- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeliScan
addikt
Elég jól sikerült, már belegyömöszköltem többnyire a csatlakozót a házba, de sajnos van egy érintkezés; a 2es és a 3as koax árnyékolása vhol összeér...
Mekkora baj ez? Feltételnül el kell hárítanom a hibát, vagy ez még belefér? Gondolom, ha valamelyik kettő ''meleg'' ér lenne összekötve, az egyértelmű probléma, de az árnyék nem is szállít információt... ráadásul mindkettő koax-árnyékolás...
Hm?
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
így van.
A fóliát letéped tövig. Az árnyék szálaiból annyit hagysz meg, amennyi szükséges, összesodrod.
De mivel nagyon kicsi hely van a csatlakozóban, azt javaslom, kb. 10 cm-es darabokat vágj le a riasztóbábelből és azzal hozd ki a csatiból a koaxokhoz a 6 eret. Így csak két riasztókábelnek kell beleférnie a csati házába, azt még meg lehet oldani. Az a 10cm nem75 ohmos vezeték nem ronthat annyit, hogy észrevedd a képen. A csatlakozón kívül toldod hozzá a koaxokhoz a vezetéket forrasztással +szigszalaggal.. Gyönyörűen fog kinézni a szigszalagcsomó, amit fogsz csinálni a toldáshoz, de viszont nem fogsz annyit sz.pni vele. Meg lehet őrülni, mikor éppen végzel a forrasztásokkal, erre letörik tőből a koax belső ere. Az ugyanis szeret eltörni, mert nem sodrott. -
-
salazol
őstag
Azt a vezetéket nem javaslom, mert nem árnyékolt és nem hajlékony. Javaslom a riasztókábelt, az sodrott erekkel van és fóliás árnyékolással, kapható 2ér+árnyéktól kezdve felfelé gyakorlatilag bármilyen érszámmal (2,4,6,8,10,12,16,24,32)
Hateres (+ árnyék) riasztókábel nem drága. Ha hirtelen nem tudod, hol vegyél, akkor a lomextől nem messze ott vanaz anti-loop, bár nem tudom, nem csak egész tekercset adnak-e.
Lábak:
1. első koax belső ere
2. második koax belső ere
3. harmadik koax belső ere
4. üres
5. többeres kábel árnyékja
6. első koax árnyékja
7. második koax árnyékja
8. harmadik koax árnyékja
9. üres
10. első ér
11. második ér
12. harmadik ér
13. negyedik ér
14. ötödik ér
15. hatodik ér
Közben azt nézegetem, hogy nem inden monitor használja ugyanazokat a lábakat a kártya és a monitor közötti jelzésekre, van, amelyik a 4,11,12 és van amelyik a 12,15 lábakat használja, legbiztosabb, ha 8-eres kábelt veszel és mindenlábat bekötsz, tehát a 4-est és a 9-est is bekötöd. Nem lesz könnyű beforrasztani, nagyon sűrűn vannak a lábak.
[Szerkesztve] -
Fawkes
őstag
Peli hozzám kell fordulni tudhatnád már
Nos erre a projektre legjobb megoldás Trust féle rádiós jeltovábbító...
Hogy hol kapható persze hogy ezt is tudomhttp://www.multimedia.hu
Nos kb ennyi dióhélyban további szép napot -
Yarlath
csendes tag
Hát... nálam dettó ugyanez a helyzet, mármint a cél szempontjából. Én az ággyal szembe a tv-t tettem, és csak a wireless klacit és ereget cipelem magammal. Az eredmény ugyanaz. ..mármint, ha a helyzet nálad is megoldható...
1. Egyébként, ha neked nem nehézkes a tft cipelgeés, akkor ez is lehet jó ''b. terv''
2. Szerintem nem kell sokat várni a bluetooth kompatibilis monitorokra, bár a technika részleteit nem ismerem mélyrehatóan, azért azfeltűnik, hogy hopp! az egerem, a billentyűzetem és a webkamrám is ezen keresztül megy... mikor lesz rajta a tft-m is?! -
drpele
senior tag
OFF:
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen korlátolt, de nem értem
Ha 5-8 m-re van a monitor a géptől hogy használod filmnézésen kívül egyéb dolgokra? Vagy viszed vele együtt a wireless bill.+egér combót is, esetleg ha madzagos azt is hosszabbítod? Mert csak ezt az egy logikus magyarázatot találtam.
ON
Up
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Valamivel olcsóbban ki lehetne jönni, de sokkal csúnyább lenne. Ezt a pénzt én kifizetném a minőségi gyári kábelért, de mindenki másképpen értékeli az értékét, nem tudhatom, anyagilag hogy állsz.
Nem a legszuperebb, de erre a célra már épphogy megfelelő koax 40-50 Ft/m, raisztókábel 6 eres 50Ft/m, Dsubok házzal mondjuk 300/db.
Tehát sokkal olcsóbb, viszont sokkal csúnyább.
A riasztókábel egyébként árnyékolt vezeték sodrott belső erekkel. Olyan. mint a hangkábelek, csak nem fonott vagy szövött az árnyék, hanem fóliás. -
salazol
őstag
Viszont Dsub-ot tudsz házilag is hosszút gyártani. A csatik kaphatók a Lomex-ban. Kábelnek az lenne jó, ha legalább 3 vékony-koax ere lenne, de mindenképpen 3 ér külön árnyékolt legyen. A ''gyári'' monitorhosszabbítók legtöbbje vagy egybe árnyékolt, vagy egyáltalán nem árnyékolt. Ilyen hosszon ez már nem az igazi.
Ha a szépség nem szempont, akkor összefoghatsz szigszalaggal több kábelt, pl. 3 db vékony (3-4 mm-es) 75 ohmos koax, ezen megy az RGB, és hozzá egy 6-eres riasztókábel, azon a többi jel. -
salazol
őstag
Nem jó az UTP, mert 6 érpár külön-külön kell árnyékolva legyen. Tehát 2 ér sodorva, rajta árnyékolás, ebből 6 db. Hozávéve a többi ér, majd az egész még egyszer árnyékolva.
A normál UTP egyáltalán nincs árnyékolva ( a neve is Unshielde twisted pair), az FTP vagy STP kábel van árnyékolva (Shielded twisted pair), de azok is közösen, az összes érpár 1 árnyékolással, nem érpáranként.
Ilyen kábeleket nehéz kapni, pl. a Belden cég gyárt ilyesmiket.
Analóg bemenet nincs a monitoron, ez fura, de lehetséges. A DVI bemenete nem kapcsolható át analóg-DVI üzemmódra? Mert akkor lehetne hosszú analóg kábelt csinálni.
Az én monitoraim sajnos csak Dsub-osok, amit egy pénzesebb ismerősnek telepítettem a múltkor, annál lehetett választani Digital-DVI, Analog-DVI ésDsub bemenetek között. -
salazol
őstag
Megnéztem a jeleket, hogy milyen kábellel lehetne megoldani.
Kell 4db csavart érpár árnyékolva (érpáranként árnyékolva), valamint még 5 ér, aztán az egész még egyszer árnyékolva. Ebben csak a digitális jelek mennek, de neked az elég. Ha még az analóg jeleket is át kellene vinni, akkor még kellene 3 db nagyon vékony koaxiális vezeték az RGB-nek és még 3 ér a szinkronoknak és a testnek.
Ezek után nem csodálkozom a kábel árán.
[Szerkesztve] -
loszerafin
senior tag
Ha jól tudom, megvan még a crt monitorod. Nézz azon filmet az ágyadból, tft meg legyen az asztalodon,
szgép meg a kettő között.
Ehhez már csak egy dualhead-es videokártya kell vagy cmi normális pci-os. Én s3trio 2M-ás kártyával
nézek filmet, egy 15''-os daewoo (18x) monitoron, 100Hz-cen, 640x480-ban. Tuti jó.
Azért egy crt monitor színei jobbak, mint egy tft-é (szvsz) -
L3zl13
nagyúr
-
tomcs
őstag
szamitasaim szerint (1280*1024*24*60) kb 1,8 gigabitet kellene atvinni masodpercenkent, le7oleg egesz pontosan stb. az olyan 200mbyte/s (persze ez rossz becsles, dvi szabvany viszi az 1600*1200at is, tobbet nem tudom) de meg igy is kb 200MB/s. sok. ilyen sebessegu radios cuccot nem hinnem hogy tudnal csinalni / 1altalan megerne csinalni erre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Xbox Series X|S
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2521H
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest