- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #445 üzenetére
Még az is lehet ,hogy a lejátszón kell FW frissíteni.
Annó én is így tettem a Yamada DVX 6700-as tipusú lejátszómmal.
Már vagy 4-5 éve és azóta is tökéletesen mennek rajta a DivX , XviD kódolású filmek.Keress rá a lejátszód tipusa alapján 1-2 fórumra hátha tudnak segíteni.
-
Borisz76
nagyúr
Boldog Békés Karácsonyt Kívánok Minden fórumtársnak és családjának !
-
Borisz76
nagyúr
válasz
#54715584 #436 üzenetére
Esetleg KMPlayer vagy VLC -vel próbáld lejátszani.
Ha azokkal is előjön a hiba a kkor szinte biztos ,hogy kódolásnál volt bibi.
Kizárásnak egy egyszerű de biztos módja : Pendrive-on elviszed máshoz ott megnézed ha ott is hibás akkor tuti a fájl a rosz.Én ezzel szoktam avi fájlból infót kinyerni : [AVICodec]
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #417 üzenetére
Szia.
On the fly módban nem lehet 2 menetes tömörítést alkalmazni.
Először a lehető legjobb minőségben - nagy tárhelyre - kell rögzíteni és ezt az anyagot tudod utána vágni és újrakódolni 2 menetben. Az mpeg2 -es kodeket nem javaslom. Miért is ?
Annó mikor megjelent ez a formátum akkor SVCD és később DVD formátumot alkottak mellé ,hogy egységes legyen. Ezt követően - továbbfejlesztették - hozták létre az Mpeg4 ( DivX,XviD ) kodeket ami KISSEBB bitráta mellett tud ugyanolyan képminőséget produkálni.Ergó az XviD fejlettebb mint az mpeg2.....ezért lehet egy DVD-re 3-4 filmet is felvenni jó minőségben mert ugye újrakódolják és kevesebb helyet foglal el.
Javaslat : A Capture progidban állíts be nagy bitrátát és úgy rögzítsd az anyagot.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #415 üzenetére
Szia !
Le is írtad a megoldást a minőség javítására......
Single pass - 1 menetes tömörítés.
Two pass - 2 menetes tömörítés ( 1 menet a videósáv elemzése , 2. menet a tényleges tömörítés )Two pass esetében 2x megy végig az anyagon, több időbe is kerül de a végeredmény is jobb lesz.
Bye.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
maestro87 #407 üzenetére
Szia.
Kérdésedre Példa : Ha kb 3 mp-et késik a hang akkor az ugye 3000ms-ot jelent.
Ennyit kell megadni a megfelelő ablakban ( -3000 )
Volt olyan fim amit 10-15 alkalommal muxoltam át mert addigra tudtam belőni a pontos értéket. Mindez természetesen csak akkor igaz ha a hang a film folyamán MINDÍG ugyanannyit késik vagy siet.....tehát nem kell nyújtani stb.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Én annó úgy állítottam be az xvid-et ( virtualdub-bal kódoltam ) ,hogy a 2 menetes tömörítés során az átlag 1500 kbps legyen. ( ez már jobb minőséget eredményez de nagyobb a végső méret.
Ha szélesvásznú a felvétel akkor lehet kevesebb, ha 4:3-as a képarány akkor lehet több.
Nállam a lélektani határ kb 1200 kbps bár már régen kódoltam saját célra....
Annó sok 1cd méretü anyagom volt ott a film hosszától függően 800-1000 kbps a videobitrate és ehhez jön még az mp3-as hang : 96 - 128 kbps -al.Ja és mindez természetesen SD felbontásra igaz mert HD vagy Full HD felbontásnál már eleve nagyobb videóbitrate kell és másik kodeket (x264) érdemes használni.
Így hirtelen ennyi.
Bye. -
Borisz76
nagyúr
válasz
valdimir2 #375 üzenetére
LEGMEGFELELŐBB program a VIRTUALDUB !!!!!!!
Első blikkre kicsit bonyolult de a látszat csal mert roppant egyszerű a használata ha csak összefűzésre akarod alkalmazni ...mert még újrakódolásra és Capture funkcióra ( felvétel ) is alkalmas.
Release build -- 1.8.8 (stable), 32-bit version : [link]
Most pedig lépésről lépésre 2 darabban lévő avi összefűzése :
1. VD indit
2. Video Menüpont : Direct Stream Copy - ra katt !!!
3. File menüpont : Open Video File.......tallózd be az film első felét.
4. File menüpont : Append AVI Segment.....tallózd be a film második felét.
5. File menüpont : Save Old Format AVI.....mentés helyét add meg.Tipp : Ha több HDD-d van akkor érdemes egy másik hdd-re menteni a végeredményt mert így gyorsabb és "véletlenül" sem törlöd le az eredeti fájlokat.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VinoRosso #321 üzenetére
Szerintem nem a programon múlik hanem magán a kodeken.
A program úgymond "csak" egy keret amiben beállítod a film tulajdonságait majd mehet a kódolás és itt kezd dolgozni a proci....tehát a kodeknek KELL támogatnia a többszálú folyamatokat/több cpu-t.
Sajnos nem tudom ,hogy a DivX vagy esetleg az XviD jár előrébb ezen a téren.
Mostanában kódoltam azúj DivX kodekkel de a 4 magból csak kettőt dolgoztatott meg jobban. XviD-et mostanság nem használtam......lehet az már jobb ezen a téren.Ha hülyeséget írtam akkor javítsátok ki........
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sanyixXx #300 üzenetére
Szia.
Az eredetinek mekkora a felbontása ?
Csak mert a YouTube-ra felesleges "nagyfelbontású" videót feltölteni.
Vedd le mondjuk 352*288-ra és úgy kódold, így kb a 10 perces anyagot 60-70 Mb-ra ösze lehet nyomni. Esetleg kicsit még ez alá is mehetsz. A VD-ban vannak filterek / szűrők ahol a képet lehet változtani. Asszem ott van olyan szűrő is ami felezi az eredeti anyag felbontását.
Egy próbát megér
Hy.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Az a bizonyos Hofi videó
1. Milyen kiterjesztésű ? ( Avi , mpeg , mkv )
2. Mivel van kódolva ?A válaszokhoz szükséed lehet az AvInfo nevü programra.
Ha megvannak a részletek akkor lehet tovább elemezni a problémát :
1. Lehet hibásan van kódolva a film.
2. Lehet ,hogy Firmware frissítés után sem támogatja a DVD lejátszód.
3. Hibásan írtad ki ?....Más : Mekkora a fájl mérete.
Mert vannaok olyan lejátszók amik nem támogatják a 2 GB-nál nagyobb avi-kat.
De ez is csak egy tipp.
Remélem megldódik.
Bye.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
NEM a .zip fájlt kell lemezre írnod !
Tömörítsd ki.
Majd a tartalmát - ami valószinüleg egy . iso vagy . nrg fájl lesz tehát lemezkép-fájl - írd ki !Vigyázz !!! Ne mint adatot hanem mint lemezképet írd ki !
Néró-ban a Fájl ---> Nyitás... opciónál betallózod a képfájlt és A LEHETŐ LEGLASSABB sebességgel kiírod egy KARCMENTES CD-RW-re.
Használhatsz más író-programot is.
A firmware-frissítést ha nem jól végzed el az akár a dvd lejátszód "életébe" is kerülhet.
Olvass el minden fellelhető infót a mikéntjéről !!!! -
Borisz76
nagyúr
válasz
#65675776 #289 üzenetére
Talán mert 2 db különböző kodekről van szó.
Mi van ha DivX-el kódolt filmet "találsz" és meg akarod nézni ?Azért kell.
Bár az Xvid is - ha jól tudom - elboldogul a DivX-el kódolt filmekkel.
Én már megszokásból is felteszem az elérhető legfrissebb verziókat....
Biztos ami biztos alapon -
Borisz76
nagyúr
Nállam semmilyen gond nincs a filmek lejátszásával.
Roppant egyszerű a titok. NEM kell mikndenféle kodek-packot feltenni.
Csak 5 dolog kell :
1, Friss DivX kodek [link]
2, Friss XviD kodek [link]
3, AC3Filter [link]
4, KMPlayer [link]
5, CoreAVC [link]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4, Más lejátszót is ajánlhatok : BSPlayer [link]
5, HD ( High Definition - Magas felbontás ) anyagokhoz.Az SD felbontású ( 720*576 vagy kissebb ) filmekhez elég egy 500-600 MHz-es CPU is.
A HD felbontású ( 1280*720 ) anyagokhoz már ajánlott a 2GHz-es CPU.
A FULL HD-s ( 1920*1080 ) anyagokhoz már 2magos ( Core ) CPU kell.Saját élmény :
Annó akadozva mentek a FullHD filmek. Majd egy Windows-Reinstall után nem pakoltam fell mindenféle kodek-pakkot hanem csak a lényeget.
És láss csodát a FullHD felbontású filmek simán futnak akkor is ha bekapcsolom az utófeldolgozást ( Postprocessing ).Igaz azóta váltottam Q6600-ra aminek ugye 4 magja van....magonként 2.4 GHz-el.
Remélem segíthettem
Bye.
-
Borisz76
nagyúr
Na nézzük sorban. Ezek kellenek :
1, GordianKnot.RipPack
2, DVD Decrypter
3, XviD kodek
4, GordianKnot.RipPack Frissítés / UpdateItt nézz szét : [link]
Ugyanaz....csak cifrában : [link] Ez az oldal nekem jobban bejött.
Egyébként ajánlom mindenkinek aki "kódolgatni" próbál.
Akár házi felvételeket akár mást.....
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
Legegyszerűbben a Dr. DivX nevü programmal tudod átkonvertálni a DVD-t avi formátumra.
Van benne választási lehetőség is ,hogy a hangot eredeti állapotban ( AC3 , DTS ) hagyja vagy alakítsa át Mp3-ba ( CBR , VBR ) aminél még az adatátviteli sebességet ( kbps ) is változtathatod.Képnél van lehetőség a felbontás módosítására , illetve válasthatsz 1- illetve 2-menetes tömörítés közül.Értelemszerűen a 2-menetes az tovább tart de sokkal jobb a minősége.
Létezik még sok és jobb konvertáló progi. Komolyabb és összetettebb beállítási lehetőségekkel .......de TE a legegyszerűbbet kérted !
Itt esetleg megkövezne 1-2 ember mert a DivX-et ajánlottam az XviD helyett de sajna nem ismerek olyan "egyszerűen használható" pár-kattintós programot ami az XviD kodeket használná.
Lényeges eltérés a 2 kodek között , hohy az XviD INGYENES.
A Dr. DivX-et viszont meg kell venni........esetleg.......
Remélem segíthettem !
Bye.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
MartinIsti #278 üzenetére
Szia.
1. : Nézd meg ,hogy a meglévő házimozi cuccodon milyen bemenetek vannak !
Kép és hang-bemenetek.
2. Válassz olyan DivX-es DVD lejátszót aminek van olyan kimenete amit direkt rá tudsz kötni a meglévő LG-re.
PL : Ha az LG-n van OPTIKAI Digitális hangbemenet akkor a leendő lejátszódon jó ha van ui. optikai kimenet. Összekötöd és a hangot élvezheted a meglévő cuccon. A kép meg megy egy másik csatlakozón a TV-re.
KB ennyi a lényeg.
Üdv.
-
Borisz76
nagyúr
Progit nem mondok ....mert átkódolásra van több is.
Inkább javasolnám a DVD-lejátszód belső memóriájának frissítését amit másképpen "FIRMWARE"-nek is hívnak.
Ez hasonló az alaplap BIOS-ának a frissítéséhez.
Ezen a NAGYON JÓ kis oldalon nézz szét !!! :
Remélem találsz megoldást a problémádra.
Üdv : Borisz76
-
Borisz76
nagyúr
Már régen csináltam ilyet de ''emlékeimben'' így él :
( ViVo-s VGA-m volt )
1. Kamera kép csatlakozott a VGA bemenetre.
2. Kamera hang a hangkártyára
3. Virtual Dub Indít....mindenféle beállítás
4. A felvett full anyagot 2 menetben áttömörítettem a kívánt méretre.
Bár azóta sokat fejlődtek a digitalizáló kütyük is :
[link]
Annó ezt akartam én is venni mert a céljaimnak megfelelt volna...de változtak a körülmények.
Bocs de amit írtam az igazából neked nem segítség
[Szerkesztve] -
Borisz76
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #212 üzenetére
Mintha én írtam volna.
Perfect -
Borisz76
nagyúr
Nos minimum 2 lehetőség van.
1. A lejátszó belső programját - FIRMWARE-t kell frissíteni.
2. Lehet hibásan van kódolva a film. Ekkor segíteni szokott ha a VirtualDub nevü programmal Video / Direct stream copy és Audio / Source audio beállítással ''átmásolod'' File / Save Old Format AVI menüpontnál a filmet.
Bye.
Megjegyzés :
Az asztali DivX-es DVD lejátszók Firm-jét általában CD lemezről lehet frissíteni.
Megfelelő Fórumban / Gyártó honlapján keresd meg az elérhető utolsó, stabil firm-et majd a melléket leírás szerint eljárni, frissíteni.
Figyelmeztetés :
--------------------------------
- Minden lejátszó más és más ezért eltérő lehet a frissítés menete.
- A helytelen frissítés akár a player halálához is vezethet !!!!
- Alaposan olvass utánna mielőtt belevágsz !
Remélem segítettem.
Bye.
[Szerkesztve] -
Borisz76
nagyúr
Akkor kapd elő a VirtualDubMod-ot 1.5.10.2 verzióját és :
1. File/Open video file... - Videófájl megnyitása
2. Video/Direct Stream Copy - Videó direkt másolása
3. Streams/Stream list/Add - Hangsáv hozzáadása
4. Ok - Ok ?!
5. File/Save as... - Mentés a kívánt helyre !
Film hosszától függően 30-90 mp alatt végez.
Megjegyzés :
A 3. menüpontban beállítható a hangsávok sorrendje.Azaz választhatsz hogy az eredeti hang vagy a magyar szinkronsáv legyen az első....az alapértelmezett.
Remélem segítettem.
Bye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 4090, I9-14990 PC Eladó!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest