Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Ablakos #512 üzenetére

Pont ilyen problémám volt régebben, kérdezősködtem is drupal.hu-n, aztán végül megírtam magamnak a végső megoldást (egy időben igen aktív voltam drupal.hu-n :) ), de én a Display Suite modult, meg annak valamelyik almodulját telepítve működő megoldást kreáltam, és az adott content type-ra engedélyezni is kellett valamelyik Display Suite layoutot (esetemben elég volt a One Column layout):
    http://drupal.hu/forum/egy-field-%C3%A9rt%C3%A9k%C3%A9b%C5%91l-egy-m%C3%A1sik-field-kre%C3%A1l%C3%A1sa-de-hogyan-kell-ezt-tisztess%C3%A9gesen-csin%C3%A1lni/17092#comment-68484

ha meg szeretnél ismerkedni kicsit jobban a Display Suite-tal, akkor ezek közül a videók közül érdemes párat megnézegetni, akár még ha csak belepörgetsz is, hogy értsd a lényegét, mire jó a modul:
    http://www.youtube.com/playlist?list=PLwyQygmkPsjgddT0sgK5RFXXin2ZY285X

Mindenesetre ez a megoldás, amit végül teszteltem, azért nagyon kényelmes, mert nagyon egyszerű (igaz, ahhoz már picit értened kell, hogy egyáltalán mi az a modul, meg hogyan tudsz egy egyszerűt kreálni, bár az alaplépések kb. ugyanazok, mint az itt belinkelt blokkos cuccnál, csak nyilván a blokkra vonatkozó hookok nem kellenek...), meg admin-felületen át tudod húzogatni a többi fieldhez hasonlóan ezt a saját, új fieldet oda, ahova csak szeretnéd (persze csak ha jól csináltad), és szépen, fájlban tartod a kódjaidat, nem adatbázisba beokádva, ahogy a Computed Field esetében lenne.

Szerk.:
    ja, és azért NEM érdemes ezt a kódot template.php-ben megírni, mert ez NEM sminkhez kötődő feladat. Ilyesmikre modulban kell megírni a kódot. A template.php-be azok a kódok kerüljenek, amik kifejezetten az adott sminkhez ÉS alapvetően megjelenítési feladatokhoz kötődnek.
    Jelen esetben például könnyen elképzelhető, hogy létrehozod ezt a fieldet, de idővel rájössz, hogy az adott smink nem is tetszik, le szeretnéd cserélni valami másikra, mert találtál egy tök jót - na, most az egész kódodat cipelheted át az új smink új template.php-jába. Nem jó, nagyon nem. Már az elején érdemes a jó praktikák szerint csinálni, és jól végiggondolni, minek hol van a helye, hogy ne szívj vele, és ne utólag kelljen rájönnöd számtalan hibádra (mint nekem :DDD). Bár nyilván az ilyen elkerülhetetlen, de okos ember más kárán tanul.

Új hozzászólás Aktív témák