Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

Nos, mivel nekem is sikerült megszereznem álmaim asztali konfigját (ha jól tudom, Brasil procija volt), gondoltam beszámolok róla, hogy mire jutottam vele.

Konfig:
    Pentium M760 2,0GHz
    Asus P4P800-VM mATX
    Asus CT-479 átalakító a hozzáadott gyári hűtővel
    2x512MB 400MHz Kingmax RAM duálban

Egyelőre hiányzik a gépből a VGA, az alaplapi integrálz cuccot használom, az eredményei siralmasak, még a Heroes3-at sem biztos, hogy el merem indítani vele. :D Amit még szerezni kell hozzá, az egy normális ház és egy megbízható, jó táp, pillanatnyilag egy 400W-os Codegen táp hajtja a konfigot egy teljesen noname házban.

Az első tapasztalat az volt, hogy az átalakítóhoz kapott hűtő bár bőven elegendő a procihoz - alapon 40 fok körül tartja, és terhelve sem igen megy 45 fok fölé -, viszont elég hangos. 3500-as fordulatról SpeedFan-nel 2100 RPM-re levéve már normális zajszintet produkál.

Ha már van potenciál a prociban, kicsit meghúztam ClockGen-nel. Sajnos 2500 MHz-nél már hibát ad a SuperPi, 2400-on viszont még minden teszt stabilan futott (SuperPi 1M: 33mp, 2M: 1:27). Hogy ne kelljen a hűtőt hallgatni, így leszabályoztam 2100 RPM-re, ez a 2400 MHz-en futó processzor max 51 fokig melegedett - jóformán még az üzemi hőmérsékletet is alig érte el. :D Mindeközben az FSB 160MHz-re lett növelve, a memóriák pedig az alap 333MHz helyett400-on jártak.

Teszteredményeket még majd hozok, hátha valakit érdekel, egyelőre elsősoran a stabilitást és a hőmérdékletet vizsgáltam, ezekkel úgy fest, nem lesz gond.

Néhány kérdésem is akad: próbálkozott már valaki hűtőcserével? Lehetséges valamelyik klasszikus Zalman hűtő problémamentes ráapplikálása erre az átalakítóra? Érdemes csak a ventilátort lecserélni rajta? Megoldható, hogy a proci teljesen passzívan menjen (természetesen nem húzva)? Próbálkoztam az RMClock-kal is, de nekem a SpeedStep nem akar működni. Lehetséges, hogy ez nem minden lappal képes együtt működni?

Köszönöm a figyelmet, és előre is hálás vagyok a válaszokért,

p

Új hozzászólás Aktív témák