Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fisha

őstag

válasz droetker #153 üzenetére

Előkapartam ezt a régi topikot:
    Nektek működnek a sub/idx feliratok. Elvileg támogatja a lejátszó, de nekem még nem sikerült ilyet szóra bírnom. A film mellé teszem, a filmmel azonos néven, mégse látja.

Előre is köszi a válaszokat.
    Fisha

• Ejelhar

senior tag

válasz droetker #147 üzenetére

Szia,

megírtam a scriptet, ki is próbáltam, működik. A kettős keresztek közötti részt kell kimásolni és elmenteni mondjuk playlist.ps1 néven. Csak a kiterjesztés fontos, tetszőleges nevet lehet adni neki, de a kiterjesztés neve (ps1) maradjon. Innen tudja a windows, hogy egy powershell script-el van dolga.
    A Kód:

## ez alatt kezdődik ##
    $BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"
    $PLAYLIST="00playlist.m3u"

foreach ($mappa in Get-ChildItem -Path $BASEDIR -Recurse |
    where {$_.Attributes -eq 'Directory'} | % { $_.Fullname }) {
    $mappa
    Get-ChildItem -Path "$mappa\*" -include *.mp3,*.ogg,*.flac |
    FT -HideTableHeaders -Autosize Name |
    Out-File "$mappa\$PLAYLIST" -Encoding "utf8"
    (Get-Content "$mappa\$PLAYLIST" | Select-Object -Skip 1) |
    Set-Content "$mappa\$PLAYLIST"
    If ((Get-Content "$mappa\$PLAYLIST") -eq $Null) {rm "$mappa\$PLAYLIST"}}
    ## ez felett végződik ##

A használatot inkább egy másik hozzászólásban írom le, úgy áttekinthetőbb.

• Ejelhar

senior tag

válasz droetker #145 üzenetére

Szia,

okay, ez jó hír. A windows 7-et rá lehet venni ilyenekre. Megcsinálom neked, csak egy kis türelmet kérek, mert a munkahelyemen éppen én adom az ügyeletet, és messze sűrűbb vagyok mint gondoltam.
    De holnap estére összeütöm neked ha nem havazok be nagyon.

• Ejelhar

senior tag

válasz droetker #143 üzenetére

Szia,

milyen operációs rendszered van? Esetleg powershell-ben meg tudnám írni, nyálazza végig a Dune diszkjeit, és rakja le a zenét tartalmazó könyvtárakban a playlist.m3u file-t, kitöltve.

• Ejelhar

senior tag

válasz droetker #141 üzenetére

Szia,

tényleg, a progi nem tudja sajnos. Próbálgattam össze-vissza én is, de nem jártam sikerrel, úgy tűnik ez a funkció nem került át a mobilos alkalmazásokra.

De eszembe jutott valami, lehet, nem túl elegáns, de működik. Minden zenét tartalmazó mappába kell csinálni egy m3u kiterjesztésű file-t. Ezt pont lejátszási listára találták ki és a Dune ismeri, tudja mi ez.

A tartalma egyszerű, külön sorban fel kell sorolni a lejátszandó állományokat, a Dune ekkor tudja mi a dolga, a lejátszási listát végrehajtja.

A mobilon pedig ezt kell választani, aminek hatására a Dune le fogja játszani az összes file-t ami a felsorolásban szerepel.

Példa

a "\1977-Tangerine Dream - Sorcerer" könyvtárban csináltam egy "playlist.m3u" nevű állományt, amibe bemásoltam a könyvtár tartalmát, ez szerepel benne:
    01-Main Title.mp3
    02-Search.mp3
    03-The Call.mp3
    04-Creation.mp3
    05-Vengeance.mp3
    06-The Journey.mp3
    07-Grind.mp3
    08-Rain Forest.mp3
    09-Abyss.mp3
    10-The Mountain Road.mp3
    11-Impressions of Sorcerer.mp3
    12-Betrayal (Sorcerer Theme).mp3

Vagyis a könyvtárban található zenei file-ok nevei. A mobilon ide navigáltam, majd a "playlist.m3u" állományt indítottam el.
    Ez így szépen működik, a Dune mobilról vezérelve is a teljes könyvtár tartalmát játssza le.

• Ejelhar

senior tag

válasz droetker #139 üzenetére

Szia,

nekem Dune Smart H1 lejátszóm van, de meglepne, ha a kezelésben eltérések lennének a későbbi típusokhoz képest. Ahogy nézem a firmware update-ket az utóbbi időben, azok a Smart sorozat esetében (atomstabil és nagyon kiforrott volt már a 2012-es és 2013-as kihozatal is) csak azért kellettek, hogy egységesítsék a szoftvert, a régebbi és újabb modellekre ne kelljen alapjaiban más firmware-t kiadni.

Nos, nekem működik, méghozzá úgy, ahogy beállítottam.
    A "Beállítások/Egyéb/Fájböngésző" menüben nálam a következők vannak (csak a releváns részt írom ide):

ENTER-t nyomva egy fájlon: Csak egy fájlt játszik
    Play-t nyomva egy fájlon: Lejátszási lista készítése

E szerint is viselkedik, film vagy zene az mindegy neki. Tehát Enterre csak egy médiafájlt játszik le, Play-t nyomva pedig mindent ami a könyvtárban van.
    Illetve a PLAY esetében visszakérdez ha nem csupán zenei állomány van az adott könyvtárban, hanem kép is.
    Például betallózom a "Tangerine Dream - Firestarter" könyvtárat, amiben megtalálható az egész album, azonban vannak ott jpg képek is, az album borítói. Ekkor nem indítja a lejátszást, hanem megkérdezi mi legyen. A választási lehetőség:

Fotók megtekintése
    Képnézegetés zenelejátszás alatt
    Médiafájlok lejátszása
    Mégsem

Ilyenkor a "Médiafájlok lejátszása" az alapértelmezett, automatikusan erre áll. Magyarán a PLAY-t választva egy olyan könyvtár esetében amiben képek is vannak nem elég PLAY-t nyomni a lejátszáshoz, hanem utána még egy ENTER-t is.

Amúgy lejátszási lista esetében -vagyis például ahogy nekem a PLAY van beállítva most- ha lejátszás közben ENTER-t nyomok a távirányítón, akkor felhozza a lejátszási listát és automatikusan rááll arra az állományra amit éppen lejátszik. A le/föl nyilakkal lehet választani köztük menet közben, majd az ENTER-re átugrik a kiválasztottra.

• Ejelhar

senior tag

válasz droetker #136 üzenetére

Szia,

nekem adroidos telefonom van, ezért csak az adroidos verzióról tudok írni, de gondolom a Dune HD RC mindkét platformon ugyanazt tudja.

Igen, kiírja a az elérési utat, tallózni is lehet, de nem teljesen okay a dolog. Alul nekem van egy ikoncsík, ebben lehet lépkedni. Sorban a következők:

Main Digits Other Mouse More Favorites Sources Now playing Playlist Settings

Na most, azt nem tudom, hogy az ikonok alatti feliratok azok a képen vannak, avagy tényleg feliratok.

Amúgy a Sources pontban lehet a Dune mappái között lépkedni, ekkor a kijelző Felső részén kiírja a teljes elérési utat, a képernyő nagyobb részén pedig annak tartalmát.
    Például nálam most ez a helyzet:

A Dune lejátszóhoz csatlakozik két diszk, ezek nála DuneHD1-nek és DuneHD2-nek vannak elnevezve. A Sources-t választva mutatja a két diszket (a hálózatos erőforrásokat viszont nem, pedig azok is fel vannak véve nálam, vagyis csak a helyi mappákat lehet vele tallózni, eddig nagyon úgy néz ki). A DuneHD2 diszkbe mentem, ott a Filmek mappába, majd a HD mappába, itt pedig kiválasztottam a "salemi boszorkányok (1996) mappát.
    Vagyis a teljes útvonal ez:
    /DuneHD2/Filmek/HD/A salemi boszorkányok (1996)

A felső címsorban a mobil ezt írja:
    Sources/DuneHD2/Filmek/HD/A salemi boszorkányok (1996)

A mobil kijelző középső részében pedig listázza a könyvtár tartalmát. Külön sorban az állományokat, alatta a méretükkel.

A proigi amúgy nekem először reklamált, nem tetszett neki a Dune lejátszó "remote controll" pluginje. Szerinte régi, elavult, pedig a legújabb firmware van a lejátszómon.
    Ezért inkább installáltam a fellelhető legújabbat, ezután a porgi nem reklamált többet.
    Innen tölthető le:
    dune-hd.com/firmware/mobile_apps/dune_plugin_remote_control.2013_07_11.zip

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés