Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz nrc #2798 üzenetére

    Jelenlegi ismereteim szerint a Széchenyi-hegyi DVB-T antenna-rendszer több emeletes kialakítású. Elméletileg elképzelhető, hogy az egyes emeletek azonos fázisban, de eltérő amplitúdóval táplálva módosítható a sugárzás "függőleges nyilásszöge" vagy annak irányultsága, a vízszintes polarizáció és körsugárzás jelleg megtartása mellett. Mivel ez fizikai "állítgatást" nem igényel az adóoldalon, bármikor lehet "próbálgatni".

    A megfigyeléseid alapján úgy tűnik visszaáll a "régi rend" és megszűnik az antenna állítgatás problémája, mivel a Száva utca nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Sajnos ez nem volt igazi SFN rendszer. Az már bizonyított a német autópályán haladva az autóban, cca. 150 km/h sebesség mellett. :)

    Minden esetre 2009.04.25-én tervszerű adókarbantartás lesz 00:00-06:00 a Széchenyi-hegyi adón: [link]. Amennyiben fizikai módosítást terveznének vagy nagyobb kísérletezést, akkor azokat ebben az időszakban következmények nélkül megtehetik. ( A DVB-T-re van az AH-nak a DUNA, ATV, HIRTV-vel érvényes szerződése, amely meghatározott rendelkezésre állást és tervezett karbantartást követel meg)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák