- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
MrBean55
aktív tag
válasz
sztyui2 #27620 üzenetére
Én is megcsináltam, elsőre 0 pont.
Jó játék volt, cserébe kaptok egy friss képet tőlem, most vasárnap csináltam itt Bp-en.
Tudom hogy "klisé", meg középen van ..., de nekem tetszik. Minden véleményt szívesen veszek, köszi.
D40 + 35/1.8, a "biztonság" kedvéért NEF + Basic JPG-ben lőttem, ez a Basic JPG-ből készült, ISO400. -
törölt tag
válasz
sztyui2 #27500 üzenetére
Na hát velünk meg gyakorlatilag az első éles bevetésen ezt történt, gondolhatod milyen feszült voltam
Pedig elterveztük, hogy a 430 EX II az ernyőn lesz a fő fényforrásunk, az én régi Chinon vakum pedig ilyen segédfény lesz, hajfény pl, vagy modell háta mögül érkező fény, esetleg hátterekre kivilágosítani, vagy kiégetni. Hetek óta erre készültünk, végül így jártunk.
Ricsike nem, a volt KIA szalonban a papírgyár után, a Lokomotív úton. A történettel az a baj, hogy még én sem hiszem el, pedig velem esett meg.
De, hogy egy kicsit On is legyek, egy Niki fotó, kétféle verzióban, amire várnám a kritikákat!
A színes verziót a LR-ból beállított "shade" fehéregyensúly beállításra építettem fel. A háttér tudom, hogy gáz, illetve bocs hogy áthágtam a középre szerkesztés szabályát is, valami más viszont jól jönne. -
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #27387 üzenetére
Ki mondta, hogy strangerezni akarok? A streetfotózás nem csak abból áll, sőt, szinte egyáltalán nem abból áll
De azért úgy fura a dolog, hogy egy 14 éves (de többnek tűnő) 180cmes gyerekbe beleköt egy 13 éves cigánysrác, és egy 14 éves fiú, akik kb fél fejjel/egy fejjel kisebbek az "áldozatnál", nem?Amúgy ja, ha lenne valami főtér, oda tényleg jó ötlet lenne kiállni strangerezni, viszont 1, én nem azt akarok elsősorban, 2, itt Dunaújvárosban nem nagyon van tér ahol lenne forgalom is, ahol itt járkálnak az emberek, az a buszmegálló, meg a Tesco
de kétségtelen, utcán embertfotózni egyedül kell... -
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #27384 üzenetére
egyetértek
énis mennék már végre streetfotózni, csak egyedül elég veszélyes... múltkor a 180cm magas oszt.társamba kötött bele két srác az utcán, amikor jött vissza a suliba fogszabályzásról (suliidőben!), na ezek után én hogy menjek egyedül fotózni a többszázezres géppel...
-
*Ropi*
félisten
válasz
sztyui2 #27370 üzenetére
58-ra emlékeztem, de ezekszerint benéztem (az összes üvegem 77-es, szóval nem fáj a fejem amiatt, hogy bármelyikre is fel tudnám tenni.
).
Hehe, Mártély, DAF?
Majd megyek én is legközelebb már remélhetőleg.
Amíg F4L-em volt, addig én is használtam, csak a 2.8L-re már nem tudom felerőszakolni.
Így maradt a közgyűrű, de legalább van képstabi is.
-
nesa
veterán
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #27190 üzenetére
(#27190) sztyui2: Valóban lehetne rajt kicsit világosítani...
Amúgy a pillanat szerintem tökéletes. Végre nem az a megszokott nézet, amit állandóan látunk. Ha olyat szeretnék nézni, csak a sport rovatot kell fellapoznom. Végre kicsit másként láttatja valaki ezt a sportot. Hiába, nehéz újat mutatni.
Amúgy a sportfotózás az, ami baromira nehéz, és nagyon sokat számít, hogy milyen a felszerelésed. Ezt ugyebár egy 300/f4-gyel lőtted... ahhoz képest nagyon király. Azért az F2,8 kellett volna... Én múltkor a jégcsarnokba jártam így. Ott ISO800-mellett F2,8-on 1/100-akat adott ki, úgyhogy ahhoz képest a képed még istenes... Csak az szólja le a képed, akinek fogalma sincs róla, hogy milyen nehéz ilyet fotózni.
Azért nézd meg kicsit világosabban is a képet. Hátha úgy jobb lesz...(#27201) Brumi: tetszik a harmadik az érdekes vonalaival.
-
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #27181 üzenetére
Meg egy jó weboldal sem ártana
(email szempontjából sem - szerintem két fajta email van: 1, személyes, amilyen mindenkinek lehet, nem túl komoly 2, egyéni, a weboldal végződéssel pl: info@lenartgabor.hu)
Amúgy, ha már a színek és a betűtípus ilyen mókás, akkor szerintem az email címnek sem kell komolynak lennie...
-
eastsider
nagyúr
válasz
sztyui2 #27164 üzenetére
ez a lesifotózás szerintem poén, már csak azért is, mert sima stranger photon ilyne gondterhelt arcot nem igazán fogsz látni.. ott mindenki pózol
amúgy a többszínű névjegykártya tök jó ötlet! valahogy veszt az egész a komolyságából, de szerintem itt pont ez a cél! oldottabbá teszi a hangulatot, mosolyogva fog Tőled elválni az ember.. akiről meg látod, hogy nem vevő a poénra, adsz neki egy random színt..konzervatívabbat...
(itt érdemes megnézni, a kommentekben van egy téli változat is
)
mi a véleményetek? -
Ybron
senior tag
válasz
sztyui2 #27164 üzenetére
A narancssárga a legelviselhetőbb azaz a legjobb, de a kék se rossz.
A "lesifotód" nekem nagyon tetszik. Mint egy filmsztár mikor rajta kapják, másik szemszögből nézve viszont egy maffia bűnöző. te vagy a megbízott és titokban fotózod.
Rád néz, de te egy emeletes ház egyik ablakából kattintgatsz, sejti hogy ott vagy, de nem lát. Nekem ezek jönnek le róla, nagyon jó -
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #27153 üzenetére
Hát igen jó lenne, mégha (nekem) nem is a stranger-ek miatt.
cayman: felszerelés híján? Az 50/1.8 kitűnő obi rá
Amúgy kb nekiállni is fölösleges Dunaújváros környékén, múltkor voltam Rácalmáson egy ilyen stranger próbálkozás szerűt összehozni, az idősek voltak a célközönség, és hát khmm, nem sokan vállalták... Ami 100%-ban meg is érthető: úgy gondolják, van még pár évük hátra, esetleg egyedül élnek, mennek haza (pl) a boltból, jön egy fiatal srác, és képeket akar róla csinálni... hát valszeg énis megköszönném és továbbmennék a helyében - egy nagyvárosban tök más a helyzet, ahol nem csak az idősek lehetnek érdekes téma, mert a fiatalabbak is felöltöznek normálisan/kinéznek normálisan, mégha csak az utcára is mennek...
engem inkább az igazi utcai fotózás érdekelne, nem a stranger portrés dolog
amúgy egyszer összehozhatnánk egy ilyet, bár, ahogy írod (sztyui), ha téged a strangerek érdekelnek, akkor fölösleges csapatban menni, mert úgy talán még el is veszti az idegen az önbizalmát/magabiztosságát...amúgy sztyui, te használtál vakut vagy valamit?
-
sztyui2
őstag
válasz
sztyui2 #27116 üzenetére
Jah, és egy ismerősöm nemrég vette meg az 1D mk IV-et
Ugyebár hozta a meccsekre ő is a cuccát, szal ki tudtam próbálni az 1D mk IV-et egy 300mm f2.8 L IS társaságában, akcióban
Hát nem kell mondanom, eléggé brutáljó a cucc
Egyszerűen beszarás az a gép és ilyen dolgokra mint ezek a meccsek, pont tökéletes. Komolyan sportfotóra meg riportra a legjobb, amit csak el tudok képzelni. Azzal nagyon brutál képeket lehetett csinálni
Jah és másodváza meg 1D mk III, és azon meg egy 16-35 L lógott... Azzal is játszadoztam, és hát az se kutya -
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #27107 üzenetére
Háát, hogy megmondjam az öszintét, nekem ezek nagyon nem jönnek be
Nem érdekes pillanatok, arc sehol sem látszik, a színvilág se tetszik, és egy kis világosítás sem ártana. Sportfotóhoz ez a színvilág nem illik
Kíváncsi vagyok a többireu.i.: most látom, hogy a tag-ek között ott van a 300mm, és az f4. Milyen obival készültek a képek?
-
máyköl
veterán
válasz
sztyui2 #26950 üzenetére
Ez így van.
Nekem sem az a célom, hogy az egész világ lássa a képeim.
Valószínűleg nem is sokmindenkinek tetszenek a képeim.
De nem érdekel. Ha nekem tetszik, akkor megvan a lényeg, nem?
Örülök ha azt mondják a képeimre, hogy jó kép, mert jó érzés, de ha azt mondják, hogy ez nekik nem tetszik, mert nem az ő stílusuk, akkor sem szomorkodom el, ez meg az én sítlusom.
Próbálom magamból kihozni a maximumot.
És egy nagy célom a fotózással az, hogy aki ránéz a képeimre, annak megváltozzon a hangulata, ha eddig szomorkás volt, legyen vidám.
Ez már nagy dicsőség szvsz.jorden06: Nekem meg rövid.
85mm-nek vagy 100mm-nek jobban örülnék, de hát ezért is nagyon hálás vagyok!
-
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #26942 üzenetére
Már tényleg nem azért, de mi a fene értelme van egy 50mm-es fotóblognak? Tudom tudom, ez a divat mostanában, de mi értelme? Az oké, hogy mindenhova magaddal viszed a gépet, ha van rá mód, vidd is, de minek kell minden 50mm-en készült képet feltölteni??
Nameg, miért 50mm? Az igazából nem is az emberi szemnek felel meg (mert gondolom az a cél, a "természetesség"), akkor inkább már 35mm-es obi...
Tehát tényleg nem értem, hogy egy amúgy vacak képet minek kell reklámozni, és miért lesz jó attól, hogy fix 50-essel készült...
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #26925 üzenetére
Fél évtől már biztosan több ideje lehet 3-nál több set a flickr-en, mert nekem már régebb óta van, összesen 7db.
Backup-ra netes tárhely nem hatékony megoldás, egyrészt lassú, mire feltöltöd a képeidet egyesével addigra megőszülsz, másrészt RAW-ot nem tudsz feltölteni. Szvsz backup célból egyetlen hatékony megoldás létezik, az pedig a merevlemez, azokból is több, arra az esetre ha az egyik véletlenül kiesne. A DVD se rossz éppen, de egy DVD korong X idő után eldobja az adatrögzítő felületet, ezekből a rosszabb minőségűek 1-2 év alatt kezdik el ezt (lásd RIDATA, RIDISK lemezek), a BLU-RAY tartósságáról még nem tudok semmit, de egy korongra 6x DVD-nyi adat is felfér. A merevlemezre visszatérve, a legkomolyabb profik, illetve hivatásos fotósok több lemezt is vesznek, és a gépükön belül RAID tömbökbe helyezik őket (bár az iró szerint még a RAID sem biztonságos, az egyedüli biztonságos megoldás a backup), így tükrözik az adataikat. Ennek persze csomó hátránya is van, drága a sok lemez, illetve az együttes működésük meglehetősen hangos ezzel együtt a hűtésükről is gondoskodni kell, valamint bonyolult RAID tömbök létrehozásához borsos árú vezérlőt is kell venni. Az alaplapok gyárilag csak egyszerűbb RAID tömböket tudnak.
Én a magam részéről 1db backup vinyót használok, ahová kb hetente kézzel mentegetem a képeket, és a lightroom katalógusokat. Így egy esetleges elszállás esetén ha újratelepíteni kényszerülök az egész oprendszert, akkor egyszerűen csak visszatöltöm a lightroom-ba az előzőleg mentett katalógust, így megmaradnak a szerkesztési lépéseim is. Egyszer már szükségem is volt ilyenre, bár nem vinyó és rendszer halál miatt, hanem rendszer költöztetés miatt. -
Brumi
senior tag
válasz
sztyui2 #26872 üzenetére
Nekem mindkét képénél olyan érzésem volt, mintha valami 20-30 éves fénykép került volna elő és azt szkennelte volna be. A Dacia-s képnek jó a hangulata, de én is megnézném BW-ben.
Én sokszor évekkel később veszek elő fényképeket és újrafeldolgozom. Általában teljesen más lesz az eredmény.
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #26717 üzenetére
Nem a negatív kritikával van a baj, hanem azzal, hogy... nah mindegy most már kimondom "minek rakod ide fel ezt a sz@art, takarodj! úgyis béna vagy és az is maradsz!" hozzáállással. Amikor azt mondják, hogy itt nem jó ott nem jó ezt csináld azt csináld szerintem teljesen természetes. De az szerintem mindenkit irritálna, ha így elhajtják. Amúgy alatta írtam, hogy mi volt ennek a lényege, amit Agent87 leírt, és nem több ezért nem is vártam se kritikát se semmit csak kipróbáltam az analóg fényképezőgépem és megakartam mutatni. De ezért is töröltettem, mert nem megfelelő a kép ide és kész. De mondtam már kár ezen ennyit rágódni.
-
kricsi81
senior tag
válasz
sztyui2 #26681 üzenetére
Már honnan a fenéből veszed, hogy az volt a lényeg ennél a képemnél, hogy ráismerjen a néző a Balatonra????
"mert mindenki(legalábbis elég sokan) látták már a Balatont és abban nem sok újdonság van, ha megmutatod mondjuk fekete-fehérben. "
Az előző hozzászólókat cáfolod meg... Látod, rá re ismertek a Balatonra! Akkor miről beszélsz??...
Ma amikor kerestem a Tamron 17-50-es képeket, akkor akadtam rá erre a képre, a Balaton mappában. Akkor készítettem (nyáron), amikor az unokatesóméknál voltam, és kimentünk a partra megnézni a vizet... tehát nem mesterműnek szántam, ha fotózás céljából megyek nyílván keresek érdekes dolgokat, és sokkal jobb képet csinálok...
Azért lett ilyen a hsz hangvétele, mert engem csak az idegesít, hogy olyanokat írnak az emberek, amik nem igazak (mint pl amit te írtál az előbb)
XD -
kricsi81
senior tag
-
j.bravo
addikt
válasz
sztyui2 #26618 üzenetére
Erre ezt szeretném mondani
Egyébként én pécsi gyerek vagyok, de tizenpár éve Pesten lakom, és nincs ilyen képem. Lánchidas-Parlementes-budai Váras mondjuk van.
Nem egy korszakalkotó kép ez egyébként, a témáról talán e topikban is láttunk már jobb feldolgozást, de "egynek jó"; a fotózással nemrégóta foglalkozótól nem rossz. (Ákos azért nem ma kezdte)
Ricsi: ezek jók, főleg a csíkos tetszik nekem, meg a szinuszgörbére hajazó. Nagyon jók.
-
Agent87
aktív tag
-
toth_janika
őstag
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Need for Speed: Rivals
- Windows 10
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest