- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Tomi0703 #20275 üzenetére
Videózni tökéletes.
Visszanézni viszont kínzás...Ezek a kis akciókamerák nagyon nem iskolai évzáróra valók, arra jobb a telefonod is:
- A nagy látószög miatt minden kicsi és durván torzulnak a szélek
- A kamera kis súlya miatt képtelen leszel stabilan megtartani
- Senki nem látja, hogy kamera van a kezedben, azt hiszik majd, hogy annyira stréber vagy, hogy még most is jelentkezel... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Tomi0703 #19656 üzenetére
Igen. Es szar is, mert nincs semmi vedelme. Egy Dromida akkut ezzel fujtam fel. Erdemes egy jobb tolto venni. 5-10 akkun mar megsporolod az arat. En az elejen nem hasznaltam, azert van ekkora tapasztalatom, hogyan kell megszabadulni a regi akkuktol. Ugyanis a legtobb nem mindjart megy tonkre, hanem kb. egy ev utan.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Tomi0703 #19538 üzenetére
1.
Még nem biztos, hogy vámot/ÁFÁT kell fizetned, lehet, hogy csak a sarokban pihen. Nekem volt már úgy, hogy több mint két hétig pihent a vámon a csomag, majd anélkül engedték el, hogy kerestek volna.2.
Ha fennakad a vámon, akkor kapsz egy levelet (ha az elérhetőséged fel van tüntetve a csomagon és szerencséd van, egy telefont is), hogy vámeljárás alá vették a cuccodat, és küldd vissza a csomag értékét igazoló dokumentumokat (számlát, PayPal bizonylatot, stb), illetve a termék besorolására vonatkozó táblázatot, illetve egyéb nyilatkozatokat tartalmazó nyomtatványt.
Plusz egy másikat, melyben leszel szíves megbízni a Postát 2000 (10000) forintért a vámügyintézés lefolytatására. (Itt jegyezném meg, hogy ez utóbbi költség akkor is felmerül, ha a 10 centes krómozott facsavarod akad el a vámon és a végén az derül ki, hogy sem ÁFÁT, sem vámot nem kell fizetni...).
Amennyiben ez utóbbit nem vagy hajlandó aláírni, akkor a Posta nem intéz semmit. Ha jól emlékszem, 10 vagy 15 nap után visszaküldik a feladónak.Szóval, ha értesítést kapsz, hogy bajság van, akkor megteheted, hogy úgy nyilatkozol, hogy nem veszed át a cuccot. Ez esetben visszakapod a pénzed, de valószínűleg csak azután, hogy a feladóhoz visszaért a csomag.
A listaár vs. diszkont ár tekintetében meg ez van. Én 2 munkanappal (+hétvége) az előtt vettem a Quanum V2-est listaáron, mielőtt a HK kitette a V2 Pro-t (olcsóbban, mint a sima V2-t) és a sima V2 ára hanyatt verte magát. Mivel az EU warehouse árainak frissítésével nem kapkodtak, így a hét napos árgaranciából is "segítettek" kicsúszni. Nem mondom, hogy aljasak voltak, de hogy etikusak nem, az biztos. A 807-es esetében nem látok semmi rossz-indulatot. Rendelj egy akciósat IS. 807-esből mindig elfér még egy a polcon :-)
-
Arti1
aktív tag
válasz
Tomi0703 #19538 üzenetére
BNF sincs 22 alatt, 23.65 vagy hasonló, de ezt már könnyebb levinni 22 alá, mint az RTF-et...
Ha mégsem akadna fenn vámon, elgondolkodnék (ha biztosan le tudod tornázni az árát 22 alá, akkor nem gondolkodnék), hogy inkább fizetek vámmentesen 43 dolcsit és azonnal használom, mint újra megrendelni, várni 2 hetet (vagy megjön, vagy nem, mint az egyszeri lánynál a bál után
) és ha nem sikerült pont 22 alá vinni, akkor újra vámot rizikózni, még várni, stb...
Majd tudósíts -
molnigee
aktív tag
válasz
Tomi0703 #19536 üzenetére
Hát... már csak a híres 200MP-es kamera miatt is megéri
Sami Sami... láncfűrészt csinál a Mi Drone-ból
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Tomi0703 #18824 üzenetére
Annyival jobb, az tény, viszont international nem játszik. Regelésnél írja a szállításí díjakat, kb 50 dodó vagy ilyesmi lenne a szállítás+áfa, így felejtős. Viszont, ha ismét elérhető lesz, akkor be kell ruházni rá, hidd el. Most repkedtem vele, a turnigy után a gyárival mintha nem is menne. Sokkal lomhább.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Tomi0703 #18809 üzenetére
Először én sem értettem, de tettek fel képet a fórumba, Teréz Atya volt, bár jó sokat vissza kell keresned, de megtalálod. Mivel nem a gép belsejébe kell dugni az akksit, hanem csak egy kengyel van, ezért át lehet tolni rajta. A végén és az elején 1-1 centivel lóg túl, abszolult használható, sokkal erősebb a turnigy akksival a gép, és hosszabb az üzemidő is. Amennyiben belefér a keretedbe vegyél ezt eu raktárból a hobbykingen. Kicsivel több mint 3€, a gyári meg 3.88$. Igaz a szállítás drága, 10€, de érdeklődj hátha rendel valaki mostanság onnan és osztoztok a ptkg-en. Ha lehet, euroban fizess, ugy olcsóbb, dollárban, több mint 4 egy akksi.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Tomi0703 #18785 üzenetére
Jo.
U807-be jok a kov akkuk:
JJRC H12C, Dromida Ominus, Nine Eagles Galaxy visitor 6 es ezek Giant Power megfeleloiIronikus modon a Latrax Alias (ez az, amirol az U807-et koppintottak) akku csak az akkutarto faragasaval megy bele. Ezt nem ajanlom, mert nem nagyon talaltam eddig potalkatreszt.
Az 1200mAh GV 3 akkut nem ajanlom, mert tulterheli a gepet. Meg nincs benne vedoelektronika.
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Tomi0703 #18777 üzenetére
Gyárin kívűl ez: turnigy 950 Itt a fórumon ajánlották, nagyon jó, megy tőle a gép rendesen.
Esetleg gyáriból GB-n van, aránylag jó áron, pontokkal lejjebb vihető. -
-
shaddam
aktív tag
-
-
Arti1
aktív tag
válasz
Tomi0703 #18117 üzenetére
Ha jól gondolom, propok is leestek (legalább 2).
Egyszer hasonlóan jártam H8mini-vel, még az elején, zuhanás után 3 prop repült le. Visszaraktam, de egyik oldal forgott, de nem emelt. Ha jobban meghúztam a gázt, átfordította magát, de fölfele semmi. Már gondolkodtam a motorcserén, mikor rájöttem, hogy hiába néztem meg, hova kell melyik prop, mégis fordítva sikerült felrakni, megcseréltem a lusta oldali propokat és ölöm bódottá, újra ment ahogy kell. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Tomi0703 #17674 üzenetére
Igen, arról.
A történet hasonló volt, mint a Fluoreonnál, vagy a 40 dolláros X101-nél. Nem azért ugrottunk rá, mert kellett, hanem azért, mert hihetetlenül olcsón listázták. Csak, míg az MJX esetén scamről volt szó, a katica meg a pók meg is érkezett.A JumpBo esetén vsz. beetetésről volt szó és aki kockáztatott nyert. Ahogy látom, nem csak mi vagyunk elégedettek, az RCGroupsos srácok is hasonló tapasztalatokról számolnak be.
Adj neki egy kis időt, szerintem fel fog bukkanni több helyen is, mert tényleg jól sikerült darab. Az ára is normalizálódni fog, ha a kínálati oldal magához tér. Én egy kicsit a 1505 fölé lőtt árra számítok, 30-35 dollár körül simán vállalható.
Alkatrész még nincs sehol listázva, de a 1505-ös, vagy a Moldy 33041-es propok jók rá (ugyanaz a hexa felfogatás, mint az X5-C-nél, csak kisebbek a pengék), motorokat (716) meg lehet szerezni. Az akku kérdés szintén nem probléma, már tudjuk, hogy a generic 600-as is belemegy.
Az LVC után nálam 15-20 másodpercet repül, szóval hagyja kirepülni az akkut, jelvesztés esetén 4-5 másodpercet vár, majd megcélozza a földet: nincs fly-away. -
-
mgy
senior tag
válasz
Tomi0703 #17119 üzenetére
Be kéne írni valahogy ezt a töltősdit a topikleírásba, oly gyakran előjön.
Van egy skyrc töltő, ami 10e forint körül szokott lenni (tápegység nélkül), az elég sokáig jó, akár több akksi és/vagy nagyobb több cellás akkumulátor töltésére is elég. Imax B6, vagy inkább a B6 mini a neve. Nem is tudom, mi szól a sima mellett, a mini ellenében.
Aztán annál olcsóbban van egy 2-3 cellás akksi töltésére való egyszerű töltő (szintén mikroproc vezérlésű) amin eléggé korlátozottak a lehetőségeid, nem, vagy nem túl nagy tartományban tudsz töltőáramot választani, de legalább biztos lehetsz, hogy nem tölti 4.2V fölé az akksid. BG-n is van, nem akarok linkelni, mert ebből is, meg az imaxból is sok a hamisítvány. -
mgy
senior tag
válasz
Tomi0703 #16493 üzenetére
Tudom, hogy sokan azt írták milyen jó a 3d akksija a minire, nekem nem vált be. Ugyanígy megpróbáltam a 3d propjait is, az sem.
Annál a gépnél nem éri meg, nincs értelme tuninggal foglalkozni, jó úgy, ahogy van bohóckodni. Ha meg rendesen akarsz repülni, veszel valami nagyobbat úgyis.
A töltő kényes kérdés, amilyet megéri venni, annyit úgyse akarsz rá áldozni. Teréz Atyának van mondjuk egy jó tippje, de ahhoz meg forrasztani, vagy legalábbis vadászni kell adaptert.
Az biztos, hogy a LiPo akksi nem az az otthagyom éjszakára kategória. Valószínűleg egy 150mAh-s nem égeti le a házat, csak simán tönkremegy reggelre. Szóval a gyári töltő felejtős, de emellett is mellette ülős. Nem nehéz kiszámolni, ha tökre lemerült, kb. 20 perc-fél óra egy 500-as fejről a töltés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- Facebook és Messenger
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest