Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android szakmai topik
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 17 - alap
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
Hello!
Hogyan bírhatom rá az 1,73GHz-es Dothanomat, hogy ne 606MHz-en, hanem a névleges sebességén fusson?
Előre is kösz a választ!
p. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
énis rég néztem be ide, de gondolom ezt a topicot nem vetted még észre
[link], amugy grat a cucchoz, dothan isten, a64-nél messze jobb sztem, a gyűri hűtőt meg nyugodtan vedd le 5v-ra is akár, simán elbirja, a hőfokmérőnek pedig ne higgy mert csal össze vissza az átalakító miatt a legtöbb lap.. ha kellenek szorzóállító+fsb ráncigáló cuccok akkor tudok segiteni megvan még az összes progim am dothan-hez kellett. a passzív hűtés simán megoldható, fercsa 2700mhz-en használja egy Scythe NCU-val 
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Látom teljesen elhagyatott a téma. Mindenki megszabadult már a Dothan-jétől?

Azért legalább a tapasztalatotokat megoszthatnátok, ha valaki cserélt hűtőt a CT-479-es gyáriról.
p -
parandroid
félisten
Nos, mivel nekem is sikerült megszereznem álmaim asztali konfigját (ha jól tudom, Brasil procija volt), gondoltam beszámolok róla, hogy mire jutottam vele.
Konfig:
Pentium M760 2,0GHz
Asus P4P800-VM mATX
Asus CT-479 átalakító a hozzáadott gyári hűtővel
2x512MB 400MHz Kingmax RAM duálban
Egyelőre hiányzik a gépből a VGA, az alaplapi integrálz cuccot használom, az eredményei siralmasak, még a Heroes3-at sem biztos, hogy el merem indítani vele.
Amit még szerezni kell hozzá, az egy normális ház és egy megbízható, jó táp, pillanatnyilag egy 400W-os Codegen táp hajtja a konfigot egy teljesen noname házban.
Az első tapasztalat az volt, hogy az átalakítóhoz kapott hűtő bár bőven elegendő a procihoz - alapon 40 fok körül tartja, és terhelve sem igen megy 45 fok fölé -, viszont elég hangos. 3500-as fordulatról SpeedFan-nel 2100 RPM-re levéve már normális zajszintet produkál.
Ha már van potenciál a prociban, kicsit meghúztam ClockGen-nel. Sajnos 2500 MHz-nél már hibát ad a SuperPi, 2400-on viszont még minden teszt stabilan futott (SuperPi 1M: 33mp, 2M: 1:27). Hogy ne kelljen a hűtőt hallgatni, így leszabályoztam 2100 RPM-re, ez a 2400 MHz-en futó processzor max 51 fokig melegedett - jóformán még az üzemi hőmérsékletet is alig érte el.
Mindeközben az FSB 160MHz-re lett növelve, a memóriák pedig az alap 333MHz helyett400-on jártak.
Teszteredményeket még majd hozok, hátha valakit érdekel, egyelőre elsősoran a stabilitást és a hőmérdékletet vizsgáltam, ezekkel úgy fest, nem lesz gond.
Néhány kérdésem is akad: próbálkozott már valaki hűtőcserével? Lehetséges valamelyik klasszikus Zalman hűtő problémamentes ráapplikálása erre az átalakítóra? Érdemes csak a ventilátort lecserélni rajta? Megoldható, hogy a proci teljesen passzívan menjen (természetesen nem húzva)? Próbálkoztam az RMClock-kal is, de nekem a SpeedStep nem akar működni. Lehetséges, hogy ez nem minden lappal képes együtt működni?
Köszönöm a figyelmet, és előre is hálás vagyok a válaszokért,
p -
Sziasztok!
Lenne egy kérésem felétek! Szeretnék kérni Tőletek Everest riportokat, csak olyan kell, amiben a sebességet teszteli. Szeretnék csinálni Saját célra egy CPU összahasonlító táblázatot, és ahhoz kellenének CPU eredmények!
Köszönöm!
Üdv.: Dezsi -
LuckyL
őstag
na jó, akit esetleg érdekel ilyen 2.0 dothan prockó olcsón, az itt érdeklődjön:
[link] -
LuckyL
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Szerintetek mennyi lehet a reális értéke egy ilyen procinak?:
SL7SM
2.0/2M/533
természetesen 479-es foglalat, és dothan!
Lenne nekem 2db eladó, azért kérdezem! Előre is köszi az infókat, ha esetleg valakit érdekel megvételre, árajánlattal együtt jelentkezzen! -
MUŁĐER
addikt
hellósztok
nekem van egy 1,73 ghz-es 2 Mb-cahce-s Dothan procim, és a HD videók szaggatnak, eléggé...haver 3000+ -os AMD-én tök simán megy..ne már hogy ennyivel genygébb a Dothan..minden másban kb egy szinten teljesít a kettő proci.. (super pi, stb...) -
Ja no
aktív tag
köszi,
a 333-as ddr fel sem tűnt
Amúgy erős gépet szeretnék összerakni, de nem játékra, hanem cipelős gépnek, amihez a noti karcsú lenne. ( vagy rettenetesen drága; nekem...)
Amit az ASUS N4L-VM DH lap ismertetőjében írnak, hogy 945/955/975 a csipszetje, azt hogy kell érteni? Vagy van rajta mindhárom? -
gerjus
senior tag
Hat szerintem nem nagyon , agp , 333 as ddr meg a regi deli hid szerintem semmikeppen sem !! Persze attol fugg mire kell a gep ha letoltogepnek kell akkor teljesen mind1 persz , de csalokaka ezek a lapok mivel integralt vga van a legtobbon es elegge dragak nem csak emiatt de amiatt is !!
Szerintem maradj a 915 nel !
-
Ja no
aktív tag
up
-
Ja no
aktív tag
szerintetek érdemes még 855-ös csipszetü deszkát választani, vagy jobb a 915?
( mini-ITX-ben több 855-öst találtam )
Meg tudtok-e esetleg olyan DC-DC konverterről, amit az epiákhoz használnak, de nagyobb telejsítményű? (12VDC ről megcsinál mindent, amit egy ATX szabványú alaplap kér és kb 150W-os) -
VINIKOR
senior tag
Csak érdekesség képen utánnaérdeklődtem az MSI 915GM Speedster-FA4 lapnak. ''Potom'' 38E Ft-be kerül.
Itt a weboldala: [link]
Erre közvetlenül nem megy rá a 478-as Pentium M? És átalakítóval a 479-es?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest