Ebay-hez köthető a kérdésem teljesen, és lehet ostoba is a felvetés de:
Visszatéítés esetében (revolut egyszer használatos kártyával fizettem) számlára utalják vissza, vagy kártyához köthető? Mert ha utóbbi akkor lehet gond, mivel ugye az a kártya már nem létezik úgymond. -
válasz
norrberth
üzenetére
Vagy kap érte büntetést? - Igen.
Vagy tőle vonják vissza a pénzt? - Igen.
Még is szerinted nem egy üzleti vállalkozás az eBay hanem egy segélyegylet? A 8-15% jutalék amit az eladóktól szednek hogyan fedezné a működési költségüket és azt hogy az eladó helyett visszaadják a a vevőknek a vételárakat ha van valami probléma? -
norrberth
addikt
Most akitől vettem a lomot...
Neki miért érné meg visszafizetni a pénzem?
Mikor az E bay automatikusan helyette majd megteszi.
Neki csak annyi a dolga hogy nem csinál semmit.Vagy kap érte büntetést?
Vagy tőle vonják vissza a pénzt? -
válasz
SirRasor
üzenetére
Nálam pl a mobil app az magyar-angol-német nyelvű, meg lehet szokni a németetet is az angol mellett, a szöveg lényege megegyezik.
Engem az jobban zavar hogy a német eBay vásárlásaimnál az üzenteket az angol nyelvű üzenet modul kezeli, angol minden miközben német az irányultság. -
válasz
SirRasor
üzenetére
Nincs ilyenre nyelv átállítás.
Hidd el hogy az eBay.com magyarítása is trehányra sikeredett, persze annak akinek semmi nyelvismerete nincs az megfelel addig amíg olyan hibába nem fut, hogy a magyar nyelvű oldal nem megfelelően kapcsolódik egy le nem fordított modulhoz, de a hivatalos kommunikáció nyelve az sehol sem a magyar. -
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Régen töröltem az ebayes regemet. Nemrég újra regeltem az ebay.de -n. Az én hibám, tudom, mivel nem tudok németül

Szóval átállítottam a nyelvet meg minden és az ebay.com-on minden magyarul/angolul jelenik meg, de ha veszek valamit, akkor még mindig németül jön róla az email.
Körbenéztem a beállításokat, de nem látom hogy lenne olyan, hogy email-nyelv beállítás.Ötletek?
-
válasz
norrberth
üzenetére
Amikor elindítod a reklamációt van olyan szöveg hogy hegy adott dátumtól kérheted a segítségüket és amikor az a dátum elérkezik megjelenik egy olyan link, gomb.
Ők ezt írták neked és ma még 8.-a van, majd 9-én, ahogy írják.
Csak apró megjegyzés, a magyarított oldalaikon szoktak apró hibák lenni, javaslom hogy az oldalon fent jobbra a nyelv angol legyen.
-
válasz
Lajmund
üzenetére
Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat segít némileg. 64000 Ft összegig ugyan vámmentes, de hogy amit megveszel arra nincs más vámszabály és vámmérték az meg kellene nézni, így azért nem biztos még AliExpress esetén sem. Itt az eBay-n is minden benne van. A szállítótól függően még lehetnek +költségek, de azt tudni kellene hogy ki lesz.
-
Lajmund
őstag
Régen rendeltem már ebay-ről ezért nem vagyok teljesen képben. Régen ugye kb semmit se vámoltak le. Szeretnék rendelni ginzenget 2×240 gramm koncentrátumot. 50 ezer a cucc 10 ezer a szállítás. Egyáltalán eljön dél koreábol hozzánk és ha igen mennyi az esélye hogy vámot kell fizetnem? Vagy milyen rejtett költségek vannak? Ugye alin bele van építve minden az árban.
-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Ezzel igazolod ha valamiért jönne visszafelé hogy nem vásároltad, hanem visszaküldték neked és ezért nem kell vámolni, áfáztatni. A Postásoknak illene tudni mert az Országlapok az adott országra ezt mindig leírják.
Mondjuk Kína (ennél 3-at adnák be):

Argentína, levélküldeménynél (2 kg-ig) és csomagnál is 2 kell és lehetőleg spanyolul.:

-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
3. Tüntesse fel az egyes cikkek nettó súlyát (kg-ban).
4. Adja meg a küldemény teljes bruttó súlyát (kg-ban), a csomagolással együtt; ennek az értéknek azonosnak kell lennie a fizetendô díj kiszámításának alapjául szolgáló súllyal.Nem fognak a kinti vámosok devizát számolgatni, nem a az itteni postásnak van ez az információ szánva, majd kártérítésnél az érvényes árfolyammal visszaszámolják.
Tüntesse fel az egyes cikkek értékét és az összértéket, az alkalmazott pénzegységgel együtt (pl. svájci frank esetében CHF).
A gépbe devizát is lehet megadni, nálam az ePostakönyvben úgy működik, akkor náluk is. Hiszen külföldre megy ahol nem HUF az alap deviza.A HS-tarifaszámnak (7) kell pontosnak lenni, nehogy kint másnak azonosítsák a származási ország (8) Hungary, általában kell még valami számlaszerű dolog is.
A CN23 az 2 példányban készüljön, ha visszaküldés is lehetséges és a posta által lepecsételt 2. példányt tedd el.
-
xcvbxcvb
aktív tag
A cn23-as nyomtatvány kitöltésénél a táblázatnál a nettó súlyhoz csak a termék súlyát kell beírni igaz ?
Az alsó teljes bruttó súlynál pedig a termék dobozba becsomagolt teljes súlyát kell beírni ?Illetve a termék árát milyen pénznembe írjam be ? Én dollárba írom, de a postán mindig problémáznak hogy nekik forintba kéne mert a gép blablabla. De gondolom nem túl szerencsés ha az elektronikus, meg a küldeményhez csatolt nyilatkozat eltér.
-
norrberth
addikt
Reagált.
De csak mellé beszélt.
Küldtem neki a képeket amit küldött és amit hirdetett képeket.
Írtam hogy ez nem az a márka, ahogy a doboza se fedi a valóságot.És ilyeneket válaszolt, hogy A tiéd tiszta és újnak tűnik.

engtecs:
What is the difference? Yours is clean and looks new.
engtecs:
It is a old picture taken from us. It is showing not directly the part you get, only the part which is described. It gets changes over the years. The changes are insignificant, has nothing to do with the function.
Like now 6 of it on stock. Six person can buy it. Check the item as a example, doing six on stock. Will change it later to 0 again. -
válasz
norrberth
üzenetére
Az Összefoglaló elején van erről szó.
Return request néven fut, itt is indíthatod a a kék gomb Start a return request és jobb oldlat a feltételek,
de egyébként meg a vásárlásnál a Purchase History a menüben, Orders, az adott vásárlás és ha nem látszik a jobb oldali menüben akkor More actions és a Return this item
-
válasz
norrberth
üzenetére
Reklamálsz az eBay-en hogy nem azt kaptad amit kifizettél. Lényegtelen a PayPal fizetés, mert azt a fizetési módot és a pénzt is az eBay kezeli már, legfeljebb ha itt kicsúszol az itteni 30 napos reklamációs időből akkor majd azután a PayPal-on indítva dönt az eBay.
-
norrberth
addikt
Sziasztok.
Vásároltam én egy autó alkatrészt E bay ről.
De nem azt küldte az Eladó ami a képeken szerepelt.
Azt írta a képek régiek, volt némi változás.
És a márkája se az amit ő hirdetett.
Pontosabban egy No name.Írtam neki nekem olyan kellett volna ami a képein volt és márka is.
Mondtam neki visszaküldöm az alkatrészt.
Nekem ez nem kell.Írta ez nem lehetséges sajnálja.
Nem sikerült megállapodunk.
Ilyenkor mit csináljak?Pay pal al fizettem az alkatrészt.
Ez volt a hirdetett képeken
Bugiad cikkszámmal.Kaptam egy Toprant, de ebbe se cikkszáma se márkajelzés semmi nincs.
Ez inkább egy no name, köze sincs a topranhoz se.
Sajnos

-
válasz
doni11
üzenetére
Pedig erre feladja az "e-mail elérhetőséget", appeal néven kell keresni.
Ha nem telt le a 30 nap a döntéstől és az adott tételre érvényes akkor ha a vásárlás az USA eBay.com és ők zárták le ezen oldal jobbra. Mielőtt rákattintasz érdemes belépni.
De ez valójában üzenetes kapcsolat, nem valódi e-mail.
Hogy neked is megmaradjon amit írtál, elküldés előtt jelöld a Send a copy of this help request to my email.
-
doni11
tag
Akkor nem egyszerű a helyzet, mert lezárt üggyel van problémám. A problémamegoldó felületen kéri, hogy jelöljem ki azt a tételt, amivel kapcsolatban szeretném felvenni velük a kapcsolatot - vagy ügyet nyitni, de amikor megjelölöm a tételt, akkor azt írja, hogy lezárt ügy és ennyi.
-
válasz
doni11
üzenetére
Már nem úgy történik a kommunikáció 2,5 éve ezért valójában nincs is elrejtve.
Témák szerint adnak meg elérhetőséget, általánosságban nem foglalkoznak semmivel.
Mert azóta van EU-s eBay, magyar vásárlók, eladók oda tartoznak, a nemzeti eBay oldalak is más szabályok szerint kommunikálnak.
Pl hiába írsz az USA eBay-nek, nem minden tekintetben járhatnak el a magyar ügyfél irányába.
Ha a segítő oldalakon keresztül nem tudod elmondani a problémádat akkor azt nem fogják megoldani. -
doni11
tag
Sziasztok!
Ha tud valaki olyan email címet, ahol az ebay ügyfélszolgálattal felvehetem a kapcsolatot, akkor kérem ossza meg.
Nagyon titkolják.. -
garcia66
tag
Sziasztok!
Ebay-en találtam egy használt sátrat, amit Angliában árul egy magánszemély. Az ertéke 160 ezer forint. Kell nekem a sátor után bármit is fizetni, ha megveszem és futárral/postával hozatom el?
A választ előre is köszönöm!
Üdv. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az eBay beleszámolja az áfába, eljárási díj (399/799 Ft) meg csak akkor van ha a kézbesítő cég a Magyar Posta és EU-n kívüli azonosítóval kézbesíti
-
rednifegnar
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
szamold hozza a fuvart is (+8 gbp) es az is alap, arra is rajon a 27% (+eljarasi dij).
-
Nincs összeg korlát az import áfára, vám csak 150 € érték felett, de vannak termékek amelyekre csak 0% a vám mértéke.
És EU-n belül is kell áfát fizetni ha új termék vagy kereskedőtől van vásárolva. 2021 július 1-től él az új szabályozás, bővebb információ az Összefoglaló, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat -
ToBeY
nagyúr
Hello
Ha kicsi pézért rendelek ebayről,akkor már azt is megsarcolják?(áfa vám)
Ilyen 10-20 USD/EUR alatti összegre gondolok. -
válasz
zsolt19900
üzenetére
Úgy van, 2021 július 1-től,az Egyesült Királyságból csak vám nincs
-
válasz
zsolt19900
üzenetére
Az áfa, majd fizetéskor adja fel és bruttó összeget fizetsz.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok lehet, hogy amatőr a kérdés, de ha [link] ezt megrendelem akkor kell bármiféle plusz költségre számítsak? Elvileg angoloktól jön, azért is kérdéses számomra
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,megvettem ezt
Fizetéskor kiderült,hogy van 4,32$ adó, de nem derül ki számomra,hogy ez mi.
Az ebay azt írja: HÉA* US $4,32, *Az eBay által beszedett HÉA ennél a tranzakciónál a vonatkozó törvények alapján.Ez mi?Most olvasom, hogy ez az ÁFA
,dejó,hogy mindig van valami plusz... -
válasz
Wolfy33
üzenetére
Az angol 20 % áfa nem számít mert az az angol adóhatósághoz ment be, sajnos a 220 font értéket veszik alapul, hogy a 27% áfát kérjék, a számla arra lesz jó hogy igazolod nem hamis terméket vettél. Mert még az is bajuk szokott lenni.
Nincs jelentősége hogy ki küldi, egyébként is csak 45 € (39 GBP) értékig áfamentes az ajándék is, amiről van ajándékozási nyilatkozat hogy nem vásárolt termék mellékelve a csomaghoz. -
Wolfy33
senior tag
Szia. Egy picit hasonló vám témában kérnék segítséget: Rendeltem egy cipőt az adidas.co.uk oldalról, de mivel nem szállítanak ide, egy angliai barátom címére kértem, aki utána feladta postán részemre. A cipő pénteken került vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre várva) státuszra. Kérdés, hogy a számla szerint amit fizettem 220 GBP-t az tartalmazza a 20% VAT-ot, ezt ha elküldöm akkor újra kell áfát fizetni?
Vagy ha magánszemély küldi magánszemélynek, akkor más és ne küldjek semmit?
Köszönöm a segítséget. -
gubabela
senior tag
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Vettem valamit német ebayről, ki is fizettem paypallal, de az eladó nem adta fel. Nyitottam egy ügyet, amit az ebay le is zárt, visszatérítette a vételárat. Ezután az eladó elküldte amit rendeltem, meg is érkezett, minden rendben van a termékkel. Mi ilyenkor a teendő?
Írtam az eladónak, hogy már az ebay visszafizette a vételárat, de szeretném kifizetni, az ebaynél már nem tudok fellebbezni, mert nekem ítéltek.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Sorozatok
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Fotó állvány eladó
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
)

,dejó,hogy mindig van valami plusz...