- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
gulyasa #20253 üzenetére
Azért nincs típus írva, mert sokféle van, nézz utána. Neked 2 dolgra kell össvissz figyelni: Legyen benne DVB-C tuner és engima (linux) legyen a rendszere. Amiket ott írt Kenderice, mindegyik gyártó alapvetően linuxos boxokat gyárt.
99% tudja az Ustym is a felvétel közbeni lejátszást, de kirpbóálom majd.
Ha tud 2 tv adást tud PIP-be rakni (pl. műholdról egy 4K mellé bedobom a magyar Eurosport v m4 hangját), simán elbírja ezt is.
Eddig max olyan volt, hogy megy felvétel a kábeltv-ről és közben műholdas adást néztem. -
garga01
őstag
válasz
gulyasa #20250 üzenetére
Ez volt az utolsó hsz a témában, azért erre reagáltam. A vissza olvasás amúgy nagyon hasznos, mert n+2-szer előjövő a kérdés. Sőt, most visszaolvastam kicsit, te magad kerestél E2-es boxot és akkor is megállapítottad h drága
Reagálhatok az erdetire is, de úgy érzem megint visszakanyarodunk...
De akkor visszateekrtem helyetted, a #20190-ben van pár típus emlíve, vagy #20183, nekem is ilyen boxom van, csak én főleg műholdra használom, a kábeles Digi vétele hab a tortán
A fenti 2 hsz körül olvasgass, volt sok pro/kontra. -
garga01
őstag
-
garga01
őstag
"Az én dvd irómnak nincs semmi baja "
Addig örülj amíg műxik, a legtöbbhöz vagy nincs alkatrész, vagy nem lehet egyszerűen javítani az író/olvasó egységet. Pl. Panánál nem feltétlen tudod kicserélni egy másik működőből, mert a RAM digit. panelellel van "párosítva".
Amúgy meg minden DVD felvevőn van legalább 1 db SCART vagy RCA bement, azzal meg lehet felvenni set-top-boxról is (feltéve ha a szolgabox nem tesz az analóg jelre macrovision-t). Persze értelme így sincs sok, ha már lassan mindent le lehet tölteni vagy streamelni.
CRT tv miatt ragaszkodni az analóg kábeltv-ért meg hülyeség, minden tv-re lehet boxot kötni, ha valaki nem akar tv-t cserélni. Kb. 2004-5 óta nem nézek analóg adást, azóta van digitális műholdvevőmElőtte is volt "box", csak akkor még analóg műholdvevő formájában.
-
garga01
őstag
válasz
syrus1006 #20173 üzenetére
Szia!
Műholdról több helyről is vehetők angol rádiók, változó mennyiségben. De ehhez mindenképpen egy kültéri antennára (parabola) van szükséged.
A legtöbb angol nyelvű adó az Astra 2 (28,2°K) műholdon van (ezen van az angol Sky csomag is). Itt találod az ingyenes rádiókat erről a holdról, de arra figyelj a listában csak az Europe frekvenciák vehetők felénk. Van sok jó zene rádió. Ez a műhold már egy kisebb, 60-80 cm-es (régi Upc/digi/T-home) antennával is vehető simán.
BBC rádiókból akad még pár darab az Astra 1 (19,2°K)-en, és a HotBird-ön (13 °K). Ez a 2 elég népszerű műhold, egy antennával is megoldható a vételük egyszerre. Az Astrán van még sok német adó, a HotBird-ön meg olasz, lengyel. Ezek is vehetők a fenti kisebb méretű antennával.
Ha mindenképpen a BBC-re hajtasz, az Intelsat 901 (27,5°NY) holdon van átjátszás, ami bár kódolt, de publikusak a hozzá való kulcsok. Ehhez viszont már országbon belül is eltérő antenna méret kell, de leginkább 110-120 centi kell stabil vételhez és persze kilátás a műholdra. A fenti Astra2-1-HotBird jön nálam is forgatós antennával, sajnos az Intelsat 901 még nincs meg, mert "nem lát" ki az antennám, magasabbra kell majd telepítenem.
Van egy nagyon jó androidos app (de lehet van ios-re is), ezzel meg tudod nézi a műholdakat az égen merre vannak, van-e rá kilátásod (fa, tető nem takar-e).
Beltéri egység terén, ha csak az ingyenes adókat akarsz fogni, nincs nagy kitétel, szinte bármelyik DVB-S2-őt tudó box megteszi. Én azt javaslom, olyat keress, aminek van kijelzője csatorna névvel a rádió miatt. Van egy műhelyben lévő box, nálam is csak rádió szól róla, és nagyon megkönnyíti a kezelést tv nélkül a kijelző, fejből nem tudom a pontos típust, Technisat márkájú. Vaterán, jófogáson lehet sokszor venni olcsón. -
garga01
őstag
válasz
SunMount3r #20186 üzenetére
Alin és társain találhatsz esetleg olcsóbban. A legtöbb engimás box alapból műholdas csak van mellete kombó kábel/földi tuner, azért (is) ilyen drágák. A lenti Amiko zárt rendszerű, jó az is persze más kategória.
A kecske és káposzta este az egész, olcsón ennyit kapsz csak. Ha nem zárkózol el a használttól, esetleg itt a PH-n vagy a netboardon érdemes nézelődnöd.
Amúgy meg nézőpont kérdése, én 99%-ban a tv-n távirányítóval állítom be a felvételt, az Openatv-nek szerintem nagyon kényelmes rendszere van. A webif inkább azért is jó, mert ha kinyitod a rotueren a portot a netre, bárhonnan is tudsz felvételt idnítani/beállítani, vagy épp streamelni az élő adást. -
garga01
őstag
válasz
SunMount3r #20176 üzenetére
Sok Amiko box van, de az olcsóbbak mind zárt rendszerűek, nincs semmiféle távoli elérés rajtuk. Csak azokon van, amik linux (Engima2) rendszerűek, de ilyen boxoból van sokféle márka. Én a PC helyett egy jó engimás boxot javaslok, mert egyszerűbb összehozni, hogy működjön. Webes feleületről elérsz mindent, tudsz állítani, felvételeket is látod, EPG-ből rögtön tudsz időzítőt állítani:
FTP-n keresztül pedig eléred a rádugott pendrive-ot, hdd-t, akártmit:
(Nekem van egy 32 gigás microSD kártya a boxban)
Néhány (általam) ajánlott üzlet, itt kapsz kábelt, elosztót, stb.:
[link] [link] [link] [link] [link] -
garga01
őstag
válasz
wassermann #20098 üzenetére
A Diseqc-nek elvileg semmi köze a földi vételhez, hacsak nem más paramétert is vezérel a tuneren.
A Diseqc alapból műholdas kapcsolók közötti váltásra vagy forgatómotor vezérlésére van. -
-
garga01
őstag
válasz
pungora96 #20076 üzenetére
Nem tudod megoldani, mert a voda nem ad külön smartcardot, csak CI+ modult (ami egybe van építve a kártyával, "cardless"). Amiket írtál azok kártyaolvasók, abba CI/CI+ modult nem lehet belerakni. Nem nagyon van külsős CI olvasó, max egy engimás boxba tudod rakni a modult és arról tudod streamelni. Viszont amit ad a voda modult, tiltva van hogy több adót dekódoljon, igy mindig csak egy nézhető (pl. már PIP sem megy igy). Annak nézz utána, külsős USB CI+ olvasót lehet-e szeretzni, de nem hinném.
-
garga01
őstag
Meglepő, de a VU+-al vagy másik E2-ős boxal se kell gépészkedni. Amikor megvettem az Ustym-et, gyárilag rajta volt az Openatv 6.4, magyar menü, teljesen logkus felépítéssel.
A mostani linuxos-enigmás boxok rég nem az a bűvészkedés, mint ami 10+éve volt az első E1-es rendszerrel. Mellesleg pendriveot se kell ki-be húzogatni, mert FTP-n oda-vissza lehet másolni, akár VPN-ről bárhonnan. -
garga01
őstag
válasz
Gabesz87 #20063 üzenetére
Amiko-ból nagyon sok van, de ha Vu+ vagy bármilyen E2 boxról váltalnál, alaposan nézz utána, a legtöbb zárt rendszerű ,nem E2 box, amit pjen írt az sem. Az hatalmas visszalépés lenne E2-höz képest. pl. Amiko Viper boxok E2-esek, de van több verzió, olvass utána melyik lenne neked jó. Mennyi tunerre lenne szükséged? Műholdas is kell? Én pl. az Ustym 4K pro-t javasolom, ha műhold+kábel is kell, nekem ilyen van, Openatv 6.4 fut rajta, imádom, nagyon jó cucc. A teljesség igénye nélkül egy rövid leírás róla itt és itt
-
garga01
őstag
Gyakorlatból mondom, sokkal macerásabb a (buta) külső box, ha tényleg PC-n akarja nézni vki az adást.
Volt analóg TV kártyám és SkyStar2 digitális műholdas tv kártyám is. Mind a kettőhöz volt távirányító, ami a megnyitott programtól függetlenül kezelte frankón a tv-s programot, de a legtöbb programnak van "lebegő" ablaka ahol kicsiben tud menni a tv, a többi ablak fölő lehet rakni, átméretezni... ettől "kényelemsebb" nem nagyon van pc-n. Persze egy jó tv program is kell, a gyári amit a kártya/usb vevőhoz adnak elég fapados. Régen a ProgDVB és a DVB Dream volt amiknek nagy tudása volt, érdemes megnézni őket. (úgy látom még mindig fejlesztik őket).
(Az analóg tv kártya+külső boxot meg feletjtük már el 2022-ben, ezt max 2010 előtt javasoltam volna...)Ha meg box, akkor ahogy Kenderice írta, csakis Enigma2 rendszerű. 1 éve vettem meg az Ustym4K-t, ha valahova kell majd plusz box (család), csakis E2-eset fogok venni. Én a gyárilag rajta lévő Openatv6.4-et használom. Röviden úgy lehetne leírni, hogy itt amit leírtak, azt tényleg tudja a box mindenféle szenvedés, macerás dolgok nélkül. Jelenleg kb. 10 műhold van lekersve, több 1000 csatonával és így is villámgyors a box (nyílván ami érdekel kedenvcekbe van rendezve). És tud streamelni oktostelós app-ra illetve böngészőből is meg lehet nyitni, csatornát váltani, listát rendzeni, stb..
Ha valakai 4 tuneres DVB-C megoldást keres, javaslom nézze meg a FritzBox 6490 vagy más Fritz DVB-C tuneres routert. Nálunk nagy ritkán van vaterán,hardveraprón, stb.. de ebayről beszerezhető. Én mikor vettem, liciten kb. 30ezer Ft-nál szokott megállni. Ebben van 4 csatornás DVB-C vevő, amit hálózaton tud streamelni (m3u playlistet állít elő, de DVB>IP-re is képes). Én nem próbáltam, de tvheadend-el is össze lehet hozni elvileg. (meg sok mást is tud, viszont ezt csak switchként lehet használni, nem lehet külső modemet hozzá kötni; sok más Fritzboxon a LAN1-et át lehet állítani WAN portra, de a DVB-C tunereseken ez tiltva van)
-
garga01
őstag
válasz
ekitep #19985 üzenetére
Nekem Ustym van. Van rá több szoftver is, OpenPLI meg csomó másik linux. Én nem variáltam vele, Openatv 6.4-el használom, tökéletesen teszi a dolgát. Persze főleg a műholdas tunert használom, így én jól ki tudom használni a dupla tunert műhold + digi kábellel. Pl. PIP-et is tud, téli olimpiát néztem 4K-ban műholdról, közben a hangot meg az M4-től aláraktam (PIP-el). Szóval "régi" hw, de simán megbirkózott eddig mindennel. Villámgyorsan teker a felvételekben, meg persze egy rakás plugin van rá. Szerintem ha ismerkedni akarsz a linux adta lehetőségnek, teljesen jó vétel. Van rajta 2 USB, hátul és jobb oldalt, így egy HDD-t is akár fixen rá lehet kötni. Én egy 64 gigás microSD-t raktam bele, pár műsort felvenni és visszanéni az is elég.
-
garga01
őstag
Jó tanács, a Sencort messzire kerüld el, nagyon low-end kategória. Ha csak egy olcsó boxot akarsz, amivel felveszed, Amiko-t vegyél, vagy valamilyen andoridos boxot, azok vannak már egész jó áron (van dvb-t tuneres). Szerintem a legjobban egy jó android box-al jársz.
Felvevőnek meg egy egyszerű Amiko, vagy az andoidos box.
De amúgy igen, én megkímélném magam a felvétellel, ha már más megteszi. -
-
garga01
őstag
Amúgy simán bedugva lehet hagyni. Pl. nálunk évekig (10-15 évig) a padláson volt bedugva, utána jött az elosztás a szobák felé. De sok helyen szereltünk ilyen antennát, a legtöbb helyen tv mögött volt bedugva falba vagy elosztóba, max nyaraláskor húzták ki az emberek. (A padláson nekünk az erősítő mellett volt egy 10/100-as switch, amit 12 év után lecseréltem egy gigabitesre.) Vagy akkor a tv-vel együtt egy kapcsolós elosztóba dugd be és lekapcsolsz mindent.
-
garga01
őstag
"A lepkéből kiszedni az erősítőt, azt megpróbálhatom."
Az oké, de kell egy szimmetirzáló helyette, amit írtam lent. Ha kiszeded, nem lesz jó az imedancia illesztés, meg nem is feltélen lesz jeled. Ha kiszeded az erősítő panelt, mindenképpen ELŐTTE húzd ki a hálózati adaptert és utána ne is dugd vissza mert rövidzárt okozhatsz vele.
Ha van a közelben antennás bolt, érdemes elmenned és venni egy ilyen szimmetrizalót, vagy rendelj egyet. -
garga01
őstag
Szia.
Lepke antennának hívják, amid van és van erősítő nélküli változatban is, de akár elég csak a közepén lévő dobozban a szimmetrizáló panelt kicserélni egy erősítő nélküli változatra. A kérdés mennyi jeled lesz utána. Érdemes lenne megírnod kb. merre van a nyaralód és melyik adótornyot veszed (így lehet tudni mennyire van rálátásod). Illetve az antenna amerre néz van-e nagy fa vagy ház közevetlen közelben? -
garga01
őstag
válasz
Matrox1995 #19942 üzenetére
Lentebb látod a válaszokat. Nem olcsó, de megoldható. Mondjuk én el nem adnám az Ustym 4K-t, annyira jó kezelni, de nálam kábel mellett van 3 műhold jelét is veszi (ezután nem vagyok hajlandó nem linuxos boxot venni)
De áruljátok már el, mik azok a műsorok, amik ennyire fontos archiválni? A fenti boxba nekem egy 32 Gigás microSD van, arra veszek fel ha valamit nem tudok megnézni, de ha láttam 99% törlöm is.Engima2-es boxba be a kártya és máris bármit megcsinálhatsz. (A PR-telecom-os kártyát úgy tudom nem párosítottak, volt nálam több Amiko box is, amit eredetileg a PR osztott ügyfeleknek és még benne volt a kártya.)
-
garga01
őstag
Linuxos Engima2 boxok kódoltalannal vesznek fel, amit írtam lentebb pl. Vu+ -ok is, semmi PC-s bűvészkedés nem kell hozzá. De egyik sem az az árkategória, amire megéri pár felvétel miatt költeni. (Le kell tölteni a kölcsönzőből amit fel akar/sz venni azt kész, amúgy is felkerül a netre minden ami a tv-ben van
)
-
garga01
őstag
Ha jól tudom kalásznet van Kaposváron, ami a Tré-nak vmi alvállalata. De ha nem párosított Conax kárya van, akkor Engima2-es boxok jók lehetnek erre a célra. Lent említett FBC tunert én Vu+ boxhoz láttam, máshoz nem tudom van-e. De az biztos, ezek egyik sem az olcsó kategória. Cserébe viszont mindent is tudnak. Én egy Ustym 4K-t használok műhold+digi kábelre, így simán tudok vele felvenni műholdról miközben kábeltv-t nézek, vagy PIP-be rakni őket.
-
garga01
őstag
válasz
atirag #19914 üzenetére
Valami nincs jól beállítva a tv-n. Egyáltalán lefut a digitális keresés, ki tudod választani a keresés során? Vétel jellegét beállítottad kábeltv-re?
Ez egy egész jó segédlet hozzá, hasonlóan kell nálad is működjön.
A gyors keresésénél mindent auto-n hagyj, a frekvencia 330000 legyen, nálam ezzel simán mindent lehoz az "buta" és a smart LG tv is. -
garga01
őstag
válasz
atirag #19911 üzenetére
Elvileg van benne digitális kábeltv tuner. 2 dolgot próbálj ki, ha van F toldód, kösd össze direktben a teraszra menő kábelt, kihagyva az elosztót, lesz-e valamennyi jeled. A 3. kábel is megy egy tv-hez? Mert ha nincs használva, kösd ki, felesleges csillapítás és zavar gyűjtő a rendszerben.
Illetve amit írtam, elsőnek lakásban keresd le az adókat és utána vidd ki a tv-t. Meg tudod nézni manuális keresésnél mennyi jel van, ott mutatja egy kis skálán a tv. -
garga01
őstag
válasz
atirag #19909 üzenetére
Eddig 2-es osztásról beszéltél, 3 lett?
Pedig táp nélkül nem lesz erősített jeled. A távtáplálás lehet, amit írtam, lent lakásban bedugod az adapter, koaxon felküldi a 12V-ot az erősítőnek. Csinálok egy rajzot majd h kell bekötni, összerakni.Viszont! Ma TV pontos típusa? Van benne DVB-C tuner? Mert korábban dvb-T-t írtál, de a kettő nem csereszabatos, és az első "digitális" tv-k nem feltélen tudják a digitális kábelt, csak az antennást, ezért is lehet h nem találtál adót vele.
-
garga01
őstag
válasz
atirag #19907 üzenetére
Inkább az elosztó a kérdés, milyet raktál be? Digi topikban többször volt téma, a gagyi arany címkés, meg a sima bedugósok kerülendők. F csatlakozós (menetes/tekerős ki hogy hívja) a javasolt. Elosztókról korábbi posztom. (még van osztóval egybeépített elosztó).
Olyan, hogy passzív erősítő (ha táp nélkülire gondoltál) nincs. Maximum olyat tudsz csinálni, hogy egy távtáplálásút kötsz be, amihez a 220-as adaptert az egyik tv-nél kötöd be, de itt nagyon figyelni kell az elosztóra és erősítőre hova rakod, szívesen leírom, de elsőnek írd meg milyen elosztót kötöttél be, akár le is fotózhatod.
Más: Érdemes lenne egy beprogramozott tv-t oda vinni, azon van-e jel, vagy fordítva: keresd le bent a tv-n az adókat, hogy biztosan nem a tv-vel van-e gond. -
-
garga01
őstag
válasz
LógaGéza #19888 üzenetére
Jó kis megoldás, habár ez már haladó fokozat, a kérdezőnek már kicsit ágyúval verébre lövés. Nekem E2-es combo box van, távolról bárhonnan rá tudok csatlakozni és streameli az adást mobilra/pc-re.
(Nem vagyok a netes stream ellen, de amúgy az antennás vételtől magasabb rendelkezésre állású megoldás nincs, na meg a teraszra akkor csak 220+tv kell, semmi más.) -
garga01
őstag
válasz
atirag #19870 üzenetére
Szia, nézd meg a tv-d tud-e áramot adni erősítőnek. Erősítő, vagy távtáplált antenna néven szokott lenni. Ha tud ilyet, akkor simán nézhetsz erősítős antennát és nem fog kelleni plusz adapter hozzá (nem mindegyik antennához adnak).
A mindigtv oldalán meg tudod nézni melyik irányok jöhetnek szóba. Beírtam egy random őrbottyáni címet, lásd a képet. Érdemes mind a 2 irányt megpróbálnod, persze az a jobb amerre kilátsz kevesebb tereptárgy (fa,ház,stb.) zavar be, meg persze több jeled van.
Ha van andoridos telefonod, ez az app is tud segíteni a tájolásban: DVBTMap.euAntennából szerintem lepke, yagi és logper jöhet szóba, mindegyikből van erősítős is.
Néhány webshop, ahol érdemes nézelődnöd: [link] [link]
Pl. erősítős logper, erősítős lepke -
garga01
őstag
válasz
-SeveN- #19863 üzenetére
Ez nem (feltétlen) lesz egyszerű dolog, mert pl. a szolgáltató le tudja tiltani, hogy több csatornát kidekódoljon egyszerre a CI modul. Vodafone (exUPC) ezt csinálja biztosan.
Szóval előbb azt kellene kideríteni, hogy a modul enged-e több adót egyszerre.
A másik út amit írtam, ha nincs párosítva a kártya a modullal, akkor sima ügy már. Keress egy ismerőst akinek szintén van modul+kártya és cseréljétek meg a kártyákat, ha utána is megy sima ügy, mert CI modul nélkül egy olvasóban is menni fog.
Viszont én CI modulos külső tunert nem nagyon láttam, esetleg lehet lesz vki aki tud linkelni, de a legtöbb csak egy pendrive méretű stick. Esetleg egy külön CI olvasó jöhet szóba, nem tudom ilyen van-e. -
garga01
őstag
válasz
-SeveN- #19861 üzenetére
Amit -SeveN- linkelt az egy sima set-top-box, neked ez semmire se jó.
Biztos CI olvasó kell neked és nem sima kártyaolvasó?
Mi a mostani eszközöd pontos típusa, talán Technisat CableStar?
Illetve ha CI olvasó kell(ene), azt kéne kideríteni, a kártya+CI modul össze van-e párosítva, mert ha nincs akkor egy olcsó kártyaolvasó is tudja olvasni a kártyát CI modul nélkül. -
garga01
őstag
Simán lehet, hogy ilyen gyenge a hw, ez a box már kezd "réginek" számítani, talán 2013 körül jelenhetett meg. (Egy német 2015-ös tesztben megjelent, így akkor már biztos árulták.)
Félreértés ne essék, nagyon jó készülék a Technisat, van ugyanilyen boxom nekem is, de az "offline" van a mamánál csak tv-zésre beállítva. -
garga01
őstag
válasz
Atomantiii #19828 üzenetére
Szia, részben tudok hozzászólni. Nekem Ustym 4K van és valóban megy mindenféle multistream, sajnos a nyugatni 14 fok még nincs meg mert most nem lát ki oda az antennám, de az Eutelsat 5-ről jön minden francia, olasz adó vele.
Én az Openatv 6.4-es image-et használom, nem lehet, hogy ez attól is függ és ami neked van image nem kezeli jól? A Vu+t nem ismerem, habár én is szemeztem vele, de a multistreamekről érdeklődtem a vétel előtt direkt, azért is döntöttem az Ustym4k melett.(Sajnálom, hogy már te sem vagy ott a netboardon, egyre kevesebb aki érdemben is hozzá tud szólni 1-1 témához...)
-
garga01
őstag
Vegyél egy scart->RCA átalakítót, ezt bedugod és ebbe megy egy RCA->Jack a hangszóróhoz.
Párszáz forintból megvan. Ilyen scart/rca átalakítót a legtöbb elektronikai áruház, bolt árul de még PC-s boltban is kaphatsz akár. Utána meg egy rca-jack kábel kell, azt nézd meg még, a hangszóródba be tudod-e dugni, vagy annak fix jack kábele van-e. -
garga01
őstag
"settop boxok foglalata" -> helyesen a set top box tunerja
(Max akkor lehet foglalatról beszélni, ha cserélhető a tunerje, de akkor meg olyat raksz bele amilyet akarsz.)
Ha nincs ráírva, hogy tudja a másik vételt (C/T), akkor nem is fogja tudni. Volt már nálam sok beltéri egység, eddig egyedül az aliexpressek között volt olyan, amire nem írták rá, de tudta a kábelest is venni. -
garga01
őstag
válasz
Kenderice #19760 üzenetére
ÁÁÁ siettem és le is töltöttem a gépemre, aztán a chrome megnyitotta én meg nem figyeltem
Szóval a ez helyes link a másik utasításhoz. -
garga01
őstag
válasz
Kenderice #19758 üzenetére
Alapból valami hasonlót ír a box, amikor első bekapcsoláskor nincs lekeresve csatorna. Én úgy értelmeztem, hogy nem tudja beállítani a boxot, ezért is linkeltem a leírást.
(közben találtam egy másik használati utasítást is).
De majd nyilatkozik a kérdező, hogy be tud-e lépni a menübe, vagy tényleg 'beragadt' a box. -
garga01
őstag
Magyar nyelvű leírás: itt
Azért írja ki,h no sat found mert ez egy combo tuneres box, tud műholdas, kábeles és földi antennás jelet is fogadni.
Elszőr állítsd át a nyelvet magyarra, könnyebb lesz kezelni.
Neked a menüben a kábeles telepítés kell, ott futtass egy automatikus keresést. Úgy is csinálhatod, hogy beállítod 330 MHz-re a frekvenciát, QAM 256, SR 6000 és NIT keresést indítasz, így lekeresi biztosan az összes adót. -
garga01
őstag
Tehát törölted magad, mert nem tudtad megvárni amíg az admin aktiválja a fiókod? Gratulálok. Ha írtad volna, h vársz rá, írok neki és lehet előbb beenged. De így tárgytalan.
Tehát nem bírtál várni, ergo vagy sürgős kérdésed lett volna, amit máshol megkaptál/találtál vagy tényleg regelni akarttál, de nem bírtad kivárni? Ha az első eset, még megértem, de a másodikban logika nincs
-
garga01
őstag
válasz
farkas-j #19744 üzenetére
Szia,
megtaláltam, ali pc tool a neve, itt linkeltem be.
A kezelése meglehetősen macerás, én sok éve próbáltam, mikor az első Amiko boxom meglett, úgy rémlik ment csak nehezen jött össze. -
garga01
őstag
"A Ts mód is szerepeljen a felvételnél, másképp csak ott tudod lejátszani ahol felvetted"
Erre írtam a választ. AMIKO-n belül ez nem box függő, max szoftver! Fel kell rakni az emu/mcas verziót azokban ott a TS lehetősége, ami általánosan igaz, hogy kódolatlanról bármi máson lehet lejátszani.
@lockdown90: Kódolt TS-be egy egyedi vmit raknak a boxok, alapból a PC sem játsza le, de létezik egy batch "decyprt" program, ami le tudja venni róla a védelmet. Valahol már lehet megírtam a nevét, most nem ugrik be, ha érdekel megnézem.
USB-HDD:
Van egy 1 gigás 2,5 WD HDD-m egy Delock házban, ez eddig több Amiko boxal is ment, lejátszás, felvétel minden. Még 2011-2 körül vettem ezt a hdd házat, akkor 10-15 körül volt az ára de megérte. Ennek van saját USB táp kábele is (adaptert nem adtak hozzá). De amit wassermann linkelt Y kábel is jó, ehhez a házhoz olyan nem kellett, mert alapból tudja. -
garga01
őstag
-
-
garga01
őstag
*emu és mcas szoftver (ha keresi valaki, megtalálja)
Bár én emu-val (kártya, modul nélkül) próbáltam, de gond nélkül ment a felvétel.@cocka: sorry, akkor elbeszéltünk kicsit egymás mellett. Persze én csak technikai oldalról közelítem meg a dolgot, a upc/vodát nem akarom védeni, főleg nem ezt a modulos szerencsétlenkedését
(Nekem Digi + saját műholdas rendszerem van.)
-
garga01
őstag
Megint keverd a dolgokat. A Ci/Ci+ modul teljesen más történet.
Én az előzőben a sima smart kártya kezelésről beszéltem! A kártya nem ugyanaz mint a ci modul.
A sima CI+kártya minden CI-s boxban megy, mivel a CI modul nincs boxhoz/tvhez kötve
CI+ +kártya a neccesebb, ebből indultunk kb. ki az elején. Itt egyedül az lehet a gond, hogy nem lesz hajlandó menni + nélküli fogadóban. De ez megint a kiadótól függ, visszafelé kompatibilis lehet(ne) ha szolgáltató engedné... -
garga01
őstag
Nem. Tényleg felismer mindenféle kódolású kártyát. DE! Egy rakás szolgáltató párosítja a kártyát a saját szolga boxával vagy CI moduljával. Ez nem az Amiko hibája! Verhetsz te hivatalos licenszelt Technisat boxot jó drágán, abba se fog menni, vagy bármelyik engimás boxban sem! HA ki tudod olvasni a boxkeyt és rsa-t hozzá, és beadod az Amikonak vagy engimán az OScamnak, már működik is a kártya. Hogy kell kiolvasni? Felejtsd el, hogy meg tudod csinálni.
Honnan tudod hogy párosított-e a kártya? Szolgáltató és kártya típus alapján utána olvasol. A UPC Nagra kártyái úgy tudom mind ilyenek... (anno a Kudelski Nagra cég volt az egyik legelső aki kitalálta ezt a qvajó fícsört) -
garga01
őstag
Minél idősebb, annál nagyobb az esélye, hogy elromlik. Ezekben a boxoban nem hinném, hogy van valami figyelő, hogy nézze a kondíciót, hibás szektorok számát és figyelmeztesse a usert.
De nem is érdekes, mert a régi boxonak vezetik ki a támogatását, gondolom már kérni nem nagyon lehet, vagy ha meghibásodik nem igazán fognak adni helyette, csak az új vodást. -
garga01
őstag
Az Amiko is alapból csak Conax-ot tud, csak alternatív szoftverrel (nem lic.) lesz univerzális (minden kódolású kártyát felismer)
De ezt most csak a smartkártya nyílásra írtad ugye?
Igen, ez csak a smart kártyára vonatkozik!CI és CI+ fogadó minden ilyen modult tudni kell, hogy olvasson.
@pjen: Szolga boxoban és merevlemezes felvevőkben is előszeretettel döglenek meg HDD-k láttam már ilyet. Főleg, hogy "sima" HDD-ket raktak régen, és jellemzően ezek többet mennek mint egy pc-ben, persze user függő. Hogy manapság milyent raknak, azt nem tudom. Én 24/7 üzemre tervezettet (mint amik a kamerás DVR-ekben vannak) lemezt tennék boxba/felvevőbe.
-
garga01
őstag
A kártyát azért nem ismerte fel valszeg a Technisat, mert annak a beépített olvasója úgy emlékszek Conax-os (az enyém ilyen), a voda/upc kártya meg irdeto vagy nagra, nem tudom pontosan.
A Technisat boxok beépített kártyaolvasója 1 fajta kódolást tud, mert ők hivatalosan fizetik a licenszet utána. Az Amiko is alapból csak Conax-ot tud, csak alternatív szoftverrel (nem lic.) lesz univerzális (minden kódolású kártyát felismer) -
garga01
őstag
Sok boxon nincs rajta a CI+ felirat, hivatalos licensz gondok miatt, de megy vele a ci+ modul. Persze utána kell olvasni, mert sokszor nem mindegy szoftver viszi, stb. (Ezért mondjuk érdemes regelend, nekem nincs voda/upc kábelem, nem nagyon olvasom a topikot csak néha, így nem tudom pontosan melyik boxxal megy a modul).
-
garga01
őstag
Ez nem tv függő alapvetően, hanem hogy a kártya/modul mit tud, engedélyeztek rajta. Létezik olyan modul, ami egyszerre 10 csatornát is dekódol, persze ezt fejállomásra/kábeltv központban használják. Valaki itt írt a PH-n, hogy egy kis társasházban saját közösségi antenna rendszert csináltak mindigtv extrával, 2 előfizetés van (2 kártya+modul), amivel az összes kódoltat kikódolja a fejállomás és ingyenesként megy szétosztva.
-
garga01
őstag
A kártya és a modul külön kérdés.
Én nem tudok róla, hogy általános lenne az, hogy 1 csatornát hajlandó dekódolni egy párosított modul+kártya jelen esetben aUPCVoda a hunyó, a CI modulban van letiltva, hogy egyszerre többet dekódoljon (netboardon volt róla szó többször).Ha sima kártyát adna egy szolgáltató, ott ezt nehezebb kivitelezni, de megoldható.
-
garga01
őstag
A jel csökkentő jó lehet, de szabályozhatót vegyél. Az Invertonak az "átlag" fejekhez képest jobb jel/zaj aránya, erősen felhős, esős, havazós időben is lesz jeled. Nemcsak a jelszint, a minőség is fontos! Ha kevés lenne, lejjjebb tekered a csillapítót legfeljebb, de szerintem nem lesz szükség rá, ki kell próbálnod.
-
garga01
őstag
Szia, nem tudom kaptál-e választ a netboard-on, de én arra tippelnék, hogy "túl erős a jel" a digis boxnak és nem tudja az AGC-t normálisan beállítani, ezért nem jön be a digis box-al.
A Inverto Black ultra, vagy röviden "BU"-nak is becézett fej az egyik legnagyobb nyereséggel rendelkező fej, nehezen vehető műholdakra, vagy kis antennába a legjobb. Nekem van egy 60 centis (aka. kicsi) antennám, abban van egy ugyanilyen fej és az Astra 3-at veszem fele szépen. A webalpon is (és magyar webshopon is)a rövidítésekben szerepel: HGLN, ami annyit tesz: High gain (nagy erősítés, nyereség), low noise=alacsony zajtényező
Szóval a digis boxnak (tipikus low-end szolgáltatói box) rossz az AGC (automatic gain control) kezelése, a fej "túl sok" jelet adhat és a box ezt sztem nem tudja kezelni. A Strong egy jó középkategóriás márka, azért megy azzal. Ha esetleg másik műholdat is akarsz venni, arra elhasználhatod a BU fejet, a Digre (Thor/Intelsat) meg használj egy másikat. Inverto-ból is van más típus.
De nyugodtan dobd fel a kérdést a netboardon, pl. a fej minőség vagy tükör méret topikban. -
garga01
őstag
válasz
beeeeerka #19650 üzenetére
A kérdés általános, de általános választ nem fogsz kapni, mert a szolgáltatói boxokon a HDMI kimeneten (pl az említett T-home) HDCP védelmet használ, ezt nem egyszerű rögzíteni.
De mint lent írtam, Digi, Vodafone (ex UPC kábel), de még műholdas UPC-nél is lehet CI+ modult kérni, amit berakod egy saját boxba és vígan veszel fel vele. Na azért nem mindegy, most akkor milyen szolgáltatód van, vagy elő akarsz fizetni?
(Az más kérdés, hogy én full nem értem mindek vesz fel manapság bárki bármit is, ahogy lentebb írták, a "kölcsönzőből" bármit le lehet szedni fullHD-ben, nemcsak filmet, műsorokat is reklám nélkül - ismerős mondta.)Amit írtál lent Orion STB, egy mezei DVB-T vevő (nem szolga box), ha csak tv-zni akarsz fölösleges nyűg egy smart TV-hez. Sőt, akkor már oszd le a koax jelét, a box-al tudsz felvenni pendrive/HDD-re, ennek a jelét fölösleges hdmi capture eszközzel külön felvenni.
-
garga01
őstag
válasz
beeeeerka #19647 üzenetére
Ez a tv tud minden mostani földi és kábeles vételt:
Tuner típusa: DVB-T2, CI+, DVB-C
Támogatott szabvány: DVB-C (kábel TV-szolgáltatáshoz), CI+, DVB-T2 (földi sugárzáshoz)Nem értem minek a set top box, kb. ki is dobhatnád
, totál fölösleges... a tv is tudja venni, sőt jóval többet, mindigtv extrát is akár.
Kábeltv esetén meg Tré-home-on kívul bármivel megy, mert CI+ fogadója van, A tré meg csak a saját IPTV boxán megy.A set top box meg biztos tud felvenni, habár nagyon noname cucc (full kínai alap cucc, Orionhoz semmi köze, csak megvették a brandet)
Minek a capture card? -
garga01
őstag
válasz
beeeeerka #19644 üzenetére
"Analóg MT stb-m van" analóg?? Az biztos hogy digitális, max van rajta analóg scart/kompozit kimenet. Mi a pontos típusa?
"Igen, van kártya aljzat a TV-n. És akkor bármilyen bejövő HDMI jelet
lehetne rögzíteni - akár külső HDD-re is ?"
Félre érted. Ha mondjuk Voadára vagy mindigtvre fizetsz elő, tudsz kérni CI+ modult, így a tv saját turnéjával tudod nézni az adást (digikábel meg kódolatlan alapból, nem kell modul). Plusz olyan tvről nem is tudok, ami HDMIről venne fel. Ha külső set top boxot használsz, vagy azzal rögzítesz,vagy ci modulra cserélész (ha tudsz). És nem minden tv tudd felvenni se, ez us típustól függ! Írd meg a típusát, vagy keress rá le van írva biztosan, tud-e és hogyan rögzíteni. -
garga01
őstag
válasz
qnadam #19627 üzenetére
main debug: processing request item: CBS Reality, node: Lejátszólista, skip: 0
main debug: rebuilding array of current - root Lejátszólista
main debug: rebuild done - 1 items, index 0
main debug: starting playback of new item
main debug: resyncing on CBS Reality
main debug: CBS Reality is at 0
main debug: creating new input thread
main debug: Creating an input for 'CBS Reality'
main debug: requesting art for new input thread
main debug: using timeshift granularity of 50 MiB
main debug: using timeshift path: C:\Users\user~1\AppData\Local\Temp
main debug: `rtsp://valami.ddns.net:554/?avm=1&freq=786&bw=8&msys=dvbc&mtype=256qam&sr=6900&specinv=0&pids=0,16,17,18,20,4798,4701,810,4714' gives access `rtsp' demux `any' path `valami.ddns.net:554/?avm=1&freq=786&bw=8&msys=dvbc&mtype=256qam&sr=6900&specinv=0&pids=0,16,17,18,20,4798,4701,810,4714'
main debug: creating demux: access='rtsp' demux='any' location='valami.ddns.net:554/?avm=1&freq=786&bw=8&msys=dvbc&mtype=256qam&sr=6900&specinv=0&pids=0,16,17,18,20,4798,4701,810,4714' file='\\valami.ddns.net:554\'
main debug: looking for access_demux module matching "rtsp": 15 candidates
live555 debug: version 2016.11.28
main debug: looking for meta fetcher module matching "any": 1 candidates
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\usern\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\fetcher
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\fetcher
main debug: no meta fetcher modules matched
main debug: looking for art finder module matching "any": 2 candidates
qt debug: IM: Setting an input
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\usern\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\art
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\00_musicbrainz.luac
lua debug: skipping script (unmatched scope) C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\00_musicbrainz.luac
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\01_googleimage.luac
lua debug: skipping script (unmatched scope) C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\01_googleimage.luac
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\02_frenchtv.luac
lua debug: skipping script (unmatched scope) C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\02_frenchtv.luac
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\03_lastfm.luac
lua debug: skipping script (unmatched scope) C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\03_lastfm.luac
main debug: no art finder modules matched
main debug: looking for meta fetcher module matching "any": 1 candidates
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\usern\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\fetcher
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\fetcher
main debug: no meta fetcher modules matched
main debug: looking for art finder module matching "any": 2 candidates
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\usern\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\art
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\00_musicbrainz.luac
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\01_googleimage.luac
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\02_frenchtv.luac
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\03_lastfm.luac
main debug: no art finder modules matched
live555 debug: RTP subsession 'video/MP2T'
live555 debug: setup start: 0.000000 stop:0.000000
main debug: creating demux: access='' demux='ts' location='' file='(null)'
main debug: looking for demux module matching "ts": 55 candidates
live555 debug: We have a timeout of 60 seconds
live555 debug: play start: 0.000000 stop:0.000000
main debug: using access_demux module "live555"
main debug: looking for meta reader module matching "any": 2 candidates
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\usern\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\reader
lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\reader
lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\meta\reader\filename.luac
main debug: no meta reader modules matched
main debug: `rtsp://valami.ddns.net:554/?avm=1&freq=786&bw=8&msys=dvbc&mtype=256qam&sr=6900&specinv=0&pids=0,16,17,18,20,4798,4701,810,4714' successfully opened
live555 warning: no data received in 10s. Switching to TCP
main debug: no demux modules matched
live555 debug: RTP subsession 'video/MP2T'
live555 debug: setup start: 0.000000 stop:0.000000
main debug: creating demux: access='' demux='ts' location='' file='(null)'
main debug: looking for demux module matching "ts": 55 candidates
live555 debug: We have a timeout of 60 seconds
live555 debug: play start: 0.000000 stop:0.000000
live555 error: no data received in 10s, aborting
main debug: EOF reached
main debug: removing module "live555"
main debug: no demux modules matched
main debug: dead input
main debug: changing item without a request (current 0/1)
main debug: nothing to play
qt debug: IM: Deleting the inputBemásoltam, én nem látom mi lehet a gond ebből sajnos. (a userneket kicseréltem benne)
Így néznek ki a portok a tp-linken kinyitva: -
garga01
őstag
Sziasztok,
részben ehhez a topikhoz kapcsolódik ezért ide írok, ha mégsem jó helyen járok, írjátok meg hol érdemes kérdezősköndom.
Korábban írtam, vettem egy Fritzbox 6490 routert, ami a DVB-C jelet IP-re tudja alakítani, 4 tuner van benne.
SD és HD adókra 1-1 m3u listát készít, amiben ilyen sorok vannak pl.
#EXTINF:0,Spektrum Home
#EXTVLCOPT:network-caching=1000
rtsp://192.168.0.100:554/?avm=1&freq=346&bw=8&msys=dvbc&mtype=256qam&sr=6900&specinv=0&pids=0,16,17,18,20,36,37,38,39
Otthon kipróbáltam, ha az ip címet kicserélem a fő routerben (Fritzbox 7390) beálíltott no-ip-s címre, meg kinyitom az 554-es portot, bárhonnan elérem és megy a stream.
Elhoztam máshova ezt a fenti kábeles (FB6490) routert, itt egy TP-Link Archer C7 v4.0 a fő router (van rendes public ip-je, ez osztja lan-on az ip-t).A szolgáltató mind a 2 helyen Digi Optika, nincs NAT egyik helyen sem, rendes public az ip). A TP-linken beállítottam a no-ip-t, kinyottam a portot rajta (a fritzboxnak meg fix ip-t adtam) és nem hajlnadó menni. Már próbáltam dmz-be rakni a Fritzboxot akkor se megy kintről az adás. A VLC csak próbál csatlakozni, a fritz felületén látom a külsős eszköz public ip-jét, tehát a fritz felől elvielg elindul a stream. Mit kellene a tp-linkben állítani? Nem jövök rá, pedig biztosan ott van a gond. Írták egyik oldalon, hogy 5001-5007 közötti portokat is használja, azt is megnyitottam, de semmi eredménye. Tanácstalan vagyok, pedig biztosan a Tp-linkben nincs vamalmi jól beállítva. -
garga01
őstag
válasz
gulyasa #19620 üzenetére
Bocs, nem úgy akartam írni, lehet nem sikerült a hangnemet eltalálnom. Arra akartam célozni, hogy a kérdező jó irányba indult el, csak kell hozzá más is, hogy megoldható legyen amit szeretne.
A PC itt amúgy nem feltétlen jelent rendes pc-t, mert tvheadend,kodi elmegy ehogy írták a többiek is raspberry pi-vel, vagy androidos boxal is, ezeknek meg minimális áramfelvétele van. -
garga01
őstag
válasz
gulyasa #19617 üzenetére
Nagyon jó cucc az a Fritz repeater, nekem DVB-C-s routerem van, hasonló célokkal mint a kérdezőnek. Gyakorlatilag abba a repeaterbe 4 dvb-c tuner van építve úgy, hogy 4 független IP streamet tud kiadni a Fritz hálózaton keresztül. A webes felületéről le tudod kérni az iptv listát m3u fájlban, külön HD és SD adókra, ezt szépen össze lehet szerkeszteni. TVheadend és Kodi is kezelni tudja! Ezek meg vannak linuxra, windowsra vagy akár androidos set top boxra is. Kodival működik biztosan, teszteltem. De neten lehet leírásokat találni, pl.
Szóval ezekkel lehet aztán kombinálni, persze utánajárós,olvasós a dolog. Nekem a mobilra, böngészőre stream volt a lényeg, a felvétellel nem foglalkoztam, azért nem tudok pontosat mondani. Kodival kipróbáltam boxon is megy.
Illetve arra kell figyelni, hogy a vevő oldalon is megfelelő wifi vevő legyen, vagy a legjobb lan kábellel kötni. Mert pl. ha nem a Fritzbox wifijét használtam itthon, akkor akad az adás. Illtve megfelelő portokat kinytiva, dyndns,no-ip,stb.-t beállítva még netről is elérhető az iptv adás amit a Fritz generál.Telefon (VPN-el), VLC simán a dyndn-s címmel módsoított m3u-val is tudott csatlakozni. (Nekem egy Fritzbox 7390 (fő router) + 6490 (switch+dvb-c) van)
-
garga01
őstag
válasz
dokabalint #19610 üzenetére
Drágább boxok között van android/linux rendszerű, kiegészítőket tudsz telepíteni, távolról eléred a box beálíltásait, fájlokat FTP-n/hálózati megosztásként. Vagy tudsz pl. beépíteni HDD-t a belsejébe "fixen".
-
garga01
őstag
Én a modulról beszéltem, azt is kezelik bizonyos boxok.
Minden Amiko box tud felvenni a kódolt adásokról is, de visszajátszani csak azon a boxon tudod, amin felvetted. (Utána már nem kell a kártya benne, mert vmilyen hw id-vel látja el.)
Nagyon régi boxok voltak még olyanok, amik teljesen kódmentesen vettek fel, meg az enigmás, androidosak teljesen kódolatlanként rögzítik a kódolt adásokat. -
garga01
őstag
válasz
norcsu81 #19536 üzenetére
Rövid válasz: nem
A mondat első fele igaz, de inkább úgy helyes ,hogy egy időben több boxon is nézhetsz fizetős csatornákat, úgy, hogy a kártya 1 boxba van berakva és a többi között meg van osztva.
Attól még 1 boxon 1 tv adót tudsz nézni (vagy ahány tunere van, max 2-őt).
Amire te gondolsz, hogy kikódolja a teljes adott frekin lévő TS csomagot minden tv adóra, na iylet nem csinál egyik box se, csak a fejállomások, központi tv rendszerek. -
garga01
őstag
válasz
norcsu81 #19533 üzenetére
Szia,
az első box a TechniStarK2 egy nagyon jó készülék, de nem nagyon lehet újonnan kapni már, viszont Vaterán/Jófogáson/Hardveraprón lehet találni néha jó áron.
Viszont a rossz hír az, hogy a weblapjuk alapján azt írják csak saját set-top box hasnálható. Persze alapból rá tudod dugni a koaxra a saját boxodat, az a kérdés a Vidanet párosítja-e a kártyát a saját boxháoz és milyen kódolást használ.
Mert ha nem párosítja, a legtöbb box (a linkelt Technisat is) alapból a Conax kártyát olvassa, vagy CI modullal más kódolású kártyát is tud fogadni.
A csomagkosztás alapján én arra tippelnék, hogy szinte minden adó kódolt, mert ezt a sok digitális csomagot csak úgy tudják szűrni.
A legjobb ha érdeklődsz egy irodában, vagy szerelőnél aki tudja a technikai dolgokat is, nem csak az ÁSZF-et, vagy ismerősnél érdeklődni, kipróbálni másik boxban a kártyát. Akár csak 2 szolga box között kicserélni a 2 kártyát. Ha felcserélve is megy, nincs párosítva a boxxal és sajátban is menni fog jó eséllyel. -
garga01
őstag
válasz
V.Stryker #19486 üzenetére
Padláson is elég egy jó antenna, nem feltétlen kell kirakni a tetőre. De teraszra jó egy kisebb logper antenna is. Arra figyelj, van passzív és aktív. Aktív antennához kell tápfeladó (az antennába be van építve erősítő). De a legtöbb tv/set top box is tud áramot adni, antenna tápfeszültség vagy aktív antenna néven van a menüben. Passzív antennában nincs extra erősítő. De ha ilyet veszel, utólag lehet erősítősre cserélni a legtöbben a panelt.
-
garga01
őstag
válasz
V.Stryker #19478 üzenetére
Nagyjából hasonlóak, minőségbeli eltérések vannak persze. De azt javaslom, ha nem tudod milyen lenne a vétel a szobaantennával, vagy kérj kölcsön valakitől, vagy egy olcsóbbat vegyél. Mert ha egy olcsóbb antenna nem fog összeszedni semmi jelet, akkor a drágább se lesz sokkal hatékonyabb. Esetleg írd meg helyileg hol vagy és hanyadik emeltről/milyen épületből akarsz adást fogni.
-
garga01
őstag
válasz
koppim #19479 üzenetére
Szia, nem találtam elsőre egyértelműen, de ha nem fontos a kártyás működés, akkor azt jelenti, hogy nincs minden adó kódolva? Illetve a kártyájuk milyen kódolást használ és párosítva van-e a boxxal? A legjobban egy olyan beltérivel járnál szerintem ami CI modult is tud fogadni (pl. Amiko 8260, 8265+), mert akkor a későbbiekben a szolgáltatótól ha tudsz modult kérni, csak berakod a boxba és megy. Persze erre csak akkor van szükség, ha a tv-d nem tudja a digitális kábeltv-t (DVB-C) fogni.
-
garga01
őstag
Elég érdekes kérdésem van.
Kaptam egy elgato eyetv 310 névre hallgató FireWire csatlakozós DVB-S vevőt.
Elvileg ez mac-hez való, de van egy kísértetiesen hasonlító másik box, aminek a neve Fire DTV és ugyanígy néz ki kívülről és elvileg a hw is ugyanaz. A fenti FireDTV-hez van olyan firmware, amivel Win és Mac-el is kompatibilis. Próbaképpen fel akartam tenni a FireDTV driverét, persze nem találta hozzá a Windows. Az INF-ben felvettem a fireDTV hardver azonosítóját így Win10 alatt fel tudtam rakni a drivert. Egy gond van, ahol a win10es gép van firewire kártyával, ott nincs parabola antenna. A szüleimnél van több antenna is, de csak laptopok meg egy XP-s asztali gép. Megcsináltam itt is a trükköt az XP-s driver INF fájlával, de nem hajlandó felmenni a gépre. Van esetleg ötlete valakinek, hogy lehetne megoldani, hogy menjen?
Vagy a FireWire eszköz drivere lehet a gond? (lásd kép)
-
-
garga01
őstag
válasz
francz'70 #19431 üzenetére
Szia! Pontos box típus, vétel jellege (földi/kábel/műhold) és szolgáltató megírása sokat segít a kérdés megválaszolásban. Ezeket írd meg és könnyebb lesz a válaszadás. Box típuson belül pedig még szoftver függő is lehet a kérdés. De általánosságban nem szokott gond lenni az EPG-vel.
-
garga01
őstag
válasz
Doky586 #19427 üzenetére
Megtaláltam, a programot ALI PC tool-nak hívják, pl. innen letölthető, itt van leírás képekkel is, hogy működik. Sok éve volt mikor próbálkoztam vele, de már arra se emlékszek sikerült-e. Viszont a readme-ban van pár megkötés, a legszebb a 32 bites Windows
Config fájlban forrás, cél útvonalakat írd át. DOS-os abalkban fut a dekóder cucc, ékezetek és szóköz kizárt az útvonalban.
-
garga01
őstag
válasz
Doky586 #19425 üzenetére
Nem arra írtam, hogy az lehetetlen. USB vevővel, vagy PCI tunerkártyával (kábel, műholdas, földi) lehet nézni PC-n kódolt adásokat, kártyaolvasóval, vagy megosztással is és ha felveszed, akkor az már dekódolt, sima MPEG adat.
De ezek a 99%-ban ALI-s cpu köré épített boxok nem a konkrét kódolt adatfolyamot rögzítik, amit amúgy a kártyával dekódol a box, hanem a már kódolás mentes, de CPU/box által rárakott védelemmel menti az USB-re a videót. Erre van program, ami bizonyos boxnál dekódolni tudja ezt a cpu-s kódot PC-n. És ehhez az előfizetői kártyának már semmi köze így nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest