Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megérkezett a Fairphone szerelhető fejhallgatójának új generációja
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
nah akkor ezekben a lapokban lehet Pentium M procikat használni:
Átalakítóval Pentium M ready lapok:
P4P800 SE (Atleast BIOS 1008)
P4P800-VM (Atleast BIOS 1016)
P4C800-E Deluxe (Atleast BIOS 1021)
P4GD1 (Atleast BIOS 1005)
P4GPL-X (Atleast BIOS 0205)
Átalakító nélküli Pentium M lapok:
AOpen i915Ga-HFS (ATX)
AOpen i855GMEm-LFS (mATX)
AOpen i915GMm-HFS (mATX)
Commell LV-671 (mITX ?)
DFI 855GME-MGF (mATX)
MSI 915GM Speedster-FA4 (mATX)
namost a i945-ös lapok miatt van szép kis kavar, ugye azok core duo/solo -t fogadnak, de akkor nem fogadhatnak egyszerre pentium m-eket is, mert más a tűkiosztás, tehát sok helyen még kavar van mert egyszerre írják ki őket, és nemkizárt hogy az én felsorolásomból is maradt ki lap, nemtudom sok szervercumókat gyártó cégnek lehet még pentium m lapja ami még ennyire se népszerű, én ennyiről tudok
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Fel lettem vilagositva by Fercsa
kipbrobaltam az RM clock nevu progit es beallitod mi alapjan szabalyozza , tokeletesen mukodik nekem teljesitmeny alapjan allitja a szorzot vissza 9 re voltot leveszi ha kell akkor visszarakja eszre sem veszed frnakon mukodik !! 
Ugyhogy megoldottak !
-
gerjus
senior tag
Mert elkapott a gepszij mint mindig, nemtudok megmaradni valami melett megha tokeletes is sajna ez van , mindig van hova tovabb menni ennyi , ja es SCSI t akarok ahhoz meg 64 bites PCI X slott koll hogy rendesen menjen
, 9xx es p4 lesz ,
De mint irtam is a topikban ha erdekel johetsz ide kiprobalhatod tesztelheted , jatszhatsz rajta amit szeretnel !
-
Achill3uS
nagyúr
nekem egy pont 1,73-mas (dothan 740) van átalakítóval egy P4C800-E DLX lapban, ez 1,35v-on 2400mhz-en stabil, mellette 400mhz 2-2-2-5 időízítésű ramokkal superpi 1M tesztben 30.657s-t érek el, előző A64 3000+@2800mhz / 620mhz 2,5-4-3-7 konfig ment ennyit, szóval órajelben sokkal lentebb hozza az A64-ek teljesítményét, játékokban is ugyanolyan gyorsak 64bit ide vagy oda, egyedül filmdekódolásnál lassabbak állítólag, abban nincs tapasztalatom

de nézegess teszteket rájössz hogy nagyon fain cucc ez
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
-
Elrood
őstag
Alaplap: pl.: AOpen i855GMEm-LFS , AOpen i915GMm-HFS. Ezekkel átalakító nélkül műkődik. SpeedStep tuti működik ezekben.
(Megj.: Celeron M -k, Pentium M-kből van lebutítva, felezett cache, és SpeedStep gyárilag ki van kapcsolva, de a fogyasztásuk ugyanannyi, tehát TDP25W -s családba tartoznak ők is.)
Sajnos két gond van ezekkel a lapokkal. Magyarországon alig lehet szerezni, és nagyon nagyon drágák.
Átalakítő: Asus CT-479. Ezzel elvileg bármilyen s478-s Asus alaplapban működik a pentium/celeron m, de bővebb információt az asus oldaláról: [link]. SpeedStep, ph! teszt szerint sajnos nem müxik: [link]
Ezt már lehet szerezni, és az Asus S478-s alaplapot se nehéz beszerezni. Pl. itt lehet átalakítót szerezni: [link].
Proc. spec.ben az a 100 fok azt jelenti, hogy addig van hitelesítve a proci, tehát 100 fok felett nagy valószínűséggel azonnal leég a proci.
Úgy tudom, hogy ezekben, amit felsoroltam, csak a banias/dothan magos p m-k működnek. Tehát Yonah és későbbi társai nem
. -
gerjus
senior tag
Hat igen akad kulonbseg , mig a pentium 4 mobil procikban 512 vagy max 1 mega cache van addig a pentium M ekben 2 ! A pentium 4 ekben van ugyan HT is de teljesitmenyben messze vannak a pentium M tol gazdasagossagban szinten , kevesebb ho, kevesebb aramfelvet ... es mint tudjuk a pentium M ek felhuzva egesz szep dolgokat produkalnak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kb ennyi de majd kijavitanak a guruk![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy kis onreklam nem kell osszerakni vedd meg keszen [link]![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Huh ordogos lett ez a hsz.
Nemtom nootebookhoz nincsen tapasztalatom de mintha a 855 lapkakeszlet ha az van benn 160 FSb ig engedne de lehet tevedek ...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Pentium M-hez 479-es lapok leginkább mATX-esek, ha kell linkelek majd párat
, 9xx es p4 lesz ,

mind zajban
.