- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeliScan
addikt
Hűű, ez nagyon nagy segítségég volt! Még nem néztem meg alaposabban, de biztos van olyan hosszabbítószerűség, ami nekem kell!
Bár már ha belekezdtem, biztos befejezttem a DSUB kábelt, és majd meglássuk h milyen a képminősége.
Köszönöm szépen, mindenképp hasznos lesz vmikor!! -
PeliScan
addikt
Elég jól sikerült, már belegyömöszköltem többnyire a csatlakozót a házba, de sajnos van egy érintkezés; a 2es és a 3as koax árnyékolása vhol összeér...
Mekkora baj ez? Feltételnül el kell hárítanom a hibát, vagy ez még belefér? Gondolom, ha valamelyik kettő ''meleg'' ér lenne összekötve, az egyértelmű probléma, de az árnyék nem is szállít információt... ráadásul mindkettő koax-árnyékolás...
Hm?
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
Huhh.
Kisebb megszakításokkal azóta forrasztgatom ezt a vackot.
Főleg azért problémás, mert a forrasztópáka vmi régi-régi szovjet darab, tehát egy dolog h baromi lassann melexik fel, de sajnos nnincs hegye, hanem csak vmi nagy félkörbe hajlított fém, tehát a precíz és pontos forrasztás nagyon nehézkes.
Az egyik csatival készen vagyok, úgy tűnik, nincs sehol rövidzár, bár ki tudja, reggel zsebteleppel és izzóval leellenőrzöm. Nagyon csúnyán néz ki amúgy... -
PeliScan
addikt
Most kezdtem el, ám rögtön émi próblémába botlottam.
bár sejtem h mi a megoldás, de azért jobb a biztonság.
Ezek közül gondolom a réz külső ''hálót'' kell ''árnyék'' alatt érteni, ugye? Tehát a belső eret pl az első tűhöz, a sodort apró rézszálak egy részét (enm fér oda az összes) a 6oshoz, tehát az első árnyékjához, a ék-ezüstös fóliával meg nem foglakozni? -
PeliScan
addikt
Jajj, egy életbevágó kérdés!
Okozhat kárt a monitorban egy esetleg hibásan szerelt kábel?!
Tehát, ha véletlenül két tű fölcserélődik, vagy ősszeér az árnyékolással, vagy a koax összeér vmelyik másik érrel, károsodhat a monitorom..?Vagy csak szimplán nem lesz jó a kép, nem lesz szín, ugrálnni fog, stb, de a TFTnek nem lesz baja?
Erre nem is gondoltam, de most elkezdtem nagyon parázni. -
PeliScan
addikt
Nah, vettem 9 méter riasztókábelt, 8 eres + a fóliaárnyékolás, és 27 méter 75ohmos koaxkábelt, hozzá két 15 tűs csatlakozót, és ehhez házakat, mindösszesen kerek 2500 pénzért. Ha működi fog, nagyo megérte építeni, és nem venni. Mindjárt bele is kezdek...
-
PeliScan
addikt
-
PeliScan
addikt
Köszönöm!
Jó, akkor veszek riasztókábelt, csak gondoltam fogyjon ha már itt áll ez a sok veszeték, de majd elhasználom vmi másra.
Csati és koax is van a Lomexben, a risztókábelre picit beszéltek összevissza, lehet hogy én nem értettem, lehet h ők.
Tehát, akkor ami a lényeg, hogy 8 eres legyen, sodort, és fóliás árnyékolással. Ezekből ne engedjek tehát, ugye?
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
Nah, holnap megejtem a műveletet, ha ti is zöld utat adtok, főleg salazol a te támogatásod nyugtatna meg.
Tehát, ami mindenképp kell, két csatlakozó, ezen nincs is mit elrontani. Közé kell 3 koaxkábel, 75ohm, vékony ez eddig oks. Ám a 6 ér...
<> találtam itthon kábelt, vagy 30 métert, pont 6 eres, ez szerintetek jó? megfelel? Ha jól néztem, árnyékolás nincs benne, és 6 rézdrót van benne... megteszi v nem? Imhol a kép:
<> másik kérdés: számolgattam, elég lenne 7-8 méter. Ugyanakkor a költségek szempontjából az a +2 méter nem sokat számít, és ki tudja, később, vmikor elképzelhető hogy jól jön 10m dsub kábel. Ám amit nem tudok, hogy a jel minőségét mennyire befolyásolja hogy 7.5 méteres vagy 10 méteres a kábel? Számít valamit? Észrevehető?
<> a bekötés... (jó lenne ha már itt tartanék, de azért megkérdezem) tehát értelemszerűen, a megfelelű ereket összekötni? vagy van benne vmi furfang, mint pl a cross-kábelban, vagy nemtom..
Köszönöm a válaszokat, segítségeket előre is! -
PeliScan
addikt
Nyah, megérdeklődtem a Lomexba' hogy mibe fájna a DSUB móka, elég rokonszenves végösszeg jött ki.
55ft*30m + 50ft*10m + 2db*50ft = 2250.-
Asszem ez lesz, csak legyen vége a vizsgáimnak! -
PeliScan
addikt
Nem szervesen ide tartozik, de vajh sok múlik azon h DVI vagy DSUB kábel lesz? Mondjuk először vegyük csak a filmnézést; szerintem nem rosszabb DSUB esetén... vagy igen?
Másrészt viszont, ha jól sejtem, a DSUB rosszabban tűri a hosszabb madzagot, tehát kényesebb a zavarokra, mint a DVI, nemde? -
PeliScan
addikt
Nicholas, köszönöm, sajna az ára miatt nem jön szóba a cucc. Gondoltam amúgy h a kommersz megoldás sokba lenne, hisz nem túl kerestt termék, és van akinek ez naghyon fontos;az úgyis kifizeti. Nekem annyira azért nem.
Miként hívhatják -ha van egyáltalán- azt a konvertert, ami szimplán a DVI kimenetből bementet csinál, mármint csatalkozó szempontjából. Mert így sajnos még rákeresni sem tudok. -
PeliScan
addikt
köszi szépen!
Az oldal nagyon jó, bár ha jól látom a továbbító ''csak'' analóg jellel dolgozik, ami még nem is lenne olyan nagy gond... ám az ára.
Tudom h bonyolúlt egy szerkezet, így nem mondom h drága, mert lehet h a kategóriájában olcsó, de asszem most erre sajna nincs fianszírozási keret; ha jól láttam, ~50k.
(ennyiből veszek egy második gépet, és azt közelebbrakom)
A rádió dologról már lemondtam, nagyon drágának/bonyolúltnak tűnik, igazából minden álmom egy 8m-es DVI kábel, azért 10k alatt kéne... vagy 8m D-sub, 5k alatt kéne... nézegettem az oldalt, de kábeleket nem találtam; csak én vagyok béna vagy nem forgalmaznak? -
PeliScan
addikt
Hát, egy TV biztos nem fére be a szobámba, ráadásul azt még meg is kéne venni! A plazmatévé meg igencsak drága multaság...
Bluetooth..?Hát, bár nem ismerem a szabáványt, de elképzelhetetlennek tartom, h képes legyen a már kiszámolt, hatalmas információáradat továbbítására...
-
PeliScan
addikt
Sok macera..? Egy tft-t pakolászni..?!
Pont ez benne a móka, h ha már le van fektetve a monitorkábel, és mellé a 12Vot szállító is, akkor össz két csavar ki, monitor talpról lekap, felakaszt, két kábelt bedug monitorba, két kábelt összedug amit az előbb kihúzott, után meg élvezkedés.
Ez kb 1-2 perc, szemben a másfél/két/netán három óra gondtalan filmnézéssel szemben..!
-
PeliScan
addikt
Általában az asztalomon van a monitorka, de pl nagyon kényelmes dolog lenne az ágyból filmet nézni... tehát ilyenkor odatennám az ággyal szembe a monitort. Sajnos az asztal és az ágy ''rossz'' szögben van ilyen szempontból, és még belóg picit egy szekrény is, tehát az ágyból nézni az asztalon lévő monitort nem az igazi.
Amúgy igen, a bill és az egér wireless. -
PeliScan
addikt
Köszönöm, átgondolom. Kb a egy (netán kettő) hét múlva lesz fali felszereléshez alkalmas kiegészítőm, addig nem veszek még semmit, mert hátha ''becsap a ménkű'' időközben, és vki pl meg akar szabadulni a 10m-es DVI kábeljától 5ezerért.
Sajnálnék kiadni a d-subért 7ezret, amikor DVIt biztos van vhol 8-9ezerért 8 méteres, csak nem Mo-n.
-
PeliScan
addikt
Hát, legyen egy up, nah.
-
PeliScan
addikt
A D-sub kábel, pl a 10 méteres, olyan 7-8e körül van. pl Miklandban;
MINŐSÉGI MONITOR HOSSZABBÍTÓ KÁBEL 10M 5,700.- Ft br 7,125.- Ft
Szerinted, ez figyelembe véve, megéri építeni házilag? A leírásd alapján kéne;
~30m (3x10) vékony, 75Ohm-os koax-kábel
~10m 6 eres riasztókábel (ezt nem tom pontosan mi...''sima'' vezeték?)
~2 csatlakozó
Mennyi lenne vajon az költség? -
PeliScan
addikt
Köszönöm a hozzászólásokat, a 40e-s kábel bár inmpresszív, de sajna nem az én esetem vmiért.
a másik kábel meg azért elgondolkodtató, mert akkor esetleg lehetne árnyékolás nélkül is készítei itthon...? Vagy ne?
A D-SUB kábel leírását is nagyon köszönöm, ennek neki is állok, ha nem marad más alternatíva. Még megkérdezem Lomexba' h mennyibe kerülnének az alapanyagok összesen, nehogy többe' jöjjek ki mint a kész kábel. -
PeliScan
addikt
Ehh, elnézést mindenkitől, félreolvastam nap hozzászólását, azt hittem s-video csatira gondol, tehát h a videokarátya TV-outjával kösszem össze a tft-t. Persze, analóg benemet van rajta.
Nah, akkor utánanézek a 8m-es D-SUB kábelnak, h mennyi/hol.
salazol:
Köszönöm, már értem... hát igen, az UTP télleg nem alkalmas akkor. Úgy tűnik, a barkácsmegoldás kezd kiesőben lenni...
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
Szobaátrendezés sajna nem játszik, így is alig férek el, mondom, 11nm, sok variáció nincs.
Nah, egy UTP kábel ugye össz 8 érből áll. A link, amit adtál, össz 30 eret mondanak a DVInak, de ebből 1 üres, 5 pedig analóg, ami ugy nem kell nekünk..? Tehát, maradt 24 ér. Ezt 3 UTP kábelből össze lehet hozni, vagy kell még ehhez plusz árnyékolás?
Kérdés, hogy mennyit ront a minőségen a vezeték hossza (8m) és a házi megoldás, pl forrasztás.
(Most a legjobbnak egy DVItoDVI kis konverter lenne... de hiába keresek, nincs, úgy látszik.))
-
PeliScan
addikt
Köszi szépen, h időt szakítottál a gondomra!
A DVI mivel teljesen digitális, szerencsére kihagyhatjuk a koaxot, ugye?
Azt mondod, nagyon bonyolúlt lenne házilag szerelni egy ilyen kábelt?
Viszont akkor egy ilyenre lenne szüxségem.
Ezzel az a baj, h DVI-D.SUB csatlakozó, vagy egy DVI hosszabító kábelre lenne szüxségem (tehát nem mindkettő csati fiú, hanem az egyik fiú, másik lány) de ilyet sajnos nem láttam még... mondjuk ilyen DVI fiú-lány csatlakozót sem, de talán...
-
PeliScan
addikt
neduddki:
és milyen hosszú az a madzag..?
loszerafin:
Több okból sem oks a CRT újbóli hadrendbe állítása... egyrészt, a családi gépé lett a cucc, tehát a többi érv akár mellékes is lehetne.Másrészt azért az a +2'' is számít, nekem nem tűnt fel h a CRT színei szebbek lennének, sőt. Harmadrészt össz 11nm-es a szobám, egy ekkora monitor már jelentős részt elfoglal belőle. Arról nem is beszélve h hogy néz ki, mennyit fogyaszt és h káros az egészségre...
Eközben mégjobb ötletem támad.
Van ugye egy 1.8m-es kábelem, amit a monitorhoz adtak. Veszek egy 5 métereset, és akkor már csak egy DVI-DVI csatlakozó kellne, h összedughassam a két vezetéket, és máris müxik a móka! Már csak az a kérdés, hogy van-e ilyen DVItoDVI csatlakozó..? -
PeliScan
addikt
Tehát, ha tudnék szerezni két DVI csatlakozót, nemtom, egy rövid vezetékről levagdosva, vagy netán bótba' akkor egy-két CAT5ös UTPkábellel meg tudnám oldani? Tehát nem lesz veszteséges a madzag..?
Találtam is csatlakozót, 2000 pénzért... de ha nem párban adják, akkor az nem vmi olcsó...
Vagy, vegyek két 5 métereset, és összefarigcsáljam?Csak az már 11e, és ráadásul buhermegoldás.
Vagy legyen 11e és 10m-es kábel, vagy legyen 4e és buhermegoldás...!
[Szerkesztve] -
PeliScan
addikt
-
PeliScan
addikt
Hát igen, de a VGA jel (256 szín) és a 32bit között sajna elég nagy a különbség, főleg 1280*1024es felbontáson.
Jó, akkor egy picit eltávolodva a rádiós-projecttől. Mondjuk 5-6 métert meg lehet oldani vezetékkel? Lehet ilyet kapni? Vagy csinálni? Leginkább filmnézéskor használnám, tehát ha mittomén, a nagy távolság miatt ''elveszik'' pár pixel, vagy mittomén (van ilyen egyáltalán DVI esetén, vagy ez is digitális; vagy müxik, vagy nem?) az még nem olyan súlyos. -
PeliScan
addikt
Köszönöm a sok hozzászólást...
...eléggé lelomboztatok.
De teljesen igazatok van, naív fejjel nem is gondoltam rá h ekkora az információtömeg, amit át kell juttatni... hamvába holt project...esély sincs rá, h menjen vmi emberi módszerrel, ugye?
-
PeliScan
addikt
Sziasztok!
Pár napja lettem tft-tulajdonos; azóta sem tudok a vizsgáimmal törődni, annyira lenyűgöz a monitor. Pakolgatom ide-oda, hogy hol lenne a legjobb... sajnos az ágyam relatív messze van az asztaltől, így az ágyból-filmnézés sajna nem megy... hacsak..!
Ugye a régi, elavult D-SUB technológia, tehát az analóg információátadás a monitornak elég bonyolúlt volt; sokféle feszültségű jelek alkották az infófolyamot, amik könnyen interferáltak sokmindennel, a rádiójellé alakításuk (és vissza) nemgyon bonyolúlt lenne, gondolom.
De a DVI tudtommal ''10101110101010101'' formátumban küldi az infót a monitornak, ezt pedig nagyon egyszerűen lehetne rádióhullámon továbbítani... és akkor oda tenném a monitorkát 5-10m-en belül, ahová jólesik.
Konkrétan egy, a VGA kártya DVI kimenetére csatolható relézőegységre gondoltam, és egy vevőegységre a monitor csatiján.
Szerintek megoldható? Vagy nagyon beteg ötlet? Netán vki már megelőzött, és már van is ilyen..?
Előre is köszi a gondolataitokat, üdv > PS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Trollok komolyan
- Építő/felújító topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ford topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest