Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
Én nem értem, mért nem a két rész közötti űrt töltik ki?!?! Persze, szép és jó lesz,de engem (meg persze aki a sorozat rajongóit) az érdekli hogy mi történt a 2016 után, miután elküldött Hayden mindket egy ismeretlen helyre,hogyan szereztük meg a Doom fortresst,illetve az új praetor suitot..... mindegy,nagy duzzogva város
addig is Rip and Tear!!! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Közben összeszedtem a maradék két toyt is, szóval kempény 100 %.
tl;dr:
Hmmm...az új, eredeti anyagba visszanyúló dizájnok alapvetően (egy-két kivételtéől eltekintve, pl. revenant) jobbak, az egész játék sokkal színesebb. Ez nem tudom, hogy mennyire gyerebe; a [2016] metálabb volt, és a soundtrack tálalása is hangsúlyosabb, jobb volt, csakúgy az intro és outro (amiket még YT-ról is többször visszanéz az ember, mert a tökély egy-egy formája). Az előd sötétségével ellentétben itt a legtöbbször elég jók a fényviszonyok, más alaphangulatot áraszt, néha még valahogy kevés is az árnyék.A környezet is sokkal változatosabb, ezzel követvén a DOOM II-t; ebben a kontextusban a [2016] valóban az első DOOM iterációja az industrial/hellscape irányvonallal, míg az Eternal a másodiké a nagyobb alapterületekkel, nyílt terek bátrabb használatával, valamint a több map theme okán.
Néhány helyen zavart, hogy nem lehet bizonyos tárgyakra felnyekleni, hogy onnan valahová tovább bucskaszaltózz; sok helyszín egy kissé statikusnak, bedobozoltnak hat. Az ütközéskezelés (collision detection) is valahogy légies, "fojtott", a geometria nem az, aminek látszik, és ez kvéjkerként kicsinál.
A folyamatos map updatemindenlófasznyomonkövethető miatt itt 1 kivételével az összes levelt kimaxolva zártam, kevesebb a felfedezés feeling, mint a [2016]-ban, s bár a pályák jóval nagyobbak és változatosabbak lettek, jóval hangsúlyosabb a vertikalitás, mégis néha mintha kicsit kevesebb lenne az exploring feel, főleg a "secreteknél". Az old school mapos részleteket nyitó, titkos kallantyúkat is hiányoltam.
A gun play gut, bár a szétszecskázott tetemek ottmaradásához kéne az a processzoridő.., a fegyverek és hangjaik is osztósabbak, mint 4 évvel ezelőtt. A dash-sel hamar megbarátkoztam, a legtöbb ugri-bugri elsőre sikerült (miután láttam, hogy mit kell csinálni, szinte biztos) de tudod(?) mit gondolok az UT-s movementről; mé nem lehet inkább a vajsima folyást forszírozni a stop-motion idegzsába helyett?
A sztori. Veri intereszting, fless meg ilyenek, de pls. Én aszittem, Dézi lehalt, oszt Ragnarök.
Biztos elégültek sokat maguknak, mikor a rokokós irodalmi angol reléket buzerálták. )) Mindenesetre a Fortress, mint központi hub, jópofa, bár úgy méginkább az lenne, ha a gameplay nem lenne teljesen szájbarágósan lineáris.
A menüvel sikerült megbarátkozni, pedig első ránézésre elég leterhelő. Amúgy tovább szarakodtam beállításokkal, és 1080p@all nightmare/texture + filtering ultra nightmare, és így is ~120+ fps mindig (jellemzően 140-165, 115-ös FoV-val) a legnagyobb mészárlás közepette is. Az engine oszt, és reszponzív, valamint all lowon is látványos (talán túlságosan is).
A multit még nem próbáltam (csak empowered démonokat gyaktam – vicces is, mikor véletlenül pallossal indítod a barátkozást
), de a klasszikus játékmódok teljes hiánya valami über kiábrándító. Az viszont tény, hogy az első végigjátszás után sokkal felszabadultabban játszod a gőzhenger szerepét.Hogy megérte-e a 19 pénzt? Úgy, hogy még fizikai lemez sincs a tokban, csak egy papírkorong a seriallal... Hát, ez nyilván nem kevés pénz, de jó cucc, első playthrough alatt az Ultra-violence-en már nem feltétlenül ég tubarózsaként konstans a pofád, mint korábban, de FPS-t/TPS-t amúgy sem játszunk elvből hard alatt (UV-n nincs eltúlozva a kihívás, az én játékomban ez lenne a normal/medium). Mission selectből, mikor már csövön vagy -> 2ez.
Végülis nem bántam meg. Úgyis biztos volt, hogy meg kell venni.
-
Liner
aktív tag
A másodikat lehet lemásolom és kiteszem a falra... Már olaj vászon. Eszméletlen.
Eddig inkább term. meg főleg portrékban utaztam mert ugye abból van zs. Szépen átcsúszok fantasy scifi vonalra. AZt egy darabig nincs pénzezés. Bár mint a mellékelt képek is mutatják nem éppen traditional art de sztem olajjal bármit meg lehet csinálni.
Azt is eldöntöttem, hogy odébb még az ultra mert rendesen munka szaga van a dolognak. Egyrészt nem árt ha megnézed vagy 50 szer ezt az új 2:35 öset meg a 3:08 - ast. Nem akarom megtanulni hol mi jön. De speciel Taras Nabadba most nyomtam meg azt a részt ahol kivan rakva direkt egy böfögő lőszer, hagyhatom ott nem kellett… csontra úgyhogy nem azért, hogy fényezzem magam de boldogulok. :-) fegyvereket kitapasztalom minden irányban meg ilyenek. pld. ballista második részét nem nagyon húztam még - most jöttem rá, hogy a robbanós az nagyon kemény fegyver. Majdnem mint a raksi.
Azét fagyasztás sebzésemeléssel beenged 9 rakétát ha ügyes az ember az nem semmi. Ez a nagy lávaszörny bocs nem jut eszembe talán baron. Szereti.. Párszor próbáltam csak de nekem nem veszi be a követős raksit a mara. Sikerült az valakinek? Főleg ugye tubon kétszer megy bele azaz hat. el is hullik. Böfögővel már kinyírtam shoti ballista kombóval meg már oda se kell nézni.
-
heavygrip
senior tag
én eskü,hogy jobban várom ezt a 2 DLC t,mint anno az Eternal-t
(#819)chatran
Nekem is tetszenek Doom 1-2 zenéi, szinte mindegyik. Az eternalban a Doom fortressben mindig meghalgatom a Sandy's cityt
De szerintem Mick nagyon eltalálta dolgot,hatalmas adrenalint ad vele ahol aréna van, ahol meg lepusztult a légkör, vagy nyomasztó a hangulat azt osztályon felül oldotta meg. Valahogy teljesen beleéli magát az ember a helyzetbe.
Szerintem a legjobb az,amikor a Foundry(melt-down) pálya végén találkozunk Oliviával.
Persze,mindenkinek lehet saját véleménye,nem vagyunk egyformák. Nekem pl 1 pályának a zenéje nem tetszik - sőt, egyenesen utálom - az pedig urdak... Rájöttem,amint le vettem ott a zenét, egyből át nyomtam gond nélkül az egész pályát
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Most ebéd meg hírezés van, aztán nagybevásárlás, utána a tesztet is el kéne kezdeni írni (meg megjött az új szék is, pedig 2 hét múlvára ígérték; még szerencse, hogy volt itthon pénz, mert kártyával nem lehetett fizetni...).
Bár őszintén szólva nem ülök tűkön a következő DE szeánszért. Az utóbbi időben kb. semmilyen játékot nem tudok élvezni. : /
-
Segal
veterán
Sajna nem lesz megoldás
Én egy ajtó kinyitásával jártam így. Elsőre minden ment simán csak épp belepusztultam a démoncsapatba ami odaát várt.
Probléma egy szál se gondoltam én naiv akkor kezdjük újra, másodjára már mi baj történhetne? Csak annyi hogy nem nyílt ki az a rohadt ajtó. Én még azt is bevállaltam hogy a tök elejéről végigrohanok az egészen, mert bőven a kampány elején volt a probléma, de semmi. Kénytelen voltam a második slotot is felhasználni és kezdeni elölről a játékot
-
Segal
veterán
Azért erről nagyon szivesen olvasnék egy részletes, átfogó leírást egyszer a logouton, mert a nagy semmi angolommal olyanokat megértek a játékokban hogy destroy, kill meg protect stb. de jó lenne egyszer magyarul végigolvasni úgy az eddigi sztorit végigolvasni.
Hatalmas köszönet előre is ha valaki egyszer elkészíti
-
whitezo88
nagyúr
Még csak a 4. pályán tartok, csak ez jött le.
És szégyen nem szégyen de visszavettem a fokozatot, rájöttem már olyan vagyok aki élvezni akarja a játékot és nem 5x megpróbálni ugyanazt a szakaszt, és nagyon idegesít hogy nincs lőszer, folyamatosan szedegetni kell ötösével szinte. Azt veszem észre nincs lőszer semmibe, aztán a rámugró dögök amiket nem tudok megölni ezért, szétkapnak, nagyon durvát sebeznek még HMP-n is... ez továbbra se tetszik. Ha épp nagy dög van, láncfűrészelni se tudom.
-
Daelion
őstag
Ezt velem is eljátszotta amikor elsőnek találkoztam vele,le föl rohangáltam mire észre vettem hogy az a rohadék csinálja.
Ezek után megláttam egy ilyet,volt hogy inkább 'elpazaroltam' egy BFG-t kicsit távolabbról mintsem hogy ott rontsa a levegőt nekem.
Maraudereket általában lassan öltem super shotival vagy mellé céloztam rakétavetővel de volt,hogy nem figyeltem annyira mert így is maradt vagy 20 extra életem a végére,pár buta halál belefért.
-
copass
veterán
-
Segal
veterán
Az a baj hogy láttam a cod témában pár videódat és abból kiindulva a kettőnk skillje nem is lehetne egymástól távolabb. Természetesen a te javadra

Szerintem az a baj hogy kapkodok és itt is a nyugalomra lenne szükség de ez a legyen a kezedbe valami olyan fegyver amivel gyorsan le tudod kapni a páncélját, aztán gyorsan válts shotira mert ketyeg az idő és húzd fel magad hozzá hogy megüthesd aztán meg válts a távcsövesre hogy fejbe lőhesd a lentieket és kezd az egészet elölről nekem egyelőre kicsit sok, de nem adom fel.
Mindenesetre most legozok kicsit mert abból is érkezett egy szett és az egy kicsit nyugtatóbb
Copass: Az arch-vile-t ne is említsük. Még szerencse hogy qrva sok hajam van így van miből veszteni
-
-
-
hszilard666
veterán
Viszont ami lehet hogy egy hatalmas bullshit az VEGA:
DOOM 2016 ban asszondják hogy hayden alkotta meg a szuper AI-t vegát, viszont az eternalban a codexben azt mondják hogy egy mindenható tudat hozta létre Urdakot ami a The Father névre hallgat. Ez a tudat elveszett, amikor a slayert feltápolta a Samur nevű makyr (hayden). Szerintem magával vitte father-t, rebrandelte vegának, és használta a UAC-ben. Valamint amikor programozzuk a 3 teleport kaput urdakon, akkor az utolsónál amikor vega pendrive ját használjuk a kalibrációhoz, vega feltesz egy kérdést haydennek:
”Am i the father?”
Hayder erre annyit mond hogy siessünk menni kell ha jól emlekszem.Viszont ami fura nekem, hogy vega-t otthagyjuk a faCCba, nem hallunk róla többet.
Nagyon várom a sztori DLC-ket!
-
hszilard666
veterán
SPOILER!!! NE OLVASD EL HA MÉG NEM JÁTSZOTTAD VÉGIG!
Szerintem Hayder. A codex entry-k ben hivatkoznak az alakra aki az outsiderből DOOM slayert csinált, a khan makyr tudta nélkül. Több opcióval alá tudom támasztani:
1. Amikor megtaláljuk a testét haydennek említi a tudós hogy alien tech.
2. Urdak ról származik szerintem Hayder robotikus teste, nagyon hasonlít az ottani designra. Ezen kívül a fortress of doom is makyr technológia, amivel hayden gyönyörűen együtt tudott működni, VEGA mondja is hogy megegyezik a mainframe a fortressnek hayden testével.
3. Hayden tisztában volt azzal hogy a makyr a pokolban mit csinál a sentinelek tudta nélkül, ezt el is meséli akkor amikor urdakra utazunk, valamint az összes makyr tradicióval tisztában volt. (Ezen kívül rengeteg információval rendelkezik a slayer multjából, ezt ugye el is ecseteli amikor sentinel prime on kirándulunk.)4. A legjobbat hagytam a végére:
A látomásban amikor feltápolja a slayert, egzakt ugyanazt a sort mondja mint a 2016 os DOOM ban amikor odaadja az első argent energy upgrade-et. -
AsakuraDave
őstag
Persze, de az amúgy is mozgás közben "maszatol". Statikus kép nem adja át a mélységeket és nincs élesség nagyon, tele van fxaa+taa effektel az egész amit nem tudsz kikapcsolni(hasonló a BF V ahol TAA vagy low vagy high de off nincs mert az engine nélküle glitchel). Most probálkozom mindenféle DSR beállítással hogy nem 4k-ról downscalezze vissza 2k-ra hanem kisebb szorzóval mert 4k-val be esik 60alá maxon az fps. Bár most jött egy új nvidia driver van akinek +20fps-t adott , meglássuk
(jelenleg downscalezés az egyetlen metódus amit találtam,hogy éles nem maszatolt képe legyen egy játéknak amire rávan erőszakolva az ilyen fxaa,taa élsimítás)
Persze a játék baxó és adja illetve a 2k16-os verzió is ilyen maszatos képű csak ott 4k downscale-el is 100+fps volt
-
l.skywalker
titán
Amúgy ugye ez platform függő, de engem ez is meglepett:
Modern Warfare Test Reveals Console Players Have Advantage Over PC
Habár persze tény, nálad nem ez van, de akkor is durva.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
tiv83us
veterán
Ja neztem, azt hittem hirtelen, hogy bug, hahaha,
Mekkore mar, hogy mindenki osszeszarja magat, ahogy Doom Slayer vegigsetal Phobos stationon, es mindenki megy amerre lat. Aztan meg lazan kiveszi az or kezebol a fegyver.
Nagyon jo lesz ezl Foleg, hogy meg kell neki jo par honap, hogy kilehesen adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Hálózati / IP kamera
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest