Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Így változat a Xiaomi 16 dizájnja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #147 üzenetére
Szia,
megírtam a scriptet, ki is próbáltam, működik. A kettős keresztek közötti részt kell kimásolni és elmenteni mondjuk playlist.ps1 néven. Csak a kiterjesztés fontos, tetszőleges nevet lehet adni neki, de a kiterjesztés neve (ps1) maradjon. Innen tudja a windows, hogy egy powershell script-el van dolga.
A Kód:## ez alatt kezdődik ##
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"
$PLAYLIST="00playlist.m3u"foreach ($mappa in Get-ChildItem -Path $BASEDIR -Recurse |
where {$_.Attributes -eq 'Directory'} | % { $_.Fullname }) {
$mappa
Get-ChildItem -Path "$mappa\*" -include *.mp3,*.ogg,*.flac |
FT -HideTableHeaders -Autosize Name |
Out-File "$mappa\$PLAYLIST" -Encoding "utf8"
(Get-Content "$mappa\$PLAYLIST" | Select-Object -Skip 1) |
Set-Content "$mappa\$PLAYLIST"
If ((Get-Content "$mappa\$PLAYLIST") -eq $Null) {rm "$mappa\$PLAYLIST"}}
## ez felett végződik ##A használatot inkább egy másik hozzászólásban írom le, úgy áttekinthetőbb.
-
Ejelhar
senior tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #141 üzenetére
Szia,
tényleg, a progi nem tudja sajnos. Próbálgattam össze-vissza én is, de nem jártam sikerrel, úgy tűnik ez a funkció nem került át a mobilos alkalmazásokra.
De eszembe jutott valami, lehet, nem túl elegáns, de működik. Minden zenét tartalmazó mappába kell csinálni egy m3u kiterjesztésű file-t. Ezt pont lejátszási listára találták ki és a Dune ismeri, tudja mi ez.
A tartalma egyszerű, külön sorban fel kell sorolni a lejátszandó állományokat, a Dune ekkor tudja mi a dolga, a lejátszási listát végrehajtja.
A mobilon pedig ezt kell választani, aminek hatására a Dune le fogja játszani az összes file-t ami a felsorolásban szerepel.
Példa
a "\1977-Tangerine Dream - Sorcerer" könyvtárban csináltam egy "playlist.m3u" nevű állományt, amibe bemásoltam a könyvtár tartalmát, ez szerepel benne:
01-Main Title.mp3
02-Search.mp3
03-The Call.mp3
04-Creation.mp3
05-Vengeance.mp3
06-The Journey.mp3
07-Grind.mp3
08-Rain Forest.mp3
09-Abyss.mp3
10-The Mountain Road.mp3
11-Impressions of Sorcerer.mp3
12-Betrayal (Sorcerer Theme).mp3Vagyis a könyvtárban található zenei file-ok nevei. A mobilon ide navigáltam, majd a "playlist.m3u" állományt indítottam el.
Ez így szépen működik, a Dune mobilról vezérelve is a teljes könyvtár tartalmát játssza le. -
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #139 üzenetére
Szia,
nekem Dune Smart H1 lejátszóm van, de meglepne, ha a kezelésben eltérések lennének a későbbi típusokhoz képest. Ahogy nézem a firmware update-ket az utóbbi időben, azok a Smart sorozat esetében (atomstabil és nagyon kiforrott volt már a 2012-es és 2013-as kihozatal is) csak azért kellettek, hogy egységesítsék a szoftvert, a régebbi és újabb modellekre ne kelljen alapjaiban más firmware-t kiadni.
Nos, nekem működik, méghozzá úgy, ahogy beállítottam.
A "Beállítások/Egyéb/Fájböngésző" menüben nálam a következők vannak (csak a releváns részt írom ide):ENTER-t nyomva egy fájlon: Csak egy fájlt játszik
Play-t nyomva egy fájlon: Lejátszási lista készítéseE szerint is viselkedik, film vagy zene az mindegy neki. Tehát Enterre csak egy médiafájlt játszik le, Play-t nyomva pedig mindent ami a könyvtárban van.
Illetve a PLAY esetében visszakérdez ha nem csupán zenei állomány van az adott könyvtárban, hanem kép is.
Például betallózom a "Tangerine Dream - Firestarter" könyvtárat, amiben megtalálható az egész album, azonban vannak ott jpg képek is, az album borítói. Ekkor nem indítja a lejátszást, hanem megkérdezi mi legyen. A választási lehetőség:Fotók megtekintése
Képnézegetés zenelejátszás alatt
Médiafájlok lejátszása
MégsemIlyenkor a "Médiafájlok lejátszása" az alapértelmezett, automatikusan erre áll. Magyarán a PLAY-t választva egy olyan könyvtár esetében amiben képek is vannak nem elég PLAY-t nyomni a lejátszáshoz, hanem utána még egy ENTER-t is.
Amúgy lejátszási lista esetében -vagyis például ahogy nekem a PLAY van beállítva most- ha lejátszás közben ENTER-t nyomok a távirányítón, akkor felhozza a lejátszási listát és automatikusan rááll arra az állományra amit éppen lejátszik. A le/föl nyilakkal lehet választani köztük menet közben, majd az ENTER-re átugrik a kiválasztottra.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #136 üzenetére
Szia,
nekem adroidos telefonom van, ezért csak az adroidos verzióról tudok írni, de gondolom a Dune HD RC mindkét platformon ugyanazt tudja.
Igen, kiírja a az elérési utat, tallózni is lehet, de nem teljesen okay a dolog. Alul nekem van egy ikoncsík, ebben lehet lépkedni. Sorban a következők:
Main Digits Other Mouse More Favorites Sources Now playing Playlist Settings
Na most, azt nem tudom, hogy az ikonok alatti feliratok azok a képen vannak, avagy tényleg feliratok.
Amúgy a Sources pontban lehet a Dune mappái között lépkedni, ekkor a kijelző Felső részén kiírja a teljes elérési utat, a képernyő nagyobb részén pedig annak tartalmát.
Például nálam most ez a helyzet:A Dune lejátszóhoz csatlakozik két diszk, ezek nála DuneHD1-nek és DuneHD2-nek vannak elnevezve. A Sources-t választva mutatja a két diszket (a hálózatos erőforrásokat viszont nem, pedig azok is fel vannak véve nálam, vagyis csak a helyi mappákat lehet vele tallózni, eddig nagyon úgy néz ki). A DuneHD2 diszkbe mentem, ott a Filmek mappába, majd a HD mappába, itt pedig kiválasztottam a "salemi boszorkányok (1996) mappát.
Vagyis a teljes útvonal ez:
/DuneHD2/Filmek/HD/A salemi boszorkányok (1996)A felső címsorban a mobil ezt írja:
Sources/DuneHD2/Filmek/HD/A salemi boszorkányok (1996)A mobil kijelző középső részében pedig listázza a könyvtár tartalmát. Külön sorban az állományokat, alatta a méretükkel.
A proigi amúgy nekem először reklamált, nem tetszett neki a Dune lejátszó "remote controll" pluginje. Szerinte régi, elavult, pedig a legújabb firmware van a lejátszómon.
Ezért inkább installáltam a fellelhető legújabbat, ezután a porgi nem reklamált többet.
Innen tölthető le:
dune-hd.com/firmware/mobile_apps/dune_plugin_remote_control.2013_07_11.zip
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One mobilszolgáltatások
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Akciókamerák
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Horgász topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest