Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Anno sok éve az utolsó eladásom egy i7-es proci volt valami franciának, 90 ezerért volt feltéve az aktuális euró árfolyammal, és valami 78 ezer körül érkezett a számlámra, hannyiért itt is elvitték volna 3 nap alatt, azóta nem akarok semmit se eladni ott, pedig az a tranzakció is rendben zajlott. Szóval valóban lehet bármi, már nem vagyok ezzel a résszel napi kapcsolatban.
Amúgyy ha kiérkezik a címre, de nem veszi át, mi történik?
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
A szerződési feltételek szerint kötelességed a címadatok aktualizálása, regisztrációs cím, a feladási és a visszaküldési cím -ha el is szoktál néha adni valamit-, a számlázási cím, a szállítási címet is érdemes frissen tartani.
Az eBay adja fel a vevőnek amikor visszaküldésről van szó. Nem az eredeti csomagolást kell nézegetni.
-
Rick4
félisten
Persze, köteles vagy, meggondolta magát. Abban az esetben lettáél volna mentve, ha kiírod, hogy As-Is, de letesztelted, tökéletes, és nincs visszavétel. Mivel gondolom ez nem szerepelt a leírásban, joggal gondolhatja, és joggal teheti meg, hogy visszaküldi, tre meg szépen visszaadod a pénzt.
És legközelebb nem pakolsz fel semmit az ebay-re, hanem a jutalékkal, paypal váltással, idegességi faktorral csökkentett áron, azaz kb 20%-kal olcsóbban inkább felteszed itthon, willhabenen, bolhán, ebay kleinanzeigén, vagy ilyesmi helyeken. -
C64
őstag
Sziasztok!
Mint magánszemély, néha eladok pár cuccot ebay-en. Már 7 éve ebay-ezek, sosem volt semmi probléma a vevőkkel. Nemrég eladtam egy procit, kiküldtem, vevő megkapta, én meg a pénzt is már rég, pozitívra értékelt majd pár napra rá közli, hogy meggondolta magát és neki nem kell a processzor, inkább visszaküldi. Mondtam neki, hogy nem bolt vagyok, magánszemély, ne szórakozzon vele, ez nem így működik, hogy meggondolom magam miután tesztelgettem a cuccot napokig és visszaküldöm.
Hiába, elindította a visszaküldést, feladta a csomagot, ebay mínuszba rakta a számlám.
Ez most mégis mi a f*sz?
Köteles vagyok visszavenni, mert egy idióta meggondolja magát és szórakozik mások idejével, pénzével, energiájával stb???
Ilyen nincsen!
Most mit tegyek? Utasítsam vissza a csomagot? De mínuszba van a számlám? Írtam ebay-nek, nem reagáltak.
Vegyem át? Fizessem vissza? Nem létezik, mit képzel már ez a kis német köcsög, hogy csak úgy szórakozik másokkal?!
Nem tudom járt-e már így valaki, de szerintem nagyon nem vagyok köteles visszavenni. Viszont akkor mi lesz most az ebay fiókommal ha nem veszem vissza? Kitilt aztán ennyi volt, bye ebay örökre? -
Rick4
félisten
Ők csinálják, DTP-vel vagy DDP-vel jön. Azaz ingyen van az adminsztráció, nem kevert bele senkit pluszban. Direkt rákérdeztem, sima DHL-lel küldi, pár nap, és kezemben a cucc.
Amúgy magánszemélyektől a DHL egyébként se kér adminisztrációs díjat, ha a vámolás itthon, utólag zajlik, és a futárnak fizeted a vámot+ áfát, akkor sem. -
Rick4
félisten
Nekem a GPS-vel csak az a bajom, hogy az usából lassúak, méretben problémásak, ott van más megoldás ami nem ebay.
Angolból tudok olyat, akinek a kinti címére elmegy a cuccom, ő meg jön kéthetente, és hazahozza ropiért, sőt, a húgom is kint él, szóval vele is meg tudnám oldani, ebből a szemszögből nekem közelinek tűnik, egylépcsős szállítók is vannak, és a GSP ehhez képest nyűgösnek tűnt elsőre, de a biztonaság oldaláról nézve valóban érhető. Nem nagyon szoktam úgy járni, hogy történik valami, ezért még nem is nagyon kellett megtapasztalnom, hogy a GSP pénzügyi biztonsága mennyire jó, de ez tényleg egy megdönthetetlen érv, ha nem vasgolyót rendel az ermber. -
rednifegnar
senior tag
ize erre van a gsp, mindenkinek jobb eladonak vevonek is.
nem szokott ezzel gond lenni, rengetegszer veszek angoloktol es nem volt meg ilyen problem. vagyis volt de az ilyen 10 eves multban vala amikor ment ez az atcsomagolosdi pitneybowes megoldas, ezert is lepodtem meg most elegge.
-
Kockázatos ideküldeniük, én inkább nem beszélem le őket, nem csak rajtam múlik a szállítás sikeressége. Gondolom te is értékelnéd hogyha használhatatlan állapotban kapja meg a vevőd ezért reklamációt indít és a vételárat az eBay fizeti ki neki, nem pedig tőled vonják le. Ha nincs GSP akkor ez ugrik.
-
Rick4
félisten
Tudom, de rengeteg eladóval meg lehet beszélni ezt, pont úgy, mint ahogy a minap írtam a mailboxde-s dolgot. Rengeteg cuccot vettem az angoloktól, és különösebb macera nélkül hazajött minden.
Sőt, fordítva is, amerikai eladók közül sok nincs benne a GSP programban, mégis be lehet velük kapcsoltatni, ha az ebay rendszere is engedi.
-
Nem te választod, az eladó szokott csatlakozni a programhoz, mert így védve van a csaló vásárlók és az elvesztés ellen és nem kell foglalkoznia a vámoltatással., mert az van onnan kifelé is.
De ha GSP akkor neked nincs a Magyar Posta vámolási díja vagy újbóli áfája még azon felül. -
Rick4
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
Angliából ide minek kellett gsp?
-
rednifegnar
senior tag
meg mindig divat ez az atcsomagolosdi gsp eseten?
vettem egy alkatresznek valo gepet angliabol, ember szepen be is csomagolta, gsp-vel adta fel. ami megerkezett az egy tragya.
egy karton doboz pitney bowes matricaval es az egesz mint amin tapostak (raadasul valami valami papucsos doboza atpakolva), ragasztoszalag alig volt rajta az is letepkevde.
szinte szetesett a kezemben, belul benne volt az eredeti pufis csomagolas amivel a felado feladta. nagyon gaz ez igy meg szerencse, hogy a cucc nem annyira erzekeny mint amilyennek tunik igy kibirta de akkor is.
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az a gond hogy ha forintos bankszámlád van akkor általában a vételi árfolyammal írják jóvá az €-ot és még váltási díjat is felszámolnak és az is csökkenti a bevételedet. Lehet hogy neked csak 17-18% lesz, a 24 %-ba más költségeket is beszámolok és úgy annyi.
-
Remekelek28
őstag
Köszönöm .az elég sok ha 24% ot is levonhatnak. Ciprusra menne a csomag.
Igen a nemzetközi ebayen adtam el és csak 20 dollárt engedélyezett szállítási költségnek beírni. Az kb 7000 ft. A posta 14000 Ft körül viszi el. Eu bankszámlám nincs. Egy évben 2 terméket ha eladok kb. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Már többet, 13,25 % és attól is függ hogy honnan veszi meg valaki, az még +% és van a nemzetközi eladási díj 1,65%.Ebben nincsen benne a hirdetés feladás pénzes szolgáltatásai.
Ezenfelül számolj arra hogy mivel az EU-s eBay az elszámolónk ők EUR- ban utalnak, jobban jársz egy EUR bankszámla megadással, én a Wise EUR számlát javaslom.
Én 24% költséghányaddal számolom az eladási árat.
Ha USD-re utalsz akkor gondolom az USA eBay-en hirdetnéd, itt egy díjkalkulátor -
Remekelek28
őstag
Üdv! Mennyit von le kb egy 500 dolláros elektronikai eszköznél az ebay? 10% körül?
-
-
150 € alatt automatikus vámolás van, csak az elektronikus csomag adatokkal dolgozik egy feldolgozó program, senki nem nézegeti a csomag címkét. Majd legfeljebb a kézbesítéskor az aki viszi.
A telefonszámot meg nem mindegyik eladó igényli, így az nem mindig kerül rá.
A NAV azért direktben ezekkel nem foglakozik, mondjuk úgy nem is tudnak róla, majd az eBay által beszedett áfát könyvelik a követő hónapban ha megkapják a német adóhivataltól. -
-
Az eBay intézi az áfa témát, az eladónak nem kell vele foglalkoznia, annyi a teendője amikor elküldi a terméket akkor az adott szállítás megrendelési felületen jelölje hogy eBay vásárlás és adja meg a vásárlás azonosítóját, innentől kezdve a szállító cég is tudja hogy az áfa be lett szedve, IOSS rendszerű a vássárlás.
Ha véletlenül elbaltázná akkor itt kérhetik az áfát, azt kifizeted és azt amit az eBay beszedett visszakéred az eBay-től, ez is leírva az Összefoglalóban.
Az sms annyiban problémás hogy ha az eladó nem jelölte azt hogy kéri a vevők telefonszámát akkor azt ugye nem kapja meg, az e-mail címet meg a GDPR és belső okok miatt az eBay nem osztja meg.
Előfordulhat hogy ne lesz elektronikus értesítés.
Két lehetőség van külön írni az eladónak az IOSS témában, hogy el ne felejtese megadni ésképként mellékelni a telefonszámot, e-mail címet (normál üzenetben nem engedi át az eBay üzenetszűrője, vagy kiegészíted a szállítási címet az alábbiak szerint és erre emlékezteted az eladót
Ha az eBay intézi a szállítást akkor persze egyszerűbb a dolog mert akkor ők tudják hogy milyen módon lett vásárolva és annak megfelelően intézik.
A szállítási módot az majd látod a szállításnál, attól is függ ez a vámolás téma.
-
Igen, azt néztem, de nem voltam benne biztos, hogy az aktuális van ott. (Bár miért ne az lenne.)
Mindig keverem. Szóval az ÁFA érdekelne. Szóval ilyen rendelésnél is valószínűleg csak a normál vámkezelős SMS fog jönni? (Illetve honnan tudom, hogy IOSS-t intéz-e az eladó?)
Nem soktam 10k felett rendelni, így minden ilyen drágább dolognál parázok, sry
-
Nem kell keresni, mert az Összefoglalót nem adja a keresi eredményekhez, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat leírva minden.
150 €-ig (58000 Ft) vámmentes, IOSS rendszerben eddig a határig beszedi az eBay az áfát, így itthon csak ha a Magyar Posta kézbesíti merül fel a 550 Ft vagy 1100 Ft vámszolgáltatási díj, leírva bővebben az ÖF említett pontja. -
Hello,
Egy gyors kereséssel nem derült ki nekem, hogy hogy megy most egy kb. 25 ezer értékű cucc vámolása? (Alaplap.)
Távol-keletről van értelmes árban, már EU-ban is 2x annyi, itthon meg nincs.Köszi minden infót
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Link lett belőle már nem fül, így logikusabb
Weitere Details
See details

-
rednifegnar
senior tag
mi ez az uj hulyeseg, nektek is eltunt a postage ful?
-
Csabi850302
csendes tag
Köszönöm a választ Urak!!
-
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Én csak azt írtam hogy meg lehet kérdezni, mert ha tényleg náluk van hiba akkor emelik az időt. De volt már olyan felállás amit írsz és mégsem a Postánál volt a gond. Az a lényeg hogy időben sikerült rendezni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Csabi850302
üzenetére
nezd meg mennyibe kerul ertekbiztositassal feladni, ekkora osszegut csak igy kuldenek. barmi tortenik, elveszik, osszetorik az a te karod (amig a cimzett at nem veszi bar meg ez se teljesen igy van).
mas kerdes hogy ezt a szallitasi osszeget ki allja, mert lehet ez elijeszti a vevoket. -
válasz
Csabi850302
üzenetére
Mindig az fizet vámot, áfát aki kapja az adott ország szabályai közt, pl USA 1000 $-ig nincs az illetőnek mit fizetni, Egyesült Királyság 135 GBP a határ, persze ez termékektől is függhet, mert nem minden vámmentes. Neked a nagyon drága szállítási költséget kell fizetned, persze az akinek eladtad gondolom kifizeti és a megfelelő vámoltatási okmányokat mellékelni a csomaghoz, ezt az adott szállító akivel küldeni akarod fogja megmondani, de nem szokott + költséges lenni, eleve benne van a tőled elkért szállítási díjban.
Néhány ötlet, Összefoglaló 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
kapcsold ki a reklamblokkolokat, suti kezelot ha van, esetleg az osszes kiegeszitest. probald meg masik bongeszobol. vagy telorol (vagy forditva asztali geprol).
-
Csabi850302
csendes tag
Sziasztok. Ha Angliába vagy az USA-ba adnék fel csomagot, az számomra milyen költségekkel járna? (vám+áfa)
A csomag értéke 670 Euró.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Tévedsz, ha náluk van hiba akkor emelni szokták a fizetési határidőt, ha ilyent nem emlegetnek akkor a te oldaladon van valami hiba.
De mindjárt pontosíthatsz 06-1-421-7235 telefonszámon -
Stanley-B.
őstag
másnak sem megy a posta vámkezelt nemzetközi küldemény online fizetése felület?
Jött email, hogy fizethetem 48 óráig, megnyitom az online fizetési felületet, bejönnek a küldeményazonosító és a hozzáférési kód mezők kitöltve, de semmi egyebet nem lehet csinálni az oldalon, nem jön elő a szokásos felület a pontos összeggel és a kártyás fizetési lehetőséggel.Ez így vicces, hogy nem tudom neten kifizetni előre mert szar az oldaluk, de gondolom bezzeg a 48 órát azt figyelembe veszi és lehet fizetni az emelt díjat a kézbesítőnek
-
rednifegnar
senior tag
kiralysag van, megjott a pakk.
kicsit fura volt, hogy miutan feltoltottem a tovabbitasi dijat, kerdes nelkul mar le is vonta es tovabbitotta, igazabol meg jo lett volna elotte a cimet ujra megnezni. meg is ijedtem mert eloszor ugy mutatta hogy nem volt rajta a nevem csak a cimem. de aztan a gls ertesiton mar igen.az eredeti felado ugye nemetbe kuldte de a tovabbitas mar cseh orszagbol jott. gyorsan itt volt 2 nap.
most van egy hasonlo francia mukso, azzal is egy hete kuzdom. eredetileg csak fro-ba postazott. irtam neki, kerdezgette hogyan allitsa be mert meg soha nem postazott mo-ra.
leirtam neki ehhez kepest most keneki is ugy van beallitva hogy europa meg nyugat-eus orszagok es nem tudom megvenni.
nem tudom ez most valami uj beallitasi lehetoseg az eladoknal de nagyon duhito ez a keleteu-s kizaras. lehet vele is ez lesz a megoldas.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akkor hamarosan látod a többit is.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Kapsz értesítést a beérkező csomagról. Belépsz és ezt látod:

Van ez rész: Total (postage + fees)13,29 EUR és a szállító cég és a díja, a GLS érdemes választani. Az okát látod a képen:

Az itt szereplő összeget feltöltöd az egyenlegre, jobb felső sarok (Recharge credit) a PayPal javasolt, nem a banki utalás, mert az hosszabb idő és addig nem tudsz tovább lépni amíg nem könyvelik le a pénzt, míg PayPal azonnali teljesítésű.
Majd ezután Send, levonja az egyenlegről és majd elküldik, kapsz értesítőt a feladásról és a GLS is értesít. -
rednifegnar
senior tag
meg egy kerdes, megcsinaltam a regisztraciot, meg feltoltottem egy eseti tovabbitas dijat (7.90) az egyenlegemre es azt be is allitottam.
az ebayon megvettem a cuccot beirtam a cimet, stb.
na most amikor beera a mailboxra akkor jon valami ertesites es akkor valasztok meg fizetek postazasi dijat mo-ra? vagy azt is elore fel kell toltenem az egyenlegemre? mert most csak ugye annyit toltottem hogy az alapszolgaltatas meglegyen.annyi jo van a dologban, hogy nemetorszagon belul az ebay elado ingyen postaz, szoval ez a resze ingyen volt. remelem fel is adja es nem kot bele, hogy ez nem a sajat cimem.
-
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Áfát kell fizetned érme esetén, gondolom meg van az Posta oldaláról letöltött igazolás és azon azért egyértelműek a tételek.
Hasonló, csak online fizetési ideje nélkül:
Az 1600 Ft azért van, mert nem volt elektronikus elérhetőséged megadva a küldemény adatainál, amikor megrendelte a szállítást akkor kellett volna a telefonszámodat vagy e-mail címedet megadnia a megrendelési felületen.
Ha kézzel (rányomtatta) címezte meg és úgy adta fel akkor természetesen nem kerül elő ez az információ és ezért az utánvétes eljárási díjat tudják felszámolni, nem az 1000 Ft-ot.Az hogy arts, krafts semmit nem jelent, van egy vámtarifa besorolás, mivel nem volt egyértelmű a megadottak alapján nehéz pontosan beazonosítani. De ezt a kódot is megírták amit figyelembe vettek vámtarifaszám, ha megadod akkor le tudom ellenőrizni, de így semmihez nem tudom kötni hogy arts, krafts
Keresgéltem a művészeti dolgoknál de 0% vámokat találtam eddig, még a gyémántok esetén is. Akkor csak áfa jöhet szóba az adott érték és a szállítási költség összegének 27%-a.Csak a feladónál reklamálhatsz azért mert hülyeséget, valótlanságot írt, ha a vámolás kamu információkra alapul akkor a küldő és a fogadó követ el vámszabálysértését, nem vám vagy a posta, ez utóbbi csak benyújtja nevedben az okmányokat a vámosok felé, de te vagy a felelős az adatokért.
Engedd el mert nem lehetséges reklamálni, de ha megtennéd akkor azt a sok 11000 Ft-ot kell fizetni reklamálási díjként és ők a megadott nem valós információ alapján dolgoztak ami nem hibás határozat, hanem ügyfél általi megtévesztés. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
A telefonszám az enyém, nem a cégé, nincs használva, mert mindent kivisznek és átvesznek a telephelyükön, akár DHL akár Hermes kézbesít.
Néha az eladó félreérti a Mailboxde nevet, azt hiszi hogy postafiók, de ilyenkor megírom hogy ez csak cégnév, rendes cím van és biztosított a személyes átvétel az én megbízásomból. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Már írtam itt is, azt is hogy miként kell megadni.
De akkor lásd nálam miként adtam meg az eBay-en, nagyon sok csomagot kapam erre a címre és csak 3 volt ahol véletlenül az azonosítom lemaradt, de megírtam hogy ki és honnan mit küldött és be tudták azonosítani.
-
rednifegnar
senior tag
regisztraltam a mailboxra, van valakinek ezzel tapasztalata?
meg nem nyomtam meg a fizetes gombot, de felmerult bennem hogy milyen cimet fognak adni es az ki fog e ferni, mert azt olvastam benne kell lenni az o nevuknek, az enyemnek es egy id-nek.
marpedig soxor meg a nevvel is gond van, nem fer ki vagy lehagyjak a vegerol a teloszamom (vagy csak felig van rajta) mert mindig beleiratom azt is.
azt is olvastam valahol, hogy ezeknek az adatoknak a nevben kell lenni, kiegeszitokent nem jo.
-
válasz
gyulaszu
üzenetére
Igen, neki kellett volna küldeni, mellékelni nyilatkozatot. Amikor elküldi és megvan a postai nyomkövetési szám akkor előzetesen jelzed a Posta vámolási oldalon hogy jönni fog és amikor megérkezik akkor az alapján rendezik.
Mivel az a nem fizetőeszköz érme 0% vámos csak áfát kell fizetni, ha van ajándékozási nyilatkozat akkor 45 € értékig még áfa sincs.
Még annyit hogy a Gift jelölés nem bizonyítja hogy te nem adtál érte semmit, ezért kell valamiféle igazolás.
1000 Ft lett volna a postavámügynöki szolgáltatási díja. -
gyulaszu
senior tag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Tehát a küldő "hibázott", amikor ráírt 50 usd értéket.
Ha 50 alatt lett volna, akkor lehet átcsúszik?
Neki kellett volna küldeni számomra egy ajándékozási nyilatkozatot, amit én egy kérelemmel beadhattam volna?
Aminek persze díja van...
Azt hol lehet látni, hogy hogyan és milyen vámtarifaszámmal számoltak 5938 huf vámot?
Az több mint 30%.Ps:
Posta vámkezelési díj nekem 1600 volt, összefoglaló régi díjat tartalmaz. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Igen, kell a nyilatkozat. Azért nem elég mert a vámoláshoz szükség van rá, csak akkor adják úgy át a vámosoknak ha ez rendelkezésre áll, így van előírva. És az érték sem lehet több a 45-nél, mert akkor hiába lenen nyilatkozat, az akkor sem lesz áfa mentes, mert nem a vám hanem az áfa számít.
Leírtam az Összefoglalóban hogy miként számolják és az árfolyamokat is. 50 USD az 18415,5 Ft, ami júliusban vámolva 46,55 €. 47,5 USD-vel már alatta lett volna.
Augusztusban meg az 50 USD az 46,1 €.Nincs mit megreklamálni.
-
gyulaszu
senior tag
"Ha ajándékba kapjuk (magánszemélytől magánszemélynek kategória) -nem adtunk érte pénzt és van egy ajándékozási nyilatkozat- akkor 45 €-ig ÁFA és vámmentes.
A nyilatkozathoz formanyomtatvány nincs rendszeresítve..."Nem eBay, de itt látom a legnagyobb tudást a témában
Ezért kérdezem itt. Nemzetközi érme csere-bere.
Korábban egyszer már jártam így, most megint kiszabtak egy bejövő küldeményre 5938 huf vámterhet.
A feladó kitöltötte a cn22-t amelyen feltüntette hogy ajándék, valamint megadott egy 50 usd értéket.
Tényleg kellett volna még egy ajándékozási nyilatkozat?
Miért nem elég a pipa a cn22-n?
Vagy az volt a baj, hogy ráírt 50 usd-, ami esetleg jelenleg több mint 45 eur?
Hogy jön ki az 5938 huf?
Van esetleg esély ezt a pénzt visszakapni, ha reklamálok?
Melyik jogszabály van erre érvényben, amire hivatkozhatok a reklamáció során? -
Nem rakták be, mert nem volt súlyuk csak annyi volt a bejegyzés hogy elindítva, ha járatra teszik akkor lesz csomagtípus és súlya is, de ezek nem csak magyarországi irányba, hanem más európai országok esetén is így volt.
Én is az Orczy térre gondoltam vámolás ügyileg, csak megkavartam a szavakat. -
Rick4
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
Amerikaiak még rosszabbak, a saját szomszádját lehúzza, feljelenti, átveri... Ott a kicsit sérült autókkal is ezt csinálják, úgy van felszigszalagozva az eleje, és ráítja, hogy mechanical damage, azaz váltó vagy motor hiba, majd megveszed, és nyilván 3x annyi lesz a javítás, mint előtte kalkulálható volt...
-
rednifegnar
senior tag
nekem most volt problemam pont egy nemet eladoval, ket eszkozt vettem tole, az egyik marha karcos volt, persze ugy fenykepezve, hogy ne latszodjon, masik nem is mukodott.
megreklamaltam, eloszor azt irta, hogy o ezt hasznalta nem volt semmi gondja...
ujra megreklamaltam, keszitettem videot mindket dologrol. erre hirtelen latni kezdte mi is a gond, es abban maradtunk kuldjem vissza, visszafizeti mert ez "elfogadhatatlan minosegu" amit kuldott, ezt o irta igy.
vegul is megerkezetett, visszaadta az arat.
amint jovairtak mar latom hogy ujra feltette ugyanazokkal a kepekkel leirassal, teljesen inkorrekt.
szoval ennyit a nemetekrol, van ott is mindenfele, sumak meg normalis, ahogy itt is. -
Rick4
félisten
Márminthogy Feuchtban berakták magyarország felé, és már nem érkezett be az itthoni leolvasó alá? Hát ez épp azt nem bizonyítja, hogy ott tűnt el, eljött az, csak itt már nem tették fel a szalagra...
Hogy mikor volt, az mindegy, a kialakult képet nehéz megváltoztatni.
Nekem jó 22-23 éve jönnek csomagjaim külföldről, minden héten érkezik, sokáig a posta szállított, régen az Orczy téren intézték a vámolást, számtalanszor voltam bent személyesen, mert a vám kifizetése után át lehetett venni a csomagokat a folyosó végén, míg a postával még plusz 2 nap kellett, plánelevinni Szegedre, nekem ez egyszerűbb volt, mint levelezgetni velük, aztán a 2004-ben, az uniós elnökség miatt építettek a reptérnél egy épületet, ebbe költözött ki a vámügyintézés, miután véget ért a féléves uniós elnökség. azóta ztajlik az ügyintézés a reptéren, előtte az Orczy téren voltak, Vám térről én nem tudok, de még csak utcanév szinten sem, nemhogy valaha lett volna ott bármiféle ügyintézés...Egyébként visszaszereztem az ebay accountomat, valaki valahogy megszerezte, nevet, címet, e-mail címet változtatott, de hogy mi volt a szándéka vele, nem tudni, írtam az ebay-nek,válaszoltak, látják, tudtam pár fontos dolgot mondnai, meg találn látták, hogy az eredeti mailcímről írom, ki kellet ttölteni egy formot, mindenféle személyazonosító okmány, címmel egyező közüzemi számla, stb stb, és 10 perc múlva már ment is. Nem tudom, ki volt, és hogy csinálta, de mindenhol 2FA van már, itt is..
Elméletileg egy nap alatt jártan Norevégiában és Vietnamban is..
Meg Cheryl is voltam két napig..
-
rednifegnar
senior tag
poltikat en nem akarom belekeverni, mindenutt megvan a sajat hulyeseg (ld brexit),
es sztem nem is ez all mogotte. siman nagyon nagy kereskedo nagyon nagy forgalommal, nyilvan bejaratott csatornakon ad el es automatan megy minden, ilyen egyedi dolgokkal mint egy kis eu-s orszag mint mi vagyunk nem akar kulon foglalkozni es keresgelni hogy ide mikent is megy a postazas.
mas kerdes hogy amennyi ido alatt megkormolte a ket valaszat meg foglalkozot velem, mar siman elkuldhette volna. lehet egy ezer euros konyvnel nem igy allna hozza, de ez joval kevesebb.talaltam amugy amazonon meg egy peldanyt (mondjuk onnan kizartak indoklas nelkul) de az eladonak eleg rosszak az ertekelesei, kb 10% az 1 csillagos, soha meg nem erkezett konyvekrol irnak, meg teves cimre feladottrol, tobb honapos postarol es hasonlok (+ meg ott van a tobbi 2-3 csillagos is). raadasul ott joval dragabb is (igaz angol nyelvu) de nem mertem meg megkockaztatni. sajnos nagyon ritka belole az elado peldany (valami magan kiadas volt talan).
-
rednifegnar
senior tag
sztem en barmelyik eu-s orszagba siman postaznek (de nem adok el igy ez csak elmeleti), viszont mar jopar ilyenbol vasaroltam es nem volt gondom.
felnyomas = kb annyi hogy akkor ne valaszthasson ki eu-t a listaba (mert ezek nem kezzel irt listak hanem az elado allitja be) ha nem megse postaz eu-ba.
na megnezem ezt a mailboxot -
Azért több csomag tűnt el a német postánál Feuchtban, ami nem is ért Mo-ra így nem az általad említett helyen tűnt el, de vagy 15 éve azért nem jellemző.
Bár Budaörsön mindig a Posta logisztikai központja volt a Nemzetközi Kicserélő az már úgy 27-29 éve Vecsésen működik, előtte a Vám téren kezelték a külföldi küldeményeket. -
Rick4
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
Minek felnyomni? Nem egyszerűbb a megoldáson gondolkodni? Te se szívesen postáznál Albániába, Moldáviába, Romániába, ugyanis amíg nincs kikézbesítve a cucc, addig te, mint feladó tartozol felelősséggel iránta, azaz ha ő neked elküldi a pakkot, és útközben elveszik, ellopják, (a németek is tudták, hogy egy időben a budaörsi postakicserélőben nagyon loptak), akkor miért is akarná fizetni a szállítást a semmibe?
Neki kockázat, és érthető, hogy nem akar kockáztatni.
Amúgy erre való a mailboxde szolgáltatás, sok éve megvannak, és igaz én még nem vettem igánybe, de regem van, tudolajdonképp egy címet bérelsz, ha odaérkezik valami, továbbküldik neked, illetve tudnak többféle módon, olcsób küldeni mindent. Illetve én ilyen esetekben még a csomagnet.hu-t ajánlom, ahol azt is meg tudod oldani, hogy úgy rendeled meg a csomagszállítást, ránéztem, elég borsos 13 ezer, de léteznek, és lehet néha ennyi belefér, a lényege az, hogy ilyenkor te vásárolod meg a szállítást, az eladó címén veszik fel, a te címeden leteszik, és te fizetted, az eladónak így nincs felelőssége a dolgon. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nem lehet tenned semmit ha nem hajlandó egy adott országba szállíttatni, nagyon sok oka lehet.
A 20 éves hivatkozással kár jönni, amikor ebből több mint 10 éve több ember elveivel nem egyező irányítás van itt és ezek rávetülnek az Magyarországon élőre. Nem topik téma a pontos oka ezeknek, de személyes információim is vannak, köztük német eladóké és kinti ismerősöké is. A jelenlegi helyzetet meg nem is ecsetelném.
Írtuk már a megoldást regisztrál ide Mailboxde.com, lesz német címed és onnan ide tudod küldetni. Nem lesz drágább, mert pl a német posta könyvelt küldeményként csak csomagot hajlandó Magyarországra küldeni, ami drágább mint egy levélküldemény, a GLS ide árai elfogadhatóak, de ezt írják is az oldalukon. -
rednifegnar
senior tag
hi, van egy nemet hasznaltkonyves kereskedo, kb 300e db konyvvel.
van egy konyv amit nagyon megvennek tole, folyamatosan csokkenti az arat (gondolom automatan) most mar kb 2/3-a az eredetinek.
igy van kiirva a postazas:Ships to: Austria, Belgium, Europe, France, Italy, Poland, Spain, Switzerland, United Kingdom
Excludes: Africa, Asia, Belarus, Central America and Caribbean, Greece, Middle East, Oceania, Russian Federation, Slovenia, South America, Southeast Asia, Ukraine
irtam neki 1 honapja, hogy megvennem. a rendszer nem engedi mig be nem allitott arat mo-ra. visszairt, hogy nem adja el mert neki nincs szallitasi ajanlata mo-ra.
hat nem tom sztem mi Europe-ba vagyunk, szoval nem ertem, plane hogy 20 eve tokeletesen mukodik az ems/dhl stb.eltelt egy honap, irtam neki megint, hogy ugy erzem igy az unio kozepen kb 20 eves csatlakozas utan hogy az Europaba mi is bele tartozunk, raadasul tokletesen es egyszeruen feladhato a nemet postaval vagy barmelyik ottani szolgaltatoval.
tovabbra is a valasz hogy nem hajlando ide kuldeni:
"thank you for your message. However, we really cannot and do not ship to Hungary. We are very sorry for the inconvenience but we are unable to make an exception in this matter."nem lehet az ilyet felnyomni valahol? kicsit duhit az hogy europanak irja de azert europaban vannak europaiak meg nem annyira europaiak, akikhez neki nincs kedve.
persze uk meg svejc az nem gond. azt meg plane nem ertem hogy mar 1/3-at elengedte az arnak es meg mindig inkabb ul rajta minthogy eladna.
de legalabb nem hirdesse ugy hogy europa ha nem az
-
Rick4
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Hmm, ezt a részét nem vágom annyira, de el tudom képzelni, sajnos úgy tnik, nincs meg a kiváltó ok, szóval sokminden benne van, itthonról dolgozunk asszonnnyal mindketten, egész nap megy a kattingatás, azaz nem csak megnézem este 2 perc alatt a leveleimet, és kikapcs, hanem ezzel a napi 16 óra internetkacsolattal fokozottan ki vagyok téve az ilyen helyzeteknek.
Hiába van jól megszűrt pihole által kezelt, több mint 6 millió egyedi domain-es lista, ami pluszban a cloudfare-n megy keresztül, az is benne van, hogy letöltök valamit, kattintok valamire, azon ez sok esetben nem segít.Na majd beszámolok, mit tud ezzel a problémával kezdeni az ebay, tlaán érdemes lesz az összefoglalóba is betenni.
-
Rick4
félisten
Wise kártyám van paypalhoz párosítva, pénz van rajta bőven, de az egyrészt folyamatosan jegelve van mindig, másrészt egy pillanat alatt eldobom, és csinálok egy újat, van amúgy tartalék virtuális kártya most is, ezzel nem lesz gond.
Hogy hol találtak rést, azt nem tudom, de természetesen Chrome és Firefox is tárolja az összes jelszót, telefonok, androidos fejegység a kocsiban, voltunk nemrég nyaralni, 5 országban jártunk, szóval több helyen használtuk a házi wifiket, akár ez is lehet.
Ami időközben kiderült, hogy szombat reggel jött egy mail, hogy megváltoztatta valaki az insta mailcímemet, ahhoz még hozzáfértem, szóval vissza változtattam, és töröltem is, ebay account se fáj, nincs lényege, hogy 500 vagy 19 pozitívval veszek meg valamit, mostmár ezek mind 2fa-val mennek, csak nem tudom, mit és hol találhattak...
Szóval oké, a fontosabb hozzáférése két megoldottam, de az alap gond még megmaradt.
A chattel elbírok, az nem probléma, de 10x- I próbálkozásra se kapcsolt elő emberhez.
-
Sajnos több helyen hozzáférhetnek az azonosítóidhoz, közvetlenül a számítógépen eltárolt, a böngészőkben megjegyzett, Google, Apple, Microsoft fiókok eltárolt adatok, akár jeslzó kezelő, az Androidos telefon vagy más eszköz.
Az eBay-en utólag a 2FA bekapcsolása nem segíthet, ha az eleve működött akkor valamelyik eszközödön keresztül fértek hozzá, bár elméletben ez lehetetlen.
Gond az ha eltároltad az eBay fiókban a bakkártyádat fizetési eszközként mert azt használhatják, szóval pénz azon ne legyen elérhető.Valóban nehéz elérni őket, de munkanapokon munkaidőben azért fel lehet venni a kapcsolatot velük.
Ha ember kell a chat-en a "varázs szavak" please agent
-
Rick4
félisten
Amúgy furcsa, 2 napja jött egy üzenet, hogy gyanús bejelentkezés az instagramon, én voltam-e, de nyilván nem, majd tegnap "állítólag bejelöltem" a facebookon két vadidegen, külfüldi valakit, akikről azt se tudom, kik, csak annyi jött vissza, hogy elfogadták a jelölést, töröltem is őket a következő pillanatban.
Namost össz 270 ismerős van, de kb 80 ismerősnek jelölést kaptam már, mert nem jelölgetek semmit.
Furcsa. -
Rick4
félisten
válasz
jerry311
üzenetére
Cseréltem már mindenhol, ahol tudtam, és ahol fontos dolgok vannak de mindenhol nem cserélhetek, mert nem tudom, melyik oldalról került ki a jelszó. 2FA be lett kapcsolgatva, jó hosszú új jelszavam van, az nem gond, de nem tudom, hogy jutottak be. Oké, megszerezték a jelszavamat, de mit csinálnak az accounttal? még a wise, mailek, minden ugyanazzal volt megoldva, de semmi mást nem látok. Valahogy kiszedték telefonból, gépből?
Kisit nehét úgy túljutni, hogy az az account nincs meg, azaz belépni se tudok, ha másikkal belépek, nemffogja érteni a rendszer, mit akarok egy meglévővel egy már megszűntről mondani...
-
jerry311
nagyúr
Nincs más út mint az automatán átküzdeni magad.
További lépések: cserélj jelszót, mindenhol. Ne használd ugyanazt a jelszót. Még jobb ha nem is tudod a jelszavaid, hanem egy jelszókezelő generálta őket, és abban is vannak tárolva. (pl. KeePass)
Amelyik accounton nincs még bekapcsolva 2FA azon kapcsold be. -
Rick4
félisten
Sziasztok! Az imént kaptam egy emailt, hogy megváltoztattam az ebay személyes információimat, ez még a saját email címemre jött, gyorsan leültem a géphez, de belépni már nem tudtam, mert nyilván nem volt jó a jelszó, utána már a fiókra is azt írta, nincs ilyen fiók, tehát se az ebay névvel, se a jelszavammal nem tudtam belépni, ez ez 500+ -os pozitív feedback-es fiók, megvan jó 12 éve.
Namost valahogy megszerezte a jelszavamat, e-mail címememt, ebay belépési adatomat, ki tudja, hogy, nem tudom, ennek hogy tudok utánanézni. Ez se kis baj, de van nagyobb.Ebay help része semmire se jó, mailt írhatok, vagy az idióta automatával beszélgethetek, live chat élő emberrel nincs. Még tegnap küldtek egy levelet egy előzőleg megtekintett termékkel kapcoslatban, arra visszaválaszoltam pár printscreennel, meg írtam még egyet, de kb itt a vége, mást nem tudok tenni. Van ötlet, mi mindent csináljak még?
-
válasz
doni11
üzenetére
Az Wise egyenlegeden lenni kell pénznek, de azt hogy mennyi kell a más devizában fizetéshez azt vagy előre megnézed a árfolyam számolóban a kiírt ár alapján és egy kicsivel több legyen elérhető vagy reménykedsz hogy van annyi forint ami szükséges.
Ahogy írod ez nem kerül a PayPal vásárlói tranzakciók közé így az ottani védelem nincs, csak az eBay védelme.
A védelem esetén az a lényeges különbség hogy az eBay vásárlói garanciája csak 30 nap, míg a PayPal-é az 180 nap. (Annak ellenére hogy az eBay kezeli a PayPal fizetést)
Ha neked elegendő a 30 nap akkor nem kell PP. -
Üdv! Magyar posta (+nav) vámkezelt egy viszonylag kis értékű csomagom, annak ellenére szabtak ki rá áfát, hogy ebay-en már megfizettem a 'Héá'-t (a csomagcímkén is ott volt az IOSS).
Szeretném megköszönni az összefoglaló szerzőinek az útmutatást, az alapján az ebay részéről sikerült is visszakérnem a VAT összeget.
-
doni11
tag
Kérlek javítsd ki ha rosszul gondolom.
Az ebay-hez csatolom a Wise kártyát fizetőeszközként.
Átutalok annyit forintban a Wise kártyára amit az ebay-en kell fizetnem.
Az ebay-en fizetésnél kiválasztom a Wise kártya fizető eszközt.
Ebben az esetben nem Paypal fizetés lesz, hanem közvetlen Wise, így elbukom az ebay garanciát?Azaz mindenképpen a Paypal-hez kellene társítanom a Wise kártyát?
Az ebay garancia csak Paypal fizetésnél van.
-
válasz
doni11
üzenetére
Félreérthető a dolog, mert semmit nem kell összehangolnod, az eBay-nek tökmindegy hogy milyen kártyát adsz meg fizetőeszköznek.
És még annyit hogy én bizony az eBay-nek nem adtam meg semmi bankkártya eltárolást, ugyani ha nincs a kétlépcsős védelme bekapcsolva akkor bizony az eBay fiókba belépve a kártyafedezetig tudnak vásárolni. Ha bekapcsolom a két lépcsőst és van náluk valami guban azt meg nem lehet olyan egyszerűen kikapcsoltatni mint a PP-n (elérhettelne az ügyfélszolgálat) és miután egy hétig nem tudtam belépni, nem tudtam őket elérni amikor megjavult akkor rögtön kikapcsoltam és fizetéskor a PayPal lehetőséget választom, nincs kártya védelem nélkül. -
válasz
doni11
üzenetére
Nem egészen erre gondoltam, a kártya devizája a Wise-on nem lényeges, mert a fizetéskor aktuális deviza árfolyamon vált devizát, de a az eBay a fizetésnél nem a font fizetés választod akkor bizony az eBay fogja a fontot forintra váltani és az az árfolyam nem jobb a Wise árfolyamánál.
Másrészt én amikor jobb az árfolyam akkor arra a Wise egyenlegre váltom a forintot és így jobb lehet mint épp egy későbbi időpontban az aktuális deviza váltó érték, mivel van az adott deviza egyenlegen pénz és a PP-n van abban a devizában alapértelmezett kártya így a PP vásárlói védelmét használva, viszont kihagyva a drága váltásukat oldom meg a vásárlásokat.
A PayPal-on a kártyáknak meglehet adni hogy milyen deviza legyen az alapértelmezett nála és akkor ha olyan devizában fizetsz akkor kikerülöd a rosszabb PayPal deviza váltást.
Mivel a Wise-on lehett több digitális kártyád ezért elkerülhető ezek hozzáadásával a PP váltási mizéria. -
doni11
tag
-
doni11
tag
Én az ebay-hez szeretném csatolni a Wise kártyát.
A Wise regisztrációnál létrehoztam egy Forint alapú digitális kártyát. Ezt a forint alapú Wise digitális kártyát adjam hozzá az ebay-en fizetőeszközként?
Vagy hozzak létre egy másik Wise GBP digitális kártyát és azt adjam hozzá? -
válasz
doni11
üzenetére
Két lehetőséged van, mert az eBay kezel minden fizetést, akár bankkártya, akár PayPal.
1. A Wise kártyát megadod fizetőeszköznek az eBay-en. Ez esetben javasolt az eBay kétlépcsős belépési azonosítás aktiválása is, acsak hogy biztonságosabb legyen.
2. A Wise kártya hozzáadása az PayPal fiókhoz és akkor a PayPal-on kersztül megya fizetést amit az eBay kezel , nem megy pénz az eladóhoz a PP-n keresztül, de ott lesz a vásárlási történetben.Ha Wise akkor esetleg fontold mag azt ahogy nálam van.
Több digitális Wise kártya van hozzáadva azon devizában alapértelmezettként amiben a leggyakrabban fizetek, HUF, EUR, USD és GBP, amikor fizetek azt választom amiben megy a vásárlás és így az a terhelés megy a kártyakibocsájtó irányába. Ha ezeken felül más deviza kell akkor bármelyiknél átállítom PayPal váltásról (mert azt adja fel alapból) kártyakibocsájtó váltásra.
-
doni11
tag
válasz
Czmorek
üzenetére
Sziasztok!
Wise fizetéssel kapcsolatban kérnék segítséget.
Wise regisztráció megtörtént már csak valahogy össze kéne hangolnom az ebay fiókommal, de nem tudom hogyan.
Ebay-en Paypal fizetést szeretnék teljesíteni, de jó lenne spórolni az átváltáson. Ráadásul nem EU vásárlás és GBP-ben kell fizetnem.
Az összefoglalóban nem találtam erre vonatkozó infót és elnézést ha az előzményekben volt már róla szó.
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Belefutottam abba, hogy az eladó (magánszemély) egy 'hulladék' állapotú H0 mozdonyt küldött. Jól fotózgatott, mert azokon kb. semmi nem látszik. Kivéve egy hiányzó (letört) tetőantennát, de azt írtam neki még a vásárlás előtt és lejjebb is mentünk az árral. (nem licites cucc volt)
A mozdony másik oldala és a két vége nem volt fotózva.
Hiányzik egy ütköző, egyik végén az ablaktörlők...
A másik oldalon forrasztóval való összetaknyolások vannak és a kaszniból le van törve egy darab nyúlvány ami a forgóvázaknál van. Még a forgóvázat is összebaszták forrasztóval. Mindemellett még a futása is rossz. Billeg a sínen jobbra-balra.Tegnap este írtam az eladónak, sok képpel. Teljes visszatérítést kértem, mert ezekkel a hibákkal meg se vettem volna semennyiért sem.
Még nem írt vissza.
Mennyit várjak mielőtt jelentem? A terméket kedden vettem át a postástól. -
rednifegnar
senior tag
megint copok a postaval, van ez a cucc epp 1kg alatti ciposdoboz meret.
elado aszonta elfogadhatatlan amit kuldott, jogos a reklamacio, kuldjem vissza.
levelkent ajanlottan 12e. nem oco. van valami csomag kalkulator is de egyeszerun nem birok arat kihozni belole, barmit is allitok be mindenre azt irja nem elerheto
az mar kulon jo hogy utana felfele gorgetni se lehet az oldalon (chrome).
-
cbmfan
senior tag
ha már nem találtam topikot kérdem itt. bonanzáról hallottatok már, van róla valami tapasztalat?
-
rednifegnar
senior tag
Minden esetre megtettem, igaz csak normal uzenetben. Meg urlapot se tultottem elallasrol csak leirtam a tenyeket.
Erre jott az automata valsz hogy a heten nincs.Inkabb csak az huz fel ilyenkor ha nem fotozza le a konkret problemas reszt akkor nem fogom eszrevenni? Oke hasznalt, leirja, hogy koranak megfelelo allapot erre tiszta karist, azert mert nem latszik a kepen az attol meg ott van.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
A kézbesítés, kézhezvételétől számított 14 nap.
-
rednifegnar
senior tag
nagy nehezen megjott a multkori csomagom, de sajnos beszoptam vele. mero egy karc a cucc, es van egy kiegeszito ami nem is mukodik.
utolag persze mar latom, hogy megint trukkozes volt es ugy volt fotozva, hogy ezek ne latszodjanak.
az elado nemet uzleti ha jol ertem(?) hasznalt dolgokkal bizniszel.
minden esetre van jo hosszu litania az elallasrol meg 14 naprol. bar nem annyira ertem ezt mitol is szamolja. mindegy is lenyeg, hogy nem olyan allpotut kaptam amit hirdetett (az hogy hasznalt az oke ezekbol amugy sincs mar evek ota uj de az, hogy nem teljesiti a funkcioit az baj).
irtam neki de szabin van, es meg egy het mire elokerul, addigra mar kint vagyok a 14 nap elallasbol. 8 napja vettem at (igazabol en is szabin voltam es csak most kaptam meg es most tudtam megnezni).
de azt gondolnam hogy amikor 14 naprol ir akkor az a szabijaval kitolodna hisz ilyen erovel lehetne 15 nap szabin is es akkor semmi ertelme nincs a 14 napnak.
persze tudom van az ebay es pp vedelem is, de jobb szeretem ezeket elobb tisztazni, mielott inditanek valami caset. -
cbmfan
senior tag
mi van akkor ha valaki zsinórban megvesz több dolgot különböző néven és azonnal igényli a visszatérítést? név, cím egyezik, ahogy tiltom veszi is a következőt új néven. írtam a túlképzett majmoknak, de még csak válasz sem jött mailre.
-
rednifegnar
senior tag
nem ertem mar megint mi tortenik, egy nyomorult egyszeru csomag nemetbol.
CY213665543DE
miert volt fehervaron, mi az hogy nem jo a cim, meg ma akarnak kihozni? vagy mi a francot muvelnek ezek? miert van az hogy itt semmi nem megy normalisan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Új szériás (CFI -2116) PS5 Slim Digital 825GB eladó/beszámítás van
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest