Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Fenix 8 Pro - nézz az ég felé!
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
V.Stryker
üzenetére
Igen, más multiplexen (frekvencián) vannak azok a csatornák. A beállításról viszont annyit, hogy néhány mm is számít, próbálgatni kell helyezgetni előre hátra.
Én ezt úgy csináltam, hogy az optimális hely megtalálásához leragasztottam egy darab szigszallagot az antenna mellé, kb 5mm-enként bevonalazva és emellett vittem az antennát az ablak irányába vagy visszafelé, míg nem találtam meg a legjobb poziciót. -
wassermann
Topikgazda
válasz
retesz147
üzenetére
Én szintén egy régi TV életét hosszabbítottam meg egy Raspberry Pi-vel. Drágább, mint egy box, de sok előnye van: mindent lejátszik és működés közben egyéb dolgokra is rávehető. pl. szerverként képes a TV-műsort kiszolgálni a helyi hálózatra (Azbest videója) vagy lekoppintható a Philips Ambilight is (vzoltan képe).
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LógaGéza
üzenetére
Végül is veszteni nem veszthetsz, csak tapasztalatot szerezhetsz. A Raspberry Pi-s TV-szerver építgetésben pont az a jó, hogy teljesen hétköznapi dolgok kellenek hozzá. Ha mégsem lennél elégedett, a mobiltöltő, SD-kártya, USB-hub, USB-s TV-vevő mehet máshova, a program meg ingyen volt : )
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LógaGéza
üzenetére
Két tunerral le lehet fedni a két sugárzott frekvenciát, ami már egy rakás csatorna. Az a filter meg nem több, mint egy beálítás: az USB tuner az adott frekvencián sugárzott összes adást vagy csak egyet nyomjon ki az USB-portján. Ezt be lehet állítani.
Szerintem három tuner felesleges és már sok egy Pi-nek. A belső buszai gyengék: alapvetően egy mobiltelefon struktúráját adják. Ha mégis soka feladatot akarsz adni a szerverednek: egy kiszuperált notebook, okosítható router vagy nas lehet, hogy jobb lenne!
Reméljük Azbest erre jár és tud tanácsot adni : )
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LógaGéza
üzenetére
Korábban két USB-tunerrel próbáltam Windows XP alatt, az ingyenes ArgusTV szervert. Csont nélkül vitte egyszerre a két szabadon fogható mux összes ingyenes csatornáját és a helyi hálózat összes Windows-os gépe rá tudott csatlakozni. Nem volt elcsúszás, ha jó volt az antenna nem volt kockásodás. Ebből - Azbest-hez hasonlóan - arra következtetek, hogy az Raspberry Pi-s megoldások is jók, de csak néhány csatornáig bírja a hardware. Többhöz már egy PC kell (ez lehet viszont öreg is)...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LógaGéza
üzenetére
""..Ezzel a it9135-ös USB-s csodákat 1 MUXra lehet behangolni csak,...?
Egy vevő van benne, az igaz, de áthangolja magát a másik frekvenciára (MUX-ra), ha csatornaváltáskor a másikból kell épp. Ebből adódóan, egyszerre viszont csak olyan csatornákat tudsz nézni, amik azonos frekvencián jönnek.
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
retesz147
üzenetére
A legolcsóbb megoldás tényleg a box, de muszáj leellenőrizni, tudja-e kezelni azt a fajta fájlrendszert (pl: FAT32, NTFS) ami az USB-s cuccon van, illetve le tudja-e játszani azokat a fájlokat, amid van (pl: divx avi, mp4, mov, mkv, ts).
A legbiztosabb, hogy ha a zsebedben viszel vásárláskor egy pendrájvot és kipróbáltatod vagy úgy vásárolsz, hogy kikötöd visszaviheted, ha nem jó.Ha ügyes vagy összedobhatsz egy tenyérnyi, 5W-ot fogyasztó Raspberry Pi-t is. Ez ingyenes XBMC-vel mindent lejátszik, de ez csupaszon sem nem jön ki 15alatt. Bővebben a topikjában, itt: [link]
-
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest
üzenetére
A FullHD-s csatornák tableten való megjelenítése, jelen pillanatban még csak a jobb cuccokon akadálymentes. Kipróbáltam a Dice player-t is, a Lenovo-mon. Ez egyertelmuen megmutatta, hogy gyenge a vas: kikapcsolja a HW-es gyorsitast FullHD-n.
Telesen hasonló volt a helyzet a PC-kkel néhány évvel ezelőtt. A topik indításakor nagyon sokat szenvedtünk azon, hogy az otthoni PC-nken HD-ben lássuk az olimpiát -
-
wassermann
Topikgazda
válasz
nfsu17
üzenetére
A specifikációjában sehol nem látok FullHD-t vagy 1080i-t. Saját tapasztalat, hogy a kétmagos Lenovo Ideapad A1000-ünk nem képes a HD-re, a normál felbontás és a 720p megy csak neki. De mint írtam a nagy tabletes topikban többet tudnak a többiek. Ha viszont elég az DunaW., RTL-klub és a TV2, akkor OK.
Korábban vki ítra a 800MHz-en futó Raspberry Pi-t, de az pont nem jó példa, mert hardveres gyorsító is van benne így ott nem a mag dolgozik a dekódoláson.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Midway
üzenetére
Egy dolog biztos: magában, csak a szabadonfogható csatornákra lesz jó, mert nincs kódkártya fogadó része.
Két dolog még szemetszúr nekem: alacsony nagyon a képernyő felbontás.Csak kétmagos a proci, emiatt lehet hogy a HD adásokkal gondja lesz.Egyébként a nagy tabletes topikban is érdemes lenne megkérdezned, itt
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Toto2000
üzenetére
A szerelők is szokták mondani, hogy az antennaerősítő legyen az utolsó, csak akkor, ha semmi más nem megy. - én három erősítős szobaantennát is próbáltam teljesen eredménytelenül. Viszont hajogattam drótból egy, itt a fórumon talált Biquad-antennát, ami használhatóan működik.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
üzenetére
Én úgy gondolom, hogyha van merszük valamit feltenni az ebay-re, az biztos teljesíti az ott leírt műszaki paramétereket. Az eladó 2010 óta fent van és jobb mint 98%-os az értékelése...
Bogarászd át a műszaki jellemzőit alaposan, olvass utána: nem hozzá nem értés miatt szívnak-e vele mások...aztán dönts! -
wassermann
Topikgazda
A problémát az okozza, hogy a TV-ben csak egy vevő van, amit vagy erre vagy arra használsz.
Külső STB kell neked, de amit megadtál kritériumokat, azt nagyon sok STB tudja. Nézz körül a neten vagy menj el egy nagyobb műszakiáruházba és nézd meg melyik szimpatikus. A két külön távirányítót sajnos nem úszod meg, legfeljebb ha veszel egy taníthatót és azt használod mindkettőhöz. -
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz
azbest
üzenetére
A PID filter használata tényleg program/driver függő: A Raspberry-nél, az új csatornára érkező igény kiüti a korábban kiválasztottat. Viszont Windows-os PC-n próbáltam az Argus-TV szervert két USB vevővel (=2mux) és a beérkező új csatorna igények sosem ütötték ki a már korábban elindítottakat. Egyszerre nézhettél simán többet is ugyanarról a vevőről. A két USB-s vevővel a teljes ingyenes csatorna-kínálat elérhető, akár egy képernyőn is, ha a PC-s kliens és a helyi hálózat bírja:

-
wassermann
Topikgazda
válasz
wassermann
üzenetére
Én is féltem tőle, de a DVB-T-n a DUNA simán megy egyszerre ki-be (USB.vevő>RPi>beép.Ethernet), az USB visszafogása nélkül próbáltam, úgy hogy a helyi hálózatról Windows-os gépen értem el egy VLC klienssel. Sajnos nagyobb sávszél-ű DVB-C adásom nincs. Egyébként ilyenkor nem megy a teljes mux át az USB-n, hanem már a vevő maga "kiszeli" a keresett csatornát a teljes streamból és csak azt nyomja át.
-
wassermann
Topikgazda
Ha mindenképp akarod az analóg csatornákat is, olyanokat keress, hogy legyen benne "hybrid tuner". Ezekben van analőg csatorna vételére alkalmas elektronika is.
Szóba jöhetnek még az SDR-funkcióra képes (software defined radio) cuccok is, de annak a használatához, tényleg profinak kell lenni... -
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87
üzenetére
A tuner egy ebay-ről rendelt kínai DVB-T stick, amihez van linux-driver (1800Ft, az rpi topikjában gumicukor89 ajánlotta). Az antennacsatlakozója "mikro", de adnak hozzá adptert, a képen az látszik. A váltás nem túl gyors, de bírható. Az antennám még nem végleges: de a Tv simán nézhető, ha elmennek a házigyártású drót biquad-antennám előtt, természetesen rövid időre szétesik a kép.
-
wassermann
Topikgazda
Barkácsolóknak! Ha a PC-den, mobilodon vagy tableten szeretnél TV-t nézni Wifi-hálózaton keresztül: nem igazán publikált, beépített DVB-T-szerver a cigisdoboznyi Rasberry Pi-ben:

Bővebben a Raspberry Pi saját topikjában, ITT
-
wassermann
Topikgazda
válasz
krumplifejű
üzenetére
Ez egy USB-re csatlakoztatható műholdvevő, amihez kell parabola-antenna, fej, kiépítés, beállítás... - ha ennyire nem értesz hozzá, csak helyi szakemberrel történt egyeztetés után vedd meg!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
JEEMBO
üzenetére
Ide túl készülékspecifikus a kérdés.Sajnos millió féle eszköz van, emiatt kicsi a valószínűsége, hogy egy épp pont ilyennek a gazdája téved ide. Én a készülék nevére kerseve próbálnék szaktopikot keresni a neten, vagy a forgalmazót/gyártót kérdezném.. - De a remény hal meg utoljára!
-
wassermann
Topikgazda
Két filléres kínai DVB-T-stick, pár centi drót biquad-antennáknak, egy ősrégi notebook és már kész is az otthoni Argus-TV szerver. Az ingyenes DVB-T műsorok és rádió csatornák innentől kezdve itthon csak Wifi-n közlekednek.

-
wassermann
Topikgazda
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
A monitorokon szokott lenni egy Audio Out minijack-aljzat, amin kiadják a HDMI-ből kifejtett hangot. Nincs rajta esetleg hátul ilyen?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
PeterPH
üzenetére
Igen, pont erre gondoltam én is. A TV-k valószínűleg először egy FIFO cache-be nyomják a teljes DVB-T mux-ot, így hiába mpeg4, csatorna-váltáskor a memóriából gyorsan össze tudják állítani az épp aktuális képkockát. Ez egy olcsó cuccokból felépített otthoni rendszernél sajnos nem evidens.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87
üzenetére
Én Windows alatt futó Argus-TV szervert és a WiFi-n Windows-os klienseket használok. Nagyon változó a kapcsolási idő: mert ha épp nem csinál semmit, kb. egy másodperc, ha inicializálnia kell a DVB-T-tunert vagy ha a szerver épp EPG-adatokat vadászik le magának, akkor néha 8s is eltelik.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sellerbuyer
üzenetére
A gondolatmenet teljesen rendben, de van az egész menetében egy hiba: mivel nincsenek összekalibrálva - a különböző készülékek érzékenysége jelentősen eltérhet. Emiatt hiába próbálsz ki egy antennát valamin, sajnos semmi garancia nincs arra, hogy az egy másik készüléken is jól fog működni : ((
-
wassermann
Topikgazda
válasz
csernak75
üzenetére
Mivel a DVB-T sávokat és teljesítményeket nemzetközi szinten osztották ki, lehet, hogy a szlovákok miatt kellett visszafogni az adóteljesítményt...A lényeg viszont, hogy sugároz, ilyenkor lehet a sok elemes antennákat bevetni. Ha az sem elég, akkor esetleg többet közösíteni:

-
wassermann
Topikgazda
válasz
golya87
üzenetére
Hát a vezeték nyomvonalat végig kellene ellenőrizni... - de, azt nem javaslom, mert elég macerás és másokhoz is be kéne jutnod. Viszont, ha van valahogy DVB-T jeled és csak a szabadon fogható 7 csatornát nézed a TV-n - vagy a MindigTV-től vett kártyával a kódoltakat is, TV-nként külön-külön - akkor senki nem bánthat.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ha jó az antenna, a jele ugyanúgy szétosztható több helyre minta kábel TV. Legfeljebb, ha túl sok a leosztás, beépített antennaerősítőset kell venni.
-
wassermann
Topikgazda
Ha valaki Windows-os gépek, Android-os kütyük között Wifi-hálózaton szeretne otthon digitális adást megosztani, ajánlom az ArgusTV programot. Nálam egy ősrégi notebookra van dugva az USB-s DVB-T vevő. Ez a szerver és a felvevő egyben. A többi gép Wifi-n keresztül éri el ezt. EPG, programozott felvétel, élő adás mind simán megy. Egyetlen korlát, hogy ha egy vevőd van, mint nekem, akkor egyszerre csak arról a Mux-ról tudsz nézni felvenni, amit valaki már használ. Persze, ha senki nincs a szerverre kapcsolódva vagy több USB-s vevőt használsz ilyen korlát nincs.
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz
tipcsibacsi
üzenetére
Teljesen megértem a problémát: a magányos, idős nagymamám sokszor elfelejti, hogy most már 2 távirányítója van. Ilyenkor felhív, hogy rossz a TV, mert csak egy csatorna jön be rajta : ((
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Krissz5435
üzenetére
Elölről letakarod egy szép képpel : ))
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Krissz5435
üzenetére
Nem kell megilyedni! - egy ilyen szerintem mindenkinek megy: Biquad antenna A4-es lapon
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
radio11
üzenetére
Egyébként az Azbest féle projekt, úgy tudom hardver problémák miatt leállt. Az FTA (ingyenes) csatornákra mindenesetre tudok megoldást, a minimum konfiguráció, hogy kell hozzá egy NSLU2 vagy egy hackelhető router két USB porttal és + két USB-s DVB vevő. Keress rá erre: MumuDVB
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Johnyboy0107
üzenetére
Azzal, hogy felvétel közben akarsz mást nézni, már nagyon leszűkíted a választékot: két tuner-es DVB_C STB-t keress: PL ÍGY
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
asddsa
üzenetére
Szerintem ez egyértelmű:
a szolgáltató üzleti érdeke, hogy csak az adott előfizetői helyen legyen a szolgáltatás igénybe vehető. Emiatt kódolt a szolgáltatás, amihez a box szükséges. (Az UPC pl. ad TV-be való kártyát... - ezzel bombázd a szolgáltatót, hátha hajlandó becserélni a boxod. Ez az egyetlen legális mód) -
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz
nfsu17
üzenetére
Nem mindig vannak fekete csíkok, a legutolsó 4:3-as TV-kben már a legtöbb tud "amorf" nyújtást, és ez fordítva a jobb 16:9-es LCD-kre is igaz.
A fekete sávokat űgy tüntetik el, hogy a képet "rétestésztaként" nyújtják: a fontos, középső kb elipszissel határolt terület alig nyúlik, a szélek viszont rá vannak húzva a fekete sávra, akár alul-felül lenne (4:3-on 16:9), akár kétoldalt (16:9-en 4:3). A gyors arányváltáshoz szükség lehet erre az AFD jelre (vagy a TV elektronikájára van bízva, de az biztos, hogy lassabban csak néhány képkocka után reagál és a csatornalogók is megzavarhatják. -
wassermann
Topikgazda
Ledöbbentett mennyit számít a hardveres gyorsítás: a cigarettásdoboznyi méretű Raspberry PI-om, kicsit gondolkozott ugyan, de tökéletesen lejátszotta. Pedig nálam le is kell méreteznie a képet SD-re...
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Na az ilyen kérdésekre, a választ leginkább a szomszédok tudhatják... - mielőtt bármit vennétek, kérdezzétek meg őket, illetve a TV-t is kipróbálhatjátok egy beléje dugott "dróttal": van ismerősöm akinek Budán már egy sima vacak erősítő nélküli szobaantennával is bejön minden.
-
wassermann
Topikgazda
Én tudom a Raspberry Pi-s problémát, mert pont Azbest és mások nyűgei állítottak le az ilyen irányú fejlesztésben: az ízmosabbik Pi verzió belső USB-Hub-jával nincs rendben valami, mert a rajta átmenő adatfolyamból elveszhetnek csomagok... egy jó mini-ITX-es lappal viszont tényleg mindent könnyebben meg lehet oldani!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
trec12
üzenetére
Nem ismerem pont ezt a fajta eszközt, de két dolog jöhet szóba:
1. túl nagy áramot szív az USB-n, ha keresést indítasz (próbáld a többi USB cuccot kihúzni, ezt lehetőleg hátsó USB portba dugni, ha van első is)
2. nem megfelelő drájver omlasztja össze a Windows-tEgyébként miért nem kérdezed a boltot, ahol vásároltad? Ha ők többet eladtak, találkozhattak esetleg már ilyennel...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Roland1981
üzenetére
Sajnos millió-féle USB-s vevő van. Nem biztos, hogy idetalál egy olyan ember akinek pont ilyenje van. A helyedben a boltban kérnék tanácsot, ahol vettem!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Roland1981
üzenetére
Akkor vagy sokkal érzéketlenebb, mint a TV vagy egyszerűen rossz! : (
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Roland1981
üzenetére
A legtöbbször az antenna beállításain bukik már a dolog. Esetleg nincs a közelben egy TV? Én arra rákötve az antennát kikeresném először a legjobb vételi helyet és poziciót.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
tomee007007
üzenetére
Mivel van CI+ kártyahelye is, a hagyományos mellett akár az UPC digitális HD-adásait is meg tudja jeleníteni, csak vegyél bele UPC-s előfizetői kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L470 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest