- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8915 üzenetére
Mintha már lett volna, nem?
Asszem, erre írtam, hogy kontrasztosabban kissé durvítva "analóg film-zajosabban" bejövősebb lenne (grainy, vagy mi a neve). Maga a kompozíció tetszik.
-
Terapeuta
őstag
válasz
toth_janika #8775 üzenetére
Jó helyen az élesség
-
*Ropi*
félisten
válasz
Jó lett.
Esetleg még kontrasztosabbá, analóg film-szerűbbé lehetne tenni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Hali!
Nekem is bejön..Talán a tetejéből még lehetett vna vágni..h csak a lábak maradjanak
Gratu
Üdv. -
johnjohn
addikt
válasz
Nekem bejön, tetszik!
-
bossvico
senior tag
válasz
toth_janika #8713 üzenetére
Nagyon jó, nem uncsi.
-
polika
senior tag
válasz
toth_janika #8655 üzenetére
Egy Mamiya C330S-el, az utómunka meg scannelés.
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8663 üzenetére
Gratula, bátor ember vagy!
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
toth_janika #8658 üzenetére
Az elsőn az szépia-hatás vagy pedig direkt eltolt fehéregyensúly?
Bár tippre az utóbbi.
Amúgy a második, színhelyes képre szavaznék -
Fejo
őstag
válasz
toth_janika #8644 üzenetére
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
toth_janika #8640 üzenetére
Ez a madár nagyon jófej
Sajnos nem tudom viszont milyen madár.
Amúgy igen, ismerem azt a boltot a Deákon de természetesen csak filmes Pentax jöhetne szóba -
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8640 üzenetére
Tetszik, jók lettek a színek, és a fejdisz nálam olyan optikai trükköt eredményez, amihez pont megy a vízfelszín
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8618 üzenetére
A gépből mentsd ki az eredetit. Utólag, gépen csinálj belőle fekete fehéret. Akkor nagyobb lesz a szabadságod a tónusokban.
Amennyit én értek hozzá, na meg anno még olcsóbb volt a fekete fehér film mint a színes, tehát gyerekkoromban sok ilyen képet láttam, a filmes fekete fehér kép sem lesz automatikusan nagy kontrasztú, függ a filmtől a géptől, a valóságos fényviszonyoktól, de utólag a hívásnál is sokat lehet alakítani rajta.
A géped tud RAW-ban menteni, nem ? -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Nem, mert ha alulexponálod ugyanúgy szürke-szürke lett volna, csak sötétebb szürke. De pl a víz, vagy a fehér hajó fehérje így kis szerkesztgetés után világosabb/fehérebb lett, alulexpóval ez nem történt volna meg. Szóval sajnos a fekete fehérekhez hozzá kell nyúlni, a digitális legalábbis alapban nem annyira jól oldja meg ezt a helyzetet.
A filmes ambíciókhoz meg hajrá, erősen gondolkodom én is ilyesmibenÉs valóban, ott a fekete-fehér valóban fekete fehér
MOD: látom már válaszoltak erre előttem.
Egyébként ez a szitakötő tetszik -
*Ropi*
félisten
válasz
Alexpóval szerintem nem ezt a hatást kapnád, mert a dinamikája attól nem tágulna, éppenhogy szűkülne a képnek.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
toth_janika #8614 üzenetére
Amit csak simán "kontrollshiftuval" deszaturál, vagy gépen belül fekete-fehérít az ember képet, az általában nem fekete-fehér lesz, hanem szürke-szürke, tónusszegény, sajnos, szóval ezeket ajánlatos kicsit feldobni szerintem.
Valami ilyesmire gondoltam, persze ízlés szerinti mértékben: [link]
(na meg nem én vagyok a legügyesebb a képek utószerkesztésében szerintem)
Egyébként érdekes jelenet, igaza volt annak a táblának
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8609 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos nem értek a virágokhoz, nem tudom, mik ők.
Majd megkérdezem páromat, okosabb nálam ezügyben.
Azt tudom, hogy a második a Golgotavirág.
A harmadikról megintcsak gőzöm sincs.
Linkelsz egy képet linkként, majd rögtön a kép linkelésére kattintasz, oda meg egy lekicsinyített képet linkelsz. Tehát végülis link a linkben.
-
BEE
addikt
válasz
toth_janika #8553 üzenetére
Nappali pávaszem.
BEE
-
Csöves
őstag
válasz
toth_janika #8569 üzenetére
-
Fejo
őstag
válasz
toth_janika #8557 üzenetére
Tejbe céklalét cseppentettem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8557 üzenetére
Én valami joghurtra tippelek...
-
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8498 üzenetére
Sokkal jobb lett, hiszen a gazdik is "lemennek kutyába", ha dédelgetik az ebet - így sokkal személyesebb, kutyaközpontúbb a kép.
-
Brian_RL
aktív tag
válasz
toth_janika #8498 üzenetére
Huuúú de figyel
Nagyon aranyos. Jól sikerült, gratula!
Én csinálnék a képnek egy keretet! -
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8462 üzenetére
Igen, szépia effektus. Az Irfan View-ba az alap pluginkészlet letöltése után PS 8bf pluginek is betölthetők, ezekből az Optikvervelabs Virtual Photographer pluginjét használtam.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8457 üzenetére
Az új S100FS-re kíváncsi lennék, mit tud.
Nekem is kedvenc a bridgem, sőt anno vettem volna Fuji 7000-est, csak akkor még 150 fölött volt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8455 üzenetére
Hdr-ben még nem próbálkoztam, de Bandesz talán tud segíteni, bár nekem az Ő képei kicsit túl vannak manipulálva, annál kisebb eltérésekkel kellene dolgozni, mondjuk valahol fél és egy fé között.
Csak pár kattintás volt, ezt érdemes csinálni, ráadásul a PhotoFiltre Studióval csináltam, ami gyakorlatilag szinte ingyenes. Az észrevehető, hogy az optika torzít egy kicsit, ezért a kép szélén végigfutó függőleges vonalakat érdemes kerülni, de én is csak vágás után vettem észre.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8453 üzenetére
Ez tényleg dől egy kicsit balra.
Az alak a képen zavaró, nem kellene oda. Várd meg inkább máskor, ha jön valaki, míg elmegy, vagy kérd meg, maradjon mozdulatlan. Ezt a képet állványról , önkioldóval, többféle expozícióval lenne érdemes elkészíteni, utána lehetne kiválasztani azt, amelyiknél a legjobb az arány a lámpák és a falak expozíciós különbsége között. / Ne adj isten, esetleg még a kismértékű HDR is indokolt lehetne.
/
Utólagos engedelmeddel.
Minimális utómunka [link]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8425 üzenetére
Ne azt add címnek, hogy " Busz makro " hanem, " Makrobusz"
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8419 üzenetére
Kellemes kép lett
, de majd pucold meg az optikádat, mert az ég kékjében középtől kissé balra egy ufónyi porszem terpeszkedik.
-
Bandesz99
tag
válasz
toth_janika #8429 üzenetére
Igen be kell menni a sűrűbe, s nem kell félni a lakóktol. Vagy meg kell vesztegetni őket 500Ft-tal
-
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8425 üzenetére
Hogy lehetne nekem is mintás expogombom???
-
Fejo
őstag
válasz
toth_janika #8416 üzenetére
Minimálisan balra dől!
-
Bandesz99
tag
válasz
toth_janika #8404 üzenetére
Ez a másik tetszik, csak dől, én ezt állóban lőném.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8413 üzenetére
Csodálkoztam, hogy ilyen nyugodt...
Érdemes valakit leültetni vele szemben, aki simogatja egy kicsit, aztán akár utólag is levágni a képről. Ha odaszólsz neki, egy pillanatra úgyis feléd néz, akkor exponálni. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8411 üzenetére
Jó kép, de még jobb lehetne, ha a Pajtit nem föntről fotóznád, hanem akár az ő szemmagasságából.
-
toth_janika
őstag
válasz
toth_janika #8410 üzenetére
Egy kép a kutyánkról!
Vagyis Kedvesem kutyájáról! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8408 üzenetére
Nem ilyen HDR szerű módosításra gondolok, csak olyasmi utómunkára, mint amit a filmes előhívásos időkben is csináltak, apró, de fontos korrekciókra.
A hajléktalanok helyzetének bemutatása is jó fotóstéma lehetne, csak szociofotóban, pláne fekete -fehérben, nagyok az elvárások, azt eléggé sok ideig kell tanulni és gyakorolni, hogy elismert legyen, ráadásul nagy is a konkurrencia, nem lehet a sajátod annyira mint egy helyszín. Esetleg ebben a műfajban az általad ismert és sűrűn látott emberekről, akik ráadásul ebbe bele is egyeznek, lehetne jó sorozatokat csinálni, de ez elég kemény lehet.
A városban a hajléktalanság következményeit - szemetelés, kosz, stb. - szintén lehetne fotózni, de az meg elég sok képet kíván, hogy legyen benne olyan, amelyik kitűnik a valóságban nap, mint nap látott képekből is. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8406 üzenetére
Érdemes az utómunkára is időt szánni, sok képemnél egy-két héttel, hónappal később már mást is észrevettem, a kezdeti lelkesedés elmúltával. Az ilyen helyszín meg, ahová vissza-visszajárhatsz kínálja magát a "tanulmányozásra" fotósszemmel.
Ha sikerül egy jó fotósorozatot csinálni erről a helyről, digitálisan bemutatva könnyen találhatsz módot és helyet a környéken arra, hogy kinyomtatva vagy előhívatva kiállítsd a képek legjavát. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8404 üzenetére
Szerintem érdemes volna rágyúrni a témára, sok képet csinálni, vágásokkal, utómunkával megspékelve kiállítást is csinálhatnál, vagy virtuálisat, vagy esetleg a környéken valamelyik kávézóban valódit is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8401 üzenetére
Ha újra elkészíted, érdemes megpróbálkozni olyan nézőponttal, hogy a baloldali ősszefirkált falak helyett a jobb oldali -általam tisztának gondolt- faburkolatos háttér látszódjon csak. Ez is mutatná, milyen szép is és mennyire becsüljük meg.
Kisebb fotósorozattal is próbálkozhatnál ezen a helyszínen, úgy látom a képről, hogy sok részletet csúfítanak "graffitik". Azért idézőjel, mert valódi grafittis nem ilyen helyre és ilyen színvonalút fúj. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8399 üzenetére
Ha kicsit ráerősítenél a feliratra, a kép két szélső kulturális véglete jobban kihangsúlyozódna. A bal széléből én úgy vágnék, hogy a felirattal kezdődjön a kép.
-
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8376 üzenetére
Doom 4 plakát
-
Bandesz99
tag
válasz
kemény, tetszik!
-
Hydra SR
addikt
válasz
toth_janika #8375 üzenetére
Köszi
Dede, digitális, -2fé alulexponálás, kontraszt felnyomva a gépen. 400D, ISO1600, 1/100, F/3.5, 135mm Jupiter37-A, vágás állóba mert eredetileg fekvőre komponáltam de valahogy nem állt össze úgy, ahogy szerettem volna. -
*Ropi*
félisten
válasz
Túlvilági.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
toth_janika #8353 üzenetére
Ha komolyan érdekel, kivágnám belőle az oszlop és a kunyhó tetejét, akkor nem látszana, hogy fogságban élő zsiráfról készült.
-
BEE
addikt
válasz
toth_janika #8353 üzenetére
Mit szólnál ehhez ? Vágott Zsiráf
BEE
-
BEE
addikt
válasz
toth_janika #8346 üzenetére
Nem annyira Csőrmester, mint inkább Teknőc Ernő.
BEE
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8346 üzenetére
Olyan "jóllakott óvodás" feje van.
-
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8332 üzenetére
Csak próba lenne
Szép kép, még a panelek is jól mutatnak felhők előtt eső előtti napsütésben.
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8329 üzenetére
Kicsit előrébb fókuszálhattál volna, hogy a hegye is beleessen a DOF-ba.
A jobb felső sarokból azt a vignyettálást is ki lehetne szedni. Amúgy jó kép.
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #8332 üzenetére
Szép kép, van az ég színében valami fenséges.
-
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8329 üzenetére
Szóval asszisztenseid is vannak
Én két kép kombinálásán gondolkodom, de valami gyors módszer kéne az átlátszóság megadására a felső rétegen, nem szeretném pixelenkét maszkolni, ám a felső kép háttere hasonló az alsó réteghez.
-
Fejo
őstag
válasz
toth_janika #8323 üzenetére
Sigma 180/3,5 Macro-val készült. Imádom.
-
Terapeuta
őstag
válasz
Nagyon faja ki kép ez is, bánom nagyon, hogy már a 150/2.8-hoz is nekem darura lenne szükségem a használatához...
-
Terapeuta
őstag
válasz
14-es rekesszel
-
Fejo
őstag
válasz
toth_janika #8321 üzenetére
Ez eredeti, nem PS.
-
Fejo
őstag
válasz
toth_janika #8318 üzenetére
A második tetszik!
Az első nekem túl kusza, a felülről fotózás sem túl előnyös ebben az esetben. -
Szoles
senior tag
válasz
toth_janika #8253 üzenetére
Én a Photomatixot ismerem, találsz a használatához leírásokat ITT.
Azt tanácsolom, hogy ugyanazokkal a képekkel csináld meg vele az összes módon, azután hasonlítgass, hogy melyik tetszik. Néha nagyon eltérőek az eredmények. -
BEE
addikt
válasz
toth_janika #8251 üzenetére
A madár jó lett, tetszik a nézése.
BEE
-
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8253 üzenetére
FDRTools Basic
Photomatix
EasyHDREzek közül talán a Photomatix a legnépszerűbb.
-
drkbl
őstag
válasz
toth_janika #8251 üzenetére
A Madár tetszik, jó portré lett belőle! Jó a háttér is, a színe nyugis, az elmosással nem tud beleolvadni a madár.Amúgy a Sudeki című játék jut eszembe róla, csak kicsit szerényebbek a színei
-
runner 125
nagyúr
válasz
toth_janika #8187 üzenetére
Hali!
Szépek a fények-a kompozíciót picit "iskolásnak" érzem..-szimetrikus
Üdv -
Bandesz99
tag
válasz
toth_janika #8036 üzenetére
tudtommal nincs, nem fizetős igaz elő lehet fizetni + szolgálttásért. nézd meg s dönts
-
Bandesz99
tag
válasz
toth_janika #8033 üzenetére
www.deviantart.com
vagy https://www.photoshop.com/express/landing.html
vagy kep.tar.hu itt van ftp feltöltés, de én annyira nem szeretem
az elsőt javaslom én személy szerint, kommentek, nemzetközi, barátfelvevősdi, új feltöltésről kapsz értesítőt. sztem egész jó
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest