Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
#65675776 #406 üzenetére
Én is így tudom, de a 720x576 az 5:4-es képarányt takar. Akkor, hogy is van ez? Mert mikor lekonvertáltam 720x576-ra akkor 5:4-es képarány lett. Tehát akkor mekkora a filmem felbontása? Mert, hogy 4:3-as az tuti! Egyébként "Square" pixeleket szoktak használni?
Régebben konvertáltam kisebb felbontású avi-t is dvd-re és akkor a MediaInfo is kisebb felbontást jelzett a vob-oknál, vagyis ki van zárva az is, hogy mindig 720x576-ot (a maxot) mutatna a program. -
maestro87
őstag
válasz
Hegyirabló #405 üzenetére
Akkor nem olyan kifejezetten hozzákészült.:-)
Akkor szintén a Nandub-ban: Audio-->Interleaving-->Audio skew correction: ha késik a hang akkor negatív értéket kell beállítani. (ezt még sose próbáltam)
De azt ne kérdezd, hogy, hogy kell megtudni a helyes értéket, mert még kb. csak 1-szer csináltam ilyet (az is dvd volt), de akkor rendelkezésemre állt egy angol hang is ami nem csúszott, és hangszerkesztővel néztem meg az eltérést.És most akkor ezt én is kérdezném másoktól:
Hogy lehet megtudni egyszerűen, hogy hány ms-ot csúszik a hang a képhez képest? -
maestro87
őstag
Üdv mindenkinek!
Ha van egy DVD filmem ami Mediainfo szerint 4:3-as és 720x576 felbontású, de KmPlayer szerint (Tab) 768x576 felbontású, akkor azt, hogy konvertáljam át, hogy a felbontás és a képarány se változzon semmit?
Mivel a 720:576=5:4 ezért nem értem, hogy akkor most melyik a valós felbontása egy dvd filmnek.
Az előbb átkonvertáltam GordianKnot-tal egy 720x576-os Xvid-re, de a képarányt nem figyeltem és 5:4-es lett, ami egy kicsit összenyomja a képet.
Tehát 720x540-re vagy 768x576-ra kell konvertálni, hogy maradjon az eredeti felbontás és képarány? Vagy az Xvid beállításokban a pixel méretet kellene átállítani Square-ről PAL 4:3-ra és 720x576 maradjon a felbontás? -
maestro87
őstag
válasz
Hegyirabló #401 üzenetére
Szia!
Nandub-bal meg lehet csinálni:
1. Megnyitod a videó fájlt.
2. Audio menünél kijelölöd az AC3 audio-t és betallózod a hangfájlt.
3. Az Audio és Video menüpontban is Direct stream copy-t választasz.
4. Fájl--> Save as AVI...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Egyedi ékszerdobozka
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest