- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Polesz
addikt
Nah mivel öregszik a topic és közben megoldottam a problémát (kopp-kopp) ezért leírom a tapasztalatokat. Szóval aki winxp-t használ az felejtse el sürgősen az ISA-s cuccokat. A kedves drága aranyos xpcske ugyanis nagyívben tett rá, hogy ott volt és az irq kiosztás is elég érdekesre sikeredett. A modem és az usb (legjobb párosítás Sharon Stone és George Douglas óta :DDD) nem szeresse egymást. Szóval az xp csak várt, várt és várt. Én is vártam vártam és vártam, majd a modemet kidobtam és elkezdtem gondolkodni (néha szoktam még ha nem is látszik :D) és lőn megvilágosodás. IRQ manuálisan bekonfigol és minden megy mint a karikacsapás. Persze az xp tetű ezen a gépen, de nem én akartam! :)) Na szal ennyi a történet. Happy end meg virágeső :))
-
Polesz
addikt
Na egy up&go :)
-
Polesz
addikt
-
Polesz
addikt
Kipróbáltam másik CF kártyával is a gépet ugyanez a jelenség. Valószínűleg valami kommunikációs zavar lehet, az én HP120-as gépemet simán olvassa. Az az érdekes, hogy formázni tudja a kártyát, de mihelyt fénykép kerül rá, már nem látja.
Valóban elég sovány ez a RAM mennyiség, de mit csináljak ha XP kell neki :U:U:U -
Polesz
addikt
válasz
h4ndsp1k3n #12 üzenetére
Négyszer tettem fel eddig a winxp-t. Már nincs kedvem hozzá, mert közel 1-1,5 óra mire felmegy :(
-
Polesz
addikt
Na felhozom a topicomat mert közben történt egy-két változás.
A Canon powershot probléma megoldódott.
2 dolog viszont bosszantó.
1. A HP 315-ös fényképezőt ha rádugom a gépre akkor szépen megjelenik a CF kártya mint J: meghajtó viszont olvasni nem lehet. Ha megformázi winből azt szépen meg is csinálja, viszont ha képet készítek a fényképezővel rá akkor megint nem látja a kártyát és újra a formázást akarja fel ajánlani. Tehát mi a szent sz@r lehet ez.
2. Ez még súlyosabb és elég szoftveres probléma, de lehet, hogy ez már simán a hardverhibát súrolja. Adott a Celeron 366-os gép és bizony a lelkem elég lassúcska az XP-hez 128Mb RAM-mal ami nem is lenne baj, ha rendesen menne. Az alaplap egy AT/ATX csatis VIA-s deszka, soros egér és egy Asus 3D explorer videókártya. Na most az XP-t feltelepítem eddig szép és jó. De kb a 4-5.ik újraindítás után egyszerűen az XP többet nem indul el. Csökkentett módban sikerül elindítani, de akkor meg nincs egér. Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gubanc. Egyszerűen lövésem sincs. Van a gépben egy Avermedia tvtuner. Ha annak feltelepítem vagy nem telepítem fel a driverét akkor is ugyanez a jelenség. Ha erre tud valaki magyarázatot adni azt megköszönném. :(:(:( Én már kifogytam az ötletekből. -
Polesz
addikt
Jajj dehogy érzi, nagy windows tetkót raktam fel és alaposan megfürödtem előtte és egyébként is csodálattal néztem rá :)
Probléma 1:
Még nincs megoldás. A kábel nem hiszem, hogy rossz, mert akkor win98 alatt se menne, de megy. Mondjuk ezt nem láttam saját szememmel ezért elviszem az én gépem és kábelem.
Probléma 2:
Valóban kell hozzá driver, ezt leszedtem Canon oldaláról jól.
Probléma 3:
Szedtem averes drivert is, és van az általános btinstaller driver, majd meglássuk mi lesz még.
Azért ha valaki az 1-es kérdésre tudna válaszolni azt megköszöngetném jól :) -
Polesz
addikt
Na szóval többszörös problémával állok szemben nem is tudom, hogy hol kezdjem.
Adott 2 gép, mind a kettő winxp sp1-el telepítve. Az egyik cel900, a másik cel366, mindkettő VIA-s csippen csücsül.
Probléma 1:
Adott egy HP 315 Digitális fényképezőgép. Az xp szépen felismeri és feltelepíti hozzá a meghajtókat, és a compact flash kártya mint cserélhető lemez meg is jelenik. Eddig rendben van, viszont sem a hp programja sem pl intézőből ezt az egységet nem lehet látni. A hp program valami cannot akármi problémával leáll és nem hajlandó másolni, a win pedig egyszerűen közli, hogy nincs ilyen meghajtó lemez kéne bele. A tulaj elmondása szerint a laptopon amin win98 fut rendben megy a másolás. Végülis van egy HP photosmart 1000-es nyomtatója amiben van CF kártyaolvasó is és ha abba illesztem a kártyát akkor gyönyörűen lehet olvasni róla az adatokat. Tehát ebben kérnék először is segítséget, hogy mit csináljak vele. Kisbalta és egyéb szerszámok emlegetése már szóba jött, de nem megoldás :)
Probléma 2:
Canon PowerShot Pro70 Digitális fényképező és kamera. Ez valamilyen úton-módon a gép egyik szabad sorosportjával kell összekötni és akkor lehetne áttölteni a cuccokat a gépre. A tulaj szerint szoft nincs hozzá, a winxp mint új hardvert meg se találja. Ha valaki tudja, hogy ezzel mi a rákot kezdjek azt megköszönném :)
Probléma 3:
Valamilyen AverMedia tvtuner. Az eredeti gyári cd-n nincs XP-s driver. A win2000-esre közli, hogy ez bizony kőkeményen nem lesz jó hozzá. Ha feltelepítem úgy tűnik, hogy rendben megy, de 1-2 újraindítás után az xp elhal és csak reinstall hozza helyre amikor megint csak közli, hogy ezt a hardvert inkább ne. Ha ehhez létezik új driver, vagy valami rafinált trükk azt megköszönném.
Probléma 4:
Álmos és fáradt vagyok és ilyen hülyeségekkel zaklatnak engem ezért kénytelen vagyok én is ilyen hülyeségekkel zaklatni Titeket. Amúgy ráállok én is a problémára és keresek, mert gugli az én barátom, de ha valaki tényleg tud valami okosat az ne fogja vissza magát :DDD:DDD:DDD
Köszönöm ennyit szerettem volna hirtelen.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest