- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Blizzardking #66844 üzenetére
En is így vagyok vele.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66844 üzenetére
voltunk kint és próbáltuk egyik gépem 3s en (igaz 1102 10kkv), de nem nagyon ment jobban mint 2s el...szal eleve nem terveztem 3s t de nem is jött meg a kedvem.
...de azért rendeltem tegnap 2db 12A aio-t, ki tudja alapon
nameg mert olcsóbb vt mint a 2s képes lap...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66836 üzenetére
Botrányosan repül az a gép a videó alapján
mondjuk csak bele tekertem, lehet elkaptam valami szörnyű részt... De ahány vidit látok ilyesmi gépekről az csak abban erősít meg, hogy ne értsem létezésük értelmét
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66826 üzenetére
A rizs (vagy akár só, de az a sósav képződés miatt nem javallott) megköti a levegőben lévő párát. Zacskóba zárva egy nedves tárggyal a rizs folyamatosan "szinten alul" tartja a páratartalmat, emiatt a tárgyról a nedvesség könnyebben kipárolog a zacskó levegőjébe (ami aztán megy bele a rizsbe).
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66826 üzenetére
alkoholba érdemesebb fürdetni...
-
DJGABI
addikt
válasz
Blizzardking #66810 üzenetére
szerintem én nem költök rá egy fillért se, azt hiszem fetreng valahol egy 5000--es power bankom, előkeresem, hátra felszíjazom, kész. azt hittem csak én állítottam be rosszul a szíjat, de homlokra feltolni tényleg esélytelen, állandóan visszacsúszik a szememre
-
Atos23
senior tag
válasz
Blizzardking #66779 üzenetére
Nagyon ütött a hozzászólásod!
Asszony sajnos most éppen nincs, de valóban, a gyerek is ott munkálkodik bennem.
Elektronikát otthon is építgető mérnök vagyok, biztosan bele is nézek majd a kiszemelt példány belsejébe.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66790 üzenetére
Mindent gyalult. A verziószámokat rosszul írtam, 4.0.3-ról frissítettem 4.0.5-re. Mindjárt megpróbálom a visszaállítást, csak épp főzök
Szerk.: Működik!
Visszaléptem 4.0.3-ra és UART6-on meglett a jel. Nem értem 4.0.5-ön miért nem volt jó. Vagy lehet, hogy a sok kombinálás és próbálkozás közepette csak az maradt ki, hogy UART6?
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #66779 üzenetére
Ez mennyire igaz
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66728 üzenetére
Saját értelmezésem és eddigi olvasataim alapján:
A toothpick "osztály" 1-3S platformra épülő ultrakönnyű, alsó akksis, vékony karú, általában AIO stack-et használó típus/stílus, jellemzően 70-200 mm közötti méretben 1,5-5"-os propellerrel. Küllemre egy kb kocka alakú központi blokkból és ahhoz aránytalanul vékony karokkal kapcsolódó, relatíve nagy motorokból áll.
A whoop propellervédővel felszerelt, általában teljesen műanyag vázas (már vannak kivételek főleg a GEPRC vonalon), általában szintén AIO stack-et hordozó "osztály" 1-2S platformon. Ezek a toothpick-hez képest alulmotorizáltak, de méretük is kisebb (60-120 mm) és a propvédőnek hála akár benti használatra is alkalmasak. Mivel kevésbé kihegyezett a súly-tolóerő arány, ezért kialakult a cinewhoop alkategória RunCam Split, Caddx Turtle vagy akár Tarsier és társai felhasználásával.
Más: alant pillanatkép az EV800 / Tobyrich összehasonlító videóból.
Igen, más a DVR képarány (habár a szemüvegben azonos volt), de azon kívül tökugyanaz. A vétel kicsit jobb volt a Toby-n, mert Realacc TripleFeed + Realacc Pagoda volt rajta a gyári botok helyett, míg az EV800-on a gyári gomba.
-
Peaceliker
addikt
válasz
jaja, toothpick névre ugrálnak páran, mert hogy az Kabab vázának neve...pedig nem ő szarta a spanyolviszat, de mindegy is
Nekem toothpick class
De elvileg "Ultra-light micro"
-
vandor01
senior tag
válasz
a miniaturizálást megprobalták... csak zsakutca volt... BAT100.. SP95...
kismennyisegben eladott és gyártott de legalább gyenge minusegu cuccokbol...olyan átfedések vannak ma már hogy jol megfogalmazni?
Whoop?
gyenge tejfolosdoboz muanyagbol kialakitott propellervedős gép 40mm tol 5"-igToothpick?
extra konnyu de legalabb vekony es torekeny fogpiszka vastagsagu carbon vazas gép 40mm tol 5"-ig -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66632 üzenetére
Gyorsabb, de nem sokkal. Vagyis attól függ hogy érted. Egy-egy pillanatra eléri a végsebességét már ebben a videóban is, de ahogy írtam nem hajtottam agyon szegényt. Ha akarod csinálok neked egy végsebességtesztet az új akksikkal
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66625 üzenetére
Igen, aztán jött a park biztonsági őre (emberke a videó végén közeledik hozzám) és elküldött a búsba
Az én throttle limitem a kezem. Nem akartam bokorba mászkálni utána
Egyébként a kamera állásán látható, hogy csak krúzolgattam, mert inkább felfelé néz mint előre.
(#66626) syler123
A 65 mm-es Furibee F36 szobadrónomra raktam tavaly egy noname 12 eurós AIO mikro kamerát. Viccen kívül annak is van ilyen "jó" képe. Ez van, ezt kell szeretni :/ (Vagy ajánlotok esetleg jobbat azonos súlyban?)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66629 üzenetére
elsőn a racer van az nem a sima nano2
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #66610 üzenetére
Updatet PC csinálok és ott szoktam diff-t vissza tenni, így nem tudom, hogy a speedy be mit csinál. Speedy bee-t csak gyors átkonfigurálásokra szoktam használni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66610 üzenetére
sosem próbálok visszarakni mentést
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66596 üzenetére
ezekkel egy baj van és saját káromon tanultam meg...expoztam anno és ahogy jött a skill vettem le és kb újra kellett tanulnom
most szuper rate van pl, de az ugye nem gázra.
Mondjuk nekem az nem jön be ha ilyen 30-40% on már bika a gép, mert ott nem kényelmes nekem a stick, de ezzel nem tudok mit kezdeni, mert gázra expo marhára nem jött be, th mid meg csak expot tesz rá sajna
-
krazo
csendes tag
válasz
Blizzardking #66552 üzenetére
Még csak ismerkedem a témával. Gondoltam ez a 8000Ft-os gép jó lesz gyakorolni. Költeni erre valóban nem szabad. Sok pénzem és időm egyelőre nincs rá. Később valamilyen Bugs lesz a nyerő, esetleg Fimi A3. Versenyezni nem fogok, videózni használnám pl. nyaraláskor.
A fogaskerekek fogai megvannak, elkopni nem volt ideje, egy próbát megér. A kamera képe nem tűnik rossznak(az árához képest) sd kártyára rögzít.
Bármilyen motovezérlőre rárakhatok bármilyen motort? Nem számít a teljesítmény vagy hogy kefés, brushless ? Csak érdekel, az e32hw nem fog új motort kapni. Nagy valószínűséggel bontás lesz a vége.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66557 üzenetére
most láttam egy elég terjedelmes antiwashout tune leírást, aszerint egy sima propout kevés.
Amit én észre vettem, hogy nekem akkor csinálja nagyon a gép amikor akku kicsúszik. Szóval inkább súly pont dolog lesz ez. És egy propout bizonyos esetekben a centrifugalis erők változása miatt mehet tól annyit ezen hogy ott jobb lesz. Akku elhelyezessel érdemes lehet játszani -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66507 üzenetére
rosszul fogalmaztam... arra gondolok, hogy másik kamokhoz képest ennek kevesebb a fov horizontálisan és több vertikálisan (vagy fordítva) és szerintem azért olyan fura/zavaró.
támasztásnál én is gondoltam rá, hogy kamera alatti likba tekerek csavart csak félek, hogy az szétcsapja kamot.
de lehet ez lesz meg szivacs vagy fogom és lecserélem egy értelmes TPU canopyra -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66492 üzenetére
A shaftet védem nem a prop lecsúszástól félek
Illetve ezek 1mmes tengelyesek, szal ebben az esetben fogselyem sincs annyi ami elég lenne, de az más kérdésmajd vmi csinibb csavarokat szerzek be idővel mert lencsefejűből csak vagy túl rövid vagy túl hosszú van
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66481 üzenetére
papír forma nem sok, csak esélyes hogy 3br minőségibb mint az alja 0803
kisebb gap, erősebb mágnes tán real csapágy ilyesmi...vagy semmi difi nincs, az is benne van -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66476 üzenetére
3br ből nekem 08028 16kkv nagyon bejött
amúgy trashcan 1102 vel 36,5g ur85 1102 sailfly canopy és aio 41,5g
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #66477 üzenetére
Súly vagy méret miatt kategóriát ugrik a szállítási költség.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66474 üzenetére
de úgy meg nehéz lesz, akkor 1102 kell
amúgy nekem vázból egy pici hiányzik meg eltörtem már 3-5 propot, csúnyákat kapott bent,de 3br mocik bírják eddig...tinyhawk ok még propot sem cseréltem 250 start alatt, pedig vázat már rommá törtem egyet
-
DJGABI
addikt
válasz
Blizzardking #66413 üzenetére
ez sztem nem a phantom/mavic/spark tulajoknak szól. nyilván 1-2 pénzes kézinejsztát beleugrik, de gyanítom inkább az fpv racereknek/ilyen mr steele féle playboyoknak készül... aztán ahogy fentebb is írták majd szépen lecsorog a kínaiakoknak köszönhetően olcsó kategóriába is. mondjuk ilyen HD FPV kickstarterek már régóta vannak: [fpv.blue] (rcgroups topicja '16-os) [herelink] és ha azt nézem ezekhez a "noname" megoldásokhoz képest már nem sokkal drágább a didzsiájé, nem kell attól parázni h egyik napról a másikra megszűnik a cég (support)
épített gps-es kameraplatformhoz is kb a naza a goto szal azért régóta gondolnak a dyi-kodókra..
-
Peaceliker
addikt
válasz
na ez jó, majd kipróbálom...és akkor maradt gyári trashcan canopy? amúgy ahhoz még vmi szivacs a kamera alá dolgot mondtak.
marha jó a 85ös 1102 es build sztem érdemes egyet összedobni
közben fs is mutatta hogy jön ő is valamivel...csak okosabban, stackra fogatható nyákkal, standard kamera mérettel és állítják hogy már meglévő szemcsikkel megy majd (de azt nem is értem hogy)...de ha csak egy modult kell venni, még az is istenes lehet
-
vandor01
senior tag
válasz
azert nem kell tulzasokba esni mavic veron.... max egy pedállost....
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #66394 üzenetére
Igen az oldalának kell a gép felé néznie. Az omni antennáknak pont felette és alatta van a gyenge pontjuk.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66400 üzenetére
ilyen vázzal repülök. ebbe swappolt sailflyal és sztem elég jó, repidő meg marha jó
kertben 50% gáz körül krúzolok (ha kérsz dobok dvr t)11kkv t sztem 2 col lefogja már, azt tippelem sokkal erősebb nem lesz csak zabál, mint toothpicken...de amint megjött 1103 11kkv lesz teszt (egy szettet kinyírtam
)
08028 1s en és 2s en is 2 ágúra vágott 4 ágú újfajta kk val faja, arról raktam nerég vidit
1102 t nem kell lebecsülni, nagyon könnyű és nem gyenge cserébe alig eszik, engem meglepett
sztem erősebb mint anno 1103 racerstar vt -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66390 üzenetére
mármint mibe? Attól függ
anno nem vt még más csak 1103 abból is szarok
85x be csak normál 4 csavaros moci megy be, inno 1103 7500kv sztem amit én bele tennékamúgy 1102 kis súlynál többet repül, sztem nagyon eltalált kis mocik ezek...és nem is gyengék
1102 10kkv t most dobom majd be egy trashcanbe próbára, bár oda 13500at vettem vna ha permanens terv lenne az a konfig
viszont 75mmes 08028 16kkv még 1s el is annyira marhára bejön hogy nemtom most mit kezdjek a frissen érkezett 0802 18kkv mocikkal...épüljön egy 65mm is??
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #66392 üzenetére
De az, viszont valószínűleg nem sokat ér.
Ha nem tapasztalod, hogy kicsi lenne a jel, esetleg szétesne a kép, akkor nem biztos, hogy számodra megéri váltani.Nekem a játszótéren két fa után minimumra esik a jel a cyclops-on. Ehhez hozzájárul a rossz fejtartás is.
Illetve az aomway patch antenna se túl acélos. -
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #66387 üzenetére
Szerintem van értelme cserélni. Ha csak magad körül repkedsz akkor 2db jobb fajta omni antennára (egymástól 90°-ra állítva). Ha elhagyatott épületben (bando), akkor legalább egy patch és irányba állva.
Nekem egyelőre a MenaceRC Periscope tetszik, mellé egy Pico vagy Thrasher.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66387 üzenetére
Amúgy én nem repülök messzire, szal nem mentem ennek utána.
De épület mögé 2.4 es rendszer nem lesz jó akkor LR rendszer kell ami 900 alatt megy. Meg ilyesmire 1.2es videó lenne a faja de azt sajna nem fejlesztették pedig adnáNekem 08028 is megérzi a pár grammot is szal a könnyebb akku felé mennék.
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #66373 üzenetére
ha mar lud? legyen kover!
az XM hatotavja a gyarto altal 600meter
az XM+ full range masfel km!habar kis tenyernyi gépre a 200mw-s VTX-hez elég az XM is konyebb 1g vs 1,6g
-
DJGABI
addikt
válasz
Blizzardking #66333 üzenetére
mivel ajánlott amúgy tisztítani? bugs6 nagyobb, ott fogkefe + mosószeres vízzel próbálkoztam a leszerelt propellerek meg a talp környékén. trashcannél nem tudom, de nekem is már tiszta zöld, csak ott már a pcb is. nagy volt a fű, na
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66333 üzenetére
Nekem már ez a szintű zölddzsuva is bántja a szemem...
Megfigyelhető a szokatlan RX-antenna elhelyezés. Nos eredetileg volt gyorskötöző és hőcső is (lásd gyorskötöző maradéka), de egy kigyorsításnál a függőleges antenna valahogy bekerült a jobb hátsó propellerhez, ami szó szerint lerántotta róla az alaposan rázsugorított hőcsövet. Az itt látható megoldást azóta feljavítottam egy kisebb hőcsővel, de alapvetően így maradt -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66330 üzenetére
A terület, ahol általában repülök egy önkormányzati telek a vasútvonal és egy bevásárlóközpont között. Sokan jönnek kutyát sétáltatni, biciklizni, meg a sarkon van a jehova tanúinak valami klubháza, ezért ha akarnám se tehetném meg, hogy úgy repüljek, ahogy te írod
A Kis Kék Szaros sebességét még nem mértem (becsültem), mert ahhoz a régi mezőre kéne kimennem, de az bicikli távolságon túl van. A Böszmére DVR és Google Maps alapján ott mértem anno kb 80 km/h-t, ez viszont nagyságrendekkel erősebb. Ha teszem azt 120 km/h-val belevágódsz valakibe/valamibe (pl. autóba), akkor még ez a 260 gramm is okozhat nagyon durva következményeket. Még nem tudtam eldönteni, hogy a kéknek a gyorsulása ilyen brutális csak vagy a végsebessége is autópályára való
A kép három elemből áll össze: kamera és annak beállítása (Caddx Turtle V2, a mostani generációból ezt mondják a legjobbnak), ND8-as filter (a természetes és enyhe elmosódás effektért, illetve a vibrációk és jello ellen - most leírva tűnt fel, hogy emiatt is néz ki ennyivel simábbnak a felvétel az első tesztekhez képest
) és egy kis utólagos color grading/color correction a vágóprogramban. Ez utóbbit magam kísérletezem ki, egyelőre csak egy napos, egy naplementés és egy fekete-fehér beállítást állítottam elő, ami passzol az ízlésemhez. Összehasonlító gif újra feltöltve: a kevésbé színezett eredeti változat szándékosan ilyen tompa, mert ott a részletgazdagság számít, a színeket az utómunka hozza ki igazán.
(#66331) mrbig
Hát ja, ha már kifizettem a Graphene akksikat, akkor használjam is az extra merevítést, nemde?
A kemény tárgyaktól való félelem mellett azért sem szeretek proximity-t repülni ilyen és hasonló helyszíneken, mert nem akarom elrondítani a drónt zöld maszattal. Egy kevés már így is van rajta, de fűnyírónak ott a Böszme. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66324 üzenetére
Nálam inkább az a probléma, hogy túlságosan féltem a gépeket. Összesen talán kétszer ütköztem március óta Böszmével, a Kis Kék Szaros még teljesen érintetlen, a Kuka pedig kisebb koccanásokat kivéve szintén ép. Nem merek annyit vállalni velük mint mondjuk LiftOff-ban, mert én raktam össze őket és kötődöm hozzájuk. Nomeg többnyire drága hobbi csak úgy tördelni őket
Legalábbis eddig így volt, aztán most, hogy megvan a Kis Kék Szaros - ami két nagyságrenddel komolyabb cucc Böszménél - az öreget már nem féltem annyira.
<<Főhősünk ekkor ferdén lepillantott a polcon heverő drónra, amely a baljóslatú mosolyt látva hirtelen összerezzent.>>Apropó, a kékkel kezdünk összebarátkozni, már nem olyan ijesztő az ereje
YouTube alert! Az irányításba és a kreatív repülésbe még vissza kell szoknom, az elmúlt három hétben esett az eső és tökre kirázódtam belőle...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66321 üzenetére
Igen, emlegettem már itt, hogy nekem is akkor jött skill jelentős, amikor bent, olyan 3x4 (vagy kisebb helyen) nyolcasoztam két szék körül egy moddolt babyhawkal
hát ebben a vidiben nagyon kijön, hogy a 85mm es stabilabb és fürgébb...de az tök más kategória már sztem. De 40mmre bentre nekem nem kell 2s...trashcan a kivétel, mert az 1s el nem működik, mondhatjuk úgy
-
molnigee
aktív tag
válasz
Blizzardking #66321 üzenetére
Nekem akkor nőtt a precizitás, mikor elkezdtem anno kapuzni.
Akkor jossz rá hogy a géped nem is oda megy ahova te akarod, hanem csak ahova puffan nagyjából arra amerre szeretnéd. Ráadásul akkor tanulod meg throttle controllt.
Ugyanez lehet lakásban is, kicsi a hely, vagy pontos vagy, vagy puffansz. -
cd334
tag
válasz
Blizzardking #66312 üzenetére
Az eredeti moci az happymodel 0703 19kkv volt. A 1102 mocik a 85mm gépben vannak, egyszer lehet kipróbálom, de most nagyon összeállt 85mm és emiatt azt most nem szedném szét.
Szerintem 1102 13500kv 1S-n akár működhet is, keress ilyen konfigra youtube-on és nézd meg hogy repül. -
Blizzardking
őstag
válasz
Blizzardking #66303 üzenetére
Na szóval az volt a gond, hogy reboot után mindig pit módban indult, amit onnan lehet kiszúrni, hogy villog rajta egy kék led, ami egyébként a teljesítményt jelzi. Ha 25mW, akkor folyamatosan világít. Át kellett rakni race módból free módba valami al-al konfig menüben, és most úgy indul ahogy hagytam. Mértem áramot is, aksiról. Gép disarm.
Pit mód - 630 mA
24 mW - 750 mA
50 mW - 850 mA
100 mW - 980 mA
200 mW - 1,45 Ará van forrasztva az fc-re, de le fogom mérni mennyit eszik csak az fc kamera cucc nélkül.
Nem sok ez így?Normális hogy majd' egy Ampert bekajál üresben?
Illetve még egy kérdésem lenne, a smart audióban nem 25-50-100-200mW-ot látok, hanem 25-200-500-800-at. Lehet ezzel valamit csinálni? Nem a világvége, csak ha be lehet állítani, adnám.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Blizzardking #66302 üzenetére
Meg van a megoldás, leírom este ha valaki érdekel, csak most húznom kell edzésre. A kurva pit mód volt és a smart audio. Ha nyomkodtam rajta a gombot, megjavult, ha a SmA-val akartam teljesítményt változtatni, nem csinálta. Most csinálja valamiért.
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #66289 üzenetére
ezen nem kene fennakadni.... hetente jonnek ki ujabb es ujabb kamerak ilyen olyan lencsekkel! nekem ahany gép annyi kamera es lencse! szepen neznek ki meg lencseket is cserélgetnék repulés elott
az AIO-rol a runcam foxer caddx -re csak 1x kell atszokni ez kb 2 het minden masnap repulve! utanna eszre se veszed mi van..... ja csak azt ha visszamesz AIO-ra.... el akarsz menni szemeszhez mert mi a fos homalyos csuva retek ez meg az EOS utan is nem hogy egy runcam 3-as 12mm-es optika utan!?mondjuk lehet alap foxer FOV 135 utan masik kamcsi FOV 170/180 -al.... azert be lehet halazni??
nincs mas! eroltesd! a kamcsit dontsd fel a gépen meg a kamcsival 90fokot bezárva a horizontra
en azert maradtam a 4/3 mellett mert fuggolegesen tobbet lehet látni mint a 16/9 nel.... a gep meg akar 90 fokot is dolhet! de biztos vagyok benne ha mar az ember jol kezeli a gépet azaz tudja fixen dontva tolni 1000x-el akkor jobbra ballra tobbet szeretne latni mint le es fel! pl kerulgetni a kapukat! szoval oda a 16/9 jobb lehet mint a 4/3.....
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #66289 üzenetére
Próbáld ki a Runcam nano 2-t. Ugyanakkora mint az EOS2 Kappható itthon is, kb két nap alatt nálad van.
-
mrbig
csendes tag
válasz
Blizzardking #66287 üzenetére
Már az is sokat számít, ha 16:9-ben nézed és nem 4:3-ban. Nekem nem tartott sokáig átszokni rá, talán ha 2-3 alkalom kellett maximum.
-
mrbig
csendes tag
válasz
Blizzardking #66283 üzenetére
Képarányt nem tudod átállítani vevő oldalon?
Én a 16:9-est használom 16:9-es kijelzővel, nekem nem volt nagyon durva a váltás. Igaz első alkalommal azt éreztem, hogy ki akarok szállni, mert olyan lassúnak tűnt benne minden.
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #66281 üzenetére
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66232 üzenetére
Dronbiztositas. Mindenre, beleertve a 2700 forintos akarmit is igen. A jogvédők most kardoskodnak, hogy 250g-ig eleg legyen a szemelyi felelossegbiztositas (a jatekokra amugy mar most is az vonatkozik, de egy jatek nem repul olyan gyorsan mint a trashcan es nem szemuveggel iranyitod, azert nem hulyek ok sem).
Ja amugy ha eddig nem szurodott volna at nehany kommentemen, en Nemetorszagban elek, itt mashogy mennek a dolgok. Ha valami torvenybe van irva akkor azt betartjak es betartatjak, nem arcoskodasbol hanem mert ugy mukodik a tarsadalom. A nehezebb uton tapasztaltam meg ezt, mar kulon list of shame van fenntartva a koltaegvetesben az ilyen-olyan bunteteseknek, stb
Mas: ha mar videokat linkelgetunk, megzenesitettem a delelotti instagramos klipet.
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #66227 üzenetére
ez itt a varos vegen szinte falun?
1x jott oda egy biztonsagi or hogy a kastélyban forgatás van és nem tenne jot a kosztumös filmnek a dron megjelenése a filmvasznonmegbeszeltuk hogy 2 hetig forgatnak addig nem jövök
raktam fel a kastélyparkrol 4 videot....
szinte ugyanaz mind max csak a repido es a kamera összehasonlitás miatt érdemes ranézni1407 - Runcam micro Swift2 /5perc
1306 - Foxer Monster PRO /7perc
Diatone - Foxer Arrow PRO /4perc
Elf88 - Caddx EOS2 /4perc -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66227 üzenetére
Egyszerű. Kell a drónbiztosítás és tulajdonosi beleegyezés. Biztosításom van, de a várostól véletlenül most nem kértem repülési engedélyt
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #66207 üzenetére
2x2-es nem elég?
2-es az áramnak....2-es Vin/Vout....
ja nem mert Smaudi... azaz 5dik.... -
mrbig
csendes tag
válasz
Blizzardking #66183 üzenetére
Blizzardking: nálam AKK vtx-en a kamera tápkimenet gyakorlatilag párhuzamosan van kötve a bemenettel. Ezért szerintem kb ugyanaz, hogy a vtx-ről vagy az fc-ről megy a kamera, inkább az számít, hogy mikor tudod jobban elvezetni a vezetékeket, lehetőleg a zajforrásoktól minél távolabb.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #66183 üzenetére
Minél közelebb vagy a zajforráshoz (általában a motorok és/vagy ESC), annál jobban átjön a képben. Az akksira közvetlenül biztosan nem tenném, a leírtak alapján az FC-ről kéne táplálni a VTX-et. A kamerának véleményem szerint mindegy, mert amikor zizis vagy kifakul a kép egy-egy manőver közben az tudtommal a VTX miatt van. Az a legérzékenyebb.
Az pedig nem számít, hogy VTX-ről táplálod a kamerát, csak kicsit nagyobb lesz az áramerősség. De mivel ez egy adott lehetőség, így gondolom méretezve lett rá az áramkör. Igazából ízlés dolga.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66152 üzenetére
Nem azt mondom hogy nem tud a gép szépen repülni, hanem hogy nem olyan stabil,mint egy nagy. Plusz kakaó kevesebb van és amíg noob az ember addig az pont marha jól jön ha vmit elnéz. Power nélkül meg puff lesz tuti
De ha kicsiben gondolkodunk akkor sztem tinyhawk vagy egy "toothpick" mindkettő nagyon stabil és barátságosan viselkedik.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66115 üzenetére
Ez hülyeség, anno sem voltak kis gépek, 5 collal kezdtük. Persze az igaz, hogy gyengébbek vtak meg 3s. De erősebb nagyobb géppel könnyebb repülni, kicsikkel nehéz repülni azokhoz képest.
Akinek meg nincs esze második gépnél sem lesz(#66116) Toncsi
nem ajánlanám ezeket, mindekinek hullanak ki belőle cuccok. Tyro meg olyan kretén vázban van, hogy sírok.
(#66117) eltonleonida
Ég és föld. Neked a kamerás gépek után azért is lenne szerintem jobb a nagyobb gép, mert azok nyugisabbak stabilabbak. Kis gépek kis idegbeteg ugribugrik.
Nagy gép nagy mező kezdésnek
(#66118) Blizzardking
Ez igaz tinyhawk tán kivétel, az vmi iszonyat stabil out of box.
És igen gorpo t nemtom minek akarnak kezdők egyből, sztem ha valaki erre született akkor olyan 100 start acroban mire értékelhető videót tud. Ha valaki olyan mint én akkor sosem fog
(#66120) SpydeR3412
zsír köszi, 1,5 óra azért bőven jó, akkor rápróbálok
-
eltonleonida
csendes tag
válasz
Blizzardking #66115 üzenetére
Igen, az véletlen ment a kosárba a promó miatt xD
Igen, mondták hogy kezdjek kisebbel, csak nem tudom hogy érzetre annál mennyi a különbség.
Illetve van open field ahol gyakorolhatok, magamon kivül nem veszélyeztetek senkit xDD -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66073 üzenetére
igen én is arra gondolok, de vmi nagyon másnak tűnik, na mindegy, csak nem térek napirendre hogy miért nem úgy viselkedik mint várom
(#66074) Blizzardking
takonypistoly
ennek az az egy hátránya van hogy repülés nélkül sokat nem lehet áram alatt mert kiolvad -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66070 üzenetére
ki vagyok akadva hogy miért nem úgy érzem egyik gépet mint a többi másikat amikor ugyan azok kb mindenben és másra már nem tudok gondolni.
jön nano2 felrakom 08028 at trash re megyek egy kört... ha nem jött meg a buggy akkor megyek egyet nano2 vel is... ha másnak tűnik akkor ugyan olyan gyors a gép mint másik akkor fov miatt tűnik lassúnak. Csak Tinyfrog sem tűnt vmi veszettnek az volt fura bár abba kb 2 start ment bele, de lehet vissza építem tesztre xDNa ilyesmi pákát rendeltem ma mert pót pákát veszem elő és akkor kell pót pót :-D
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Blizzardking #66056 üzenetére
Ok, nem tagadom: párszor fejre esett és kapott némi füvet is
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66045 üzenetére
jaja, sztem napokban lett harang elérhető, jofejseg... lehet választani hogy 1102 vagy 03
Kk moci egyedi felfogatasu meg nehéz is én Happymodel mocit venném -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66040 üzenetére
Az hogy takarékosebb az tuti, power kérdés annyi KV mit tud...de az tuti, hogy lesz nyomatéka 4 ágú prophoz is elég szal lehet még gyengébb sem lesz
De vidit csak egyet találtam amin 13500kv 1102 vt 1s el és nem 65mm en
(#66041) Saccco
igen, nagyon jól látszik ezeknél a kis mociknál hogy szenvednek...eszméletlen melegek az meg azért van.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking #66040 üzenetére
Elképzelhető. Kabab emlegeti mindig, hogy 500kv is elég lehet egy ilyen kicsi motornál, hogy átessen a túlzott fogyasztásba.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #66036 üzenetére
Igen, gyári 3 agú prop úgy van tekerve hogy vissza felé forogva nem emel eleget. Hozzá teszem ezzel is elég fing vt a turtle most meg egy ideje megint nincs is, fene tudja miért.
ezeket a propokat rá tudod heggeszteni úgy hogy ne jöjjön le ha húz akkor sem, de más milyet szerintem nem nagyon, de vissza felé sztem nem lesz optimális amit művel.
Vegyél 1102 13500kv t 1,5ös tengellyel ha 2s is kell akkor 10kkv is elég lehet. Van több vidi hogy írják hogy erősebb de cserébe többet is repül vele.
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #66006 üzenetére
Az acro trainer módot én is ajánlom a kezdőknwk, nekem sokat segített. Annyi hogy a max. dölésszöget cli-ben feltettem 50 fokra.
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #65966 üzenetére
Felvettem mit alkot a gimbal, szerintem annak a hibája, mert ha megrángatom, akkor kirepülök 3 akkut hiba nélkül. Azért elég sok helyen olvasni hibákat a távval kapcsolatban, volt egy videó, ahol konkrétan egy árúsítónál hegyekben állt a hibás Jumper táv, mert az pl disarmolta magát, egyik csatorna random elkezdet olyan jelet tolni, amit nem kellene, pl aux1-et egy pillanatra feltolta, pont elég arra hogy disarm legyen.
Nem tudom mennyire látszik a kijelző miatt, de ha elengedem a gimbalt, az bemegy szépen középre, de a kijelzőn az érték lassan ereszkedik... Próbáltam úgy venni hogy a kijelző is látszódjon, meg a gimbal is hogy elengedtem, de nem nagyon jött össze.
Neked melyik verziójú OpenTx van fent? Nekem a 2.2.2, lehet ezt sem ártana frissíteni 2.2.3-ra.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65958 üzenetére
Igen, más az intenzitás. Sailfly-X be is azért akarok bele próbálni 300 as körüli 2s akkut mert a 6p marha sok, kiég az agyam.
Nekem 20p max ami még ok összesen , de már kifongat az is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65956 üzenetére
nyilván nem, bár nem is élném... pont ezért nincs
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65953 üzenetére
mondjuk az én fejemben annyira meg sem fordul, hogy baj ha leesik a gép...nem ahhoz vagyok szokva, hogy nem esik le
-
DJGABI
addikt
válasz
Blizzardking #65939 üzenetére
Igazából azt a részét nem csináltam meg mert koppra jók voltak az értékek gyárilag is a végállásokban. Compass meg gyro ki van kapcsolva acroban, nem?
-
Blizzardking
őstag
válasz
Blizzardking #65939 üzenetére
Slendriánul írtam (és megnéztem újra a videót), szóval a csatornák 1000 és 2000 között legyenek, 1500 legyen a közepe, és a stick low threshold valamivel 1000 fölött (nekem ez 1020) és a stick hight threshold ugyanennyivel (szimmetrikusan) 2000 alatt. Pl 1980. Az a cél, hogy a kar teljes kitérése egy nagyon pici holtsávval a végén a teljes vezérlési tartományt átfogja.
-
DJGABI
addikt
válasz
Blizzardking #65913 üzenetére
nálatok amúgy nem melegszik istentelenül? már pár perc usb konfigolás után is a kamera környékén baromi meleg, még talán pici műanyag szag is jön... működik rendesen, csak érdekes
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #65913 üzenetére
Mármint fogselyemmel átkötik a motort és a propellert?
Az össz repülési időm eddig nagyjából 14-17 másodperc közé tehető, tényleg csak kipróbáltam. Ha a lerepülő propeller maradó probléma lesz, akkor viszont kipróbálom én is ezt a módszert
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65862 üzenetére
ez egy vadi új gép, csak nincs már benne semmi.
motor tövében kábel forrasztások gyárilag kakik vagyis sokszor elenged a kábel én arra gondolok ezzel is ott lehet gond.
Ki is lehet mérni. Bármelyik két kábel között kell ellenállást mérni. Mind a 3 kombinációban ugyan akkor ellenállást kell mérni. -
DJGABI
addikt
válasz
Blizzardking #65856 üzenetére
motor lesz sajna. esc, csati jónak tűnik. másik motort erre a csatira dugva megy, ezt a motort másik -működőre- rákötve ugyanúgy nem pörög. elején kézzel megpörgetve is éreztem h szorul rendesen. szét még nem szedtem. damn you kínai minőségellenőrzés....
flysky távval összelövéshez van vmi howto? a mellé tett fecni nem túl bőbeszédű. jó, tudom, egy autó használati útmutatójába se írják le az elindulást... csak mégis merre. mert kb erre az armolásra is csak random nyomogatásra jöttem rá. de amúgy fura, néha disarmol. van hogy amikor leveszem a throttle-t armolhatok újra, van hogy csak simán jobbra-balra yaw után.. furi.
betaflightot géppel összelőttem, beállításokba nem nagyon mentem bele. ebben az állapotában nem sok értelmét láttam
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #65856 üzenetére
Ezt néztem, de az LST S2-t inkább meghagyom a kefés gépeimre, a Frogon csavarral kell rögzíteni a camot, szeretném ha így is maradna, inkább egy odaillő kamerát veszek.
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #65751 üzenetére
Nem tudtam hogy ennyivel orvosolható. Annyit tudtam, hogy nem az esc füstöl el, hanem az 5V regulator.
Akkor lehet bepróbálok majd egy reddevilt, bár ha bejön majd a Tinyfrog, akkor el leszek azzal.
-
vandor01
senior tag
válasz
Blizzardking #65751 üzenetére
de a kepek alapjan a reddevilen mar ilyen csatlakozo kabel van! azaz kondis!
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65660 üzenetére
lehet kapni, tán hkn is láttam de bgn tuti
-
syler123
veterán
válasz
Blizzardking #65588 üzenetére
Az X9 lite-ra mondtam hogy gagyi az anyaga, nem a Jumperre. Nekem a Gimbal-al annyi bajom van, hogy a rugó a jobb kart nem mindig hozza centerbe, -3-4es értéket mutat, míg el nem húzom párszor oldalra és visszarántja magát párszor, akkor újra nullás értékre kerül. Utána rendben van.
Nekem is a Fekete hall sensoros van.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65586 üzenetére
jó kérdés, életemben először használom. Nekem default hangerőn van, kertben bőven hallom. Nem túl hangos de tök elég. Hasznos
-
varadigabor
senior tag
válasz
X9 lite is hall gimbal is asszem
-
syler123
veterán
válasz
Hát mert nagyon nem hibátlan a Jumper... Mondom ezt Jumper t12 tulajként. Mondjuk még mindig inkább Jumper T12, mint az x9 lite... Olyan utolsó semmiérő szappantartó műanyagból van, hogy az nemigaz... Olyan érzéssel tölt el amikor ránézek, mint egy torkon ledugott ujj
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65542 üzenetére
Ez mondhatni egy másik gép
Nagyon más motorok, vastagabb, nehezebb váz. Kv meg majd a fele.
Amúgy toothpick en erőltetik a 3s t sokat (5a esc ek sülnek is meg), de sztem fölös 2s fölé menni. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Blizzardking #65500 üzenetére
Szerintem is kellemes, ha a videó alatt hallatszik a drón hangja. Akár a Steele-féle "csak a drón és nincs zene", akár a JohnnyFPV-féle "kellemes zene halk drónzümmögéssel" változatról beszélünk.
Viszont vannak akiket halálra idegesít, ismerek én is olyat.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jah azt komolyan gondoltam, én is gramm náci vagyok.
És tényleg marha sokat számít. És tényleg csak annyi a difi? Gyanús nekem ez.
plusz nem "odavaló" adóra kell zsugor cső az is vagy + fél g
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Melyik az a Mobula vtx?
-
mrbig
csendes tag
válasz
Blizzardking #65490 üzenetére
Most van 20% kupon az új Runcam Nano 2-őn, így ugyanannyiba kerül mint az EOS2. Csak sajnos úgy tűnik még csúszik a szállítás.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #65493 üzenetére
csak a súly számít, ekkora gépeknél meg főleg
-
cd334
tag
válasz
Hang nálam az utolsó utáni szempont. Motorok zaja nem érdekel, ha lesz dvr, akkor inkább keverek alá valami zenét.
-
Peaceliker
addikt
válasz
sokszor értékelhetetlen a hang amit ezek küldenek
prop által fújt levegő zaja csúnya tud lenni
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking #65488 üzenetére
A rögzítés. A mobula vtx szépen rögzíthető a whoop vázba nem kell ügyeskedni vele, illetve kicsit könyebb. A mobula vtx is változtatható teljesítményű. Egyébként mind1, mert már megrendeltem, de azért köszi!
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz
Blizzardking #65194 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ. Próbáltam BF-ban pörgetni a motorokat egyenként, nem tűnik úgy, hogy ütne, próbáltam propellerel és anélkül is. Lecseréltem a propellereket gemfan 3 ágúra, de az meg elég paszentos és valahol beleér a vázba. Viszont kevésbé remegett a kép. Motorba nem tudom mehetett-e bele vmi, már az első felszállás óta ilyen. Lehet szétszedem. Szeretik ezek a wd40-et?
-
ot93
senior tag
válasz
Blizzardking #65164 üzenetére
Hát nemtom, szerintem minden töltő tud a bemenőtől más feszen tölteni
a lényeg, hogy legyen elég kakajó. Nekem egy régi asus laptophoz való tápról megy, ami 90W-ot tud, így ennyi teljesítményig nem leszek gondban, bármilyen akkut is akarok tölteni. Habár 80W-ra állítottam a max. felvételt, ezt ha nem tetted te is tedd meg szerintem a táp tudása függvényében, mert akkor a tápegység határait nem fogja feszegetni a töltő...
a firmwerét meg lehet érdemes frissítened, mert az enyém pl. a gyárival valami hibát produkált (már nem emlékeszem pontosan, ventivel volt valami). De ha faszán működik akkor nem szükséges. -
WinZol
aktív tag
válasz
Blizzardking #64651 üzenetére
Üdv!
A nagy lelkesedésben kerestem egy multimétert.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem az általad linkelt board is párhuzamosan tölt.Nekem ilyen van a polcon.
Ez simán párhuzamosan van kötve.
-
Geller72
veterán
válasz
Blizzardking #64644 üzenetére
UP-S6-om van, semmi bajom vele.
De még él és itt a best buy is:
BoldClash P01 1s Charger + 5pcs 3.8V 300mah Mindez all in 19.58 euróért.. -
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking #64651 üzenetére
Ezek a töltők mondjuk pont hulladékok. Hamar halnak meg pontatlanok, nem túl gyorsan balanceol (mondjuk neked az kb mindegy). Talán egy b6(akár az ac) mini valamivel jobb, de esélyes hogy az sem sokkal. Vagy inkább skyrc s60. Az AC és megbízható gyártmány (legalábbis nagyobb tesói azok).
Para board meg random, bár nekem egy olcsóbb 1 töltést bírt, aztán második összedugásnál füst. Olyat nézz ami csatornánként van biztosítva...jah ez pont olyan
-
mrbig
csendes tag
válasz
Blizzardking #64649 üzenetére
Hát ehhez látni kellene a bekötését, de nem hiszem, hogy sorba kötné őket. 90%, hogy párhuzamosan tölti azokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged