- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát az még várat magára egy darabig.
Csak jó dolgokra beszélem rá erőszakosan az embereket.
Egyébként nagyon örülök neki, hogy ezek nálad is beváltak."Ha jól emlékszem drupal 6-nál a dpm-et használtam, viszont a 7-esben hibával elszállt."
Az hogy lehet? Pedig még a 8-as változatnál is működnie kell a dpm-nek: dpm().Én azért használom a dsm()-et, mert elég beszédes a neve, a drupal_set_message-ből van összerakva.
Ez így pont leírja, amit csinál. A státuszüzenetekhez fogja kiírni szétnyitható változatban a változókat, mármint kibontható, ha nem egy stringről, hanem mondjuk egy tömbről van szó.
A dvm() pedig var_export-ot használ, stb..."Néha meg bekandikál a var_dump(), ha rá kell keresni valamire"
Ez nem biztos, hogy jó ötlet. Mármint pont a var_dump alkalmazása. Nem biztos, hogy ott fogod kiprintelni a változó eredményét, ahol nem töri szét mondjuk a megjelenítést. Viszont ezt áthidalják a Devel modul által elérhető függvények, mert hívnak egy drupal_set_message-et, és akkor a státuszüzenetek közé fog kerülni a változók tartalma.
(Akkor már var_export($valtozo, TRUE), a TRUE-val visszaadja az értéket, ezt meg kiírathatod a megfelelő helyen... áhh, melós, inkább használd a Devel modul sajátjait.
Mondjuk én annak idején, amikor nem ismertem eléggé a Devel modult, felfedeztem a spanyolviaszt, mert egy ilyen függvényt írtam (igaz, ez sem rossz, a célnak megfelel):function var_export_drupal_set_message($var, $text = ' __ ', $output_type = TRUE, $type = 'status') {
// $type: e.g. 'status'
if (is_string($var)) {
$var = htmlentities($var);
}
$msg_to_output =
'
<p>' . $text . ($output_type ? ' (type: ' . gettype($var) . ')' : '') . ':
</p>
<pre>' . var_export($var, TRUE) . '</pre>
<hr />
';
drupal_set_message($msg_to_output, $type);
}Ezt is meghívhatod így:
var_export_drupal_set_message($valtozo, 'ez az én változóm');
Ez kb. ugyanazt csinálja, mint a dvm();.
Szerk.: na, már megint sikerült egy óriási hsz.-t kreálnom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest