- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
simongab #19465 üzenetére
Akinek átálláskor küldtek boxot a kártya helyett, azoknál kapcsolták le a régi kártyát. Aki átálláskor kérte, hogy maradjon a meglévő kártyája, annak maradt aktív. Új előfizetéshez nem adnak már kártyát.
Új előfizetéshez az előfizetés rendelésekor kell választani, hogy boxot vagy ca modult küldjenek. Van akció, amikor a boxot ingyen adják az előfizetéshez. Arra érdemes figyelni, hogy az ügyfél vagy a cég tulajdonla lesz a készülék, hogy később esetleges felmondáskor vissza kell-e adni.
A prime boxnak van hdmi és analóg videókimenete is.
Ha még van élő előfizetésed, amihez aktív kártyád van, az továbbra is működik. De az előfizetős adás vételéhez már dvb-t2 h.265 / hevc képes készülék kell. Ezt a régi tévé lehet nem tudja.
-
-
gregory91
senior tag
válasz
simongab #19465 üzenetére
Ha nem tudja az új DVB-T2 szabványú HEVC kódolással ellátott csatornákat venni akkor igen csekély(0%) az esély rá.A kártyával kapcsolatban érdeklődj az ügyfélszolgálattal,mivel átálltak a beépített "decrypting" megoldásnak a kártyákat fokozatosan lekapcsolták(akik nem cam modulal használták a szolgáltatást).
-
nrc
tag
válasz
simongab #3798 üzenetére
Avermedia Volar HX az eredeti szoftverrel nálam is rendesen akadozott, de a legújabb AverTv telepítése segített.
Ez a szoftver egyébként nagyon érzékeny a strem-ben található hibákra, ezért a használata elött érdemes TsReader-el belőni a minőséget 98-100% körüli értékre.
-
danih
veterán
válasz
simongab #3657 üzenetére
Jó de milyen kodeket használsz?
Nekem a majd' 3 gigás dual core athlonomat is megfekteti 1-2 szarul konfigurált kodek/lejátszási beállitás...Egyébként nekem tele van a tököm az egésszel, nem akar nálam rendesen működni! Találok egy jó beállitást (render/kodek konfiguráció), megy is, majd újbóli inditáskor ugyanazokkal a beállitásokkal már nem működik, megint pöcsölhetek vele! Nem értem miért, semmi más körülmény nem változik eközben!
-
danih
veterán
válasz
simongab #3635 üzenetére
Megerősítem nrc kollega által mondottakat, az Aver codecjét felejtsd el, sokan szívnak vele. CoreAVC tényleg az egyik legjobb megoldás a processzorterheltség visszaszorítására (mondjuk azért akadnak vele gondok és a képminősége sem a legjobb, de hát valamit valamiért). Jó még a DivX h264 is ill. a CyberLink h264 kodekje sem rossz. Szerintem ezekkel kísérletezz.
-
nrc
tag
válasz
simongab #3635 üzenetére
Az AverTv-vel nekem is volt olyan problémám, hogy durván akadozva jelenítette meg a képet, pedig a a teljesítmény elég lett volna a folyamatos lejátszáshoz.
A legújabb frissítés már megoldotta a dolgot nálam, de azért így is érzékeny a jelminőségre. Ha nem elég jó a jel, akkor megakad akár több mp.-re is.
Inkább Dvbviewert használok a kártyához, mert ahhoz lehet felrakni olyan codec-et ami kihasználja a videó gyorsítást is ha van megfelelő vga-d.
A cpu-s lejátszáshoz, pedig a coreAvc codec-et érdemes használni, mert kisebb a gépigénye, mint a többinek.Az, hogy a procit nem használja 100%-on egyértelművé teszi, hogy nem a gép elégtelen teljesítménye miatt akad a lejátszás.
Lehet, hogy nem elég jó a jelminőség, amit mindenképpen érdemes ellenőrizni a TsReader-el is. Ha jó jelminőség, akkor pedig valószínű hogy az AverTv-vel van a gond még mindig.Ja, a Win7 nekem megtalálja a tunert és lehet is használni a Media Center-ben akadás nélkül, viszont cserébe ha a jelminőség időlegesen leromlik, akkor szétesik a program, akár le is fagyhat.
-
z00mhead
tag
válasz
simongab #3627 üzenetére
Itt valami nagyon nem oké! A T5500-asnak kéne bírnia a HD dekódolást a vidkari segítsége nélkül. Azt, hogy a másik notin megy, még értem, mert az X200-ban már van valmiféle hardveres videógyorsítás (habár az X200-as chipset csak AMD procikat támogat, Intelt nem, ezek szerint: [link])
Biztos, hogy az a Win7 rendesen feltelepült? Egyébként is lassú, vagy csak tv-zésnél? Milyen progit használsz Win7 alatt? Az eszközkezelőben van-e sárga felkiáltójeses sor? Nézd meg, hogy egy Youtube-os videónál szaggat-e (pl: ez -> a videó jobb alsó sarkában HD gombra kattint).
Egyenlőre ennyi! -
danih
veterán
válasz
simongab #3617 üzenetére
Na ismét otthon
1. Megnéztem a gépem processzorterheltségét m1HD csatin.
Nincs 10% sem, pedig a proci egy sima bakancsos Athlon X2 5400+ (2x2.8 Ghz)!
Vidkarim: integrált ATI HD3200, úgyhogy ez sem lehet probléma (780G chipset)!2. Visszahozattam a kölcsönadott szobantennát - egy erősitős Hama (olyan hálóparabolás vagy mi
). Manual scan - siker! Jön az adás, DVBViewerrel tökéletes, DVBDream nem kezeli az SD-s csatikat (RTL, TV2), úgy tűnik kodek gond, az audio lehet a ludas (AAC).
3. TSReadert leszedtem, a Lite verziót, de semmit sem enged csinálni, kérnék egy kis segitséget evvel kapcsolatban! Milyen módon kell úgy beállitani hogy folyamatosan figyelje a jelerősséget, amig én az antennát állitgatom? Lite verzió szinte semmit sem enged
4. Utolsó kérdésem: a beállitások tweakelhetők a csatiknál? Olyanokra gondoltam mint Moduláció, symbol rate, FEC, Polarizáció stb... Van olyan hogy "optimális" beállitás, vagy minden jó automatán?
Köszönöm.
-
danih
veterán
válasz
simongab #3614 üzenetére
Szerintem jó lesz, de neked azt tudom ajánlani hogy kodeknek mindenképpen a CoreAVC-t használd (jelenleg: 1.9 ver), mert az a legkevésbé prociéhes, elég jól optimalizált, több magot is támogat.
PS az előző hsz-hez: google mapson megvan az adótorony, az árnyéka alapján sikerült megtalálni
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Autós topik
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest